Nu ska jag berätta min hemlighet...!!!!

Känner ni igen några av bloggisarna? ;-)

Imorgon släps pressmedelandet och jag har fått tillåtelse att lite så här i förhand berätta det roliga som jag med min blogg Happy Days kommer att vara en del av det kommande halvåret. Har fått det roliga uppdraget att ingå i Apotektes bloggpanel!! Detta tillsammans med ovan härliga blogggare som jag träffade i Sthlm för två veckor sedan. Grymt kul ska det bli!!
 
 

Det går i ett, hinner jag blinka?

 
Jag sitter just nu och jobbar med en himla fin familjefotografering, så härliga familj och spontana kort... Bara älskar att fota när det är så där avslappnat och allt bara faller sig naturligt... Himla mysig och trevlig fotografering! 
 
Den här veckan går i ett, jag vet inte vad jag gör av dagarna, det är något hela tiden. Det här är faktiakt första tillfället som jag har tid att sätta mig ned med datorn hemma... O då har jag verkligen fått tränga in det i "schemat". Var på jobbet 07:45-18:00 idag, kom hem straxt efter 19, drog på mig träningskläderna och körde ett stenhårt pass på Gränslandet ca 80 min. Så skön befriande känsla att bara bränna på, ut med alla negativa energier som jag samlat på mig över diverse irritationsobjekt och bara köööra på! Jäklar vad jag sprang!  Kom hem när mörkret lagt sig och gatulyktorna lyste upp gatorna, ta hand om tvätt, äta kvällsmat och så tillslut en liten stund med dator...

Längtan efter en vind som sveper in...

 
Nu kryper den närmre, längtan efter en mysig höst. Dimmiga mornra, dagg i gräset, raslande löv som faller mot grus, färgexplosion i landskapen, krypa under filt i soffan, tända ljus, boa in sig, dricka te, ge sig ut i skogen med matsäck, termos med varm choklad, promenader på Gränslandet... Fotopromenader i stan... Biobesök... Det finns många guldkorn med hösten. ♥


The moment

 
När man har mycket i huvudet är det så skönt med distans, kunna stanna upp i livet, ta avstånd och känna efter. Bara vara här och nu, andas in, andas ut, släppa taget och låta en sorts frid skölja över. Låta det som tar mer än det ger passera. Fortsätta fokuser fram, lägga tid på det som gör än glad. Ta den stunden, blunda, andas, släpp taget. Vad lätt man känner sig sen, i sinnet och i stegen.

Gränslandet i löparskor

Ännu en instagrambild, uppdaterar på myhappydays_se flera gånger dagligen.
 
När jag vaknade i morse tänkt jag "höst". Det var ruggigt och kyligt ute, men på kvällen hade dagen värmts upp och då var det lovely! Det första jag gjorde när jag kom hem ikväll efter jobbet var att kasta mig i träningskläderna och ge mig uuuut!! Gränslandet låg vackert och augustivarmt färgat i tonerna av kvällesljsuet. Skördetröskarna gick varma, lugnet låg på landsbygden och höbalarna tornade upp sig på fält efter fält... Musiken peppade mig och jag körde på så svetten lackade, så himla befriande...!

Sumering av livets goda från helgen

Mysigt nattsudd till tända ljus, bild från mitt Instagram myhappydays_se

Den där sköna känslan av lugn och glädje inom mig fortsatte att hålla i sig även över helgen. Så härligt när det känns så där harmoniskt, som att även själen börjat hitta rätta i det nya livet.
 
Helgen har som ni redan sett bestått till en viss del utav raggarträff på Himmelstalundsfälten inkl Cadillaccrusing och cabruffs i mitt blonda hår för vinden. Men även disco med skatterna, fredagsmys med godis och massa pussar. Ja jag har i alla fall pussats även om mina små mest sagt "bläää" och förskt att fly undan för sin tokiga mamma, haha... ;-)
 
På lördagskvällen var jag överbjuden på fin tillställning hos en vän som blivit som en syster för mig. På menyn stod galet god trerättersmiddag, skratt med glada gäster i partytält, nattsudd med levande ljus i sensommarnatten, oväntat piercing i mina öron efter ett spontant infall då vi fick för oss att det lika gärna kunde bli gjort. Har aldrig haft hål i öronen, faktiskt! Så jag tänkte, jaja ska de blir får det bli nu eller aldrig. Somnade för natten glad i själen och många fina minnen rikare... Joo, jag tycker nog allt att jag har haft ännu en fin helg!

