En bukett från trädgården

Till mig från barnen, en egenplockad bukett med den ljvligaste av försommarblommor, syren. De doftar så ljuvligt! Fick även frukost på sängen och två kort denna mors dag. 


Jag har läst igenom era svar i bloggenkäten och blir helt varm, vilka fina fantastiska ord! Tack snälla ni så glad ni gör mig! Det kom upp många frågor och förslag med som jag tänkte ta och sammanställa i ett enskilt inlägg. Om det finns fler frågor att ställa så kan ni passa på att göra det nu här i detta inlägg eller så svarar ni direkt i enkäten genom att klicka på länken ovan.

För oss blir det en lugn dag här hemma idag, i pyjamasen. Jag är genomförkyld så orken är tyvärr inte på topp. Men det är mysigt att bara ta det lugnt tillsammans och man kan sysselsätta sig hemma med. Tänkte göra hamburgare i pitabröd till oss snart och får hjälp av lillan.  

Önskar er en fin söndag och skickar en kram till alla fantastiska mammor!

Kärlek under ett paraply

 
Idag fotade jag dessa två lovebirds under ett paraply i den äldre delen av staden. Jag var närvarande som bröllopsfotograf under en hemlig vigsel. Det har ösregnet hela dagen fram tills nu, men vi hade tur att kunna hålla fotograferingen delvis inomhus i en vacker stenbelagd trapphall och delvis ute under ett gammalt varv. Tycker så mycket om den översta bilden som var en av de sista jag tog vid fotograferingen.

Fredag hos oss

Teckningsritande på golvet startar en solladdad leeedig fredag för mig och lilla. Sonen gick till skolan och vi hade en mamma-Meja-mys-dag. 

 
Nyponrosen fick yoghurt på näsan och speglade sig för att se. Mango yoghurt är för övrigt en ny hit i vår familj!
 
Sötast frukosttösen!
 
Vid lunch tog vi oss in till city och givetvis skulle Nyponrosen ha en egen handväska då, med en söt liten lejonunge i och en leksaksmobil. På stan tog vi en lunch med min chef och några i min arbetsgrupp som levererat bra på jobbet. Vi blev bjudna på lunch på hÄrlig Pasta för bra prestation, det uppskattas! Älskar inredningen, allt är noga utvalt och handplockat liksom kvalitén på maten o atmosfären och ja allt med den restaurangen! Ett hett tips till er från mig om ni är i Norrköping och vill äta ritkgit god pasta mitt i city, gå till hÄrlig pasta! Efter lunchen tog jag och min lilla en shoppingtur! 

 En instagrambild får ge er en liten bit av restaurangbesöket. Tyvärr ingen matbild... Vi var alla så ivriga och glupska, haha!
 
Mamman hamnar bara på bild om man tar en selfie och när man har 50mm på systemkameran innebär det en närbild. Hade en bra dag, så där när man känner sig extra fin, ni vet man får till perfekta sminket, frisyren lägger sig precis som man vill och kläderna känns helt rätt från första stund. Det liksom bara trallar i kroppen av positiva vibbar och man är full av glad energi. Mer såna här dagar! 

 
Nu till kvällen fick jag idén om att grilla banan vilket gav höga jubelropp från barnen. Det blev även årets första grillning i vår lilla trädgård när grillen Putte plockades fram, underbart!
 
Nu är det fredagsmys, underbara fredag och underbara långhelg till tisdag! Imorgon väntar bröllopsplåtning igen, love it!

Jo, innan jag glömmer!! Ni får gärna fortsätta att besvara bloggenkäten i inlägget nedan. Jag ska samanställa svaren till er sedan, tack till er som redan svarat, roligt att ni vill delta!

Enkätundersökning!

 
 
Dags för enkätundersökning, tänke det kunde vara roligt så svara på frågorna nedan är ni snälla!
Man får säga pass på någon fråga om man vill.


  1. Vad uppskattar du med Happy Days?
  2. Favoritkategori eller favoritinslag ( tex familjeliv/foto/recept/ mfl)
  3. Vad vill läsa mer om eller tips på inlägg?
  4. Vart bor du?
  5. Ålder?
  6. Hur länge har du läst bloggen och hur ofta besöker du Happy Days?
  7. Dina intressen?
  8. Vilka bloggar läser du mer?
  9. Övrigt eller fråga till mig?
  10. Följer du Happy Days på Instagram och/eller Facebook?
Hoppas så många som möjligt vill svara, vill lära känna er bättre och så klart ta till mig era svar för att driva bloggen på bästa sätt.

