Ananaspaj

 
I söndags så bakades en nyttigare variant av ananspaj som bjöds på ute på punschverandan. Här följer receptet om ni är sugna på att prova denna:
 

Pajbotten:
3 dl mandelmjöl
75 g smör
2 msk honung

 

Ananassmeten
Ca 250 g avrunnen ananas (ICAs burk på 430 g brukar ge denna mängd ananas)
2 dl crème fraîche
1 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 msk honung

 

Gör så här:
Smält smöret och blanda ihop med mandelmjöl och honung.
Tryck ut degen i en form och gör kanter (så att fyllningen får plats).
Grädda i 175 grader i ca 10 min.
Låt ananasen rinna av i ett durkslag.
Blanda sedan ananasen med crème fraîche, ägg, vaniljpulver och honung i en bunke. Häll över pajbotten.
Höj temperaturen till 200 grader och grädda mitt i ugnen i ca 30 min.
Håll koll på kakan, kanterna kan bli mörka, lägg isåfall på metallfolie mot slutet.


Dekorera om så önskas, denna paj har skivor av ananas och björnbär på toppen, servera med (sockerfri) vaniljglass till. 


Kommentarer
Postat av: Ida

Spännande! Aldrig ätit ananaspaj :-)

2018-08-17 @ 18:27:37
URL: http://onlyonewaytogo.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0