En dag som började upp o ner


Den här dagen var inte någon annan lik, den började för oss på akuten med vår lilla dotter. Hon hade inte sovit en blund på natten (o vad tror ni hennes förlädrar hade?) men vad var då skälet? Jo igår kväll innan hon skulle sova var hon övertrött och i samband med det busig och sprang fnissig och skrattandes runt tills hon ramlade omkull gång på gång. Försökte hålla henne fast i min famn för att hon inte skulle vingla runt av trötthet o slå sig som hon gjorde gång på gång. Men hon var som den halaste ål o slingrade sig ur mitt grepp gång på gång. Sen vart hon så trött att hon bara grät. Men jag fick en känsla av att det vara något annat med, att hon slagit sig. Tyckte hon tog sig på armen men hon var för trött o ledsen för att jag skulle undersöka det närmre. Så istället fick det bli välling o nattning.

Sen vaknade hon en gång i halvtimmen under natten och var ledsen, armen bara låg där orörlig och kom man emot gallskrek hon. Så efter en hel natt utan sömn bestämde vi oss för att ringa sjukrådsgivningen o höra vad de tyckte, de ville att vi åkte in till akuten o så fick det bli. Storebror lämnades hos mina föräldrar för man visste ju att ibland kan det vara fasligt lång väntetid. Men vi fick komma in på en gång och träffa en ortoped omgående. Det kändes då lite dumt, för helt plötsligt så började Meja att röra på armen igen, som hela tiden bara hängt där o som hon undvikit att använda. Hon hämtade leksaker med båda händer o gnydde inte det misnta då hon vart undersökt i lederna. Inget verkade brutet o ingen röntgen behövdes. Gissa om man kände sig urfånig som verkat åkt dit i onödan. Men hellre en gång för mycket än för lite va? Vårt lilla charmtroll som skrämde upp oss så där!

Nu idag så har hon väll bara klagat någon enstaka gång men vi har tagit det lugnt i allafall. Så dagen vart bra trots en dramatisk början.

Har precis nu för övrig målat sista väggen i hennes rum, den ska målas en gång till o sen ska en fondtapet upp. Ska bli så otroligt roligt att få börja inreda ett flickrum, wiiieee!


Kommentarer
Postat av: Jennie, livet, vardagen och familjen

va skönt att det inte var något med lillstumpan. Hoppas ni får sova bättre inatt :-)



kram

2011-01-05 @ 21:22:00
URL: http://jenniesays.blogg.se/
Postat av: Sanna Mamma Till Skrutt

UNDERBARA bilder på en så otroligt söt tjej..

Men fy vad otäckt, hjärtat stannar ju varje gång man tror dom har ont eller har gjort sig illa. Tur det iaf var bra med lilltjejen, men precis som du skrev hellre åka in en gång för mycket än för lite..



Ang inhalatorn så det stämmer.. o illa att det tog så lång tid innan ni fick veta vad det berodde på, skrämmande tycker jag ändå! Men skönt att äntligen veta kanske. Vad är han allergisk emot?



KRAM!

2011-01-05 @ 21:22:13
URL: http://susannahlundberg.blogg.se/
Postat av: Isabel

Helt klart ska man hellre åka dit en gång för många gånger än inte alls. Jag menar, tänk OM det faktiskt är något allvarligt som man inte vet om.. Och vad gör man inte för sitt barn? Vad skönt att det inte var farligt med henne och armen inte var bruten! Det är så hemskt att se de små ha ont! Kram

2011-01-05 @ 21:27:57
URL: http://aizah.se
Postat av: Matilda

usch då, det låter inte alls som någon trevlig dag (eller natt heller för den delen) för er! tur att det inte var någonting som gått sönder i alla fall :)



sv: har man ett mål gäller det att hitta dom där små knepen och förändringarna som gör stor skillnad, oftast är det ju så det är. man behöver inte alltid göra världsomställningar för att det ska hända någonting och det känns ju skönt! jag vill gå ner i vikt och har gjort det en gång tidigare så jag har väl ett litet hum om vad som funkar för mig :) sen ska man bara stå fast och göra det fullt ut också :p

2011-01-05 @ 21:57:15
URL: http://twinturbot.blogg.se/
Postat av: Susanne

Härliga bilder men fy så tråkigt att ni skulle behöva åka till akuten och visst är det typiskt att hon inte hade ont lägre. Tur att ni slapp att sitta och vänta en massa timmar innan i alla fall och att det inte var något som var fel förstås.



