Härlig sista september på er!

Det ligger en orörd eftermiddag och kväll framför oss, ta hand om varandra och gör det bästa av dagen. Ute skiner den sista septembersolen för i år på de gula höstlöven och snart ska jag ut med barnen och fånga dagen.



Kram och glöm inte att delta i tävlingen nu!

Ni har väll inte missat att de även säljer namnsmycken, söta vetevärmare och kaffemugg i form av objektiv?

Tävla om 200 :- hos Runns.se

Nu drar jag igång en tävling, i vinstpotten ligger ett presentkort om 200 kr att handla för hos Runns.se. De har ett stort och brett sortiment för hela familjen av tex klockor, smycken, namnsmycken, elektroniska produkter mm. Och så den superhäftiga objektivmuggen jag tipsade om tidigare. Den finns i två utförande, som Canon eller Nikon. Personligen skulle jag välja den här. :-)

Reglerna är enkla, för att delta ska du:

-Gilla Runns.se på facebook http://www.facebook.com/pages/Runns-Webshop-wwwRunnsse/99079038300
-Ange vilken som är din favoritprodukt från Runns.se i en kommetar här, lämna en länk till produkten.
-Länka min tävling från din blogg (om du har en), gärna med bilden ovan.

Tävlingen avslutas 18 oktober, därefter utses en vinnare.
Lycka till!


Är ni taggade för tävling?

Hör jag ett "JAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!"?

Snart kör jag igång en tävling här inne så håll ögonen öppna! ;-D

Fotograf Piraten

Min son Piraten var hemma från skolan idag då han hade haft jobbig förkylningsastma hela natten o Darling fick sova i hans säng o ge medicin när det behövdes. Så på morgonen tyckte vi det var bäst han fick stanna hemma med tjejligan o kurera sig, vila o ta det lugnt. Men en sväng till affären tog vi och så var vi nere på fotbollsängen o körede lite lättare fotboll. Har så fina bilder från dagen o kanske visar jag några om jag hinner senare. Det får bli tre av bilderna som sonen tog på mig o Smulan istället. Mästerfotograf va!? :-)  (Kamerainställning/redigering utav mig.) Skulle vilja ha på mig o sonen med men jag vågade inte låta lillsessan leka fotograf med min dyrgrip, tror den bara skulle åka i backen! Kanske kan Darling ta ett fint kort vid annat tillfälle. För det är ju så, att när man själv oftast är bakom kameran hamnar man inte på så många familjebilder, men jag hör ju också till familjen o vill med vara med på ett hörn ibland. ;-)

Nytt i fotobloggen, ding ding dong!


(Klicka på bilden!)

 

 


Nikon, mugg & termos, vill ha!

Ett rykande hett presenttips till den som vill göra mig glad! Har ni sett så cool mugg och termos det finns? Vad skulle passa mig bättre än ett objektiv att dricka min varma choklad ur i vinter? ;-D

Just mugg/termos till Nikon verkar tyvärr vara lite lurig att få tag på från svenska shopingbutiker på nätet, men det kommer nog snart poppa upp här o var. Googlar runt som en galning just nu efter återförsäljare och har hittat en:

http://www.tradera.com/auction/viewitempage.aspx?aid=119337951

Bild lånad från Canonmugs.com

Liten tjej på stora äventyr


Har tyvärr inte tid o blogga något ikväll om allt det roliga som jag o dottern har gjort idag. Får bli en bild från dagen som kanske säger mer än tusen ord...

 

God kväll!!


Hösten blommar nu


Buzzador

Varför är Meja så glad? Jo hon har fått ett paket fullt med blöjor att testa!

Nu har vi hunnit att prova Pampers Activ fit´s nya extra tunna blöjor under snart en vecka på Meja. De är så tunna att de nästan känns som ett par vanliga underbyxor under byxorna men absorberar jättebra! Har inte varit något som helst läckage vare sig dag eller natt. Dessa har vi fått hem att prova gratis genom Buzzador.com, vill du med bli en Buzzador och delta i olika kampanjer så tycker jag du ska klicka här. Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.




Pimpa med vimpel!



När Meja fyllde 1 år så kom jag på den roliga idén att jag kunde pimpa  tårtan och bakelserna vi bjöd på lite extra. Det jag gjorde var att göra små vimplar av tandpetare och papper. Eftersom jag fått ganska mycket uppmärksamhet av dessa vimplar så tänkte jag nu visa er hur busenkelt det är att göra själv!

Dekorera glassen, bakelsern, tårta eller vad som helst! Bara fantasin sätter dina gränser.


Styling och kvällssminkning

Har hänt något roligt, vet ni vad jag ska få? Jo jag ska bli stylad av proffs! Mist på HC har nämligen tänkt ge mig en lättare styling och kvällssminkning där lösögonfransar ingår! Har aldrig blivit stylad av någon annan än mig själv förr, inte ens av en vän. Så ni kan tro att det här kommer bli spännande och roligt, vilken upplevelse! Den här småbarnsmorsan kommer bli som ny kan jag tro, hihi. Kanske inte känner igen mig själv utan de där envisa ringarna under ögonen som sessan ger mig numera då nattsömnen strular.  Mamma Fin kommer bli fin! :-D

Happy Me!


Bröllopet i Skåne

Tjingeling, här har ni mig straxt innan bröllopet som var igår. Uppklädd i nya fina klänning, älskar den! Tycker den är riktigt smashing!


Vårt brudpar hade valt en helt sagolikt vacker plats att gifta sig på i en liten vit kyrka ute på Skånes landsbyggd. Så förtrollande vackert, vart helt såld! Har beundrat landskapen o husen som vi paserat längs vägen, blivit inspirerad och känner att hit vill jag åka igen. Vi bode på jättefina och mysiga Qverrestad gårdshotell, kommer lägga in bilder vart efter. Det var urmysigt, romantiskt och så tjusigt inredningsmässigt, minsta detalj var genomtänkt. När man gick ut genom dörren möttes man av öppet landskap och en blick som kunde söka sig långt bort o drömma... Vill bo här igen! :-)

Mer om bröllopet kommer i ett annat inlägg, nu har jag inte lust o uppta min tid med bloggen då man nyss är hemkommen. Ska även ta mig tid o svara på era fina kommentarer som inkommit under helgen senare. Tack! Hoppas ni andra har haft en fin helg ni med.

Puss & Kram!

Hej från vägen!

Sitter i bilen med ca 1 timme kvar till hotellet. Vägen ner har gått väldigt fort, precis som den gör när man har roligt o det har vi, Cissi, Kaj, jag o Darling. Ett stopp vid Mc D i Halmstad har gjorts och nu står vi nog oss till bröllopsfesten, hihi. ;-) Ser fram emot att få göra mig fin på hoteller snart och sedan bege oss till kyrkan o festen!

Så nu fick ni en liten lägserapport, hoppas ni har en fin helg!


Kram o ta hand om er!

Kärleksskatt

Det finaste man har i världen är sina barn, större skatt finns inte. De fyller mitt hjärta med en sång så vacker och ger dagarna större mening och livet ett annat ljus. I varje sekund i varje sandetag känner jag evig tacksamhet och lycka för er. Jag älskar er tusentals varv runt månen, vidare och ut i universums djup och runt stjärnhimmeln som aldrig tar slut. Ni är det finaste som finns! Mina barn ska uppfostras med villkorslös evig kärlek och trygghet, de ska få en stark o fast grund att stå på här i livet och jag vill ge dem mod och tro på sig själva. De ska veta om att de är vardefulla och älskade, våga pröva sina vingar och inte tvivla på sig själva.

