Livet efter separationen

Jag och Nyponrosen i våras, en bild jag hade kvar i en gömma som inte visats förr
 
 
 
Mammahjärtat slår extra lyckliga slag just nu, kramarna har varit många och stora efter kärt återseende med mina skatter. 20-talet teckningar hade min lilla Nyponros samlat på sig till mig efter veckan som gått, vilken gåva!
 
Har inte skrivit så mycket om separationen och mitt nya liv som jag påbörjade i somras. Jag har tyckt det varit alldeles för privat, inte känt mig bekvämt med att skriva öppet om det. Och jag vill inte gå in på något som även rör andra människors liv här. Därför har jag dragit en linje.
 
Men som ni säkert märker mår jag bra! Jag strålar inifrån och ut nu. Det är skönt att kunna landa i sig själv och hitta ett fokus inom sig. Har aldrig levt ensam tidigare så det här är ett helt nytt kapitel i mitt liv. Men jag tror att det är något jag måste gå igenom och även behöver för att att växa ännu mer som person. Jag vill gå igenom det här, jag behöver det, det här är bra för mig. Jag tvingas in i situationer som jag aldrig trodde att jag skulle klara av tidigare och lär mig något nytt hela tiden. Nu står jag här ensam och känner mig starkare i det här för varje dag. Och jag känner mig lycklig. Och jag känner mig sugen på livet, det som ligger framför mig och väntar på att fyllas med roliga upptåg och härliga minnen, vill fånga varje ögonblick!! Det liksom sprudlar galet sanslöst inom mig av livsglädje, som bubblande champagne!!
 
Ett halvår har snart gått och varannan-vecka-livet går på rutin. Jag mår bra då jag har mina älskade busfrön hos mig, då vi myser, skrattar, leker, bakar, pysslar och är på äventyr tillsammans. Då jag får stå i köket och laga mat åt dem, få krama om dem hur mycket jag vill och stoppa om dem för natten. Jag känner mig så hel som man kan som människa då.

Och jag mår bra de veckor jag är ensam. Då har jag fullt upp med mina projekt, foto, blogg, vänner, träna och lära känna nya människor. Och jag har börjat hitta en trygghet i ensamheten med, att faktiskt njuta av att vara ensam ibland. Har alltid varit så galet sällskapssjuk, och det är jag fortfarande, men nu har jag börjat känna en viss sorts ro i att vara ensam med, det är skönt.

Vill även innan jag stänger bloggen för idag tacka er som skrivit till mig privat under den här tiden i förtroende och tack även till er som kommit med peppningar. Blickade tillbaka idag och tänkte på vilken turbulens det blev och vilken kommentarsstorm som fick bloggen att gunga när jag släppte bomben i somras om skilsmässan efter 6 månader i nybyggt hus... Men hjärtat hade sin egen väg att gå och jag lyssnade på det. Har fått många mail den här tiden, jag har nog förhoppningsvis lyckats svara på alla. Det är rörande hur andra man inte känner som läser de här raderna faktiskt vill visa sitt stöd. Och det känns bra att kunna ge andra som står där jag stått och undrat vilken väg livet ska ta någon slags tröst, Det känns faktiskt fint att de som behövde det kunde hittat styrka i att läsa min blogg, att kunna finnas där för andra. Ta hand om er! ♥
 

- Carpe Punctum -

Kommentarer
Postat av: Jungarå Fotografi

Du är stark! Och en inspiration på många sätt...

