Mitt i natten

Som märkes är jag inte så hyperallert med att uppdatera bloggen just nu, detta har många olika orsaker men störst är tidsbristen faktiskt. Igår var jag på jobbet 12 timmar och kom hem först någon timme innan midnatt. Så prio låg inte på att blogga just då utan att städa i köket, faktistk. Konstigt hur man kan få för sig att dra igång en dos storstädning mitt i natten efter en hel dag på jobbet? Har jag nämnt att jag är väldigt energisk som person? ;-)

Idag vart vardagsrummet härligt vitt vitt vitt på vägarna och de sista listerna fick sig även de en omgång färg så nu är det klart för att inreda på riktigt! Jubelvrål!! Fint till andra advent ska vi få det, jippie! Längtar efter att få fint i fönster med röda julblommor, adventsljusstakar och gardiner. Få upp lite foton och konst på väggarna... Ett roligt nöje att inreda!

I vårt hem denna helg

Lilla Nyponrosens fina kakor och bakelser är gjorda av min duktiga mormor, likaså den fina korgen de ligger i.


Swiiich!
Där var den helgen, fångad i en stormvind drog den förbi i all världens fart o nu sitter jag här med min laptop och tänkte ägna bloggen några minuter innan läggdags. 

Nyfikna på vad som hänt i helgen? Vi har möblerat om i huset, tömt vardagsrum och matsalsdelen på möbler och projekt tapetsering är startad! Halva rummet är nu i finaste vitaste vit, så snyggt det blir!! Tack snälla rara pappa för att du hjälper oss så mycket, guld värt! Längtar så efter att få sätta upp lite ramar och fint på vägarna nu, den första tavlan ut kom levererad innan helgen, ni ska få se sen!

Nästa vecka kommer bli en svår vecka, men jag hoppas på en positiv avslutning. Har ju båda julfest och en bröllopsfotografering att se fram emot till helgen. Men måste hålla tummarna med för att det stora orosmolnet över oss drar förbi och aldrig vänder åter! Tack för era fina rader här om dagen när jag skrev av mig lite, vill inte skriva vad det handlar om just nu förens vi fått veta... Ledsen för om bloggen inte riktigt utstrålar så mycket kraft och energi som ni är vana vid just nu, kram!

Julklänning

 

Budade hem en drömklänning till lilla Nyponrosen för julhelgen på Tradera. En duktig person som har gjort en egensydd klänning i skön viskoskvalité i finaste mörkrött och paislymönster, så rätt i juletider! Är ju svag för vintagekäsla från svunna tider och föll pladask för denna gammaldagsa modell i stil med Carl Larsson, underbar! En lös modell med spets och fina brodyrdetaljerna, för att inte glömma de vackra vingärmar! Sessan kommer bli så fin! När jag synade känning närmre då den kom hem fick jag även se ett fastsytt vackert silverhänge i form av ett hjärta med texten "made with love" ingraverad på, vilken fin känsla för detaljer, kändes extra varmt att se!

Det finns en till i samma modell på tradera ute nu om någon är sugen, klicka in här

Till en fin vän ♥

Den fina tavlan har jag gjort iordning till en vän som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta. Hon vart förtjust i mitt Björnfotografi och önskade sig det tillsammans med en gammal vacker guldram. Lyckligtvis hittade jag precis vad som behövdes på en loppis, tycker det vart riktigt bra! Gillar lugnet i bilden, man känner någon sorts inre frid när man tittar på Björnen vid vattenfallet...

Tuffa tider


Just nu vet jag inte vad jag ska skriva, det känns så svårt att foma orden och svårt att börja en mening. Bakom kuliserna händer det mycket i våra liv just nu och vi har gått in i en orolig tid, inom kort kommer ett besked. Försöker hela tiden att hålla modet uppe, tänka positivt och fokusera på det ljusa och roliga i livet. Som att en fin tavla väntar mig på posten, att den snart kommer hänga på en vit nytapetserad vägg i vardagsrummet. Att det är 1:a advent på söndag och julkartongerna ska letas fram så att det kan pyntas fint i våra fönster. Att jag är ledig på fredag, mysfredag hela dagen lång! Att julmarknaden och skyltsöndag är i helgen och jag o barnen ska julpyssla tillsammans i hemmet och att årets julfesten med jobbet hägrar nästa vecka samt att jag längtar efter att få renovera klart bland annat den fina bufféskänken... Ja egentligen är det mycket positivt framöver men det är svårt att känna glädjen, för verkligheten skuggas av denna överhängande oro. Utöver detta besked väntar vi även in ytterligare besked från ett kommande möte. Som ni förstår, vardagen vår känns väldigt upp o ned just nu, jag håller andan och hoppas på det bästa.


