Happy New Year with many Happy Days!

Jag önskar alla mina läsare den mest fantastiska happy new year någonsin!

Jag hinner inte uppdatera mer just nu, vi är mitt uppe i vårt firande med stek på spisen o hasselbackspotatis i ugnen o så lite skupma att smutta på. ;-) Varit borta hela dagen, långpromenad i Åbackarna och mata änderna i solen, smörgåstårtelunch hos mina föräldrar och så nu är vi hemma och firar in nyåret!

Kram på er, vi ses nästa år, har förberett ett inlägg till 12 slaget! ;-)

Kramar och massa kärlek!

Vilken mysig dag! :-)

Min dag började med ett sms från Monica som ville ta en spontan fika på Världens Centrum. Vi fick en jättetrevlig förmiddag o pratade nog nästan i två timmar innan vi gick en liten shoppingtur. Väldigt trevlig sådan, tittat på små pyttiga bebiskläder o hämtat ut hennes giftasring. Så vacker den var, glänste o gnistrade så fint på hennes finger. Vi har skrattat o glatts åt varandras äventyr för nästa år! Jag som är så sentimental klämde fram lyckotårar för hennes skull med. O det var då hon sa det, att det är så roligt med äkta vänskap när man kan glädjas åt varandra!

Hemma väntade ett paket som kommit på posten, det har ramlat in paket hela veckan lång känns det som. Både beställningar, vinster o så det vackra som kom idag som jag ska visa er imorgon. :-)

Nu ska jag ta itu med dagens kommentarskörd, hjälp! Roligt att ni skriver så mycket men det blir sent för mig ikväll! ;-)

Kramar!

Räckcocktail, tips för nyårsafton!

Vid festliga tillfällen som nyårsafton passar en räckcocktail perfekt som förrätt. Ovan synes min variant som jag gör efter eget ihopplock med recept som följer:


4 port.

Räkor med skal till fyra glas

1 burk Crème fraîche
1 glasburk löjrom
I knippe dill

Ett halvt rött äpple med syrlig sötma
En halv rödlök
En halv avokado

Citronsaft

  1. Skala räkorna
  2. Blanda löjrom med Crème fraîche i en skål och klipp i dillen, spara några kvistar till dekoration.
  3. Hacka lök och skär avokado samt äpple i små bitar (behåll äppelskalet på), blandas i en egen skål.
  4. Klicka i Crème fraîcheröran i botten på cocktailglasen, varva med räkor och äpple/lök/avokdo-blandningen.
  5. Klicka lite löjrom på toppen och dekorera med en dillkvist.
  6. Pressa citronsaft över


Ps, titta gärna in under min kategor recept för mer matiga idéer! :-)

Godmorning sunshines!

Önskar alla mina goa läsare en glädjefylld och strålande dag!

Har ni hunnit med alla förberedelser för nyår eller har ni sparat på krutet tills idag dagen innan? För den som inte vet vad man ska äta för gott imorgon kommer ett tips i mitt nästa inlägg. ;-)

 

Happy Days har stigit varje dag och ligger nu på plats 6 av de mest besökta bloggarna i Norrköping enligt bloggportalen.se. Wow vad roligt, vilken underbar sista vecka på året för min blogg, tack alla ni fina som tittar in här o för alla de värmande kommentarerna!


Följ mig gärna på bloglovin, klicka på hjärtat!


Jag var bröllopsfotografen på mitt eget bröllop

Jag tror det är dags att jag skriver ett inlägg om då jag var min egen bröllopsfotograf på mitt och Darlings bröllop 101010. Har fått så många frågor om det och det är så klart jätteroligt att många undrar och är nyfikna men det blir många frågor att besvara med samma svar. Så i fortsättningen kan jag hänvisa mina nyfikna bresökare hit. Så här gick det till:

Det var snabba bud att ordna bröllopet, på 7 dagar skulle alla detaljer bli klara iom min mans hastiga frieri. (Han friade 1/10 och vi gifte oss 10/10, här kan man läsa alla tidigare inlägg om bröllopet.) Det vart alltså en intensiv vecka av planering men det var bara sååå himla roligt och positivt pirrigt!

När det kom till våra bröllopsporträtt så har jag alltid fått frågan om vem som ska fota oss den dagen vi gifter oss, iom att jag fotar ju själv brudpar (titta på min fotoblogg här). Det var någon som skojade till det en gång om att jag borde plåta mina bröllopsbilder själv den dag det var min tur. O det där bet sig fast... 

Nu var det alltså min tur att stå brud o jag skulle ordna en fotograf på en vecka. Jag hade lyckats få kontakt med två fotografer på Gotland som båda var duktiga och kunde ställa upp med kort varsel. Men ju mer jag tänkte på det desto mer sugen vart jag på att fota mitt eget bröllop själv. Dels då jag gillar utmaningar och har någon fix idé om att jag alltid måste överbevisa mig själv samt att jag alltid likt en trotsig barnunge envist håller fast vid att jag "kan själv". Sen är jag även himla kritisk och var rädd för att bli besviken, visste ju exakt hur jag ville ha våra bilder o hade svårt att släppa ansvaret på någon annan ifall det trots allt inte skulle bli bra. Vi hann ju inte provfota med några av fotograferna heller så jag bestämde mig dagen innan vi åkte att jag plåtar själv!  Tänkte att det får bära eller brist men får jag bara till en bra bild så är jag nöjd.

Hur gjorde jag då? Jag använde stativ så klart samt en nyinköpt fjärrutlösare. Hade inte provat att fota med den innan vi åkte så det var verkligen en vild chansning! Men det gick grymt bra! Den var jättesmidig och hade en lång räckvid. Gömde en liten dosa i min hand under buketten o sen lekte vi loss framför kameran. Jag ångrar inte att jag fotade själv utan ser det snarare som en stark bedrift som jag är stolt över att ha lyckats med. Här är några favoriter:

Samtliga bilder är tagna utav mig på Gotland där vi gifte oss 10-10-10.


Sörsjön, familjeutflykt i backen!


Wiiieee, se upp i backen!!! Vad vi har fart fram idag, man måste ju ta vara på denna härliga vinter! Tillsammans med barnens farfar packade vi bilarna fulla med pulka, snowracer, snöbräda och massa korv att grilla! Sen körde vi ut till Sörsjön och slängde oss nerför backen allihopa! :-) När magarna kurrade samlades vi runt elden och grillade vår matsäck, gick även in en sväng för att värma oss i värmestgan. Man blir ju lite kylslagen efter timmar av lek ute i snön. En underbar dag, en av alla happy days med familjen!!!

En av mina fina julklappar, Nikonmugg som är en 24-70 objektiv


Jag fotar med Nikon D700 och Darling hade fixat så att Tomten var snäll nog att tänka på det. Han gav mig nämligen denna fina Kaffemugg som är en kopia av Nikons 24-70 objektiv. Fast jag dricker inte kaffe så jag hade laddat med varm choklad i när vi var ute på vår utflykt till pulkabacken tidigare idag. :-)

Vill du också ha? Finns bl.a på en av mina favoritbutiker vad gäller kamerautrustning, kaffebrus.

Btw 1, idag sprängde ni 20000 gränsen här inne, wow! Synd att jag missat...

Btw 2, mera roligt, jag har vunnit IGEN! Japp, Jag vann det underbara klädsetet från Ida T hos Diana som jag var med o tävlade om till Meja, happy day!!!

