En pepparkaksgumma i köket



Julsens första pepparkaksbak i vårt kök idag! Jag och lilla Nyponrosen var hemma och lediga, så vi passade på att baka pepparkakshjärtan och doppade dem sedan i kall mjölk, mmm! Den fina stjärnljusstaken på bordet i silverpläterat stål och speglar är en favorit från shoppingturen i STHLM helgen som var. Vacker!

Är så uppspelt idag, det pirrar något enormt och glädjen finner inga gränser. Det är något på gång med bloggen, vänta tills imorgon så kommer förhoppningsvis en smygtjuvkik...! Är himla peppad, peppad med både pepparkakor och glädje!

Gamla Stan i mina spår

 
Kullerstensgränder
Som ni vet har jag en förälskelse i gamla cyklar, dessa vimlar det av i gamla stan, love it!

Charmiga krogar

Vackra småbutiker med handplockat utbud av vackra ting

Ännu en förälskelse...

Kastanjeträdet
Det fanns kvar av hösten
 
 
 
 
 
 
 
 

Soft, vackert och känslofyllt

 
Gomorron onsdag!
 
Sitter och äter frukost med skön bakgrundsmusik och levande ljus... Alltså, suck...! Vad den här killen är duktig, jag kan lyssna forever and ever och fast jag inte kan spela själv så vill mina fingrar bara flyga över ett piano och klinka tangenter när jag hör honom spela... Kanske skulle börja ta lektioner? Mitt onsdagstips, lyssna och njuta av Gavin Mikhail...!

Backstage @ATTITUDE-STHLM

Lite häng bakom kuliserna innan modellerna skulle klä om för catwalken
Jörgen var på hugget och ville få oss att fånga ögonblicken backstage!
Modellerna gör sina ombyten

Påklädning och tempo, snart dags att gå ut och alla detaljer fixas

Make up, stort rum i full rörelse!

Har halkat in på gråskalor, så kör en liten aptitretare i B/W med några av bilderna jag plåtade backstage på modemässan ATTITUDE-STHLM i helgen. Detta var otroligt exklusivt och absolut inga andra besökare förutom oss ca 20 personer som var speciellt inbjudna till 'Fashion Shootin' School' som anordnades av Samsung fick befinna sig backstage. Fotograferingen leddes av den internationellt erkäna fotografen Jörgen Brennickea, riktigt härligt sprallig och positiv person, hade så roligt!! Vill ni se mer bilder från mässan så kommer det!
 

Pendeltåg mot ATTITUDE-STHLM

 
 
Snygga vännen i väntan på vårt tåg som skulle ta oss till ATTITUDE-STHLM 2012. Vi konstaterade rätt snabbt att det var ritkigt "mässväder", dvs gråtoner och duggregn över dagen. En perfekt lördag att fylla med rolig trendspotting och shopping!
 
Snart kommer bilderna från mässan!
 
 
 
 

När morgonen färgar Gränslandet


Vilar mina ögon en stund på vackra Gränslandet i morgonskrud. Fint kunna ta fram en bild med minnen och drömma sig bort och låtsas att man är just på den platsen. Längtar efter min vanliga motionsrunda när jag ser denna bild... Men det blir ingen morgon-pw för mig när jag komer hem snart, det blir sova som gäller efter nattens jobb. Så gomorgon till er alla som är på väg upp för att möta dagen och gonatt till mig som ska sova bort halva min tisdag innan jag hämtar hem mina älsklingar och överösa dem med kärlek.
 
Ikväll ska jag försöka få en stund över för att fylla bloggen med bilder från Stockholm. Tror jag ska börja med det smaskigaste först som alla pratar om nu, ATTITUDE-STHLM 2012! Verkligen grymt roligt att bli inbjuden till mässan och få denna unika möjlighet att få medverka som fotograf backstage och plåta modellerna!

