Pontus Pirat 8 år!

 

Den 30 april 2003 såg jag in i ett par små mörka bottenlösa brunnar, glittrandes som fyllda av himlavalvets alla stjärnor, spegelblank som ett svart skogstjärr och drunknade i oändlig kärlek... Stunden du kom till oss var magisk, så liten med dina 44 cm men så stark. Du kom som en raket bråttom ut i stora vida världen fast du skulle stannat kvar i min mage 5 veckor till. Pontus Jonas Leonel, en speciell pojke som alltid är positiv och glad och helt bekymmerslös även om du inte alltid haft det lika lätt som alla andra och vi många gånger kämpat oss fram tillsammans med envishet och vilja. En kärleksfull, genomgod, snäll och omtänksam pojke har vi fått som ser efter sin lillasyster som sin ögonsten. Skojfrisk busar du gärna med oss och ditt härliga skratt som bubblar så spralligt och livsglatt får mig känna oändligt lycka och glädje över att du finns till. Det finns ingen som du, du är perfekt och jag är så glad och stolt över att få vara din mamma och följa dig genom livet!

Jag älskar dig för evigt enda tills det tar stopp, och det gör det aldrig!


En återkommande fråga, vad jobbar jag med?

Foto Jonas


"jobbar du med fotograferingen, design och inredning eller vad är det du ska göra för någonting när du inte ska vara hemma med tösen? :)" Matilda

Svar: Jag kommer att återgå till min tjänst som kundrådgivare på ett elbolag som jag jobbat på i 5 år. Ett arbete som innefattar daglig kundkontakt, ärendehantering, service och administrativa uppgifter. Ett skrivbordsjobb på kontor med de bästa kollegor man kan tänka sig. De förgyller och sätter guldkant på vardagarna, brukar som oftas återvända hem efter en arbetsdag med kramp i magmusklerna, så jag längtar faktiskt lite till att få komma tillbaka nu efter mina 2 lediga år hemma. Fast visst svider det i mammahjärtat att släppa taget o lämna över ansvaret till några andra som ska passa lillan om dagarna nu och jag skulle ljuga om jag förnekar att jag gråter över det emellanåt. För det är ju egentligen mitt jobb som mamma att se efter min lilla skatt, vår nyponros. Hade gärna jobbat hemifrån för att kunna ha barnen på frita och dagis i mindre skala.

Privat så tar jag mig även an uppdrag inom främst fotografering. Brukar få mycket förgfrågningar ang bröllop och barnpoträtt men även gravidbilder och produktfoto börjar bli populärt. Jag fotar efter önskemål på valfri plats, anitingen ute, i hemmet eller i min lilla "studiohörna" hemma. Det roligast jag vet är att fånga ögonblicken och fota "in action" helst utomhus eller i naturlig miljö. Älskar att jaga små busiga barn med min kamera och fånga deras glädjeskrik på bild. Det blir så livfulla och naturliga bilder, de ger en helt annan känsla än studiofotografering tycker jag. Eller att fånga lyckliga känslor som spränger i bröstet på ett nervöst brudpar som är på väg att säga ja till varandra, det är den bästa medicin jag kan få, att få ta bilder och fånga ögonblick och känslor på bild! Har även funnit nöjet i produktofografering och att arrangera fina stileben för att fånga ett föremål på bästa säljande sätt, roligt med den stora bredden som fotografering ger.

Framtidsdrömmar har jag att en dag få jobba med mitt bildskapande i form och design, vore hur roligt som helst att kunna livnära sig på sin hobby. Funderar ibland på att göra en webshopp till en början och sälja en del bilder jag gör, foton och grafiska tavlor... Vi får se!

Bygget full fart fram!

Tjingeling, tänkte lämna ett par rader efter mig så ni inte undrar vart jag tagit vägen idag. Sanningen är den att jag har fullt upp med tusen olika saker just nu så att datortiden har fått bli bortprioriterad. Vi är i sista veckan av inskolningen med lilla Smulan, det går toppen och hon har inte varit ledsen eller protesterat en enda gång, tvärtom vill hon knappt följa med mig hem när jag kommer. Min son Piraten fyller 8 busiga år på valborgsmässoafton och det är en hel del att styra upp innan det med mat, presenter och så vidare. Sitter vid sidan av även med lite planering inför jobbstarten nästa vecka samt drar i olika bitar angående huset och bygget. Sen mitt i allt har jag även satt igång att måla lillans växasäng, (blir så fint!!) o till sist så springer jag runt o städar som en galen gris för att gästerna på lördag ska kunna dundra in utan att vi behöver skämmas för stöket som annars härjar här.

 

Husbygget är verkligen på riktigt nu och det här går fort fram kan jag lova! Imorse var jag dit och tittade och fick se att de redan börjat snickra på stommarna till entrévånignen, på eftermiddagen hade de även fått dit en byggnadsställning så det blir intressant att titta hur mkt som hänt imorgon. Kommer garanterat posta mer bilder då!

 

Kramar från en tröttis som nu ska ta en paus i soffan!


Huset är här!!!

I förmiddags var jag o Darling ute på Höjdarbacken för att möta upp husleveransen, vårat hus!! Där kom stora långtradaren uppför backen med snygga loggan på och innuti fullastad med virket till vårat hus, tänk, allt det där ska plockas ihop och bli vårat hus, pirrande känsla i magen!! Fick blixtrapport av en vän och blivande granne nu ikväll att de redan börjat bygga, så häftigt!! Kan lova att det kommer mer bilder på bygget imorgon, nu händer det grejor!