Blog of the Year 2010

Tycker du Happy Days förtjänar en röst i Facebookapplikationen ”Blog of the year 2010″?
Klicka då här, sök Happy Days o gilla! :-)
Min placering just nu är på plats 117 106

 

(Man kan givetvis lägga till sin egen blogg eller rösta på annan favorit)


Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk


Godmorgon! 1063 besökare och 1522 sidvisnignar till Happy Days igår, många lämnar så fina kommentarer (inte hunnit godkänna/besvara alla) och jag hoppas ni vill titta in åter! :-)


Tänkte idag bjussa på ett himla gott recept som min man hittade på Tasteline, saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk. Själva var vi bara tvugna att prova det i förra veckan och mmm, det här var verkligen en hit! Vi kommer göra om det här väldigt snart! Kanske någon mer blir sugen att prova?


Du behöver:

400 gram torsk
300 gram laxfilé
150 gram kräftsjärtar (står räkor i receptet egentligen men vi bytte ut dem)
1 st purjolök
1st vitlöksklyfta
3 msk Touch of Taste Hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsvin, vitt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
Olivolja för stekning

 

Gör så här:
1. Skär fisken i 3 cm kuber.
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt kräftorna/räkorna när soppan är klar.

Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd. Vi tog varm vitlöksbaguette samt toppade soppan med resterna från crème fraichen.


Smaklig måltid!

Julrea, har ni fyndat något än?

Har själv inte gett mig ut på någon armbågarjakt i reatrafiken på stan utan i lung o ro klickat hem dessa gobitar från min favoritbutik på nätet, nuknuk. De har en galet stor REA på allt just nu och vissa varor nedsatta till 80% i rabatt, ja ni ser ju själv att halsbandet jag beställt hem är ju i princip nästan gratis! Så för den som liksom jag inte vill trängas o slåss i mellandagsrean på stan kan ni göra riktiga fynd hos nuknuk i lugn o ro hemma.

Hos Happy Days...



...Är vi mitt uppe i jullov här hemma hela familjen. Så jag har inte hunnit uppdatera bloggen så mycket idag, får försöka senare till kvällen när mina skatter sover. ;-) Har ju så mycket fint att visa från julen, extra härliga julklappar, barnens favoriter och så klart bilder! Fotade så klart tokmycket, som vanligt.

Bilden ovan är en favorit i repris från i somras på min lilla nyponros.

Ha en fortsatt trevlig dag, vi hörs väll senare? ;-)

Ps, Du som nyss hittat min blogg o gillar den får gärna lägga till Happy Days på bloglovin. Klicka på hjärtat nedan!


On the cover



Idag har jag en liten överraskning att bjussa på, ni har väll kollat in Blogg.se:s framsida? :-D

Trevlig ny vecka till alla mina läsare!

Jul, jul, strålande jul

Nu går julhelgen in på sina sista timmar så här på annandagen. Vi har haft en underbar jul och firat med släkten i dagarna två med mycket värme, glädje, fina klappar och god mat. Fått träffat nyaste tillskottet i släkten med, lilla Frida 1 månad gammal och söt som en docka. Älskar julen för den lyckliga känsla som byggs upp och sprider sig när alla träffas och har roligt o mysigt.

Nu väntar Darling på mig framför tv:n,  skriver mer imorgon. :-)


Vår julhelg!

Barnen upptäcker klapparna under granen på julaftonsmorgon

Snörvlande men lyckliga har vi firat jul i vår familj. Magarna har blivit försedda av så mycket gott och barnens ögon tindrar när de leker med sina nya leksaker. Själv fick jag fina klappar av Tomten jag med. Min Darling hade viskat riktigt bra tips i hans öra, sånt som jag själv inte visste att jag önskade mig men vart såå överlycklig för! Är han inte bäst min man så säg!? :-) Visar lite klappar senare, kanske bjussar på någon mer bild fårn julafton med.

Höres o god fortsättning!



Julafton!


Hoppas att ni alla har en härligt vacker gnistrande julafton!

Varma julkramar!

Dan före dopparedan!

Två favoriter från julpyntet hemma, min fina betongbock som är inköpt på Gotland samt det vackra "växthuset" som doftar underbart av hyacinter. På växthuset har jag limmat fast istappar inköpta för några år sedan på Lagerhaus.


Har ni hunnit med allt julstök nu? Här har sista klappen slagits in och städning har pågått under hela dagen med lillan i släptåg. ;-) Just nu denna kväll så här sista dagen innan jul snorar vi ikapp, småförkylda hela högen. Innan småttingarna nattas ska gröt till tomten ställas ut, för han är säkert hungrig efter allt paketfarande i natt. ;-) Sen när busfröna somnat sker det magiska undret då alla klappar läggs på sin plats och sen börjar julefriden! Ska hoppa upp i soffan, glögga o njuta av ännu en god köttullemacka o bara ta in julstämningen och lugnet. :-)

 

Kram på er o mysig kväll!


Dan före dan före dopparedan

Här hemma tindrar ljusen i kapp, värmen sprider sig och granen glittrar stämningsfullt. Om bara 2 dagar kommer där under ligga ett berg av klappar när barnen vaknar och trippar ned förvänansfullt på julaftonens morgon. Julstrumporna kommer att vara fyllda med små paket att öppna i ivrig väntan tills Tomten kommer med fler.


Dan före dan före dopparedan... Nu väntar min favorit så här års, macka med rödbetssallad och hemmagjorda köttbullar o så lite glögg till. Nu är det juelmys! :-)



Woowow vilken härlig dag, lalalalalalala...

Tittade igenom lite bilder från året nyss, fastande för denna badbild på lillan mitt i sommaren i vår trädgård. Kontrast till hur det ser ut där idag med en meter snö.


Glädjesprudlande dag har jag haft, så mycket roligt som hänt! Började dagen med att vinna en lyxig stekpanna värd 700 kr och kläder á 800 kr från Legowear åt sonen. Har även äntligen kunnat hämtat ut ett efterlängtat paket på morgonen som strulat med leverans på posten. I det gömde sig en julklapp till lillan, världens finaste som jag måste visa senare. Gick på förmiddagen ner till HC en kortis och inhandlade några små kompliteringar till julafton när lillan sussade i vagnen, perfekt o shoppa då! ;-) Och på eftermiddagen var ungarna hos mamma när jag o Darling fick ett viktigt möte avklarat. Det i sin tur har lämnat efter sig så mycket längtan och drömmande planer... O på kvällen så fick jag ett mycket intressant mail, snart får ni hålla i hatten!! ;-)

Nu är det kvällsmys i soffan med Darling och vitlöksbröd, hoppas jag kan med hjälp av vitlöken bli av med några av halsbacilluskerna som jag börjat känna av. Vill inte bli sjukt till julafton!


Supreme Steel Stekpanna 24

Nu får ni nog dåndimpen på mig snart, men jag har vunnit igen! Denna gång genom Designing good life och något som jag länge önskat till vårt kök, nämligen en högkvalitets stekpanna! En Supreme Steel Stekpanna 24 får jag hem!

"Snygg stekpanna i rostfritt stål och Teflon Platinum beläggning. Ingår i serien Supreme Steel som är framtagen med industridesignern Mattias Mikaelsson." Skriver OBC Nordica om produkten som har ett värde om Rek pris 695 SEK.
Bild lånad från OBH Nordica.


Dags att gå ut...

