Majbrasa

 
Trevlig Valborg till er! Vi har turen att bo ett stenkast från vårt bostadsområdes Valborgsmässofirande, lagom till eleden tändes knallade vi ner och myste framför brasan jag o mina två små hjärtan. Efter fyrverkerierna blev det en kort promenad hem, skönt o ha nära för lilla hjärtat slockande på 5 sekunder när vi kom hem. Det gör den här mamman med snart, det har varit intensiva dagar i mitt liv senaste tiden och nätter utan sömn. Så imorgon hoppas jag på lång och skön sovmorgon... 

 
 
 

Pontus 11 år

 
Här hemma firar vi inte bara Valborg, mest firar vi sonens födelsedag. Idag fyller den här insiktsfulla, godhjärtade fina Valborgsgrabben 11 år! Han fyller hela mitt hjärta med bultande mammakärlek, får mig kikna av skratt och gör mig lyckligt stolt som få. Vi har firat med fika och årets första rabarberpaj, som han själv valde att ha som "tårta". Den var dessutom gjord på danska rabarber som vi fick med oss från Danmark förra veckan, riktigt god var den!
 
 

Hemma hos Ella

 
Hälsade på hemma hos bedårande söta Ella 9 månader och hennes familj med min kamera för någon vecka sedan. Här är ett litet urval av bilder som vi tog då.
 
Det är så roligt o mysigt o få göra fotograferingar med barnfamiljer på plats, antigen med hembesök eller ute på vald plats i naturen. för mig blir det mer levande och intressant att titta på än bilder tagna i studio. Har många gånger funderat på att skaffa en dagsljusstudio, men det är det uppställda som jag inte riktigt gillar. Jag vill fånga ögonblicken där o då i verkliga miljöer. Så som det är just nu fortsätter nog just med det. Men man vet ju aldrig vad jag hittar på i framtiden. ;-)

In i vassen

 
Kärlek, så in i vassen! Den här killen gör mig så glad o det var ett mysigt äventyr att få åka till Danmark tillsammans förra veckan. Och på onsdag fyller han år, 11 år. Jag begriper inte hur fort tiden går, tyckte det var häromdagen han var ett litet knyte i min famn.
 
Mittenbilden v 17:s bidrag till Buller och Skratt, från Danmark.
 

Innan vi for hem

 
Det finns en vacker plats som heter Knuthenlund, den ligger belägen ute på danska landsbyggden omgiven av vacker natur och ett rofyllt lugn. Där såg vi hur getterna kom springandes för att bli mjölkade.
Där fanns även en o annan gris ute i hagar.
 
Andlöst vacker natur!
Och en väldigt trevlig gårsbutik med ekologiskt och när- samt egenproduceradevaror. Osten, yoghurten, kexen... Mmm, verkligen kvalité!
 
Tack säger jag till mina fina bloggkollegor Emma "Att vara någons fru" och Annika (jag lånade din bild på oss tre) för trevligt sällskap när vi gjorde Danmark tillsammans med våra barn.
 
Är ni intresserade utav att göra en egen resa i Danmark och besöka någon av alla de trevlig platser jag varit iväg på så tipsar jag om att ni tar kontakt med Visit Lolland Falster för hjälp och info!


 

Torsdag i Danmark

 
 
 
 
 
 
Torsdagen var fullspckad av aktiviteter och startade i Marielyst Fun & Golf park där vi provade på segway och gocart, sonen var så klart lycklig som få!
 
Vidare åkte vi ut till Skandinaviens sydligaste spets, vackert med just då var det väldigt kyligt och vinden hård, så det blev ett snabbstopp innan det bar av mot nästa mål. 


Guldborgsund ZOO og Botanisk Have . I djurparken var det så vackert, blommande buskar, vackra träd och nyfikna djur. En perfekt familjeaktivitet att strosa runt här med barn på sommaren.
 
 
 
När vi gjort en rundtur tog vi oss vidare mot en safaripark och spanade på ännu mer djur i Knuthenborg Safaripark. Där fanns även en jättestor härlig lekpark efter safarituren som Pontus kastade sig av o provade i stor glädje. Det här var verkligen en favorit!
 
 
 

 
Efter en intensiv dag så checkade vi in på Lalandia. Där visade sig solen för första gången så jag, Annika och våra grabbar passade på att njuta av solnedgången vid havet.

Dag 3 får ni läsa om imorgon, nu ska jag ta mig ut på balkongen med lite frukt o ett gals bubbel, om en stund kommer fina vännen Cecilia över. Kram på er o ha en FAB lördag!
 
