Upplevelser i julklapp

 
Inlägget i sammarbete med www.happy-day.se
 
 
Om en månad står julen för dörren och visst är det här med juklappar svårt? I alla fall tycker jag att det kan vara knepigt att hitta på presenter till mina nära och kära. Sen tycker jag oftast att det blir lite köphets av prylar, som man oftast inte behöver. Men känslan av att göra någon glad är ändå oslagbar, jag älskar överrasknigar, både att få och ge bort! Så idag tänkte jag slå ett slag för upplevelsepresenter som ett tips inför jul!
 
Personligen älskar jag att bli bortskämd med mysiga studer för kropp och själ, som att ta in på spa och koppla av med massage och ansiktsbehnadlingar. Eller att äta gott ute på resturang och få kvalitétstid ihop i trevligt sällskap. På happy-day.se finns ett brett utbud av olika upplevelser, allt från äventyr till avkoppling. Jag hittade flera spännande upplevelser där som jag gärna skulle vilja bocka av från min bucket-list, som att flyga luftballong och takvanding över Stockholms stad. Men även choklad och vinprovning samt möjlighet att hyra en privat relaxavdelning är väldigt lockande.
 
Vet du något spännande som du vill få chans att uppleva eller någon upplevelse som skulle passa att ge bort till en vän i julklapp? Håll då ögonen öppna inför Black Friday nu 29/11 hos happy-day.se för chans till bra priser!
 
 
 

Hotellweekend på Eggers i Göteborg

 
 
I helgen checkade vi in på Hotell Eggers för en mysig weekend på tu man hand i Göteborg. Ett hotell som jag har drömt om att bo på i flera år enda sedan jag snubblade över deras Instagramkonto. Ni förstår kanske varför, det är ju helt magsikt vackert där! Det är tredje äldsta hotellet i Sverige, ett anrikt hotell centralt beläget mitt i hjärtat av pulserande Göteborg. Vi hade bara ett par steg från tågstationen över gatan så var vi snart inne i den välkomnande och storslagan entrén med kristallkronor och den pampiga spiralformade trappan.
 
Vi kom att bo här i två nätter och hade valt ett dubbelrum executive med balkong, badkar och en lyxig rund säng. Rummet kallades för Jussi Björlings rum, då det hade varit hans favoritrum som han alltid bodde i vid besök på Eggers. Vi trivdes så bra här att vi ville stanna kvar och aldrig checka ut, så kan varmt rekommendera att bo över på Hotell Eggers om ni söker hotell i Göteborg. Maten var fantastisk, fruskostbuffén perfekt, personalen väldigt trevliga och hälpsamma och sängen sov jag som en prinsessa i. Alla rätt och fullt betyg, bästa hotellet jag bott på! 
 
Under vistelsen i Göteborg gick vi även på Hans Zimmers konsert, en pampig upplevelse på 3 timmar i Skandinavium. Vi besökte även årets första julmarknad längs med Södra vägen, dock under ett paraply då regnet var ihärdigt hela helgen. Men det var mysigt ändå! 

Det sista av hösten

 
 
Vi ser dagen försvinna utanför frostiga fönster tillsammans med det sista av hösten. En rodnad sänker sig över himlen tills den blåkalla natten tar vid och en månskära stiger upp över skogen. I sken av facklande lågor från levande ljus ångar varmt te. Där inne på punchverandan är det varmt, en atmosfär man vill suga in och stanna i. Vi har tagit in hösten, dekorerat bordet och format ett vackert stilleben som bjuder in till att slå sig ner, eller bara titta och titta...Drömma och ta in. En vacker stund. 

Scones i muffinsform, tips till fars dag!


 
 För en tid sedan bakade jag goda scoens i muffinsform. Tänkte dela med mig av receptet här om ni vill prova i helgen! Kan ju vara perfekt att överraska med på fars dag på söndag!  
 
 
 
Recept på 6 stycken muffinsscones:
  1. Blanda 4 dl vetemjöl, 1 tsk socker, 2 tsk bakpulver och ½ tsk salt i en skål. 
  2. Nyp i 50 g rumsvarmt margarin och bland med torrvarorna.
  3. Häll i 2 dl mjölk och knåda till en bra deg, den ska vara lite kladdig men hålla ihop och gå att forma.
  4. Fördela och klicka i muffinsformen.
  5. Toppa med havregryn 
  6. Grädda i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter, tiden kan behöva justeras utefter ugn.

Servera scones rykande färska till te, här hemma är de ett populärt inslag till långa sköna helgfrukostar! Hoppas det ska smaka, berätta gärna vad ni tyckte om ni provar! 
 