Vinnaren av makeup från Max Factor är...


Elin Strååt, grattis till vinsten och tack för ditt härliga skönhetstips! Så här skrev Elin:


"SVAR: Av Max Factor colour elixir lipstick finns det hela 14st härliga färgnyanser!

TIPSET: Som så många säger, så tycker även jag att skönhet kommer innifrån. Att ta hand om sitt ansikte, tvätta det dagligen och använda hudvänliga och kvalité gjorda produkter är några av de främsta punkterna för att se fräsch ut, som kan ge en grund för ytterligare skönhetsknep. Men skönhet kan även kännas psykiskt, därför är det viktigt att själv känna sig nöjd med sitt utseende och sina drag. Jag tycker bara att det är så himla fint att människor ser så olika ut och har sina personliga drag! Man ska ALDRIG låtsas vara "någon annan", för skönhet finns i varje person! En naturlig make up som framhäver ens bästa drag och personlighet skulle jag säga vara ett av det bästa man kan göra för att stärka ens skönhet både ytligt och psykiskt."



Joy is the best makeup


Min lilla skatt tyckte hon skulle låna mammas läppstift, visst vart hon fin? ;-)


Wow, vilken kommentarstorm man möts av efter helgen, så himla fina och härliga hälsningar ni lämnar efter er, glad i hjärtat av att ha så rara läsare som tittar in. Blir både rörd, generad och tårögd. Känner mig lyckligt lottad över att ha så fina läsare. Hoppas ni får en fin start på den nya veckan, tänk, första julveckan! Adventsljusstakarna ska fram tillsammans med stjärnor o annat smått till 1:a advent, är det verkligen sant att det är dags nu på söndag?

Lite senare ikväll ska jag redovisa vem som är den lyckliga vinnaren av ett kit från Max Factor, det var inte lätt kan jag säga med så rekordmånga som ville delta, nästan 400 kommentarer! Galet roligt!

Önskar er alla fantastiskt fina människor som besöker Happy Days en ny härlig och spännande vecka!

Kram och tack för att ni tittar in! ♥


Bloppis, SVEA-klänning samt Viking-stövlar

Provar att ropa ut följande i bloggen för att se om intresse finns hos någon av mina läsare innan jag ev. kör ut dem på Tradera.

Har en helt underbart fin liten röd/vit/marinblå-rutig bommullsklänning i storlek 86/92 från SVEA. Med rara puffärmar, krage, sammetskant i midjan samt nere vid fållen och har "SVEA" broderat i marinblått i nedre kant. Perfekt till julen och i mycket fint skick, skulle säga att den är så gått som ny då den bara användes sparsamt ett fåtal gånger förra julen, säljes för 200 kr.


Har även ett par fina röda kvalitéts Gore-Tex vinterstövlar i stl 21 av märket Viking som även de är i mycket fint skick. Lillan satt mest med dem på sig i vagnen och åkpåsen förra vintern så de är inte så välanvända på det sättet. Hela och rena. Säljes för 250 kr.

Lämna en kommentar vid intresse alt maila mig på josefin.landhagen@home.se.

*OBS, ska varan skickas bjuder jag på frakten inom Sverige!* :-)

Trevlig lördagskväll önskar Happy Days!


Ansiktslyx!

Måste ärligt med handen på hjärtat säga att detta är det bästa läpsift jag hittils har provat. Max Factor Colour Elixir Lipstick är inte bara i en hållbar färg den mjukgör även torra läppar till silkeslena, mjuka och underbara läppar på bara 7 dagar! Den innehåller ett elixirkoncentrat, antioxidanter samt mjukgörande ämnen som shea, avocado och aloesmör. Den har även som Max Factors första läppstift en silkesproteinformula vilken ser till att bevarar uppnådda fuktnivån. Ja ni hör ju sjäkva, bätte blir det väl inte? Snygga läppar som samtigit vårdas!

