Happy Halloween!

 
Idag infaller Halloween vilket alltid är den 31 oktober. Men eftersom det inte är en svensk tradition från början så firas det som det verkar lite hela helgen. Firar ni något själva och isåfall när?
 
Vi har halloweenmys hela helgen kan man säga. I fredags gjorde jag "monsterburgare"med sötpotatispomme till kvällens middag. Det var alltså hamburgare dekorerade som monster. Festligt och gott! Hann inte fota för bloggen tyvärr men googla så får ni tips på hur de kan se ut!
 
Igår lördag så dekorerade mina stora barn sina pumpor som vi köpte hos Söderköpingspumpan. Bra för miljön med pumpor som är lokalt odlade och även en kul utflykt och speciellt att få välja ut och plockade sina egna pumpor! Blev även positivt överraskad av hur kvalitén skilde sig innuti från de vi köpt i matbutiker tidigare år, köttet var jättefärskt och likaså kärnorna. Vi tar tilvara på detta och kastar ingen mat i onödan.
 
På lördagskvällen såg vi en Halloweenfilm och hade dekorerat gången ute upp till huset med ljus och marshaller utifall någon skulle förfira och fråga efter godis. Men ingen kom förbi, vi får se om det kommer någon idag när det är Halloween eller om det inte firas så mycket i denna nya stad. Det kan ju även vara lugnare med tanke på att det fortfarande pågår en pandemi. 
 
 

Hur går det i vår köksrenovering?

Idag ger jag er en status i hur arbetet i köksrenoveringen går
 
Vackra vackra morgon! Min kära sambo fortsatte att jobba sent på fredagskvällen i köket efter att jag och lillan gått och lagt oss. Så på lördagsmorgonen gick det lyckorus genom kroppen på mig när jag steg nerför trappan in i köket. Att dagens första ljus dansade in i huset genom våra valsade 30-talsfönster och kastade varma strålar i rummet gjorde stunden helt magisk!! Han hade monterat alla nya luckor som vi fått, Ikea har stora leveranssvårigheter just nu och därför kommer vårat kök i etapper. Vi saknar fortfarande en del luckor och även socklar, status för ny leverans är i januari...
 
Men för oss som har svårt att jobba på i maxfart nu är det ändå okej. Nåja hade ju önskat att vi varit klara till jul men så ser det inte ut att bli. För då en jobbar 100% och en passar liten 100% så blir det bara några timmar på helgerna över för köket, därför går det sakta, men säkert!
 
Vad tycker ni om köket så här långt?
 
 
En filmsnutt på köket finner ni på mitt Instagram reels (tryck på länken så hoppas jag det synkar, skriv gärna en kommentar annars!)
 
Och glöm inte att gilla inlägget, det gör mig glad!
 
 

Halloween i trädgården

 
Buu! Här var det dekorerat för Halloween i trädgården!
 
För två helger sedan så gick barnen och jag loss i trädgården med att dekorera inför Halloween, här är en del av resultatet. Men det finns mer! Vi har två entréer och den andra är också väl utsmyckad, spindelnät, pumpor och spindlar överallt. 
 
Är ni team Halloween eller hoppar ni gärna över detta firande? Jag är barnsligt förtjust i Halloween och skulle vila gå loss totalt med dekorationer. Min vision för i år var att ha mängder av egna prydnadspumpor att dekorera med. Men eftersom det här är första året i huset så lyckades jag välja en för skuggig plats i trädgården för planreringen, så tyvärr blev det inte en enda pumpa. Men kanske inför nästa höst att jag kan lyckas. Pumpor är fina att dekorera med över lag på hösten. 

Motljusfoto en höstmorgon i trädgården

Mor och dotter, motljusporträtt i trädgården en tidig höstmorgon.
 
8 månader med dig och tiden rasar iväg. Hur tiden kan gå extra fort när man har en bebis det vet jag inte, för det känns ju inte alls länge sedan jag höll din vuxna storebror i mina armar precis som jag nu gör med dig. Vara närvarande här och nu. En speciell tid som jag vill bevara så levande inom mig som jag bara kan. Jag blundar och drar in doften från ditt fjuniga hår, håller dig nära och varm i min famn. Sjunger tillsammans med dig och är bredvid dig i varje steg när du upptäcker världen. Du har all min kärlek, precis som dina syskon. 
 
Enya, vår minsta skatt, du som både får tiden att stanna och springa iväg. 

Stora blå ögon

 
Hon med sina stora förtrollande vackra blå ögon, min minsta skatt. Blå stora ögon precis som sin storasyster. Två töser med blå ögon och själv har jag mörkgrön med bruna inslag. Sonen hade mörkblå ögon fram tills han var 6 år, då trädde plötslifgt både brunt och grönt fram! Det är spännande att se hur arvsanlagen slår ut.
 