Jag älskar er, för alltid!

Imorgon kommer mammahjärtat börja värka lite när vi är på olika håll i helgen. Det kommer gå bra, ni är i bästa händer men saknaden finns ju där... Lite speciellt så där första natten som Meja sover borta... Men imorgon är en speciell o rolig dag som jag sett fram emot. En dag med bröllop och fest, skratt och återseende av en fin vän som står brud. Det kommer bli fullt ös medvetslös, typ! Kanske kommer helgen gå så fort att jag inte ens hinner blinka? Det är väll nyttigt o vara ifrån varandra ibland med, att få komma ut o bara vara jag o inte bara mamma Fin. Jag tror jag kommer ha jätteroligt och jag är laddad. Men just nu ikväll så tillåter jag mig att lipa lite. ;-)

Nu tar jag godispåsen under armen o lägger mig i soffan o myser med Darling o tända ljus! Ha en fin helg, vi hörs!

Septembererbjudande hos nuknuk

För dig som driver en aktiv blogg finns nu ett specialerbjudande hos nuknuk. En nätbutik jag själv brukar handla från och rekommenderar. Gillar deras utbud av snygga väskor, stickat och smycken. För att se vad jag själv beställde hem senast kan du läsa här.

Hela september ut har du chansen att handla med 20% rabatt på alla deras väskor (ej fyndhörnan). Erbjudandet gäller en gång per bloggare/bloggerska.

Rabattkoden är: BLOGGASEPT

Viktigt att ni anger eran bloggadress i meddelandefältet i varukorgen!

 


Några av mina personliga favoriter! Älskar de stickade mössorna, vill ha båda två! ;-)

Alla bilder lånade från nuknuk.se

Cotelli Grande med lax och hembakat bröd

Så här inför helgen tänkte jag bjuda på ett lyxigt gott recept som jag själv provade för första gången förra söndagen. Jag hittade det på ett omslag i pastahyllan när jag yrade runt inne i matbutiken o inte visste vad jag skulle handla. Men maträtten fångade min blick och det både lät och såg gott ut. Så jag tog pastapaktet och använde den som inköpslista, hihi... ;-)


Vart riktigt mumsfillibabba! Det här kommer jag garanterat att göra om och bjuda på igen!

 

Du behöver för 4 port:
Ett paket 300 g Cotelli Grande vit fiber från Kungsörnen (både GI- och nyckelhålsmärkt)
200g rökt lax i skivor (jag tar lite mer nästa gång)
8-12 st grön sparris alt 150 g sugar snaps

 

Sås:
1 liten purjolök alt 3-4 salladslökar
1-2 cm röd chili
1 citron
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl lätt créme fraiche, kokbar
1-2 dl mjölk alt vatten
ca 100g parmesanost
70 g  färsk spenat

 

Gör så här:
Börja med såsen. skölj o strimla lök + chili. Tvätta o finriv citronskalet. Blanda lök, chili, citronskal, buljongtärning, créme fraiche och mjölk/vatten. Låt såsen koka ihop en stund. Riv i det mesta av parmesanosten. Blanda i spenaten straxt innan servering. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. ansa sparris/sugar snaps och koka en kort stund i lättsaltat vatten. Blanda såsen med pastan, strö över lite citronrasp och citronsaft samt parmesan. Servera med lax i lagom stora bitar (jag blandade i laxen istället för att servera vid sidan om) samt sparris/sugar snaps.

 


 


ÖVERKURS, att baka oliv- och fetaostfyllt bröd till

För att göra det lite extra lyxigt så hade jag  förberett med att baka eget bröd till. Det var fyllt med svarta oliver, fetaost, färsk basilika och soltorkade tomater, väldigt gott och passar bra som "lördagsgodis" till ett glas rött med. Vill du också baka brödet så är receptet som följer:

 

Du behöver:
12 g färsk jäst, 1/4 paket
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
ca 5 dl vetemjöl special

 

Fyllning:
150 g urkärnade svarta oliver, skurna i bitar
200 g fetaost
Bladen från 1/2 kruka basilika
(Ev några soltorkade tomater i bitar, jag la till det själv i receptet)

 

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet, rör om tills jästen är löst. Tillsätt salt, grahamsmjöl, nästan allt vetemjöl och arbeta degen i ca 10 min. Jäs degen övertäckt i 2 timmar i kylskåp.

 

Lägg bakdukspapper på en plåt.

 

Tag upp degen på en mjölad bänk och knåda den med resten av mjölet. Kavla ut till en fyrkant ca 30x45 cm. Smula över ost, oliver och basilika blad. rulla ihop degen, lägg den på plåten och forma till en krans. skär några snitt i kransen med vass kniv. Jäs i ca 40 min. sätt ugnen på 225 grader.

 

Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt brödet svlana på galler.

 

 

 


Invigd

Så var nya höstjackan invigd av en tokglad Meja som var på bushumör o lekte tittut. :-)

Gokväll, här är det soffläge som väntar, ska inte sitta o uggla här vid blogglandet allt för länge till. Min mage har ett hemligt önskemål om en stor portion glass framför tv:n. O det tyckte jag lät som en väldigt bra idé trots att det bara är torsdag. Vi kan väll fira lite att det är fredag imorgon? ;-)

Nytt till kidzen!

Har höst o vinterrustat mina ungar med massa nya fina ytterplagg denna vecka. Har fyndat till både liten o stor inne på sportbutikerna på maxihuset. Ställer mig bara frågan varför det inte finns typ Intersport/Stadium på Hageby? Snälla, vi är många som saknar sportbutik i världens Centrum. Kom igen!!!

Nåväll, vill visa upp det fina som köpts till barnen. En gosig tjock parkas till sonen av märket Firefly, han kommer bli så cool och varm! Han o Darling kommer se lika ut i vinter, hans pappa har nämligen en svart snarlik han med, hihi. Meja fick varmfodrat regnställ från Everest samt en höstjacka från McKINLEY. Det enda som egentligen är kvar o inhandla nu är en höstjacka åt sonen, han nobbade alla fina igår när vi var runt. Får ta en ny sväng idag tror jag.



Ni vet inte hur glad jag är!

Japp japp, det är jag, solkskensglad så jag nästan bländas, hihi! ;-) För nu ler jag stort mot hela världen eftersom jag är lycklig ägarinna till d e n klänningen, the one and only, den perfekta lilla saken som sitter som en smäck och är en fröjd för ögat att vila blicken på! Jag har alltså hittat min klänning till lördagens bröllop i skåne! Happy me!! Men ujuj vad det var en svår resa. Tömde ut o in på alla butiker i hela Norrpan, alla cityutikerna, o samtliga i båda galleriorna. Jösses, vad dåligt utbud på fina klänningar det fanns. Men när jag klickade runt på nätet så vällde det fram av dem i överflöd. Ska ge mig själv ett råd, nästa gång var ute i tid och beställ hem en! Note to self!

Klänningen fyndades faktsikt inne på H&Ms dresscode-sortiment. Var först tveksam till att jag kunde ha den lilla klänningen i en storlek som egentligen inte finnst. Men den såg så ensam ut där den hängde kvar då alla andra gått åt som glass i solsken att mitt hjärta ville ta den till sig o trösta den, liva upp den. Ett bröllop var nog just vad den ville uppleva! O expediten som skakade på huvudet åt att det fanns fler tyckte iaf att jag kunde prova den så jag gjorde ett försök o det gick!  Herregu, jisses... Jag måste böja äta upp mig, men först efter bröllopet för annars kan jag ju inte ha klänningen! ;-P

Bild på klänning kommer sen efter helgens bravader i skåne så ni får snällt vänta!