...Meja sliter i mig och springer o hämtar våra vantar, sina termobyxor, sina stövlar som hon tar på och visar verkligen vad hon vill. Bara o lyda fröken Bestämd, så nu går vi ut i förmiddagssolen! :-) Önskar er en härlig dag!!


Tävla hos Mist om nyårsmake!

Som ni säker minns vart jag den lycklige vinnaren utav makeup och styling hos Mist Stockholm i Hageby i deras förra tävling. Vinsten tog jag till vara på när det var dags för årets julfest med kollegorna. Vart så himla nöjd och kände mig som en kalaspingla hela kvällen efter deras styling. Därför vill jag uppmärksamma mina läsare på att ni nu har chans att vinna nyårsmake hos dessa duktiga tjejer!

Ta chansen, gå in och tävla hos Mist här!



 



Happy Days vinnare av LEGOWEAR!

Har kammat hem en storvinst om valfria Legowearkläder hos Busfröt till ett värde av 800 kr genom en tävling hos Tant Ulrika, wow! Grattis till sonen som kommer få nyttja vinsten, han kommer bli överlycklig!

Bilder Busfröt.se

Julveckan är här!


Meja utanför vårt hus i sin fina nya åkpåse Folklore Rose, från Elodie Details som matchar jackan och vagnen peeerfekt!

Ute gnistrat snön så vackert och underbart, älskar när det är vinter på riktigt! Tänk att det fått vara vitt på backen i snart en hel månad redan. Och det kommer mer o mer snö hela tiden, så ljuvligt juligt och vintervitt ute, precis som julveckan ska vara! Bara 4 dagar kvar till "dopparedagen"!

Idag har jag inhandlat sista klapparna, gick i lugn o ro under 2½ timme och strosade runt med lillan sovandes nedbäddad i sin vagn. Tror det kommer bli riktigt bra, llite småfix ska jag göra med några klappar med så det blir extra tjusiga. ;-)

Har inte haft tid eller lust att sitta här vid nutidens "dumburk"  under dagen. Men det är så trevligt o mötas av allas goa kommetnarer nu när jag tittar in. Vad roligt att ni gillade julkortet, tack alla fina!

Nu är det kvällsmys, kramar!

Årets julkort


I år var jag säkert enligt många jättetråkig. För första gången så postade vi inte några kort på lådan, istället får ni alla ta del av detta digitala julkort!
Till er alla från oss alla, en riktigt god jul.


Ps, nästa år ska vi försöka bättra oss igen och tack alla fina vänner o släktingar för era julhälsningar i lådan! :-)

Jag tävlar med ESA, European Space Agency

Mitt bidrag i tävlingen som går ut på att genom att bli inspirerad av ESA’s rymdfotografier på deras Facebook page –  www.facebook.com/createyourspace skapa sin egen tolkning och konst. Jag inspirerades utav denna bild:

ESA Multimedia Gallery - The Rosette molecular cloud, seen by Herschel

RÖSTA PÅ MIN BILD GENOM ATT "GILLA" min kommentar till bilden i ESA Multimedia Gallery http://www.facebook.com/CreateYourSpace "The Rosette molecular cloud, seen by Herschel". Där under har jag länkat till min bild på bloggen i en kommentar och det är där man trycker "gilla".  Flest "gilla" vinner!!! Lite krångligt att jag inte har någon direktlänk... Vore gulligt om ni vill rösta, tack på förhand!! :-)

Tävlingsregler:
När du blivit inspirerad utav en av bilderna som finns i ESA Multimedia Gallery är det bara att börja skapa din konst. Bidraget får tillverkas i vilken form som helst, allt från konstverk, poesi, digitala verk eller kanske något helt annat? Det är bara ens egen fantasi som sätter gränserna!

När du är klar med din konst så publicera bidraget på din blogg/Flickr/Twitter/Tumblr och länkar till ESA’s Facebook, under fotografin som inspirerade deltagaren till bidraget. Men man får inte ha Facebook som sin publikationskälla. Det bidrag som får flest ”likes” på ESA’s Facebook sida vinner en iPad!

Pepparkakshöghus

Förra året slog jag till på stort och gjorde ett pepparkakshöghus! Det gick över förväntan och alla byggmallar höll. Men i år blir vi utan pepparkalshus, har helt enkelt inte tid och ork att pilla med det igen. Det får kanske bli till nästa år istället. ;-)

(Det syns lite dåligt men på taket så hade jag strött över glitter som i ljuset gnistrade likt frost. Glittrade även ned brickan så att den med såg lite snögnistrande ut.)

Trevlig lördagskväll!

Kommentarstorm, hinner inte godkänna

Möts denna morgon av kommentarstorm på bloggen! Jätteroligt att ni vill lämna så fina kommentarer efter er på bla mina fotografier och även superkul att se att mina prenumeranter på bloglovin ökat med flera senaste dagarna. Känns kul att ni vill titta in till mig! Men, tyvärr hinner jag inte godkänna och besvara allas kommentarer just nu då min dotter vaknade med feber idag, lilla pluttan...

Jag återkommer senare idag med ett tidsinställt inlägg, tror inte jag hinner med bloggen mer just nu.


Kram o ta hand om er!

Ps, vill du med lägga till mig på bloglovin och på så vis få uppdaterad information så fort jag skriver nytt inlägg så klicka på lilla hjärtat här nedan! :-)

We made a wish and you came true


Fotade oss precis nyligen i lillans blivande rum.

(Hennes vita vägg som bakgrund, kamera på stativ och fjärrutlösare. :-)
Bilden går att ses i större format på min fotoblogg


Fotobok i paket nummer 2

Jag fick möjlighet att prova på att göra en fotobok för att recensera, som ni säkert redan listat ut innehöll det andra paketet jag fick häromdagen just framkallningen utav den från Postfoto! Mycket spännande paket att öppna kan jag lova och leendet vart stor när jag fick se resultatet!! Är väldigt kritisk när det kommer till framkallning utav mina bilder och vill att ljus, färg, kontrast, skärpa ja allt ska vara tipptopp. Därför är det inte många labb som jag godkänner. Men här blev mina bilder just så som jag skickat in dem och jag vart så nöjd man kan bli!!

Eftersom jag precis är nygift så föll valet på att göra ett bröllopsalbum med några av våra favoritbilder jag fotade från vårt vackra och magiska bröllop 101010. Det är verkligen lycka att se sina kära minnen inbundna från en så speciell dag. ♥

Snöfligeram runt bilder

Har fått många kommentarer och även mail med frågor på hur jag får till snöflingeramen runt mina bilder. Så eftersom intresset är så stort ska jag lära ut mitt knep.

Först måste du ha photoshop samt ladda ner egna penslar. De finns gratis på webben på många olika ställen. Prova att söka på free snow brush photoshop. Sen sparar du penslarna på din dator och öppnar upp photoshop.

Öpnna bilden och lägg på ett nytt lager. I det nya lagret stämplar man sedan snöflingor med penseln. Man behöver inte göra ett nytt lager om man inte vill, men det förenklar jobbet om man tex vill ändra på något i bilden men inte på snöflingorna.


Skuggan med de flikiga kanterna är en effekt som jag lagt till efteråt i ett annat program. När bilden är klar i photoshop sparar du den och lägger till skugga eller annan effekt i PhotoScape som går att ladda ned gratis genom att googla! :-)


Paket nr 1, Lollopard!

