Snyggghår i sjukstugan

 
Vaknar upp med det här hårsvallet idag, lite komiskt att ha en perfekt hårdag då man är sjuk och kommer hålla sig innanför hemmets väggar. Jag har alltså inte lockat håret, varken idag eller igår, däremot sov jag med håret uppsatt högt upp på huvudet. 
 
 
Fick passande nog ett bud hem igår med ett presskitt som piggade upp, massa fint från Idun Minerals som kommer bli perfekt i höstens make up. Jag kommer visa er allt fint en annan dag, när jag är frisk igen. 
 
 
För idag är det morgonrock på, osminkat hela dagen och bara kurera sig som gäller. Igår sov jag mitt på dagen ett antal gånger, men det känns som om det är på rätt väg nu. Energin är med mig och lillan lite mer idag. 
 

Man får inte tänka så

 
 
Drömde att jag var och handlade halstabletter, vaknar upp helt tjock i halsen imorse, specielt ena sidan. Svårt o svälja och har ont, ont även i örat på samma sida. Det är som att jag bett om det, för igår tänkte jag "Det var länge sedan jag var sjuk nu, kommer nog dröja länge tills näst gång, känner mig ju frisk som en nötkärna!" Man får alltså inte tänka så. På eftermiddagen kom barnen hem, lilla Nyponrosen hostig och varm. O sen sa det bara kabooom så hade även jag dukat under över natten. Idag är vi hemma båda två, helt energilösa och mumsar på glass o dricker varma drycker. Vet att det är varmt ute idag, men jag fryser ända in i märgen. 
 

Do you like walking in the rain?

 
 

"Do you like walking in the rain?
When you think of love, do you think of pain? 

 

You can tell me what you see
I will choose what I believe"

 

Ett oväder tumlar runt inom mig. Snabba steg, hög puls. Den friska höstvinden sliter i mitt solblekta hår och gör mig sällskap där vildäppelträd låter högar av frukt vila på marken. Vance Joys ställer frågor i mina öron, han är på repeat, liksom tvivlet inom mig. Milsvid utsikt över öppna lanskap som är på väg att byta färg från grönt till varma toner av gult och rött. Det luktar nyslaget gräs, skyn är mörk, snart kommer regnet. Åh snälla, låt mig få förlora mig i regnet. Snälla piska mitt ansikte med ett kallt skyfall. Låt kläderna bli dyblöta, kroppen skaka av köld och skölj bort den hemska känslan som satt sig klistrad på min kropp. Det händer inget, allt är stilla. Det är som hela världen håller andan här ute där allt är sig likt, det är som att det inte finns något annat är fridfullhet trots alla tusen känslor som kan rymmas i en kropp. Sinnena förstärks, tar in naturen, alla dofter och för en stund är jag ett med allt det här. Jag tänker inte, jag bara är. 

 

Vance Joy sjunger vidare längs mina steg på landsvägar med sprucken asfallt, "This mess was yours, now your mess is mine...".


Ryggproblem

 
 
En vecka har snart passerat sedan vardagen tog vid och jag lämnade den underbara semestern bakom mig. En vecka som inneburit gott humör, mycket skratt på jobbet med härliga kollegor men även en energisänkt och ajande Josefin. Har haft ryggproblem sedan två veckor vilket gjort att jag inte kunnat fungera riktigt fullt ut. Efter jobbet har jag i princip åkt hem, ätit och gått och lagt mig tidigt. 
 
 
 
 
Imorgon ska jag få ryggen kollad och nästa vecka ska jag dra igång med träningen om det är ok. Få upp styrka i rygg, axlar och överkropp, det ska bli så skönt! Det är inte roligt att gå runt och ha ont, få huvudvärk och känna sig utmattad och trött dagarna i ända. 
 
Bilder från Instagram, @myhappydays.se

Myskväll med sonen

 
I lördags hade jag och sonen en mysig tacoskväll, lillan sov borta över natten. Ovant att bara ha en av sina skatter hemma men mysigt att få extra tid tillsammans med sonen.
 

Augustifest i stan

 
Det är en årlig fest i stan i samband med att sommarlovet är slut och skolan och vardagens tar vid igen, Augustifesten. Jag och barnen besökte stan och åkte karuseller på tivolit, köpte färska donuts på marknaden och tittade på en galen fakir som uppträdde.
 
Pontus hade även tur att med en dragklo få upp ett gosedjur. 
 