I nättidningen Eloge Magazine

Fick den fina förfrågan från Eloge Magazine att vara deras veckans blogg och bli intervjuad, tack! Lite typsikt att blondinen på bilden bestämde sig för att gå o bli brunett lagon till detta, haha, nåja! Har ni inte redan upptäckt http://elogemagazine.se/ så är det hög tid för det nu. en riktigt välgjord härlig bloggtidning i snygg förpackning på nätet fylld med intressanta reportage som DIY, inredning, barn, mode mm. Bara dyka in och läsa över en varm kopp choklad och några tända ljus... :-)

Att inte ha hunnit samlat klart alla intryck



Jag har inte riktigt landat mentalt än efter den helt fantastiska... roliga... händelserika... oförglömliga... minnesrika... glädjefyllda Stockhomsresan på 4 dgr. Det finns så många intryck kvar att smälta, ta in och sortera, det finns så galet många vackra bilder att gå igenom från dessa dagar. Jag har inte hunnit. Var med om så mycket... Nu ska jag jobba natt så kommer förmodligen inte få tid att uppdatera förrän imorgon, håll ut, bara jag får lite tid så kommer det. Är så otroligt glad för den här tiden, glad för att ha fått umgåts med en av mina finaste vänner i dagarna fyra. Det finns vissa vänner som man har ett speciellt band med, som man tänker på i samma sekund man får ett sms, som man alltid är nära oavsett avstånd. Min vän Lelde är en av de vackraste i mitt liv, hon och många fler av mina vänner. Jag skulle nog vilja säga att de vänner jag har är handplockade och sällsynta pärlor allihopa, de är fint att ha den vännskapen!
 
Och, jag har färgat håret idag, från ultrablondin till mörkaste mahogny, håll till godo med Instragram om ni vill tjuvkika omgående så lovar jag fler bild på min makeover senare i veckan!
 
Nu måste jag varva ned, samla intrycken lite och sedan ge mig av mot nattjobb! Ha en fin kväll!

Nagelvård från Apoliva



Jag är på resande fot i Stockholm nu men har förberett med ett inlägg för er.

Nya produkter har kommit att utvädera för Apoteket, klicka in på länken så får ni se vilka andra härliga bloggare som är med och testar i panelen. :-) Det är verkligen spännande den här gången för nu ska naglarna vårdas! Och det passar mig som alltid har haft rena katastrofnaglarna, de är av sämsta kvalité, tunna och skivar sig direkt. Enda gången jag kunnat skryta med fina naglar har varit under mina graviditeter, då fick jag stenhårda långa klor, kände mig som en tiger. Galet så långa och starka de blev, det var en rolig erfarenhet! Någon som kan förklara varför de blev så för mig? Är det något hormonellt?
 
Nåja, vi ska se om Apolivas Hand&Care-produkter kan göra under för mina naglar! Jag har faktiskt inte några större förhoppningar, för det känns som det inte finns något som kan fixa dem. Men vi får se!
 
Happy Friday Darlings!

Mot El Stockholmo!

Nu har jag nya spännande happenings på gång! Packar väskan för att bege mig från Norrköping, framför mig väntar en tripp till stora staden!! Vad jag ska göra där? Checka in hos vänner, shoppa,luncha på stan, njuta av storstadspulsen och så ska jag på mässa! Och inte vilken mässa som helst utan ATTITUDE-STHLM 2012!!! Om ni inte känner till mässan så kan jag kort berätta att det är Nordens största mode- och skönhetsmässa, hålls i Kistamässan nu i helgen. Där kommer jag som VIP-inbjuden att få medverka i en exklusiv 'Fashion Shootin' School'!! Oboy vad det ska bli spännande!!! Kommer få vara med backstage och plåta modeller, pirrar!!

Är du nyfiken och vill ta del av stora internationella designers på catwalken och se det nyaste inom skönhetsbranschen så missa inte ATTITUDE-STHLM! För mer info så kika in och GILLA ATTITUDE-STHLM http://www.facebook.com/ATTITUDESTHLM  

Fler som ska gå? Ser ni mig i vimlet på lördag på ATTITUDE-STHLM 2012 så kom gärna fram eller vinka!


Varför alltid så positivt?