Vinsten som jag vann till Meja, klänning från Lollopard, hur fin som helst! Den var till och med ännu finare i verkligenten o det vart en lyckodans när jag packade upp den ur paketet. Men nu ska den slås in i ett julpapper o gömmas under granen. Så sessan har inte fått tjuvkika och prova den än. Hon skulle inte släppa taget om den i så fall, hon är så dan i kläder och skor, oj oj oj! Det ska plockas med kläder hela tiden och hon sliter tag i allt hon kommer över. Och skorna går hon o hämtar o ska ta på. O mina smycken är hon redan på, tar av mig armband och ska ha själv... Lånar redan mina grejor, hur ska det gå i tonåren? Jag får skaffa lås på min garderob! ;-)

Två paket


Igår kom snälla brevbäraren med två paket till mig, finfint innehåll! Visar senare. ;-)


Ute i snön...

Oj vad klockan drar iväg, redan onsdag... Nähe, dags o natta. Bjuder på två bilder från vår utelek idag först. :-)

Efterlyser dockvagn med prinsesskrona från Jabadabado

Det här är en förälskelse som sträcker sig flera år tillbaka i tiden. Tror det var tre år sedan jag första gången såg dockvagn med prinsesskrona från Jabadabado. Det var blixtförälsekelse direkt och jag tänkte då att om jag en dag får en dotter så måste hon få denna vagn.

Och så kom Meja augusti -09 men vagnen hade slutat säljs. Jag har sedan dess letat o letat men hittar den inte, varken hos någon av Jabadabados återförsäljare eller som begagnad. Så nu fäster jag mitt hopp till bloggvärlden. Kanske känner du någon som har denna vagn vars barn växt ifrån den? Eller har du sett den någon annan stanns?

Tipsa mig!!!
josefin.landhagen@home.se
http://landhagen.blogg.se/happydays/

Vill du hjälpa mig att föra vidare min efterlysning i din blogg så går det jättebra, är tacksam för all hjälp jag kan få! Bilden kan du låna här:https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2037342/images/2010/jabadabado2_121523862.jpg


Peter Jöback - Decembernatt (Halleluja)

Nu sover stad nu sover land och överallt står snön i brand
inatt kan inget kväva eller kuva.
Och stjärnorna dom blänker matt på himlen som en hemlig skatt
i det tysta hörs ett dämpat
Hallelulja

Tycker bara att Decembernatt (Halleluja) med Peter Jöback är så fin, kan lyssna om och om igen... Godmorgon! :-)

Granen står så grön o grann i stugan...

Hej där ute, har inte haft tid över till bloggen idag heller tyvärr, allt rusar på i hundra knyck här hemma. O så är lillsessan förkyld o lite extra kinkig så man vill inte sätta sig ens en snabbis vid datorn.

Idag har vi fått upp granen, ungarna hängde upp kulor o dekorationer med mycket fint resultat. Lucia är det ju idag med men vet ni, inget lussfirande hemma hos oss tyvärr. Sonens klass hade inget tåg/fika i år och lillan går ju inte på dagis så vi hade möjlighet till luciafika... Känns lite trist faktiskt, det är ju så mysigt med lussetåg! Men jag har kikat in i er andras bloggar med barn o sett hur fina de varit så jag har fått ta del av det lite i alla fall. :-)

Nu närmar sig den nya dagen då klockan snart slår midnatt (klockan är 23:44 men datummärkningen står som 20:46 för att jag började utkastet till detta blogginlägg då), så om jag ska orka upp o lämna sonen i tid till skolan imorgon är det nog bäst jag nattar nu!



Ps, Grattis Monica på din dag!!!
Många kramar!




Happy Days har bloggvärldens gulligaste läsare!!

Vilken storm av uppmuntrande glada kommentarer jag möts av under helgen! Tusen tack till var och en av er mina otroligt fina och rara läsare som engagerat sig så i inlägget "Mitt liv". Blir rörd när jag läser era kloka ord och peppningar, det känns som en upprättelse mot "troll" (jättebra ord ivy). Har inte hunnit godkänna och besvarat er alla än, någon kanske jag tyvärr missar att tacka på vägen o det är inte min mening i så fall. Skulle jag göra det så ta åt dig ännu mer utav mitt tack här!

Ett stort tack återigen till mina fina läsare, här på Happy Days finns bloggvärldens gulligaste läsare!!

Day 30 – One last moment


Det får bli dagens händelse som jag märker som extra minnesvärd. Det var nämligens skridskopremiär för Pontus Pirat! Som bambi på hal is men envis som synden kämpade han på. Upp och upp igen, vilken vilja och kämparglöd! Han var avundsjuk på alla som susade förbi och sa "Mamma, jag vill också åka så där fort!!". Själv hade jag säkert inte åkt på 10 år och vart barnsligt lyrisk över att glida runt på isen igen. Men hua vad kallt det vart, -7 grader kändes som -17 grader och efter 30 min var vi stelfrusan o packade oss in i bilen hem igen. Brrr...

Vi åkte förresten skridskor på Tyska torget inne i stan, det skulle vara julmusik fram till 20:00 men den spelades tyvärr inte vid 15:30 då vi åkte. Men ni som vill ta er en sväng om på isen, bege er dit! Jättemysigt!

Nu har helgen rullat förbi o kvällen är över oss. Det har varit en aktiv helg, grabbarna i familjen har även spelat bowling, vi har varit på födelsedagskalas hos min mormor och fått hjälp av svärfar att snickra klart skjutdörrsgarderoberna hemma i sovrummet. Granen har tagits fram men pyntas först imorgon. Jag har bakat bröd, julgodis och annat gott. Tiden gick fort, datorn fick vila men inlägg har det blivit som varit förinställda i alla fall. Lillan har även dragit på sig en förkylning o är kinkig, nu vaknade hon så jag säger hej så länge!

Day 29 – Your aspirations

Har så mycket planer o idéer för framtiden som jag vill ta tag i och inte bara placera i en dröm. Känner en brinnande drivkraft i mig, vill så mycket mer än att stå still o tramap samma takt i redan nedgågna spår. Och jag har massor att ge, men vet inte hur de ska ge uttryck... Det är väll där jag måste ta det vidare, fundera ut någon bra plan på hur jag tar mig från punkt A till B till C.

Drömmer om att knyta ihop mina "talanger" det som jag brinner för och göra något nyskapande och storartat av. Vill hitta på något nytt o spännande, som ingen redan gjort och sett. Jag måste hitta på något snart, det gnager i mig dagligen för jag vill sätta igång nu! Det här är verkligen det jag vill, jag vill bli min egen i framtiden.

Skulle sen ta detta något, göra till en storsäljare och jobba lagom mycket hemifrån, luta mig tillbaka i mitt drömhus med min fina familj o bara njuta av dagarna. ;-)

Vore inte det något!?


16 månader

Har det redan gått 4 månader sedan 1-årsdagen? Jag hänger inte rikgit med när tiden susar förbi...
Grattis lilltussan, vad passande att vi vann en klänning just idag! :-)


Mitt liv!

Jag tänker inte be om ursäkt för min lycka, jag tänker inte dölja min glädje i att jag har två fantastiska fin ungar, det bästa som hänt mig i mitt liv. Att jag är löjligt nykär i en make för bra för att vara sann, han som stått vid min sida i 12 ½ år! Och jag har haft tur i år, jag har vunnit saker, jag har fått saker gratis och jag har haft möjlighet att göra saker som jag inte tidigare haft. O mycket har jag bloggen att tacka för. Men bitterhet och tråkiga utspel mot mig betackar jag mig för.

