Happy New Year 2012!

Vid midnatt höjer vi glasen och klingar in 2012 med glada hyllningar under nattens alla fyrverkeriernas färger... Jag riktigt längtar efter att ta sats in i ett nytt spännande år med stora möjligheter. Jag tror på 2012, det känns i magen som att vindarna vänder vårt segel rätt nu efter jobbiga turer under 2011. Det är vårt år nu, ett gott nytt färgsprakande år!


2012 vill jag tillägna min familj med massa kärlek, hälsa, lycka och familjemys tillsammans. Vill även tillägna året mig själv lite extra för att våga göra det jag tror på och hoppas det kan ta mig vidare mot nya möjligheter!


T
acka alla nya som gamla läsare för att ni varit en otrolig glädje i min vardag här på Happy Days under det här fantastiska bloggåret! Jag är både smickrad och rörd över att ha så många fina följare av min blogg. Ni är underbara! Jag skulle vilja ge alla en personlig hälsning, men har tyvärr inte tiden, så jag höjer istället här och nu glaset till en skål för er alla och önskar...

 

HAPPY NEW YEAR!!


Nyårskocken förbereder

Med nya laptopen i köket är det supersmidigt för kocken (och hans bloggande assistent) att surfa in med Internet Explorer 9 på receptet för nyårsmiddagen (eller för att uppdatera bloggen i just denna stund). Älskar hur smidig och lättilgänglig lilla Asus gör vardagen! Den flyttar med mig vart jag än i hemmet går.

Nyårsmiddag var det visst som ska förberedas, bäst jag släpper bloggen och Asus ett ögonblick för att hjälpa min egen mästerkock i köket. ;-)

Soo long!

Asus Ux21

Tänkte att ni skulle få bekanta er lite närmre med min nya blogglap, den smidiga, snabba, tysta, stilrena och grymt tunna Asus Ux21.

Jag är verkligen imponerad av hur supertunn den är, mindre än 17 mm på den tjockaste punkten! Ja ni läste rätt, galet tunn! Och lätt som ett mjölkpacket, väger bara drygt 1 kilo så den är skönt lätt att bära med sig. Sen kan jag inte sticka under stolen med att jag lockas av utseendet med, den exklusiva designen och känslan av lyx gör Asus till en riktig förälskelse...

Vad tycker de andra donnorna om sina Windows-PC:n? Besök vår Microsoft-panelen för att hålla kollen. Och du, glöm inte att passa på och tävla om en Windows-PC från Sony samt Office 2010-paket och en HD-webbkamera!


Goda frukostscones, recept!



Recept på 2 stora scones = 8 bitar:

Börja med att blanda:
4 dl vetemjöl
1 tsk socker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt (lite alltså)

Nyp i 50 g rumsvarmt margarin bland torrvarorna och häll sedan i 2 dl mjölk, knåda till en bra deg som ska vara lite kladdig men hålla ihop och gå att forma.

Gör 2 runda ganska platta kakor på plåten, använd en gaffel och kryssa skåror i kakorna.

Grädda i ugnen på 250 grader i ca 12 minuter och skär sedan upp brödet efter skårorna.


Servera dem färska och varma till te, med smör och marmelad, mmm!



Mumsig frukost!



Lediga mornar lyxar jag gärna till det lite extra för familjen, två dagar i rad har jag stått i köket och bakat bröd till frukost.. Kanske låter väldigt ambitiöst och det är inget jag skulle göra om det inte vore för att scones går lätt som en plätt att slänga ihop och tar ingen längre stund, max 30 min. Därefter har du färskt morgonbröd som du dukar upp till varmt te. Det kallar jag en bra start på dagen!



Bloggpanel för Microsoft


Nu ska jag berätta något roligt, nämligen vad paketen jag visade förra veckan innehöll, en Asus UX21. Jag har nämligen blivit utsedd att vara med i blogg.se bloggpanel i samarbete med Microsoft tillsammans med dessa härliga bloggar: spiderchick.nu, annlouise-sjostrom.com och kattabloggen.blogg.se. Vi kommer alla att testa och recensera varsin Windows-PC så framöver kommer jag göra lite test-inlägg om det, vilket roligt uppdrag!

Besök gärna oss i Microsoft-panelen och ta del av vad de andra tjejerna testar för Windows-PC.