 
Idag var det inga problem att hoppa upp tidigt och ge sig ut i soluppgången på en energigivande pigg pw, mår alltid så bra stunder som dessa! Fantastisk vad glad man blir av solljus och rofylld av lugnet som ligger över Gränslandet. Gick 1,5 tim igen, min vanliga runda och jag fullkomligt bomaderade mitt Instagram med bilder under tiden... Kunde inte hejda mig så när jag kom hem rensade jag faktiskt hälften för tyckte det var att gå lite till överdrift, men kika gärna in på @myhappydays_se så får ni se 9 av dem som ligger kvar. ;-) Bilden ovanför var den sista bilden jag knäpte, vände mig om som hasigast för att korsa vägen och där tornade denna bild upp sig, magiskt vackert!
 
Vilken lycka det är att få gå här ute och suga åt sig allt det vackra och ladda batterierna. Och när man går här ute i tystanden och bara har sig själv och sina tankar så tänker man väldigt bra och får ordning på känslor och funderingar. Jag vet att jag kvittrar otroligt mycket i mina inlägg senaste tiden, men jag mår bra! Allt det här jag skriver om får mig även att må bra. Jag lägger fokus fram och på det goda i livet och det som ger mer energi än vad det tar.
 
Fick en klick elaka påhopp i mitt inlägg om livet efter seperationen just på grund av min glädje och rosenskimrande sätt att skriva. Vissa av de som kommenterade tycker att det är falskt att alltid vara optimist och se possitivt på livet. Jag mår inte alltid bra, jag är inte utan problem, nej verkligen inte. Men för mig ger det mer att försöka ta sig vidare och hitta guldkornern i det svåra, det lilla som gör gott, det blir någon slags terapi. Just nu mår jag bättre än vad jag gjort på länge och känner mig trygg och stark i mig själv, så elakheter som bara skrivits i hopp om att såra rinner direkt av mig. Väljer som jag alltid gjort att försöka lägga mina tankar och känslor på viktigare saker i livet.
 
Önskar er en ritkigt FAB onsdag, nu ska jag piffa till mig för dagen, städa och leta upp resväskan...

Fotoutflykt till ravinen



Berättade ju kort om min fotoutflukt igår och nu som först har jag hunnit börja gå igenom bilderna. Helt magiskt ljus, fantastiskt vackert silade sig förmiddagssolens strimmor in genom skogen. Alldeles tyst var det, bara vattnet i bäcken som porlade och precis vindstilla. Rofyllt, så otroligt närvarande man var i sinnet där, man liksom fylldes av välbehag... Den här platsen andades Ronja Rövardotter och sagoskog, tänk att få plåta vackra porträtt i lite tema Sagan om Ringen där, det skulle ju vara grymt!!


Den här bilden tog jag ståendes i bäcken, haha, vad gör man inte för fotokonsten! Snygg ställning hade jag med, en "behind the sceness" har ni nedan, haha...!!
Jag in action!

Magiska ljuset... Ni anar inte vilken lugnande påverkan den här utflykten hade på mig, att få vara här i ravinen i den tysta skogen, mådde så bra efteråt! Precis vad jag behövde!

Min fotokompis kanske tror han är osynlig i skogen men icke, haha. Tack för att du tog med mig på den spontana fotoutflykten!
 
Har en heeel drös bilder kvar från gårdagens utflukt, kommer lägga in fler så snart jag hinner med.
 
 

Oobi rea!!

Sötaste Mejan leker doktor med gosedjuren, klänning Oobi Baby.
 
Måste dela med mig av ett kanontips som ni inte får missa, stor rea på härliga kläder från Oobi hos Lillatussilago just nu! Tycker verkligen om den härliga glada retrodesignen, tjusiga plagg! Klicka er in på någon av länkarna för att se hela utbudet!!
 

Vilken energi, go go goooo!!

Startade upp måndagen och en ny härlig vecka med 1,5 tim PW ute på landsbygden i Gränslandet. Morgonen vaknade sakta och i vackert varmt novemberljus..
 
Jag hade tänkt gå till gymmet men halsen stack så kände att nej jag ska nog ta det lite lugnt så jag inte åker på en förkylning, en promenad räcker nog. Men var lite frusen och inte alls pigg på att gå ut även om jag visste att jag skulle må gott av frisk luft och det skulle ge mig en gnutta mer energi då jag behöver den som mest. Så övertalade mig själv att en liten sväng är bättre än ingen alls och så vore det ju en skön start på dagen, en morgon som desutom var otroligt vacker.
 