Försommarfin fröken

 

Försommarvärmen som låg över påsken har tagit en paus idag då molnen gömmer solen. Men under de sköna varma aprildagarna vi hade gick lillan runt i dessa fina guldsadaler och en vacker vit klänning från romantiska Conscious Collection, by H&M. Tånaglarna målade efter frökens eget intiativ, hon har fått dem målade förr då hon varit nyfiken eftersom hon sett mina. Nu kom hon springandes med nagellacket i handen och sa "fin" medans hon pekade på sina tår, sen hoppade hon glatt upp i mitt knä o lät dem tålmodigt och nöjt målas.  :-)

 

Har förresten köpt en gammal 20-tals säng åt lillan nu, en i utdragsmodell som är så fin, jätteglad att jag fann den! Hittade den på blocket innan påsk efter ett halvårs letande, mailade men fick inget svar så jag trodde det var kört tills säljaren ringde igår o sa att den fanns kvar, lycka!! Ni ska få se den sen, egentligen jättefin redan nu orörd i sitt originalutseende men jag hade tänk måla den vit för att passa in i lillans rum. Mannen tittade på mitt fynd väldigt skeptiskt och tyckte jag var knasig, men jag lovar att skeptikerna kommer bli förvånad då jag förvandlat den till en sann liten flickdröm åt sessan! Fortsättning följer, var så säker! ;-)

 

Nu ska vi snart susa iväg till skola och dagis och sedan ska jag till tomten och titta på när vårt virke till huset kommer. Vi bygger ett lösvirekshus vilket innebär att alla delar byggs på plats, så det är inga färdiga fabriksmoduler som kommer, som hela väggar osv. Därför byggde vi garaget först så att vi kan förvara allt virke säkert under byggtiden där inne.

 

Vad glad jag blir förresten när jag ser att så många lagt till min blogg som favorit, snart 150 prenumernanter, wow vad kul att så många vill följa med i mina dagar om husbygge, foto, inredning och mer därtill!


Ha en fin dag vänner, kramar och på snart återseende!

 

 


Tävling, vinn Happy days-tvålen



"Happy days
Lyfter sinnet med sina citrus dofter från pink grapefruit & citrongräs. 
Tvålen exfolierar försiktigt bort torr hud med sitt innehåll av mald havre.
Förpackat i 100% återvunnet post material!"

Var med och tävla om nostalgiska tvålen happy days från loveko.se till ett värde om 115 kr, alla kan delta med eller utan blogg!

För att delta: Lämna en kommentar med namn + mailadress och berätta varför du vill vinna tvålen.
För en extra vinstchans: Länka min tävling via din blogg/facebook med bild från detta inlägg samt texten: "Jag tävlar hos Happy Days om ekologiska tvålen happy days från loveko.se. Tävla här du också."

Lägg till min blogg som favorit så missar ni inte dragning av vinnaren 8 maj!

Vår påskhelg!!

Som nog märkts i bloggen har datortiden varit sista prio under påsken då vi varit fullt upptagna av det vackra försommarvädret. Vi har varit ute och njutit av grönska, soltimmar i solstolen, kött på grillen, besök hos släkten, fått himla massa kilon godis och myst med våra härligt fnissiga tokungar. Idag var vi ute på landet och häslade på hos barnens farmor med man, åt gott och sprang ute på stora gräsmattan och busade som synes på bilderna från dagen här i inlägget.

Nu är en av två barn nattade och jag funderar på att ta mig ett glas med bubbel och sätta mig i kvällssolen tillsammans med mannen på baksidan. Denna vecka är sista inskolningsveckan för lillan och sedan är min föräldraledighet över, back to work nästa vecka!! Samtisigt så börjar vi att bygga på huset nu i dagarna, mycket som händer framöver!



Picknick på husgrunden!

Kalasvädret håller i sig och vi var inte sena med att slå till med en seneftermiddags picknick på tomten. Packade in ungar, saft och bullar i bilen och dukade upp på vår husgrund i blivande matsalen. Vilken hit! Helt tyst och stilla där ute i Gränslandet, bara fågelkvitter och solen högt på klarblå försommarhimmel och ljudet av glada barn! Sonen hade sin bästa vän med sig och när de kalasat färdigt sprang de raka vägen in i skogen och lekte någon form av Star Wars-lek, de trivdes!! Meja tultade runt på tomten som mest just nu bara är en massa jord medans jag mätte upp vart pardörrarna till altanutgången och köksfönstren kommer sitta osv... Rikgit roligt o se hur allt kommer ta form! Nästa vecka börjar bygget, då sätter det fart!!!

Tomten är på 1000 kvm och all yta i princip samlad på baksidan så den är stooor!! Galet stor tänkte jag när vi var där idag, men jag längtar efter att sätta mina fingrar på prov och se om de är något gröna. Min dröm är en gammaldags trädgård, med syrenbuskar, fruktträd (tänk att få skörda äpplen på hösten till en äppelpaj, sina egna äpplen!!), blommande körsbärs- och magnoliaträd på våren, stor altan i vinkel längs med altan och garage, ett land att plantera grönsaker/jordgubbar/kryddor i, ett eget land till barnen att odla vad de vill i brevid en lekstuga till lillan. Drömmer stora drömmar om att bygga någon typ av fristående utbyggad med glasade skjutdörrar vid ena delen av tomten. Där inne skulle vara soffgrupp i konstrotting som bjuder in med svalkande skugga o vila på dagen och med härlig kvällsol och grillning utanför på kvällen. Många planer finns det och det är roligt att drömma, även om det kommer ta tid att förverkliga dem alla. :-)

 

Hoppas ni har en fin påsk, kramar!


