Er bästa fredagsmat?

Fredagsmyset är snart ett faktum och som jag längtar efter att kasta mig i soffan med mina skatter och ha en lugn och skön kväll... Helg med barnen är helig och jag föröker alltid få det lite extra mysigt de helger jag har dem som ensamstående.

Ikväll blir det sonens favorit, grillad kyckling, men det vore roligt med någon ny spännande rätt för kommande fredagsmys. Kanske har ni bra tips att dela med er av inför helgen?

Ge mig gärna ert bästa tips på fredag/helgmat!
 
Ni har väl inte missat att Everyday har ett nyhet, diskussionsforum där jag även laggt upp detta inlägg som en egen tråd. Svara gärna där eller här!
 

Julkänsla?

 
 Trådkorg, H&M Home, fylld med clementiner sprider lite lagom julkänsla i hemmet.
 
På digitala medier som bloggar och instagramkonton möts jag av ett fullständigt myller av översvämmad julinspiration. Bildexplosion av krispiga vinterstylade hem, julgransdekorationer, lussekatter, glögg och finstämnd längtan efter den där dagen som är så heligt insvept i julmagi, självaste julafton.
 
Jag kan inte riktigt komma i stämning, i år heller. Det är jättefånigt kanske, men jag kan bara inte med julstämningen, den infinner sig inte. Har aldrig känt så här tidigare, för mig var det förr en efterlängtad högtid, nu känns det som vilken dag som helst. Men jag ska försöka, vill för barnens skull att det ska bli en mysig tid för dem.
 
Ska ta med mina små på julmarknad och adventsskyltning nu i helgen, ta en mysig fika på stan och shoppa i marknadstånden. Och vi ska baka och pyssla i hemmet tillsammans, tända första ljuset i advent, det kommer att bli en mysig helg. Ser väldigt mycket fram emot vår helg. Och kanske vore det extra fint om det kom lite pudersnö neddalandes och bäddar in helgen i en lätt gnistrande vit filt.
 
Med eller utan julkänslor så mår jag väldigt väldigt bra i alla fall, det är underbart! För mig kommer julen handla om att vara tillsammans med de jag älskar och ha det fint ihop. Allt det andra med att bygga upp en stämning av dekorationer kommer bara vara glitter i ögonvrån som jag tar till mig i lagom dos.
 
Har ni någon julkänsla än?

Hold your fingers crossed

 
När man som minst anar, så dyker en sån där ovärderlig chans upp som man bara inte får missa. Igår, fick jag genom en väldigt fin vän upp ögonen för något alldeles extra som jag bara inte kunde låta passera förbi. Den där magkänslan infann sig direkt och kändes så rätt, har varit pirrigt förväntansfull och kanske alldeles för hoppfull sedan dess. Det får bära eller brista men det här skulle jag kunna satsa helhjärtat på, jag tror det här kan vara min chans... 
 
Hold your fingers crossed for me?

Hemma hos liten Elsa

Smakprov från fotograferingen hemma hos Elsa och hennes föräldrar i lördags, charmig som få! 
 
Det är så roligt o komma på besök med min kamera till familjer som vill bli förevigade på bild, tack för förtroendet! Jag föredrar den här typen av fotografering, i hemmet eller utomhus. Vara med på plats och fånga ögonblicken där det händer! För mig är en bild tagen i miljö mer levande och talande än en mot en vit bakgrund som lätt kan bli stel och uppställd. Det är roligt att ge barnen utrymme i sin rätta miljö, låta dem leka loss och vara naturliga. Och det är så roligt när det finns yta att jaga ikapp små busfrön med kameran, ibland händer det att vi alla kiknar av skratt, det är carpe punctum!

Min nya kärlek

Jo så är det, jag tror att jag fallit handlöst för min nya vinterjacka med dunfodering och snygga detaljer. Det jag gillar allra mest är att den är så genomtänkt och smart, speciellt fickorna. Man kan föra in händerna från sidan inunder de större fickorna nedtill, under dem finns fickor invändigt klädd med filt för att värma frusna händer. Så gosigt!