Meja vann denna lilla "Pricken" som hon bestämde sig för att ge bort till sin gammelmorfar i födelsedagspresent. 

Första skoldagen

 
 
 
Skolstart för båda mina skatter idag. Stora sonen börjar högstadiet på en ny skola inne i stan, galet. Helt galet! Kan inte förstå att jag har en så stor kille nu. Det var en spänd, lite nervös men förväntasfull grabb som åkte till skolan idag. Men den nya klassen, skolan och lärarna känns jättebra, jag har en trygg känsla i magen och Pontus tror att han kommer trivas. 
 
 
Första klass för Nyponrosen! Idag var det dags att ta steget in i klassrummet med alla gamla kompisar efter ett långt härligt sommarlov och börja 1:an. Meja var självsäker, nyfiken och ivirg att börja skolan, på riktigt. Vad stort det kändes att se henne sitta i klassrummet, tillsammans med alla andra bakom sina bänkar. Hon har längtat länge efter att börja skolan, bli stor, får riktiga läxor. Hemma har hon hittills hittat på egna läxor när brorsan suttit med sina.
 
 
Det ska bli spännande att följa min barns nya skolår! 
 
 

Topp 25 inredningsbloggar


 


Vänner! Jag har inte berättat något roligt för er som hände mig och bloggen tidigare i sommar! Jag med My Happy Days blev utnämnd till en av Sveriges 25 bästa inredningsbloggar! Inredning är ju ett av mina brinnande intressen och det gjorde mig så glad och stolt ända in i hjärtat. Titta in på Inredningsbloggar så hittar ni hela listan med de främsta svenska inredningsbloggarna där! 
 
 
 
 
 
Åh som jag önskar att jag bodde lite större och hade möjlighet att fota mer inredning! Jag drömmer om att kasta mig över nya inredningsprojekt, renovera och ta med er på en ny resa i att forma ett nytt hem. Det var en dröm jag hade tänkt att ta med er på när jag byggde huset med barnens pappa för 5 år sedan. Hade varit så roligt att få dela en sån upplevelse hela vägen med er. Men nu blev det ju inte så, jag flyttade efter ett halvår i huset hit ni vet, till lägenheten. Men nu är det ju dags att flyga ur detta bo mot något nytt. 
 

Hemmet ute

 
Tre av mäklarbilderna som togs när fotografen var här. 

Mitt hem ligger nu ute som kommande försäljning på mäklarens hemsida som Läge+, kommande försäljning. Det innebär att mitt hem kommer att bli till salu när jag väl hittat något nytt hem och känner mig redo att sälja. Men är man intresserad kan man redan nu anmäla sitt intresse!
 
 
 
Mina flyttankar går lite fram och tillbaka. Jag har hela tiden varit inne på att flytta till mindre hus eftersom det är min stora dröm. Men det är svårt att hitta något passande i de områden kring där vi bor och jag vill inte ställa till det för mycket för barnen med tanke på skola och vänner. Så just nu är jag inne på att kanske ta en lägenhet i stan så länge, mellanlanda lite. Vi får se! 

Sommar i spellistan

 

Startade sommaren med att skapa en ny lista under namnet Summer på Spotify. Nu mot sommarens slut har jag fyllt upp den med 72 nya som gamla somriga favoriter. Gå gärna in, följ, lyssna och hitta era favoriter. Har lyssnat mycket på tropiska, dansiga, latinska rytmer, som dessa tre klara favorter nedan. De har spelats och dansats till hela sommaren, love them! 
 
Duele el corazon - Enrique Iglesias
Heatwave - Robin Schulz, Akon
One dance - Drake

"Our love is like a heatwave
It’s burning through the evening rain
Sets sail out on an ocean wave
‘Cause our love is like a heatwave"
 
Den här sommaren har känts magisk. Det är lite vemodigt att skriva har, men hösten känns i vinden nu. Kanske finns där fortfarande några varma dagar kvar med annars ska jag hålla minnet levande de gånger jag dansade under stjärnhimlen. För det har jag gjort, jag har dansat mig alldeles varm i hjärtat denna sommar och jag kommer lämna min semester bakom mig med ett varmt leende. 

