Ursäkta, men vad hände?!



Jag blir helt stum, vad hände!? Hur kunde lilla Nyponrosen bli så här stor i min famn?? Det är 5 år mellan bilderna, 5 år sedan jag började blogga och då med en blivande 1-åring i min famn. Jag tittar förundrat på bilderna och försöker förstå hur hon blev så stor eller hur tiden kunde gå så fort. En snart blivande 6-åring som börjar i förskoleklass efter sommaren har jag nu i min famn. 

En annan stor skillnad på bilderna är min hudfärg, denna sommar levererar inte direkt någon större solbränna, inte ens för mig som blir brun direkt när jag är ute i solen. En sista minuten någon i vinter? Jag är på! 

Stänk från havet

 

Då inte orden räcker till får bilderna tala. Ni förstår nog varför den här utflykten gjorde mig så varm i själ och hjärta. 

En magisk sommarkväll

 
Ni vet, vissa kvällar sätter sig som guldkorn i minnet som extra speciella och minnesvärda, de bleknar aldrig utan får bara mer lyster och starkare färger med tiden. En sån magisk sommarkväll och natt upplevde jag och min barndomsvän Monica igår. Jag somnade i ett lyckligt glädjerus och vaknade leendes, faktum är att jag inte har slutat att le än... 

Vad var det som hände? Det måste varit något i luften, eller så var det Krunegård som la en förtrollning över staden igår då han uppträdde och lovade oss sommarens bästa kväll. För just så blev det. Det är alltid speciell glädje att se Pekings stolthet uppträdda i sin stad, han har så mycket kärlek att ge till oss på sin hemmamark, det blir alltid lite extra allt! Efter spelningen i Industrilandskapet var vårt humör på topp och inte visste vi att natten skulle ha mer att erbjuda. Men vi ramlade oväntat in på en salsafest på Trädgår´n och dansade loss till heta latinska rytmer i timmar under sommarnattshimlen. Det kändes som vi var utomlands, musiken, kulörta lampor i trädgrenar och så mycket besökare har jag aldrig sett på Trädgår´n samtigit förr. Vilken glädje, alla var på bästa humöret och ja wow! 

Jag har inga bra bilder att bjuda på från kvällen än brusiga mobilbilder, det går lite mot mina principer att posta bilder av dålig kvalité. Men ville bara bevara denna kväll och natt i ord. Så ni får njuta av en solnedgång och föreställa er kvällen istället. 

Syskonfotografering, igen!


Nämen, spontan syskonfotografering idag igen! Vi tog en utflykt till Abborreberg och där blev det både vackra bilder vid havet och porträtt i lusthuset som denna ovan. Är så jätteglad för vår mysiga utflykt som även resulterade i finfina bilder på mina två hjärtan, ni ska få se fler snart! Kram och trevlig fredag! :)

Spontan syskonfotografering


Idag hade vi en lång och härlig dag ute! Vi startade med äventyrsgolf i Folkparken, tog därefter en promenad runt strömmen vid Åbackarna och avslutade med fika på Färgargården. På vår promenad till fikastoppet så gick vi över 5-öresbron och när jag vände mig om o fick se mina två gå bakom mig var jag bara tvungen att säga stopp och be dem sätta sig ned. Gissa om jag blev glad att de inte vägrade utan glatt satte sig ned och lät mig ta några snabba! Mina barn är lite lätt uttråkade på en mamma som aaaaalltid ska fota, så det är inte lätt o be dem ställa upp på bild och att posera är bara att glömma. Men det kvittar mig för jag gillar ju spontaniteten och att fånga ögonblicken! 

Fotopromenad i bästa sällskap


Efter en blåsig och grå dag skingrades molnen till kvällstimmarna och lät världen utanför oss bada i gyllene ljus. Jag och Nyponrosen blev sugna på att gå en fotopromenad, hon fick låna en av mina gamla analoga kameror. Med den lekte hon fotograf tillsammans med mig på landvägarna här ute på landet, vilken mysig promenad i bästa sällskap! 

Bröllopsbilder från ett försommarbröllop

 
Vill bara bjuda in er och visa Madde & Jonas vackra bröllop i början utav sommaren. Att välja ut några godbitar som visar glädjen, skratten, kärleken och familjelyckan denna dag blir svårt eftersom jag har så många personliga favoriter. Men här är en del utav deras bröllopsdag på bild från förberedelser tills festens början på trappan i vackert sommarväder ute vid Abborrebergs veranda. Tack för att jag fick vara med och föreviga er stora dag och fånga ögonblicken på bild. Allt från påkläddning av bröllopsklänning, en rörd tårfylld firts look, överraskningen vid ingången i kyrkan av brudens dansuppvisning till väntande blivande maken och ja alla må bra känslor denna dag lämnade efter sig i min mage. Tack och varmt fortsatt lycka till!