Kram och sov gott

2011-01-05 @ 21:58:25
URL: http://gronanyanser.blogg.se/
Postat av: Mirre en dalkulla bakom linsen

Tsssi lilla sötisen =), men snuffsan stäckte hon sig kanske då hon var lite bananas, eller ngt. Men det är bättre att åka en gång för mykt en för lite



kramar

2011-01-05 @ 22:17:37
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
Postat av: Angelica

Men usch då lilla pluttan :(

Tur att det inte var något som var av i armen :(

Hoppas att hon har mindre ont i natt och sover bättre!



Hoppas du haft en bra dag!



KRAM!

2011-01-05 @ 22:23:50
URL: http://angiiesblogg.blogg.se/
Postat av: Josefin

Vilka ögon dottern har :) Stora och blåa ( ser ut som den färgen iaf! )

Det kan jag tro att den fisksoppan är god! Den ser jätte god ut! Blir nästam hungrig bara av att se den på bild!

Ha en trevlig kväll!

Kram

2011-01-05 @ 22:31:52
URL: http://olgajosefinnilsson.blogg.se/
Postat av: Mickan

Så skönt att inget var fel iaf... Men man undrar ju och oroar sig när de beter sig konstigt.

Kram

2011-01-05 @ 22:32:17
URL: http://angel-like.com
Postat av: sandra-en bra blogg!!

fina! :)

2011-01-05 @ 22:36:45
URL: http://saandraans.blogg.se/
Postat av: Sandra

åh fy va läskigt. tur att det inte var något, men somsagt, ja tycker ni gjorde rätt som åkte dit ändå, men de är så typiskt att de ska ändra sig helt plötsligt. Man känner sig ju urlöjlig som förälder då.



Men somsagt, viktigaste var ju att hon var okej.

2011-01-05 @ 22:43:50
URL: http://sandrasblogg.se
Postat av: Babbi - Bloggdesigner

Usch förstår att ni blev jätte orolig :( Man känner sig juh så himla maktlös när det händer de små något :( Har själv inga barn, men 2 (och en tredje på väg) syskonbarn som jag älskar över allt annat och det hugger i hjärtat varje gång de ramlar lr är lessen.. fina bilder, jag börjar bli tjatig :P

2011-01-05 @ 23:05:50
URL: http://babbidesign.blogg.se/
Postat av: Therese

Men oj, vilken dag. Förstår att ni blev skrämda, jag hade också åkt till akuten. För som du säger, bättre en gång för mkt än en gång för lite! :)

Den koftan eran dotter har på sig när hon är ute o går, vad fin den var! Vart har ni hittat den?

Ha en fortsatt bra kväll! Kram T

2011-01-05 @ 23:06:43
URL: http://fruhorn.com
Postat av: Anna

Åå så roligt, jag vill också inreda ett flickrum :) Vad skönt att allt var som det skulle med din söta flicka, och absolut, jag skulle också hellre åkt in en gång för mycket. Kramar.

2011-01-05 @ 23:24:56
URL: http://annasmyckeform.blogg.se/
Postat av: Hanna

Usch, det är läskigt när man inte vet vad som är fel, men är det inte typiskt att dom alltid blir jättepigga så fort man kommer in till doktorn... Meja du får inte skrämma dina föräldrar så här! Skönt ändå att det inte var någon fara! kram



Sv; Hoppas också på bättring fort, bara jag får upp musklerna lite så jag kan börja träna själv sedan! Blev du av med problemen helt?

2011-01-05 @ 23:44:32
URL: http://mamzterblog.soclog.se
Postat av: Helena

Hejsan och vilken underbar blogg du har, som jag upptäckte av en slump idag när jag letade efter ett recept.

Först vill jag bara säga att det var skönt att det inte var något större fel på lillskruttan, men precis som du skrev så besöker man hellre doktorn en gång för mycket...

När vår äldsta dotter var liten så trilskades hon med sin pappa och ville inte gå på bussen och drog åt andra hållet vilket slutade med att hon fick jätteont i sin arm. Hon sov inget på natten och nästa dag gick han med henne till doktorn (vår jä*la husläkare som har köpt sin läkarexamen på postorder)och han sa att det inte var något fel. Hon fortsatte gråta och nästa dag åkte vi till akuten med henne. Hon blev röntgad och det visade sig att hon fått en piglux, och armen behövdes dras rätt. De drog armen i rätt läge och hon blev bra på en gång.