Bröllopsfotograf igår

 
Vilken lördag vi hade, verkligen fantastisk på alla dess sätt! Startade min lördag med en halvdags bröllopsfotografering i Styrstad och Abborreberg. Väljer att bara visa ett litet sneak peak från dagen för vill ju att brudparet själva kan få första tjing på bilderna.  Vädret var helt oslagbart, en försommarvarm lördag i maj med en ljummen svalkande vind. Och glädjen sen, det är alltid speciellt med bröllop och alla dessa känslor, inte minst denna gång och jag var hög av glädje och kärlek efter mina timmar bakom kameran.

Efter bröllopet blev det rosé och sushi hemma hos Cissi på balkongen i kvällssolen följt av en spännande och trevlig kväll framför Eurovision där Måns tog hem segern, lycka!! Hans låt var i särklass bäst och frågar ni mig så vet jag inte ens vad de andra bidragen gjorde där. Jag skrev till och med på min Facebook under tävlingen "Ok, kan vi snabbspola det här sömnpillret till Eurovision fram tills Måns vinner??" Så blev det just så också, fantastiskt och låten så bra!!
 
Så här kan jag föresten se ut när jag plåtar bröllop, igår hade jag denna dress på mig. Kavaj med tuffare snitt med svarta läderdetaljer, en topp inunder med vackra detaljer (hrm, mina vänner tyckte den påminde om något annat, vad få ni själva fundera ut...) och en svart knälång kjol. Lagom uppklätt och stilerent, tycker det är viktigt att själv lägga vikt som fotograf på vad man har på sig när man är med på festen och i kyrkan bland gäster. 

Att locka er in i en dödssynd

 

Bäst att jag varnar er redan nu, den här söta skapelsen kan dra ner er i fördärvet och få er att utöva en av 7 dödssynder, frosserie! Du milde vad detta är gott, föööör gott!! Jag har ätit croissant dounats två dagar i rad och kan inte sluta, hjälp!


Jag har upptäckt de goda vaniljfyllda croissant dounats med glasyr ovanpå och har man en gång börjat så är man fast, de är ett som är säkert. På min lunch nere på stan idag fick dessa två följa med mig från Ica. 

Dagens sista ljus



Kvällsljuset, sista timmens ljus som får vardagsrummet att bada i värme och som jag måste fånga på bild. Kan inte låta bli. Strilar in likt ett guldigt skimrande dis i mitt vardagsrum och leker fram solkatter ur mina ljusstakar. Får mig att vakna upp ur grubblerier jag har inom mig om
att släppa taget, det är inte alltid så lätt. Men för att komma dit jag behöver, för att fortsätta dansa i ljus, så gör jag det. 

Hur har er vecka börjat? 

I en blommande trädgård


Päronträden är vackrare än någonsin! Där under ett tak av vita skira blad hänger gungan i mina föräldrars trädgård. 


På det grönskande gräset inunder trillar de sedan ned ett efter ett.


En busig och fnittrig 5-åring som inte är så liten i mammas famn längre...



Tulpaner, gillar kontrasten mellan gröna blad och det gulröda som förstärker varandra. Tycker även om hur bladen bildar ett spännande mönster inunder i denna vinkel rakt ovan.

Tulpaner, tulpaner och ännu mer tulpaner. 

Abborrebergs Veranda

En utflykt med Nyponrosen och hennes morfar i Cadillacen till Aborrebergs Veranda gjordes idag. Premiärfika där för i år, de öppnade för säsongen för bara några veckor sedan.

 
Jag med vääärldens godaste wienerbröd framför mig! Oh boy vad färsk och nybakad den var, ja nästan smälte i munnen. Bästa ever! Fint med fik som bakar själv och det med kvalité och hjärta.

Lillan mumsar kladdkaka med grädde! 


-Morfar, har du nagellack!? 

Bästa festisen, "kompisfestisen"!

 Sommarkänsla med trädgårdsblomster på linneduk!

 Utanför Abborrebergs Veranda med morfar i handen på upptäcksfärd


Vackra blommor att betrakta

En cool morfar
 
Sen fortsatte vår torsdag till båtplatsen där det är så lummigt, grönt och rofyllt vackert, därpå vankades middag hemma hos mina föräldrar. När vi kom hem bakade vi rabarberpaj. Jag har så mycket bilder från idag så jag sparar lite på de andra för ni skulle få vara med om världens längsta bilduppdatering från idag annars.

Hoppas ni har haft en fin Kristi himmelsfärdsdag!