Mitt i påsken

Känner ni igen mönstret på påskägget? Inte så konstigt, jag har varit igång med decoupage igen och dekorerade lillans påskägg med servetterna som blev över från när jag klädde in stolen.


 

Vi njuter varje minut denna vackra påskhelg, kan man få bättre väder? Har redan lagt grudnen till sommarbrännan när jag tagit igen mig i solstolen dessa somriga dagar.

 

Vår lördag började med äggletarjakt för barnen som fick leta efter sina påskägg. Sen bar det av på förmiddagsfika hos mina föräldrar o där väntade ännu mer påskgodis. Vi satt ute i vackert väder och fikade och barnen sprang runt i trädgården. Hemma på eftermiddagen tändes grillen. På med egenmarinerat kött på rödvin, olja, honung och red curry paste, så himla smarrigt det blev. Tycker det är roligt att slänga ihop lite av vad man hittar o gå på känslan när man lagar, är bra på att höfta till det faktiskt. Längtar tills vi har ett eget land nästa sommar att odla egna råvaror och kryddor i, bara att gå ut o nypa av lite till maten av vad man finner passande.

 

Vi har  tagit promenader till husgrunden och tomten, var där både igår och idag. Så roligt att stå där på plats o bara titta och fantisera om hur allt kommer bli när det står klart. Funderar just nu ut en bra lösning på vart jag ska plantera buskar och träd mm. Har många bra idéer, delar nog med mig utav några längre fram!

 

Sonen i hängmattan hos mormor och morfar idag

Vår lilla guldlock gungar med hjälp utav min mormor.


Snällare påsk!

Vill ge mina läsare ett glatt påsktips!

 

Genom att ange rabattkod "snällare påsk" får man just nu 100kr i rabatt hos LillaTussilago.se, det enda du behöver göra är något snällt. Skriv vad du gjort för snällt eller tänker göra för rart i påsk tillsammans med ordern när du beställer hos Lilla tussilago.

 

Efter påsk kommer LillaTussilago.se desutom att utse en av de raraste gärningarna som får ett presentkort på 500kr!

 

Har ni förresten sett jag jag själv ligger i shopen för 69 kr? Fniss!!

 


Hotellkatalog.nu

Jag har upptäckt ett bekvämt sätt att boka boende, hotellkatalog.nu. Det är en hotell-sök sajt för svenska hotell där man enkelt kan söka boende och jämföra hotellen. Läsa och kommentera samt lägga till egna alternativ. Allt verkar finnas, från små vandrarhem till stora hotell. Givetvis var jag tvungen att lägga in en kommentar om Tott Hotell som vi bode på i början av april, den fick 5 stjärnor av 5 möjliga utav mig. :-)

Bild från vårt senaste hotellboende, i taksvit på kärleksön.



Never never never give up


Envis som synden, det har jag alltid varit. Alltid kämpat på o gått mina egna krokiga vägar, vägrat ta den raka sträkan fram som varit så enkel och tråkig. Jag har tagit mig fram på min envishet och stakra vilja, med orden inom mig att aldrig ge upp, aldrig! Optimist som jag är har jag valt att se möjligheter istället för problem.

Därför blev jag så glad när jag såg att jag att jag blivit dragen som vinnare hos den begåvade och talangfulla Emelie Almhager till en utav hennes fina posters med orden never never nerver give up. Den ska få en hedersplats i vårt nybyggda hus när vi flyttar in i höst. Ni måste titta in i hennes blogg, hon är en pärla! Desutom har hon nu tagit steget o blivit egen företagare, en dröm för mig, och hennes posters är verkligen något extra!

Skärtorsdag


I år fick lillstumpan köra påskkärring solo då snart 8-åriga sonen sa blankt nej.
(Förra årets påskkort inkl son ses här).

 

Idag börjar påskhelgen, mysig o härlig tid som vi kommer att spendera mest tillsammans inom familjen. Vi har oplanerade dagar framför oss som vi vill fylla med sol och värme, utflykter med picknick, glasspromenader, grilla, ha påskäggsjakt med barnen i trädgården, fika med släkten mm...

 

Någon gång under ledigheten så har jag o sonen planerat att ta ett äventyr med. Vi ska ta bussen in till stan bara han o jag och gå på bio, han har pratat o längtat efter det en vecka nu. Så det blir kul!!

 

Hoppas ni alla får en fin påskhelg!


Doftande brevlåda...


I måndags möttes jag av en himmelsk doft när jag skulle hämta posten i brevlådan. Det som spred den friska aroman var ett trevligt paket adresserat till mig innehållande fina ekologiska produkter från Loveko, tack så mycket!

Och hur passande var inte tvålen med namnet "Happy Days" då? Den går ju finfint ihop med min blogg, hihi. Nostalgitvålen ska få en hedersplats i stora badrummet i nya huset vi bygger sen när det är klart i höst. Tycker pappret är så fint med att jag knappt vet om jag vill använda den, doftar desutom helt fantastiskt, så ljuvligt och fräscht!!

Håll utkik i bloggen framöver förresten, har något kul på lager! ;-)

Lyckotårar på morgonen!

Min morgon började med att mobilen rasslade till precis efter att jag öppnat ögonen, en liten pojke kom till världen igår! Grattis älskade vännen, mina tårar rann av lycka och glädje!


Det gick superduper!