Svar: Tack snälla snälla du, det värmer!! ♥
Josefin -Happy Days-

2012-11-12 @ 22:49:49
URL: http://www.jfotografi.se
Postat av: Camilla

Du är så fin och naturlig och ärlig, inte många som har dessa egenskaper.
Va rädd om dig
Kram

Svar: Tack snälla Camilla, tar till mig dina ord till mitt hjärta! ♥
Kramar!
Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 07:05:01
URL: http://emring.blogspot.com
Postat av: Nena: Foto - DIY - Livsstil

Texten där uppe är precis som om att jag hade skrivit den (bortsett från att jag inte har några egna barn). Förra sommaren (för 1½v år sen) skulle jag gift mig med min fästman. Vi hade precis flyttat till hus (1 månad tidigare) och han hade en dotter som skulle fylla 3 och som jag uppfostrat och älskat sen hon va 1. 3 veckor innan bröllopet dumpade han mig och sa att han inte älskade mig och inte ville ha mig i sitt hus. Det var tungt då, men jäklar vad stark jag blev av det!

För 4 månader sedan hittade jag min älskade snickare och nu är vi lyckligare än lyckligast ihop, men detta kunde ske först efter jag lärt mig att vara lycklig på egen hand, vilket jag verkligen gjorde.

Fortsätt vara stark, fortsätt inspirera, fortsätt visa upp bilder fyllda med kärlek, fortsätt vara du <3

Svar: Oj, det knyter sig i magen när jag läser det du varit med om. Men jag är väldigt glad över att ditt liv ordnade upp sig till det bästa och att du hittade din snickare. ♥
Livet har sina prövningar men de är nog för att man ska bli starkare som person tror jag och för att något annat väntar...

Kramar till dig och tack för att du delar med dig! ♥
Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 08:38:02
URL: http://www.nenas.se
Postat av: Sofie DJ

Underbar bild!
Så skönt att du mår bättre och är starkare!!!
Hoppas du får en bra dag!

Svar: Tack Sofie, önskar dig en strålande vacker dag! Kram :)
Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 09:56:13
URL: http://duvhok.blogg.se
Postat av: Sussie

Du skriver så det berör, och du ger även mycket inspiration. Dessutom bara älskar jag din bilder. Har själv köpt en begagnad systemkamera och känner verkligen hur mycket jag vill lära mej om fotografering. Ha en riktigt bra dag / Sussie från Norrköping

Svar: Tack Sussie, känns bra att kunna ge andra inspriation och motivation. :) Kram på dig och ha en underbar dag du med!
Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 10:59:28
Postat av: Maria

Fina ord om en svår bit i livet. Tack!

Svar: Tack själv för dina rader! ♥
Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 11:23:43
Postat av: Linda

Tack för att du skriver. Du är en inspiration, och stark.
Du vet att jag alltid finns här <3

Svar: Tack själv vännen för att du finns i mitt liv, du är en starkt lysande stjärna på min himmel!! ♥
Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 12:26:41
URL: http://www.lindasxtravaganza.blogg.se
Postat av: Yohanna i Las Palmas

Så härligt att höra att du har det bra, även efter det tråkiga som hänt. Jag kommer hit ibland för att titta på dina underbara bilder och njuta. Men allt som oftast så tänker jag på HUR blev det nu egentligen med henne ;)

Sköt att höra.

Hälsningar
Yohanna
som skickar med en länk ifall någon skulle vilja hänga på:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/november/real-life-julpyntning-2.html

Svar: Ja jag har märkt att många undrat hur det gått med allt eftersom jag inte skrivit om seperationen så mycket, och kände mig nu redo att glänta lite på dörren :)
Kramar!!

Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 12:37:23
URL: http://www.yohannailaspalmas.webblogg.se
Postat av: Tvåbarnsmorsan

Så himla glad jag är för din skulle. Du förtjänar det bästa <3

Svar: Gulliga du, tack så mycket Fata, du är en fin människa . :)
Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 14:06:53
URL: http://chicmommy.vimedbarn.se
Postat av: Jeanette♥

Jättefin bild:)

Svar: Tack så mycket Jenaette! Kram
Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 14:40:22
URL: http://jiasdiary.com
Postat av: Anette

Några andra bloggar har skrivit om dig under denna tid och tycärr måste jag hålla med i det , inte allt för positiva de har och säga att allt är så rosafluffigt hos dig. Så var det innan du skiljde dej och så var det efter och det finns ingen äkthet eller trovärdighet. Tyvärr J ! Din svaghet lyser igenom för bara synd att det enda din blogg går ut på är att måla upp en perfekt fasad. Något ingen har. Att du är så impulsbenägen tyder också på en mycket svag liten tjej därinne.