Jag kan förstå att min lycka kan vara irriterande jobbig, men det här är ju mitt liv. Ska jag låtsas att allt är skit o vara en surkärring? Får man inte sprida ljus omkring sig utan att det sticker andra i ögonen? Jag vill inte skapa avund eller verka överdriven, jag vill bara vara jag o blogga om mitt liv o min lycka. För just nu befinner jag mig på väg uppför toppen på ett berg och ärligt talat så har jag aldrig någonsin i hela mitt liv mått så bra som jag gör idag. Då är det väll inte konstigt att bloggen genomsyras utav det? Vem vet vad som händer imorgon? Jag ta inget för givet o vet att medvind kan vända, livet vändas upp o ner o att allt man har kan tas ifrån en på en sekund. Därför passar jag på att leva här o nu.

Jag vill inte göra någon illa och har många värmande tankar om andra, önskar andra finna livsglädje och lycka i sitt liv. Önskar andra möjlighet att förverkliga sina drömmar. Så tråkigt när man har så mycket glädje att ge och vilja att sprida den vidare till andra men märker att det finns personer som istället stör sig på det. Om det är någon som tar illa vid sig av mitt liv, sluta då att läsa här tack.


Vinnare! :-D


Börjar lördagsmorgonen med att se att jag vunnit en tävling, wow vilken härlig start på helgen!!


Har nämligen vunnit en helt ljuvligt underbar söt mysig klänning till Meja från Lollopard. Kika in hos dem och bli glatt inspirerade av alla deras härliga kläder till hela familjen, ni kommer inte bli besvikna!

Vinsten lottades ut genom Bambis blogg. Vad kan jag säga, jag är överlycklig!! Var verkligen kärlek vid första ögonkastet då jag såg klänningen i den fina färgen och coola mönstret och är så glad över att få hem den! Skulle bra gärna vilja ha ett plagg i samma mönster till mig själv så jag kan matcha med lillan, men det får vänta tills efter jul då man måste hålla hårt i pengarna nu så här inför julen.

Det var mina härliga morgon, hoppas att ni andra börjat helgen med ett leende med! Kraaam!

Day 28 – Something that you miss

Jag kan inte komma på något som jag saknar... Sömn kanske. Just de senaste veckorna så har jag gått runt som en zoombi, nästan så trött att jag somnar gåendes ute med barnvagnen när vi är på promenad. Men det är nog den här mörka årstiden som slukar energi samt att dottern emellanåt sover oroligt om nätterna.

Idag när vi var o handlade för en mysig fredagskväll så fastande jag framför smakprovsbaren i affären. Kvinnan "tvingade" på mig den ena provstickan efter den andra o jag bara stod där, log, tuggade o svalde. Orkade varken gå därifrån eller säga nej tack. Jag gick först o sa tack för mig när hon inte hade mer att promota, så trött är jag.

Nu sitter jag här o gäspar och längtar efter en lung o trevlig kväll i soffan framför Nobelmiddagen, alltid lite kul o spana in.

Kram o trevlig fredagskväll!


Happy Friday Morning!

Lyckokänslorna racar ikapp, vilken härlig dag!! Utanför mitt köksfönster badar skogen i guldvarmt förmiddagssken och vill locka mig ut på promenad. Har precis mättat magen med frulle, macka med avokado och världens mumsigaste varma chokladdryck med minimarshmallows. Nu ska vi ut o fånga dagen lillan o jag, härlig fredag önskar vi!!!



Day 27 – Your favorite place

Där mitt hjärta slår kärleksfulla lugna slag i trygg takt och spirande varm lycka pulserar fram i blodet. I min Darlings famn har jag min favoritplats, där hör jag hemma. När jag är med min familj, mina barn, mitt allt, då mår jag som bäst! Home is where your heart is...

Vi gifter oss, bröllopsdagen!! Bröllopet (del 4)

Söndag 101010, bröllopsdagen:
Vaknar ur en mardröm, att min bukett inte blev som jag tänkte mig utan en klen, vissen och lila historia.... Inte alls höstig, varm och kärleksfull röd som jag ville. Lite orolig... Vi går ner o äter av en tjusig frukostbuffé i matsalen, massa gott!! Det märks att kocken lagt ned hela sin själ i en vacker och ljuvligt god fruksot, mmm...

Går upp o gör oss i ordning för den stora dagen!! Jag sminkar mig själv o blir väldigt nöjd med resultatet, fransarna står perfekt upp och är separerade till minsta frans, ögonskuggorna som går i mjuk ljus nougat, ljustljustrosa och brunt går vackert ihop och glittrar lagom mycket, framhäver mina ögon på ett vackert och naturligt sätt. Foundation ger ett fint och lent resultat och kinderna är precis lagom rosiga! Peeerfekt! Lockar även håret o fixar mina naglar, som blev jättefina! Känner mig vacker, beundrar min spegelbild gång på gång och tillåter mig att för en gångs skull tycka att hon som tittar tillbaka på mig faktiskt är en vacker person.


Vi åker o hämtar brudgumsrosen och min vackra brudbukett, oron efter mardrömmen släpper totalt. Buketten är precis nästan så som jag föreställt mig den i huvudet. Jag önskade en rund bukett av mörkröda rosor med pärlor i och vackra höstlöv i rödorangea färger bundet runt om. Löven de satt ditt var bara mörkröda o pärlorna gula, så jag bad dem byta ut dem och sätta i vita pärlor i stället o sen plockade jag egna rödorangelöv som jag kompleterade med för att få lite mer utav höstens färger. Sen vart jag oerhört nöjd, fy sjutton vad snygg den vart! Finaste brudbuketten någonsin, o den är min! ;-)

Vi åker förbi Ica  tillbaka till hotellet o köper med lite mackor för att luncha på, men magen är inte hungrig... Gör mig klar o tar på brudklänningen som Jonas nu som först får se! Känner mig vacker som en dröm, helt underbart o få bära min brudklänning, vara lockad i håret och perfekt sminkad! Visste inte att jag kunde känna mig så vacker!! O min blivnade man, så stillig! Vi går ner från hotellet genom Botaniska trädgården fram till Kärleksporten o stannar för att ta några bröllopsbilder. Vi var tidiga så vi hann ta ganska många o fina innan vår coola vigselförrättare Barbro Ronsten med tufft lilaslingat hår och två vittnen (henens man och son) kommer. Vi kände kemi med henne direkt, så varm och glad personlighet, full med sprudlande positiv energi!

Vi vigs i en akt som får mig tårögd. Darling håller om mig med ena armen då jag fryser så jag skakar i den kyliga höstvinden men envisas i alla fall med att inte ha kappan på mig för jag vill att klänningen ska synas, vill man va fin får man lida pin! Har min ena systemkamera på stativ och tar kort med fjärrutlösaren under tiden, den andra systemkameran har jag lånat ut till ett av vittnena o Darling har en filmkamera som andra vittnet har under akten. Allt för att dokumentar så mycket som möjligt, dels för vår egen skull men även för all släkt o alla vänner som inte fick vara med o dela vår stund. Vi blir man och fru! Talet var oerhört vackert som vår vigselförrättare höll och hon bad oss att fånga dagen "Carpe Diem" som hon sa. De orden har fått en ännu starkare betydelse för oss nu, Carpe Diem!!! Precis vad vi gjorde denna dag... ♥

Efter viglsen tar vi en runda i bilen och åker till vackra platser o tar mer bröllopsfoton. En förbipasserande frågar om hon ska hjälpa till för hon är bröllopsfotograf. O så visar det sig att det är en av de två som jag mailat o frågat tidigare ang bröllopsfoton innan jag bestämde mig för att fota själv. Vilket sammanträffande! Men vi tackade nej för vi var redan klara o hade fått så många fina bilder redan, jag kan ju själv. ;-)

Frusna efter att ha poserat på olika platser runt om i Visby under några timmar tar vi oss ett värmande bad tillsammans med champange, jordgubbar o choklad som vi fått upp på rummet, mmm!

