Att ta helg och fundera på renovering

Här hittar man mig hela helgen, på soffan! Det här är precis vad jag längtat efter hela veckan, att få stänga in mig i hemmet och inte göra mycket alls. Bara vara, vila upp mig från en hektisk vecka, se lättsmälta filmer på tv och äta gott.
 
Så här ser det ut där jag befinner mig i detta nu. Ligger där bakom datorn och funderar på om jag ska renovera om i min lägenhet i vår.

Jag har tankar på att eventuellt sätta in ett gammalt fönster i väggen mellan vardagsrum och mitt lilla krypin. Har gjort om en klädkammare till sovrum, det är inte stort ca 4 kvm men mysigt! Om jag kommer bo kvar här länge till så blir det nog att göra ett sovrum åt lilla Nyponrosen där istället och så får jag flytta ut i vardagsrummet på en bäddsoffa. Idag delar ju baren på ett sovrum och med tanke på att sonen börjar bli stor och säkert vill ha eget rum snart måste jag hitta en lösning på det. Typ så som jag gjorde i mitt lilla bildspel här i bilden ovan tänkte jag mig att fönstret skulle sitta, vad tror ni?? Givetvis måste jag få ok från brf först, men ska det bli ett rum till dottern måste mer ljus in.

Så smånigom vill jag så klart flytta till större, drömmer dagligen om ett litet torp med trädgård en bit utanför stan. Men där är vi inte riktigt än även om jag håller ögonen öppna. Just nu fungerar min 2,5:a bra, underbart lugnt läge nära landet och skog, egen uteplats, stor balkong och bara 15 min med buss in till stan.

New in, ajlajk!

 
Under januarirean så har jag varit lite återhållsam i år men när jag fick syn på denna fina plommonfärgad tröja  från Ajlajk blev det att klicka hem från Tintinstyle. En sån där skön tröja med lös passform och fina detaljer som gör den lite extra fin, som en silverbuddha fastsydd nedanför ena ficka fram. På ryggen är det även ett svagt tryck av en buddha, men den var stört omöjlig att få en bra bild på när jag hade tröjan på. (Jag är för övrigt inte så lång som jag kanske ser ut att vara på första bilden, skyller på spegelns vinkling. 170 är jag förvisso men det är väl typ medellångt? Annars är det snyggt med längd så inte för den delen!)
 
Status hos er denna torsdagskväll? Här är det after work med fina vänner som gäller ikväll, vi ska spela 80-tals musikquiz, det blir spännande! Ha en härlig kväll vänner!

Gå ett maraton med Nutrilett

 
 
Den här årstiden är det lätt att man fastnar i hemmets sköna vrå när graderna är kalla och vädret inte alltid så lockande utomhus. Jag som vanligtvis är aktiv och både går, cyklar och springer mycket märker i alla fall av en stor skillnad. Därför tyckte jag det var väldigt roligt när jag fick chans att utmana mig själv i ett samarbete tillsammans med Nutrilett och delta i deras kampanj.
 
Sen en vecka tillbaka har jag hängt på i Nutriletts utmaning att gå ett maraton (42,195 meter). För att hålla koll på stegen så har jag laddat ned Nutriletts app. Det är en smart stegräkanre som uppmuntrar till att gå då man samtidigt får en belöning i appen för antal steg man tar.
 
Jag har i samarbetet även fått chansen att prova deras produkter som är ett bra mellanmål, speciellt när man som mig ofta är på språng. Jag har aldrig tidigare provat deras produkter så det här var helt nytt för mig. Första produkten ut jag testade var deras Chocolate chip cookie bar. Jag blev faktiskt väldigt förvånad och positivt överraskad till hur god den var och mättande. Smidigt att ha med sig i väskan som ett snabbt mellanmål när det än behövs!
.

