Gotland i solnedgång

Ringmuren i solnedgång sista natten på ön, det skulle bli en stor blodmåne som jag ville fånga på bild. Men månen visade sig så pass sent att vi inte höll oss uppe och vakna så länge eftersom vi skulle med den första färjan över till fastlandet på morgonen. Så vi missade månen men en fin promenad runt ringmuren blev det.  
 
Vackra visby
 
Helgumannens fiskeläge i dagens sista blodröda ljus 
 
Naturreservatet Hall-Hangvar på västra Gotland var otroligt vackert
 
Vägen mot Nissevikens krog kantades av öppna fält med vindkraftverk. Krogen var vackert beläget vid stranden som vi tog en promenad längs och smakade även på deras goda pizzor. 
 
En sommarnatt i Visbys kullerstensklädda gränder innanför Ringmuren.
 
Jag tänkte sätta mig och göra en uppdatering om semestern på Gotland, ge resetips för både stor och liten. Men det tog emot, jag klarar inte av att göra en ordentlig sammanfattning just nu, så jag gör så här, det känns mycket bättre för stunden. Här är vackra minnen från ett Gotland där solen sänkt sig ned över havet och är på väg att säga godnatt. Så vackert att fota i det varma ljuset som omfamnade hela ön. 

Östersund

  
I helgen tog vi en utflykt till Östersund, har faktiskt inte varit så norr över i Sverige förr så det var kul! På kvällen hittade vi en trevlig norrländsk pub med varm atomsfär som vi åt middag på, Captain Cook, så där inrett med björnfäll i taket och grovt timmervirke på väggarna. Tyvärr inga bilder därifrån men kan varmt rekommendera om ni är i Östersund, maten var fantastiskt god med! Syftet med resan var ett bilköp, så eftersom vi kom så lång väg fick vi lov av säljaren att låna deras gästhus på gården över natten, vilket visade sig vara rena drömmen! När vi gick in möttes vi av en sprakande eld i kakelugnen och jag kunde inte låta bli att hoppade upp och ned av förtjusning.
 
Bilköpet blev av dagen därpå och hela söndagen ägnade vi sedan åt att åka hemmåt igen, vilket var en lång resa. Vi åkte vid 10 på förmiddagen och var hemma runt 21 på kvällen, kan säga att jag sov som en stock den natten när vi var hemma. Efter flera veckor av orolig och lite sömn tog jag igen allt och mer därtill, välbehövligt!

Linda & Daniel

 
Ibland träffar man personer som tar sig rakt in i sitt hjärta, som dessa två love birds. Man bara känner kemin och kärleken som binder dem samman från första stund och blir helt nedsmittad av atmosfären. Det är häftigt hur påtaglig lyckan och kärleken mellan två personer kan vara.  
 

Renovering av vardagsrummet

 
Hur gick det igår med min pågånde renovering i vardagsrummet efter en natt nästan helt utan sömn? Jo det gick helt galet bra faktiskt! Jag lyckades med konsten att måla alla väggar, 2 gånger! Även om den ena väggen som har haft en fondtapet bråkade med mig. Det gick inte att måla direkt på tapeten då den föll ned då, så det blev ett extra projekt att dra ned hela tapeten och få väggen slät och fin inför målning, men även det hann jag med. Jag höll på till kvällen, helt galet egentligen, att jag orkade ta mig an ett helt vardagsrum själv utan ordentlig med sömn. Men sån är jag, fruktansvärt envis och rastlös. Jag kan bara inte låta bli, vill få saker gjorda för annars så känner jag frustation. Så nu kan jag ägna den här fredagen åt att städa upp, möblera och få ordning på kaoset här hemma innan barnen kommer på måndag, så skönt! 