Lukas och Hanna

 
Bröllopsbilder som jag inte tidigare visat från porträttfotograferingen med Hanna och Lukas i Industrilandskapet och Gamla staden av Norrköping. Jag har tidigare visat några svartvita favoriter från bröllopsfotograferingen. Buketten och håruppsättningen var ju helt fantastiska. Så vackert par, önskar dem alla lycka och kärlek i framtiden. 
 
 
 
Nu känns hösten i luften och jag längtar faktiskt efter höstens färger. Inte kylan, värmen får gärna hänga i till oktober. Men färgerna, jag älskar verkligen att fotografera porträtt i glödande höstlandskap. Det vore underbart att få fota ett bröllop i höst. Om ni inte bokat fotograf ännu och ska säga "Ja" tillvarandra i höst får ni gärna maila på josefin.landhagen@gmail.com.

Nyponrosen fyller år

 
 
Jag hade velat vakna bredvid dig idag, kysst dig lätt på din kind och kramat om dig. En sån kram som varar för evigt, när man inte vill eller kan släppa taget. Borrat in min näsa i ditt hår och dragit in din doft och fyllts av lugn och värmande kärlek. Du firar din födelsedag med din pappa idag, men jag är med dig i mina tankar. Önskar dig den bästa av födelsedagar min skatt, grattis vackraste Nyponrosen på din 7-årsdag! 

Karolina och Gabriel

 
Kärleken är vacker och den är stark, det är något som man blir påmind om när jag var inbjuden som hedersgäst på Karolina och Gabriels bröllop i juni. Hela familjen är fantastiska varma människor som man blir så glad i själen av att möta. Det kändes som att komma hem, när vi var på middag och kalas efter vigseln. Ett stort minne som jag bär med mig, lycka till i framtiden vackra ni och ser fram emot att träffa bebisen! 

Strömsparken

 
 
I veckan var jag och mina skatter en sväng på stan, bland annat för att träffa mäklaren och gå igenom bilderna som togs på min bostad. Men vi passade även på att äta middag på restaurangen Härlig Pasta och ta en sväng till Strömsparken. En park som Norrköpings kommun verkligen har förvandlat till en vacker grönskande oas, en av stadens pärlor.

Sommarläsning

 
Den här semestern har jag helt fastat i böckernas berättande värld och låtit mig uppslukas av olika historier.
 
Första boken ut var "Öppnas i händelse av min död" av Liane Moritary. En lagom spännande bok om familj- och relationsdraman samt en djupt bevarad hemlighet som kommer i dagens ljus. Boken var väldigt målande och tog vänding i slutet men ändå var lite tam eller så där amerikanskt tillrättalagd på något sätt. Den var hel okej i alla fall. Den skulle nog göra sig bra på film, bättre än i bokform. 
 
Andra boken ut "Kvinnan i rummet" en dansk kriminalare med en humoristiskt rå medelålders polis som leder en egen utredning. Denna var lite svår att komma in i först men sen tog boken mig fullkomligt med storm. Jag läste på helspänn och sista delen av boken var som ett fyrverkeri som tog fullständigt fyr, jag tror jag kände de flesta känslor när jag läste denna bok och avslutade med tårar på kinderna. Vad de kom av oklart, men bra som sjutton var den! Blev sugen på att forstätta att läsa de andre böckerna av Jussi Adler Olsens serie om avdelning Q. 
 
Tredje boken "Kom ska vi tycka om varandra"  av Hans Koppel som jag läste ut idag var väldigt underhållande och nervkittlande spännande den med. Den var så där på en lagom nivå men fick mig ändå att utbrista flera gånger "Vad spännande den här är!" Den var lätt att ta till sig och inte tillkrånglad. 
 
 
Kan rekomendera samtliga böcker om ni vill ha spänning att läsa i sommar. Frågan är nu var jag ska läsa härnäst, jag har blivit så van att ha en bok att ta till vid lugna stunder att luta mig tillbaka med och koppla av med. Har ni några bra boktips? 
 
 

Smash the cake

 
Bilder från förra veckans fotografering med sötnosen Aili nyss fyllda 1 år. Hennes mamma och pappa anlitade mig för gravidbilder förra sommaren och nu ville de ha charmiga "smash the cake" bilder med sin dotter. Alltid extra roligt när man blir bokad på nytt och speciellt att få träffa den lilla som gömde sig i magen sist vi sågs! Vi hade en jättemysig och rolig fotografering med lilla Aili! Kul när man väljer att göra en fotografering enligt ett speciellt tema. <3

RSS 2.0