Gott Nytt År

 
Avslutar 2013 med att en glad och upprymd känsla efter att ha fått en riktig rolig och peppande förfrågan ang fotografiskt samarbete för 2014. Vet redan nu att nästa år kommer medföra en del nya projekt för mig som fotograf, jag är riktigt sprall! Nästa år lovar stort och jag är så full av positiv energi och förhoppningar.
 
Mod får bli mitt nyckelordet för 2014. Mod att våga, mod att ta för mig och mod att satsa. Inte bara karriärsmässigt utan även att vara en starkare och modigare person.
 
"Vi kan väl bara bestämma att allt blir det vi vill det skall vara och så bara löser sig allt?
 
Gott Nytt År!

Min starka vilja

Den här helgen har jag tänkt väldigt mycket på året som gått, som jag alltid gör när ett år når sitt slut. Analyserar allt som 2013 förde med sig, allt från händelser till känslor. Funderar på hur jag vill att nästa år ser ut, vad jag kan förändra i mitt liv för att må bra och forstätta utveckla mig och växa som person.
 
Just nu känner jag att jag skulle behöva ett tidshål, möjlighet att stanna tid och rum och hinna ikapp. Ta itu med alla drömmar som hänger i luften och kunna ge efter för en längtan som spränger i kroppen. Tid för mina intressen och tid för att hinna ikapp mitt mående ordentligt. Vill bara vidare i livet men känns som att jag sitter fast i cement ibland. Jag vet, jag får inte skynda på, jag måste lyssna på min ork. Att återhämta sig från en depression är tålamodsprövande, stressande och frustrerande. Har förstått att jag inte bara hade en B12-brist i somras utan även en depression i kombination med det.
 
Det är skönt att jag idag mår så himla mycket bättre! Lever för dagarna när jag känner mig fri som en fågel med livets alla möjligheter inunder mig. 2014 har jag bestämt mig för att få tillbaka min ånga och ser fram emot att få inspiration och energi från nya projekt som är på gång då. Min medicin är glädjen i att få vara kreativ, skapa och utvecklas. Jag vet att jag är företagsam och har entrepenörsanda, bara orken vill räcka till så jag kan köra på lika mycket som jag vill.
 
Nu ska jag ta mig frisk luft med en fin vän, ha en skön södagskväll alla fina läsare och tack för att just Du tittar in!

Bubbel med Ernst

 
Upplevde fredagens tystaste stund i badkaret tillsammans med Ernst. Ja för att det inte ska misstolkas är det bäst att jag nämner att det var i form av ett glas rött, tack o lov! Bubbelbad, kex med brie, rött i glaset, sovande barn och endast lätt smatter från regn mot rutan. Det stavas a v k o p p l i n g för en mamma på fredagskvällen! Mm!
 
Vinet? Köpte det mest av nyfikenhet och för den tjusiga texten på flaskan. Men Kirchsteiger fortsätter att leverera. Fina hem, dekorationer, inbjudande måltider, kloka ord, allmänt myspysande, påhittighet och aptitligt rött. Finns det något den mannen inte klarar av? Han ger ordet prestationsångest en viss innebörd för en annan som vill så mycket, men bra där!

Fredagskväll

 
Fredagskväll med disco i vardagsrummet och stjärnformade ostbågar som snacks, vi gjorde även egna minipizzor av små polarbröd.. En helsprallig kväll med skatterna, lillan var mellan golv o tak full av energi. O vad värre var, hon lurade ut mig på dansgolvet o fick mig poppa i kapp till allt från Sean Banan till Alinas Flytta på dej. Puh, jag var genomsvett efter en halvtimmes genomkörare. Betyder det att jag borde gå ut och dansa mer? ;-)

Mellandagar med mys

 
Bästa med att vara ledig är kvalitétstiden med sina skatter och att få rå om varandra. Idag efter en lång sovmorgon tog vi en sväng till fåglarna vid bäcken och matade dem. Sen har vi bara myst inne och lyxat på mellandagsgodis.
 
Imorgon blir det en sväng till jobbet för mig igen innan vi kan fortsätta julledigheten. Barnen som har världens bästa morfäräldrar kommer bli ompysslade där iställlet när jag jobbar. Vad tacksam jag är över att ha föräldrar som kan ställa upp när det behövs, som ensamstående är det inte alltid lätt att få till dagarna utan hjälp då och då. Tack för att ni finns!

Ensam julafton

Mobilbild från Instagram @myhappydays_se.
 