Lunchdate igår ♥

Finaste Darlingen hämtade upp sina flickor för lunch ute igår, trevligt! Tycker så mkt om att få ses över lunchen mitt på dagen, få äta gott ute och prata lite. Vardagslyx kalls det! Vi slog till på mattorget på Världens Centrum-gallerian igen, jag bestämde mig direkt för att köra en repris så vi mumsade i oss kycklingspett med klyftpotatis precis som förra veckan! Mmm, mmm, mmm!!!

Fulminer med mat i munnen o lillan fick tag på ett smörpaket som hon tyckte var mums. ;-)

Bruno Mars - Just The Way You Are


Hur underbar är inte denna! Får mig att andas lycka i varje andetag, älskar!


Jag vill vinna en kärleksresa till Sveriges finaste ö, Gotland!

Gotland, finns det någon vackrare plats i världen? I alla fall är det enligt mig Sveriges egen pärla som trollbundet mitt hjärta utan dess like. Min Darling gjorde lumpen där och vart förälskad i staden och ville så gärna visa mig denna plats, så vi åkte på tältsemester dit 2001, ja för snart 10 år sedan! Men enda sedan dess har mitt hjärta längtat tillbaka och vi har många gånger planerat att återvända för semeseter men alltid har det kommit något annat i vägen...

Nu kan man med lite tur vinna en kärleksresa genom att tävla här. Jag skulle verkligen vilja vinna denna fantastiksa vinst för att ge i present till Jonas, min Darling, på hans 30-års dag i oktober. Det finns inget annat som skulle var mer perfekt än att ge honom denna kärleksresa till vår drömstad som vi så många gånger längtat efter att få återvända till. Drömmer mig redan nu bort till ett Gotland upplyst av höstens färger, vandra hand i hand på kullerstensgatorna innanför ringmuren, känna havsbrisen i luften med smak av salt och beundra de vackra byggnaderna. Sitta på restaurang och äta gott på tu man hand med levande ljus...

Jag vill så gärna ge honom något riktigt speciellt på 30-årsdagen, något han inte skulle förvänta sig för att överraska rejält. Jag kan inte komma på något bättre så därför hoppas jag att jag har lyckan med mig nu och får chansen att vinna detta till honom och oss!


En av mina favoritbilder på Jonas, tagen på Fårö 2001.



Älskar dig så!


God morgon!

Lilltussan i fina tröjan och kläninngen från PompDeLux, väntar med spänning på min nya leverans som är beräknad att komma om en vecka, roligt!


Hoppas er dag har börjat bra, här är det full fart! Jag var väldigt virrig imorse och tvingade på sonen gympakläder eftersom det kom ett brev förra veckan om att de skulle ha skoljoggen direkt på morgonen. Väl vid lämningen så undrar jag varför ingen annan av de andra barnen är ombytta? Är det bara jag som är en duktig förälder o läser veckobreven? Men snart fick jag besked om att skoljoggen var förra tisdagen, jaha, det var inte jag som var duktiga mamman alltså utan den slarvigt yra som läser fel... Pinsamt, stackars sonen. Men han bytte snabt om o så gick de på utflykt mot skogen istället. :-) Matsäcken fick jag i alla fall med mig (även om jag läste det i en hast imorse!)

Nu är lillan på högvarv här hemma i köket och överspeedad som hon blir när ögonlocken börjar bli tunga. Tror jag ska gå ut om en halvtimme o få henne sova i vagnen så jag kan få en lung shoppingtur på HC under tiden, det gäller o passa på! Har stort behov av nya höstkläder, mysiga stickade koftor, byxor, boots mm. Samtidigt som jag måste snåla för jag vet att inom kort står jag inför en massa stora utgifte, surt...

Vad hittar ni själva på idag?
Ha en fin dag vad ni än gör utav den, kramar!

Måndag 2010-09-20


Den här dagen, oj oj... Liten berg o dalbana, så är det i livet ibland. Med gott shoppingmod träffade jag vännen vid öppning av citybutikerna, vi ägnade flera timmar åt att leta efter våra klänningar. Efter att ha finkammat hela stan och jag hittat två som jag verkligen gillade men som så klart var slutsålda i min lilla storlek gav vi upp. Vännen provade många men alla åkte in i "reservregistret". Ingen klänning, inga skor men i alla fall en trevlig tur på stan och en god lunch med en fin vän! ♥

Hemma är det lite upp o ner o rörigt så man nästan smäller av, går mig lite på nerverna att det är så stökigt pedant som jag är. Vi har för er som hittat hit nyligen dragit igång en stor renovering. Det som sker nu är att vårt lyxiga walkin closet töms på kläder och kläderna åker in i en platsbyggd skjutdörrsgarderob i sovrummet. För i walkin closet kommer kontoret att flytta in istället och där det är kontor idag kommer Meja att få sitt rum. Gissa om det kliar i mina inredningstokiga fingrar att få kasta mig över detta blivande flickrum!!?

Men men, det blir bra så det gäller bara att hålla modet uppe!!

Nu ska jag inta soffläge med en stor skål av Icas Trippel Chokladdrippelglass för det är jag värd!

Puss & Kram


BloggSvar!

Nu ska ni få svar på tal, för äntligen efter mycket trassel o svängar hit i dit så har jag blivit med bloggsvar! Ni kan fråga hejvilt om allt o inget i frågerutan här i högerspalten. Fråga och skicka! Svårare är det inte! :-)
Fråga på, så shoot!


Nu drar vi ut på shoppingäventyr!

Dags o packa ner lillan i vagnen o ta sig en promenad in till city för o möta upp Cissi. Har mitt bästa shoppinghumör med mig och solen strålar ute denna höstdag, livet är underbart! I första hand är jag på jakt efter en bröllopsklänning, ja inte en brudklänning då utan en som gäst. ;-) O så skulle jag vilja ha nya boots med nitar, hittade några fina när jag googlade. Ska givetvis inte ha nitboots tillsammans med bröllopsklänningen på lördag, haha... ;-)


Lillan för ett år sedan

Nattsuddar lite, blev en smula sentimental. Kan ni förstå att det var ett helt år sedan lilla pluttan var så här liten på pappas arm o kikade med ena ögat? På bilden när jag fotade henne var hon bara tre veckor nu är hon redan 13 månader.

 

Vår söta lilla gurkMeja!

 

Jaja, dags o stänga av o få sig lite skönhetssömn! Imorgon ska tjejerna i den här familjen in till city och göra stan! Ska möta upp världes bästa Cissi och sedan ska denna tjejtriss shoppa loss, typ! ;-D


Ha det så bra, vi hörs o natti!


Ps, jag är nummer 15 på listan nu, hihi!

Kycklingburgare


I gårkväll avnjöt vi en av våra favoriter, familjens egna recept på kycklingburgare. En mycket mumsig matupplevelse och kan varmt rekommenderas!


Man behöver för 4 st:
I pkt kycklingfärs (ca 400g)
1 ägg
1 liten purjolök
Färsk citronmeliss i kruka

1-2 mogen avocado
1 röd paprika
1 halv nätmelon/honungsmelon
1 lime
Mörkt skivat bröd
1 creme fraiche paprika chili

Gör så här:
Blanda färs, ägg, skivad och tärnad purjolök samt citronmeliss, forma till 4 st stora biffar. Grillas alt stekes.