Hamnade oväntat på raggarträff

 
Tidigare inplanerade lördagsplaner som bröllopsfotograf omkullkastades då brudparet gett mig fel tid (trots att vi checkade av programmet bara dagarna innan). Så tokigt galet men de kunde ordna upp fotograferingen själva som tur var, lättnad! Förstå vilken hemsk känsla jag hade, en dag som denna som är såå viktig, säkert bröllopsnerver som ställde till det när jag fick fel information. Så istället för att stå vid en sjö och ta bröllopsporträtt befann jag mig plötsligt utan jag ritkigt förstått vad som hänt på ett öppet fält med gamla amerikanare, dvs raggarbilar. Så kan det tydligen gå när ens pappa drar med en på en crusingsväng i sin Cadillac. Eftersom jag ändå var där och hade min kameran med mig fick det bli ett varv bakom linsen, modeller som poserade frivilligt fanns det med. Hoppla, hoppas ni inte vart så överraskade av denna oväntade bilbildbomb att ni satte morgonkaffet i halsen nu. ;-)
 
Tänkte skriva lite mer om helgen som var senare idag, så kika in till kvällen så ska jag förhoppningsvis hunnit uppdatera med nytt.
 
Ha en fin dag!♥

 

It´s a Happy Friday!

Nu räknar vi ned till fredagsmyset, jag och mina skatter ikväll. Blir nog disco på vardagsrumsgolvet till en början och sedan godiskålarna fram och hoppa upp och mysa ned sig i soffan i en kramig hög.

Längtar!


Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow.

Det är skönt att man står på en så stadig grund och mår så bra i sig själv att man lätt kan ruska av sig utspel som bara är gjorda på grund av att såra. Det är inte lätt alla gånger, men jag har vänt blad och ser ljuset där borta. Jag tror att något annat väntar längre fram, någon dag...

 

Ta hand om er och de ni håller av!

 


En vecka med nya möjligheter

Mitt nya fina armband från Snö of Sweden finnes hos frokeninez.se
 
 
 
Är fylld med så mkt pigg energi, vet inte vad det beror på men jag har ett skönt go i mig just nu så jag bara flyter med på den vågen och får se vart den bär iväg. Känner mig redo för lite förändringar med, vet inte vad... Kanske börja träna mer? Plugga? Byta frisyr? Något känner jag för att hitta på och en del är ju redan på gång som resa till Irland och det hemliga jag var på möte om i Sthlm förra veckan. Kanske är det den antågande hösten som får mig att känna så? Det brukar ju vara förändringarnas tid då man startar upp nya saker, bara man hade lite mer tid för alla projket man skulle vilja göra... Så roligt att träffa nya männiksor med, har fått kontakt med så många nya härliga personer på sistånde, gör mig glad att knyta nya band.
 
Denna positiva feeling har jag inom mig trots att jag går på pencillin och har bihålsinflamation, var hos läkaren imorse och fick en 10-dagars kur, jippie...! Ni skulle se mitt ena öga, ser ut som jag har fått en blåtira, men trots inflamationen så känns det så bra här och nu.
 
Njut av dagen och fånga möjligheterna där ute, kramar!

En glimt från vardagsrummet

 Mitt nya vardagsrum flödar i ljus och har en balkong som vid fint väder leverar soliga eftermiddagar, kvällar med alltid lika vacker solnedgång och ljumma nätter under stjärnorna till tända ljus... Har jag sagt att jag trivs? Här är så bra bra bra! En rofylld plats att stanna upp på så här mitt i livet efter en seperation, kunna komma vidare och fokusera på mig själv och vad som är viktigt i livet, hitta glädjen och det som får mig att må bra. Känns roligt att ha små projekt att styra upp inredningsmässigt med även om det mesta är klart. Ser fram emot dem även om jag inte har någon brådska med att leta efter inredning som känns "rätt". Jag tar det med ro och tror allt faller på sin plats till slut... Och det är skönt o känna att inget behöver vara perfekt! Bara det är trivsamt.