På kvällen har vi bokat bord i stan o äter lammleg som är så mört att det ramlar isär när man ska skära, smälter nästan på tungan! Så himla fint kött och väldigt god middag över ett glas rött! Vi var ganska trötta båda två efter en lång händelserik och helt fantastisk dag att vi tar oss hem tidigt på kvällen o tittar lite tv på rummet o äter godis. Myskväll!

Day 26 – Your fears

Ja det är många, men jag vill inte gräva ner mig i rädslor och massa "om". Väljer att försöka leva i nuet istället och ta tråkigheter när de kommer. Just nu är jag lite orolig för ett kommande stort projekt, men det mesta känns bara så positivt och magkänslan så rätt! Så egentligen vill jag bara explodera ut o skrika ett oändligt långt och ekande högt glädjevrål över stad o land för jag är så sjukt lycklig! Men även om allt redan är bestämt o klart så får jag fortsätta hålla på det ett tag till... Det känns tryggast så, o så vill jag inte att det kommer ut till fel personer eller på fel sätt innan jag fått berätta för de berörda själv.


Så här galet lycklig är jag!!


Fotobok på väg

Jag har fått möjlighet att recensera en fotobok och det kunde väll inte passat bättre då vi har 1004 nytagna bröllopsbilder liggandes som bara väntar på att få bli framkallade och komma till sin rätt. Så igårkväll gjorde jag ett urval till vår bröllopsbok och nu väntar jag med spänning på att få hem den, förhandsvisningen såg jättefin ut!

Kommer givetvis lämna en bedömning av den senare samt visa bilder.

Att ge bort en fotobok till någon kan också vara en väldigt fin och personlig julklapp, ett litet tips från mig!



r-öööö-v

Sonen älskar att leka med bokstäver och prova att ljuda fram nya ord. Han är verkligen jätteduktig på att läsa och provar alla bokstäver även de som de inte lärt sig i skolan ännu. Igår satt han och plockade med vårt alfabetsmemory o vart lite fnissig, vad skrev busungen?


Tävlar om jättefint set från Ida T






Jag hittade en tävling hos Diana i hennes adventskalender där man kan vinna detta mysiga set, älskar färgen! Hoppas att Meja blir lycklig vinnare utav det. :-)

Day 25 – A first...

...Sneak peak på nya åkpåsen Folklore Rose från Elodie Details! Har varit sugen på att köpa den sen den släptes för några år sedan men hade då ingen liten att gosa ner i den. Men nu är den fin i vagen och håller Meja varm o gosig! Hon premiärsov ute i den idag i nära på 2 timmar.

Visst är den cool med sina rosor, snyggt mönster är inte så vanligt på åkpåsar så därför gillar jag Elodie Details tuffa design som sticker ut. O så är det så snyggt att matcha med rött och svart, Mejas jacka tar desutom upp rosorna fint, jackan är ju klarröd den med. Tycker om röd så här i vintertid, det lyser upp och man känner sig lite piggare o gladare av den färgen. Min parkas från McKinley är lika härligt röd den med och jag myser och känner mig som en färglad glädjespridare i den, humöret åker i topp varje gång jag drar på mig den... :-)


Day 24 – Something that makes you cry


Vad som får mig att gråta var rubriken men vad får mig inte att gråta? Är väldigt känslosam och har nära kontakt till mina känslor. Är dock inte känslig, att jag lätt tar åt mig o så. Det är inte därför jag lipar stup i kvarten. Bara svårt o hålla inne med det som vill ut. Kan börja lipa hur lätt som helst när som helst o var som helst. Så är det bara. Jag erkänner, jag är en lipsil!

Dottern skickar flirtiga mms!

Usch, jag var med om en fruktansvärt pinsma start denna morgon, fy!

Var så törnrosatrött imorse, väckarklockan på mobilen ringde flertalet gånger o påminde mig i fjärran om att gå upp. Men istället snoozade jag om gång på gång, omöjlig att väcka. Lillan däremot hade vaknat o kommit upp i vår säng, hon sysseldsatte sig med min mobil. Ingen fara tänkte jag halvsovandes, mobillåset är ju på.

Efter en bra stund tänkte jag att det var nog bäst o öppna ögonlocken för o hastigt titta till vad hon gjorde med mobilen. O vad får ja se, jo"Meddelande skickas". Vaddå för meddelande? Vem skickar hon till? Rycker åt mig mobilen fortfarande väldigt trött o lyckas avbryta sändningen, hoppas jag. En clousup-bild på mig i mörkret från i lördags där jag blundar för o visa min läckra makeup samtidigt som munnen plutar en aning uppenbarar sig på displayen. Herregu, vem har hon tänkt skicka den bilden till. Jo min förra chef!!!! Jisses, hoppas verkligen han inte hann få bilden. Min dotter kan då ställa till det för sin mamma!


Styling Mist

Jag vann ju en kvällsstyling på Mist i höstas (lyllo mig!) som jag tog vara på lagom till julfesten, klart man ska ta tillfället i akt o glittra lite extra en sådan kväll när man har chansen! :-) Det var extra spännande eftersom jag aldrig någonsin tidigare blivit bortskämd med att bli stylad av proffs förr. Ja inte ens någon av mina vänner har sminkat mig eller gjort mig fin i håret någon gång, det brukar tvärtom vara jag som är den som glatt piffar till mina vänninor när vi ska ut på äventyr. ;-) Men nu var det min tur, jätteroligt!

Vad lyxigt det kändes att få bli ompysslad o fin, himla trevliga tjejer och framför allt duktiga! Fick även massa matnyttiga tips under stylingen. Dessa dutkiga tjejer gjorde mig fin för kvällen. Giselle sminkade mig i guldiga toner inramat med grönt och brunt toppat med vackert glitter ovanpå samt stora vackra lösögonfransar. Caroline gjorde vackra glammiga lockar och gav håret ett lyft med mer volym. När tjejerna var klara tittade jag mig i spegeln med ett wow och massa mer självkänsla! Kände mig som en glittrande stjärna hela julfesten och var jättenöjd!

Det här var så himla roligt så jag har planer på att göra om det framöver när tillfälle ges och i samband med det anlita en duktig fotograf som kan ta lite snygga pix, för o fota sig själv kan vara lite klurigt...


Freda-Lörda-Sönda

Toppenhelg, massa härliga känslor och gott om positiv energi har vi laddat oss fulla med.