Ps, passa gärna på att tävla om en Windows-PC från Sony samt Office 2010-paket och en HD-webbkamera!

Back on track och lite köksdetaljer

Här skymtar man lite mer av hyllorna vi satt upp på ena väggen i köket, jag lovar en helhetsbild framöver.


Gårdagen hann jag inte med att kika in här o lämna en hälsning till er alla som kikar in, otroligt roligt att se att så många nya läsare hittat Happy Days och lag till som favorit, det glädjer mig och tack för era rader! Gårdagen gick som sagt i ett, hade en kinkig dotter som vaknade under natten med feber och som behövde ompyssling och extra mycket kärlek. Men idag var det en sprallig och pratglad liten fröken Nyponros som satte igång och hålla låda direkt på morgonen precis som i vanlig ordning, skönt att hon blev piggeling igen så fort. Nu ska jag sätta igång med lite frukost till familjen, en skön ovana så här under ledgiheten har blivit att senarelägga allt och dygnet. Så egentligen kanske det är en brunch som ska dukas fram på bordet... ;-)

Vi hörs senare, ha bra dag så länge!

Nyårsgodis

På en nyuppsatt hylla i köket har jag ställt upp lite dekorativa ting i blickfånget, bland annat ett vackert ljus i silverhållare och söta glasburkar i pumpaform med lock i gammeldags porslinsmodell. Dessa finns på LillaTussilago.


 

Idag tänkte jag dela med mig av ett enkelt favoritrecept som jag använder varje år inför jul och nyårsafton! Det är busenkelt och går snabbt samt ser dekorativt ut att ställa fram när man får gäster. Perfekt godis att låta barnen vara med och hjälpa till att göra också. Här kommer receptet:

 

Du behöver:

Nougat
Mandelmassa
Bakchoklad av den sort du vill använda (jag slog till på mörk, ljus och vit)
Hackade mandlar eller nötter
Bakpapper

 

Gör så här:

Forma en lite kula nougat i handen.
Täck den med ett lager mandelmassa.
Rulla i smält choklad.
Lägg på bakpapper.
Strö över hackad mandel som dekoration innan chokladen stelnat. Alt ringla tunt ett mönster över med smält choklad i motsatfärg.
In i kylskåpet, tas fram vid servering.

 

Klart!


Bildregn från Julafton


Pyssel på julaftonsmorgon med pärlor som låg i strumpan.
Syskonkärlek!

Nyfikna små tittar på klapparna under granen som Tomten kom med under natten...

Julfin mama i klänning Vintage by fé från C L och tunikan 365 sunshine från MQ.
Rosring i porslin från LillaTussilago och armbandet Pearls for girls från MQ.


Lilla Nyponrosen med bästa julklappen, en vagn som hon länge önskat! På väggen skymtas en tavla med grafiskt tryck som jag själv gjort.

Senare på eftermiddagen hos mormor och morfar kom Tomten

Önskar alla min läsare en fortsatt God Jul!

Tomten har varit på besök...

Schhh... Jag vinkade just av Tomten som for iväg med sina renar. Han stannade just till hos oss på Höjden och la ett lass klappar under granen. Ska bli roligt att se barnens miner imorgonbitti när de nyfiket tassar ner...  ;-)

Dan före dan...


Här kommer en liten God Jul-hälsning från oss till er alla. I år har jag fuskat med att skicka julkort till släkt och vänner, har helt enkelt inte hunnit med. Men ikväll passade jag på att fånga mina små tomtenissar innan nattning, så ett julkort från bloggen skickar jag istället i år, i sista sekunden. (Ljuset var det minst optimala att fotografera i utan blixt, så jag hoppas ni ursäktar kvalitén.)

På fötterna i vinter


Varmfodrade och härliga stövlar Från Dinsko håller mina fötter varma i vinter, längtar efter långa vinterpromenader och bus med barnen ute i dem. Än så länge bara fjäderlätt lager av snö på marken, men jag hoppas på mer under jullovet!


Så var den här, dan före dopparedan! Ska starta dagen med risgrynsgröt och skinkmacka tillsammans hela familjen som nu är långlediga. Sen ska vi ta itu med pepparkakhusbygget som blev uppskjutet igår, det hanns helt enkelt inte med. Sen finns det en del förberedelser inför morgondagen att ordna med, det är hos oss som nog hos de flesta att man just nu innan julafton har en del att ordna med. Så, nu är det bäst att sätta igång med frukosten, ha en fin fredag!