Race Marine är märket och jag bytte in en jacka på Stadium när jag köpte den och fick 500 kr i avdrag, så himla bra. Den gamla jackan skänker de sedan till behövande i världen! Det är tre fickor utanpå vardera framsida, 4 av 6 klädda med filt. Skönt o värma frusna fingrar. Och gillar färgen, marinblå och jag har något visst ihop, har märkt att jag köpt på mig ganska mkt av den färgen sista tiden, som idag, det blev visst en marinblå knytkofta med hem från söndagspromenaden som ledde till shoppingcentrummet... Varför inte förena nytta med nöje ;-)

En fin lördag

 
Det finns ett speciellt mysigt fik i stan med gamla teglestensväggar och fina detaljer, där satt jag igår med en av mina bästa vänner o pratade ikapp livet över en lätt beroendeframkallande chai latte. Vi landade där efter att jag jobbat som fotograf hemma hos en söt 11-månaders tös med föräldrar, alltid så roligt o få ta fram kameran o fånga de där speciella ögonblicken... Dagen fortsatte med shopping på stan och blev sedan spontant hembjuden på pizza hos vänner som flyttpackar. Kom hem på kvällen och avrundade en välidgt bra lördag med med Sex and the city-marton i soffan, bästa serien just nu.
 
Konstigt att vakna på fel sida efter en så härlig lördag, fredagen var med himla trevlig med libanesisk AW med en anna fin vän på kvällen och två glas rött. Så att vakna o se svart idag var jag inte beredd på denna söndag. Har en del huvudbry som jag vill ska blåsa all världens väg innan det sätter sig som huvudvärk. Så nu tänkte jag ta mig ut o få frisk luft o solsken genom stan på en långpromenad!
 
Ha den bästa av söndagar o missa inte sista chansen o tävla, imorgon drar jag en YR-vinnare!
 

Vinnare Remington!

Jag har ju helt glömt redovisa vinnaren utav det härliga produktpaketet från Remington, men vinnaren är sedan en tid tillbaka kontaktad för utskick! Grattis Angus!

Sista chansen!

 
På måndag 25/11 drar jag en vinnare, ni har alltså en sista chans att vara med i tävlingen om 11 produkter ur Yvonne Rydings hudvårdsmärke YR!
 
Jag har nu användt produkterna under två veckors tid som jag fått att utvädera i samarbete med Blogg.se och Yvonne Rydings hudvårdsmärke YR och jag kan inte vara annat än nöjd rakt av. De känns skonsamma för huden, vårdande och neutrala. Hyn både i ansikte och på kroppen har mått bra, känns som de har en bra balans ihop med YR. Eftersom jag har provat många hudprodukter genom åren är jag lite extra kritisk. Vissa märken har varit för starka, för feta eller inte återfuktat huden med hudproblem som torr hy och finnar till följd. Men dessa från YR känns väldigt bra, jag är faktsikt så pass nöjd att jag kommer fortsätta använda främst produkterna till ansiktet, Cleansing Lotion, Facial Toner, Boosting Day Cream och Enriching Night Cream eftersom de har fungerat så bra för mig. De känns lugnande i mitt ansikte och huden ser frisk och välmående ut.

Sprudlande glad!

 
Vissa dagar! De är bara lite extra bra, utan någon egentlig anledning! Som idag. Från det att jag slog upp mina mörkgröna imorse har ett envist orubligt stort leende suttit fastklistrat på mina läppar! Och att få gå till jobbet med bubblande känslor inom sig och känna ren glädje över att vara där med de härligaste av kollegor som har varit på samma strålande humör, lycka!! Älskar dagar då man bryter ihop i skrattanfall och verkligen blir helt utmattad av att skratta.
 
Ja, idag var en fantastisk peppande och energifylld dag, sitter just nu i soffan, lyssnar på denna och känner mig fortfarande speedad och uppe i högvarv. Man kan ju undra, vad går jag på? Ingen aning! Kanske alla sockerkickar? Idag har jag gått på något som nog får kallas kak- och bulldieten, det har blivit lite väl mycket av det goda denna dag. Men, ja, det känns bara helt fantastiskt bra med allt i livet just nu! Antar att jag landat i mig själv och återgått ork och lust efter en nerförsbacke av B12-brist under sommaren. Back on track!