Skär avokado, paprika och melon i bitar och blanda. Häll över lite pressad limesaft och blanda i lite av citronmelissbladen.

Rosta/bryn 4 mörka brödskivor, lägg sedan på tallrik. Kycklingburgaren ovanpå och därefter fruktblandningen och creme fraichen. Pressa gärna lite lime över och garnera med några blad citronmeliss.

En mamma award!

Fick en väldigt fin award tidigre i veckan, tack snälla Ensamma Mamman! Hennes motivering om varför just jag skulle få den var denna:


"Vackra Josefin med bloggen Happy Days vill jag ge detta till för att hon har en sån härlig blogg, full med vackra bilder och berättelser från deras vardag. Nästan alltid glad och positiv inspirerar hon mig att se mer av livets små goda."


Orden gjorde mig så otroligt glad och jag tog till mig dem till hjärtat, tack!



Nu är det min tur att föra den vidare och ett självklart val är så klart ge den tillbaka till Ensamma mamman som skriver klokt och öppenhjärtligt om bitar ur sitt liv och situation. Har lärt känna henne som en omtänksam och kärleksfull mamma som alltid vill sin sons bästa.

 

Jag vill också passa på att ge den till en inspirerande person med känsla för detaljer och stor skaparlust, Emelie Almhager. Hennes blogg är som att ta fram en pralinask med goda karameller och hon tycks alltid ha något nytt på gång. Hon verkar även vara en fin mamma och har visat roliga projekt hon och sonen gjort/gör tillsammans.

 

Vill även ge den till en mamma som jag nyss mött i bloggvälrden som visat sig vara en väldigt rar och snäll person, nämligen Johanna - mamma till Leia. Hennes blogg är en härlig plats av vardagsberättelser i både bild och ord om mammalivet till sötnosen Leia.

 

Sen finns det självklara bloggarmammor som också borde få den vars bloggar jag läst i flera år men de flesta har lösen på sin blogg. Jag vill iaf ge er denna bara för att ni ska veta att ni är så bra och att jag uppskattar era bloggar. Dessa fina mammor är Lottiz, Emma, Erika, Vickiz Jennie och Johanna. :-)

 


Instruktioner:

* Ge denna awards till någon eller några mammor du tycker förtjänar den.
* Skriv varför dessa just förtjänar blogg awards.
* Be dina vänner som fått awarden ta bilden och instruktionerna och ge vidare.
* Länka till den som gav dig Awarden

Helgen, kanske dags för uppdatering?

Ser att det är många nyfikna som tittar in o säkert vill ha sig en uppdatering om vad som egentligen händer hos Happy Days denna helg. I stora drag har helgen inneburit att jag fått skämma bort mig hos frissan o fått nya fräscha toppar samt gömt utväxten i blekta slingor, härligt o känna sig fin igen! ;-) Igår slängde jag pannkakor i luften till lunch sen renoverade vi och på kvällen hade vi mysigt med tända ljus, lite rött i glasen och Darlings underbara kycklingburgare, kan garantera er ett recept på det sen!

Just nu pågår mat o bak i köket, det blir en ny maträtt och hemlagat bröd till det. Kanske recept på det med sen? Börjar ju likna en mat o bakblogg snart, haha...

O just det, vi var iväg på förmiddagen hela familjen o gjorde något lite spännande som hör ihop med hemligheten som jag ska svslöja för er tids nog. ;-)

Återkommer med roligare bildinlägg senare, ha det bra så länge!


Helt förundrad

Plats nr 19 18 17 16, vad är det som händer? Happy Days stiger i popularitet för varje dag o jag är helt -paff-.
Jag menar verkligen helt p a f f. På tre dagar har jag gått från ptats 31 till 16 på bloggportalens Norrköpingslista. Vad kul att så många hittat in till min blogg och vill hänga med, bara svårt o greppa det lite! ;-)

Trevlig helg alla ni fina!

Bättre uppdatering utlovas senare!

Mysfredag pågår


Nytt försök!


Här kommer en bättre bild på nya fina tröjan från Gina när den inte gömmer sig under skinnjackan.


Fångad


En dagens fångade jag på bild när jag passerade hallspegeln i morse. Absoluta favoritskinnjackan ever i plommon från H&M, mörkblå jeans Gina, linne H&M och tröja Gina. Nu ser ni inte hela outfiten så bra, men så fick det bli denna gång! ;-) Dags att sätta fart här i hemmet o städa upp vårt renoveringskaos till så kunglig glans det går medans lillan sover. Blir ett varv med dammsugaren, hänga lite tvätt o plocka undan småplock!

 

Kram på er!

Love


Happy Friday!

Börjar fredagen med en klarvaken dotter som drar upp mig med sitt soligaste leende. Sätter på Breaking Benamin på mobilen o så rockar vi loss medans jag gör henne i ordning för dagen. Tittar till datorn, 21! Är visst en riktig climber, har nu under natten tagit mig upp flera placeringar och huserar nu på plats 21 av Norrköpings mest besökta bloggar på Bloggportalen! Spännande!

Happy Happy Friday!

I don't care if monday's blue
tuesday's grey and wednesday too
thursday I don't care about you
it's friday I'm in love



Ps! Jag har fått till mig att det var problem med min mail igår, vet att minst 2 mail har försvunnit på vägen fram till min inbox. Så till dem som skrev till mig igår/förrgår, vänligen prova att skicka igen om du inte har fått svar!
josefin.landhagen@home.se

Happiness

Livet är fantastiskt, sitter o ler för mig själv nu. Det räcker med ett leende, en blick eller ett par små ord för att göra en annan männsika glad, så lite som kan sprida så mycket ljus. Ge glädje och få positiv energi tillbaka.

Kanske var det just all denna positiva stämning som jag får genom bloggen som ger mig så oanat mycket energi? Var nämligen ute i joggingspåret nu innan mörkret la sig över stan. Jag tänkte gå, men benen ville springa o sen ville de aldrig sluta springa. De trampade på som värsta sortens trumpinnar som körde ett långt solonummer, haha. När jag hade dragit en halvmil och till och med tagit mig uppför Smedbys segast längsta mördarbacke, ja då där på toppen tog jag det lugnt. Tänkte att nu har jag kämpat hela vägen och tagit mig upp för backen, o ska man kämpa sig frammåt så ska man göra det i en uppförsbacke. Nu när jag står här på toppen då kan jag glida ner för loppet är redan vunnet! Jag tog mig upp till högsta topp och kämpade hela vägen. Så jag gick nerför o kände mig som en segrare. Men väl nere så var de där trumpinnarna riktigt sugna på att dra igång igen så då spurtade jag på sista biten hem igen. ;-)

Tack alla fina människor som förgyller min blogg med dessa underbara kommentarer, kärlek till er alla!


Lunchdate! ♥

Idag bjöd Darlingen ut sina tjejer på lunchdate igen, alltid mysigt! Vi tog oss till Pappa Grappa Express i Världens Centrum och festade på kycklingspett med klyftpotatis, gekisk sallad och tsatsiki till. Hjälp vad gott, potatisen, gu, den var verkligen så perfekt den kan bli, köttet mört och smakrikt o sallade även den en krispig fullpottare med smakrik vinägrett! Tsatsikin var också god men liiite stark. Det märks att de satsat på bra råvaor och framför allt fräscha, en gudomlig matupplevelse! När lunchdatar vi igen Darling? ;-) ♥


Mkt mat blev det idag, ni blir väll hungriga av att titta in hos mig o uppdatera er på bloggen idag? Hihi...


