Bildredigering, före och efter


 
Tänkte att det kunde vara kul att visa hur jag jobbar med mina bilder, ni ser ju oftast bara det färdiga resultatet i min blogg. Nu redigerar jag inte alla bilder så mycket, vanligtvis brukar jag ändra mättnad, kontrast och ljus, men ibland vill jag få in en annan känsla i bilden och lägger ned mer tid.
 
Här är bilder jag tog på en promenad dagen innan snön kom. Den övre bilden är efter redigering i photoshop och den undre i original. Jag ville få fram en varm och romantisk varm himmel i bilden, ville förstärka solnedgången. Jag valde att även att ljusa upp bilden avsevärt eftersom jag fotade den rätt underexponerad. Det gjorde jag för att jag ville ha med så mycket av molnen på himlen som möjligt. Ja och så klonade jag bort trädgrenarna till vänster i bild, jag tyckte att de störde lugnet i bilden och drog uppmärksamhet till sig som inte var till bildens fördel.
 
 
Även här är en före- och efterbild, undre bilden i original. Här har jag inte redigerat så mycket mer än ljusat upp och lagt på en varm ton.


Jag fotar i RAW och bearbetar råfilerna i Lightroom 5. Därefter när jag omvandlat dem till jpg, arbetar jag vidare med mina bilder i Photoshop CC. 

Kommentarer
Postat av: Emmelie -Mamma till två, ssk-student och kär.

Kul att läsa hur du gör, och vilken skillnad. Nu fotar jag på nybörjarnivå men försöker alltid fota manuellt och ändrar bara sådant du nämner också , visserligen i något mycket enklare program - picasa. Men ändå =) Gärna fler sånna här nybörjartips =)

Svar: Vad kul att inlägget var uppskattat, får försöka att få in fler såna här inlägg :)
Josefin -Happy Days-

2016-01-14 @ 19:22:29
URL: http://www.emmgus.blogg.se
Postat av: mathildaliv.blogg.se

Båda bilderna vara superfina! Bra redigerat!

Svar: Tack :)
Josefin -Happy Days-

2016-01-14 @ 19:34:55
URL: http://mathildaliv.blogg.se/
Postat av: Diana

Jättekul att se före och efter och hur du tänker när du redigerar. Är det bättre att redigera råfilerna i Lightroom är insticksprogrammet i Photoshop tycker du?

Svar: Jag kan inte uttala mig om insticksprogrammet då jag inte använt det mer än fåtalet ggr. Jag gillar Lightroom :)
Josefin -Happy Days-

2016-01-14 @ 19:43:35
URL: http://dianas-memories.blogspot.com
Postat av: Malin

Haha vad laskigt, det dar med grenarna missade jag helt nar jag forst tittade pa bilderna. Gillar den varmare tonen. Du ar sa duktig!

Svar: Tack Malin 😄❤️
Josefin -Happy Days-

2016-01-15 @ 14:47:26
URL: http://piccadillytears.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0