Glad leverans

Två stora hårda paket hämtades ut i går med spänd förväntan, happy!!

 

Vilken dag det har varit! Riktigt roligt med besök av tidningen, så nyfiken på hur reportaget kommer att bli och hoppas så klart på fina bilder. Det är andra gången för i år som jag kommer vara med i en intervju för en tidning, ni kanske minns att jag i somras hamnade på Expressens löpsedel?

 

Mer roligt som jag gjort idag är att öppnat paketen ovan, lite som att tjuvstarta julafton. Självklart kommer jag att berätta och visa mer av innehållet senare, men det får bli först efter jul. Nu är det ju fullt upp innan julafton står för dörren, tänk redan dan före dan före dopparedagen! Har det inte gått ovanligt fort i år? Hur ligger ni till i planeringen, är allt klappat och klart nu eller är det mycket stök kvar? Här är allt avbockat på göra listan nu och jag har tänkt att ägna kvällen åt att rulla köttbullar igen för att sedan avnjutas på en kvällsmacka med rödbetssallad!

 


Journalist och fotografbesök hos mig idag

Lillan kom trippandes i en söt utstyrsel när vi skulle gå och hämta sonen från skolavslutningen idag.


På schemat idag en extra rolig happening, har haft en jornalist och en fotograf över hos mig i hemmet under förmiddagen. Blev intervjuad för en artikel som kommer publiceras i vår lokala dagstidning Norrköpings Tidningar inom kort, spännande!

Nu fortsätter dagen med middagslagning och senare tänkte jag bygga ett pepparkakshus med barnen, ha en fin torsdag vänner!

Finbesök till vita villan på Höjden


Igår hade jag trevligt finbesök av ett par av mina närmsta kollegor, ett par härliga vänner som jag bjudit över på en bit mat och lite gott i glasen, så trevligt vi hade!!

 

Önskar er en underbar och glad fortsättning på julveckan, här har vi lediga dagar framför oss nu, jobbar inte förens till nästa år igen, så härligt långt bort det låter! Ska leva i nuet och ta vara på dagarna, mysa med familjen och njuta av ledighet och inga måsten. Underbart ska vi ha det! Carpe Diem!!

Just nu vaknar dagen utanför, himlen är färgad av soluppgången i rosa toner och jag är laddad av massa positiva och förväntansfulla känslor! Bäst att sätta fart på dagen nu, göra sig klar och redo, kram på er!

Sockar

Sötaste sockorna för små frusna fossingar kommer från LillaTussilago.
Psst... Just nu fraktfritt till julafton på alla ordrar!


 

Hemmet är skinande rent efter två dagars storstädning och nu strålar huset i all sin julglans. Jag vill hoppa höjdhopp av lycka att bo här i vår vita villa på Höjden, nyp mig i armen! Är det sant!?


För ett år sedan planerade vi vårt kommande hem som mest intensivt, det var förra julen vi bestämde oss för typ av husmodell och planlösning. Jag brukar tänka tillbaka på tiden ibland då vi planerade vårt hem som vi skulle bygga på Höjden. På hur jag låg sömlös om nätterna och såg allt framför mig. Hur jag gick fram till huset, öppnade dörren, gick in och runt i vårt hem. Föreställde mig alla detaljer, tittade ut genom våra fönster och tog in rummens volym och storlek, verkligen försökte visualisera hur allt skulle bli. Och när jag gick runt i vårt hus i tanken somnade jag alltid någon stans på väg in i ett nytt rum tillslut.

 

Men vår bygga-hus-resa skulle inte komma att bli helt rak, faktum är att den mest liknat en bergodalbana från början till slut. Därför känns det helt fantastiskt att vi verkligen har vårt drömhem här och nu ett år senare och att huset verkligen är så fantastiskt som jag föreställde mig att det skulle bli. Tänk att jag just i detta nu sitter vid köksbardeln med min laptop och lyssnar på ett svagt spolande från vårt diskmaskin, att julgranen i vardagsrummet tindrar, att det luktar nystädat och hyacint i vårt fin fina hem... Tänk att hemmet har tagit form och nu är verklighet, att vi lever i vår dröm som vi hade för ett år sedan... Det är fantastiskt!