Svar: Hej Anette, vad tråkigt att du har den uppfattningen, du får gärna dela med dig av vart du läst det negativa skvallret du skriver om. Givetvis är inte alla dagar rosenskimrande och lyckliga, men det är guldkornen i vardagen jag valt att dela med mig av i denna blogg och då framför allt genom min kameralins. Att vara optimist i det längsta är en starkt del av mig och min person, det har gett mig extra kraft och energi i svåra lägen och hjälpt mig läka fortare. Jag försöker alltid hitta något positivt att fokusera på, speciellt då livet känns orättvist och svårt som det gjort nu senaste tiden. Det jag skriver om kommer alltid direkt från hjärtat och jag är ärlig i min blogg, men privata bitar väljer jag att sköta just privat och inte här. Att måla upp en perfekt fasad, som du skriver om... Vet inte vad som är perfekt för dig? Men jag valde att lämna det livet som i många andras ögon var perfekt. Jag valde bort det nybyggda huset på Höjden, ett 14-årigt förhållande och jag vald att sätta mig och mina barn först. Jag förskönade inte tiden som var jobbig, jag valde helt enkelt inte att skriva något direkt alls om den istället eftersom det kändes ytters privat. Men mellan raderna kunde man förstå att allt inte stod rätt till under en lång tid i mina bilder och min text. Men jag valde lyckan och glädjen i livet och det är viktigast. Vet du, jag har aldrig känt mig så stark i hela mitt liv som jag gör just nu och att lämna allt det jag hade, är knappast ett beslut taget på impuls. Då hade jag förmodligen inte mått så pass bra som jag gör idag.
Tack för din åsikt, det var intressant att läsa.
Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 16:30:47
Postat av: Anna

Men Anette seriöst!!! Din avundssjuka lyser igenom!!! Vore det inte bättre att du la din energi på något annat än att försöka sänka andra???? Din kommentar säger sååå mycket mer om dig som person än om Josefin......


Svar: ♥ Kram ♥
Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 16:58:58
Postat av: Elena

Åh, vad skönt att höra att du mår bra! :)

Svar: Tack snälla Elena ♥
Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 20:43:18
URL: http://ellisono.blogg.se
Postat av: Mel

Hej!

Brukar kika in hos dig och titta på dina vackra bilder, gillar dina foton mycket!

Känner igen det där, att motgångarna i livet som gör ont i slutändan gör en tusen gånger starkare. Visst är det ganska häftigt! Har själv gjort en sådan resa nyligen, dock inte separation men livet kan ju vara fyllt av andra händelser som är svåra.


/Mel

Svar: Visst är det så att livet är fullt av med och motgångar, jag tror att man blir lite starkare för varje törn man går på.
Kram och lycka till i fortsättningen!
Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 21:51:04
URL: http://mtankaromlivet.blogg.se
Postat av: Helena

Det gör mig glad att höra att du mår bra och känner dig stark och det nya livet fungerar! Barnen mår mycket bättre när föräldrarna mår bra och trivs med sina liv. Jag tror inte någon som går in i ett förhållande seriöst har för avsikt att det ska ta slut, men funkar det inte så gör det inte det. Fortsätt att vara stark och leva ut varje dag som den bästa!Vi har inget att ta för givet mer än stunden som är just nu.

Tack, snälla! Kakaorna blev så uppskattade av mina gäster och gick åt i ett nafs:)

Kram

Svar: Vad härligt Helena, tack för så kloka ord!! Visst vill man att det ska hålla så långt det går, men man kommer även tyvärr ibland fram till att vägen inte längre fortsätter åt samma håll.
Kramar
Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 22:28:15
URL: http://helenassota.se
Postat av: Anonym

Jag håller med dig Anette!!! Fina bilder i denna blogg, MEN där under gömmer sig tyvärr en mycket osäker och falsk tjej. Jag är inte avundsjuk, bara realist...