Fredag har jag redan skrivit om så jag drar den i stora drag. Julfest på Borgen med kollegorna och min Darling, finaste mannen! Vart sminkad o stylad innan, kände mig som en riktig pingla. Vi hade barnvakt över natten då mina föräldrar som vanligt alltid är så snälla o ställer upp med o passa våra busfrön. Vart inte så långvariga på Borgen fast vi hade jätteroligt. Kände att vi ville ha lite egen tid för varandra istället så vi smög oss hemmåt då vi märkte att fyllan slog till på de flesta o var hemma vid 23-tiden. Darling var nykter o jag tog bara lite rött till maten. Vi fortsatte med en juldate hemma istället ost, kex, skumpa, choklad o ett varmt bad. Var ganska trötta o sov enda till 10 dagen därpå.

Lördag Vi har taco-filmkväll med bästa vännerna, Monica med fina magen samt blivande maken Micke. Fick jättefina bröllopspresenter av dem, tack! Inte många som tänkt på att vi gift oss, men vi ska ju ha bröllopsfesten senare nästa sommar så det blir väll lite mer uppmärksammat då. Vi hade iaf en sjukt trevlig kväll, så roligt o filmen Bröderna Karlsson som vi såg var helt klart riktigt sevärd, gu vad i skrattade i soffan! Magarna var fulla av massa tacos, godis, chips o jag vet inte allt!

Söndag Åker till Las Vikas på adventsmiddag hos svärmor, grabbarna blir även klipta (hon är frisör). Hjälper även svärmor att bli med Facebook. ;-) Var jättetrött så på hemvägen somnade jag tillsammans med barnen i bilen. O nu sover hela familjen för natten utom jag så jag ska väll gå o knyta mig snart jag med. Tänkte bara jobba lite på en grej som måste bli klar först...

Day 23 – Something that makes you feel better

Morgonstund med mjukt stillsamt sken som bryter in i sovrummet över sängen där jag ligger med ett litet gosigt knyte tätt intill mig, varm o rosig. Glada ögon och ett litet leende bakom nappen. Dreglig morgonpuss och en varm trygg lukt ur ruffsiga guldlockar. Lilla nyponrosen som ligger lugnt o myser i mammas famn, skakar på huvudet när jag frågar om vi ska gå upp för att i nästa stund på en halv sekund med ett busigt flin skratta och likt en raket kasta sig ur famnen och iväg mot sängkanten med vetskapen om att jag snabbt kommer efter o fångar upp henne innan hon hinner fram o ramlar ner.

Morgonstund med lillan, o sonen som straxt nyvaket staplar sig ner för trappen och sömndrucket hesar fram ett "gomorgon" samtidigt som han kryper ner hos oss. Då känner jag alltis så obeskrivbar kärlek och glädje till livet, lyckan bor i mitt hjärtan o den heter Pontus och Meja.


Bara sååå fina!

Jag är verkligen en tjej som älskar ringar, här är ytterligare ett par riktigt läckra som Tomten gärna får komma med i julklappsäcken till mig. :-)


Alla ovan från nuknuk.se!


Nattsuddar

Sitter o kollar igenom lite bilder från gårdagens galej, här är jag precis innan avfärd mot Borgen där årets julfest hölls. Skrev ju tidigare om att min favoritklänning från Nelly var slutsåld o jag lyckades inte hitta någon annan som föll mig i smaken på mina olika shoppingrundor i stan så jag fick förlita mig till vad jag redan hade hemma. Hittade ett garderosfynd långt inne i en gömma, en svart klänning som Darling tyckte jag vart fin i för kvällen. Manekängade i typ 10 olika uppsättningar för honom o valet föll på denna, tycker han gjorde ett bra val. :-)

Julfesten på Borgen var föresten trevlig, det var första året som företaget höll julfest där med andra företag. Annars så har vi alltid haft privata julfester. Men det var skön stämning, suverän o rolig underhållning, maten tyckte jag var sisodär, servicen god, sällskapet trevligt och min juldate fantastiskt snygg (kunde inte slita ögonen från honom rakt över bordet o kanske var det därför matlusten inte var på topp?). En trevlig kväll med glada upptåg som en sväng upp på scenen. ;-)

En glädjande nyhet!

Måste bara tipsa alla om att min favoritbutik på nätet vad gäller vackra accessoarer nu har utökat sitt sortiment, nu även för killar! Besök nuknuk.se o titta in på deras nya sortiment!


Tomten är snäll...


...För jag har hört att han ska komma med en av dessa underbara ringar till mig i julklapp (den röda som verkligen är läcker!) Tack snälla M! :-)

Ringarna hittar du på nuknuk.se, använd rabattkoden JUL2010 för 30% rabatt!

Day 22 – Something that upsets you

Tidsbrist, när man har så mycket man vill hinna med o göra men känner sig som en broms i en uppförbacke. Att vilja prestera så mycket mer än vad man får utrymme till att göra. Som mina bloggar, jag önskar att jag kunde få tid till att skriva klart det två sista bröllopsdelarna. Jag önskar att jag hade tid att lägga upp bilder från alla fotouppdrag senaste månaderna i min fotoblogg. Men luften sjunker ur mig när det tar tid att sitta o sålla ut bilder och tiden som finns försvinner till hemlighetsstämplat projekt och inte ens det går fort nog framåt. Jag vill skrota alla tidstjuvar av onödig tidsspill. Täppa minsta hål av förlorad tid o utnyttja all kvalitetstid på bästa sätt.


Sminkning + julfest 3/12

Igår hade jag en hektisk dag, eller inte så att jag var stressad. Tvärtom kunde jag ta det ganska piano hela tiden men det här med datortid fanns inte riktigt med i schemat över dagens aktiviteter. Därför hade jag gjort ett tidsintsällt inlägg åt er, det här nedan där jag skrev om när Kent stannade tiden för en stund. I själva verkat befann jag mig just då på årets julfest bland massa glada skratt o roade mig kungligt tillsammans med mitt härliga gäng kollegor o så min juldate (som även han är min kollega), maken.

O innan julfesten så hade jag varit på min vinst hos Mist, nämligen kvällsminkning + styling hos Mist HC, guuu vilka duktiga tjejer! Kände mig så vacker när jag gick därifrån, riktigt riktigt strålande fin och redo för julfesten. Tusen TACK! Jag kommer definitivt att återvända igen när tillfälle att göra sig lite extre snygg igen dyker upp, var så säker.  :-) Ni kan läsa lite på Mist HC:s egen blogg om mitt besök där.

Nu ska vi hämta hem våra kottar, btw vaknade vi båda kl 10:00 idag. Jisses vilken sovmorgon, har väll inte hänt på år att ja sovit längre än till 8:00. :-P


Bjuder på två bilder så länge, more to come!
Se yaa!





Day 21 – Another moment

I ett publikhav med tusentals andra och ett virvarr av känslor som sprängde i klibbig sommarnattsvärme fylldes jag av ett obeskrivligt känslorus. Höga toner av hysteriskt jubelvrål från Kentfansen skickades ut i atmosfären och beblandades med klappandet utav händer högt upp luften som slog i takt. Kroppar som hoppande ryckte med i rytm och inte kunde stå stilla till musiken som erövrade Norrköping. Det var antiklimax, sommaren 2008:s höjdpunkt då de första tonerna ur "Mannen med den vita hatten (16 år senare)" i det extra och sista finalnummret i Kents sommarurné fredagen den 1:e august brann av.