Åh, här börjar bli fint!

Svårt att fotografera denna årstid när mörkret faller på så fort, ogillar att fotografera kvällstid med blixt för jag vill ha ljusa vackra bilder. Så det fick bli en bild på några av ljusen på bordet idag, det gör sig i alla fall fint i mörker.

Hela kvällen lång har ägnats åt julstök och piff i hemmet, det luktar nygriljerad skinka och ljusen tindrar ikapp. Mycket har hänt i hemmet idag men tyvärr är det för mörkt att visa på bild så här dags några minuter efter midnatt. Men hyllplan har kommit upp i köket, halvmånebordet har fått ett stilleben av olika dekorativa ting på sig och en egendesignad poster har fått sig en plats på ena väggen.... Mer fixande fortsätter imorgon, det blir ju riktigt bra det här, stormtrivs!




Julveckan är här


Juliga detaljer har tagit plats runt vår platsbyggda soffa i köket. Det stora vita Gotlandshuset i fönstret är en gömma för lådvin och inhandlad i Visby liksom betongbocken intill.

 

Välkommen härliga julveckan! Hur har ni det i julstressen, allt klappat och klart? Hoppas det så att ni kan njuta av lugnet fram till julafton. Själv är jag inte riktigt helt klar ännu, det är en del pyssel kvar och några små klappar till att fixa. Funderar mest på hur man ska kunna rymma halva släkten i vårt hus med bara vårt tillfälliga bord för 4... Får höra mig för om det finns någon som kan låna ut bord och stolar så vi slipper sitta på golvet. Skönt att det är en kortis vecka på jobbet i alla fall så man hinner med att styra upp det sista inför julen under lediga dagar och slipper stressa upp sig för mycket.

Önskar en härlig start på julen, kramar!


Vår julgran i en korg

Tack för alla glada kommentarer om vår julgran som står i en flätad korg. Fick en del frågor om hur jag gjort med julgransfot, ja det finns en men den göms i korgen.

Om jag hade valt att ha en synlig julgransfot hade jag satsat på en i gjutjärn som är så vackra. Men nu var min tanke att den inte skulle synas och hittade då istället en mindre snygg julgransfot men som var desto mer praktisk. Tack vare att den har höga kanter och är djup så behöver man inte oroa sig för att granen slurplar upp vattnet i första taget och slipper springa och vattna i ett. Den passade perfekt gömd i korgen, både julgransfot och flätad korg köpte jag på Plantagen.

Har förresten sammanlagt tre av dessa korgar som jag användr till olika ändamål. Har haft blommor i en ute på entrén i förra huset (klicka på länken så får ni även se en 10 månaders liten sötnos), en har jag haft uppsamling av inredningstidningar i och en används just nu i lillans rum som förvaring för alla dockor. Man kan ha dem till lite vad som, till och med julgransfot!


Lucia

Har ju inte visat att vår lilla Nyponros var Lucia i sitt första luciatåg, sött som socker!

Sitter med lillan i knät och njuter av en nytänd sprakande brasa, utanför börjar världen vakna till liv här på Höjdarbacken och dagen att ljusna. Idag tänkte jag ge mig ut i skogen en sväng och samla lite fint att dekorera hemmet med, perfekt att bo granne med skog och öppna landskap, ta in l hemmet av det vackra utanför dörren... Förberedelser inför julen som snart står för dörren står på schemat, massa fixa och dona här hela helgen lång, fint och mysigt till jul ska vi få.

Önskar er en varm o go lördagsmorgon!

Det är magiskt


Vackra rosgirlangen som pryder Nyponrosens säng är från LillaTussilago

 

Det är magiskt! Inlägget jag skrev igår, det finns en liten chans till att den önskan kan slå in. När jag öppnade dörren i morse möttes jag av tussiga vita dalande flingor från skyn. Det finns hopp om en en krispigt gnistrande vit jul! Var det någon snäll läsare som skickade hit lite snö? ;-)


Det kom föresten ett paket adresserat till mig i förra veckan och jag plockade upp en hel hög med gobitar. Den vackra rosgirlangen ovan är en del utav innehållet och en klar favorit, helt underbart fin och passade ju så bra i lillans rum! Glad man blir när man får så mycket fin att fota, tack!

