STOCKHOLM

 
Min nya fina tavla på halvmånebordet, en grundritning över Stockholms Stad, talar om vad som gäller idag, Stockholm för hela slanten!
 
 
Packning pågår! Fick just veta att det bär av till storstaden idag och plåtning för mitt nya jobb som fotograf åt musiksidan Drefvet. Jag och min journalistkollega kommer att bevaka Avicii ikväll, jag med min kamera. Det blir full fart hela dagen så jag önskar alla en fin fredag, jag sätter av mot mina äventyr nu.

See ya!!
 
 

Vårkänslor

 
Sedan solens strålar i helgen har jag haft vår i sinnet och vill rivstarta igång säsongen bums! Drömmer mig bort till att sitta ute o fika på en mysig lummig grönskande innergård eller på en uteservering. Med sol i ansiktet! Ja jag vet, det är en bit kvar dit, men snart...! Bara för o väcka våren och en varmare årstid till liv har jag trotsat det sista av vintern och tagit på mig skinnjacka fem dagar i rad. Kanske ber jag om en förkylning? Men jag kunde inte låta bli att släppa loss vårkänslorna och min längtan efter att få byta garderob.
 
På bilden har jag mina boots på 10 cm klack, så snygga! Att jag blir 180 cm över havet i dem berör mig inte ett dugg, det är ju snyggt med längd. Eller vad säger ni?

Kärlek på vägen

 
 
Tjing! Landade just hemma efter att ha varit ute en sväng. Det blev en kort promenad ikväll, behöver verkligen komma igång o röra på mig mer. Soffan har varit lite för mycket vän denna vinter och kroppen längtar efter att träna o röra sig. På vägen jag gick fann jag ett gott tecken, jag tar det nämligen så, ett stort hjärta uppenbarade sig framför mina fötter helt plötsligt. Det måste väl ändå innebära att något positivt är att vänta? :-)
 
Hoppas ni har en fin kväll, nu ska jag fortsätta min onsdag med bildredigering!
 
Bilden är från Instagram, som jag har fått en himla massa nya följare på senaste dagarna, på bara två dagar över 60 nya följare, undrar om det är något jag missat? Hur som helst är det galet roligt! Börjar närma mig 2500 följare där nu... Ni hittar mig på @myhappydays_se

Hemma hos mig i köket

 
Fått frågan både via bloggen och på mitt instagram senaste dagarna vart de snygga nya tavlorna kommer från som ni skymtat hos mig. De är utav märket Tryx och finns på Nordljus.net
 
 
Sitter på en stol där vid matbordet ni ser på bild och är riktigt happy o sprall i detta nu, energin jag har jobbat upp senaste dagarna är lovely! Och jag blir så glad när jag märker att det smittar av sig på er med, fått så fina kommentarer om mitt goda humör sista tiden, tack så mycket. Det är ju det den här bloggen handlar om, att sprida glädje och inspiration!
 
Men mitt leende här i köket beror inte bara på nya snygga planscher att titta på utan även på att det är nu det händer, livet tar sats och så mkt runt mig drar igång på en o samma gång. Om jag har tur så kommer jag att få göra ett häftigt fotojobb i helgen i Stockholm och så har jag just bokat in ett annat spännande möte hemma hos mig med en fotograf och journalist. Mer än så kan jag inte skriva nu, men om allt vill sig väl och vi har tur så kan ni få se mer om detta framöver...

FAB liv!

 
Tittar in en sväng så här på kvällen med ännu en bild tagen i helgen av min duktiga 4-åring till fotograf.
 
Ni vet, när ett hjul börjar att röra sig framåt o när det så saktliga fått upp farten så snurrar det på så himla bra. Just så känns i mitt liv nu, allt bara flyter på. Ni vet det här med positiva händelser och att jag är inne i ett flow nu som jag skrev om häromdagen? Det bara fortsätter, fått ett spännande erbjudande igår och ett annan förfrågan idag. Inget som jag kan skriva om än. Men, det händer så mycket positivt i mitt liv nu på en och samma gång att jag knappt vet vad jag ska göra av alla känslor! Det är underbart, Känner att det här året, 2014, kommer bli ett väldigt fint och bra år. Är ni med på det?
 
Nu ska jag varva ned i soffan med lite SATC innan läggdags. Har slitit hela kvällen med att måla en våningsäng, imorgon blir det omgång två, puh! Glad att jag fick hjälp ikväll, det är inte det roligaste projekt jag tagit på mig men fint blir det!
 