 
En liten tjuvkik på vad jag har hållit på med i veckan. Målat om taket, rivit ned tapet och målat om. Ville ha en färg i ljusgrått, som man nästan kan tro är vit, men som mot takranden ser ljusgrå ut. Blev såå nöjd med mitt färgval för det blev exakt som jag hoppats! Golvet ska bytas ut i höst med och nya möbler införskaffas, så det kommer bli ett helt nytt vardagsrum. Alltså, det är såå himla kul med renovering, jag bara älskar att hålla på med sånt här. Det är rogivande att jobba med händerna. Går runt hemma och lyssnar på musik och bara pysslar, love it! 
 
Hur jag sov inatt? 5 timmars sömn får man ändå räkna som bra för att vara jag så jag känner mig utvilad och nu ska jag starta igång att röja upp här hemma! I helgen väntar äventyr norr över, ska ända upp till Östersund. Någon läsare därifrån? Förhoppingsvis kommer jag tillbaka med några fina bilder att visa från resan, ha en härlig helg alla!

Kramar
 

Fyra favoritfåtöljer

 
Kollage med bilder från Ellos
 
God väldigt tidig morgon från mig som varit vaken sedan 02:30 inatt. Lyckades inte somna om överhuvudtaget utan låg precis klavaken, fast jag var trött. Så strax efter 5 fick jag nog och gick upp! Har senaste två veckorna sovit otroligt dåligt, jag skrapar i snitt hem 3-4 timmars sömn per natt. Vet inte varför, kan inte komma på en enda bra anledning. Jag ligger inte och grubblar på något, jag äter bra, jag håller igång hela dagarna och har varit totalt slutkörd då jag gått och lagt mig. Ändå, efter några få timmars sömn vaknar jag och sen ligger jag och vrider på mig. Har haft svårt med sömnen till och från sen jag var barn, så egentligen inget nytt att jag kommer in i en sån här period. Men det är jobbigt, känner ju verkligen av hur kroppen saknar ordentligt med sömn. 

Hamnade istället med en kopp te och tända ljus framför olika inredningssidor. Dessa fåtöljer fastnade jag verkligen för hos Ellos, grymt fina! Tycer om kontrasterna, stålram mot mjukt sammet. Gillar speciellt den översta till vänster men hade önskat vinröd färg på tyget, min favoritfärg ju. Det är kul att söka inspiration till hemmet. Just nu har jag målat taket i vardagsrum och halva hallen. I vardagsrummet är det 50 shades of grey i form av färgprover på väggarna. Tror mig ha kommit fram till rätt nyans nu och förhoppningsvis om energin räcker till efter alla dessa sömnlösa nätter så ska jag måla om hela vardagsrummet idag. 
 
 

Presenttips

 
För en tid sedan fyllde en av mina närmsta vänner år och bjöd in till tjejkväll. Det var verkligen såå trevligt med massor av god mat och härligt mycket skratt. Jag som inte brukar gå på fest passade även på att följa med tjejerna ut i sommarnatten sen. Haha, ja man går ju aldrig ut nuförtiden, så det var kul! Men för mig räcker det med något enstaka tillfälle per år om ens det, känner mer för lugnet och naturen. Har man blivit gammal och tråkig då? ;-)
 
Tyvärr så kom jag tomhänt till festen så när som på en blombukett för presenten jag beställt kom typiskt nog på måndagen efter helgen. Det gjorde inte så mycket, då fick vi tillfälle att ses och "fira" lite igen och fick en mysig bonuskväll ute på restaurang bara hon och jag. Så på det hela taget var det ju faktiskt lyckat! 

Vad jag beställde? Jo dessa fotomuggar med motiv från när vi var på Rhodos. Jag vet hur mycket min vän tycker om dessa foton så jag ville göra något roligt med dem! Jag beställde genom Canvastavlor foto och tycker resultatet blev superfint. Av muggarna gjorde jag sedan en trevlig inslagning med choklad och kaffe Gute Rosteri som jag göpte på Gotland.
 