 

Hoppas ni har en fin start på fredagen förresten, helgen står redan på glänt och det ska bli härligt!! Nästa vecka har jag massor roligt inplanerat och så börjar julledigheten. Ser fram emot ledig tid med familjen och att fånga dagarna med min kamera, givetvis får ni hänga med som vanligt genom min lins. ;-)

 

Happy Friday vänner!

 


Längtan efter en vit jul

Jag ska erkänna att jag egentligen inte lider av det milda klimatet för årstiden. Men visst är det stämningsfullt och vackert med snö, gnistrande knarrfrostig flingtäckt på backen som lyser upp mörkret där den bäddar in världen i sin vita filt. Och jag längtar efter att få busa ute med barnen i snön, ta en långpromenad med pulka och medhavd matsäck. Fotografera landskap täckt i vinterskrud och busiga barn som hoppar så flingorna yr... Och visst är det något alldeles extra med en vit jul?

Hur har ni det runt om i landet, lite snö att dela med er av inför jul och nyår?


Granen står så grön och grann i stugan...

Jag berättade igår att vi skulle ut på en granletarjakt, och det visade sig att det fanns en perfekt gran som stod och väntade på oss, vilken lycka. Nu står den vackert på plats i hemmet och sprider juldoft och stämning i vårt hus, så svårt o förstå att det är jul redan nästa vecka, om 10 dagar!


Frukost time!



Bilder från helgen, helgfrukostmys med barnen vid vår köksbar.

Nu ska det laddas med dagens första måltid, frukost! Sen ut o göra ärenden, hoppas bland annat kunna jaga rätt på en gran, är lite tomt där i hörnet på översta bilden som ni ser, där tänkte jag att den skulle stå och sprida julstämning på Höjdarbacken. Mer på schemat för dagen står bröllopsfotografering, min egen kusin och hennes blivande faktiskt! Det ska bli lite extra roligt att fotografera som ni nog förstår.

Önskar er en fin och härlig Luciamorgon, kram!

Måndagens tänkvärda

 

Dansar in ny vecka


Nyponrosen dansar in nya veckan, hoppas ni alla får en härlig start!

Tack till testpanelen!

Vad roligt att så många ville tycka till om ev designbyte, tack för era åsikter och kloka ord! Det var spridda skurar hurvida den jag la ut under helgen var bättre eller inte. Jag tror att designmässigt så vart det ett jättekast från min gamla innötta romantiska design till denna i hårdare kontraster. Jag vill fortfarande åt ett lite mer stilrent håll men jag ska fixa vidare och göra övergången lite mjukare så att desginen inte blir för avskalad och hård.

Jag tycker det kan vara rätt häftigt med en design som sticker ut men samtidigt så vill jag inte att det blir för vast uttryck som jag själv känner. Designen måste ju även återspegla mig och min blogg på rätt sätt, den varma känslan jag vill att man möts av här inne vill jag även klä desginen i, det ska kännas bra rakt igenom o jag känner mig inte helt nöjd. Så jag gör som så att jag backar ett steg nu och tar tillbaka min gamla design i väntan på att den nya är klar.

Tack för att jag fick prova den andra desginen på er denna helg, hoppas jag inte gjorde er förvirrade! ;-)  Stor kram!


Testhelg för ny design

Jag jobbar på en ny design för bloggen, men jag är inte säker på om jag är helt överrens med denna modell eller inte. Så jag tänkte testköra den på er under helgen o så får ni tycka till. Om du inte ser den nya designen som går i mer stilren lilje med svart och vit som bas och ett hopplock av mina bilder, tryck på f5-tangenten för att uppdatera.

Så vad tycker ni, bättre sämre? Vad får ni för intryck och vad kan förbättras? Ge gärna kritik om vad som är bra/dåligt och varför du tycker så, tack!


(Det jag själv känner spontant är att den kanske är lite för stram och inte så glad? Vill ju att man ska fyllas av en härlig känsla när man tittar in här. Men vart lite trött på den förra designen som började kännas för somrig och söt, ville ha bloggen lite mer i stilren skala men den här stilen kanske vart för mycket?)




Långledigt, bara för att!