Söta bakverk i badet

 
 

 
Kakbombning! Ställde till med "tebjudning" hemma förra veckan under min fotografering, visst är de väl för söta dessa små bakelser? Jag visade ju några utav de produktfoton jag tagit för Thelovelyest.se tidigare och här är resten av bilderna. Har kört ett kvällspass på jobbet idag men när jag kommer hem tror jag det får bli ett lyxigt bad med badbakelsen Tropikal som doftar mango, ananas, banan och kokos. Låter som ett bra sätt att avrunda veckans första dag på tycker jag!

Happy Monday!  

Sprudlande söndag

 
 
 
 
 
"Ska vi inte gå upp snart? Om vi inte går upp missar vi allt roligt man kan ha."
 
Kloka ord från min 5-åring när vi låg i sängen och myste denna söndagsmorgon. Hon hade betydligt mer bråttom upp än mig som tycker om att ligga kvar och ta sovmorgon när man väl har chansen. Men så sant, så upp gick vi och jag fixade en härlig söndagsfrukost med hela köksbordet fullt. Det gör dem alltid så glada och det värmer att se skatterna göra stora glittrande ögon av lite extra frukostlyx.



 

Är du lycklig nu?

 
"Undrar hur du överlever veckorna utan barnen? Jag är själv i ett vägskäl i mitt äktenskap men vet inte hur jag skulle överleva utan att få träffa mina barn dagligen :( Är du lycklig nu?"
 
Den frågan kom i en av mina kommentarer i veckan, Ja, är jag lycklig nu? Jag ska berätta.
 
Självklart är det inte ett lätt val att behöva ta, men för mig var det att se till situationen i sin helhet, hur familjen mådde och hur jag mådde. Att vara mamma är att vara mamma på heltid, oavsett om man har barnen hos sig varje eller varannan vecka. Jag vill att de ska veta och känna det, att jag finns där för dem jämt, oavsett vems vecka det är. Något som jag kan störa ihjäl mig på är kommentarer från andra som att man bara är förälder varannan vecka. Men, när jag har barnen hos mig, då är jag deras till 110%! Det är som att jag tar igen all förlorad tid den vecka de var hos sin pappa och planerar in massa roligt tillsammans, Jag finns tillgänglig och ser dem hela tiden. Ger dem uppmärksamhet, engagerar mig, lyssnar och busar. Mina barn är det bästa som finns och jag älskar att vara med dem, göra saker tillsammans. Läsa böcker, spela spel, se på film, laga mat, gå på bio, träffa vänner, åka till något event... Att göra saker tillsammans, det är som att ha sina bästa vänner hos sig under min vecka med barnen. Vi står varandra väldigt nära och jag vill att det ska fortsätta vara så.
 
Så den andra veckan? Jag är Jossan då och ser till mina egna intressen, som fotografering. Passar på att träffa mina vänner och hitta på roliga saker, är social och gillar att vara spontan. Så veckan utan barnen brukar gå väldigt fort, jag hinner i regel inte gå runt och sakna dem på heltid, även om det så klart känns tomt mellan varven. Men då är vi inte längre än ett samtal bort!
 
Är jag lycklig? Jag är lyckligare i mig själv och en starkare människa nu än då. Jag är en bättre mamma också! Sen finns det så klart bitar i mitt liv som jag saknar, som att ha den där tryggheten och närheten i en fast relation, ja kärlek i livet.
 
Igår har mina barn sovit en extra natt hos sin pappa då jag behövde hjälp med passning. Det gjorde ont i mig, för att jag missade fredagsmyset med barnen som jag ser fram emot varje vecka med barnen. Ja, jag har känt mig lite depp över det även idag, men tänkte att nej, nu får du skärpa dig. Så jag fånade mig framför kameran och fick mig själv att skratta och leka loss istället, då kom humöret tillbaka. Därav dessa tokiga selfies ovan. Nu tänkte jag att vi skulle ha en riktigt härlig lördag tillsammans och mysa till det ordentligt ikväll, så ska bege mig tll närköpet och inhandla lite gott åt oss.
 