Lillan på vagnpromenad idag


Precis som jag trodde, första lämningen på dagis idag gick verkligen smidigt. Var med en kvart och sedan sa vi hejdå och lillan flyttade sig till fröken utan protester. Hon tittade inte ens efter mig när jag gick och grät inte ens en skvätt under tiden jag var borta. Själv oroade jag mig inte heller, nej jag gick hem o solade en timme, hihi. Nästan så jag känner mig som en hemsk förälder bra för att man bör ringa en kvart efter första lämningen vid inskolning och undra om allt är bra. Men nej, vi kände oss trygga båda två och skönt det! Vi är redo, mamma för jobb och lillan för dagis. :-) Hon ville till och med stanna kvar när jag kom o hämtade henne, när vi gått ut kastade hon sig på marken och sparkade med benen i protest! Det ser jag som ett gott betyg!

 

Och jag vet att jag skrev igår att jag skulle ta itu med kommentrarsvar som blivit liggandes men jag får be om ursäkt för att tiden rinner iväg. Solen lockar mycket mer än att sitta inne framför datorn dagar som dessa, det tror jag de flesta förstår. Hade tänkt svara ikväll men så drogs jag iväg på en spontan kvällspromenad med en fin vän istället. Har förresten fått en herrans massa motion idag, 20000 steg visar stegräknaren som oftast ligger lite back i sin räkning, mina ben känns nog som spagetti imorgon!

Nu väntar desperata hemmafruar!

Tips på dukning till påsk

Det här med dukning och att dekorera är något jag tycker är så kul, roligt att få gå lös med sin kreativa sida o göra ett bord inbjudande för gästerna. Det ser jag fram emot att få göra i vårt nybyggda hus sen, planerar redan nu inför kommande fester. Ser framför mig en dukning i lite shabby chic-anda med mycket vit och gamal nötta detaljer... Men man får hålla sig till tåls, det är ju ett tag kvar till hösten när huset kommer stå klart.

 

Så länge kan jag ge lite inspiration och tips på hur man kan piffa till dukningen med färg och fjädrar. Här kommer bilder på förra årets dukning då vi bjöd in till påskmiddag hos oss:

 

Dekorera med fjädrar, här band jag ett färgglatt snöre runt besticken och stack ned en fjäder.


Härliga färgklickar och vackert som dekoration med påskgula värmeljus o klarglas.

Dekorera en kruka med påskliljor med hjälp av fjädrar


Vackert väder!


Är inte blå himmel + sol = lyckopiller?

Jag blir full av så härligt glad energi dagar som dessa som vi haft nu sedan helgen, värmer lika mycket inne i sinnet som ute i trädgården. :-) Vår helg susade förbi som vanligt och lämnade en svävande känsla efter sig av att befinna sig på små lyckligt lätta moln, trots att aprilhimlen varit molnfri.

Idag var det rena sommarvärmen, jag gick barfota i sandaler igen och kände mig somrig i mina vita byxor. Lärde mig dock att vita byxor inte är en hit när man har småbarn med sandiga skor. Särskilt inte om dottern desutom vägrar sova en hel dag (så mamma inte får paus i solstolen) och envisas med att klättra upp i mammas knä med sina smutsiga skor... ;-) Inskolningen går förresten framåt, imorgon ska vi börja träna på att lämna så hon får vara en själv med barn och fröknar, jag tror att det kommer gå kalas. Har en känsla av att hon inte kommer protestera nämnvärt, hoppas den stämmer... O för mig känns det inte så jobbigt heller trots att alla påpekar det för mig hela tiden att det är mest jobbigt för föräldrarna. Jag känner inte det så denna gång, det var värre när sonen skolades in men nu märker jag ju hur bra hon mår av att vara på dagis och trivs så bra och knyter an till fröknarna. Hon känner sig trygg o det gör mamma med. :-)

Hoppas ni haft en solig dag, nu ska jag börja ta i tu med den trevliga kommentarstormen, ha det gott sötnosar!


120 kommentarer


Ja, jag ligger lite efter, har inte besvarat eller godkännt några kommentarer med undantag för några få sedan början på helgen o förstår att ni undrar. Därför känner jag att jag måste skriva detta inlägg så att ni inte tror att det ni skrivit inte kommit fram eller att jag blivit nonchalant, det är bara jag som halkat efter iom kvalitétstid med familjen under lediga dagar.

Men till kvällen kommer jag ta itu med 6 sidor obesvarade kommentarer. Så snart syns allas små hälsningar o era frågor kommer bli besvarade!

Ville bara att ni ska veta!

Tips, har ni någon direkt fråga så ställ den gärna i bloggsvar (finns i sidomenyn eller klicka på "Fråga mig"-knappen nedan) för där brukar jag svara snabbare.

Nu ska jag ut i solen, tjingeling!!


Vinnare är...

Nu är två vinnare dragna i min senste tävling, grattis Babbi och Leldor till platser på Humorgalan 2011!

Maila mig adressuppgift på josefin.landhagen@home.se så kommer 2 biljetter vardera till er med posten!


Tavlor?


Var kreativ imorse och brände av 72 bilder knappt innan jag vaknat. ;-) Vart nöjd med dessa, tror att jag skulle vilja förstora upp som tavlor, vore det inte vackert i tex köket? Vad tror ni? Kanske till och med skulle kunna gå att sälja?

Daglig värme, tack för ert ljus!!

"Är så imponerad av dig! Du verkar ha energi och kreativitet så det räcker och blir över! Är så glad att jag hittade hit, du har satt ett leende på mina läppar många gånger denna långa vinter och nu inspirerar du mig in i våren! Tack vännen!"
Hanna

Kommentarer som dessa är rader mina läsare lämnar efter sig gör mig så otroligt glad att jag fylls av lyckokänslor som sprular i min kropp, tack för alla era rader!!!