Piggelin!

Febern efter vaccinationen höll bara i sig ett dygn. Redan igår var den putsväck och finaste lilla Meja vaknade i ett glädjeryck! Skitsprallig på en sekund efter att ögonlocken farit upp stod hon upp o gungade i sängen medans hon fnissade o busade med mig som låg i sömnens dimma och var halvdöd... Det var likadant i morse, härliga unge som strålar starkare än solen! ;-)

Är så faschinerad av vår dotter, hon är verkligen en klok och frammåt liten fröken. Det finns saker hon gör som får mig så förundrad och som känns så tidigt... Som att rita som hon började med för en tid sedan, hon har ju redan fattat grejen med att ta en penna och rita på ett papper. Det låg ett block på bordet och en penna en bit ifrån, inte alls nära varandra men inom grepavstånd för henne när hon satt i sin stol. Så i ögonvrån såg jag hur hon faktiskt tagit papper och penna, sammanfört dessa två olika objekt och sitter och ritar! Och hon ritar bara på pappret, inte utanför, drar bara runt med pennan på pappret. Något som hon själv måste iaktagit och lärt sig, hon är så observant! Lika dant när hon är i sandlådan, då greppar hon en pinne och ritar i sanden med, bara så där! Och hon sträcker sig efter hushållspappret när hon ätit och vill torka sig om händerna och om munnen, hämtar skorna när hon vill gå ut... Ja det finns många saker små som man inte rikgit kan sätta ord på, bara iaktagelser jag gjort, man ser att de där djupblå ögonen rymer en tidig vishet och skärpa...



Whiskeyfilé


Fångade en bild på tallriken i farten till bordet, ville ju äta maten varm! Hade inte tid o leka ordentlig matfotograf o ställa upp tallriken fint tillsammans med tjusig dukning när magen skrek. ;-)



Nu kommer ett efterfrågat recept, det är en riktig vinnare här hemma som brukar tillagas på söndagar för att den känns lite lyxigare men är ändå så snabblagad! Så varsågod Erica M, Linda, Lottiz och Pernilla som efterfrågade det. O givetsvis ni andra också om ni blir sugna! ;-)


Du behöver:
4 st filéer
(tex kyckling alt fläskfilé, oxfilé blir superdupergott till också om man vill ha en festligare måltid)
1 dl creme fraiche

ca ½ dl soya
(smaka av för att få det rätt)
2 msk whiskey
(jag brukar hälla i på en höft och smaka av)
2½ dl matlagningsgrädde

riven ost
+sallad och ris/potatis och ev svamp till servering

Gör så här:
Stek filéerna lätt på båda sidor (bara så att de får fin färg), salta och peppra.
Lägg i ugnsfast form.
Koka ihop ingredienserna till såsen och häll över köttet.
Strö sist lite riven ost på ovan på och ställ in i ugnen 200° i 20 minuter.

 

Stek gärna lite svamp till och servera med en god sallad av det du gillar samt potatis/ris/klyftpotatis/pomme/potatisgratäng eller vad du helst vill äta till!

Bon Appétit

Goodiebag

Iförrgår kom det en trevlig present hem till mig, nämligen denna goodiebag med tre varuprover. Parfym CK One, hudcrem Nivea och dagcreme Lumene. Tack! Vill du också ha en goodibag, besök Goddibag.nu. Men just nu verkar det vara stopp på fler tyvärr...


28

Nu har jag jobbat klart med bröllopsbilderna, äntligen! Puh, vad skönt det är att ha ett färdigt fotojobb bakom sig och känna sig så rakt igenom toknöjd, nu håller jag bara en tumme för att bröllopsparet också godkänner dem, hoppas! Sen kommer förhoppningsvis bilder från augustibröllopet att ramla in rätt snart på min fotoblogg!  Nästa helg drar jag till skåne för ett nytt bröllop, nämligen en väldigt fin vän till mig som ska stå brud!
Är helt mör nu efter att ha suttit o sållat ut bilder, bättrat kontrast, ändrat till svartvit mm, ska nog hoppa ner i sängen snart. Slängde ett litet öga på Bloggportalens lista med över Norrköpingsbloggarna, kunde inte låta bli! Lite spännande ju eftersom jag fick stora chocken imorse när jag upptäckte att min blogg Happy Days var med på 31:e plats. Nu under dagen har jag klättrat ytterligare o ligger numera på plats 28 av 500 bloggare från Norpan, skoj som f a n!


Så tack snälla, vad kul att ni tittar in hos mig! :-D

Bokehtavla

 

Ang bilden på mig och Meja så har jag fått frågan nu flera gånger om hur jag har gjort. Har arbetat i lager i ps och då använt ett gammalt bokehkort som målades in i bilden på mig o tussan. Denna nedan användes:


Det här är en bokehbild som jag fotade för några år sedan, en favorit! Den skickades på framkallning hos canvasframkallning. Blev då även kontaktad och fick förfrågan av Canvasframkallning om att med mitt foto var en av deras första inspirationsbilder på hemsidan, kul va!? Nu vilar vi ögonen på den i vardagsrummet. Helnöjd!


Framför tavlan som står vilande mot väggen på en ekhylla står en samling ljushus. Har många fler då jag samlar på dem, de står lite över allt i hemmet. En av mina förälskelser!


I'm In


Bloggportalen
http://bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortal/view/TopLists?tl=1&region=norrkoping


Twinkle, twinkle little star Do you know how loved you are?


Lägesrapport

Sitter vid datorn med en oroligt sussandes prinsessa på ena armen. Stackars nyponrosen har feber på 39,7 idag, biverkning av vaccinationen igår på Bvc. Kommer bli en klängig o gnällig fröken o krama om idag, mammas lilla hjärta! ♥ Får se om jag får någon stund över att jobba undan det sista av bröllopsbildern, är så lite kvar nu. Fick ett aktut jobberbjudande till nu i heglen med som jag ska överväga, har ju jobbat så mkt sista tiden att jag inte vet om jag orkar mer just nu...

Barn växer förresten lika fort som ogräset i rabatterna på sommaren. Vid besiktningen i går fick vi det verkligen bevisat, 1,6 kilo och 8 cm på 4 månader! Lilla fröken mäter numera 80 cm hög o väger 10,5 kilo, inte konstigt  att kläderna börjat kännas små, vi kör nästan enbart på 86 nu. Kommer nog bli en lång tjej, hon hade gjort ett rejält skutt över medelkurvan.  ;-)

Kram alla fina!


Bilder från lördagseneftermiddag då vi tog en familjeprommenad.

Börjar rusta för vintern


Jackan jag impulsköpte åt lillan igår, gör sig inte riktigt lika fint på mina bilder som i verkligheten. Den är superfin på Meja och jag älskar den klarröda glada färgen och luvan med lurvet. Men var från början sugen på en vinteroutfit från Didrikson, är fortfarande... Kanske blir det ett byte, kanske inte. ;-)

Vinn en styling!

Jag vart tipsad om en himla trevlig tävling där man kan vinna en styling/sminkning på Mist i HC! självklart tar jag chansen att vara med och prova lyckan. Som "sliten" småbarnsmamma vore det väldigt roligt att få bli ompyslad och uppiffad, det är man ju inte direkt bortskämd med. ;-)

Ett besök i Världens Centrum

Tänk, lyllo mig, som bara bor ett stenkast bort från Världens Centrum! Men lite farligt för min plånbok dock när man har ett shoppingbegär som mitt, hehe... ;-)

Fast idag var jag ganska duktig och skötsam, halkade inte med så farligt mkt mer än vad jag från början redan hade planerat att köpa. Störtsa impuslfyndet vart dotterns fina nya jacka, älskar den! Bild kommer vid nästa bloggning! Promise!