Så, ja jag är lyckligare nu! Jag är en starkare och bättre person och framför allt orkar jag ge ännu mer av mig själv och oändlig kärlek till mina barn då jag själv mår bra.
 
Kram!
 
 
 
 

Teparty i badet

 
Visst ser det ut som ett härligt teparty att ta med sig ned i badet? Det är nämligen badkuber de söta små bakelserna som både lenar och doftar fantastiskt. Visar här ett smakprov för er ikväll på några utav produktbilderna jag jobbade på igår för Thelovelyest.se Det blev så många bilder, jag känner mig nöjd, vad tycker ni?
 

Ranunkler i Norrköping?

Myser runt i en alldeles för stor vinröd tröja här på hemmakontoret, min favoritfärg för övrigt. Jobbar på några produktbilder idag som jag ska visa senare i veckan. Det doftar så härligt här hemma nu, det är en ledtråd till vad jag plåtar... 
 

Såg så vackra färggalda ranunkler i närbutiken förra veckan som jag hade tänkt köpa ett fång av inför fotograferingen idag, men de var slut och inga nya var påfyllda. Om det är något jag verkligen saknar i den här staden är att det alltid är så dåligt med ranunkler, ja mitt i säsongen! Det är min favoritblomma, älskar när de är blandade i orange, rosa, lila, röd, vita... Ja en färgglad bukett helt enkelt, blir så glad av dem, lycka i en vas...! Ni som bor i stan får gärna tipsa mig om vart jag hittar dem om ni ser dem.


Istället för ranunkler blev det en bukett röda anemoner, vackra de med och de gjorde sig fint ihop med det udda ihopplock porslin jag hade till plåtningen.

En fin feeling

 
Har en så himla fin feeling för början på det nya året, det känns ljust och bara så himla positivt, ja jag känner mig hel-pepp och glädjefylld!
 
Har en massa roligt inplanerat redan för början av nya året, både litet och stort. Den här veckan kommer jag att göra en insats på gymmet och förhoppningsvis komma igång med träningen mer, har införskaffat ett årskort så nu finns ingen återvändo! Det svår är bara att få till träningen veckorna med barnen men det får jag försöka lösa. På lillördag väntar en trevlig aw-kväll med mina härliga kollegor på stammisstället. Något mer jag ser fram emot är en mysig tjejkväll med tapas på fredag med några av de bästa töserna. Vad helgen har att bjuda på får vi se, något oplanerad men spontanitet brukar vara det bästa många gånger!   
 
Hoppas er vecka har startat fint, ska ni själva göra något speciellt?
 
(bilder från mitt Instagram @myhappydyas.se) 
 

Virvlande snöfall

 
Vinterdagar med vackert virvlande snöfall har en egen magi i sig.
 
 
 
 
 
 
 
 

Fruktfredag!

 
Introducerade ett nytänk här hemma för barnen idag, "fruktfredag"! Iställer för att ha godis/snacks till fredagsmyset tänkte jag att vi har en smaksig fruktbuffé och att alla får blanda till sig en egen fruktsallad. Jubel hos båda barnen faktiskt, härligt! Känns som en fräsch start på nya året att göra något nyttigt som uppskattas av både liten och stor.

Busfinas dag

 
Nu ledigt i fyra dagar, vilken lyx att jag har massor ledigt kvar!
 
Den här veckan har jag enbart jobbat en dag, torsdagen. Idag är jag och min lilla loppa till Nyponros och Busfina hemma och myser. Har lovat henne att hon ska få bestämma vår fredag, började dagen med att servera henne fukost på sängen och nu pågår soffmys. Undrar vad hon har för bus i kikaren för resten utav dagen...!
 
Ha en fin fredag alla, massa kramar!!

