Nyårskrönika 2010

Vi står vid balkongfönstrena just nu och med en nyårskyss samt klingande champagneglas skålar vi in det nya året i mousserande. Lillan vaken på min arm och tittar med förundrad blick på skådespelet utanför, sonen sover som en stock omöjlig att väcka. I vår panoramavy över staden tar vi in de ekande dånen från nyårsraketerna som exploderar i en magisk färgprakt på himlavalvet i kapp med skrålande glädjevrål från grannarna om ett Gott Nytt År! Där står vi omfamnande i varandras trygga armar som en del av glädjeyran vid 12-slaget, mitt i den magiska brytningsgränsen då vi lämnar 2010 (vårt livs bästa år) bakom oss för att med våra drömmar knyta framtidprojekt in i orörda 2011.

2010 är nu bakom oss, ett år av möjligheter och LYCKA! Jag trodde att det skulle vara svårt att toppa 2009 som jag har så otroligt vackra, varma och lyckliga minnen från, bland annat av min graviditet med Meja och så klart då vår lilla nyponros kom till oss. Men jag hade fel för 2010 tog oss med en årslång stormförälskelse full av positiva och nästan overkligt underbara överraskningar! Det här var hittills mitt livs mest fantastiska år! Ett år som bjöd oss på så mycket roliga händelser, roliga utmaningar och framför allt ett år fyllt av så otroligt mycket glädje, lycka, kärlek, harmoni, underbara minnen, möjligheter och tur! Det känns som att allt har gått vår väg i år och det måste vara en sällsynt lyckosam stjärna som vakat o kastat sitt sken över oss. Hade t.ex. aldrig trott att jag skulle stå brud detta år eller att vi skulle få ett erbjudande för framtiden...

Första kvartalet:

Vi fyllde första kvartalet mestadels av mysiga och harmoniska familjedagar. Gjorde några utflykter i vinterlandskapen med matsäck då vi hade den kallaste o längsta vintern ur mannaminne. Jag själv njöt även av mammaledighet med lillan som växte 5-7 månader och lärde sig nya saker i rekordfart, vår Fröken Bråttom.

Vart även den lyckliga vinnaren utav den underbara husbokhyllan inne hos Stina-Lee. jag trodde inte det var sant på morgonen när jag fick se nyheten, det tog dagar att smälta att lilla jag mot över 629 deltagare i tävlingen gick och vann den finaste möbel någonsin till vår skatt Meja. Fler bilder på husbokhyllan som jag fotat hemma hos oss kan man se på min fotoblogg här.

Jag fyllde 28 år i februari och hade en väldigt fin födelsedag som jag nog ser som den bästa av dem alla. Fick så många stora vackra blomsterbuketter, en drös av underbara fina presenter och runt fikabordet var det en härlig mysglad stämning.

I mars var jag för första gången ute på lite galej sen jag vart mamma på nytt. Var bjuden på en otroligt lyckad och glad tillställning hos Lindis som bjöd på 80-tals fest! Mer temafester! ;-)


Andra kvartalet:
Våren kom tillslut efter vargavintern med många trevligheter. Det var bl.a. 7-årsdag och Valborgsfirande för Pontus (alias Piraten),  SATC2-kväll på stan med tjejerna med Cosmopolitan o käk efter filmen,  ESC-kväll med finalen hos Roger & Co (en sååå lyckad o trevlig kväll, repris va!?). Fick även hem min nya pärla Nikon D700 (yey!!) och en svindlande förälskelse uppstod direkt! Mer som hände var att jag premiärsprang vårruset efter att ha blivit indragen genom ett nödrop från bästa kompisen. Det var även en vild o galet skojig sommarfest med Eoniterna på Parken, heja oss!

På hemmaplan började vi vår makeover i hemmet samt lade ny entré med terassdel, supernajs vart det! (Fast invändigt ej helt klart ännu!)