Enya 7 månader på bild men "fyller" 8 månader idag, hurra! Det ska vi fira med att bege oss till BVC och 8 månaderskontrollen. Nu var det 2 månader sedan senaste besöket så gissar att det hänt en hel del på både längd och vikt. 
 

Söderköpingspumpan, självplock av pumpor

 
Självplock av pumpor hos Söderköpingspumpan
 
 
Ett mysigt tips på en utflykt i Östergötland så här på hösten är att åka ut på landet och besöka Söderköpingspumpan som erbjuder att plocka pumpor. Fick nys om detta redan förra året men tyvärr någon dag försent så vi hann inte med en utflykt dit eftersom intresset var rekordstort och de fick stänga ner när pumporna tog slut. Så i år hade de planterat ännu fler pumpor för att möta det stora intresset. Jättemysigt var det, vi åkte dit med hela barnaskaran och gick runt och valde ut två stora pumpor som vi ska dekorera med till Halloween. Själva stället ligger väldigt vackert till, på en höjd med utsikt ner mot en sjö. Vädret var verkligen med oss den här dagen och vi satt efter pumpajakten ute och fikade på gården där de hade fikaförsäljning. 
 
 

Köksrenovering, halvfärdigt kök

Bänkskivorna på plats!
 
Köket växer sakta men säkert fram mer och mer. Förra veckan monterades våra stenskivor på plats och i måndags installerades den nya spisen, en svart pjäs som har en gameldags stil med mässingdetaljer.
 
Det som vi har kvar i köket är nu:
  • Att montera lådor, luckor och dörrar när de väl kommer. Hälften av dessa var nämligen restade och beräknas komma in om ett par veckor i lager. På bilden ovan ses de vita utdragslådorna som ska sitta på insidan som gömda extralådor. 
  • Kakla
  • Montera belysning
  • Sätta dit sockel och bygga in fläktelementet som syns under ena stommen. Vi hade ett element under fönstret där tidigare men den har vi ersatt med detta låga som byggs in och blåser ut varm luft. 
  • Några lister ska dit
  • Tapetsering, inte valt tapet än
  • Bygga in mikro i frukostskåpet, men även mikron är restnoterad.
  • En del finsnickeri
  • En del målning
  • Strömbrytare ska installeras med dimmer i gameldagsstil 
Det var nog allt tror jag! Det är skönt att ta saker lite pö om pö för det har lett till inte bara mindre stress utan även att vi fått nya idéer längs vägen. Bland annat har vi byggt in en egensnickrad vinhylla i en vägg och i ett avslut vid köksön kom vi häromdagen på att vi kunde göra två fack för kokböcker. Det är kul att addera de där detaljerna som tycks små men som i sin helhet blir fint ihop med köket och ger det mer liv.
 
Det här fönstret! Är så glad för att ha denna vackra plats med utikt ut i trädgården att stå vid och baka. Vi satsade på väldigt mycket arbetsyta i köket då jag tycker det är viktigt att kunna få ordentliga ytor att laga mat och baka på. 
 
Pumpan i keramik är mitt senaste loppisfynd då vi var på höstmarknad i helgen.
 
Ettt halvfärdigt kök men här ser ni hur luckorna kommer att se ut. Köksluckorna som är ljusgrå kommer från Ikea och heter Lerhyttan, en tidlös och fin design som vi kände passar husets karaktär så bra. På frukostskåpet längst till vänster som står på stenskivan kommer ytterligare ett skåp att placeras ovanpå. 
 
 
 
Nu fick ni en tjuvkik på hur halva köket ser ut just nu, den andra halvan som jag står med ryggen åt när jag fotar får ni se framöver då köket börjar bli mer färdigt. Är det förresten inte vackert hur den färgglada hösten utanför lyser in genom våra spröjsade gamla fönster? Öppnar jag ytterdörren ut mot berget så är det verkligen en magisk syn som vi möter! Tänk, för snart prick ett år sedan så upptäckte vi huset, att det låg där uppe på berget var en av många saker som talade till mig lite extra. 

För ett år sedan, bilder jag höll hemliga

 
Den första helgen i oktober, mitt i ett glödande höstlandskap bland ruiner och mörkröda fallna löv stod jag och höll om min växande mage. Därinne låg livets mirakel, en till liten älskling och bakades i hemlighet. Bilderna som fotades då för ett år sedan får ni därför se först nu, när hon är 7 månader gammal. Här på bilderna var jag halvvägs in i graviditeten och i vecka 20. 
 
Nu i helgen återvände vi till denna plats och fotade nya bilder med Enya, det var speciellt att få återkomma och ta nya bilder med lillan ute i världen. De bilderna ska jag visa er senare. Har faktiskt väldigt mycket uppdateringar för er att visa så det kommer en hel del inlägg här nu närmaste dagarna. 
 
 

RSS 2.0