Philadelphiabullar med citronsmak

 

Min rosa KitchenAid fick jobba ikväll...


Meja höll koll på degen när den jäste.


Högläsning ur Bamse tidningen under tiden Philadelphiabullarna bakades.

 

Ikväll bakades Phildelphiabullar med citronsmak, de gräddas i en långpanna om ca 30x30 cm och skärs sedan upp. Jag hittade ingen lagom stor långpanna i mitt kök men min stora hjärtform från Bruka var i lagom storlek, det gick ju bra det med! Att man gräddar bullarna i en långpanna gör dem extra saftiga och fyllningen till dessa var frisk och syrligt söt, precis vad jag gillar! 

Bbjuder er på receptet här för ca 40 bitar om ni vill prova själva. Börja med fyllningen för den ska klickas ut på underlag och ställas in i frysen.

Fyllning
50 g smör, rumsvarmt
200 g Philadelphiaost
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal från 1 citron

Bulldegen
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
75 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
1 nypa salt
7–8 dl vetemjöl

 

1. Börja med fyllningen: Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Klicka ut ca 40 högar på ett underlag och ställ in frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta.

2. Degen: Smula jästen i en bunke och lös upp den med fingervarm mjölk. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg, låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

3. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 30 x 30 cm. Låt degen jäsa under bakduk på nytt i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader under tiden.

4. Gör 40 gropar i degen med fingret och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.

5. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 18–25 min. Låt svalna och skär den sedan i rutor.


En minut av kärlek



Jag och barnen gjorde ett bildspel igår med några av våra favoritbilder, En minut av kärlek, titta gärna på vårt projekt. Sätt på ljudet till!

All is well

 
"All is well.
Everything I need comes to me at the perfect moment.
Nothing happens before its time."
 
 
En affirmation som ger mig ett lugn och stämmer så väl in på hur jag känner mig glad och trygg i nuet. Jag är övertygad om att de förändringar som behöver komma in i mitt liv gör det tids nog och det är inget jag stressar upp mig över idag. Allt kommer lösa sig när det behövs och tiden är mogen. 

Jag skapar en bild i mitt inre över hur jag vill att framtiden ska bli, vad jag och mina barn behöver för att må bra. Låter en dagdröm ta form som ger mig hopp och längtan i det välmående jag redan har. Jag tror på attraktionslagen, att det man tänker på drar man till sig, att man ska se sig själv som en stor magnet som drar till sig det man tänker och känner. Att attrahera in drömmar och det bästa i mitt liv.

När jag började läsa om attraktionslagen mådde jag som sämst, var väldigt låg och negativ och inte alls mig själv. Då så slog det mig också att jag så länge tyckt synd om mig själv och att all världens elände verkat drabba bara mig. Jag började tänka efter, att jag faktiskt dragit till mig allt det negativa genom att själv vara negativ. Jag kan inte skylla alla händelser på hur jag mådde, men jag tar ansvar i hur saker påverakde mig. Genom att välja att tänka och känna negativt. Så jag ändrade inställning, ranskade mig själv och valde bort de bitar i mitt liv som fick mig må dåligt. Som ovanor och personer som fick mig ur balans. Bara genom att börja rensa och förändra blev jag med ens en mycket gladare och starkare Josefin igen, ett jag som jag känner igen mig i från förr. Jag kan inte ens beskriva hur lycklig och trygg jag känner mig nu. Det är en så stor kontrast. 

Så vad drömmer jag om idag? Vet ni? ;-)

 


Syskonkärlek

 

Mina två med så mycket kärlek för varandra, är de inte fina?  

Color Run Linköping


Bästa loppet ever!

Min nya färgglad look?


Pussa mamma, inte?  


Ingen puss till mamma här heller?!

 

-Men mamma, varför har du massor färg i ansiktet?!
Min barn var något chockade och gjorde stora ögon men skrattade gott då jag visade bilderna för dem idag när jag och Cissi var med och sprang Color Run i Linköping i lördags. Vilket väder och vilken fantastisk glädje genom alla deltagare som var där för att ha så roligt som möjligt. Många utklädda i tyllkjolar, färggranna knästrumpor och mycket mer! Färg som kastades från höger till vänster, loppet var en fest! Längtar till att delta på nytt nästa år!  

The Color Runs välgörenhetspartner i Linköping var Hjärnfonden, det känns bra att vi som var med gav stöd till något bra! Här är andra deltagare som fastande på mild med min kamera:
 

Och en filmsnutt! 
 