Svar: Hej Anonym, du får gärna berätta vad det är som gör att du anser mig vara osäker, vad grundar du det i? Och vad är det som är falskt? Min blogg är inte till för att skapa avundsjuka, så det hoppas jag verkligen att inte du eller någon annan av mina besökare upplever. Jag är också realist, och optimist! Ha en trevlig kväll!
Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 22:51:00
Postat av: Marie

Så roligt att läsa att det känns bra och att du mår bra, ibland krävs det tvära kast och det är nyttigt också att få lära sig hur man hanterar situationer man inte tänkt sig. Så mysigt att få massa teckningar och skönt att du känner dig hemma

Stor kram

Svar: Tack finaste Marie, kloka sanna ord som jag lägger på minnet. Ja vilken härlig present lillan hade med sig. :-) Hoppas allt är fint med dig? Kramar
Josefin -Happy Days-

2012-11-13 @ 23:56:06
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Marie

Det är bra med mig, det lallar på. Saknar dig på min blogg dock =(
kramar

Svar: Härligt att höra att det är bra med dig Marie. Ledsen för att jag inte hunnit kika in så flitigt som jag brukade förr, det får jag bättra mig på. Kram
Josefin -Happy Days-

2012-11-14 @ 00:06:30
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: ivy

Det är mycket möjligt att Anette och Anonym är samma avsändare. Man kan aldrig vara säker med Internet troll.
Men det är väldigt typiskt tjejer/ kvinnor att tala illa om varandra, sprida rykten och skapa motsättningar. Jag vet inte varför, men det börjar redan i småskolan och tycks fortsätta hela livet. Det är omoget och det är barnsligt och det gör oss till en svagare grupp än männen som ofta hellre håller ihop.
Men jag har valt att se tjejer som mina medsystrar. Skitsnack ställer inte jag upp på.
Det kan i det här fallet röra sig om ren avundsjuka mot dig, för du tar väldigt vackra foton och är duktig på foto. Det sticker i många tjejers ögon som också vill vara en eftertraktad fotograf.
Du ska inte ta vid dig av såna där kommentarer för dem där tjejerna mår inte bra med sig själva och försöker lasta över en del av den negativiteten på dig.
Är det någonting som sticker i ögonen på många är det förmågan att se ljust på tillvaron trots motgångar.
Det är ju faktiskt din blogg och du fyller den med det du vill. Då ska inte tjurbollar komma och lägga näsan i blöt.
Om jag hittar ngt skitsnack om dig på nätet lovar jag att informera dig.
Fortsätt som du gör.
Din blogg är uppskattad av många.Svar: Tack ivy, du har alltid så kloka ord och ett sunt förstånd att dela med dig av i dina kommentarer, blir alltid lite extra glad när jag ser dina rader och nyfiken på vem du är. :) Och jag håller helt med dig, jag tar alltid avstånd till dessa beteenden som går ut på att sänka andra. För mig handlar det om mobbning och trakaserier, det är inte ok. Det är inte okej att utsätta någon för mobbing varken på nätet eller i verkliga livet. Ett bra tänk är att fundera på hur man själv vill bli behandlad och om man själv skulle vilja bli bemöttt. Givetvis har alla rätt till sin åsikt och att ge kritik, men det utan att göra personangrepp. Mobbing är inte okej vare sig på nätet, i hemmet, i skolan, på jobbet, bland vänner eller på stan, det är inte ok någonstans. Och det är tråkigt när man gläntar på en dörren till sitt privaliv och andra ser det som en chans att sticka in en syrlig kommentar i hopp om att skada, men det ger inte den effekt på mig som avsändaren/avsändarna säkert önskat eftersom de hårda orden bara rinner av mig. Kram på dig och tack!!
Josefin -Happy Days-