Midsommarfest hade vi med, detta år firade vi riktigt traditionellt ute på landet vid havet under 2 dgr med släkten på min mans sida. Riktigt mysigt hade vi och vilket underbart väder! Solen stod högt och värmen böljade, vi dukade ute med långbord och hade picknick i gröngräset på jordgubbstårta vid midsommarstången. Alla kusiner sprang runt o lekte, doppade sig i havet på kvällen och klättrade på höbalar. Svensk sommar när den är som bäst!





Tredje kvartalet:
Jag bestämde mig för att börja blogg här med min blogg Happy Days! Hade sedan tidigare sedan 2006 bloggat på annan lösenordsskyddad adress men nu kände jag mig instängd och ville släppa mig fri! Kände att jag hade så mycket att ge som vore synd att gömma undan. Så här har ni mig nu! :-)

Vi fortsatte att njuta av en fin sommar. lillsessan lärde sig gå i början av sommaren och fyllde 1 år i augusti. Ett brev kom med posten med ett mycket glädjande besked, vår resa börjar! Sonen börjar 1:a klass! Shit, hur kunde du bli så stor unge!! ;-)

I september åker vi ned till Skåne tillsammans med Cissi o Kaj på min vän Katrins bröllop, sov kvar på urmysiga Qverrestad gårdshotell (som jag gärna vill tillbaka till i sommar) Det här är en av de bästa dagar på hela året, så lyckad helg! Världens vackraste bröllop fick jag chans att både fotografera och gästa. Bröllopsfesten var bland de gladaste o härligaste tillställningar jag varit på! Och att återförenas med mina vapendragare från tonåren, Malou, Cissi och Kattis, vi som var järngänget var så oslagbart roligt! Vi måste ta en uppföljning snart tjejer!!




Fjärde kvartalet:

Börjar med ett frieri från min man som undrar om vi ska gifta oss om 10 (t-i-o!!!) dagar. Javisst svarade jag för trodde så klart han skojade men förstod sedan att han var allvarlig o då kände jag att, varför inte? Inget är omöjligt är min filosofi så visst kan vi ordna med ett drömbröllop på en vecka om vi ger oss sjutton på det! O det gick o medförde en efterlängtad resa till vårt kära Gotland! Men det där har jag ju redan skrivit oändligt mycket om redan så jag hoppar vidare... ;-) (För er som missat kan läs ikapp om vårt bröllop 101010.)

Hösten fortsätter lång o färgglad, aldrig har väll en höst varit underbarare och mannen min fyller 30 vackra år! Vinner en kvällsmake + styling på Mist HC som jag tar ut lagom till julfesten, kände mig som kvällens vackraste pingla! Tack snälla för den fina stylingen! Vi inleder en stämningsfull o vacker vinter som ligger krispigt gnistrande vit o vacker på marken med metertjock snö. Julen är familjär o full av godhet o så klart massa god mat och fina klappar!




Kuriosa för året:
♥Vinner en fototävling i Norrköpings Tidningar o får mina bilder publicerade flera gånger i tidningen under sommaren.
♥Blir hedersomnämnd i fototidningen Kamera & Bild!
♥Har många uppdrag inom fotoporträtt hela året, barn, familj, bröllop och kärlekspar har stått framför min kamera, jätteroligt!
♥Bloggen ökar sin trafik och stiger i popularitet, spännande möjligheter öppnar sig med det!
♥ Vinner en lyxig kärleksweekend till Gotland med boende i taksvit på tott Hotell! Vinsten gav jag min Darling i 30-års present.
♥Medverkar i en 4 sidor lång intervju för webtidningen ungmamma.
♥Fotar mitt eget bröllop
♥Får förfrågan om att bli veckans Blogg på Blogg.se:s framsida sista veckan på året, väldigt roligt och smickrande!
♥Vinner flera tävlingar på olika bloggar, har aldrig vunnit så mycket i mitt liv som jag har gjort detta år. Men ska sanningen fram så har jag aldrig tävlat förr heller o nu när jag gav det en chans så verkar jag ha fått lite turblod i mina ådror trots allt!