 

Även Colour Elixir Lipliner är lika speciellt framtagen som läppstiftet och innehåller samma vårdande och mjukgörande egenskaper. Sitter bra på plats och ger ett hållbart resultat i flera timmar, precis som Max Factor Colour Elixir. Jag har användt hela dagarna och bara bättrat på någon enstaka gång. Toppenbetyg!

 

Ageless Elixir Foundation + Serum är även den en ny toppfavorit och frälsning för ansiktet som lämnar efter sig en sameltslen och jämn yta i ansiktet med hållbart resultat. Denna foundation är en "2 in 1" och innehåller även förutom lystergivande foundation ett vårdande Elixir Serum som tonar ner missfärgningar och åldersfläckar inom 8 veckor. Helt otroligt! Eftersom jag får tråkiga pigmentsfläckar efter finnar ska det bli intressant att fortsätta med denna foundation och se om de med tiden suddas ut, den har i alla fall en täckande förmåga mot dem.

 

Max Effect Mini Nail Polish, ett glittigt gulnagellack som gör sig så fint på naglarn denna årstid inför jul och nyår. Ger ett lyxigt skimmer till naglarna och jag tycker den är lika fin med ett som med två lager. Med ett lager blir den lite mer glittrig och transparent, med två lager helt täckande och guldig. Torkar blixtsnabbt!

 


Vill ni med ha chansen att prova dessa underbara makupprodukter?


Delta i min tävling om ett eget kit, även pefekt till julkapp!


Men skynda, tävlingen pågår enbart tom söndag 20/11!!

 


 



Projekt möbelrenoveringar


Sötaste bak/diskhandduken med cupcake applikationer kommer från LillaTussilago
, likaså de söta gummistövlarna.

 

Torsdag i sikte!


Hej vänner, är det inte underbart att helgen börjar närma sig? Det sprudlar i mig, underbart är ordet! Känner mig lite lagom munter och uppåt idag efter en lyckad loppisrunda igår. Fyndade både vackra ramar till kommande foto- och tavelkollage (vad skönt det ska bli att få upp lite på väggarna här så småningom!) samt en gammal buffémöbel som ska renoveras upp och få fräsch vit färg. Hoppas få hem buffén idag så jag kan kasta mig över den omgående!

Utöver den så har jag ytterligare en hel del möbelrenoveringsprojekt. Kreativiteten riktigt rycker ut i fingertopparna, har massa skaparglädje som bultar för mina nya projekt. Mer som ska fixas är en fyndad gammal charmig bokhylla som ska in i lilla Nyponrosens rum, har tankar på att ev göra om den till öppet klädskåp, vi får se! Har även halvmånebordet att putsa lite på samt en gammal ärvd knallblå stol som vill ha ny kostym. En del att fixa med, roliga projekt att bita tag i så fort man hinner med.

På bilden ovan är ännu en möbel som jag har renoverat upp, Mejas gamla växasäng som jag köpte begangat via Blocket. Hon sover som en prinsessa i den och jag är så glad över de höga kanterna som ger skydd mot att falla ut samt lite ombonad, perfekt! De gjorde bra saker förr! ;-)

Mer ljus och kontrast


Här kommer ett väldigt enkelt men användbart tips för hur du skapar liv i din bild med ljus och kontrast.


Ibland när man fotograferar så kan det bli för mörkt, men hellre för mörkt än för ljust tycker jag. För blir det för ljust kan partier i en bild bli vita och då gå de inte att rädda eftersom kameran inte har kunnat registrera någon information där det blev för ljust. Men en mörk bild kan man alltid ljusa upp, som i exemplet ovan. Här har jag fotograferat en stol jag renoverat men bilden blev lite väl mörk. Jag drog då i kurvorna samt ljusade upp med nivåer för att få mer ljus i bilden.

Här nedan beskriver jag lite enkelt hur man gör för att ljusa upp sin bild

Välj Bild, Justeringar och Nivåer, Kurvor eller Intensitet/kontrast för att reglera ljusflödet samt kontrast i bilden. Prova att dra i inställningarna för dessa för att skapa din bild. Vill man så kan man även låta photoshop ställa in detta automatiskt, välj då Autonivåer, Autokontrast eller Automatisk färg.



Påminnelse, tävlingen med produkter från Max Factor!