TREVLIG HELG ALLA!!



Mina foton i skyltfönstret


Titta vems foton som smyckar Lilla Tussilagos skyltfönster! Japp, mina som synes. :-) Kika in o titta runt!

Bygget pågår på tomten

Så här såg det ut imorse när jag gick förbi, garaget på plats som synes. Så fort Darling slutat jobbet ska vi åka upp o titta hur arbetet gått under dagen, man är ju så nyfiken!!

Följ vårt husbygge, lägg till min blogg som favorit så missar ni inget!

 

Än finns möjlighet att vinna biljetter till direktsända Humorgalan på tv4 1/5, jag lottar ut 4 biljetter, passa på att delta genom att klicka här! Ni har bara 2 dagar på er så skynda!!


Studiolek

Innan dagis och skola så hade vi tjejer i huset lite studiolek framför kameran. Mammas fina halsband var intressanta och självklar fick lillan prova med. Nappen satt envist i munnen med men med lite bus o trixande åkte den ur, fast då var fotograferingen inte länge lika rolig. Men vad gör väll det om nappen är med, lillans egna accessoar. ;-)

Nu ska sonen hämtas hem o sen börjar fredagsmyset. Ska träffa en fin vän på stan sen i eftermiddag med o hoppas på att få springa in på H&M Home som slog upp portarna kl 11 idag.

Trevlig fortsättning på fredagen!

Sånt här gör mig så glad!

Satt o tittade igenom min statistik för dagen o tyckte den skenat iväg i rekordfart utan vidare? Oj vad populär lilla jag var idag då, haha. Sen fick jag tips av en söt läsare att jag hittat till Blogg.se:s framsida, igen! Kan inte i ord beskriva hur glad jag blir, det är nästan så jag vill grina en skvätt, kanske för att jag är i en sån där känslig period. ;-)

Tack!!

Hoppas att ni nya läsare som tittar in vill stanna kvar på Happy Days, följa vårt husbygge och fotobetonade inlägg om mina dagar. Lägg till min blogg som favorit så missar ni inget!

 

Än finns möjlighet att vinna biljetter till direktsända Humorgalan på tv4 1/5, jag lottar ut 4 biljetter, passa på att delta genom att klicka här! Ni har bara 3 dagar på er så skynda!!


Lunchtid

Hur har ni det idag, skiner solen på er? Här börjar den komma fram nu bakom molnen och vi är nyligen hemkomna från dagis, lillan slockande som vanligt i vagnen på vägen hem. Ska själv se till o få i mig lite i magen nu, kurr kurr.

 

Imorgon ska garaget tyligen stå klart, jippie !!Så snabbt de jobbar på, verkligen! Jag får se om jag tar mig förbi senare idag o tar kort. Annars kommer bilder i bloggen senare. För blir det fint väder till heglen så tar vi nog en utflykt upp till tomten med fika och sätter oss mot garageväggen o njuter av solen. Vi bygger så att vi får en vinkel mellan hus och garage som kommer bli en perfekt plats för altan, stor och härlig med sol hela dagen. :-)

 

Tänk att vi bygger hus, får nypa mig i armen ibland!!! Häng gärna med på resan, lägg till Happy Days som favorit så missar ni inget!

 

 

Har ni sett föresten att det finns möjlighet att vinna biljetter till direktsända Humorgalan på tv4 1/5? Jag lottar ut 4 biljetter, passa på att delta i tävlingen i inlägget nedan! Ni har bara 3 dagar på er så skynda!!


Tävla hos Happy Days om biljetter till direktsända Humorgalan


Rösta på ditt favoritklipp och vinn biljetter till Humorgalan 2011

Den 1 maj klockan 20.00 direktsänder TV4 Humorgalan - För varenda unge från Cirkus i Stockholm. Humor blandas med allvar när några av Sveriges främsta artister hjälps åt att värva fler Världsföräldrar. Värdar för galan är David Hellenius och Kristin Kaspersen.


Två personer har nu chansen genom min blogg att vinna 2 biljetter vardera till den direktsända galan på Cirkus. Så här gör du för att vara med och tävla:

1. Rösta på ditt favorithumorgalaklipp på http://www.unicef.se/for-varenda-unge/humorgalan/vinn-biljetter-till-humorgalan-2011

2. Berätta i kommentarsfältet här att du är med och tävlar och vilket klipp du valde. Alla kan delta, med eller utan blogg!

Ps. Om du har en blogg var med och stötta UNICEF i kampen för varenda unge, genom att berätta om tävlingen i ett inlägg och länka till mig på: http://landhagen.blogg.se/happydays/2011/april/tavla-hos-happy-days-om-biljetter-till-direkt.html.

Vinnare presenteras nu på söndag den 17 april.

Tillsammans kan vi förändra utsikterna för miljontals barn!


Vackert på blommande gren


Smycken från Lisbeth Dahl

Örhängena är så fina, tycker aprikost och ljusa färger är så fint så här till våren och sommaren. Nästan så jag vill ta hål i öronen för att kunna bära dessa och fickuret har så fina detaljer.


Nu har vi varit på inskolningsdag 3 och det lossnade väldigt bra för Smulan idag, hon vågade ta mer plats och följde även med fröken på egna äventyr utan att pipa efter mamma. Hon verkar trivas och blir så ivrig varje gång vi kommer fram. Idag sökte hon även kontakt med några större tjejer som liksom hon gillar docklekar och utklädning. Magkänslan börjar kännas riktigt bra jag är nöjd med personalen också. Vad bra det känns! :-)

Var förbi tomten idag med och de har börjat att snickra upp stommen till garaget nu, måste ta med kamera nästa gång så jag kan lägga upp lite bilder så ni får följa bygget, för det vill ni väll?