Köpte mig en egen julklapp att fördriva en ensam julafton med hemma igår. Det blev min favoritfilm från detta år, Känn ingen sorg (komisk filmtitel när man satt ensam på julafton). Den tillsammans med snacks, skumpa och choklad bäddade för en julaftonskväll i soffan som under omständigheterna blev så bra den kunde bli.
 
Har aldrig tillbringat en julafton ensam tidigare så det här var en ny erfarenhet för mig. Först tänkte jag på dagen som en vanlig dag bland alla andra. Men det var svårt o blunda för att det var julafton när Instagram, Facebook och bloggar totalt svämmade över av lyckliga bilduppdateringar och julstatusar runt om i landet. Kände mig ensam och bedrövad ett tag men blev rörd över hur många som hörde av sig, från oväntat håll, o tänkte på mig igår! Har en hel rad fantastiskt fina människor i mitt liv! ❤️

God fortsättning på julen alla, nu ska jag och fina skatter som kommit hem till mig igen baka utlovad kladdkaka. Vi har pyjamasparty hela juldagen idag och tänkte mysa ihop oss i soffan framför Askungen med fika om en timme.
 
 
 

23 december, vår julafton

 
Lite bilder från julfirandet med barnen, vi tjuvstartade som sagt var en dag tidigare i år och tänk att Tomten hittade fram ändå! Pontus utbrast på kvällen att det här var hans bästa julafton någonsin, då blir man varm i hjärtat som mamma.

God Jul

Tomten har lämnat en säck full av julklappar hos mig under natten, nyfikna små undrar otåligt vad den rymmer...
 
 
Idag firara vi julafton jag o barnen med traditionellt julbord hos mina föräldrar, det enda som inte är som vanligt är att vi firar en dag tidigare i år så Kalle Anka uteblir men det gör däremot inte Tomten. Barnen sitter redan julfina, laddade med förväntansfulla tindrande ögon här hemma och räknar ned evighetslånga timmarna tills vi ska iväg, precis som i vanlig ordning. Ska ordna med lite Tomtegröt till mina skatter till lunch innan vi åker iväg och kanske Tomten får sig en skål som vi ställer ute på trappan med.

Önskar er alla en riktigt god jul!

Trevlig fredag


Skickar ut en hälsning med peppiga fredagskramar till er alla. Hur ligger ni till i julstressen? Längtar till kvällen och ser fram emot en veckas ledighet utan några måsten. Julen för mig i år blir väldigt lugn och det känns skönt! 

Ha en finfin fredag!
 
(Vaxljusen Enjoy Candles)

Fortsatt feber

Lillsmulan som liten matros från början av hösten när jag plåtade vid skepsvraket. Vilken färgtoning gillar ni bäst av dessa två?
 
Febern inne på 4:e dagen, pratade med 1177 idag som gav rådet att avvakta till imorgon då det gått 4 dygn innan läkarkontakt tas. Hoppas hon piggnar till nu, mammahjärtat blir så oroligt när hon vartit dålig så länge. Lämnade över henne till henns pappa nu i eftermiddag så får han ta över vab.
 
Själv var det planerat sedan länge att jag skulle på konsert i grannstaden ikväll o se Håkan Hellström. Men ibland blir det inte som planerat och peppen var inte heller riktigt på topp efter dessa intensiva orolig vabdagar med lillan. Istället höre en god gammal vän av sig o det blir en promenad på kvällen mot stan o kanske ta sig en öl över skvaller på kvarterskrogen. Spontanitet när den är som bäst!
 
Håkan Hellström levererad ändå som bäst under den varma stjärnklara sommarnatten på Putte i Parken, det är svårslagna minnen som jag för alltid komma bära med mig nära hjärtat. Att även vid det tillfället ha fått fotografera honom direkt från diket... Svårslaget!
 
Ha en fin lill-lördag!
 

Säg aldrig förbi
Nej säg att du är fri till slut
Fast du vet att
Hälften av dom som kämpar
Går under
Hälften av dom som älskar
Exploderar
Håkan Hellström – Fri till slut


Shoot for the moon

 
Tittade ut genom köksfönstret ikväll och fick se denna fullmåne, var bara tvungen att fånga den med min kamera. Många frågar ofta vad jag fotograferar med, inunder varje inlägg står det finstillt att jag fotograferar med min gamla trotjänare Nikon D700 + Nikon AF-S 50/1,4 G. Oftast är det nämligen det favoritobjektivet som sitter på. Men ikväll körde jag med mitt superzoomobjektiv Tamron 18-270 mm som jag fick att testa för Blogg.se och i samarbete med Tamron tidigare i våras. Det var även det objektivet som var med mig på Putte i Parken i somras när jag plåtade artisterna som pressfotograf.
 