Natti!

Ansiktsmålning

Hade en liten söt kattunge på besök i helgen, rosa o fin med hjärta till nos...
 
Men hemmagjord hamburgare var hon inte sugen på kissemissen...
 
Däremot så tyckte hon bättre om min kamera och tog denna bild på mig.
 
Nyponrosen har pratat länge, ja sedan i somras tror jag faktiskt, om att hon önskar sig ansiktsfärg. O nu i helgen så sprang vi på en palett av en slump, klart att den fick följa med och oj så roligt vi hade! Jag är ju en kreativ konstnärsjäl som älskar att skapa med mina händer och förr målade jag mycket. När jag blev förälskad i fotograferingen så fick mitt tidigare intresse stå tillbaka. Men nu kände jag hur glädjen i att skapa konst med en pensel kom tillbaka, för ansiktsmålning, fy sjutton vad kul det var! Jag längtar till nästa vecka när jag o lillan kan måla igen. Vi planerade redan nu hennes kalas i sommar. Då vill hon att jag ska måla barnen som kommer och så önskar hon sig ballongkonstären där igen. Vilket kalas det kommer bli!

Vecka 8

Buller och skratt denna vecka får ett bidrag av en liten busfia som gömmer sig under en virkad filt mormorsrutor.
 
För er som är nya följare av min blogg (lägg gärna till Happy Days på bloglovin genom o klicka på det blinkande hjärtat nedan) kan jag kort berätta om Buller och Skratt. Vi är utvalda fotografer som medverkar i ett årligt projekt, det pågår hela 2014 där vi varje söndag redovisar ett dokumentärt vardagsfotografi som fångar våra barn. Det är såå himla roligt, jag blir så inspirerad utav att titta på allas bidrag vecka för vecka, så titta gärna in på vår sida Buller och skratt!

Kalashelg

 
Nyponrosen uppklädd i fin vintageinspirerad kalasklänning ala 50-tal och med en rosa fjäril på kinden då det bar av till 4-års kalas idag.
 
Har ni haft en fin helg? Vad har ni haft för er? Berätta! Kanske njöt ni av solen som vi i Norrköping? Hoppas! Här sken solen till o från så vi passade på att ladda på med solenergi och invigde vårjackorna. Ett annat vårtecken var upptäckten av snödroppar vid vägkanten, lyckokänslor! Helgen har även bestått av mellomys med tillhörande disco på vardagsrumsgolvet, tacokväll och som ni ser ovan barnkalas för lillan.
 
Vill även passa på att säga ett varmt TACK för att alla fina kommentarer till föregående inlägg om reportaget där mina bröllopsbilder var med, så himla roligt! Jag är glad i hela själen, tack igen! Vill ni komma i kontakt med mig som fotograf för bröllop, porträtt, barn, familj eller produktfoton får ni gärna kontakta mig på josefin.landhagen@gmail.com.
 
Ha en fin kväll, återkommer inom kort med en ny uppdatering, veckans bidrag till Buller och Skratt.

Ps I Love You

 
Jag måste berätta med stolthet och rördhet att mina bröllopsbilder från Frida och Gustavs bröllop förra sommaren har publicerats i ett fint reportage på Vintage Honeymoon.
 
"Ljudcollage, semeltårta, vickning från McDonalds och Guns and Roses. Frida & Gustav är inte bara utomordentligt vackra, kloka är de också! Gör som dem; våga vara som in själva vill!

In och inspireras, glädjs och bildflaneras!
"
//Vintage Honeymoon

Fabulous Friday

 
Fredagskänslan smyger sig på mig och sprider sig i kroppen som ett värmande pirr, även om den här bloggerskan är något trött denna förmiddag. Vaknade med huvudvärk och tror en förkylning försöker sätta klorna i mig. Så jag satsar på vila och varmt te idag o hoppas att jag kommer undan.

Kram på er, ha en fantastiskt fabulous fredag!

Hos oss ikväll


På mitt halvmånebord sår en salig blandning av tindrande ljus i silverstakar och födelsedagsblomster, fint i hemmet.
 