Hoppas ni har en fin dag, här är det grått och kyligt, gick och drömde varma dagdrömmar på vägen hem om vår kakelkamin, längtar efter att kunna sätta sig framför den ruggiga dagar som dessa. Det ska bli underbart!



Tisdag update


You don't want a million answers as much as you want a few forever questions. The questions are diamonds you hold in the light. Study a lifetime and you see different colors from the same jewel.


Hela dagen i ett enda språng, full fart fram! Inskolningsdag 2 började redan på morgonen idag direkt efter lämning av sonen i skolan. Det gick jättebra även idag och lillan var inte lika reserverad, det börjar lossna nu när hon lär känna dem. Fick själv en rolig överraskning då jag upptäckte att en favoritfröken från sonens dagis hade börjat på lillans, toppen! Hade en mycket positivarte känsla med mig när jag gick där ifrån idag, det blir nog bra det här.

På tomten händer det grejorn nu med, denna vecka så kommer garaget upp, de sätter igång redan imorgon och tanken är att det ska vara klart under veckan. Och efter påsk börjar bygget på vårt hus, pirrigt!! :-D

Nu ska jag ta mig till närköpet o köpa lite choklad inför kvällens Desperate housewives, lite lyx i vardagen måste man få unna sig. :-)

Kramisar!

Inskolning pågår

Så var första inskolningsdagen avklarad. Vi har idag varit på besök och hälsat på personalen som verkade trevliga, sett lokaler, träffat barngruppen och fått intryck samlade under en timme. Känns än så länge rätt så bra, lite oroad över vissa bitar men får se hur min uppfattning blir nu efter de kommande dagarna.

Tror iaf att det kommer bli bra för Mejan med mer aktivitet och stimulans om dagarna som det blir när man är tillsammans i en barngrupp på dagis. Hemma är det ju rätt långtråkigt nu, tycker hon, så på så sätt känns det helt rätt i tiden att skola in henne nu.

Vår lilla Smula som blivit så stor, 20 månader just idag.

♥♥♥

Förrsten, vilken sommardag vi haft denna måndag, 20 grader varmt och varma vindar! Jag har gått barfota i sandaler och utan jacka, även suttit ute och solat ansiktet, vad härligt!!

Vad roligt ni gillar min nya design förresten, fått så mkt positiv respons på den, tusen och åter tusen tack snälla ni! Många undrar vem som gör mina designers och det är ju så klart jag själv. Förr gjorde jag åt andra med men jag har tyvärr slutat att ta uppdrag då jag inte hinner åta mig dessa jobb längre. Men vid intresse av att använda mig som fotograf är det bara att skicka en förfrågan! ;-)

Trevlig kväll!


Happy new design!!





Jag har ny design på bloggen, äntligen!! Var inte helt nöjd med min förra o har velat byta länge men igår så kom jag äntligen till skott. Så det här är anledningen till att jag varit självupptagen och en smula otrevlig som inte haft tid att heja in till er andra bloggisar under helgen. Hoppas att bloggen ser ok ut för alla och att ni haft en varm o skön aprilhelg!

Nu väntar inskolning av lillan på dagis för oss idag, spännande!

Kram och trevlig vecka!

Skattasken...

I fredagseftermiddag så hämtade Darling ut något tung åt mig som kommit på posten, ett paket som visade sig innehålla en välfylld Falby skattask! Jag föll nästan baklänges när jag fick se alla "juveler" samtliga från fina märket Lisbeth Dahl. Jag ska visa er mer utav innehållet efter helgen, tusen tack snälla Lilla Tussilago!

Helgen på vår gata


Gränslandet

Så här ser det ut ett stenkast från vårt blivande hus, man kommer att se ut mot denna mark från ena kortsidan av huset.

Hoppas lördagen börjat fint hos er, här utanför skiner solen och magarna mättade med frulle. Meja har redan varit ute en sväng och åkt på sin eldriva motorcykel med pappa, morgonpigg stumpa! Snart ska vi sätta fart på dagen genom att få hemmet fint inför försäljningen, det blir lite finlir med lister, rensa ur förråd osv. Barnens mormor o morfar är snälla och ställer upp som barnvakt under tiden så vi hinner jobba på, toppen!

Hittade en gammal text i arkivet som jag glömt publicera. H
ar ju redan skrivit lite bakgrundshistiora om hur det kommer sig att vi ska bygga hus, men den här var lite mer beskrivande så därför lägger jag upp den med, blir kanske lite som en repris för en del.

♥♥♥

Vår bygga-hus-resa började med drömmar redan i vår första gemensamma bostad, lägenheten på Söder (norrk). Så klart, vem har väll inte ägnat den drömmen en tanke en gång, att få bygga sitt egna hus? Men hur ofta får man sen chansen? Vi såg det mest som en dröm väldigt långt borta. Men vidare till hus ville vi och när Piraten kom till världen började vi att leta större. Valet föll för vårt nuvarande hörnradhus som en perfekt och mycket trivsam hållplats på vägen. Ett mellanboende i väntan på dagen då vi skulle bli med hus, på riktigt. Vi flyttade till radhuset 2005 och ett år senare ställde vi oss i tomtkö. Vi tänkte väll då att det mest var som en slags gardering, om det skulle släppas några attraktiva tomter i kommunen så skulle vi i alla fall ha en chans.