Stackars min lilla lilla snutta vad hon fick lida, och ett par dar extra pga husläkaren.

Men den "snuttan" fyller 18 nästa vecka och min andra dotter fyller snart 15. Det är bara jag som inte har blivit äldre! ;-)

Oj, vad jag blev inspirerad av ditt bröllop när jag läste om det idag. Jag och min älskling har varit ihop i snart 22 år och vi har väl insett att det är bäst för barnens skull att vi gifter oss. Men samtidigt blir man lite rädd när det har gått så många år, plus att vi båda blir mer och mer anti efter alla urtjusiga bröllop vi gått på. Det känns som att alla bara vill bräcka varandra. Ens kärlek till varandra sitter väl inte i hur mycket lån man tar för att ordna ett bröllop, eller!?

Ert bröllop var nog det finaste men samtidigt det "softaste" bröllop jag sett. Och vilken fantastisk bröllopsfotograf ni anlitade ;-)

Helt ärligt var bilderna så fina att jag inte fattar att det vad du själv som arrangerade och fotade!!

Men jag är säker på att ni två kommer att bli ett gammalt och strävsamt par som vi. Och jag och min darling kommer säkert att gifta oss i år, och jag kommer att vara världens lyckligaste även om jag aldrig kan bli lika vacker brud om du.

Go girl!!!



Kram Helena

2011-01-05 @ 23:51:03
URL: http://helenanygrund.blogg.se/
Postat av: anneli

Det gör jag också, för hon är en av de finaste människor jag har fått äran att lära känna och vara med i mitt liv.

(Mitt liv har inte direkt varit en saga om man säger så)



Jag förstår oron för er, jag har fyra syskonbarn men när jag tar hand om dom så känns det precis som det skulle vara ens egna.

2011-01-06 @ 00:14:37
URL: http://undernorrskenet.blogg.se/
Postat av: Minna

Tack så mycket, jätte kul att höra :D det var ett stort beslut för mig att klippa av mer än halva håret xD



jaha okej, men du är väldigt duktig fotograf i alla fall :)

2011-01-06 @ 00:21:18
URL: http://kindaloveyou.wordpress.com
Postat av: Torana

Du ser ut att vara en underbar mor. Vilken tur dina barn har som har en så god mor som dig. Hoppas din blogg ALLTID blir så här färg glatt och livfullt. Du är en härlig inspiration för oss unga tjejer som ska bli mamma en dag. KRAM

2011-01-06 @ 00:51:48
URL: http://azeri.blogg.se/
Postat av: Emmelie

Stackarn, men skönt att allt var väl med henne. Kram

2011-01-06 @ 07:39:28
URL: http://emmgus.blogg.se/
Postat av: Lindha

Vilken tur ändå att inget hade hänt lilltjejen, förstår att ni blev oroliga. Tänk att hon kunde luras så... hihi... :)

Tack söta för dina fina ord, roligt att du gillar min klädstil, särskilt eftersom jag snart ska slå upp portarna till min egna klädshop. :)

Ha en underbar torsdag min vän, massa kramar från mig!

2011-01-06 @ 09:57:02
URL: http://www.angelofshopaholic.blogspot.com
Postat av: victoria

javisst är det härligt att få komma sig ut och springa :-)



Skönt att allt var bra med söta lill tjejen.



Kram

2011-01-06 @ 09:57:14
URL: http://victoriaseecret.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Jättefina bilder, hur gjorde du när du redigera? för det blev mysigt färg på bilder :).

Kram

2011-01-06 @ 10:13:23
URL: http://lillapia.blogg.se/
Postat av: Mickan

Ooh, låter gott också. :D

Jag är medlem i goodiebag sedan tidigare och jag tror kampanjen var för dem som var med i goodiebag men inte i bra vardag. Enligt vad jag hört. Och eftersom jag är med i båda så fick jag inte möjlighet att beställa några produkter. Trist men det kommer väl fler chanser... :)

Kramar

2011-01-06 @ 12:43:11
URL: http://angel-like.com
Postat av: Frida

ok :) är det kul på ditt jobb då? :D

har ni med snöstorm i norrköping? vi har fått massa massa snö här. Jobbigt. jag trodde snön skulle vara över att det skulle börja smälta nu :D man kan hoppas iallafall :D hihi kramar

2011-01-06 @ 13:18:30
URL: http://busfridis.blogg.se/
Postat av: Linda

Hm undrar vad det kan ha varit då..?