Det här vad jag fyndade till mig själv och min nu allt mer höstbleka hy. Sommaren känns väldigt avlägsen nu när jag tittar mig i spegeln. Så nu tänker jag fuska lite! ;-)


Dags o värma lunch till mig o dottern nu, vi ska festa på rester från söndagmiddagens goda whiskyfile m stekt champinjoner, sallad o potatis... Mmm, en storfavorit här hemma. Kanske ska lägga upp receptet här någon dag framöver om intresse finns? Efter lunch väntar hämtning av sonen i skolan och sedan ett besök på bvc, försenad 1-års koll av Meja. Därefter full fart mot mina två äldsta bröders födelsedagskalas, de fyller bara med två dagars mellanrum. Dagen är fullbokad mao!


Hann förresten ringa ett viktigt samtal idag, skönt! Så spännade, wiiee! Kom rolig post idag med, så kul o kunna planera o drömma om framtiden. Snart få ni veta vår hemlighet! ;-)


Vad ni är söta! ❤

Oj, vad många kommentarer och framför allt väldigt fina o värmande sådana det har haglat in här senaste dagarna. Jag blir så otroligt glad, ja faktiskt rörd och vill så klart tacka alla fina männsikor som tittar in här o lämnar vackra spår efter sig!! T A C K!

Bloggen har på något lustigt sätt fått en tillfällig (?) explosion och senaste dagarna har hundratals människor trillat in hos mig, igår hade jag 500 sidvisningar mot mina typ 50 vanliga. JÄTTEROLIGT! Försöker att besvara var och en av allas kommentarer mellan varven, men skulle jag missa någon så säger jag tack här!


Ni lyser upp min blogg som en färgglad regnbåge!


Bild från prommenaden igår


Så kommer en av bilderna från igår i alla fall, en på Meja. Gillar att hon ser så fundersam ut, med den klara blicken långt borta. Undrar vad hon tänker på... :-)


Trevlig söndag!

Fotade en massa igår. Bla när vi var ute på en mysig kvällspromnenad i Smedby hela familjen samt senare på kvällen när jag bakade himla gott bröd fyllt med oliver, fetaost, soltorkade tomater och färsk basilika. Men när jag skulle lägga upp dem i bloggen kände jag bara, näe. Vet inte varför, bilderna var bra men inte wow-bra! Så då tappade jag lusten precis innan jag skulle publicera dem... Kanske kommer någon enstaka av dem upp senare vid annat tillfälle. Det fick bli egobild x4 fotad för några dagar sedan istället, jaja. ;-)

Nu har söndagen varit igång flera timmar alla redan. Sessan har sovit oroligt inatt och till råga på det skulle hon promt upp innan tuppen med. Så mina ringar under ögonen är inte att leka med idag.

 

Nu väntar fika hos mina föräldrar så vi sticker nu, höres nog senare! Kram o ha en fin dag alla!


Partytoner i hemmet!

Jag shakar loss denna lördagkväll hemma i köket medans jag bakar feta- och olivfyllt bröd till "I wanna boom bang bang with your body yo Were gonna rough it up before we take it slow Girl lemme rock you rock you like a rodeo (Its gonna be a bumpy ride)". För härlig partylåt, kan inte stå still! :-P

 

Vad hittar ni på ikväll?


Puffar för mig själv

Rösta på min blogg som veckans blogg inne hos  Lilija



Rivstart på helgen


Lite bilder på vår Meja-Bus från veckan, härliga ungen som "fyller" 13 månader idag! :-)


Här har lördagsmorgonen varit i full gång sedan straxt efter 6:30, lillan vet inte om att man ska ha sovmorgon på helgen. ;-) Men det gör det samma, tur jag är morgonpigg. Nu är det högsta växeln i hemmet, frukostfix pågår i köket, barnsånger på som bakgrundsmusik och lillan dansar med under tiden som hon river i skafferiet, busungen!

 

Hoppas ni får en trevlig helg!


Love!

 


Det är dags för fredagsmys!!

Myskläder på - check
Levande ljus tända i hemmet- check
Städat - check
Sessan sover - check
Fredagsgotti inhandlat - check
Taco på spisen - check
Bordet dukat - check

Lugnet ligger över kvällen och inledningen till helgen så nu drar vi igång fredagsmyset! På spisen bryns tacoköttet och bordet nere i vardagsrummet står dukat och klart, så fint och inbjudande med flera ljus tända. Lillan somnade för natten för en halvtimme sedan och storan tittar på Mr Bean. Allt känns toppen, livet är underbart och glädjen bor i mitt hjärta!



Va gör vi? Nu kör vi!

Vet ännu ej hur det gått för min bild i fototävlingen på NT, men magkänslan säger att det inte gick något vidare. Magkänslan hade rätt och man kan läsa vem som vann här, en klart värdig vinnarbild tycker jag som jag själv såg som största "hotet". Men man måste våga för att vinna och jag är i alla fall glad för att jag vågade försöka! :-D

TACK ALLA FINA MÄNNISKOR SOM RÖSTADE PÅ MIG OCH MIN BILD PÅ PONTUS, GULD VÄRDA!!


Nu när vi är inne på tävlingsspåret så är det väll lika bra att fiska röster till att bli veckans blogg hos Lilija. Där är jag en av 6 finalister. Heja mig! ;-)

 



Rösta innan klockan 12:00 idag fredag!

Sista chansen att rösta fram en vinnare i Norrköpings Tidningars stora sommarbildstävling. Min bild på min son Pontus när han gungar är en av finalisterna. Vill du göra mig otroligt glad och rösta på min bild är det nummer 3.

Du röstar här:
http://nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6247496

Lillans "lekrum"

Vår lilla goding väntar fortfarande på att hennes rum ska bli klart och det kliar i hennes inredningstokiga mammas fingrar att få sätta fart! Men en sak i taget, först ska nuvarande dressing room tömmas och kläderna in i nybygga skjutdörrsgarderoben. Sen kan nuvarande kontoret flytta in i dressing room istället och i tomma kontoret kan lillans rum ta form! Längtar och drömmer, i höst har vi sagt att det ska bli klart iaf! Tills dess så har hon ett litet eget rum i form av ett prinsesstält som hon fick när hon fyllde 1 år. Hon älskar att springa in där och leka, busa eller bara lägga sig ned och mysa i sitt eget krypin. :-)

Tävling!


Jag är med och tävlar om en söt prinsesspall till vår sessa Meja hos Ellen!


Picknick på ängen


Här är en annan färgkombo av picknickbilden jag tog idag som även ligger ute på fotobloggen.

Vilken vacker dag vi har haft, en rikgit sensommardag. Kanske är det den sista värmen som kramas ur sommaren nu innan kyliga vindar slår till på allvar? Vi passade på att packa vagnen full med saft, bullar och picknickfilt så fort sonen slutat skolan. Sedan intog vi plats under ett träd vid ängen, vackert, varmt och fridfullt!