Under tiden letade vi på egen hand, både charmiga 20-tals hus att renovera och tomt. Själv blev jag väll mer o mer intresserad av att hitta ett välskött 20-talshus med stor uppväxt fruktträdgård i villaområdet vi bor i. Har en starkt förkälek till dem men min man var nog inte lika road av den tanken då han såg alla problemen i att ta hand om ett gammalt hus. Vi hade varit på några visningar o i de flesta fall både välkomnats av mögeldoft, blivit alldeles vimmelkantiga av lutande golv och även insett att de flesta husen var rätt små och behövde inte bara rustas upp utan även byggas ut. Lägg till det i beräkningen på redan överpriser vid försäljning o det kändes inte alls lika lockande längre... Vi skulle få mer hus för pengarna genom att bygga nytt.

Så kom ett brev hem från kommunen om tomter till salu i somras. Jag minns än idag hur det ryckte och pirrade till inom mig av hoppfullhet. Tänk att det verkligen fanns möjlighet att bygga sitt framtida hus på den plats vi gått förbi och sett ut som vårt drömläge! Så fick vi besked i slutet av sommaren, en av tomterna var vår om vi ville ha den! Klart vi ville, det måste varit någon mening med det hela, sånt här händer ju inte bara...

Nu bygger vi alltså hus på gränsen mellan stad o land, i Gränslandet. Som en utav de sista husen i staden innan landet tar vid. Tomten ligger så vackert uppför en höjd, på en backe, därav har vi valt att kalla platsen Höjdarbacken. Med naturen inpå knuten, öppna ängar, vilda frukträd, hästar som går förbi, hagar, slingriga landsvägar, hemliga kojor i skogarna (ja de där skogarna har en annan historia bakom sig från mina tonårsår med, haha, men de förblir hemlighet förstår ni), löparspår, staden nedanför, nära in till centrum och kommunikation... Det kan knappast bli bättre, vi är så lyckliga!

Ja, nu står vi här idag och har påbörjat en ny resa, en bygga-hus-resa. Huset på Höjdarbacken vid Gränslandet!


Mmm i dina kakor!

Marabou har nu släppt sin nyhet, i kakhyllan! Så här skriver de själva på hemsidan:

 

"Marabou-produkter för fikabordet har länge varit efterfrågade och vi är nu mycket stolta att äntligen få presentera nya Marabou Cookies. Vi har tagit fram en ”chocolate chip cookie”, som är en av de allra mest populära kaksorterna i Sverige, och blandat i vår härliga Marabou mjölkchoklad."


Mmm, vem blir inte sugen!?


Sista chansen, 50% + gåva på köpet!


Fick just ett nyhetsmail från nuknuk att det är sista chansen att fynda på stickat idag.
50% på allt stickat tom 8/4 och en gåva på köpet!
Rabatten dras av i kassan. Verkligen ett kanonerbjudande, skynda fynda!

Nuknuk, fina varor till mig!

Berättade ju här om dagen att jag fått fina varor från nuknuk, tack så himla mycket för dem o snabb leverans!

Halsduken är stooor o härlig, 100x240cm att svepa om sig. Den har två olikmönstrade sidor så man kan variera efter humör och tycke. Verkligen superskön och varm, perfekt idag över skinnjackan då kyliga vårvindar viner. Tänkte även dra nytta av den i sommar på kvällarna att ha över axlarna. Desutom får man den för halva priset just nu då nuknuk erbjuder 50% rabatt på allt stickat!!

Väskan i vårens färg cognac har två olika medföljande axelband, man kan även bära den direkt i korta handtaget, en perfekt väska för variation o med praktiska fickor. O framför allt hur snygg som helst, gillar nitdetaljerna. Det här kommer bli en favorit i vår!

Kakelkamin

Att bygga hus, alla dessa val...!

När vi började vår husresa så var vi inne på att bygga en murad spis, för att få det så där charmigt klassiskt som man kan se i äldre hus. Så vi fastnade för Contura 460. Det valet kändes givet enda tills vi råkade hamna framför Arga Snickaren tre dagar efter att beställningen gjorts... Där hade de inställerat Contura 660k, en kamin iklädd vit kalkel och vi föll båda handlöst för den. Inte bara att den var snygg utan även för att den lagrar o tar tillbvara på värmen vilket inte vår murspis gör.

Att byta var inga problem som tur var. Men problemet var att vi behövde göra om dragningarna av spisrören för att få det o passa med vårt nya val. Där började problemen. Vår husleverantör ville inte göra om ritningarna eftersom de påstår att det är för sent nu, vilket vi motsäger oss då huset ännu inte levererats eller börjat byggas. Det är inte helt smärtfritt att bygga hus, man får stå på sig. O nu har jag just skickat ett något upprört mail till ansvarig om hur vi ser på saken o väntar på svar. Hoppas att det ordnar sig!


Samtliga bilder från contura.

The future's in the air

(Bild tagen på Fårö förra helgen)

 

The future's in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change

 


Modevisningen förra veckan

Bilder tagna av min vän Cissi samt Zdenka som är butiksinnehavara utav Finn In i Finspång.

I torsdagskväll i förra veckan var jag modell igen, gick modevisning för butiken Finn In på hotell De Geer i Finspång. Det var modeafton på ett fullsatt hotell och alla klädbutiker i stan var där för att visa upp vårkollektionen. Vi hade 5 ombyten vardera och här visar jag två av favorituppsättningarna jag bar. Visst är klänningen vacker, ännu vackrare i verkligheten, ja som en dröm! Det här var andra gången jag gick mannekäng och det var himla kul!