Åh inreda flickrum alltid kul;) Vi håller på för fullt med vårt barnrum här;)

Nu kan du tävla om Cliniderm produkter hos mig!

Tänkte lägga ut ett inlägg o kolla ifall ngn ville fota min gravidmage,hehe..alltid kul att ha lite bättre bilder..gjorde du det?

2011-01-06 @ 13:32:11
URL: http://hummingbird.blogg.se/
Postat av: Jenny

Absolut hellre en gång för mycket än för lite. Tur att det inte var någon fara!



Underbart fina bilder! :)

2011-01-06 @ 13:46:37
URL: http://cordell.blogg.se/
Postat av: Tess

Vilken tur att inget allvarligt hänt din lilla söta! Men med barn vet man ju inte om de har ont för de slagit sig eller ont för att de verkligen har brutit/stukat, så de var bra att ni åkte i alla fall.

Vad jag kan gissa på bilderna så verkar ni bo på Lidaleden i Smedby, stämmer det? Bodde nämnligen själv där, och känner igen gatorna :)

Skulle själv vilja ha ett radhus igen i Smedby.



Jag jobbar som biträdande restaurang chef på McDonalds Ingelsta vid Maxi. Trivs helt okej, men skulle vilja göra något annat, men vad vet jag inte. Funderar varje dag :)

Ha en bra dah iaf!

2011-01-06 @ 13:47:08
URL: http://thereseeldh.blogg.se/
Postat av: Malin

Hittade hit av en slump, igen, vilket jag är glad över för glömde lägga till din blogg förra gången.

Skönt att det inte var något värre fel med lilltösen!

Läste om ert bröllop förra gången jag var här, vet inte hur många gånger jag fick avbryta för tårarna rann, gu vad fint! Man blir så himla lycklig av att läsa din blogg och om hela din fina familj! =)

Önskar alla kunde ta vara på de lilla och vara stolta över det de har!

2011-01-06 @ 13:47:46
URL: http://www.lillgards.se/sv/Blogg.html
Postat av: evelina carlson

åh nej va söt!!



s: nej, det är en pälsjacka, men tack så mycket! :)

2011-01-06 @ 16:37:05
URL: http://lillie.blogg.se/
Postat av: Sofia

Vilka fantastiska bilder. :)



Skönt att det inte var något allvarligt med dottern. Hoppas hon har återhämtat sig helt nu. :)

2011-01-06 @ 17:09:42
URL: http://borninmay.blogg.se/
Postat av: Linnea

Härliga bilder!

2011-01-06 @ 17:57:20
URL: http://linnealujak.blogg.se/
Postat av: Emelie

Hej vännen!

Vilken omtumlande upplevelse! Det är jobbigt när ens små inte mår bra och något tycks vara fel...men det är alltid bäst att åka en gång för mycket.



Tyvärr är det inte en tapet utan presentpapper. men jag är säker på att det går att hitta fina tapeter med den känsla du är ute efter...Vad roligt att få inreda ett litet flickrum - en dröm! ÄHur har du tänkt? Jag blir så nyfiken vet du...Kan du inte berätta lite tankegångar och så?! Skulle vara så roligt!



Ja det där brevet har jag fortfarande inte hunnit med men men...en dag så ;)



kram på dig

Emelie

2011-01-06 @ 18:41:46
URL: http://emeliealmhager.blogspot.com
Postat av: Sofia

vilken tur att allt är bra ändå. :)

fina bilder!

2011-01-06 @ 18:58:16
URL: http://hejsofiaaa.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Ingen fara! Fortsätt så. Jag går alltid in här och kikar när jag känner mig nere, blir alltid på så bra humör igen efter det!

2011-01-06 @ 19:04:55
URL: http://thisismikaela.blogg.se/
Postat av: MalinKalin

Sv: Men usch då! Hoppas du blir bättre snart :)

Ja, jag gillar den färgen :P

Söta bilder :)

2011-01-06 @ 19:13:59
URL: http://malinkalin.blogg.se/
Postat av: Sandra, Colins mamma

Åh tack, ja dom är så blå de kan bli. Trodde jag aldrig att mitt barn skulle få blå ögon då hans pappa både är brun och brunögd :P Ja jag ska testa nästa vecka :) Vad fina bilder, kan sitta i evigheter och kolla på allt fint i din blogg. Hoppas du haft en bra dag!