Men det var ju vad som hände efter skolan, när sonen var i skolan jobbade jag vidare med bröllopsbilderna när sessan sov förmiddag. Vid lunch så hämtade älskade Jonas upp oss för att ta med sina flickor ut på lunchdate. ;-) Det blev firre på 4 kök inne på mattorget på HC igen, mmm! Godaste jag ätit på länge, åt mig så proppmätt att jag stod mig ända till 8 på kvällen, det ni! På kvällskvisten hittade papsen över på kvällsfika till oss när han ville ha hjälp med datorn. Men jag tyckte mamma borde vara med också för jag kände att det var dags att berätta något, så vi lurade hit mamma med och överraskade dem båda med ett avslöjande därefter! ;-O

Happy Day, igen!

Hej vänner o tack för att jag fick markera o sätta ned foten igår!

Hoppas ingen satte kaffet i halsen efter mitt lilla utbrott, arga toner är verkligen något jag försöker att undvika in i det längsta här i bloggen för jag tycker att det är betydligt trevligare att läsa om glädjeämnen och positivt tänkande. Vill ju helst att bloggen ska smitta av sig feel good feelings... Så det är tråkigt om några vart besvikna på mitt inlägg igår men ibland behöver ilskan bara få bubbla ur än. Kände mig just då som en skakad colaflaska där kolsyran bara vill flyga ur mig! Försöker hålla en vänlig ton i bloggen men just då kände jag för att sätta ned foten. Speciellt efter att de två första punkterna gjort mig rejält arg. Nu känns det bättre efter att ha skrivit av sig lite o idag är det en happy dag igen!

Ta hand om er!


Roligt samtal

P; Mamma, vet du...?
P; Tio heter Tio fast att han bara är 7 år.
Jag; Men han heter inte Tio, han heter TH-EEE-OOO (försöker överartikulera).
P; Men jag sa ju det, Tio.
Jag; Nej Th-EEEEEE-oooo, inte T-IIIIIIIIIIIIII-o.
P; Jaha, heter han T-IIIIIIIIIIIIII-OOOOOOOOO! Inte Tio?

P var fortfarande lite sött förvirrad, haha.

Hon hämtade våra skor

Luget har lagt sig över mig lite mer nu. Kollat upp hur bloggen ser ut i 21 olika webbläsare o i de allra flesta fall så ser den ut precis så som jag vill att den ska o som jag la ut en bild på:


Ser den inte ut för er som ovan så säg till, snälla!


Så jag hoppas att de flesta av mina besökare inte kör med samma gamla stenåldersskit som sambons jobb så ni kan se sidan som den ska se ut. :-)

Hann sitta en stund förrut med fotoredigering av mitt senste bröllop innan lillsessan gos vaknade och ville ha lunch. Det återstår över 500 bilder att gå igenom så jag kommer få mkt o göra kommande dagar... Efter att pluttan käkat gick hon o hämtade sina skor och sedan mina. Så försökte hon ta på sig ena skon men det var svårt, gullipluttan. ;-) Visade ganska tydligt att hon tyckte vi skulle gå ut så det gjorde vi. Var ute o lekte med dottern en bra stund. Tog mig även för att rensa i sandlådan på lekplatsen från krossade sandlådesaker, vassa plastbitar att skada sig på hör inte hemma i en sandlåda där barn leker. O om ingen annan gör ordning får man väll ta saken i egna händer! Nu ska vi gå o hämta upp storebror Piraten från skolan o höra vad han har haft för sig för bus idag... :-)

Kram från en nu lite mer happy Jossan.

Tystnad

Alltså nu blir jag redigt irriterad! Jag blir så arg när människor bara kniper käft! Det har hänt mig vid tre tillfällen nu på kort tid o jag börjar få SPUNK!

1) Svara inte på mina mail, skit i att publicera mina kommentarer. Låtsas som att jag aldrig gjorde dig tjänsten och att du aldrig erbjöd mig någon ersättning för all tid jag lade ned för att jag är så onödigt snäll. Tid som jag mycket hellre hade lagt ned på min då nyfödda dotter. Människor som dig utan moral, fy fan!

2) Att inte få veta att det snackas skit, att man får höra rykten istället. T A C K !

3) Att jag vänligt ber att få en kommentar om något på bloggen ser konstigt ut o så la jag upp en printscreen på hur den ser ut för mig. Sen fick jag inga som helst kommentarer från någon av alla som trillade in här igår. Så då tror jag ju att allt ser bra ut men ber iaf sambon att kolla från sitt jobb. Icke, det finns två stora fel o tack för att ingen sa det till mig!


Ja just nu är det ingen jävla happy Jossan här inte, det kan ni skriva upp!


Kvällspromenad

Varit ute på en frisk o härlig promenadrunda med Cissi ikväll. Skvaller o tjejsnack mellan snabba steg o fönstergluttning, hihi. Så glad över att ha en av mina närmsta vänner i samma bostadsområde! :-) Så här vackert var det ute på himlen ikväll, den här höga vyn där jag tog bilden är underbar o bilden gör sig inte rikgit rättvisa. Men hade ju bara mobilen med mig att fota med.




Triss i lådan idag!

Gillar när folk håller vad de lovar och idag vart jag så glad när det låg 4 trisslotter i min postlåda! Skrapade inte fram några miljoner men 50 kr vart det iaf på sista lotten! Många bäckar små o 50 kr för att blogga ett inlägg är ju rätt bra iaf. :-)

Tack skraplotter.com


Rösta gärna!

Ni har väll inte missat att min bild är i final i Norrköpings Tidningars stora sommarbildstävling? Man kan rösta tom 10/9, kanske är det sin röst som avgör?

Bild nummer tre, rösta gärna här!

Har egentligen inga större förhoppningar om att vinna denna tävling då konkuransen är hård. Men jag hoppas så klart, jag vill verkligen vinna för vinstens skull. Inte för vinnandets skull (även om jag skulle bli tokglad) utan för att jag skulle få en chans att utöka mitt objektivförråd. Har ju köpt en ny systemkamera (Nikon D700) i somaras och till den har jag i dagsläget bara haft råd att köpa ett enda ojektiv till. Nya objektiv är dyra så därför skulle jag verkligen se denna vinst om 4000 kr i presentkort på MediaMarkt som en skänk från ovan. Det skulle betyda oerhört mkt för mig!

Så vill du hjälpa mig att fortsätta utvecklas i mitt bildskapande med hjälp av ett nytt objektiv hoppas jag du vill lägga din röst på min bild!

Det jag gillar med min bild är kompositionen och den oväntade vinkeln där sonen tittar upp och ned in i kameran. En ögonblicksbild som jag personligen tycker fångat känslan av att vara barn, gungandes och pirret i maggropen, skrattet som ekar fritt... Sen är kanske färgerna inte de roligaste då bilden går i ganska grå och mörksa toner, men det tycker jag vägs upp av sonens uttryck i ansiktet och bildens "sprailliga" vinkel.

Vill du lägga din röst på min bild så rästa på nummer 3, tack på förhand! Tror du att du känner någon som gärna vill rösta på min bild så sprid det vidare! ;-)


Finjusterad design!

Ser ni vad jag ser? Hoppas! Har gjort om min design lite (igen!) som synes o jag har provat på ett par egna påhitt i htmlläget som jag är osäker på om de fungerar för alla användare. Så är det något som ser lite trixit ut eller helknas ut våga säga till mig så får jag spana in det! Men det borde vara ok för alla. :-)

Ser den ok ut?


Massor nytt på min fotoblogg!

Klicka in här o titta!


The only person who never makes mistakes is the person who never does anything.