Det motiverade mig nog och jag tog på mig och gick ut fast jag tvekade in i det sista. Men när jag väl börjat gå kände jag hur benen började pinna iväg allt fortare och fortare, adrenalinet kom igång, musiken i öronen peppade mig och morgonljuset sporrade med extra positivitet! Kände mig så oövervinnerlig där jag gick min power walk och taggad var jag! Full fokus fram och full fräs, ville nästan springa, det var en så härlig känsla!!
 
Så otroligt glad att jag tog den där morgonpromenaden, som inte kom att bli en liten sväng utan en lång. Direkt efter att jag kommit hem, duschat och svirat om hängde jag spontant med på en fotopromenad med en vän till en skog, vilken otroligt vacker plats han tog mig med till med magiskt ljus, bilder kommer i nästa inlägg! Ni som vill tjuvkika kan redan nu se bilder på mitt instagram @myhappydays_se.
 
Ha en fin dag så hörs vi till kvällen!

Brunch, Sean Banan och Pizzafest

Sonen var fotograf, för själv vägrade han vara med på bild som vanligt. Min lille snygging får man muta om han ska ställa upp som modell.... ;-)
 

Lilla hjälpredan i köket.
 
 
Hej på er, hoppas ni haft en FAB helg, vad har ni hittat på?
 
Här har vi haft mysigaste avslutningen på veckan jag och mina skatter! Vi tog sovmorgon och lyxade sedan till det med att baka goda frukostscones till brunch, alla hjälpte glatt till. Det är mina barns favoritfrukost som de själva önskade för dagen, hemlagade varm goda scones smör som smälter och aprikosmarmelad på! Yum!

Dagen fortsatte med en överraskning för mina små, nämligen ett besök till en livespelning med Sean Banan, en storfavorit hos kidsen. Och oj vad det vickaades på rumpan hos lilla fröken och händerna i luften!! Vilket ös och det var inte bara humor och skämt från Sean utan en hel del kloka ord till barnen. Som att alla ska vara den de är och vara stolta över sig själva, king! Words!

Fortsatte med en trevlig söndagsfika hos mina föräldrar och på hemvägen plockade vi upp pizza och festade på till kvällsmat, vilken dag! Nu sover mina söta och imorgon är en ny vecka, utan dem... Alltid sorgligt, vill bara hålla kvar dem för alltid och vägra släppa taget... Men vi har myst så att det ska räcka för hela nästa vecka nu. Nästa vecka har jag egna planer, är ledig och har både det ena o det andra att se fram emot.

Iste med lime i, lite sommarkänsla...
 
 
Sötaste Meja har en vacker klänning från härliga Oobi Baby med ett sött virkat körsbär fram, ni finner den i bästa webbutiken Lillatussilago.se
 
 

Operfekt perfekt

 
 
Sonen fotade mig och Nyponrosen imorse, bilden är oskarp men han fångade glädjen och kärleken mellan mor och dotter så fint och spontant, det får mig att älska den här bilden!! Operfekt perfekt är den för mig! Tycker det viktiga i en bild är känslan, om den berör, fångar betraktarens intresse och väcker uppmärksamhet. Fotografering är så mycket mer än rent tekniskt sett perfekta bilder där skärpan sitter som en smäck. Jag ska börja utmana mig att fota mer utanför ramarna, lite så där som jag skrev om i min fotoskola;
Fotoskolan del 6, lek med kameran!

Fredagshumor hela dagen

 
 
Haft en helt fab fredag, jisses! Jag har skrattat så att jag nästan gått av på mitten! Hade en fnissig dag och kunde liksom inte sluta hejda mig när jag väl kommit igång. Bröt ihop i fnissattack för minsta lilla och kunde inte sluta förens tårarna rann...!
 