Dejt

 
Så här mysigt var det i tisdagskväll när jag hade dejt, med mig själv! Man får inte glömma bort att sätta guldkant på vardagen och skämma bort sig själv. Kanske man till och med förtjänar det lite extra som singel? Det tycker jag! Så jag dukade fram med räkor, ost, tapasbricka, kex och ett glas vin, mm!

Norrköping by night

 
Var ute på en kvällspromenad igår med en vän för att fota staden i ljus, vackert med ljussättningen i city och Industrilandskapet denna årstid tycker jag. Nu var det så himla kallt, eller så hade jag en för tunn jacka på mig för ändamålet, så promenaden blev inte så lång. Det var rätt så skönt o smita in o värma sig på kvarterskrogen efter en stund o även få gott i magen. Nästa gång får jag klä mig bättre (ska hämta ut en ny vinterjacka i affären idag) så återkommer med mer vyer från vackra Norrköping by night vid senare tillfälle. Kanske man rent utav skulle ordna en fotorundvandring om intresse finns bland läsarna...? Nu skenar idéerna iväg här men kanske vore roligt?

Rulla köttbullar

 Köttbullar med gräddsås, lingonsylt och blomkålsmos.
 
Mina hemlagade köttbullar
400 g blandfärs
4 msk ströbröd
1.5 dl mjölk
1.5 tsk salt
1.5 krm malen svartpeppar/vitpeppar
1 st ägg
2 msk hackad rå rödlök
1 stor eller två små klyftor vitlök eller 2 msk dijon senap
 
Blanda ströbröd och mjölk, ställ åt sidan och låt svälla minst 10 minuter. Blanda sedan ned i en bunke med köttfärsen tillsammans med övriga ingredienser, blanda inte för länge så att smeten blir seg. Rulla och ha händerna våta med vatten så fastnar färsen inte i händerna. Stek i panna, klart!
 
Meja visade sig vara en hejare på att rulla köttbullar!
Vilken hjälpreda i köket! Meja rullade och jag stekte. Pontus ville inte vara med och rulla så vi tjejer lagade maten själva och trivdes finfint i köket.
Mmm!! Två pannor gick varma samtidigt.
Mera köttbullar till mamma!
Många många blev det... Dessa på bilden rullade jag dock innan Nyponrosen tog på sig sitt förkläde.
(En liten parantes innan matlagningen började, fotad av lilla fotografen som älskar att låna mammas stora dyra 25000 kr kamera. Men hon är försiktig och har den alltid runt halsen och bara när jag är med. Kofta och skjorta H&M, halsband Lucky Lina.)

Hejdå, ny vecka...

Måndag, en sån måndag då vi vinkar och kramas lite extra, så att det ska räcka enda till nästa måndag.
 
Fina grabben i nya jackan som vi köpte i helgen, han är så himla fin! Inte för att han har en ny fin jacka, han är bara något alldels extra. En sån oblyg människa som är fylld med så mycket godhet och omtanke att det inte är klokt, är så stolt över honom! Blir fortfarande tårögd när jag tänker på rosen som han gav mig i somras... Och så har han humor, haha, vad vi kan bryta ihop han och jag, så att vi får ont i magen och kipar efter andan i en hög i soffan. Kan komma på mig själv med att bara sitta och titta länge på honom och bara le, tills han blir irriterad, haha...!
 
För att komma tillbaka till måndagsmorgonen så har jag nu landat i soffan efter att ha lämnat lillasyster på förskolan (fortfarande såå svårt o acceptera det ordet, det heter DAGIS för mig, det känns mjukare och roligare, inte lika hårt och formellt). Har även hunnit servera bortskämda killen frukost innan det var dags för skolan. Nu borde jag försöka sova efter en vaken jobbnatt, som blev väldrigt lugn. 
 
Ha en fin måndag och en härlig start på nya veckan, hörs senare!
 
Ps, tack för alla tips på vad ni vill se mer av i min blogg. Inredning, vardagsfoton och recept ligger högst på listan! Vad bra, för jag har ett kommande recept på lager, håll utkik!
 
Ny läsare?
Hitta gärna in till min blogg igen genom att bokmärka myhappydays.se eller lägg till på bloglovin! Så galet roligt att så många som snart 900 personer prenumererar på min blogg! Och snart 2000 följare på instagram!
 