2011, du ligger framför oss nu och vi vet att det här året kommer medföra stora förändringar i våra liv. Vi håller våra tummar för lycka med vårt projekt och att vi under året bara möts av överraskningar utav det positiva slaget. Jag hoppas att lyckans medvind blåser åt rätt håll och att vår vackra stjärna som vakar över oss fortsätter lysa upp vår väg och tillägna evig kärlek till vår familj! Jag önskar att vi får fortsätta vår saga och att den trollbinder även 2011 med sin magi! Att vi har hälsa, lycka och kärlek i våra hjärtan, mysiga familjedagar tillsammans, glada upptåg med vänner och att alla nära o kära som vi håller av får ett gott nytt färgsprakande år!



Kommentarer
Postat av: Emmelie

Vilket härligt år du haft!

Ska försöka göra mitt nya till mitt allra bästa!



En fråga till dig igen ang objektiv.

Har ju mitt nya nu som är så stort så jag kan omöjligt fota innomhus (så irriterande så de blir inga kort alls o de hatar jag)

Vet du något ställe man kan lämna in gamla objektiv på lagning?



Kram

2011-01-01 @ 07:29:03
URL: http://emmgus.blogg.se/
Postat av: Therese

Guuuud vilke fina bilder! :) Ni verkar ha haft ett underbart år! Hoppas 2011 blir lika underbart om än bättre!

Gott nytt år!

Kram /T

2011-01-01 @ 10:11:22
URL: http://fruhorn.com
Postat av: Susanne

Vilken otroligt fin årskrönika, fint skrivet och vackra bilder.

Önskar dig ett lika bra 2011 för det kan väl inte bli bättre eller ;)



Kramen

2011-01-01 @ 10:56:31
URL: http://gronanyanser.blogg.se/
Postat av: anneli

Jag blir helt förbluffad när jag läser ditt fantastiska år, blev lite smått svartsjuk.

Men det fick mig att inse att jag tänker leva livet, tack för du öppnade mina ögon ordentligt!

2011-01-01 @ 10:58:46
URL: http://undernorrskenet.blogg.se/
Postat av: Josefin

Hej! Vad fina bilder du/ni har tagit :) Väldigt fin blogg med måste jag säga! Hoppas ni fick en trevlig nyår!

2011-01-01 @ 10:58:55
URL: http://olgajosefinnilsson.blogg.se/
Postat av: Hanna

Är glad att jag fått följa er 2010 ser fram emot 2011! Hoppas ni hade en underbar nyårsafton och att det nya året blir minst lika bra som det år ni precis haft! Stora kramar och Gott nytt år!

2011-01-01 @ 11:28:37
URL: http://mamzterblog.soclog.se
Postat av: Susanne

Helt underbar blogg du har, njuter verkligen av dina fotografier. Förstår att du fått uppmärksamhet av tidiningar, härligt för dig! Gott nytt år till dig & familjen

2011-01-01 @ 11:28:54
URL: http://blueangel.blogg.se/
Postat av: victoria

Låter som ett fantastiskt år, hoppas 2011 blir minst lika bra!



Det är mysigt med traditioner med familjen :-)



Stor Kram och god fortsättning på det nya året!

2011-01-01 @ 11:34:46
URL: http://victoriaseecret.blogg.se/
Postat av: sevendaysaweek

SV: TACK SÅ MYCKET!! GOTT NYTT ÅR!

2011-01-01 @ 11:38:24
URL: http://www.sevendaysaweek.se
Postat av: Barnens Hjältar

Wow, vilket år och vilken fantastiskt välgjord krönika :-)

Tack tack för din snälla kommentar och hoppas ditt 2011 blir ännu bättre även om nu 2010 verkar svårt att bräcka.

Själv ser vi fram emot ny bebis i början på april och tror att det här året har massor av roligt att bjuda på.