Har flera buketter blommor sedan min födelsedag, bortskämd man blir. Älskar att ha färska snittblommor i vas. Rosbuketten står i en vas/ljuslykta som jag fick på jobbet igår. vi hade en intern OS-tävling i en kategori som vi kallade vind. Man kan säga att jag hade medvind, för jag tog guld och vann denna fina. Och det på bara tre dagar, eftersom jag var ledig de andra två, så lite mallig känner jag mig då mina medtävlande hade två bonusdagar på sig att komma ifatt mig. 
 
Den fina fotograferingsbroshyren kom i ett paket på födelsedagen, den är antik och innhåller fotograferingstips, härliga svartvita foton och prislistor för gamla kameror och tillbehör, roligt! Jag ska visa er lite av innehålet en dag. Påminn mig om jag glömmer!
 

Små grå moln

 
 
Det mest är bra, men jag är liiite irriterad över servicen hos min mobil- och bredbandsleverantör. Service för mig är välidgt viktigt och jag sätter ribban högt. Kanske inte så konstigt då jag själv jobbar på ett företag som blev prisad som Sveriges bästa kundservice i år. Att jag inte kunde uppdatera bloggen och jobba med pågående projket igår satt lite spår i humöret idag. Men det mesta ska nu vara löst, eller de blir det inom ett par dagar.
 
Så, jag ska skaka av mig de små grå molnen nu och fortsätta min torsdag här hemma. För idag är jag o barnen hemma då det var lite småkrassligt när vi vaknade. Får hoppas att vi är pigga o glada imorgon igen, för då är det veckans bästa dag, freeeedag!!

Födelsedagen

 
Varm, vacker och välmående dag, jag är så nöjd över en fin födelsedag som firats med familjen.
Tack alla vänner, bloggläsare, Instagramföljare, FBvänner and so on för alla hälsningar idag, love!
 

Idag är ingen vanlig dag...

...För idag är det min 32-års dag!

Solskensmorgon, mys med skatterna och sova ut länge. Underbar start på födelsedagen. Ska fortsätta fira med en solig promenad och locka fram de bästa av vårkänslor. Senare till kvällen vankas smörgåstårta och gäster.

Joy

 
Är inne i en positiv flow just nu och det sprakar glädje inom mig, underbar känsla! Stora händelser bidrar till mitt leende, som att jag och en av mina finaste barndomsvänner bokat resa för våren, jag ska skriva mer om det i ett eget inlägg. Det är även officiellt från idag att jag kommer jobba som fotograf för en nystartad musiksida, mer om det kommer också... Fick även ett mail om att ett vintagebröllop jag fotograderade förra året blivit publicerad på en stor bröllopssida idag, som ett reportage! Jaaa, jag ska skriva mer om det med, så ni har mycket att vänta från Happy Days! O roliga förfrågningar, från olika håll, jaa... Alltså, mitt hjärta bara bultar i galopp av lycka! Hela mitt inre dansar en nyp mig i armen dans...   
 
Och imorgon mina vänner, är ingen vanlig dag, för då är det...? ;-)

Sportlov

 
Veckans första sportlovsdag inleds med pyjamasparty i soffan med tre busfrön. Pontus fick lov att bjuda hem en vän att sova över, o nu sitter dessa nöjda vänner o myser med popcorn, film och laddar för att vara uppe så länge de orkar, de siktar på hela natten. Jag får se om jag hänger med i deras tempo. ;-)

Vecka 7

 
Ögonblicket av bus, solskenslycka och barnfnitter värmer fortfarande så levande i minnet. Allt är kvar där på bilden, som det var just då. Det är det jag älskar med fotograferingskonsten, fånga ögonblicken och bevara dem, uppleva alla känslor om och om igen. Jag är lycklig över att jag har mitt brinnande fotointresse att föreviga mina skatters barndom med. Känner enormt mycket glädje av denna bild som är veckans bidrag till fotoutmaningen Buller & Skratt.
 
 

Oväntad förändring

 
 
Ibland blir det inte som man tänkt sig. Men förändringnar kan även komma välbehövligt, vilket man kan förstå i efterhand. Jag fick en ny look igår efter besök hos frissan. Min utväxt skulle trollas bort med slingor, som vanligt. Men den här gången belv resultatet inte som vanligt, utan något helt annat. Jag blev ju jätteblond!
 