 

Nattjobb och köttbullemacka

Så här såg det ut i början av kvällen, två skatter som myser i vardagsrummet innan nattning.
Lillan somnade straxt efter att korten togs så henne fick jag bära in till sängen,
Själv fortsätter jag att hålla mig vaken, nattjobbar hemifrån inatt. Det är strömavbrott i Norrland och någon behövs på posten att se till att eventuella oroliga kunder når snabba svar via våra sociala medier. Så det blir en uppesittarkväll för mig, Men än så länge lungt läge, så jag passar på att jobba parallellt med kommande blogginlägg och fotouppdrag. Tre jobb på en och samma gång mitt i natten.
 
Såg till att få en mysig kvällsmat, nystekta egenrullade köttbullar med rödbetssallad på macka och te. Tre koppar med mjölk och honung i har hittills gått åt för att vara exakt.
 
Första köttbullemackan för vintersäsongen, mmm!! Det är bara glögg till som saknas. Sneglade på en flaska i butiken idag men var inte sugen, det här med julkänslor är väldigt avslaget för mig ännu.
 
Väldigt mysigt har vi haft det idag, biobesök, köttbullematlagning och en massa kärlek. Helt underbar helg!

SUNNY DAY

Happy Sunny Sunday i Norrköping
 
Himlen är verkligen så där klarblå och luften frisk. Jag ska snart ta en promenad och ladda på mina må-bra-känslor. Dagar som dessa måste man ta tillvara på nu när novembermörkret är över oss och de ljusa dagstimmarna minimala. Det blir en kortare promenad ner till närköpet och handla inför köttbullerullning. Jajamen, köttbullar och då så klart hemlagade står på menyn idag. Senare i eftermiddag ska jag ta med mig mina skatter på bio och fortsätta temat "köttbullar" med Det regnar köttbullar 2.
 
Igår hade vi världens mysigaste lördag på stan. Vi åkte in till city och handlade en snygg vinterjacka till stora buset och sen hann vi med både fika och lunch på stan. Avslutade med att gå loss inne i godisaffären med hyllor av godis från golv till tak. När mörkret lagt sig boade vi in oss och hade myskväll i soffan med Så mycket bättre, godis, filtar och levande ljus. Bättre kvällar finns inte.
 
Har något jag skulle vilja fråga er om, vad vill ni läsa mer om i bloggen? Se mer av? Inredning? Outfit? Barnen? Vardagsfoton? Quotes? Mat och recept? Please tell me!! :)

5 YR favoriter

 
Eye Makeup Remover, Cleansing Lotion, Facial Toner, Boosting Day Cream och Enriching Night Cream
 
 
Nu har jag provat de nya härliga produkterna ur Yvonne Rydings hudvårdsmärke YR under drygt en vecka och dessa är mina topp 5! Jag har användt dem dagligen och kommer så fortsätta att göra, det märks att de passar min hy och känns både rengörande och vårdande.

På kvällen har jag tvättat rent ansiktet från make up med Cleansing Lotion och Eye Makeup Remover. Jag har avslutat med Facial Toner och sist smörjt in med Enriching Night Cream. Ansiktet blev ordentligt rent utan att kännas torr eller kladdig. Nattkrämen går fort in i huden och känns vårdande, på morgnarna har jag vaknat med en len och fräsch känsla, riktig härlig start på dagen! Boosting Day Cream är lättare i sin konsistens och även den går snabbt in i huden, båda ansiktskrämerna lämmnar en en svag men frisk och lätt doft efter sig som känns uppiggande. 
 
Kort och gott, jag är jättenöjd!
 
 Missa inte den fantastiska tävlingen!!
♥ Vinn 11 produkter ur Yvonne Rydings hudvårdsmärke YR ♥
TÄVLA HÄR
(klicka på länken)
 
 
 
 

Because i'm worth it

 Ja, bara för att jag tycker att jag är värd dem.
 
Köpte med dessa blomster hem igår och nu sprider de glädje i mitt hem, blir lite extra glad och peppad utav o ha något vackert att vila ögonen på, något som piggar upp i grådisiga november. Något mer som gör mig glad är fina rader från en fin person på andra sidan jordklotet, tack för ditt härliga visdomsord S som fick mig att le stort:
 
"Det är en myt att man hinner allt man vill och ställer helt orimliga krav. Man hinner det man måste men inte mer, inte det där lilla extra som krävs. Kreativitet behöver utrymme och stenen en nerförsbacke för att komma i rullning av egen kraft"
 
Jag kommer att ta med mig dessa visdomsord denna tordag, hoppas att de peppar er lika mycket som de peppar mig!