Tack

Det är en vacker stjärnhimmel inatt, såg allt helt klart ur en vinkel jag inte sett förut.



Min bild i final, rösta!

Nu har finalisterna i Norrköpings Tidningars sommarbildstävling utsets och det är dags att rösta fram en vinnare! Detta gör man här och vill man rösta på min bild så är det nummer 3. :-)

Så glad och upprymd!

Tror jag gått runt med ett fånleende hela dagen denna härliga fredag. Hann inte helgstäda huset men vad gör det? Har haft en vacker septemberdag med dottern ute i solen istället. Har även fått iväg två fotojobb och fått väldigt positiv feedback, gör mig så glad! Har en massa vackra bilder att visa kommande dagar, dels på triss i sessor och dels på en vacker mage. Håll er uppdaterade på min fotoblogg. ;-)

Får in nya fotoförfrågningar hela tiden, har tre helger uppbokade i oktober, ett bröllop i september och mer att boka in. Så himla kul! Men samtidigt tänker jag dra lite i bromsen, för jag ska ta vara på den sista tiden av min mammaledighet o fakstik vara l e d i g med. För hur kul det än är med foto är det även ganska mkt tid som går i efterarbete med att gå igenom alla bilder, sålla ut de bästa, göra om till svartvit, justera kontrasterna om det behövs... Så nej efter hösten kommer jag inte ta på mig lika mycket längre. Jag har ju ett annat jobb, det som jag är ledig från o då ska jag väll inte börja jobba med annat när jag ska vara ledig? ;-)

Jag är glad, jag är lycklig, jag är hemma i mig själv! Är så nöjd med livet som det är nu på alla plan, harmoni! Så mycket kärlek som lyser i mitt hjärta för min älskade familj! O tacksamhet över att ha så många fina vänner, alla helt fantastiska på sitt sätt! Alla i min närhet är guld värda, älskar er alla! Glad över at ha ett jobb jag trivs på och ser fram emot att komma tillbaka till så småningom. Förväntansfull inför framtiden och att få förverkliga drömmar. Stolt över mig själv i mitt bildskapande och upprymd över att få så fina ord... Allt det här, det gör mig så lycklig!

Nu vart nog raderna ovan på gränset till sliksigt sockersöta va? ;-)

Bäst att lägga av medans man är på topp, så nu ska jag krypa ned i varma sängen, natti!

Bäst att sätta fart!


Solen lockar ute, hemmet skriker "STÄDA MIG!!" men bröllopsbilderna måste bli klara. Sessan sover sin vanliga förmidagslur ute i vagnen nu o jag misstänker att hon vaknar inom kort. Så jag får nog försöka få några bilder gjorda istället för att gotta mig i solen o göra helgfint i hemmet. Jag o lillan hinner nog dansa ett varv med dammsuagern senare. O lite utelek hinns nog förhoppningsvis också med innan storebror slutar och fredagsmyset börjar!

Tjingeling!


Min chaufför Jonas fotade mig när jag inväntade mitt brudpar i lördags, ser ut som ett riktigt proffs med två systemkameror va? (O då syns inte min stora väska med alla andra objektiv o reflexskärmen ens, hehe!) Himla smidigt o slippa byta objektiv mitt i en fotografering när man har olika på kamerorna. Var nästan 30 min före brudparet, försöker alltid vara på plats lite innan för att paret inte ska bli uppstressade o undra vart forografen är, de har så mkt annat att tänka på den dagen som det är. ;-)


Tjejtrissen

Minns ni att jag skrev att jag vart så sjukt nöjd med en fotografering i somras då jag fick fota "in action" bilder på tre söta systrar? De kommer att trilla in i fotobloggen nu vartefter, håll utkik!

Smedbydagen

Igårkväll var vi nere på Smedbydagen, en trevlig tillställning som firas den första torsdagen i september varje år. Korv och lammgrillning, lotterier, ponnyridning, karusellåkning för de minsta, hoppborg, liveframträdande av rockig trubadur, extrapriser på Ica, fiskdamm och STORT godisregn från taket. Är alltid lika roligt när personalen går upp på taket med flera kartonger fyllda av godis o alla ungar i Smedby står under o vrålar av spänning och iver! Mötte även upp Cissi m familj (la inte ut ngr bilder på er iom att jag tror du inte vill gumman? Men jag skickar gärna över dem per mail, bara att du hör av dig!).

En härlig kväll o roligt för barnen, men efter en timme vart det kyligt så då drog vi hem o myste upp oss i soffan med massa godis som vi fått med oss hem. :-)

Ett återköp?


Hmm, köpte en smarrig liten klänning förra veckan men den har bara legat i påsen o väntat på att jag ska bestämma mig. Vet inte när jag har tillfälle att vara så här "snoffsig"? O vet inte om jag känner mig så "puffig"? Det borde varit ärmarna med sin glammiga axelvolym som varit det avgörande för köpet, men nu känner jag nog mer att det är dem som fäller klänningen. Den o färgen, kände mig lite blek i denna gråa nyans, även om den var fin så klädde den nog inte mig... Men samtidigt, den sitter ju så snyggt på o är skön, bekväm...

Hjälp mig bestämma mig!

I spegeln


Dagens lunch på 4 kök!


Älskar fisk, mmm!  Kändes lite vardagslyxigt o få lunch serverat på snygga avlånga tallrikar! Väldigt fräsch och gott, hit kommer vi o gör lunchbesök fler gånger!


Meja gluffsade potatis!


Mamma Fin o sessan Finast! ;-)


Så klar!


Sneak Peek!

Nu ska mailas att skivan är klar för leverans, tjihoo! Så härligt o jag är så toknöjd med varenda bild som man bara kan bli, känner att jag kan stå för var enda en utav dem in i varje liten pixel! Hoppas att familjen K också blir nöjda, det är det viktigaste!


POMPdeLUX

Äntligen så kom den 1 september som jag har väntat och haft nedräkning till i över en månads tid! Varför? Jo för att den bästa barnmodekjedjan ever, danska POMPdeLUX, släpper sin höstkollektion idag! Har just klickat till mig en hel rad av plagg, precis som jag gjorde med vår och sommarkollektionen. Deras kläder är som en drog för mig, vill ha allt allt o lite till! Mest o finast hittade jag till sessan, men Piraten fick även han lite nytt som jag hoppas ska passa!

Har ju användt kläderna därifrån nu till mina kottar under snart ett halvårs tid och kan varmt rekommendera dem. Av alla plagg vi köpt (framför allt till Meja) så är det de från POMPdeLUXE som varit favoriterna! Älskar designen och kvalitén till bra pris!


Bilder från POMPdeLUX.se

Lite utav det jag shoppade hem! Vart mkt plagg i den mörklila skalan åt sessan, så fint till hösten!
Jaha, det var det barnbidraget det...Sluuurp! Nu skulle det verkligen sitta fint med lite extrapengar!

Härligt med solsken!





Sitter o väntar på min Darling nu, han överraskade med att bjuda ut mig o lillan på lunch nu snart! Så vi ska ner o kolla
restaurangutbudet på HC, inte käkat där ngt så det ska bli intressant o prova, finns ju ganska många matställen där. O nära är det med! ;-)

Har förresten jobbat undan en hel del av mina bilder nu, bara 7 kvar av gravidbilderna! Tjihooo! Hoppas jag får tillåtelse att visa ngr av dem på min fotoblogg sedan, de är verkligen vackra!



Hoppas ni får en fin dag, ta vara på ögonblicken och solskenskram!


RSS 2.0