Dreams can come true

 
En härlig helg har kommit till sin ända, en helg som lämnat efter sig så fina, roliga och vackra minnen. Fredag, lördag, söndag, alla helt fantastiska på så många olika sätt.. Har lärt känna nya underbara människor, varit på besök i storstan, stått framför kameran vid pressfotografering, återsett gamla vänner med en speciell plats ingraverade i mitt hjärta, varit lycklig, skrattat, gråtit, druckit drinkar med suspekta sugrör, sett ett magiskt fyrverkeri på himlavalvet, druckit cider ute i agusustinatten, ♥, minglat på nattklubb, gästat världens grymaste 35-årsfest med bästa partygänget, dansat ute i gräset under stjärnorna, kastat mig hejdlöst fram för spontana infall, suttit på en gunga mitt i den varma natten, fotograferat, fikat med släkten som skrattat så tårarna sprutat när gamla minnen från förr berättats... En av årets bästa helger! LOVE!!

Hemligt möte i STHLM

Vi fick med oss goodiebags hem och så denna trevlig present, glossybox!

 
 
Hade en helt fantastisk fredag, måste jag säga! Var iväg över dagen till kungliga huvudstaden för ett möte inför det som kommer i höst, det som jag tidigare tisslat om här på Happy Days... På Instagram @myhappydays_se har ni kunnat följa lite av det som hände igår... Det hela är som sagt var hemligt ännu, så ni får vänta tålmodigt tills pressmeddelandet går ut i början av hösten, men jag och de härliga tjejerna som jag träffade igår hade väldigt trevligt!
 
Fortsatte min fredag med att möta upp en av mina finaste vänner som bor i storstan, vi bilade sedan ner mot Norrköping och där anslöt vi oss till Augustifesten som pågår denna vecka, trevlig tradition! Natten fortsatte med att jag minglade vidare med ett gäng härliga nyfunna vänner och gjorde dansgolvet osäkert på nattklubben, som sagt var, mycket trevlig fredag!

-


Nedslagen...

 
...Av min förkylning, totalt knockad! Därför som aktiviteten lyst med sin frånvaro på myhappydays.se under några dagar. Men nu känns det bättre, så peppar peppar ska jag väl vara frisk, ta i trä o allt! Vill inte åka på den där smällen en gång till, för det var ingen hit o ligga helt febermatt i soffan under flera dagar, nääe!! Jag har druckit ingefärste med citron och honung nu både morgon och kväll, vet inte om det hjälpte men det var i alla fall uppfriskande. Sen har jag vräkt i mig vitlök så jag tror hel hemmet osat, om man känner vitlöksstanken från sig själv måste det väl vara illa? Har även hällt i mig c-vitaminer i form av färskpressad apelsinjuice och blåbär fulla med antioxidanter o gu vet allt jag provat!
 
Men nu så, nu kära vänner står jag på benen och imorse bar de för en efterlängtad PW i härlig förmidagssol på Gränslandet, rofyllt var ordet!
 
Sitter och biter på naglarna just nu, är lite nervös, för jag ska göra något nytt ikväll, något jag inte gjort förr och jag hoppas att jag inte klantar till mig. På Instagram @myhappydays_se kommer ni att få se vad jag ska göra. Om ni inte redan märkt det så har jag mina egna vägar att gå, det har jag alltid haft. Det jag ska göra nu är ett av alla de egna påhitt, det är nästan pinsamt men vad gör man inte för att klara vardagen, en ny vardag... Jag har hittat en lösning och nu köööör jag på den! ;-)
 
Kram på er!

Kalasbilder

Bäst att hålla upp håret när man ska blåsa ut ljusen, sötnos!
Tårtan som Meja valde själv Kakfat med godbitar... Letar fjärilar med morbrorLiten älva, ballonger i taket på altanenFrukträden börjar bära fruktMammaMejaMysBus

Love ya!

Kärleksbus i trädgården med min söta Nyponros på hennes 3-årsdag!
 