 
 

Kosafari och Krokodil zoo

Två förväntasfulla resenärer på Norrköpings Centralstation onsdagmorgon i väntan på tåget mot Danmark och äventyret! Min kille frågade stup i kvarten under resans gång hur långt det var kvar. "Jag vill inte vara jobbig, men är vi framme snart? Hur många minuter?"
 

Efter ett tågbyte i Hässleholm och ca 4,5 timmar senare var vi framme! Första stoppet Krokodille Zoo, Eskilstrup på Falster. Vi blev fascinerade av alla olika sorter krokodiler, stora som små och skådade även jättesköldpaddor!
Att bilda hög, 1, 2, 3, 4... Tappar räkningen, hur många?

 

Nästa stopp, kosafari hos Kirkehøjens Limousine! Vad spännande det här var, vi kom till en så vacker gård där landskapet bara öppande sig runt husknuten, ett landskap med nyfikna kor! Vi hoppade upp i en kärra fastspänd på en jeep och ut i hagen vi for för närkontakt!

 
 
Onsdagen avslutades med incheckning och finmiddag på vackra hotell Norrevang.
 
Pontus och Justin fann varandra från dag 1, två mysiga busfrön som hade så kul tillsammans! Justin var där med sin genomgoa mamma Annika Duckmark
 
Det var dag 1, uppdatering om dag 2 och 3 kommer! Fylld av intryck, roliga händelser samt fantstiska möten med härliga människor ska den här mamman vila upp sig efter en intensiv och händelserik resa, sortera alla tankar och koppla av i soffan med ett leende.

Trevlig kväll på er!

Sista kvällen i Danmark


Sitter i skrivande stund i en stuga intill havet på Lalandia och tittar igenom bilder från händelserika och roliga dagar i Danmark. Jag och Pontus har åkt på en resa fylld av aktiviteter i familjens tecken arrangerad utav Visit Lolland Falster. Jag har haft problem att uppdatera bloggen som jag önskat så jag får be att återkomma med en ordentlig redogörelse om resan med en mängd bilder så snart jag är hemma igen. Håll tillgodo med mobilbilderna så länge! 

Danmark 7 år senare

 
Imorgon hoppar jag o sonen på tåget för äventyr med Danmark i sikte! Det var hela 7 år sedan vi var där sist, då var han den söta lilla charmkillen på 4 år som ni ser på bilderna här ovan.
 
Vet inte hur mycket jag hinner blogga från Danmark, något litet inlägg borde jag få med. Men saknar ni uppdateringarna allt för mycket så håll koll på Instagram @myhappydays_se
 
 

Gungeligung

 
 
Hemma hos mina föräldrar hänger en gunga i ett äppelträd som Nyponrosen alltid hoppar upp på i glädjeiver. Det här var från tidigare i veckan, precis innan påsk. De tuffa byxorna i skönt vårsvalt tyg med zebramönster från Åhléns, en nyhet i lillans garderob. 
 
Sitter med min lilltjeja i knät just nu och hon väntar med iver på att få trycka på knappen "Publicera" när jag skrivit klart detta inlägg. Sedan ska vi packa, för i veckan väntar äventyr för oss, men på olika håll. Jag och sonen ska till Danmark och Meja ska bli bortskämd hos mormor och morfar, gissar på att denna gunga kommer användas flitigt de kommande dagarna då.

Så, nu packning!
 
( Översta bilden vecka 16:s bidrag till Buller & Skratt.)
 

Spontan familjefotografering

 
Två smakprovsbilder från påskafton, passade på att fotografera min lillebror med familj ute hos föräldrarna. Ledsen att jag inte hunnit uppdatera så mycket nu under påsken, ska sätta mig ned o gå igenom bilderna från helgen under kvällen. Nu väntar solen på mig, ha en skön dag!

Natural Life

 
 
En favorit med våren är att man får plocka fram vår- och sommargarderoben samt uppatera den. Fram med ljust, slitet, jeans och tunna plagg. I veckan var det så varmt att jag vid ett tillfälle kunde plocka av mig jackan och strosa runt ute i en ny tunika från märket Natural Life. På armen färgglada peace-armbandet av samma märke, båda att köpa på Nordljus.
 
 
Godmorgon!
Långfredagen har vaknat och påskhelgen tagit fart här i huset. Jag och Nyponrosen slog upp ögonen samtidigt och nu myser vi i soffan och spelar spel, snart dags att ordna frukost. Idag väntar påskäggsjakt när storebror kommer hem och till middag blir det grillat. Påskafton blir det påskfika med familjen, hoppas på solskensväder så man kan sitta ute o njuta. Hur firar ni påsken i år?
 
