En handplockad bunt blommor




Denna lilla bukett står som ett fint minne på köksbordet hemma hos mig från familjefotograferingen igår. Jag fick dem av solstrålen Selma som mötte upp mig på uppfarten till familjens hus med handen stolt utsträkt, se bilden nedan. Vilket charmigt mottagande, tack!


Mellanprinsessan Selma

Fina storasyster Cornelia

Lilla sockergrynet Klara
 
Tack fina familjen T för en helt fantastiskt rolig fotografering, igen! Alltid lika roligt att få fånga ögonblicken och se barnen växa mellan åren, har fotat familjefotografering hos den här härliga familjen två gånger tidigare samt förevigat deras bröllopsbilder. Det är så roligt när man får förfrågan att återkomma om och om igen och stämningen är alltid så avslappand, spontan, välkomnade och skön hos dem. Denna gång var utmaningen extra rolig eftersom fotograferingen avslutades med lek i vattenspridaren på tomten, jag deltog och jagade runt med kameran i högsta hugg, jodå! Det var så kul!

Kommentarer
Postat av: Sofie

Jisses vilka bra bilder på fina tjejer!

2013-06-09 @ 22:35:59
URL: http://sofieshots.blogg.se
Postat av: Becca

Otroligt söta tjejer! Och fina bilder också så klart :)

2013-06-10 @ 10:48:55
URL: http://fotobex.blogg.se
Postat av: Marielle

Fantastiska bilder!

Följer din blogg och älskar verkligen dina bilder. Tyckte även om fotoskolan väldigt mycket och har lärt mig en del! Älskar själv att fotografera och vill gärna bli bättre. Ett problem jag har (som kan bero på utrustningen) är att få så fin skärpa som du får tex. på dessa bilder. Sen tycker jag även att en del bilder blir lite väl mörka och gryniga. Jag har en Canon 60D och är för det mesta mycket nöjd. Men jag har väl kört fast lite och vill utvecklas mer. Inköpet av ett fast objektiv (50mm, 1:4) gjorde verkligen skillnad. Men som sagt önskar bättre skärpa! Tips mottages...

Borde kanske mailat istället :) Men, men...underbara bilder och blogg! Så tack!!

/Marielle

Svar: Tusen tack Marielle, vad glad jag blir att du haft nytta av fotoskolan. Bättre skärpa, hmm... Det är svårt att svara på vad du gör "fel". Men allt för kort skärpedjup gör att fokusområdet och skärpan blir mer begränsad, kanske kan du prova att stega upp? Lycka till!
Josefin -Happy Days-

2013-06-10 @ 16:09:25
URL: http://alldelesalldeleslagom.blogspot.se/
Postat av: Marelle

Tack för ditt svar! Jo, det kan väl vara en anledning... Men ibland känns det som att det ändå inte blir bra. Vad har du för inställningar på t.ex. de bilder i detta inlägget? Så kanske jag har något att gå efter :) Inga problem när jag tar kort på blommor, värre med folk :P

Jag fortsätter fotografera och följa din blogg i alla fall och lär mig något hela tiden :) så tack för att du delar med dig!

Svar: Den översta bilden har iso 200, bländare 1,4 och slutartiden 1/1250. Det kan även vara kvalitén på objektiv/kamerahus eller om linsen är smutsig som ställer till det. Men ut och fota, fota och fota så hoppas jag det blir bättre!
Josefin -Happy Days-

Postat av: Marielle

Tusen tack! Men oj...1,4 ger ju väldigt kort skärpedjup. Jag skulle aldrig få så skarpt. Kan nog vara min utrustning då. Superfina poträttbilder verkligen!! Däremot kanske jag har får lång slutartid som gör att jag eller personen hinner röra sig lite. Jag ska fortsätta fota fota fota :) :) :)

2013-06-11 @ 23:25:45
URL: http://mariellesminnen.blogspot.com
Postat av: Marielle

Fast porträttbilderna kanske inte var tagna med dem inställningarna... Hur som helst tackar jag för dina svar! :)

Svar: Jo det var porträttbilderna som jag angav inställning för :) Du får prova dig fram, hoppas det blir bättre!
Josefin -Happy Days-

2013-06-11 @ 23:38:45
Postat av: Viktoria

Så himla fina bilder! Och jisses vad vackra ögon!

Svar: tack!
Josefin -Happy Days-

2013-06-12 @ 14:51:28
Postat av: ILDA - MAMMA & HOBBYFOTOGRAF

åh gud vilka underbara bilder du tar!!! Jag såg att du hade lite tips på hur man kan fixa med bilderna på Photoshop. Jag undrar om du skulle kunna göra ett inlägg om hur man får så färgstarka bilder utan att hyn på personen förstörs? Jag har inte lyckats med det ännu och undra verkligen hur man går till väga.

Tusen tack på förhand!

2013-06-14 @ 01:01:20
URL: http://mislimoje.vimedbarn.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0