Angående bilden ovan så är"stjärnorna" där i ett filter som jag fotat, det är en egen separat bild som jag lagt ovanpå och tonat in i bilden för att förhöja stämningen ihop med texten.
 
Angående citatet så är det precis vad jag tänker göra nu, jag har fått tillbaka gnistan och vad den gnistan glöder! Har så mycket vilja och starkt driv i mig just nu. Har dessa dagar satt upp mina mål och tänker köra på. 2014, här kommer jag!

Julmys hos mig

En tradition jag och några av mina närmsta vänner har är att ses innan jul och äta gott tillsammans.
 

Knytis med juliga smaker brukar det bli, i år gick vi ifrån jultemat och körde på tapas och ostar.
 

Ädelostar är ju så himla gott, tips att klicka på lite marmelad, nötter eller honung på, smakerna gifter sig fint! Det är även gott att prova ost på pepparkaka istället för kex.
 
Cheeeeers!
 

Till dessert bjöd jag på saffrankladdkaka tillsammans med glögg.
 

Safferanskladdkakan ihop med gammaldags vaniljglass och trädgårdsbär i saftsås blev faktiskt en succé!
 

O så fick jag en oväntad present som värdinna, ett vackert silverhalsband, gillar massa så ni lär se den vartefter.

Mysmorgon

Te till mig o lillan framför barnkanalen, mysmåndag i soffan.
 
Vaknade för en halvtimme sedan med ett par ben tvärs över min rygg o ett snusande i örat. Det var inte lätt att smita upp... Lillan vaknade o följde med mig till soffan där vi nu njuter av en varsin mugg te med mjölk och honung i. Hon älskar te, kanske inte så vanligt för en 4-åring?
 
Mitt hjärta bulltar fullt av iver och energi denna morgon, har skaparlust och drivkraft till tusen! Så skönt o känna sig fullständigt utvilad, på gott humör och full med idéer! Nu ska jag börja genomföra dem.
 
Önskar en fin tisdag!

Sevärd!

 
Ikväll fastande jag framför en faschinerande dokumetnär om historien bakom dessa bilder. Bilden på de 11 lunchande männen på en stålbalk, ovanför 41:a gatan i New York känner man igen och kan inte låta bli att fängslas av. I mitt tonårsrum hängde den inramad på väggen och ovanför min säng idag står bilden nedan på en tavellist. Men hur gick det egentligen till när dessa foton togs och vilka var männen på bilderna? Dessa frågor har nog inte bara jag utan många andra ställts sig, de tas upp i dokumentären "Lunch 250 meter ovanför Manhattan"
 
 

Julmys i fredags

 
I fredags hade jag en mysig kväll hemma hos mig tillsammans med fina vänner. Det bjöds på knytis med julig plockmat. Ska visa bilder från kvällen så snart jag hinner med, här får ni ett smakprov så länge! 

Vab-bio

 
Lillan bjöd in sina dockor och gosedjur till vab-bio idag, vilken mysig idé tyckte jag som snabbt var framme och förevigade hennes lek med kameran.
 
Men lilla Nyponrosen är inte så piggelin ännu. Feberrosig och med glansig blick efter 2 dagars feber så det blev bara en kort bio.
 
Mysa i soffan var skönare.
 
 Men fast man är sjuk så kan man vara fin i halsband. O bara efter en liten stund somande hon, så nu sover lillfröken middag bredvid mig i soffan under en filt.
 

3 ljus

 
Fortsatt febrigt läge i hemmet för lillan, tack för era krya på sig hälsningar! Vi har en lugn söndag och det tredje ljuset är tänt, kan det verkligen vara så nära till julafton? Jag har inga jättestora julkänslor än, har ni? Längtar faktiskt mer efter nyårsafton och tänker redan på allt jag vill att 2014 ska föra med sig som t.ex olika projekt jag kommer starta upp. Men mer om det i ett annat inlägg!

Trevlig söndag och mysig 3:de advent!
 
 

39,6

 
Har just stoppat om min lilla Nyponros som ikväll somnade feberhet i min famn. Lillan, så varm o darrig i feber, 39,6 visade tempen. Hon har varit pigg hela dagen så det här kom som en överraskning.
 
Lördagen har annars varit mysig, började med förhandsvisningen av Sune på bilsemeser på bio med sonen. Han skrattade så han kiknade efter andan. Sen har vi ätit alldeles för mycket lördagsgodis och haft en lugn dag hemma.
 
 

På förhandsvisning

 -Mamma, ibland är du bara lite för mycket. Alltså, typ världens BÄSTA mamma!
 