Ha en riktigt fin 1-1-11 nu :-)



2011-01-01 @ 12:10:15
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: Linda

Undertbart att läsa det sammanfattat, det har verkligen varit bra för er 2010 :)



kram & god fortsättning

2011-01-01 @ 12:16:44
URL: http://lindasxtravaganza.blogg.se/
Postat av: Jenna

sv: Nä, även fast den verkar grym så tänker jag absolut inte önska mig en sån. Det är mer för proffs. Men den är fin :)

2011-01-01 @ 12:22:58
URL: http://jennaja.blogg.se/
Postat av: Emma Svensson

Vilket härligt år! Å visst är det en magisk känsla att se tillbaka på ett år och känna att man gjort det absolut bästa av alla dagar som passerat! Gott Nytt År och hoppas ni får ett lyckligt 2011!

2011-01-01 @ 12:48:11
URL: http://linusludde.blogg.se/
Postat av: Matilda

helt underbara bilder!!



sv: haha jo det är fint, men jag fortsätter nog att låta andra skjuta i väg sina pengar och gör något annat för mina :p



hoppas ni fick en trevlig nyårsafton :)

2011-01-01 @ 13:25:01
URL: http://twinturbot.blogg.se/
Postat av: sweetmama

Vilken härlig nyårskrönika!!

Perfekt för mig som ny läsare att lära känna dig lite bättre. Underbara bilder och jag förstår att du fått så många utmärkelser och priser.

Gott nytt 2011!!!

2011-01-01 @ 13:31:06
URL: http://sweetmama.blogg.se/
Postat av: Lisa - Smilinggirls!ッ

sv: Åh, tack detsamma! :)

2011-01-01 @ 13:43:48
URL: http://smilinggirls.blogg.se/
Postat av: Mathilda

ja, vad vill du veta? :)



2011-01-01 @ 13:46:12
URL: http://mathildawahl.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag hoppas detta år kommer bli ett bra år. Jag ser fram emot att få mitt körkort som jag hoppas på det kommer ske (pengarna som styr det hela) och såklart hoppas på att de kommer dyka upp ett heltidsjobb.



Man börjar redan bli trött att bara gå hemma nu. Söker för fullt. I både Finspång & Norrköping. =)

Vilket år du har haft, gift dig osv :) härligt härligt.

Ha en bra första dag på det nya året.

kramar

2011-01-01 @ 13:47:01
URL: http://busfridis.blogg.se/
Postat av: Petra

Så fräckt frieri! :) Det verkar att ha varit ett riktigt bra år! :)

2011-01-01 @ 13:48:29
URL: http://petras.blogg.se/
Postat av: Nina

sv; det hade inte jag heller tills jag gick in på ens blogg & såg att hon hade en liknande kamera ring :)



Jättefina bilder! :D

2011-01-01 @ 14:03:14
URL: http://earthangel.blogg.se/
Postat av: viktor.

nemen, är det inte valdemarsviks hamn jag ser där i bakgrunden! Visst har vi det fint på sommaren!

Jag bor i Valdemarsvik nämligen! Det må vara litet och tråkigt men på sommaren finns det ingen plats jag hellre skulle vilja vara på!



VIlket härligt år du verkar haft!

KRAM

2011-01-01 @ 14:03:44
URL: http://knicket.blogg.se/
Postat av: charlotte

videoblogg..hoppet börjar komma tillbaka.. Charlotte börjar komma tillbaka..



gott nytt år

2011-01-01 @ 14:55:49
URL: http://amazinglotta.blogg.se/
Postat av: anneli

Det är exakt precis, jag ser fram emot detta år.

Jag tänker göra det jag vill, som sagt leva efter dagen :)

Förresten är det du som har fotograferat bilderna?

Kramar

2011-01-01 @ 15:19:10
URL: http://undernorrskenet.blogg.se/
Postat av: mamma till William

Gott nytt år gumman.Hoppas att ni hade en trevlig nyårs firande med din fina familj...