Sorry sötnosar, idag vart det inte mycket bloggande här, dagen har rullat på full fart fram och plötsligt så la sig mörkret över onsdagen och det vart sent när lugnet infann sig i huset och man fick tid att greppa tag i laptopen. Jag puffar lite för tävlingen ikväll istället, passa på att delta för än finns det chans att vinna detta fina makeupkit från Max Factor. Jag har själv provat produkterna nu i ca en vecka och är såå toknöjd! Riktigt kvalités smink men lång hållbarhet och fint resultat, rekommenderas det varmaste!

Så ta chansen och tävla om lyxig makeup!

 


För här bor det barn...

Sonen pyntade våra kyl och frys häromdagen med jultejp och teckningar, jag älskart! Varje gång jag tittar på dem översköljs jag med sådan värme och kärlek, de påminner mig om vilken lycka i livet det är att ha blivit mamma. Att ha fått bilda en familj med mannen i mitt liv och att vi tillsammans skapat dessa 2 mirakel, allt jag någonsin vågat drömma om.



...underbara härliga spralliga små monster, och det får både syns och märks hos oss! Visst plockar jag gärna undan leksaker utspridda i vardagsrummet, uppmanar ordningsregler om att deras saker ska vara i deras rum. Och ja, jag kan bli galet trist i humöret när hemmet är som värst uppochned vänt och kräva att man städar upp på det man drar fram. Men ärligt talat, barn är barn och deras saker vandrar på något mystiskt sätt alltid omkring i hemmet, de måste ju också få leva i sitt hem. Eller hur har ni det andra? Kommer man på ett spontant besök hos oss får man i alla fall räkna med att var sak kanske inte är på sin plats, speciellt inte barnens. Ska jag avslöja en hemlighet för er så är bilderna ovan väldigt städade. ;-)

Men just det här med att barnen måste få finnas till känner jag så starkt för, det var därför vi tänkte till extra med speciellt val av golv t.ex när vi byggde huset. Vi vill att våra barn ska kunna fara fram i hemmet utan att man känner sig hispig för mindre som att det kan bli märken, repor och så vidare. Barn ska få finnas till, speciellt i sitt eget hem.


Bra start på dagen

Smyger redan nu in lite jul i hemmet. Kuddar från Indiska, tyckte de passade så fint i köket på den platsbyggda soffan under fönstret.


Godmorgon på er!

Är hemma denna måndag med ny sjukling i vattkoppor, sonen stod näst på tur. Så idag är jag o mina gryn hemma och tar vara på dagen. Vattkopporna har varit skonsamma för båda så det är mest mysiga dagar hemma bara för att inte sprida smittan vidare till andra. Morgonen började förresten jättebra, jag blir verkligen rörd varje gång jag får så positiv feedback på de fotojobb jag lämnat efter mig. Ett spontant mail hade trillat in från en nöjd familj. Att kunna skänka andra glädje genom det jag gör ger så mycket värme tillbaka. Tack för förtroendet, jätteroligt att förfrågningarna fortsätter att rulla in med och det är alltid lite extra roligt när personer man fotat sen innan vill återkomma. Men tyvärr måste jag fortsätta tacka nej just nu, men nästa år finns det tid!

Vad roligt att ni är många som vill vara med i Max Factor-tävlingen hos mig, ta chansen du med!

Tävling, makeup kit från Max Factor



Godmorgon härliga lördag! Vad sägs om att sparka igång helgen med en lyxig tävling? Har fått den exlusiva möjlighet att till mina läsare tävla ut ett makeup kit från Max Factor Elixir!

Makeup kitet du kan vinna innehåller:

Ageless Elixir Foundation + Serum

Colour Elixir lipstick

Colour Elixir lipliner

Max Effect Mini Nail Polish


Du deltar genom att lämna en kommentar till detta inlägg och svara på två frågor:
  1. Hur många nyanser finns Max Factor Colour Elixir Lipstick i? (Du kan leta efter svaret här)
  2. Berätta om ditt bästa skönhetstips.

 

Som ett plus i kanten för en extra lott får man gärna gilla inlägget på bloglovin och/eller berätta om tävlingen i sin blogg/facebook!


Lycka till, tävling avslutas söndag den 20 november.