Igår väntade en glad överraskning i brevlådan, två biobiljetter till förhandsvisningen utav Sune på bilsemester som inte har premiär förrens 25/12. Såå kul!! Pontus blev helt till sig och glasklar i ögonen av lycka när jag berättade att vi fått biljetter till en film han verkligen sett fram emot att se! Så tack snälla Stena Line för en oväntad men trevlig inbjudan!
 
Det händer rätt ofta att det trillar in förfrågningar, erbjudanden om förhandsvisningar o divers inbjudningar till olika arrangemang, mingel och fester i min mail. Men tyvärr, så kommer de ofta med allt för kort framförhållning och de flesta av gånger är det aktiviteter i huvudstaden. Jag har inget emot att åka till STHLM, men kanske inte bara för att se en film på bio. Så även jag blev extra glad då jag såg att föreställningen var här i Norrköping, yay! Och på min barnvecka med, score!! Så imorgon blir det biodate med sonen, vi längtar!

Saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka med vit choklad och mandelmassa
 
2 1/2 dl strösocker
1  dl riven mandelmassa
2  dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g
 

Jag svänge ihop den där saffranskladdkakan igår som jag blev tipsad om av en vän. Den är väldigt mäktigt och vääääldigt söt, man klarar bara en mindre bit. Om jag ska vara ärlig, nej den var alldeles för söt för min smak. Men så har jag senaste tiden blivit allt mindre sugen på sötsaker, jag klarar bara småmängder. Vet inte vad det är? Kanske smaklökarna som ändrats eller så är jag i en period av något slag. Just nu är det salt, salt, salt som jag vill ha.

Nåja, jag tror ändå att det här skulle kunna bli riktigt gott! Om man minskar ner mängd socker och vaniljsocker samt skippar den vita chokladen i smeten. Allt det söta tog bort för mycket av saffransmaken. Mandelmassan i sig är ju bara den väldigt söt. Kanske det räcker med att bara hyvla lite chokladspån över som dekoration? Nej jag tror att jag ska ändra om lite i detta recept, kanske redan i helgen!


Men för er som vill prova standarreceptet är måtten som ovan och så här gör ni:

Sätt ugnen på 200 grader.
Välj en bakform med avtagbar botten, smörj med smör och bröa den.
Smält choklad (och ev smör om inte flytande form används), blanda i saffran.

Blanda alla torra ingredienserna, tillsätt chokladblandningen och sist äggen.
Häll smeten i formen, grädda 30-35 minuter i mitten av ugnen.
Kakan ska vara lite kladdig när den är klar, servera med en kula vaniljglass eller vispad grädde till.

Tips, dekorera kakan med en stjärna! Klipp ut en stjärna av papper, lägg ovanpå kakan och pudra florsocker över.


Have a NICE day!

 


 

Provpostar en bild direkt från mobilappen under tiden som jag sitter vid busshållplatsen o är på väg mot jobbet. Hoppas bildens Instagramkvalité duger...

 

Musik i öronen och onsdagspepp med bästa humör! Så glad nuförtiden, märker att jag återfått gnistan sedan B12-bristen i somras. Så hungrig på alla äventyr ute i världen och har en bra feeling för 2014. ;-) 

 

Har fått några fina kommentarer senaste dagarna om mitt mående och envisa positiva inställning trots allt jag gått igenom senaste 2 åren. Det gäller bara att inte ge sig, ta sig vidare och tro på sig själv och nya möjligheter. Jag har mådde skit rent ut sagt under en tid i somras men med egen envishet, drivkraft och psykologhjälp hittade jag tillbaka igen. Starkare än någonsin i mig själv med bättre självkänsla, det är härligt!

 

Idag väntar lussefirande med Nyponrosens dagis. Hon var så charmigt söt imorse när hon sa: -Säg till om du får ont i öronen! Hahaa!! Ska bara jobba halvdag idag o sen planerar jag baka en saffranskladdkaka till fikat efter lussestunden på dagis.

 

Det här blir en HÄRLIG dag! 

 


Gnistrande morgon

Det får bli två bildfavorit i repris från förra vintern. Precis så här såg det ut hemma hos mig idag, vintervärlden levererar en gnistrande start på dagen. Det vita piggar verkligen upp och gör mörkret i december mycker ljusare, hoppas det får ligga kvar. Vill med detta önska er en fin start på den nya veckan. Nu blir det lunch och sedan en snabbsväng ut i knarrande promenadspår.
 
 
 

Fin helg

 
Ska alldeles strax krypa ned i sängen för natten och jag kommer att göra det med ett leende som den här helgen efterlämnat på mina läppar. Är så där härligt full i själen av lycka och må bra känslor, känner mig harmonisk. Välbehövligt o få landa i en skön känsla så här på söndagen med tanke på hur veckan startade med diverse problem.