It´s all about the light

 
Det gäller att fånga ljuset, det rätta perfekta ljuset. Det är det jag letar efter i mitt fotograferande. Visste ni att det man gör när man fotograferar är att måla med ljus?

Bilder ovan från Instagram @myhappydays.se taget med mobilen

 

God morgon, vaknade 09:30 (!) idag, blev lite lätt chockad när jag tittade på klockan för jag brukar i regel vakna tidigt och speciellt så här års när ljuset flödar in. Men var nog välbehövligt iom min envisa förkylning. Är ledig idag i alla fall och har chans att fortsätta "tysta leken" så kanske jag får ut annat än kraxande till imorgon. Ni skulle "hört" mig igår... Haha, ingen röst alls typ. Jag blev full i skratt varje gång telefonen ringde och jag hörde hur rösten sprack och gick upp o ned som jag vore i målbrottet. I bästa fall, för det mesta kom det bara viskningar ut. Det var nog för att jag skrattade så mycket i lördags att jag skrattade bort min röst totalt, tänk vad roligt man har då! ;-)

Fick förresten ett så klockrent sms av min Cissi igår, se nedan. Hon känner den här tokiga fotografen som helt plötsligt bara kan bli helt till sig utan förvarning och börja smacka foton med mobilen om man sitter mitt i ett samtal. För att jag ser i bilder och ständigt obesrverar ljuset. Haha, jag lever och andas fotografi, hela dagarna. Men det gör mig lycklig! 

 



Ha en underbar dag alla härliga människor, känner mig så himla glad o lycklig trots förkylning! I nästa inlägg lovar jag masa tokiga, och härligt färgglada bilder från Color Run i lördags, så kolla in snart igen!

Love J

 

Love and a little light


All we're looking for is love and a little light

En bild jag fotade med mobilen och redigerade i några fotoappar får pryda detta inlägg. Ligger nedbäddad i soffan rejält förkyld och utan röst. Skulle egentligen varit på vackra Österlen på ett bloggevent jag blivit inbjuden till denna helg. Har ju längtat i veckor på att få komma dit, bo vackert, äta god mat, unna mig relaxing och spa, skratta och prata med andra bloggare och återvända hem med ett stort leende. Ibland blir det inte som man tänkt sig. 

Hade en trevlig lördag igår i alla fall tillsammans med en av mina närmsta bästa vänner, Cissi. Har inte skrattat så mycket på evigheter som jag gjorde igår, säkert därför rösten är borta idag... 😁 Vi var med i Color Run, jag har så många bilder att visa er! Men tror det får bli imorgon, idag orkar jag inte mer än ligga nedbäddad och äta glass. 

Hörni! Tack som sjutton för att ni finns, att ni tittar in här och lämnar kommentarer som kastar lyckokänslor över mig likt ett konfettiregn! Ni är fantastiska och hoppas ni alla har en härlig helg! ❤️

Hur skapar du lycka?

Happiness is not something ready made. It comes from your own actions.

↠♡↞

 
Lycka är inget som finns färdigpakiterat i ett sött inslaget paket, även om man kan bli otroligt glad av att få ett sånt paket som rymmer något fint, så klart. Lycka det är något man skapar. Det stämmer faktistk, man styr så mycket i sitt liv genom hur man tänker och hur man agerar.

För drygt en månad sedan började jag jobba aktivt med mig själv och ställa om min sinnesstämning. Efter år av motgångar och prövningar hade jag hamnat i en negativ spiral där minsta lilla blev svårt att skaka av sig och gjorde mig till en gnällande negativ person, kände inte igen mig alls. Det var då jag bestämde mig för att ändra på det. Väldigt snabbt såg jag hur tydlig det gav resultat då jag valde att lägga fokus på det som gör mig till en lyckligare person.

Vad gör du idag för att göra ditt liv lyckligare?
Vad gör dig glad och hur kan du sprida glädje till andra?


En vacker morgon!



Utanför mitt köksfönster står våren i fullaste blom och jag har känt det rycka till i fotosuget flertalet gånger. Nu på morgonen när solens strålar glittrar i övertunga blomstrande grenar på häggbusken kunde jag inte stå emot. Jag tog min kamera och knäpte några bilder. Hinner inte gå igenom dem nu då jag måste hoppa upp på cykeln mot en ny dags äventyr. Men ni får ta del av dessa två så länge med en önskan om en vacker dag till er alla!

SLUTA!