 


Fredagsmys pågår

Idag (för en gångs skull) var allt så som man ser framför sig att en fredagskväll ska vara. Man kommer hem efter hämtning från skola och dagis och möts av en fräsch doft av nystädat och glänsande rena ytor. Brasan tänds och sprakar sig varm under tiden midagsbordet dukas. Darling kommer hem med två fyllda icakassar och barnen tar glädehopp upp ur soffan tjuter ikapp "paappaaaaaaaaaaaa!!" innan de slänger sig i hans famn. Nygrillad kycklig och spjäll upp på bordet, cider i glasen och ljusen tindrar ikapp i hela huset där helgfriden sprider sig varm.

Nu sover en av två små troll och jag har just lassat på mer ved i kakelkaminen. Nu ska jag fylla på med lite mer cider i mitt glas, önskar er alla en fantastiskt fin kväll!

Kärlek i hjärtat!

Torsdagens tänkvärda




En lycklig brunett har reafyndat

Reafynd på kalle p., varma o sköna skinnstövlar för fossingarna i vinter och så där klassiskt snygga och stiliga så att de passar till allt från fina klänningen till jeansen, tror på dem!


Åh det känns verkligen uuuunderbart att ha kommit över till den mörka sidan nu, jag trivs bättre än förväntat och känner mig som hemma i mitt mörka hår, det var ju verkligen jag på något sätt trots att jag varit blondin i snart 30 år... Tack för all positiv respons med, härligt vad fina kommentarer ni efterlämnat! Blev även speciellt glad när jag kom till jobbet igen efter en vecka med vattkoppor, inte bara för så positivt bemötande och välkomnande utan att man verkligen slås över hur goa ni är alla fina kollegor är! Inser som så många gånger förr att jag har de bästa i världen, ni färglägger helt enkelt en grå vardag i de vackraste färger! Kärlek i hjärtat!

Håret ser kanske lite rödare ut på dessa bilder än i verkligheten iom att jag står under en lampas varma sken.

Veckan vi landat mitt i nu är fullspäckad med roliga happenings som bröllopsfotografering, tjejmiddag, farsdagfika och middagsbjudning hos svärmor. Härligt med en vecka med mycket positivt flow! Det gillas och behövs efter detta motiga år, man blir kraftlös till slut men nu rullar vi upp ärmanra och tar nya tag. Kanske vindarna äntligen har börjat vända nu? Håll en tumme för det!

Svar på frågorna:

 

 

Vad arbetar du med?

-Jag jobbar som kundrådgivare på ett elbolag och är hobbyverksam som fotograf. Har skrivit lite mer om mitt jobb vid tidigare tillfälle, kika in och läs mer här.

Fotar du på stativ ibland?
-Ja speciellt vid självporträtt men för tillfället använder jag inte stativ alls då en del till stativet försvann i flytten, så jag får nog investera i ett helt nytt, snyft...

Vad är bäst i dåliga ljusförhållanden, ställa slutare, bländare eller höj iso? Vad rekomenderar du, dina bästa tips?
-Jag höjer ISO och sänker slutartiden, bländaren öppnar jag upp mer som ett sista trix för att få in mer ljus, men bara om skärpedjupet inte blir för kort beroende på vad jag ska fotografera. Mitt bästa fototips får bli att våga släppa loss och exprimentera sig fram på manuellt läge, på så sätt lär man sig att hantera sin kamera bättre och blir även en säkrare fotograf. Man ska utmana sig själv!

Vad har du för kamera och vilka tillbehör har du till den?
-Fotograferar med Nikon D700, hänvisar till att titta i min kameraväska för mer info. :-)

Vilka är dina favorit bloggar?
-Oj, så svårt o sålla ut några av de finaste guldkorn när det finns så många vackra och inspirerande bloggar. Jag följer ju ett hundratal bloggar mer eller mindre aktivt, fastnar först och främst för ögongodis som vackra fotografier, inspirerande hem och bloggar som lämnar en positiv måbrakänsla efter sig, ett urval av 10 av mina toppfavoriter är dessa:
Denize, House of Philia, Jenny k, Angeliqe, Emelie Almhager, Mitt vita hus, Ingen vanlig dag, Hemma hos LindhaKarin och Hildas hem.