Härliga bilder..ska med fixa till ett kolage under mitt 2010 :) Ha en skön lördag ..kram kram krma

2011-01-01 @ 15:27:01
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Eleonore

Otroligt fin nyårskrönika men fina bilder! Hoppas detta året blir minst lika underbart för er :)

Det finns recept på glassbomben här http://fikamed.blogg.se/2010/december/nyarsbomben.html#comment

2011-01-01 @ 15:39:31
URL: http://fikamed.blogg.se/
Postat av: Anna

Ert 2010 ser fantastiskt ut och jag hoppas 2011 blir lika bra om inte ännu bättre om det är möjligt!

2011-01-01 @ 16:19:28
URL: http://smid.blogg.se/smidsfashion
Postat av: Linnea

Åh härliga bilder du har!! :)

2011-01-01 @ 16:28:11
URL: http://linnealujak.blogg.se/
Postat av: Sandra<3

Fin blogg :]

2011-01-01 @ 16:48:59
URL: http://sandwiiiiich.blogg.se/
Postat av: Mirre- Foto & hundtoka

Underbart år har ni haft och tänk du är gift, 2011 kommer bli lika bra, eller hur =D



Ha en bra första dag på året

kramar

2011-01-01 @ 16:54:48
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
Postat av: Anonym

Mitt år har verkligen varit händelserikt!

Ja, Valdemarsvik är verkligen hur mysigt som helst! Men när man bott här i sexton år tröttnar man lätt på att det inte finns något att göra. Inte många som uppskattar den vackra miljön vi har här i Viken! Men jag älskar det!

Känner många som träffats på Karnebåtfestivalen faktiskt, måste vara något magiskt i luften! Var ni där i somras på Karnebåtfestivalen?



God fortsättning!

2011-01-01 @ 17:46:07
Postat av: LORISSA LOVEBOMB

sv: jaa, men visst är det så att man inte ska "plåga" sig till att äta vegetariskt. Men man kan ju, för klimatets skull, byta ut några måltider i veckan kanske :D

2011-01-01 @ 18:19:54
URL: http://lorissalovebomb.se
Postat av: Fotograf Matilda Bäcker

Vilket underbart 2010 du har haft! :) Hoppas 2011 blir minst lika bra :)

2011-01-01 @ 18:20:55
URL: http://matildabacker.blogg.se/
Postat av: veronica

godt nyttår!

bildene var utrolig fine! :) stå på!



<3Veronica!

2011-01-01 @ 18:49:32
URL: http://werona.blogg.no
Postat av: janne helen

Godt nytt år Josefin! Det har vært spennende å følge bloggen din i året som gikk, og jeg gleder meg til å følge den i 2011 også :) Håper du lykkes med alt du har satt deg fore - og at du legger ut like mange fine bilder som du har gjort til nå ;)



Nyårskram!

2011-01-01 @ 19:05:39
URL: http://jannehelen.net
Postat av: Viola Vamp

Vika rulez! ;)



Vilket härligt 2010! Önskar er detsamma, och mer, inför 2011!



Kramjävlar!

2011-01-01 @ 20:58:16
URL: http://blogg.amelia.se/violavamp
Postat av: josefin

underbart fin sammanfattning Josefin. som vanligt välskrivet och med fantastiska bilder =)

2011-01-01 @ 23:12:13
URL: http://emmajosefinwedin.blogg.se/
Postat av: Carro

Finfina bilder! En del tagna i Valdemarsvik kan jag se :) Ha en bra dag!

2011-01-02 @ 11:43:37
URL: http://carro810815.blogg.se/
Postat av: Carro

Jo, jag är född och uppväxt här i Viken.

2011-01-02 @ 20:30:06
URL: http://carro810815.blogg.se/
Postat av: Designtjejen/Emmelie

Vilka fantastiska bilder du tar! Fick jätte mycket inspiration till att äntligen ta mig i kragen och köpa en fjärrutlösare och fota!! Otroligt snygga bilder och snygg kontrast och färger. Oj, vad duktig du är!

Trevlig helg!

2011-01-05 @ 15:03:36
URL: http://designtjejen.blogg.se/
Postat av: Elin:)

Så många otroligt vackra bilder!

2011-01-10 @ 18:26:16
URL: http://selses.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0