Jag säger NEJ till mobbning, kränkningar och utanförskap. Det gör mig så illa i hjärtat att se hur både barn och vuxna behandlar varandra respektlöst och elakt. I skolan, på jobbet på internet...  Usch, SLUTA!

Jag klickade runt på Instagram för några dagar sedan och såg denna t-shirt som var så cool och så rätt. Bakom t-shirten står Open Water Events som utför välgörenhetsevenmang till förmån för utvalda organisationer. All vinst vid försäljningen av denna t-shirt som också finns i svart och säljs här går direkt till stiftlsen Friends. Open Water Events kommer att ha en välgörenhetsgala och konsert till förmån för Friends här i Norrköping 7 augusti och t-shirten säljs fram tills dess. 


Tycker det här är ett väldigt viktigt ämne att lyfta upp, därför vill jag gärna uppmärksamma er, tillsammans kan vi sätta stopp för mobbning. 

Vårparkas

 
 
 

Har tänkt länge nu att jag ska skaffa mig en parkas som känns rätt i vår, o det är väl hög tid att göra något åt saken nu innan det blir för varmt för jackan. Sitter och tittar igenom vårmodet på nätet nu när jag har en hemmadag och upptäcker att det på sätt och vis kanske var bra att jag väntat. För dessa fina vårtunna parkas hittade jag på ASOS efter att ha upptäckt rabatt genom CupoNation. Så himla bra, inte bara snygga utan även till nedsatt pris. Nu har jag svårt att bestämma mig... Tänkte därför ta tillfället i akt och fråga er, vilken gillar ni mest?

The smell of roses


Skulle vilja skriva något så harmoniskt och romantiskt som att jag vaknade till en söt varm doft av utslagna rosor imorse. Men det hade nästan varit en lögn. Vaknade av att en envis skata skrek sig hes utanför min entré i gryningstimmens första ljus. Jag lyckades dock somna om efter att ha jagat bort den och vaknade en andra gång någon timme senare och då doftade det underbart från köket! Pontus födelsedagsrosor står fullt utslagna och är så vackra! Doften sen, åh vad jag ösnakr att ni kunde känna den nu... Så här ser det i alla fall ut i mitt kök i detta nu. Sitter vid min Macbook och har druckit te för en ömmande hals, förkylningstider... Men är ledig idag så då kan jag ta det lugnt o proppa i mig vitaminer, nyttigheter och bara låta kroppen vila o jaga ut baciellerna. 

 

Vad gör man när det regnar?


Man hittar en stor vattenpöl att hoppa av sig bus i...
 
Sen tar man skydd för regnet i en raggarbil och åker med i bilkortege genom Norrköping. En traditon vi har 1:a maj i den här staden som drar många åskadare och deltagare sedan -74.

Det var inte alla som besvärades utav ihärdigt regnande i raggartåget dock..!
 

Ett liv i förnyelse




Provar att blogga direkt från mobilen samtidigt som jag sitter i soffan under en filt jag delar med lillan. Vi har inte riktigt startat upp dagen ordentligt än här hemma, men vi är ju lediga så vad gör det? 

Försöker att ha en så avslappnad inställning till det mesta numera för att bli kvitt den inre stressen jag så lätt bygger upp inom mig. Det är lättare att finna lugn och fokus på att må bra om man inte stressar upp sig för mindre. Behöver öva på att ta det lugnt i jobbet med, där tar jag tyvärr ut mig för mycket... 

Bara måste säga tack till er som läser, kommenterar och inte minst ni som mailar mig privat. Fick ett långt mail imorse från en läsare som berättade att hon har en liknande historia med sig som mig. 
"Jag lämnade barnens pappa och vårt nybyggda hus..för att känslorna inte fanns kvar. Fruktansvärt att förstå att man måste bryta upp sin familj när man sett sig själv som en person som aldrig skulle göra en sån sak."

"Har verkligen känts som ett stöd att läsa din blogg och känna att man inte är ensam om att rasa. "

Jag måste säga samma sak, det är skönt att få kommentarer och mail från andra som gått eller går igenom samma sak, att veta man inte är ensam. Jag skriver utifrån min egen resa och är glad om det kan hjälpa andra, tillsammans är vi starka! ❤️

Är så glad över att jag även tagit steget i att aktivt ta tag i mitt liv mot ett bättre mående. Känner sån inre frid när fokus ligger på rätt ställe och jag inte lägger energi på det med negativ inverkan. Mår man bra blir man lättare mottaglig för bra och positiva saker. 

Ha nu en underbar fredag och 1:a maj! 

RSS 2.0