Vad har du för utbildning, har du utbildat dig inom foto eller om du är självlärd helt och hållet?
-I gymnasiet läste jag det estetiskt programmet Bild- och Formgivning. Sista året valde jag till svartvit fotografering och mörkrumsteknik, kursen var analog och vi använde analoga systemkameror och framkallade våra bilder i mörkrum. Det var då jag hittade gnistan i livet, fotografering! Efter gymnasiet gick jag över till digital systemkamera och lärde mig photoshop, är i det stora hela självlärd och det är mitt brinnande intresse för fotokonsten som driver mig framåt i att lära mig mer och utvecklas.

Det verkar som du har fotojobb nu nästan varje helg, stämmer det?
-Har fått många förfrågningar i år och det är jätteroligt! Men eftersom jag bara har tid på helger och jag inte vill boka upp mig varje helg utan även behöver ledig tid har jag även tyvärr fått tacka nej till en hel del förfrågningar också. Så jag jobbar inte varje helg, men periodvis kan det bli mer intensivt.

Undrar hur du hinner med allt? Jobb, fotojobb, barnen och fina huset som alltid ser så städat och fräscht ut!
-Vet du, brukar komma på mig själv med att fundera på hur jag hinner med allt med ibland. Antar att jag är bra på att ha många bollar i luften och är stresstålig. Gillar att ha mycket på gång och så brinner jag ju för foto, inredning och bloggen, det är mina största intressen efter familjen. Jag mår bra helt enkelt av att få göra alla dessa bitar, blir det mycket så tar jag en paus en tid från något. Men hemmet är långt från välstädat, men det är klart man gärna plockar undan i de hörn man vill fotografera för en renare bild. ;-)

Hur lyckas ni få er dotter att låta alla fina detaljer vara?
-Har inte haft några problem alls med det, hon vet nog med sig rätt bra vad man ska vara försiktig med. Men ett tips är ju att om man har något föremål man håller extra kärt i hemmet kan det vara bra att placera det på en högre nivå så att de små inte når. Min lilla nyponros är just nu extra nyfiken på min kamera så den gäller det att placera där hon inte når.

Hur kommer det sig att du började blogga?
-Jag får utlopp för så mycket, mitt skrivande, mitt fotograferande och framför allt tycker jag det är roligt!

Har du och din man kommit överens om hur offentliga dina barn ska vara men också din man, i din blogg :)?
-Det är inget vi har diskuterat men vi är nog rätt eniga där om att måna om deras integritet. Jag är noga med vilka bilder jag visar, vad jag skriver osv. Sonen figurerar inte lika mycket i bloggen eftersom han är i skolåldern nu, skulle inte kännas rätt att hans klasskompisar eller klassföreståndare skulle kunna gå in här och läsa om honom och hans privatliv. På samma sätt så känner jag att min man inte heller bör vara för offentlig i bloggen, jag visar gärna bilder till en viss grad, men jag skriver inte om något privat.

Jag har en fråga om bildredigering, hur gör du för att få ögonen så "levande" som i detta inlägg tex Recension Apotekets makeup?

-Just i den bilden hade jag fint ljusinsläpp från ett fönster som speglade sig i ögonen samt att skärpan hamnade där vilket ger en fin blick. Men vill man fuska till sig lite extra gnistrande ögon kan man göra enligt ett tips jag ska lära ut i photoshopskolan framöver. :-)

Vad brukar du göra med bilderna när du redigerar? Hade varit himla roligt om du kunde visa de i photoshopskolan.
-Det vanligste jag brukar göra är att dra i kurvorna för kontrast och sen kanske jag ljusar upp bilden lite om det behövs eller lägger på en vinjettering för mer djup. Kommer absolut att visa detta i photoshopskolan.

Undrar var du får dina ideer ifrån, allt från foton till inredning! Du är ju SÅÅÅ duktig. Har du några speciella sidor du kikar på? Eller kommer de mesta från dig själv?:)
- Svårt och säga, inspirerad av trender och modeinfluenser blir man ju alltid men mycket av mina idéer kommer från mig själv. Just inredning har alltid varit ett stort intresse, som barn samlade jag urklipp i en pärm från inredningstidningar som inspiration om hur jag en dag vill att mitt hem skulle bli som vuxen. Numera kan jag surfa runt på många olika sidor och googla för att samla inspiration. Ofta går jag på känsla i mitt skapande, både i foto och inredning. Ett hem vill jag ska kännas harmoniskt, hemtrevligt och ombonat men även personligt. Därför gillar jag att köpa möbler på loppis för att renovera och få en personlig toucht i hemmet. Mina foton vill jag ska förmedla känslor och lämna eftertryck...