Så himla rolig fredag, fredagsbryt och fredagshumor hela dagen lång! Älskar verkligen mina kollegor, de är bäst och underbarast! Fått en sån nytändning på jobbet sista månaderna, jag riktigt stormtrivs just nu! Har fått så många nya roliga uppdrag att jobba på och igår fick jag även vara fotograf i mitt vardagsyrke, grymt!! O så går det ritkigt bra i mitt yrke för mig nu med, jag vinner interna tävlingar och lyckas väldigt bra, det sporrar enormt! Idag hade vi friskvård, jag o två av mina närmsta vänner på jobbet gick ut en kulturell sväng och spanade in cool graffiti, blev lite bilder med som synes eftersom min kamera var med. Tog grymma bilder på min kära Roger, får se om de får publiseras senare. ;-)
 
Och så är jag så där extra glad för att jag var hos frissan idag och diskuterade en kommande makeover, så spännande det ska bli!  Ska göra något jag länge drömt om, vad får ni se inom några veckor!!
 
Slutade sent idag, kl 18, så jag är djupt tacksam från botten av mitt hjärta att jag har så omtänksamma föräldrar som kan hjälpa mig hämta busfröna innan skolorna stänger, vet inte hur jag hade klarat vardagen utan dem. När jag kom hem hade vi disco och popcorn med massa dans. Vi dansade som tokiga och barnen hade uppvisning. Märks att båda har det musikaliska i sig, sonen var föresten GRYM på dansgolvet, insåg att det här nog är något han skulle kunna börja med om han vill!
 
Niu sover så klart barnen sedan länge och jag sitter uppe med ett glas rött och redigerar bilder, happy Friday!
 

Apoliva makeup, produkttest för Apotekets bloggpanel

 
Nu har jag användt Apolivas makeup dagligen i två veckors tid, och är supernöjd!! Apolivas makeupprodukter är speceillt framtagna för känslig hy och tillverkade med milda råvaror och självklart parfymfria.Jag har fått hem dem att prova genom Apotekets bloggpanel som jag sitter med i och här har ni min recension.
 
 
 
Som grund har jag haft Apolivas foundation, den finns i tre färgnyanser. Tycker att den är lätt i konsistensen, jämn och täckande. Läser man på beskrivningen kan man även se att den är fri från konserveringsmedel och från råvaror med animaliskt ursprung. En väldigt bra bas med ett omedelbart slätt resultat.Har faktsitk inte hittat något att klaga på här. Tycker man får en bra produkt till ett bra pris!
 
På läpparna har jag provat Apolivas läppenna som håller läppstiftet på plats och även den är sjäklvart utvecklad för känslig hud och innehåller inga konserveringsmedel.Tycker läppennan satt bra på plats och ger hållbart resultat ihop med läppstiftet.
 
Apolivas läpstift i färgen Aubergine kom att bli en storfavorit! Först tyckte jag att färgen såg väldigt mörk ut då jag inte är van att måla läpparna med så mycket mer än lipgloss. Men nu älskar jag den, helt underbar färg!! Och läppstiftet både återfuktar och håller ett snyggt hållbart resultat. Kladdar inte ut, mattas inte av utan håller länge. Riktigt nöjd! Fick även hem nyansen Röda mattan, toksnygg färg den men den sparar jag till festliga tillfällen då jag inte är så vågad till vardags. Kanske får jag tillfälle att bära den på röda mattan någon gång till och med? Skämt å sido... ;-)
 
Sist men inte minst har jag provat Apoliva Eyeliner, också här supernöjd! Vilken hållbarhet, och vilken stadig fast pensel att måla med som gör det lätt att få ett jämnt och snyggt resultat, Jag har i alla år alltid användt kajalpenna, men nu har den fått sig en tuff konkurent! Jag gillar verkligen hur fint eyelinern ger en mer markerad linje som framhäver ögonen, och hållbarheten! Inte behövt bättra på något alls under dagarnas gång.

 

Här har jag läppstift i färg aubergine tillsammans med smultronrosa läppenna, mörkbrun eyeliner och som bas foundation, allt från Apoliva.

Vimsig blondin i sina bästa år på secondhandhyllan

 
 
Det här med att vara singel är en ny erfarenhet för mig, för efter 14 år i ett förhållande är man ju rätt ny på marknaden. Ny fast begangad, det är lite så jag känner mig. Menar, har ju redan varit med om det här med familj, hus och giftermål. Det är lätt att känna sig som ett tröstpris då man har så mycket i "bagaget". Även om jag anser att den man som är modig nog att komma in i mitt liv en dag och vinner mitt hjärta faktiskt får högsta vinsten. För hon som skriver den här bloggen om sina Happy Days är en bra tjej, hon är varm, öppenhjärtlig, omtänksam och fantastiskt rolig och smått galen i rätt sällskap.
 