Sommarregn


Det regnar, har vant mig vid en sommar som denna vid det här laget. Då man inte kan ta något för givet som solsken utan får chansa. Som med så mycket i livet, man har sällan ett facit. Menar, vi kan inte bara sitta inomhus i trygghet när det är grått ute, bara se på när dagarna går förbi för att vädret inte är med oss som vi hoppas. När det finns saker vi vill göra. Ibland får man chansa att få en skur på sig om man går ut, men det kan vara värt det om man lär sig dansa i regnet.  

Påminnelse Traderas sommartävling

 
 
 
Glöm inte bort att ta chansen att vara med i Traderas sommartävling, jag är med och tävlar om ett presentkort hos Odenresor till ett värde av 10,000 kr!! Det kan du också vara genom att välj tre sommarprodukter på Tradera och gör ett inspirerande kollage. Läs mer i länken här ovan, tävlingen avslutas: 31/7.


Detta är ett inlägg i samarbete med Tradera

En dag jag behövde


God morgon, ligger kvar i sängen just nu denna lördagmorgon. Smattret från regnet utanför mot gatan har tystnat. Det är bara min tinnitus som hörs. Efter olyckan har den blivit värre, hörs högre och har fått det jobbigt med höga ljud. Men fått en remiss för att kolla det. Har även blivit oförklarligt låg sedan smällen, utan anledning kan jag tycka. Jag mår bra med vänner och försöker vara glad i nuet. Så länge jag inte är ensam går det bra. Någon som har erfarenhet av att bli låg efter man varit med i en olycka eller slagit i huvudet? 

Bilderna ovan är från en helt underbar kväll med Jenny i torsdags. En dag jag verkligen behövde. 

Kram på er och trevlig helg! 

Genom mobilen

Något som är sommar för mig är att sitta på uteserveringen Trädgår´n, det är en av stadens mysigaset gröna oaser. Ikväll ska jag dit igen med en vän och äta en bit, längtar.


Jag tog bort stygen under ögonbrynet igår... Blev lite ledsen när jag såg resultatet för ärret är jättedjupt och krokigt och halva ögonbrynet är borta. Får hoppas att det blir bättre med detta ärrplåster.

Körsbär, är det inte sommar om något, så gott! Jag och barnen kalasade på dessa så det stod härliga till förra veckan.

Landet hos mig där jag springer mina rundor, samlar energi och känner mig så rofylld.

Det var fyra från mobilen som ni även hittar på instagram @myhappydays.se

Hemma hos mig


Lite bilder från mitt hem som det ser ut nu. Halvmånebordet har flyttat ut på balkongen igen som det brukar få göra sommartid. Tycker den gör sig så bra där och så får man plats att äta utomhus runt det. Den nya vita blomhyllan på balkongen blev så mysig där med tycker jag, ombonat och hemtrevligt på balkongen. Tror inte jag har visat så mycket från mitt sovrum tidigare? Men så här ser ni lite mer av hur min ombyggda klädammare ser ut där jag sover. Perfekt sovhörna. Och vitrinskåpen i vardagsrummet som väntar på att fyllas med med böcker och annat smått. Jag vet inte om jag är helt nöjd med hur vardagsrummet ser ut i detta nu, kanske blev lite rörigt? Men jag är ju rätt bra på att möblera om där mot den väggen så det kanske ser annorlunda ut snart igen.
 

Vinnare av minipizzor



"Åå, vilken smarrig tävling! 


Jag skulle använda de här små söta minipizzorna till ett gardenparty som jag länge har tänkt att jag vill ha. Förutom pizzorna så skulle jag bjuda på mer plock i italienskt tecken. Bröd att doppa i olivolja. Sallad på mozzarella, tomat och oliver. Pasta med egengjord tomatsås. Och såklart några flaskor italienskt vin. Behöver jag säga att jag älskar Italien? :) 

Kram"


Grattis AnnaSmyckeform, wow vilket härligt förslag att använda minipizzorna till ett mysigt och mumsigt gardenparty! Det kommer minipizzor till dig, kontakta mig på josefin.landhagen@gmail.com

Sneak peek vitrinskåp


Så var de äntligen på plats! Här en glimt på mina två vitrinskåp som nu äntligen hittat hem till vårt vardagsrum.  I vardagsrummet mumsas det även i detta nu på fredagsfrukt som vi kör till fredagsmyset varje fredag sedan nyår. Det har fungerat super att byta ut godis och snacks på fredagar mot ett nyttigare alternativ. I vitrinskåpen tänker jag fylla upp med inspirerande fotoböcker, vackra gamla retro kameror och annat fint för blickfånget. 

Ha en skön fredag! 

Rosa chokladbollar

 

När det regnar på sommarlovet och lilla Nyponrosen är baksugen, då slog vi till på rosa chokladbollar inför hennes kommande kalas. Här är ett enkelt recept:
 

Du behöver:
150 g rumstempererat smör
2 dl socker
2 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 msk kaffe 
4 dl havregryn
+ pärlsocker att rulla i. Vill du ha rosa pärlsocker finns beskrivning på hur du gör i detta blogginlägg.


Gör så här:
1. Börja med att blanda smör och socker tillsammans i en bunke,  blanda sedan i resten av ingredienserna.
2. Forma chokladbollar i önskad storlek och rulla dem i pärlsockret.
3. Ställ in i kylen i några timmar. Servera sedan till fikat!