2012-11-14 @ 00:13:33
Postat av: Annie

Är själv skillsmässobarn och jag ser hellre att jag har två lyckliga föräldrar med varsitt liv än två olyckliga med ett gemensamt helvete. :-) Mina föräldrar gled i sär, blev bästa vänner istället och umgås fortfarande, mer än tio år senare. De har aldrig bråkat (så att vi hört dem i alla fall) men dem var alltid så trötta, gnälliga och grininga innan... nu är dem pigga och glada och världens bästa föräldrar! Skillsmässor är bra, däremot finns det känslor som kan komplicera historien och göra dem jättejobbiga. Men nystarter är alltid bra, tror jag. Efteråt mår alla mycket bättre!

Svar: Mycket klokt, barnens trygghet går alltid först och jag tror att de som du srkiver mår bäst av två lyckliga föräldrar på varsit håll än att leva i en vardag som inte är vad den borde vara. Nystart är bra och det är bra och nyttigt med förändringar.
Kram på dig Annie!
Josefin -Happy Days-

2012-11-14 @ 09:07:28
URL: http://narannie.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Ett så otroligt fint inlägg! Jag tycker att du lyckades skriva det helt på rätt nivå; inte för privat men ändå ärligt, öppet och personligt. Beröm till dig!
Fortsatt lycka till! Att vara mamma på halvtid - och att vara skilsmässobarn för den delen (fråga en som vet sen flera år tillbaka) - är inte alls helt fel. Du verkar redan kunna ta ut de bästa delarna ur två världar. :)
Ta vara på dig och familjen.
Kram

Svar: Tack fina Jasmine, väldigt roligt att läsa ditt inlägg och jag tar till mig av den positiva känslan den lämnade efter sig! Ta hand om dig, kram!
Josefin -Happy Days-

2012-11-14 @ 09:18:52
URL: http://rosanatt.blogg.se
Postat av: Lindha

Man vill bara krama dig, jag finner inga ord som räcker just nu. <3
Ta hand om dig finaste!!

Svar: ♥ Fina du, du får världens längsta kram från Norrköping! ♥
Josefin -Happy Days-

2012-11-14 @ 14:54:51
URL: http://www.frokeninez.se
Postat av: Ebba Molin

Åh så bra skrivet! Trots att jag inte gått igenom en sån sak måste jag säga att jag tror att du är så grymt inspirerande för många andra. På många olika sätt!
Kram

Svar: Vad snällt av dig, tack så väldigt mycket, det fick mig att le! Kram på dig! ♥
Josefin -Happy Days-

2012-11-14 @ 21:35:16
URL: http://molinebbas.blogg.se/
Postat av: När Annie skriver

Jag såg just vad Anette/Anonym skrev.

Jag vet inte om det var samma person, men det ser onekligen ut så. Men det spelar ingen roll egentligen. Det var onödigt och elakt skrivet av båda psuedonymerna. Jag har följt dig i snart två år nu (brukade kommentera från min andra blogg, selain.blogg.se), och om det är någonting jag aldrig, ALDRIG märkt av här, så är det falskhet. Tvärtom förstår jag inte hur du kan vara så ödmjuk när du är så förbaskat duktig som du är: ditt fotograferande, inredning, klädstil, designtänk, din positiva inställning. Det inspirerar mig jättemycket och jag älskar att gå in på din blogg ett par gånger om dagen. Det har stärkt mig operhört.

Jag gick själv igenom en separation i vintras även om vi bara var sambo och inte gifta. Men det var jäkligt tufft att ta det beslutet och höra omgivningen komentera det (få förstod ju att det inte var en impulsgrej utan något som varit på gång en längre tid och som vi försökt undvika in i det sista).