Men nu sitter jag här på secondhandhyllan, tittar ned på marknaden under mina dinglande fötter i luften och känner mig ändå rätt nöjd med att sitta där. Jag har ett så här långt fantastikt liv bakom mig och ångrar inget. Finns det någon där ute som är menad för mig så kommer han in i mitt liv förr eller senare och accepterar mig och mitt förflutna precis som det är, men fram tills dess så ska jag njuta av nuet och fånga dagen idag. Visst saknar jag kärlek och den rätta i mitt liv men jag har inte någon brådska. Jag vet inte ens om jag har tid att träffa Mr Right just nu. Vill ha min nya vardag lite i fred faktiskt, vill känna på singellivet och ha tid för mig själv och alla projekt jag har på gång innan jag vill dela min vardag med någon för framtiden.
 
Kärleken slår antagligen ned då man minst anar, det brukar den göra och tills dess ska jag leva livet, på det sätt att jag ska fylla det med härliga minnen och fånga ögonblicken!
 
 

Livet efter separationen

Jag och Nyponrosen i våras, en bild jag hade kvar i en gömma som inte visats förr
 
 
 
Mammahjärtat slår extra lyckliga slag just nu, kramarna har varit många och stora efter kärt återseende med mina skatter. 20-talet teckningar hade min lilla Nyponros samlat på sig till mig efter veckan som gått, vilken gåva!
 
Har inte skrivit så mycket om separationen och mitt nya liv som jag påbörjade i somras. Jag har tyckt det varit alldeles för privat, inte känt mig bekvämt med att skriva öppet om det. Och jag vill inte gå in på något som även rör andra människors liv här. Därför har jag dragit en linje.
 
Men som ni säkert märker mår jag bra! Jag strålar inifrån och ut nu. Det är skönt att kunna landa i sig själv och hitta ett fokus inom sig. Har aldrig levt ensam tidigare så det här är ett helt nytt kapitel i mitt liv. Men jag tror att det är något jag måste gå igenom och även behöver för att att växa ännu mer som person. Jag vill gå igenom det här, jag behöver det, det här är bra för mig. Jag tvingas in i situationer som jag aldrig trodde att jag skulle klara av tidigare och lär mig något nytt hela tiden. Nu står jag här ensam och känner mig starkare i det här för varje dag. Och jag känner mig lycklig. Och jag känner mig sugen på livet, det som ligger framför mig och väntar på att fyllas med roliga upptåg och härliga minnen, vill fånga varje ögonblick!! Det liksom sprudlar galet sanslöst inom mig av livsglädje, som bubblande champagne!!
 
Ett halvår har snart gått och varannan-vecka-livet går på rutin. Jag mår bra då jag har mina älskade busfrön hos mig, då vi myser, skrattar, leker, bakar, pysslar och är på äventyr tillsammans. Då jag får stå i köket och laga mat åt dem, få krama om dem hur mycket jag vill och stoppa om dem för natten. Jag känner mig så hel som man kan som människa då.

Och jag mår bra de veckor jag är ensam. Då har jag fullt upp med mina projekt, foto, blogg, vänner, träna och lära känna nya människor. Och jag har börjat hitta en trygghet i ensamheten med, att faktiskt njuta av att vara ensam ibland. Har alltid varit så galet sällskapssjuk, och det är jag fortfarande, men nu har jag börjat känna en viss sorts ro i att vara ensam med, det är skönt.

Vill även innan jag stänger bloggen för idag tacka er som skrivit till mig privat under den här tiden i förtroende och tack även till er som kommit med peppningar. Blickade tillbaka idag och tänkte på vilken turbulens det blev och vilken kommentarsstorm som fick bloggen att gunga när jag släppte bomben i somras om skilsmässan efter 6 månader i nybyggt hus... Men hjärtat hade sin egen väg att gå och jag lyssnade på det. Har fått många mail den här tiden, jag har nog förhoppningsvis lyckats svara på alla. Det är rörande hur andra man inte känner som läser de här raderna faktiskt vill visa sitt stöd. Och det känns bra att kunna ge andra som står där jag stått och undrat vilken väg livet ska ta någon slags tröst, Det känns faktiskt fint att de som behövde det kunde hittat styrka i att läsa min blogg, att kunna finnas där för andra. Ta hand om er! ♥
 

- Carpe Punctum -

Söndagskväll

 A bird doesn't sing because it has an answer, it sings because it has a song.
 
