Att ta helg och fundera på renovering

Här hittar man mig hela helgen, på soffan! Det här är precis vad jag längtat efter hela veckan, att få stänga in mig i hemmet och inte göra mycket alls. Bara vara, vila upp mig från en hektisk vecka, se lättsmälta filmer på tv och äta gott.
 
Så här ser det ut där jag befinner mig i detta nu. Ligger där bakom datorn och funderar på om jag ska renovera om i min lägenhet i vår.

Jag har tankar på att eventuellt sätta in ett gammalt fönster i väggen mellan vardagsrum och mitt lilla krypin. Har gjort om en klädkammare till sovrum, det är inte stort ca 4 kvm men mysigt! Om jag kommer bo kvar här länge till så blir det nog att göra ett sovrum åt lilla Nyponrosen där istället och så får jag flytta ut i vardagsrummet på en bäddsoffa. Idag delar ju baren på ett sovrum och med tanke på att sonen börjar bli stor och säkert vill ha eget rum snart måste jag hitta en lösning på det. Typ så som jag gjorde i mitt lilla bildspel här i bilden ovan tänkte jag mig att fönstret skulle sitta, vad tror ni?? Givetvis måste jag få ok från brf först, men ska det bli ett rum till dottern måste mer ljus in.

Så smånigom vill jag så klart flytta till större, drömmer dagligen om ett litet torp med trädgård en bit utanför stan. Men där är vi inte riktigt än även om jag håller ögonen öppna. Just nu fungerar min 2,5:a bra, underbart lugnt läge nära landet och skog, egen uteplats, stor balkong och bara 15 min med buss in till stan.

Kommentarer
Postat av: Helena

Vilken bra idé med ett extra litet sovrum! Men jag tänkte fråga om det inte går att sätta någon form av mellanvägg i barnens rum? Så kanske krypinnet kan vara till dig? På så sätt slipper du sova i bäddsoffa :)

Svar: Jag tror att det blir svårt att lösa det med mellanvägg på det sättet som deras rum är planerat. Har lekt lite med tanken men det blir ingen bra planlösning. Tack för tips och tanken iaf! ❤️
Josefin -Happy Days-

2015-01-31 @ 11:24:28
URL: http://helenaelisabets.blogspot.se
Postat av: Ivy

Tycker idén är jättesmart och snyggt också med ett gammalt fönster. Blir ett perfekt datarum/arbetsrum åt den som flyttar in efter er sedan.

Svar: Roligt att du gillar idén, tror det skulle kunna fungera. 😊
Josefin -Happy Days-

2015-01-31 @ 17:46:59
Postat av: Ebba Molin

Himla fint!

Svar: Tack Ebba ❤️
Josefin -Happy Days-

2015-01-31 @ 22:41:54
URL: http://molinebbas.blogg.se/
Postat av: Tatjana

Hej Josefin! Jag hittade din blogg för ett par veckor sedan av en slump och blev förälskad i den på en gång! Grattis! Viken otroligt härlig, inspirerande, elegant och glädje spridande blogg! Nu när det känns lite trist och grått ibland, öppnar jag din fina sida för att få en positiv kick av dina härliga bilder :)
Jag tänkte att föreslå dig att sätta en vägg i hallen där du har ett fönster. Om det finns tillräckligt med utrymme där du har garderoben nu, så kunde det vara din lilla dotters rum. Du kunde sätta garderoben mot väggen i hallen istället. I så fall kunde man sätta ett avlångt gammaldags (Karl Larssons stil) fönster uppe mot taket för att lösa problemet med ljuset i hallen. En dörr med glasruta kunde också funka.
Men i alla fall vill jag säga att din ide` med fönstret i det lilla rummet är utmärkt.
Lycka till!
Tatjana


Svar: Jag blev väldigt glad över att du tog dig tid att skriva en så hjärtligt fin kommentar, tack och tack igen! Din idé om ett rum i hallen har jag funderat på med, men utrymmet där blir lite för trångt. Sen gillar jag hallen just som den är idag så har svårt att förändra den. Men vi får se! ❤️
Josefin -Happy Days-

2015-02-03 @ 10:59:59
Postat av: När Annie fotograferar i Kalifornien

Sätt upp fönstret!! :-D Det kommer se ännu mer levande ut! Förresten, underbar elefantkudde. Kunde inte låta bli att titta två gånger extra på den :-)

2015-02-04 @ 19:44:55
URL: http://narannie.se
Postat av: Madelene Englund

Tror det kommer bli jätte fint:-)

2015-02-08 @ 00:17:21
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0