"Vad är du för mamma?"

 
 
"Godnatt, sov så gott världens bästa snällaste mamma, älskar dig." Säger hon som nyss nästan fick ögat utpekat o brinnande stark vuxentandkräm i munnen utav mig... Tur hon inte har så höga krav för jag kände mig långt ifrån som en mamma i världsklass. Sonen skrattade och undrade "Vad e du för mamma!?" när jag berättat om nattningen ikväll... Haha, ja man kan undra...
 
 
 
 

Svar på frågorna!

 Hemma hos mig kollage, något måste jag ju pynta detta inlägg med. ;-)
 
 
 
-Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Jag jobbar heltid som kundrådgivare på ett elförtag och har varierande kontorsuppgifter under dagens gång. Allt från administrativa tjänster till kundkontakt och sociala medier. När jag kommer hem är inte min arbetsdag slut. Då har jag oftast fotouppdrag liggandes som jag behöver gå igenom och så har jag bloggen. Försöker att få iväg minst ett blogginlägg om dagen men ibland räcker inte tiden till. Är det min vecka med barnen tar jag på mig så lite som möjligt när jag är hemma och låter mina privata intressen vila.
 
-Vad har du för favorit-vardagsrätter?
Mina bsoluta favoriträtt är min pappas dillkött, den slår inget. När jag lagar mat i vardagen brukar det oftast bli något som jag slänger ihop spontant utefter vad som finns hemma, som denna heta kycklingrätt. Något väldigt enkelt och gott är att steka färskt hamburgerkött och servera med fräsch sallad och limeaioli. Prova det, mm!

-Dina bästa tips för att slippa höst och mörker depressionen?
Har själv drabbats av vinterdepression för några år sedan så jag vet hur otroligt tufft och jobbigt det är. Mitt bästa tips är att ta vara på dagsljuset, gå ut mitt på dagen, ta promenader. Ha det så ljust som möjligt inne, släpp in dagsljuset och tänd upp. Ett rent hem med ljus och luftig inredning mår jag bra av. Färgglada kläder som tex en röd tröja kan pigga upp! Köp med dig en bukett vackra snittblommor hem och ställ på bordet. Gör dig lite extra fin och piffig mitt i veckan och se till att skratta och le, var med vänner, gå till jobbet, sitt inte ensam hemma.
 
-Har du någon utbildning ?
Inte mer än gymnasieutbildning, då gick jag Bild- och Formgivning med fotografisk inriktning sista året. Men jag är öppen för att plugga kurser på distans nu inom tex grafisk design, bildredigering, foto, media...

-Vad äter du helst en fredag kväll?
Får jag välja helt fritt? Då blir jag gärna utbjuden på resturang av trevligt och snyggt sällskap, haha! ;-) Men hemma blir det oftast något fredagsmysigt som grillad kyckling, tacos eller egen pizza. Tapas, ost och vin är gott med, o färska räkor!
 
-Vad gör du för att få guldkant på vardagen?
Hemma brukar jag tända upp med ljus denna årstid och ha mysigt om kvällarna. Eftersom jag älskar blommor brukar jag skämma bort mig med fräscha färgglada snittblommor.     
 
-Vad har du för drömresemål?
Åh, jag har så många! Skulle vilja ta med mig kameran och bara dra ut i värlen och fånga den bakom min lins! Min största resedröm är att åka till Japan under sakuratiden när körsbärsträden blommar. Drömmer även om att få ta häftiga skylinebilder över storstäder... Uppleva storstadspulsen i New York, London. Men att bli uppassad av en svalkande drink på stranden är inte heller helt fel. Har även haft galna drömmar om att åka till fattiga länder och dokumentera med min kamera. Eller åka till regnskogen. Skulle vilja besöka så många platser, se och uppleva... Och så klart, i vår planerar jag att resa med mina barn, vi vann ju Drömfångaren för att kunna åka till Turkiet.
 