Tack för alla kommentarer i inläggen, vissa går rakt in i hjärtat och gör mig så strålande varm, glad och hoppfull. Senaste åren har inte varit en mjuk dans på rosor, taggarna har fastnat under fötterna och vissa satt sig djupt. Men det är en del av livet, att gå igenom svårigheter, lära sig av dem och gå vidare. Själen tar tid på sig, men jag är mycket starkare nu än för 1-2 år sedan. Jag är lycklig i här och nu, vaknar oftast med ett leende och känner mig rik, i hjärta. Har lärt mig att välja bort, sätta gränser. Det finns inte plats i mitt liv för energitjuvar, de åker ut samma dörr de letade sig in igenom. Livet är för kort och värdefullt att ödsla tid på något som inte ger utan bara tar, jag behöver sinnesro när jag återhämtar mig och inga vikter som tynger ner mina steg när jag går en ny väg fram. Så med det vill jag säga, stå upp för er själva ni med, följ era hjärtan och våga för att vinna.

Kram
och glad påsk!
 
 
 
 

Påskkärring på vift

 
 
Om jag har en liten spexare och teaterapa? Well, you tell me... ;-)
 
 
I kväll åker alla häxor till Blåkulla och den här lilla häxfröken tränar inför kvaståkningen.
 
 
En oemåtståndlig sötnos till påskkärring!
 
GLAD PÅSK!
 

Påskpyssel

Har en pysselfia som tyckte det var jätteroligt att binda egna fjäderblommor till påskriset...
 
...Och att sätta dem på plats.
 
Fina brickbordet på min lilla entréterass gjorde sig bra med påskpynt
 
Lavendel i papperspåse och vårkänslor i en kruka blev fint påskpiffat!

Vårkänslor som spirar

 
 


 
Våren har fyllt mina dagar med solenergi och lyckokänslor, jag har stannat upp, tagit in här och nu. Stått under ett rosa tak på Repslagaregatan och sett knoppar brista. Med en kamera i min hand fångat vårtecken. Meja viskade i mitt öra imorse "Skrattar ditt hjärta?" Ja, känslorna inför våren kan fylla mig som ett hjärtligt skratt, jag fylls av harmoni och ett lugn när vi går mot en ljusare framtid. Jag behöver den rogivande känslan nu mer än någonsin.
 
 
(Bild 1, vecka 15:s bidrag till Buller & Skratt)

Hamnade på omslaget



På omslaget till denna veckas NM Bostad hittar ni, mig! Nu är inredningsreportaget från mitt hem i tryck och finns att läsa både i pappersform och som nättidning.
 
 
Jag och Meja på omslaget, det var jag inte beredd på men roligt så klart!
 
 
Meja på en helsidesbild från vardagsrummet.
 
 
Och ett helsidesuppslag med artikeln där ni kan läsa om mig och vårt hem.Tack Ken och Jessica för ett fantastikst reportage och för ett trevligt besök! Är så glad över hur fint mitt hem fångats i både text och bild.
 
 
Och så är jag så väldigt glad över att jag efter den resa som jag faktiskt gått igenom, fått det väldigt bra nu till slut. För, det var ju liksom inte meningen att jag skulle hamna i en liten bostad om 65 kvm ensam med mina barn. Nej, jag byggde ju faktiskt ett hus om nästan 200kvm fint beläget på en höjd granne med naturen. Ja den vackraste drömplatsen... Men livet kommer emellan ibland. Att jag sen på egen hand kunde skapa ett vackert hem för mig och mina barn fint nog att publiceras i en inredningstidning, ja... Jag är faktsikt lite tagen just nu, över allt jag klarat av, själv på egna ben.
 
Men drömmen om ett hus lever kvar, en dag kanske längtan efter ett litet charmigt 20-tals hus med en uppväxt lummig fruktträdgård för mig och mina älskade två kan bli sann.
 
 
 
 

I barnrummet

 
Över skrivbordet positiva ord, tavlan är en uppmuntran till mina barn att låta glädjen vägleda dem i livet. Den fina Uggletavlan kommer från Elina studio. Den tuffa turkosa lampan har jag fyndat på Lagerhaus, linan med mina foton på barnen är från Ikea.
 
 
Elin bakom Uggle-tavlan är en fin bloggvän till mig som är så talangfull och duktig, även cirkustavlan i barnens rum är hennes illustration.
 