 
När jag ändå var på gång att beställa så klickade jag hem en tavla till mig själv med. Jag har alltid varit nyfiken på att framkalla en av mina foton på akrylglas, så det materialet testade jag nu. Det blev faktiskt väldigt snyggt! Just nu har jag bara en liten glimt åt er. Eftersom jag just nu är mitt uppe i ett renoveringskaos och har så gott som kastat ut halva vardagsrummet. Så lite mer ordentliga bilder får komma framöver då jag kommer iordning hemma igen. Även denna produkt är alltså från BestCanvas.se
 
 

Listan vecka 33

 
 
Träning
Efter sommarveckor på resande fot, jaa jag har knappt varit hemma, så har rutiner med träning kommit ur fas. Jag har visserligen fått mycket vardagsmotion ändå, men det är skönt att komma tillbaka till att få springa min vanliga runda igen, mår så bra av det. 
 

Tankar
Känner mig harmonisk. Jag har en förmåga att vara en tänkare och känslomänniska och kan ha en del motstridiga känslor inom mig. Ibland sköljer det över mig likt en våg som får mig att vilja agera drastiskt. Det kan vara som ett gift som rinner i tankekarusellen, för man blir inte direkt lyckligare av negativa tankar och i grund och botten så är de direkt onödiga och förgör dig själv. Att hantera känslor intelligent istället skapar en bättre balans i livet och större välmående. Det är verkligen en träning att leva i nuet, mår så mycket bättre av det. "You have to train your mind to be stronger than your emotions or else you will lose yourself every time". 

 

Bästa känslan
Lugnet inom mig och den mysiga känslan av augusti! Har börjat att dricka te igen och tända ljus. 

 

Lycka
Tid med mina barn och familjen, igår firade vi tre födelsedagar och det var så härligt att vara samlade allihopa. 

 

Projekt
Hemmet, jag går i renoveringstankar konstant! Vad jag ska ha för möbler, ska jag ha ett runt köksbord? Vilket golv ska jag lägga? Vilken nyans av ljusgrått blir snyggast på väggarna? Eller ska jag fega ur och köra på en vit väggfärg? Vilken soffa blir mysigast? Vad ska jag ha för soffbord? Kommer Nyponrosens lilla krypin bli bra? Ser fram emot en "nystart" i min läghetnet och att få den toppfräsch! Som ni märkt har inredningsinläggen varit otroligt få till antal vilket beror på att jag just nu inte trivs och har under lång tid letat nytt boende. Men i och med mina studier har jag bestämt mig för att bo kvar studietiden ut och göra det bästa av det jag har även om vi är trångbodda. Så det blir kul att få göra om och känna mer trivsel igen! Känns otroligt skönt att ha landat i det beslutet. 

 

Veckans jag orkar inte
Gotlandsbilderna, förlåt! Men jag vet inte vad det är, det tar bara emot att sätta mig och redigera och lägga upp alla bilder och tips! Hade helt fantastiska veckor på Gotland, har så fina minnen och bilder, men varför känner jag bara inte att jag vill? Kanske för att det är så mycket att gå igenom? Men jag ska göra det tids nog, för min egen skull mest, så jag kan blicka tillbaka och minnas. 


Ser fram emot
En månad kvar till studierna börjar för att ubilda mig till digital marknadskommunikatör, spännande! Jag känner mig förväntansfull, glad och lite pirrig i magen. Det ska bli kul, jag ser fram emot ett nytt kapitel i mitt liv, att bli student, lära känna nya människor och att lära mig ett yrke jag länge velat jobba med. 