Vart ungefär i norrköping ligger ert nya hus? :D
-I utkanten av ett av villaområdena i söder.

Det närmar sig luciafirande på dagis. Våra barns luciatåg kommer äga rum utomhus kl 7 på morgonen. Hur fotar man detta bäst, inställningar mm?
-Det bästa i det läget är egentligen att använda blixt iom att det är så mörkt vid den tidpunkten. Väljer man att använda högt iso istället får man se upp med ev brus samt slutartiden så att den inte blir för kort och bilderna oskarpa.

Jag undrar när nästa photoshop lektion kommer ?
-När som helst, jag jobbar på den nu. :-)

Recension Apotekets makeup


Här nedan har jag samlat recensioner till alla de produkter som jag valt ut att testa. Jag kan säga redan nu innan att det som är gemensamt för alla produkter är att de står för kvalité och hållbarhet! Har känt mig fin och fräsch hela dagarna och inte behövt bättra på mer än på läpparna. Över lag ger jag samtliga produkter ett högt betyg, jag är mycket nöjd och har hittat nya favoriter!


Apoliva:

Concealer, ljus
En lätt conceler som är oparfymerad vilket är bra om man har en känslig hy. Den finns i tre nyanser och jag valde "ljus" vilken passade min hudton jättebra. Koncistensen känns lätt men kanske lite för tunn och var inte helt täckande mot mina pigmentsfläckar. Men den torkar snabbt in och är lättarbetad, ger ett jämt och hållbart resultat.

Läppglans, Smultronrosa
Även läppglanset är oparfymerat och utvecklad för känslig hy. Ger lagom glossiga läppar med lite färg, provade färgen smultronrosa (den jag sminkar mig med på bilden ovan). Tycker det är lagom med färg för vardagsmakeupen men gav svagare färgton än förväntat, dock gillar jag den i alla fall.

Idun Minerals:
Mineral Foundatation, Varm ljus, Freja
Första gången jag använde den tog jag på för mycket, det behövs inte mer än litegrann för att få ett tunt täckande lager över huden. Mitt tips är att börja med lite och vill man sen ha en ännu mer täckande effekt ta på lite igen i ett nytt tunt lager ovanpå, man behöver inte så mycket för ett snyggt resultat. Jag valde den ljusa foundation "Freja" med varm ton och är jättenöjd, perfekt till min hy. Lång hållbarhet, sitter fint hela dagen och oparfymerad.

Idun Minerals Ögonskugga, Bronzefärgad
Ögonskuggan är anpassad för känsliga ögon och består av högrenade mineraler. Även här nöjd med den fina färgen, valde bronze som känns jordnära och varm, passade mina färger bra och framhävde mina gröna ögon fint. Gillar som vardagsmakup!

Nouba:
NOUBA Staminal Foundation 103
Här kommer min favorit! Vart helt frälst från första sekund när jag provade Noubas anti-age foundation som vårdar huden, resultatet vart så fint och de fina linjerna under ögonen liksom suddades ut. Sen känns produkten himla fräsch och lätt med trots den väl täckande formulan. Den ska även stimulerar cellförnyelsen och skyddar huden samt motverkar att huden åldras i förtid, toppen! Den har en svag behaglig doft som inte stör, annars brukar jag tycka parfym i makup är onödigt men denna kändes nästan lite extra lyxig istället. Jag applicerade med fingrarna första gången och klappade försiktigt in, då tyckte jag att jag fick finast resultat. Använde en makeupsvamp andra gången och då blev lagret lite tjockt i mitt tycke. Det är denna foundation som jag har på bilden med solpudret Golden Tan ovanpå.

NOUBA Golden Tan
Härligt solkysst hy med lite skimmer får man med Golden Tan. Sitter fint och bra ovanpå både Apolivas och Noubas foundations. Håller hela dagen och man ser lite extra pigg och fräsch ut i fuskad tan. Gillas starkt!