Ismassor i Industrilandskapet

 
Häromdagen fick jag syn på flera coola bilder på Instagram under #norrköping att vattnet i Motala ström som rinner genom den gamla industristaden Norrköping hade frusit och skapat häftiga ismassor. Det var jag tvungen att ta mig en närmre titt på, så jag och Meja tog oss till Industrilandskapet. Tur nog att vi gjorde det! För jag är inte så säker på att ismassorna hade synts idag då snön gömt staden med sitt vita täcke.
 
 

En känsla av vår

 
På köksbordet står årets första tulpaner, det är vårkänslor för mig. Ja man kanske inte får ha det redan i januari, men jag vill för jag längtar så efter värmen nu.
 
 
 
Barnen fick lyxchoklad med marshmallows till frullen imorse, själv nöjde jag mig med en kopp grönt te och två alvedon. Har dragit på mig en förkylning (influensa?) sen ett par dagar och fyser för jämnan. Vaknade med en ihållande huvudvärk som evist varit kvar hela dagen. Trots det har jag och lillan varit nere och fikat på stan och jag har fotograferat i Industrilandskapet där isen ligger tät och hur cool som helst! Men bilderna kommer imorgon, min ork tog helt slut här och nu.
 

2014 var året då...

Jag och Monica började året med att åka som VIP på smygpremiären utav nya Cinderella
 
Mina bröllopsfoton från Frida och Gustavs bröllop publicerats i ett fint reportage på Vintage Honeymoon.
 
Jag var på plats som fotograf för Drefvet i diket i Stockholm på Tele2 Arena i ett enda DJ-dunkande discorus! Avicii stod för en fest som vi 35000 deltagare sent kommer att glömma!
 

Jag var gäst och dopfotograf på min vän Annas söta dotter Ellies dop.
 
Hade fotografen Ken Pils och journalisten Jessica Holm för ett "Hemma Hos"-reportage i tidningen Norrköpings Magazinet om mitt hem.
 

Fotograferade min lillebror och hans familj i gräset en varm dag under påsken.
 
Reste till Danmark med sonen
 

Träffade bland annat där gemogoa Annika Duckmark

Pontus och hennes son Justin fann varandra från dag 1 i Danmark!

Och även inspirerande fotokonstnären Att vara någons fru-Emma var med på Danmarksresan.
 
I Danmark provade jag och Pontus på segway för första gången!
 
Jag besökte en familj här i Norrköping och fotograferade bedårande söta Ella 9 månader
 
Pontus fyllde 11 år, stora Valborgskillen!
 
Jag fann kärlek som aldrig riktigt ville bli...
 
Jag reste till London med min gladaste vapendragare Cissi!! Åh som jag älskade den här resan!!
 
Det blev sommarlov och jag var nästan ledig hela sommaren
 
Fotograferade familjen Kornebäck som fått tillökning
 
Cecilia och hennes söta två busfrön gjorde ett besök för fotrografering ute på landet hos mig
 
 
Jag var i Nyköping som bröllopsfotograf en hel dag då vackra paret Rebecca och Kristoffer sa "Ja!" till varandra
 
Var även med och fångade kärleken mellan David och Carolina på deras bröllop på Husby Säteri.
 
Fångade (och levde) festivalliv på Bråvallafestivalen som pressfotograf
 
 Fotograferade ett dop där begåvade Melina Borglowe uppträdde, hon är helt fantastisk! Var även bröllopsfotograf på ett bröllop förra året då hon sjöng i kyrkan. Magisk röst!
Fotograferade årets bästa bild en sommarkväll i varmt motljus
 
Meja fyllde 5 år i augusti!
 
Höll min första fotokurs, här är de glada deltagarna!
 
Fann kärlek på nytt men avslutade den rätt snart då jag blev sviken.

Var på bloggevent i Stockholm och träffade alla mina sköna kollegor på Blogg.se!!
 

Bestämde mig för förändring och mötte hösten i koppartoner, bort med det blonda.
 