Fuckin' Perfect, Pink

Pretty pretty please, don't you ever ever feel.
Like you're less than fuckin' perfect.
Pretty pretty please, if you ever ever feel, like you're nothing.
You're fuckin' perfect to me!


Den här låten har nött sig fast i mitt huvud, är den inte underbar, lyssna på texten med!

 

Ledsen att jag inte hinner uppdatera bloggen mer än så här idag, det har gått i hundra knyck! Har varit på vårdcentralen med astmautredning med sonen, vi har haft mäklare nr 2 på besök o bestämt oss för att skriva på med honom då han gjorde ett väldigt gott intryck. O så har jag fått ett fint paket rekordsnabbt hemlevererat idag med två mkt fina produkter från nuknuk (missa inte deras rea just nu!) som jag visar er så snart jag hinner, förhoppningsvis imorgon. Förstår att det är många nyfikna ang huset vi bygger nu med o jag ska berätta mer men inte nu, för nu ska jag se på DH!

 

Ha de!


VI BYGGER HUS!!!

Så var den stora hemligheten avslöjad. Ja det är sant, vi har ett stort byggprojekt framför oss då vi just nu håller på att bygga vårat kommande drömhus som ligger i gränslandet stad/land. Vi är så glada och lyckliga! Som min Darling sa så kastas man ibland nästna omkull av lyckliga känslostormar som plötsligt pirrar till när man tänker på att VI BYGGER HUS!

Tomten ja, det är en rolig historia i sig. Vi var ute och gick en promenad i ett nybyggt område för något år sedan men vart inte så förtjusta i läget där de byggdes då de ligger som i en svacka. Men så höjdes vår blick upp mot en höjd bakom dessa hus och vi sa nästan samtidigt att där uppe skulle man bygga istället.

Så kom det ett brev i somras om att kommunen nu skulle sälja tomter där uppe på vår höjd! Hjärtat galopperad!! Kunde vår dröm bli sann? Jag kände på en gång att det var vår tur nu och vi skickade in att vi var intresserade. Darling var inte allt för optimistisk men jag kände att våra 5 år i kön måste gjort någon nytta. Så kom beskedet på sensommaren... Vi hade blivit med tomt, en av de vi allra helst ville ha och nu började vår resa!

Så sen i somras har vi vetat om detta och planerat. Besökt visningshus hos olika husfirmor, blivit nedringda av försäljare och brevlådan proppfylld av olika huskataloger. Vi har diskuterat, planerat, ändrat oss och bollat tankar hit o dit men nu är ett hus ritat och beställt efter våra önskemål. Första spadtaget tog för någon vecka sedan och denna vecka kommer plattorna att gjutas!

Huset kommer att vara ett av de sista i vårt villaområde innan landet med åkermark och hästhagar tar vid. En underbart vacker plats med öppet landskap åt ena hållet, skog  framför och bakom huset samt staden nedanför höjden. Vi har kallat det lite skämtsamt mig o Darling emmellan att vi bygger hus på Höjdarbacken, som vi själva döpt backen upp till oss för. :-)


REA 50% nuknuk

Måste tipsa er om att nuknuk just nu har 50% på allt stickat. Ett riktigt kanonerbjudande värd att kika in i deras webshop och beställa hem. För det blåser ju ännu kalla vindar och det kan ju vara roligt att fynda något nytt till våroutfiten. ;-)


Penthous Master Suite



Nu är vi hemma igen efter tre dagar på Gotland. Ser ni taksviten? Där bodde vi under helgen, sweet! Hela delen som lyser inkl terassdelen var vår för två nätter. Vilken känsla att bo så flott, allt modernt och tjusigt inrett in i minsta detlaj och framför allt stilsäkert. Vilken vinst jag kammade hem, inte nog med att vi fick åka till vår kärleksö vi fick även bo i flottast sviten på hela Gotland, helt galet!! Kändes nästan som en dröm... Hade lite sorg i hjärtat att behöva säga hejdå till sviten när vi reste hem igår. Men med mig så fick jag en massa inspiration till vårt nya hus, himla roligt att planer inredning! :-)

Nu hinner jag inte blogga, måste iväg så detta får bli en snabbis.



Direkt från Gotland

 

Nu har vi boat in oss i vår taksvit på uuuunderbara Gotland, love it!! Har lagat o ätit middag samt familjebadat i stora badkaret i ena badrummet. Det är dimma över Gotland idag, får hoppas det klarnar upp tills imorgon så att man kan få lite ljusglimtar. För även om gotlandsdis är ganska mysigt det med så vore lite sol på näsan inte helt fel. O att utnyttja takterassen är ju något man vill kunna nu när man får tillfälle att bo så flott!!
Det är gudomligt här, vill nog bo kvar, hihi...! ;-) Först har vi en entrévåning med avhägningsedel och en trappa upp har vi ca 125 kvm att husera över o till det en gigantisk möblerad takterass med jacuzzi, allt väldigt smakfullt och modern inrett! Hittar en hel del inspiration till vårt nya hem här. För nej, det är inte pool vi bygger som jag sett att många gissat på min ledtråd i förra inlägget.
Ostbågar o lösviktsgodis har nu plockats fram, barnen sitter samlade framför tvn och mannen knäppte just en bira. Ska plocka fram glas o skumpa sen när barnen somant o skåla i mousserande rosé med Darling... Har även köpt lite gotländska delikatesser till ostbricka sen, det blir mums!!
Ha en toppenfreedag, det har vi!
Mängder av kramar

RSS 2.0