 
Fick många frågor på Instagram om den lejongula bakfomen, från Indiska! Visst är den härlig!? Gillar att den är i stengods och är så dekortiv och i en vacker färgklick som man blir glad av.Tror att den har utgått från sortimentet nu men kanske den finns kvar i deras outlet. 
 
 

Morgonen vaknar

 
Från en stilla morgon med dimslöjor över åkermarker och hästhagar intill där jag bor. 
 
God morgon hälsar jag er med ett par bilder från ett vackert tillfälle i förra veckan fotade med min mobil, Huawei P20. Det var en disig och frostbiten morgon med dimslöjor, magiskt vackert! Tacksamt att ha en bra mobilkamera till hands när ögonblicken är förtrollande och bara måste fångas på bild. 
 
 
 

Går upp klockan 5 varje morgon

 
Ni vet när dagarna bara sveper bort i en blinkning? Då det är så mycket som ska hinnas med att tiden som är över är knapp, ja nästintill obefentlig? Så har det varit sedan jag och Nyponrosen kom hem från Kreta. Har haft så mycket att berätta men ingen tid, tid är en bristvara som det så ofta heter. 
 
Hur har dagarna sett ut? Jag har varit stressad men jobbar aktivt på att ha ett lugn inom mig, att fokusera på nuet och på hälsa och välbefinnande. Att lyssna på kroppen. Efter Kreta som ligger en timme för i tid så har jag vaknat klockan 5 varje morgon här hemma i Sverige. När vi kom hem flyttade jag tillbaka klockan en timme för att vakna 6 av mig själv, men sen kom vintertiden några dagar senare och jag fick flytta tillbaka tiden ytterligre en timme, vilket fick följden att jag vaknat 5 varje morgon nu i snart 2 veckors tid. 
 
Men vet ni, det gör mig inte något! Tvärtom, det har varit väldigt skönt och välbehövligt. Jag har gått upp i mörkret, tänt ljus och gjort mig en kopp te. Haft lyxen att kunna starta varje morgon med att lägga en svalkande och lugnande ansiktsmask, sett morgonen börjat vakna till liv sakta utanför fönstret. Sen gått ut och vandrat i en timme i de vackraste soluppgångar, i sällskap av rådjur, hästar i hagar frisk bitande luft, frostklädda landskap och en stillhet. Varit ett med naturen och fått så mycket glädje i själ och energi i kroppen som följt med mig hela dagen. Det har varit precis det jag i min stress behövt.
 
Jag har även som idag kunnat starta igång dagen vid halv fem med att kasta mig över skolarbete i resurser och ekonomi inom marknadsföring, oerhört lärorikt och intressant! Har ägnat denna morgon åt att göra klart ett arbete om företagsekonomiska begrepp och applicera KPI:er till en marknadsstrategi, senare i dag ska jag ta del av två lektioner. Det är bara ett halvår kvar nu tills jag tar examen och är färdigutbildad Digital Marknadskommunikatör. Jag brinner verkligen för det här, vill bara lära mig mer och mer! Det känns spännande men även lite läskigt att snart ge sig ut på arbetsmarknaden efter 2 års studier. Men företagen skriker efter denna kompetens som jag besitter, så det känns väldigt positivt när det kommer till att hitta en arbetsplats. Börjar att spana redan nu, ni får gärna länmna en kommentar om ni känner till något som kan vara intressant! Viktigt för mig är att få vara kreativ och själv kunna styra upp mina arbetsdagar. Vill blanda foto med kommunikation, marknadsföring, content och få möjlighet att uttrycka mig visuellt. :)
 
Huvudanledning till att jag har haft lite tid att säga hej till er här och uppdatera om mina dagar har varit att jag till följd av de tidiga morgnarna har lagt mig väldigt tidigt! Som igår somnade jag redan halv nio på kvällen. Men jag har ju så mycket att berätta, allt fint jag varit med om! Som att helgen var händelserik och mysig och lämnat efter sig ett värmande leende. Besökte då bland annat en undangömd plats i en ravin begravd i nedfallna löv där höstens färger ännu fanns kvar, det var maigskt (lägg till min Instagram @myhappydays.se för bilder)! Njutit av vacker stilla disig november med utsikt över en spegelblank sjö, fått oändligt många pussar, dansat, yogat, promenerat och ätit riktigt gott... Sen alla vackra bilder jag har fotat senaste månaden men knappt inte hunnit redigera. Tiden vid dator har helt enkelt minimerats, jag har velat vara närvarande utan att sitta här och låta skärmen ta min tid. 
 
Så, nu hur jag uppdaterat er lite och ska ta mig tillbaka till nuet, varva ned efter en intensiv start på dagen. 
 
Kram, ta hand om er!
 
 
 

RSS 2.0