När det regnar


Tar man med sig sin lilla ut i fina sommarklänningen och låter henne plaska runt bäst hon vill i vattepölar medans kameran går varm. Win win för oss båda. 

Recension minipizza och missa inte tävlingen

 
Som jag tidigare skrivit har jag fått den goda möjligheten att recensera minipizza-nyheten Piccolissima prosciutto och hålla i en tävling! Jag bjöd mina skatter på en minipizzalunch och serverade pizzorna tillsammans med en fräsch sallad. Båda tyckte det var roligt med pizza i mindre snackigare format och gjorde imponerande miner. Det var minst sagt uppskattat av oss alla tre som tyckte det smakade riktigt bra! Krispig pizzabotten och en fyllig och fin smak samt mättande, en klar vinnare. Jag kan absolut tänka mig att bjuda på detta igen till en mängd olika situationer.

Har du en egen idé om hur du skulle vilja bjuda på dessa läckra minipizzor? Missa då inte sisa chansen att vinna en värdecheck på 250 kr att köpa Piccolissima för, plus en kupong till pizzanyhet Dr. Oetker - Pizza Rustica. 

Tävlingen hittar du här och den avslutas 9/7-15! 


Inlägget är ett samarbete med I samarbete med Dr Oetker

Traderas sommartävling, jag vill vinna!

 
Jag är med och tävlar i Traderas sommartävling!


Nu när jag inte har chans att njuta av solen på samma sätt den här sommaren efter min olycka så drömmer jag mig bort till hösten. När mitt sår i ansiktet läkt klart i höst och jag återigen får vistas ute i solen vore det underbart att få fira detta genom en resa till värmen. Tänker att jag skulle vilja bjuda med en av mina närmsta vänner på en vecka av avkoppling, strandliv, svalkande grönt hav, havsbris, gator med shoppingäventyr, matupplevelser och bara en massa tid tillsammans. Inför resan hade den här vackra väskan gärna tagits med till stranden, tillsammans med en stråhatt och en skön kimono. Det hade varit mina perfekta semesteraccessoarer och givetvis även mina 3 måste-ha-grejer för en perfekt sommar här och nu. Nu håller jag nästan andan, blundar hårt och hoppas efter så mycket elände att turen vill hitta hem till mig så den här drömmen kan bli sann! Vinsten är nämligen ett presentkort hos Odenresor till ett värde av 10,000 kr!! 

Vill du också vara med och tävla i din blogg? Välj tre sommarprodukter på Tradera och gör ett inspirerande kollage, läs mer om Traderas sommartävling här


Detta är ett inlägg i samarbete med Tradera, men jag är givetvis med och tävlar på fullt allvar!

En natt på akuten

 
Min fina vän Linda hjälpte mig att ta några bilder på klänningen när jag kom tillbaka från bröllopet i Gamla Linköping och hon mötte upp mig på stationen. Så får ni se den på och även ryggen som jag älskar.


Det här är för övrigt sista bilderna på mig ni får se på ett tag där jag inte kommer att ha ett plåster i ansiktet. Det är nämligen så att jag tillbringat min natt på akuten och fått sytt igen ett dupt jack straxt under ögonbrynet. Jag var med om en olycka igår och slog i huvudet. Tack och lov stannade tre yngre killar och körde mig och min vän Cissi till akuten. Den ena satt till och med och väntade tills jag skulle få komma in, helt otroligt vilka hjälpsamma och omtänksamma människor det finns! Vill hylla medmänskligheten, där man räcker fram en hjälpande hand till en främling! Är otroligt tacksam över vad dessa tre yngre killar gjorde för mig!

Ja och det kommer troligtvis bli ett stort ärr i mitt ansikte där jag slog mig. För att göra det så fint som det går kommer jag nu att tvingas ha plåster fram till hösten för att det ska läka så bra det bara går och att sola som jag älskar är bara att glömma. 

Långklänning till bröllop

 
 
 
Bröllopsfotograf i Gamla Linköping väntar imorgon, då tänker jag få användning för denna vackra långklänning som jag fyndade på sommarrea nu i veckan. Nu tog jag visst inte någon bild på det, jobbigt att vara efterklok haha, men jag älskar ryggen som är djup och bar. Jag får kanske tillfällighet att visa er en annan gång.


Snickare på semestern


Strax efter klockan 8 på morgonen idag hade jag redan hunnit med att springa ett varv och grunda mina brädor. Vilken sprudlande energi, tänk om man hoppade upp lika pigg och full med skapande produktivitet när man jobbar? Då brukar sängen tvärtom vara omöjlig att ta sig ur och snooze min bästa vän... ;-) Jo brädorna är till ett semesterprojket jag startat upp! Ska bygga mig en grind till ingången man skymtar där borta i bilden. 

Nu fortsätter jag min semester med lugnare tempo resten av dagen och lägger mig och njuter ute i solen, det ska bli sol och upp mot 30 heta grader hela veckan, looovely!

RSS 2.0