Projekt fredagsfint pågår just nu i vårt hus, tur man har en så duktig o söt liten Nyponros till frivillig städhjälp.

Vi har en härlig tid av 5 dagars långledighet framför oss nu. Ska egentligen inte göra något speciellt utan bara kände för att vara hemma och mysa lite extra med dottern och hämta hem sonen extra tidigt från skolan. Men visst, lite har jag inbokat som bröllopsfotografering i nästa vecka. Och nu har vi ju blivit mer eller mindre lovade snö så förhoppningsvis ska det bli vackert vitt ute, kan bli riktigt fina vinterbröllopsbilder, hoppas!

Fick besked igår med på den stora frågan, inte just det svaret som vi önskat oss men nu vet vi lite mer. Ovisheten finns trots det kvar även om den inte är lika svårt att hantera. Det löser sig tids nog, den övertygelsen håller jag fast vid!

Nu ska vi städa vidare här på Höjdarbacken, vi hörs nog lite senare, trevlig fredag så länge!

"Du är en stjärna på min himmel och förtjänat ett dussin själv!"



Jag börjar komma lite mer på fötter o landa i det som händer runt omkring oss nu, imorgon får vi lite mer vetskap i den stora ovisheten vi befunnit oss i sista veckorna, men det känns som att ett ljus av hopp har tänts.

O vet ni, jag blir faktiskt helt tårögd över hur det finns underbara människor där ute som er, mina läsare. Människor som jag inte känner som skickar inte bara upplyftande härliga kommentarer utan även spontana mail, både med roliga förfrågningar men även av bara omtanken. En stor kram, tack alla fina! Blir så glad och tagen av hur många som faktiskt läser min blogg Happy Days och vill lämna mig små spår, vissa mer eller mindre dagligen. Jag hoppas ni förstår hur mycket jag uppskattar er och den glädje ni lämnar efter er!

Har fått en rolig förfrågan förresten, kan ha något spännande på gång i julhelgen att bjuda på framöver...  Vågar faktiskt inte skriva så mycket mer förrens det blivit av! ;-)

O så sist några ord om valet av rubrik idag, den meningen kommer jag bära med mig med värme. En av mina fina läsare avslutade ett rart mail med den vackra meningen o den betydde mycket för mig
att läsa, jag vart rörd! Tack sötaste du! Den borde många ta till sig av tycker jag. :-)



I hemmets vrå

 

Här hemma pågår piff och förvandling de senaste två dagarna så det är därför jag inte hunnit kika in tidigare än nu. Trot eller ej men nu är vårt kök vit och fint på väggarna, vilken känsla, jisses vad ståtligt det vart. Köket kom ännu mer till sin rätt nu när de grå gipsväggarna är gömda bakom fin vit tapet. Åh, jag har små dansande lyckokäsnlor i kroppen! Så nu springer jag runt o fixar o piffar i alla vrån för att få det så där krispigt juligt och vackert i alla gömmor i hemmet. Ska dela med mig av bilder snart, håll ut så kommer uppdatering framöver när det är bättre ljus att fota i.

Till sist vill jag även passa på att uppmana till säkerhet vad gäller ljus och eldning så här års. Brandsläckare har ju inte varit kända för att vara särskilt snygga, men numera kan man hitta lite fräckare desgin som Äntligen Hemmas egendesginade. Själv skulle jag gärna ha Karin Mannerståls vitsvartrandiga väl synligt i hemmet, fräck desgin på en väldigt bra pryl!


Bild Hemmakanalen där man nu kan tävla om ett eget ex av någon av dessa tjusiga. Vilken skulle du välja?



2:a advent


En riktigt trevlig 2:a advent hoppas jag ni haft denna söndag!


Kakelkaminen hos oss används flitigt som ni nog anar, värmer så skönt och ger en hög mysfaktor i hemmet. Har man längtat efter kamin alt öppen spis sen man bildade sitt eget bo så är detta lycka att nu äntligen ha kommit till den punkt i livet då man har sin egen! Det var någon som frågade för ett tag sedan vad vi har för märke på vår kamin, jag missade att svara då (förlåt) och kanske någon mer är nyfiken? Så jag kan ju lika gärna skriva det en gång till, det är en vit kakelkamin som heter Contura 660k och vi är mer än nöjda! Den känns både modern men gammeldags på en o samma gång och så gillar vi att den är vit!