Ananaspaj

 
I söndags så bakades en nyttigare variant av ananspaj som bjöds på ute på punschverandan. Här följer receptet om ni är sugna på att prova denna:
 

Pajbotten:
3 dl mandelmjöl
75 g smör
2 msk honung

 

Ananassmeten
Ca 250 g avrunnen ananas (ICAs burk på 430 g brukar ge denna mängd ananas)
2 dl crème fraîche
1 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 msk honung

 

Gör så här:
Smält smöret och blanda ihop med mandelmjöl och honung.
Tryck ut degen i en form och gör kanter (så att fyllningen får plats).
Grädda i 175 grader i ca 10 min.
Låt ananasen rinna av i ett durkslag.
Blanda sedan ananasen med crème fraîche, ägg, vaniljpulver och honung i en bunke. Häll över pajbotten.
Höj temperaturen till 200 grader och grädda mitt i ugnen i ca 30 min.
Håll koll på kakan, kanterna kan bli mörka, lägg isåfall på metallfolie mot slutet.


Dekorera om så önskas, denna paj har skivor av ananas och björnbär på toppen, servera med (sockerfri) vaniljglass till. 


Saffranskryddad fisksoppa med kräftstjärtar

 
Här kommer ett av mina absoluta favoritrecept all time! Det var denna fisksoppa som vi åt på punschverandan som ni fick se bilder från häromsistens. Himelskt gott och smakar fantastiskt varje gång, det går bara inte att misslyckas. En perfekt bjudrätt, vacker på tallriken och smakrik. Vill man så går det bra att byta ut kräftstjärtar mot räkor istälet. 
 
 

Du behöver till 4 portioner:

400 gram torsk
300 gram laxfilé 
150 gram kräftsjärtar 
1 st purjolök 
1st vitlöksklyfta 
3 msk Touch of Taste Hummerfond
2 dl vatten 
2,5 dl matlagningsvin, vitt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt 
0,5 krm svartpeppar 
1 tsk timjan 
1 tsk basilika
Olivolja för stekning

 

Gör så här:
1. Skär fisken i 3 cm kuber. 
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja. 
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter. 
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt kräftorna när soppan är klar. 

Servera soppan varm tillsamman med vitlöksbaguette samt toppa soppan med resterna från crème fraichen.


Smaklig måltid!

Mysigt på punschverandan

 
(Ursäkta det galna bildregnet, men såå många härliga bilder från denna kväll!) 
 
Det här kan nog ha varit den mysigaste middag jag någonsin suttit vid, så vackert att man vill nypa sig i armen. Finare än den dyraste restaurang, så kände vi. Tänk så vackert dekorerat man kan få det med hjälp av så enkla ting som att plocka in det trädgården har att erbjuda. Fallfrukt och gröna blad tillsammans med levande ljus, enkelt men väldigt effektfullt. Att sitta på punschverandan denna kväll och se hur mörkret smög sig på utanför och höra smattret av ett stilla regn, äta en god saffranskryddad fisksoppa toppad med kräftstjärtar och vitlöksbröd vid sidan av, magiskt! En augustikväll med förkänsla av höst, att äta soppa kändes perfekt då.  
 

Augustis magi

 
 
Det är något med augusti, något i luften om en föraning om hösten på ingång och förändringarnas tid. Semesterfirare som sakta återvänder till vardag och lugnet som lägger sig över staden. Pulsen börjar gå ned, det känns mer harmoniskt och sommarstressens alla "jag måste hinna detta i sommar" avtar. Augusti är min favoritmånad, då det är både lite av sommar och höst samtidigt. Jag gillar att värmen är kvar och att naturen börjar ändra färg, att luften blir klarare att andas och att vi har den vackraste årstiden framför oss, hösten. 
 
I helgen upplevde jag starkt augustis magi, skiftingarna i vädret och hur påtagligt det känns att det nu börjar bli kallare och att naturen skiftar årstid. Hur tunga grenarna börjar bli av äpplen i trädkronorna, ett riktigt äppelår i år. Rickard och jag plockade upp massor äpplen som fallit ned och blivit maskätna, vi gjorde även en jättegod saffranskryddad fisksoppa och mumsig nyttig ananaspaj, recept på dessa kommer. Mysig helg!