Chockkänslor som nej nej det här var INTE vad jag tänkt mig, jag som har så mörka ögon och ögonbryn trivs med något mörkare blond nyans för att det ska smälta in bättre i mina drag. Så jag var faktiskt lite illa till mods över min blekning större delen av dagen igår. Men så vaknade jag imorse o tänkte, nej det här är kanske inte så tokigt ändå!? I med lite hårnålar, slarva till en frisyr och vips, det blev ju rätt bra! Så nuu trivs jag med min oväntade förändring mer och mer, känner att det här var nog faktiskt precis den nystart som jag behöver just nu!

Kärlek till er

Kärlek, till er från mig!
 
Vaknade imorse och möttes av kaotiskt kärleksbombning ute i världen. Fint, men samtidigt så fick jag lite andnöd. Kisade fortfarande med ögonen och halvsov när jag öppnade mobilen och denna kärleksvåg kastades över mig från alla digitala medier.
 
Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till den här dagen numera. Den får mig känna mig ensam samtidigt som jag blir glad när jag ser all kärlek. Ensam för att mitt hjärta inte hittat kärleken igen, den kärleken som man vill hålla i handen och pussa på. En Han, som gör mig fnittrigt yr och galen, en Han som man känner ett Vi med... Klart att jag inte är ensam, jag har ju alla mina fina vänner, min familj, världens vackraste skatter till barn, mina kärleksfrön och mina allt! Men just den här dagen så blir den pusselbiten jag inte har extra märkbar.
 
Men kärlek är vackert och den finns i alla former. Så jag väljer att fokusera på den glädje som kärleken är i allt annat fint i mitt liv. Och jag skickar min kärlek vidare till er, för kärlek är ändå något som ska spridas och slösas med! ❥

Hemmakväll

 
Lung mitt i veckan kväll här hemma med tända ljus, det facklande skenet ingår alltid hos mig och sätter myskänslan på hög nivå. Det är skönt med ensamheten ibland, när man har haft dagar som rasat fram fyllda av spontanitet behöver man det här lugnet, dra sig tillbaka och bara vara där man känner sig hemma. Och jag gör det här, i min 2,5:a där jag började mitt nya liv för snart 2 år sedan. Jag trivs! Trivs här och trivs där jag är mitt i livet. Där nya saker ständigt händer och man kastas in i en oskriven framtid som man har fria händer att forma utefter bästa förmåga och önskan. Jag har aldrig känt mig så levande som nu. Trivs på jobbet, med mina kollegor, med mina vänner, att vara social och lära känna nya personer, ser fram emot nya utmaningar som väntar och känner mig hel som person i rollen som mamma åt mina fina skatter, mina allt! Livet, det är fantastiskt och det känns så skönt att ha hittat ro o vuxit flera mil som person. Fin kväll på er!

Ett välgörande ljus sprider sig

 

Det finns något som känns mer viktigt än annat för mig och det är barn. Det gör så ont i hjärtat när jag ser barn fara illa eller drabbas av svåra sjukdomar. Och jag skulle så gärna vilja engagera mig mer, göra det lilla jag kan. Den 15 februari är det den internationella Barncancerdagen och i mitt hem står lyktor som sprider ljus för den dagen. De är från Majas Cottage och säljs med förmån till Barncancerfonden, 50% av kostanden doneras direkt vid köp hos dem. Jag gillar verkligen hur vackra de är och att hälften av summan går till något stort och välgörande. Det är något litet som jag kan göra, och jag tycker kanske just därför att de är extra vackra att titta på i hemmet.


Det är de små sakerna

 
Att små saker kan få mig så löjligt lycklig. Det måste vara för att jag ständigt fokuserar på alla guldkorn och ser det positiva i livet. Hjärtat är fullt av kärlek efter en fin helg av äventyr med skatterna, själen glad och läpparna ler. Fint så, bästa känslan har landat i magen när vi startar upp den nya veckan. Tyvärr vaknade lilla Nyponrosen med feber denna morgon så vi börjar med en dag av vab här hemma.
 
 

Vecka 6

 
 
Wakie, wakie... Liten Nyponros var inte så pigg på att gå upp tidigare i veckan.
 
Fler bidrag till fotoutmaningen för vecka 6.

Vasalopp!

Första gången på skidor idag
Och då är det klart man blir intervjuad när man kommer i mål
För även om man är nybörjare var det väldigt roligt att köra ett helt Barnens Vasalopp själv!
 