 
Igår lördag var jag inbjuden på galamiddag, en trevlig tillställning med roliga upptåg, skratt o dansa inpå midnatt. Söndagen fick bli en riktig vilodag utan att göra mycket mer nytta än hembakad pizza.
 
Det har snöat hela dagen och staden är precis vit utanför fönstret. Hoppas att snön stannar kvar hela veckan nu när jag får hem mina skatter. Vill hinna busa med dem ute och ta lite fina vinterbilder innan allt töar bort.
 
Nej nu ska jag lyssna klart på Amanda Jensen o sen natti!

Natten när snön kom

 
Igår en magisk afton, julfest i Kolmårdsskogarna på Vildmarkshotellet med de bästa av de bästa, det finns inte ord för hur mkt jag tycker om mina kollegor. Hade en väldigt trevlig kväll och under tiden vi åt lyxigt gott julbord och dansade in på småtimmarna täcktes världen där ute av vita virvalnde snöflingor. Det var en vit vintervärld som mötte oss när bussfärden hem gick, rikgit mysigt! Bilden ovan får illustrera hur det såg ut mer eller mindre, bilden är från förra året.

Nu ska jag ta mig en köttbullemacka och pausa mitt i städandet, skurar golven här hemma. Senare ikväll bär det av mot nya trevligheter, galakväll har jag hört att det kallas... Trevlig blir det!

Ha en fab lördag alla ni fina!
 

Planerade och oplanerade händelser

 
Över den här veckan har ett förväntningarnas stoft varit utströd sedan länge. En efterlängtad och händelserik tid har hägrat framför mig och fyllt magen med pirr. Lätt fnissig och uppspelt har jag tänkt på allt som väntar, både julfest och galakväll, två storslagan fester två dagar i rad, hur ofta händer det? Att bara få skratta, le, vara social med andra, äta och dricka gott, dansa, göra sig extra fin... Det tycker jag är så roligt och det är precis vad jag behöver just nu.
 
Men så händer det andra saker, helt fel oplanerade saker i just den här veckan. Det är torsdag idag och jag har tagit mig igenom en rad problem dessa dagar, armbågat mig fram med en oövervinnerlig känsla som inte låter mig nedslås i första taget. Just nu håller jag andan och hoppas att jag snart får dra den där sucken och njuta av en förhoppninsvis genomtrevlig helg!
 
Happy Thursday ♥

Barnporträtt

 
Några fina små modeller som jag fått lyckan att låna framför min kamera för att föreviga nu under hösten. Tänk vilken glädje bilder ger, att kunna titta tillbaka på ett litet mirakels första tid i livet, så liten o nätt. För att några år senare möta en lekfull och kanske rentutav trotsig filur med gnistrande bus i ögonen på bild? Livet är magiskt och det är en lycka att få fånga alla dessa ögnblick!

Och stort grattis till...!!!

 
Mina vänner, ujuj, det här var svårt, nära på 300 deltagar som ville vinna detta lyxiga YR-produktkit och jag förstår er, hyn mår så bra. Önskar att jag hade många fler vinster att dela ut...!
 
Vinnaren Sandra Peterson hade koll på att produkterna har ett sammanlagt värda av 1329 kr, hon hade denna fyndiga motivering:
 
"Hurra! Ropar hyn som just nu inte är nån "hit"
-vegetabiliska oljor och parabenfritt is the shit!
Att sen inga djur behöver plågas är pricken över i.
Tillsammans ger alla produkter min hud en perfekt harmoni."
 
Hoppas att du blir glad och nöjd över Yvonne Rydings produktserie, maila mig på josefin.landhagen@gmail.com med dina adressuppgifter så skickas vinsten.
 

Måsten

 
“You must learn to let go. Release the stress. You were never in control anyway.”
 
 Många gånger är det så mycket som man måste hinna med, så mycket måsten att man helt glömmer bort sig själv och vad men egentligen vill och verkligen måste. Nästa år kommer jag strukturera om mitt liv för att få ner stressnivån och höja glädjen i det jag gör istället. Försöka få mer tid och livskvalité genom att leva i nuet och lägga tid på det jag brinner för. Mer vilja och ork till det jag vill fylla mitt liv med och inte måste. ♥
 

1:a Advent

En mysig adventshelg med skatterna till ända. Den har bjudit på julmarknad, köttbullerullning, glögg, allt för mycket godis och snacks och en stor dos kärlek.
 
 
 
 

RSS 2.0