 
 
Hoppas att ni haft en fin helg, kanske blev det något bakande inför fars dag? Ni missade väl inte mitt smarriga recept på kanelbullesockerka i inlägget innan? Var väldigt roligt att se att så många uppskattade mitt tips! Hoppas att ni som provbakade vart lika nöjda som vi här hemma, lämna gärna en rad efter er ni som provar så jag vet vad ni ger kakan för betyg!
 
Nu väntar humorkväll i tvsoffan, ska se till att få i mig något gott att äta och tända lite ljus med. Så mysigt att boa in sig när höstmökret lagt sig över staden. Vill bara lite kort men ändå med mycket värme och glädje tacka er alla läsare som ramlar in och lämnar så härliga kommentarer! Tack för all positiv respons, jag ler stort!
 
Kram på er, trevlig kväll!! ♥
 
 
 
 

Kanelbullesockerkaka

 

Får det lov att vara ett smaskigt recept så här på måndagskvällen? I förra veckan så bakade jag och lilla Nyponrosen en ny favorit, Pernilla Wahlgrens kanelbullesockerkaka. Jag vann nämligen hennes bakbok "Pernillas Praliner" i en säljtävling på jobbet och var ju bara tvungen att provbaka något smaksigt ur boken pronto!
 
Vad vi tyckte? Succé hos både stor och liten, enkel att slänga ihop och saftig!
 

Fina  bakskålen från Nordljus.net


Lillan ville hoppa upp på köksbänken och vispa...


Ett lager kanel och socker i mitten...
 

Notera litens klädbyte, hon är som sin mamma klädtokig och kan göra ett par byten på en dag om hon får chansen...
 
 
 
Vill ni prova att baka denna är receptet som följer:
 

Enkel kanelbulle/sockerkaka
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
1 dl strösocker och 3 msk kanel

Sätt ugnen på 175 grader
Rör smör och socker mjukt och luftigt. 
Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. 
Blanda sedan med resten av smeten.
Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
Smöra och bröa en sockerkaksform.

Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret.
Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. 
Dutta till sist över 2 msk smör.

Grädda kakan i 45-60 min.
Testa med en sticka om den är färdig.


När morgonen vaknar


 
Söndagmorgonen vaknade insvept i en dimma och ett magiskt varmt gryningsljus. På en sekund hade jag dragit åt mig kamera, tryckt ned lillan i vagnen och tagit oss ut på Gränslandet... Blev en härlig morgonpromenad, fångad på bild!
 
Fler bilder finns på Instagram @myhappydays_se

En dagens

 
Hej hej spegelbilden... Har fortfarande halsont men helt klart en piggare Josefin idag. Första dagen på typ hela veckan som jag tar på mig ansiktet, dvs makeup och orkar fixa till mig mer än att bara dra på myskläder. Det kliade lite i fingrarna över att utforska Apolivas nya produkter som jag fick hem, så här långt är jag helt klart positiv och nöjd! Ska bli roligt att fortsätta utvädera för Apoteket och er läsare. ♥
 
 

Oh, it's Friday again!!


Jag och mitt chai ikväll

 
Myser i soffan med en stor härlig kopp chailatte ikväll, smakar lite jul. Väldigt gott och värmande för halsen som förkylningsriver. Och burken, burken tycker jag är rena ögongodiset! Skulle vilja ha den ståendes på en hylla väl synligt i köket tillsammans med lite annat fint att vila ögonen på... Har ni smakat chai latte?

Coming up, Apoliva Makup

 
Ett trevigt paket muntrade upp förkylda mig igår. Paketet innehöll härliga makupprodukter från Apoliva som ska testas och utvärderas genom Apotekets Bloggpanel som jag sitter med i. Fun!!

RSS 2.0