Vi har hunnit med mycket idag, startade dagen med ett varv i Barnens Vasalopp för Meja som stod på skidor för första gången o visade sig vara en hejare på att åka. Så himla roligt, hon är en tuff och envis tjej som har lätt för att lära, det gick faktiskt väldigt bra och stolt blev hon över medaljen när hon kom i mål. Intervjuvad blev hon också.
 
Dagen fortsatte med äventyr in till stan och ett besök med barnen på Arbetetsmuseum, vi tittade bla på fotoutstlänningen som jag skrev om i förra inlägget och fikade. Sen tog jag dem på en kulturell promenad genom våra fina kvarter i innerstaden o visade upp industrilandskapet, vattenfall, gamla broar, en kvinna som klättrar på en fasad och en ombyggd strömpark som vi får ta o besöka i sommar igen.

Hemma hade vi kvällsmys och tacogratäng (recept), lagom till mello somnade båda skatterna helt slut efter dagens äventyr, så det blev en singelkväll för den här mamman i soffan ikväll.
 
Har ni en fin helg?

Tro, hopp & kärlek

 
När man inte vet vilka vägar man ska ta och bara går, så kan de mest spännande saker hända. 7 trappor upp hamnade jag otippat på en fotoutställning idag. Jag gick där uppe med knarrande trägolv under mina fötter i lugnande tystnad och kände mig så tillfreds. Att gå på utställningar gör jag allt för sällan, men jag trivs! Jag lovade mig där uppe att börja gå oftare.
 
Den här utställningen Tro, hopp och kärlek, handlar om sjömän och tatueringar, i rummet intill får vi följa sjömän ute till havs i dramatiska fotografier. Jag måste tillbaka, hade inte lång stund nog på mig att titta klart. Bilderna är tagna med min nya lovely iPhone 5S, jag är helt såld på den mobilkameran, visst blir det bra bilder?
 

Always believe


"Always believe something wonderful is going to happen. Even with all the ups and downs, never take a day for granted. Smile, cherish the little things and remember to hug the ones you really love."

Tisdag i Sthlm

 4 från dagen

Vackra Oscarsteatern gav mig svindlande känslor, både av hissnande höjd från läktaren och av dess skönhet
 
Älskar att resa med tåg och känslan att vara på väg...
 
 Jag innan det bar av på morgonen
 
 
Sitter på ett tåg med Eskobar i lurarna och rullar genom ett svart landskap i detta nu, myser. Gillar att åka tåg... Det ger mig en rofylld känsla, får mig koppla av o ger mig tid att reflektera.
 
Jag rymde vardagen idag som ni förstår och som mina Instagramföljare redan fått se under dagen. Att kastas in i något oväntat och vara spontan, jag gillar det! Fick en förfrågan igår med kort varsel om att åka till Stockholm idag och delta på Säljdagen med fantastiska föreläsare. Den möjligheten är jag väldigt tacksam över att jag fick, såå inspirerande den här dagen har varit! Jag gillar det här med sälj, det handlar inte om att pracka på, det handlar lika mycket om att sälja in sitt företag som sig själv som en intressant person. Man har stor fördel av det i vardagen.

Someone new

 
And the road travels on
But I'm still near you
In my life, like a song
I will still hear you, still
 
 
Bild genom mitt älskade Instagram på väg hem från jobbet ikväll när jag gick den glashala asfaltsgatan fram leendes under en glödande februarihimmel i regnbågens alla färger. Minusgraderna bet mig i kinderna och ja, jag log av kvällsrodnaden och fylldes av lycka även om det bränner lätt inom mig när jag blundar.
 
Att leva med sår och att slå på och av är något jag lärt mig senaste åren. Det är svårt att finna kärleken och någon som vill vara seriös nog att finnas i mitt liv, på riktigt. Och jag är lika svår att fånga jag, för jag kan inte kasta mig in i en ny tvåsamhet hur som helst. Jag är rädd för att fastna i ett vardagligt grått ekorrshjul igen, livrädd. Anledningen är nog att jag blev så kvävd tidigare när jag inte tilläts vara jag. Hon som vill färglägga tillvaron, som är kreativ, social, smågalen, äventyrslysten och som fångar det bästa av dagarna som går med en stor portion humor.
 
Men det bästa är, att jag inte har bråttom. Kärleken kommer när den gör. Tills dess får jag försöka att vara snäll mot hjärtat, för det gör ont att slå på och av sina känslor och hoppas hela tiden.

Vecka 5

 
Kärlek helt enkelt
 
-Buller & Skratt-

RSS 2.0