Tack även för de svar som trillat in i min undersökning i inlägget nedan, det ger mig en fingervisning i vad mina läsare fastnar för i min blogg. Fortsätt gärna att svara, jag blir så glad av att se att ni engagerar er och vill berätta för mig, tack igen! <3 
 
Gotlandsbilder och tips kommer med, jag har bara inte riktigt haft den tiden att sätta mig ned med detta än, hoppas ni har tålamod med mig. 
 
Kram och ha en fin fortsättning på måndagen! 

Undersökning, svara med siffror!

 
 
Heeej!!

Jag har funderat länge på ett fenomen, det känns som om att bloggar över lag börjar dala lite i popularitet. Vilket även syns runt om då den ena efter den andra storbloggaren tar en långtidspaus eller till och med tackar för sig. Andra digitala kanaler har fått större plats nu. Även jag märker av trenden, det är inte alls samma besökstrafik som för ett par år sedan. Jag minns då jag kunde mötas av 120 kommentarer, då nya prenumeranter ökade konstant och erbjudanden rasade in. Då till och med expressen satte mig på löpsedeln. 
 
I 8 år, så läng har jag bloggen My Happy Days funnits nu och jag skulle ljuga om inte jag även har snuddat vid tanken på att lägga av från och till. Bloggen är inte densamma idag som den var en gång, men livet är ju inte heller sig likt som den gången jag började skriva. Att lägga av har däremot aldrig varit ett alternativ, än. Jag har för mycket kreatvitet som måste få plats någonstans. Min blogg är min plats där jag kan lägga upp både bilder och text och det passar mig. Men jag tappar lite sug, när jag känner att jag levererar och levererar men får allt mindre gehör. Det är knappt någon som kommenterar längre eller gillar inläggen, vilket jag även ser hos andra bloggare, jättetråkigt!! Ja, det kanske är för min egen skull jag bloggar mest egentligen, men jag har alltid gillat kontakten med mina läsare och jag saknar den kontakten nu. 
 
Så, jag vill försöka vända trenden och tänkte göra en enkel undersökning för att lära känna mina läsare bättre:
 
Varför läser du min blogg? Svar i en kommetnar med siffrorna 1-6 som står för följande: 
 
1) Inredning
2) Fotoinsperation
3) Privatliv/vardag 
4) Recept
5) Foto- och redigeringstips
6) Annat, skriv vad :) 
 
Extrafrågor att svara på om ni känner för det:
Vilken typ av bloggar följer du? Så skriv gärna vilka bloggar! 
Hur länge har du läst min blogg?
Hur hittade du hit?
Vad tror du anledningen är till minskad bloggtraffik och kommentarer?
 
 
Saknar du något så får du gärna lägga till det i din kommentar, tack på förhand! 

Tankens makt

 
 

Don't be pushed around by the fears in your mind. Be led by the dreams in your heart. Believe in your heart that you're meant to live a life full of passion, purpose, magic and miracles. The more you feed your mind with positive thoughts, the more you can attract great things into your life.

 

 

 

Träna tankarna rätt, led dem in i positiva spår. Fokusera på det du vill ha och uppnå med livet, lägg energin där och inte på tvivel eller negativitet. Genom åren har jag skrivit mycket om hur man skapar ett positivt livsflöde, nu måste jag påminna mig själv om att hålla igång den positiva tankegången. Senaste tiden har jag märkt hur jag lite glidit in i negativitet, det är som ett gift och föder bara dåliga vibbar och skapar onödig stress och oroskänslor inom mig. Så nu träna jag med att säga "stopp" inom mig när jag märker hur tankarna börjar dra mig neråt. Det här är något ni med kan prova:


För varje negativ tanke, säg stopp och tänk tre positiva tankar. 

 

Vi är hemma från Gotland nu, det har varit nära 2 veckor för mig där nu. Så jag har massor av Gotlandstips för både vuxna livsnjutare och barnanpassade aktiviteter. Jag ska bara sammanfatta allt så kommer det tips i överflöd till er sen. 

 

Hoppas ni alla mår fint och har haft en härlig helg! 


RSS 2.0