2011-01-06 @ 21:18:45
URL: http://sandrahupdate.blogg.se/
Postat av: Viktoria

usch vilken jobbig o hemsk start på dagen... men det är ju bättre att åka o kolla som sagt... Cornelia gjorde sig riktigt illa i handleden en gån hos mina föräldrar, det bara knakade till när vi busade i sängen och sen kunde hon inte röra armen i säkert 10 minuter medan hon skrek konstant... så rätt va de var så ordnade det till sig och hon lekte på igen. Det hände igen bara nån månad senare och då blev hon faktiskt röntgad för det, men troligtvis hoppar detlätt ur led och sen klickar i sig igen för det syntes inget på bilderna.... sen har det inte hänt igen, men aldrig kul att uppleva.... å att åka med sitt barn till sjukan måste väl vara bland det värsta som finns... man känner sig så liten....



Stor kram o hoppas resten av dagen vart kanon!

2011-01-06 @ 21:22:49
URL: http://vickiz.blogg.se/
Postat av: D A H L È N

super fina bilder :)

2011-01-06 @ 22:07:50
URL: http://carolinedahlen.blogg.se/
Postat av: Fani

ja, det måste jag göra :) lät verkligen som en soppa i min smak, hihi.

jasså, du med alltså? :D ja, jag håller med. trodde jag hade koll på de flesta som bloggar i den här stan så kul när man upptäcker nya :)

detsamma!

förstår att det säkert är lätt att oroa sej mkt och tro det värsta, när det gäller äns barn. gud, jag vill inte äns tänka på hur paranoid jag kommer va, haha. men det är ju oftast en bra egenskap att besitta som förälder, att oroa sej för sina barn :) klart man alltid vill att de ska må bra och blir orolig och rädd när något verkar fel liksom.

jättefina bilder för övrigt! snacka om söt unge :)

kram

2011-01-07 @ 14:09:47
URL: http://glikia.blogg.se/
Postat av: zufi

Riktigt fina bilder! otroligt uttrycksfulla :)

2011-01-07 @ 16:55:08
URL: http://zufi.blogg.se/
Postat av: Elin

Fy vad hemskt att få vara orolig och måsta åka in på akuten, jag bävar för den dagen det händer någonting med Alva och att vi behöver åka in. Men så skönt att det inte var någon bruten arm eller liknande, såklart är det alltid bättre att åka in en gång extra så att man slipper missa något eller gå runt och vara orolig! Jättefina bilder också, den var så mysigt när hon går med dockvagnen utomhus :) Kram och trevlig helg på er!

2011-01-07 @ 18:31:55
URL: http://elinochalva.blogg.se/
Postat av: carolin

Åh! Vilket charmtroll! Och stackars gullunge.

Riktigt fin blogg måste jag säga också. Blir väldigt avundsjuk på designen :(



Ha en bra kväll!

2011-01-08 @ 19:58:36
URL: http://carolineosterberg.blogg.se/
Postat av: Daniella

Ooh vad vackra bilder.. jätte fina

2011-01-12 @ 17:19:58
URL: http://misthc.blogg.se/
Postat av: Bustråden

När jag läser detta så tror jag att hennes arm varit ur led, har haft några barn på förskolan där jag arbetar som haft likadant, och ibland rättar de till det själva om de glömmer av sig och rör på armen, det man då ska tänka på är att man tänker på hur man gör med armarna efteråt, tex när man håller i handen.

2011-01-15 @ 09:24:27
URL: http://bustraden.blogspot.com/
Postat av: Malin S

Jag vet en "bloggbebis" som råkade ut för samma grej, ungefär. Armen hade hamnat ur led och när de var på sjukhuset och barnet sträckte sig efter en leksak så ploppade den rätt igen. Kanske samma som hände för er?



Skönt att hon blev bra hursomhelst!



Du har förresten världens finaste blogg. Jag får prestationsångest till max när jag kikar in här och ser skamset på mina egna basic trista bilder. Men jag har nog insett mina begränsingar och fortsätter blogga iallafall ;)

2011-01-17 @ 23:37:48
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0