Pirret i kroppen som jag vaknade med den morgonen förföljde mig hela dagen. Gick runt med en drömskt längtansfull blick långt borta i det blå och ett fastnålat fånleende mest hela tiden. Jag var så lycklig, som jag vore nyförälskad och allt för kvällens konsert! Med KENT! Ja hela dagen lång var jag ett lyckorus, en käslomässig berg o dalbana som hade lika nära till gråten som skrattetet och ibland både grät och skrattade jag samtidigt. Allt var high over hills och mina förväntningar för kvällen upplyftande stora. Den veckolånga värmeböljan låg kvar över Norrköping och lovade sommar på riktigt när den är som bäst! Utsikterna för kvällen var de bästa.

Jag drog raka spåret till min vän Lindis direkt efter jobbet. Typ 5 minuter efter att jag slutat ringde jag på dörren! Där var det uppvärmning med lite Kent i högtalarna och gyrostallrik ute på gården. Vi fyra i sällskapet som skulle på konserten tog oss sedan upp till Lejongroppen i Folkparken vid 18:30 då insläppet börjat. Satte oss på gräset och klunkade bira i öltältet innan, ja alla utom jag faktiskt. Jag vågade inte drick för att riskera att vara tvungen att uppsöka en bajamaja mitt i spelningen, det vore ju katastrof! Och jag vet hur lätt den där förädiska drycken rinner rakt igenom mig så jag vågade inte chansa.

Förbandet startade med lokalbon Markus Krunegård, sen kom den där långa seglivade väntan när scenen täcktes för och bygdes om... Sen jävlar vad det drog av när Kent stod där!

Jag skrek, hoppade och släpte loss alla känslor! Vi hade perfekta platser framför scenen, utan trängsel och ingen flagstång framför oss, fri sikt! Hela konserten var enorm och jag körde fullkomligt slut på mig själv där jag skrek med i text och med en kropp som inte kunde stå stilla. Så kom då extranummret där Kent som sista låt rev de av den enligt dem själva bästa låten som någonsin gjorts på svenska, och jag tror dem, Mannen i den vita hatten (16 år senare). Omvärlden fanns inte alls, alla vart som galet uppslukade och ett med musiken. Kent gav det bästa i det sista som de hade kvar att ge åt publiken och ingen ville nog att det ögonblicket någonsin skulle ta slut. Inne på slutet i de extra textradena till låten så sprack ett överraksande konfettiregn ut över oss i främre publikhavet under öronbedövande och jublande skrik. Det var höjdpunkten, vilken obeskrivbar känsla och jä-lar vad vi vrålade här. Jag hoppade och skrek in i det sista... Efteråt, jag var så darrig i hela kroppen att jag knappt kunde stå, ännu mindre gå, folkmassan skingrade sig och lämnade kvar en grop full med guldiga konfettibitar, en hade ramlat ned i min väska och fick ligga kvar. Kanske ligger den kvar där än? ;-)

"Och alla känslor slog och sprängde
Hela vardagen full med hål
I en tid då inget hände
I en stad som alltid sov "


Film från tillfället jag hittade på youtube, titta o njut. Missa inte för allt i världen konfettiregnet i slutet. :-)


Day 20 – This month

December, sista månaden på året. En månad som för mig betyder väldigt mycket familj, gemenskap, väntan och julmys. Att lysa upp decembermörkret och stänga ute kylan med tända ljus, kura ihop sig tillsammans, pynta hemmet, laga god mat, längta efter julafton, barnens glittrande ögon och glädjen som spirar. December är för mig glädjens högtid som avslutas i ett sprakande nyårsfirande med praktfulla fyrverkerier slaget vid midnatt sist dagen på året.


Meja


It wasnt for me... :´-(

För andra morgonen i rad möttes jag av ett mail från Nelly.com som började så här:

"Tyvärr har nedanstående produkter i din beställning utgått pga lagersaldofel som upptäckts först vid plockning av dina produkter.
Aktuella artiklar är slut i lager hos våra leverantörer och vi tvingas därför slutnotera dessa varor."

Det blev inte denna tyvärr, snyft!


Day 19 – Something you regret


Klart man ångrar saker ur sitt förgångna, sånt man gjort och inte gjort. Men man kan i alla fall inte backa tiden, man får fortsätta framåt och ta lärdom av sina misstag o hoppas att man gör ett bättre val i framtiden.


Update!

Veckan rusar på i hundra knyck, inte haft tid o uppdatera bloggen tyvärr fast jag har så mycket bloggmaterial från de senaste dagarna att skriva om och visa i bild.

Var igår på stan o letade efter en klänning till julfesten men som jag trodde lät Mejaliten inte mamma prova en endaste en eftersom hon inte ville sova förens sista halvtimmen. Så jag strök mest runt med vagnen o ögnade igenom sortimenten i de flesta butiker utan att hitta en enda gobit. Kanske var meningen? Eller en godbit hittade jag, nämligen en prisänkt top för bara 35 kr till mig! Den tog jag på en chansning utan o prova, men passade peeeerefkt o var så fin när jag tog på den hemma, yes! Hur ofta hittar man en top för 35 kr!? FYND! Bild utlovas senare, hoppas jag! Man ska inte lova för mkt för jag märker att tiden inte alltid är med mig...

För att återgå till julfestklänning igen så klickade jag istället hem den en från Nelly.com som jag visat på bild tidigare. Men fick ett mail idag på morgonen att XS var slutsåld vilket de upptäckt när de skulle skicka den... Bah! Så jag tog en S istället o hoppas den hinner hem till mig innan fredag, nu är det spännande! Annars får jag rota fram något ur garderoben till fredag, det löser sig! Är duktig på att köpa nya kläder till varje ny fest, så jag har ganska mycke egentligen men vill iaf ha nytt, en ovana jag har. ;-)

Förresten så har jag fyndat ett par stövlar till lillfian med, under 300 kr för ett par nya röda Viking stövlar á 700 pix nya, tradera igen så klart! De är på väg hem nu i veckan, så bli kul o få dem! Sveaklänningen var föresten som rena drömmen, gu vad den var vacker o helt oanvänd. Hon vart så fin, som en docka, mammas julsessa!

Vågade mig ut på en kall vintrig promanad i -10 grader. Trodde jag skulle frysa men mina stövlar och mina nya McKinleyjacka är så himla varma o sköna att jag inte frös en enda sekund. O då är jag den mest kallblodiga person som går att hitta! Målet var stadigt inställt, som vanligt! Vackert var det, kul o se målet i vintersrkud, dagdrömde mig bort där en aning... ;-)

Nu sover barnen, läste läsläxan med sonen innan o han läste verkligen alla ord, ljudade ihop alla ord! Hela läsläxan! gu vad stolt jag vart, himla duktigt! Han har ljudat ihop ord tidigare men inte alla i hela läsläxan om 4 sidor! Så stolt över vår son!

Nu fudnerar jag på o nappa på Darlings idé om ett varmt bad, känner mig lite frusen av o ha suttit still vid datorn nu en stund. Sen kanske en mugg med glögg o köttbullemackor? Rullade egna köttbulalr o stekte igårkväll, världens godaste, inget slår dem! Så de så! ;-D

O visst det, jag har fyndat en sak till, nämligen denna elodie details åkpåse till lillskruttan! Nedsänkt 25% på Babyshop.se bara idag! :-)

Det var lite allt möjligt i detta inlägg o tyvärr inte en enda bil, men nu får det räcka! ( <--- en bil? hahaha, bild så klart!)

Over and out!


(O sorry, jag stavar som en kratta ser jag nu när jag läser igenom i all hast, men det får va! Jag orkar inte rätta, ni förstår nog vad jag skrivit iaf!)

RSS 2.0