-Vill du göra fler tatueringar, vad i sådana fall?
Ja det vill jag. Ett motiv som jag funderat på i många år är en fjäril. För mig skulle den för stå att fånga lyckan, som Lars Winnerbäck sjunger om i "Att fånga en fjäril".


Vinn skönhetsprodukter från YR

Eye Makeup Remover, Cleansing Lotion, Facial Toner, Boosting Day Cream, Enriching Night Cream, Eye Gel, Shower Cream, Body Lotion, Body Oil, Deodorant och Instant Repair
 
Vinn 11 produkter ur Yvonne Rydings hudvårdsmärke YR!
 
Jag har fått hem ett kit innehållande 11 olika produkter från YR att testa och utvärdera. Jag kommer skriva om dem framöver och i detta inlägg även tävla ut ett eget kit av samma produkter till en av mina läsare. De är extra skonsamma och har samma PH-värde som huden. Är fria från parabener, alkoholer, mineraloljor, baserade på vegetabiliska oljor, växtextrakt, svenskttillverkat och ekologiskt.
 
 
För att vara med och tävla svara på följande två frågor i en kommentar till detta inlägg:
  1. Hur stort värde är det på detta kit som du kan vinna? (Svaret hittar du här)
  2. Motivera varför du ska vinna.
     
Tävlingen avslutas 25 november, lycka till!

 

#BWNOVEMBER13

När man ser det vackra i något visset
Lilla nyfödda Ellie
Att gå promenad en regnig lördag
Fars dag fika igår
 
 
Det är så himla roligt att se att min ambiton att starta en svartvit fotovåg i november gett resultat!! Blir saligt lycklig av fotorus när jag ser alla fina bilder som strömmar in och att så många vill engagera sig och sprida fotoglädje i svartvita november!
 
Just nu i skrivande stund 117 bilder på instagram under #bwnovember13
 
Häng på och dela med dig av dina svartvita bilder i november du med!!
 
 
 

Bjuder på något galet

 
Ja ibland kan jag bjuda lite på mig själv! Fick en helt tokig bild från tidigare idag, fråga inte, haha! Ser helt galet ut intill den mer skärpta. Nåja, ni undrar säkert vad jag har i kassen? En överraskning som ni får ta del av imorgon! Så kika in då. :-)

Kram på er!

Regn mot rutan

 
En fundersam lördagskväll i soffan med regn mot rutan och flackande sken från värmeljus. Jag har stora tankar på framtiden inom mig idag, vad ska jag göra, vart är jag på väg? Den senaste tiden river en rastlöshet allt värr inom mig och jag vill bara ge mig av, kasta mig handlöst ut i ovishet och fångas av nya möjligheter. Min kreativa själ värker efter att få allt mer utlopp, går sönder inom mig av längtan efter att uttrycka mig i bild i ett dagligt arbete. Foto, bildskapandet, layout, reklam... Skulle nog vilja jobba med säljande bilder och media av något slag. Funderar på om det finns utbildning på distans?
 
Ha en mysig lördagskväll! Min fortsätter här i soffan och blir väldigt lugn och skön.
 
Ps, missa inte frågestunden i inlägget inunder!

Frågestund

 
 Fråga mig!

Nu var det väldigt länge sedan jag hade en frågestund här i bloggen och tänkte det kunde vara roligt att släppa frågan fri till er i detta inlägg. Så...
 
Vad är du nyfiken på? Eller vad vill du se mer av i bloggen? 
Passa på att fråga och lämna önskemål/åsikter i detta inlägg så återkommer jag med svar efter helgen!

#BWNOVEMBER13

 Vill ni sprida budskapet går det bra att låna bilden här ovan! :-)
 
Istället för att förbanna färglösa november och deppa ihop över alla gråtunga toner ute tänkte jag ta mig igenom årets segaste månad med mitt fotograferande, då i svartvita foton. Jag har skapat en hashtag på Instagram som vem som helst gärna får hänga på och fylla på med sina egna svartvita foton. Har du inte Instagram men en blogg, häng på där och skriv gärna en kommentar i min blogg när du uppdaterar, alltid roligt att få se era bilder!
 
 
Kom igen och sprid fotoglädje i november!
 
Mig hittar ni på Instagram @myhappydays_se
 

RSS 2.0