 
På väggen ovanför barnens förvaringsskåp hänger en vitmålad trädgren som jag klätt in i en ljusslinga från Rusta. Bollarna är så fina och lyser stämningsfullt i mörkret, myspys tycker barnen och älskar att tända den på kvällen.
 
 
Vi tittar in i barnens rum ikväll och får ta del av lite detaljer därifrån. Det är en ljus färgskala som bas precis som i övriga hemmet. Men i deras rum får detlajerna gärna vara glada färgklickar, tycker de gör en så glad! Man blir full av kretivitet, energi och glädje när man är i deras rum. Nu i dagarna borde förresten Hemma Hos reporteget från mitt hem dyka upp i tidningen, spännande väntan. Lovar att hojta till när den är ute så att ni får ta del.
 
Nu ska jag krypa upp i soffan med en filt, tända ljus och bara mysa,
 
 
 
 

Årets första glass

 
Det började som en solskenshistoria när lördagens strålar sken in genom fönstret och fick hela hemmet att bada i varmt vårljus. Picknick, parkhäng, glasskiosken...! Mina tankar for i all världens väg om vad vi skulle hitta på med denna vackra oplanerade fina lediga dag, jag och mina skatter. Startskottet gick av med att baka fruskostscones tillsammans med lillan, som ni fick läsa och se bilder på häromdagen. Allt började så lovande och väl men sen, sen hände något...

En entusiastisk mamma målade i iver upp en fantastisk dag för sina små som konstigt nog inte alls vaknat på samma humör och var inte helt sugna på att delta i lördagsplanerna. Det krävdes en heeel del övertalning innan vi kom iväg. Att sitta inne en vacker dag o se den gå till spillo får det att klia allergiskt i hela mig. Det går inte!

Så, vi kom iväg, men under tiden hade solen gått och gömt sig och tittade bara fram lite då o då bakom molnen, vädret började kännas osäkert... Vi började i alla fall utflykten med preimärglass på Halvars, när glasskiosken i Södra Promenaden har öppnat, ja då vet man att det är vår! Men barnen såg nog inte riktigt samma tjusning i den ringlande kön och att få köpa årets första kioskglass som deras mamma gjorde denna dag, även om de aldrig tackar nej till glass.
 
På en parkbänk med en varsin glass i handen blev de i alla fall glada o nöjda sedan, tills våra glassar kylt ner oss alla och det började dra en snålblåst förbi. Då hade till och med den här mamman fått nog av utflykten, vi ville bara hem! Snabba ben mot en värmande buss, "parkhäng och picknick" byttes ut mot lek på innergården och fika ute, hos oss var det lä och skönare. Så, det blev bra i alla fall, även om det inte blev som tänkt.
 
Bilden publcerad i Buller & Skratt som bild till vecka 14.

Såpbubblor i vårsolen



Bilder från vår sköna lördag på innergården i solen. Mejas tuffa Brookhaven PANTS i skön kvalité kommer från Pomp de Lux, redan ett par favoriter som nog kommer användas flitigt i vår och sommar. Visst känns looken lite cool? Så klart solisarna sitter på nästippen med, där har de suttit hela helgen, oavsett väderlek.
 
Vaknade inatt av att den här Nyponrosen gick på toaletten och kräktes. Lika plötsligt som det kom verkar det ha försvunnit för idag är hon piggelin igen. Så hoppas det var något tillfälligt och ingen hemsk vinterkräksjukbacill som vill greppa tag om oss. Tycker det får räcka med sjukdomar nu, har ju just blivit fri från förkylningen.
 
Till sist, blir så glad när jag ser nya läsare hitta in, var roligt att ni vill lämna rader efter er! Hur ni än hittade in hit så är ni välkomna!
 

My Silver Lining

 
Helgen går in på sista spåret, molnen har blivit fler och tätnar över staden. Frukosten är avklarad, glada barn leker i vardagsrummet och den här mamman sitter i egna tankar vid köket med skön söndagsmusik på. Ska ta med mina skatter på äventyr in till stan idag, bio bland annat väntar, något som jag vet att min stora skatt har längtat länge efter. Det blir en mysig avslutning på veckan. Nähepp, dags att sätta fart!

Vad har ni fina läsare för söndagsplaner?
 

