Är du lycklig nu?

 
"Undrar hur du överlever veckorna utan barnen? Jag är själv i ett vägskäl i mitt äktenskap men vet inte hur jag skulle överleva utan att få träffa mina barn dagligen :( Är du lycklig nu?"
 
Den frågan kom i en av mina kommentarer i veckan, Ja, är jag lycklig nu? Jag ska berätta.
 
Självklart är det inte ett lätt val att behöva ta, men för mig var det att se till situationen i sin helhet, hur familjen mådde och hur jag mådde. Att vara mamma är att vara mamma på heltid, oavsett om man har barnen hos sig varje eller varannan vecka. Jag vill att de ska veta och känna det, att jag finns där för dem jämt, oavsett vems vecka det är. Något som jag kan störa ihjäl mig på är kommentarer från andra som att man bara är förälder varannan vecka. Men, när jag har barnen hos mig, då är jag deras till 110%! Det är som att jag tar igen all förlorad tid den vecka de var hos sin pappa och planerar in massa roligt tillsammans, Jag finns tillgänglig och ser dem hela tiden. Ger dem uppmärksamhet, engagerar mig, lyssnar och busar. Mina barn är det bästa som finns och jag älskar att vara med dem, göra saker tillsammans. Läsa böcker, spela spel, se på film, laga mat, gå på bio, träffa vänner, åka till något event... Att göra saker tillsammans, det är som att ha sina bästa vänner hos sig under min vecka med barnen. Vi står varandra väldigt nära och jag vill att det ska fortsätta vara så.
 
Så den andra veckan? Jag är Jossan då och ser till mina egna intressen, som fotografering. Passar på att träffa mina vänner och hitta på roliga saker, är social och gillar att vara spontan. Så veckan utan barnen brukar gå väldigt fort, jag hinner i regel inte gå runt och sakna dem på heltid, även om det så klart känns tomt mellan varven. Men då är vi inte längre än ett samtal bort!
 
Är jag lycklig? Jag är lyckligare i mig själv och en starkare människa nu än då. Jag är en bättre mamma också! Sen finns det så klart bitar i mitt liv som jag saknar, som att ha den där tryggheten och närheten i en fast relation, ja kärlek i livet.
 
Igår har mina barn sovit en extra natt hos sin pappa då jag behövde hjälp med passning. Det gjorde ont i mig, för att jag missade fredagsmyset med barnen som jag ser fram emot varje vecka med barnen. Ja, jag har känt mig lite depp över det även idag, men tänkte att nej, nu får du skärpa dig. Så jag fånade mig framför kameran och fick mig själv att skratta och leka loss istället, då kom humöret tillbaka. Därav dessa tokiga selfies ovan. Nu tänkte jag att vi skulle ha en riktigt härlig lördag tillsammans och mysa till det ordentligt ikväll, så ska bege mig tll närköpet och inhandla lite gott åt oss.
 
Så, ja jag är lyckligare nu! Jag är en starkare och bättre person och framför allt orkar jag ge ännu mer av mig själv och oändlig kärlek till mina barn då jag själv mår bra.
 
Kram!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Trodde det va Meja på första bilden! Väldigt lika! ❤️

2015-01-24 @ 17:55:06
Postat av: K

Tack för svaret :) Förstår precis vad du menar, man kanske inte är den bästa mamman när man mår dåligt själv. Känner själv hur allting annat tar så mycket plats i huvudet att man knappt vet var man ska ta vägen. Oro. Är jag värd kärlek? Hur ska jag kunna släppa kontrollen och inte finnas där för dom varannan vecka? Hur ska det funka ekonomiskt?

Ja... det är inte lätt att ta ett sådant beslut. Tack för ditt svar i alla fall, så skönt att du är lycklig :D Kanske jag får vara det till slut också :)

Svar: Jag tror på förändring för att nå ett bättre mående. Vad förändringen består i måste du själv känna efter, ibland finns inga genvägar att ta. Kram och lycka till ❤️
Josefin -Happy Days-

2015-01-26 @ 12:03:44
Postat av: Hanna Karlsson

Härligt att läsa att du mår så bra!

2015-01-27 @ 06:50:47
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Robex Lundgren

söt

2015-01-27 @ 07:30:22
URL: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: felicia - 21 årig blivande 4barnsmamma

Vi har också varannan vecka på mina bonuspojkar,
Vi har dock min dotter på heltid & hon hinner längta & sakna o tjata om pojkarna en hel vecka.
Vi har så mycket jobb & grejer så en vecka går fort.

2015-01-27 @ 08:09:49
URL: http://mittiismeten.blogg.se
Postat av: När Annie fotograferar i Kalifornien

Ett riktigt bra svar. Livet blir inte bättre för att man gräver ner sig i det negativa. Försöker man se fördelarna blir ju allt mycket roligare för alla!

2015-01-27 @ 09:05:03
URL: http://narannie.se
Postat av: Ann

Vad skönt att höra! :)

2015-01-27 @ 09:16:01
URL: http://https://annsmode.wordpress.com/
Postat av: Emmy's Life

Ball hårfärg du har! :D

Svar: Tack! 😊❤️
Josefin -Happy Days-

2015-01-28 @ 12:35:41
URL: http://emeliematkoski.blogg.se/
Postat av: Marie

Du är sund och skriver precis så som man ska tänka i den sitsen du är, du är en toppenbra mamma, kram

Svar: ❤️
Josefin -Happy Days-

2015-01-28 @ 20:42:34
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: joe

Fint inlägg!

2015-01-29 @ 11:26:46
URL: http://yoginijoe.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0