NOUBA Lip Stick Nero 52
Det första jag märkte var den varma behagliga doften, doftar lyx! Färgen sitter bra och är hållbar, jag använde även Apolivas gloss ovanpå för det mest perfekta resultatet enligt mig. Tyckte de två tillsammans vart en perfekt kombination, färgerna gick bra ihop och läpparna vart lite lagom glossiga. På bilden ovan har jag dock bara lipglosset.

Frågestunden är öppen!

Frågorna strömmar in dagligen och jag vet med mig att jag varit dålig på att besvara dem sista tiden, det ber jag om ursäkt för. Har tyvärr ofta varit så att jag inte haft tid att lämna ett svar just då när jag läst dem, sen faller frågorna bort mellan nyinkommna kommentarer och jag glömmer bort dem. Så jag tänkte att det kanske är dags att ha premiär på Happy Days för en frågestund, vad tycker ni om det? Har ju inte tidigare haft någon så jag kände att det kunde vara läge att göra detta nu.

Så är det något som ni är nyfikna på så passa på nu och lämna en kommentar till detta inlägg, våga fråga!

Sunday photoshoots!


Uppe o sminkar mig nu, gör mig redo för att åka ut på helgens fotouppdrag, 1-års fotografering! Önskar er en fin dag så länge och glöm inte bort att tävla om påfyllning till din makeupväska värde 2000 kr, tävlar gör du här!!

Mångra kramar och fånga söndagen!

Lördagsmorgon

Att få skapa, vara kreativ och uttrycka mig i bilder har alltid varit min passion, min glädjekälla och medicin. Mår som allra bäst när jag får skapa bilder som dessa, helst skulle jag vilja jobba med skapande av olika slag på heltid varje dag... Drömmer!



Hela familjen har tassat upp till en stilla lördag utanför vårt nybyggeland. Ett dämpat dis hänger över morgonen här ute i Gränslandet och man känner att höstens färggranna prakt är på väg mot ett gråare november. Brasan sprakar mysigt värmande i vår kakelkamin och frukosten är på väg att plockas fram. Förmiddagen har jag tänkt ägna åt lite loppsjakt, eftermiddagen ska grabbarna i hemmet på bio. Nu torkar lillan av vårt middagsbord och borstar rent småsmulor med disktrasan, bäst jag hänger på och hjälper till att få frukosten till bordet.

Ha en trevlig lördag, varma kramar!!



Är det fredagsmys jag anar i siktet...?

 

Önskar er alla fina en riktigt härlig + mysig fredag med tjuvstart på helgen!


Apoliva, Idun Minerals och Nouba

Blixtsnabb leverans, la ordern i fredags och redan igår tisdag fick jag hem ett välpaketerat paket fylld med härliga makupprodukter från Apoteket.


Som jag nämnt tidigare ingår jag i ett team tillsammans med 5 andra härliga bloggerskor som fått chans att prova på makeup från Apoliva, Idun Minerals och Nouba hos Apoteket. Klicka er gärna in på bloggpanelen för att se vilka vi alla är samt för att få tips kring hur du blir en stjärna på att lägga makeup. Du kan även ta chansen att fylla på din sminkväska genom att tävla där!

Produkterna jag valt ut att recensera kom igår och jag tycker de alla känns lyxiga och lovande, provade att använda lite utav dem för dagens makeup och hittills är jag jättenöjd! Återkommer med mer info när jag hunnit prova dem lite till så ska ni får ta del av vad jag tycker. :-)





Höst på Höjdarbacken


Löv i höstvindarna, underbara Gränslandet, så vacker plats att bo på!


Vaknade för två timmar sedan, kunde inte somna om så jag smög ned och värmde mig en kopp varm choklad med minimarsmallows och toppade med kanel, mmm! Eftersom jag inte har ro att somna om får datorn hålla mig sällskap och så kan jag ju passa på att visa hur fina färger vi har nu utanför vårt hem vid Gränslandet i nybyggeland, hösten är vacker! Just på den här platsen hade jag en familjefotografering förra helgen som jag ska passa på att fortsätta jobba vidare på nu...

God morgon!


Ps, om man kikar in på bilderna tagna på samma plats från oktober förrra året så ser man att det tillkommit en hel del hus under detta byggår jämfört med bilderna i detta inlägg! Totalt tror jag det var 26 tomter som släptes i tomtkön, nu är så gott som alla hus uppförda. Vad fort det går!

RSS 2.0