Morgonbak i köket

 
Köket badade i solsken när lillan och jag smög upp och satte igång med bak denna morgon. Vi tänkte överraska storebror med nybakat frukostbröd, favoriten scones. Nyponrosen tog snabbt på sig förklädet och så satte vi på glad musik och rockade loss i köket. När hemmet doftade nybakat vaknade Pontus och blev serverad varmt nybakat bröd.

HELG!

 
 
Lillan o jag gick en promenad till närköpet, underbart vårväder och helgen är här! Det kallas lycka! Meja var vårfin i sin coola skinnjacka som hon hade på sig för första gången tillsammans med solisar och favoritscarfen. Jackan är från storebror, men oanvänd, han tyckte nämligen inte alls om mitt fina köp från storstaden när han var i Mejas ålder. Tur jag sparade den så lillasyster fick bättre användning utav den. :)
 
Nu väntar vi besök utav en fin vän till mig, sen blir det fredagsmys med onlinepizza! Ha en underbar kväll, kramar!
 
(Jag kan andas igen, känns underbart o vara mer piggelin idag.)
 
 

Dag 3 på soffan

 
 
 
 
Drömmer om sommardagar...
 
 
...Och dricker sött te med citron och honung i...
 
 
...När jag ligger på soffan och snorar. Tyckte jag iallafall kunde liva upp dagen i en favoritscarf som är härligt rosa. Imorgon ska jag försöka ta mig ut o få frisk luft. Våren börjar spricka ut nu och jag såg i början av veckan att körsbärsträden börjat bära knoppar, snart blommar de så det står härliga till.
 
(Samtliga bilder tagna med iPhone5S genom Instagram, @myhappydays_se)
 
 
 

My Everything

When You Love What You Have, You Have Everything You Need.

Bilder ur bloggarkivet, så många vackra minnen som får mig le inombords. Lyckan i livet! Mina barn, min glädje, min kärlek, mina ovärderliga skatter! Ni fyller hela mitt bultande mammahjärtat med värme!

Kväll med Nyponrosen

 
 
 
 
Glad Nyponros ikväll som spexat loss, hon ville ha sunnies på sig inomhus framför Bompa o så här söt ser man ut då.
 
Vi har haft tjejmys hos oss ikväll tills lillan slockande bredvid mig i soffan. Storebror sover borta över natten så det har bara varit vi, båda förkylda och snoriga. Den söta blå blusen med luftballonger är från Pomp De Lux, en present hon fick idag med lite andra plagg. Minns när hon var nyfödd, köpte massa fint från detta danska klädmärke då. Blev sentimental när jag gick igenom mitt bloggarkiv och hittade ett inlägg med kläder på en liten 1 årig Meja, såå liten, så många minnen... Titta på länken o jämför bilderna på denna 4,5 åring som nu sitter i soffan, växer så det knakar!
 

Du väljer!

 
Fann den här roliga bilden cirkulera på Instagram imorse och jag tycker den är fantastisk. Jag fick mig inte bara ett gott skratt, tycker även budskapet är för underbart! För precis så känner jag, man gör livet till en fest om man vill och har så roligt som man gör det. Bjud till!

Som jag brukar säga till mina barn när de tjurar ihop och blir griniga. "Har du roligt nu? Tänk vad mycket onödig tid som gått åt till att bråka som vi kunde gjort något skojigt på?" Då brukar jag se hur ett skratt spelar i mungiporna och ögonen lyser upp när de tänker efter.

Ja jag sitter hemma och snorar idag med, men skickar i alla fall iväg en mitt-i-veckan-pepp till er alla med denna bild, smile!

Status


Jag blev så illa tvungen att kasta in handduken efter lunchen på jobbet besegrad av förkylningen, känner mig helt utslagen. Hoppas man har lite mer energi imorgon, vill bli pigg o kry snabbt. Har en långhelg om 4 dagars ledighet framför mig som jag sett fram emot, vore ju dumt att ligga sjuk då. Tack alla fina för era hälsningar, både här och på Instagram. Kollaget ovan med några av mina senaste favoritfoton kommer just därifrån.


En morgon...

...Med en hälsning genom två tulpanbilder från vasen hemma på mitt köksbord. Hoppas de kan sprida lite vårkänsla och inspiration till er.
 
Min morgon började med att vakna genomförkyld, har numera ett rödsprängt ögonpar som framhäver min gröna ögonfärg perfekt och en evighetsrinnande näsa. Hade önskat detta var ett aprilskämt men icke. Måste tyvärr trots förkylning försöka jobba på så gott det går idag, vi får se hur dagen går. Det är 1:a april, har ni blivit lurade något än?
 
 
 
 

RSS 2.0