Jag vet också hur underbart det kändes efteråt. Livsglädjen och energin som plötsligt fanns där. Viljan att göra. Jag är i samma stadie just nu. Man har bra dagar, sedan har man dagar då man saknar det man hade, eller bara saknar någonting. Men du har alltid varit tydlig med att det HÄR ÄR DITT FORUM där du lägger upp vad som gör dig glad. Du har ALDRIG målat upp någon falsk fasad. Du har bara valt att inte fokucera på den i bloggen, och även om det bryter igenom lite, så har du lyckats. Dessa Anettor är troligtvis bittra stackare, som inte tagit sig tid att fundera lite närmare utan bara spyr ut galla för att själva må bättre.

Du är fantastisk. Det är du verkligen. Inte för att du inte mår dåligt, utan därför att du trots att du mår dåligt försöker hitta bra saker i tillvaron. DET beundrar jag. Jag är likadan. Försöker åtminstonde vara det. :-)

TACK för din blogg. Du gör alla mina dagar till Happy Days. <3

Svar: (Har redan svrat i din blogg men svarar här med)Du är bara för bra för att vara sann Annie, vilken helt amazing kommentar ang min separation, jag rös!! Tack för vart endaste ord, du förstår så väl och precis hur det är. Hur det känns och hur livsglädjen kommer tillbaka, hur man letar i det gråa efter något att färglägga vardagen med.

All kärlek till dig!!


Josefin -Happy Days-

2012-11-14 @ 22:51:52
URL: http://narannie.blogg.se
Postat av: Anna

Kul o läsa om dig och ditt liv Josefin!
Minns när vi pratade på Harrys om din lycka att få leva ensam. Redan då kände jag att du var trygg i dig själv och trivdes med livet.
Så det så Anette och Anonym...
Ha en trevlig dag
Kram Anna

Svar: Tack så väldigt mycket Anna, du är en genomgo tjej och trots att vi bara träffats en gång så kändes det som vi fick omedelbar kontakt. :)Kram på dig och ha en härlig dag!
Kanske dags för en ny sväng ut snart? ;-)
Josefin -Happy Days-

2012-11-15 @ 07:57:32
URL: http://annaochelias.blogg.se
Postat av: Helena Argirakis-Valencia

Skit i alla negativa kommentarer, de ar bara avundsjuka... Harligt att hora att du mar kalas! Ta hand om dig!

Kram

Svar: Tack Helena, ja det rinner av mig som vatten, jag har rätt att må hur bra jag vill utan att någon trampar på mig, så det så! ;-)
Kramar!!
Josefin -Happy Days-

2012-11-20 @ 23:24:47
URL: http://helenaargirakis.blogspot.com
Postat av: Helena N

Anette/Anonym! Suck!!!
Om ni inte blir glada, positiva och pigga av underbara Josefin som delar med sig av sina guldkorn i sin vackra blogg, är det väl bättre att ni håller till någon annanstans, någonstans där ni mår bra. För det gör ni ju uppenbarligen inte här!
Men vi andra som älskar att läsa om en stark tjej som kämpar på, trots jobbiga motgångar, och visar oss fantastiskt vackra fotografier och håller humöret uppe, vi stannar här!
Har vi en deal!?

Kram Helena

Svar: Helena, tack!! Words!! ♥♥♥
Josefin -Happy Days-

2012-11-21 @ 11:03:22
URL: http://helenanygrund.blogg.se
Postat av: _kobayashi_

Oj, så många likheter.... Jag har inte läst din blogg tidigare, men det visar sig att du redan gått igenom den resa jag har påbörjat nu... Jag har heller inte bott själv tidigare och efter 14 år tillsammans står vi i begrepp att lämna vårt nybyggda hus...men jag försöker finna glädje med mina två barn och blicka framåt... Känns det igen?

Svar: Mmm, det känns verkligen verkligen igen...! Du vet vart du har mig om du vill prata. :-) Kram!
Josefin -Happy Days-

2012-11-22 @ 10:53:33


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0