 Beökte prinsessan Lovis som nyss fyllt 1 år och tog porträttbilder i hemmet
 
Hade mitt livs första fotoutställning som valdes till en av topp 3 på kulturnatten utav Norrköpings Tidningar!!
 
Hade ett filmteam på besök i mitt hem och meverkade i ett avsnitt utav If Stilsäkert
 
 Blev med hatt, vilken förälskelse!
 
Meja klippte sitt hår själv, busfina!
 
Hade julkänslor för första gången på 3 år och köpte därför en gran!
 
Ett år fyllt av kärlek med dessa två, ett år fyllt av fantastiska fotoutmaningar och ett år fyllt av nya bekantskaper! Från 2014 tar jag med mig en hel dos personlig utveckling och massa glädje. Efter det här året, som varit otroligt händelserikt, stundvis väldigt påfrestande och prövande, går jag vidare som en ännu starkare människa, ännu stadigare på jorden och med ett leende och glädje som jag vill smitta andra med!
 
 
 
 

2014 fångades varje ögonblick

 
 
Jag har en tatuering på min arm, "Carpe Punctum", som betyder fånga ögonblicket. Det är mitt ledord som följer mig i vardagen, jag försker leva här och nu och fånga ögonblicken i sinnet. Även rent fotografiskt är det något som taggar mig, att fånga det där lilla extra, just DET ögonblicket som förevigas i oändlighet i en bild.
 
Är sällan den som backar för något i livet, jag är spontan, äventyrslysten och tycker om utmaningar, vill utforska möjligheter. Är för nyfiken för att låta bli. För rädd för att livet ska stå still och bli tråkigt för att säga nej. Men vet ni, jag har levt så mycket i nuet och fångat ögonblick under 2014, som om jag försökt jaga oräkneliga eldfluggor i skymningen. Jag är helt slut! Förra året, det bjöd på så många karameller att jag är proppmätt. Just nu vill jag bara ta det lugnt, luta mig tillbaka och fina ro, inte jaga vardagliga ögonblick, inte vara allt för impulsiv och  spontant rastlös. För jo det är jag. Jag har svårt att stå still, jag är ständigt på väg och så länge inget håller mig fast rör jag mig hela tiden. Jag är snabb i vändningarna men jag måste nog öva på att stanna med.
 
Jag tänkte att jag skulle ge mig på en årsresumé utav 2014, men blir helt matt av bara tanken att sammanfatta allt jag varit med om... Men jag ska ge det ett försök.

Nyårsafton 2014


Nyårsdesserten fixades med skivor utav saftig saffranskaka, gammaldags vaniljglass, hallon och blåbär i sås och en stor söt jordgubbe. Desserten toppades med festliga sprakande tomtebloss till barnens förtjusning!
 
Meja kände sig fin i sin nyårsklänning och satte sig poserande o bad mig ta kort. Tänk, första gången jag ser att hon lägger till med en typisk fotomin, haha! Ni vet en sån min som alla föräldrar och fotografer direkt vill undvika, för att det ser så fejk ut. Fick börja busa med skruttan bakom kameran för att föröka få till ett mer äkta leende. Det börjas nu alltså... Och de långa benen, precis som sin mor. ;-)
 
Vi tog en vandring i Industrilandskapet under nyårspromenaden längs gator upplysta av 6000 marschaller
 
Fångade vackra Arbetets Museum på bild med mobilen, så vackert med månen och ljusspeglingarna i vattnet.
 
Vi sände en tanke till en familj som mist en familjemedlem förra året och skickade iväg en ballong i nyårsnatten...
 
När vi kom hem var det nyårsvaka och middag med fyra busiga barn, full fart tills tre av de små somnade. Vid tolvslaget var vi på balkongen och klingade in det nya året blåsandes i tutor för glatta livet under en himmel av de vackraste fyrverkerier.

En riktigt mysig och skön nyårsafton!
 
 
 
 

RSS 2.0