Ser ni förresten något roligt på bild 2 i den högra bilden? Själv har man nog blivit lite hemmablind och van, men våra relaxstolar som används flitigt framför brasan är i själva verket våra solstolar som fått flytta in. Helknasigt egentligen men sköna att sitta i och på något vis tycker jag nästa att de passar in... Men det kanske som sagt var är för att jag inte längre tänker på dem som solstolar så de får hänga med tills man snubblar över några fåtöljer framöver.

Trevlig fortsättning på kvällen!

En liten dos julstämning från huset på höjden

Inte optimalt ljus att fota i så här dags på dygnet så kvalitén sviktar kanske men ville mest bjuda er på den varma o mysiga stämning som infinner sig upp på Höjdarbacken i vår vita villa just nu denna lärdagskväll... Julmusik i högtalarna, sprakandet från mysiga brasan, hyacinter och clementiner sprider juldoften... Mmm, mysigt!

Trevlig kväll!

God morgon!


Det bästa med vårt hus på Höjden är att vi har så fantstiskt ljusinsläpp från alla vädersträck. Just ljuset tycker jag är bland det viktigaste i ett hus. Så detta tog vi fasta på det när vi planerade vårt husbygge och tänkte även på hur solen skulle gå under dagen. Vad glad jag är för det. För jisses vilken vacker utsikt det är på morgonen när solen går upp, se själva! Så här vackert såg det ut genom ena köksfönstert igår morse samt vid matsalsplatsen framför våra verandaglasdörrar. Man fylls av en så total lycka, bra start på dagen o äta frukost till så vacker soluppgång!

Om ni undrar vad det är på väggen ovanför fösnteret så är det spackel. Men inom ramen av en vecka, typ, kommer den synen vara ett minne blott för där kommer det upp vit tapet snart. Med tiden kommer vi nog att bygga på liggande vit panel där sen, men det blir ett senare bekymmer. Man har inte riktigt hur mycket ork som helst nu mitt i så mycket annat och så nära inpå julen. O då är det bättre att tapetsera så länge så det i alla fall kommer bli fint till jul.

Kika in...


Gammal skattkista eller american koffert som de nog också kallas agerar snygg och praktisk leksaksgömma i lilla prinsessa Nyponrosens rum. Fyndades på loppis för någon hundring när hon var nyfödd. Till hennes 1-årsdag fylldes den upp med paket som en skattgömma.

 

I det lilla fönstret, tycker om dessa små kikfönster som ger lite extra rolig detalj och karaktär åt huset, står det lite smått och gott. Bla. en fågelbur med en fågel i smide. En kaninlampa från hippahem, en av alla tygkanniner sitter bredvid och sist en söt pigtittare från hennes farmor fyndad på Röda korset. Ovanför fönstret en söt klädnypslina med hjärtan på från LillaTussilago.

Hög hit rate

Sitter och lägger en beställning på kryssbord till vår snickare nu, är jätteoptimistisk och hoppas så klart att man kan hinna få ett innan jul, så man får plats med halva släkten i vårt hus... Men jag ska väl vara en smula realist också och inse att det kanske är för mycket begärt att hinna få ett helt nytt bord på beställning med så kort varsel.

Nåja, jag skulle googla efter lite inspriationsbilder till beställningen så att vi är överens om hur det ska se ut. O vad kommer upp? Jo mina egna bilder som första träff! Och inte bara en utan 6 bilder på första sidan i sökträffen, vad skoj o utan att jag ens har ett bord än, haha!

Nu ska jag fortsätta att leta vidare efter inspiration!

 

Uppd kl 18:40
Sitter fortfarande och letar bra inspirationsbilder för det kommande bordet. Efterlyser bilder på ett vitt plankbord med kryssfot. Men det är inte lätt att finna, särskilt då jag bara får upp mina egna bilder gång på gång. Sökte nu på "plank kryssbord" och ja, första sidan med bildsökning hela 18 stycken bilder från min blogg! Sida 2 har 9 av mina bilder och sida 3 har 12 stycken av mina bilder och så fortsätter det... Det är galet! Gissar på att många googlar sig in till Happy Days via mina bilder, vad roligt! Kanske just du gjorde så? Lite skoj att man har hög hit rate!


RSS 2.0