Åhh vad jag älskar dessa stunder med famnen full av busig liten som kiknar av bubblande glädjefyllt skratt! Det fyller hjärtat med så mycket energi! Mejas söta balettdress med tyllkjol valde hon föresten själv ut och önskade sig till sin födelsedag, fick även söta balettskor men de var aningens små så de måste bytas... Själv bar jag en ny härlig turkos tunika med vackra borderade detaljer från Cream på lillans födelsedag, från min fina väns butik frokeninez.se, (den måste ni besöka för det finns så otroligt mkt fint, klicka in!!).

Lycklig 3-åring...

En bild från gårdagens lyckliga 3-åring! Hon fick änglavingar som hon bär på bilden bland många fler paket... Har en hel del fler bilder att bjuda på från kalaset, men börjar med den här.
 
 
Gokväll, eller gonatt snarare!
Jag vaknade just, somande helt däckad när jag nattade mina små skatter i kväll. Har åkt på en rejäl förkylning som golvat mig fullständigt, blir hemmadagar från jobbet nu i början av veckan. Tack fina ni som hjälpt mig med era bästa förkylningstips i inlägget innan, det fick bli te på honung, citron och ingefära, sen gjorde jag även något jag aldrig mer kommer göra om... Jag åt en halv vitlöksklyfta, bara rakt av, tvi vale vad det brände, hela vägen ned i magsäcken och det bränner än!
 
Fick även en stor chock när jag loggade in på Blogg.se för att posta detta inlägg, hihi, där var ju jag med på framsidan allra högst upp om mina pirriga förväntningar inför hösten och den utmaning jag kommer ta del utav... Mmm, nu blir ni nog nyfikna på vad som väntar i höst o jag som inte får säga något än... ;-)
 
 
 
Nyfiken? Lägg gärna till Happy Days  på bloglovin så missar du inget!
 
 
 

Ditt bästa tips mot dunderförkylning?

Instagrampic @myhappydays_se, te mot förkylning hjälper för stunden...
 
 
Dela gärna med dig av ditt bästa tips så jag blir frisk o kry snabbt! :-)
 

En liten Nyponros fyller år ♥

 
3 år sedan idag som en söt liten Nyponros vid namnet Meja Joline Lycka kom till världen. Sen den dag hon föddes har hon varit min Nyponros, längs med en väg där vi bodde då fanns nyponbuskar som stod i full blom och det luktade sött i luften...
 
Meja betyder kraft och styrka, det lever den här viljestarka tösen upp till. Men envishet är bra och jag är glad att det ryms så mycket av det i henne, det kan man komma långt på! ;-) Joline betyder söt, som hela hennes sätt är sött, hennes utsrålning och alla små gester, rörelser och den där glimten i ögat... Har svårt för att inte smälta totalt för de vackra stora blå och den söta pussmunnen...! Lycka, för den totala lycka hon är i mitt liv, för den lycka att vara hennes mamma och att hon berikar mina dagar med så mycket kärlek och bus!!
 
Grattis min skatt, älskar dig i det oändliga!! ♥

In the kitchen...

 
Min matplats, bordet köpte jag när jag flyttade in för snart 3 månader sedan (jisses vad fort tiden går!!) och för några dagar sedan kom stolarna hem, allt fyndat på blocket. Är lite extra glad åt de ovanliga snurrstolarna, två av dem var helt oanvända och inte ens uppackade ur kartongen, fynd!

Spontan kvällspromenad


Gränslandet igår på Instagram @myhappydays_se

 

Jag skulle ju sätta mig på balkongen och sola igår, men så blev det inte för brrr vad kallt det var. Där tog jag på mig bikinin och skulle sätta mig men var bara att vända i dörröppningen och ta på sig mer. Rena höstkylan! Istället fick jag lust att gå ut och fånga vackra rosa moln på kvällshimlen, så en promenad på Gränslandet fick det bli senare i skymningstimmen. Sen hem och värma sig med glögg och en filt, givetvis med levande ljus på balkongen och sällskap av herr Winnerbäck... ;-)

Det är på gång!!

Här i köket sitter jag just nu och bloggar... Mer bilder? Ja det kommer snart, var så säker!!
 
Den här hösten kommer det att hända en hel del, står inför roliga händelser och en del förändringar. Det pirrar, det är nervöst och även så otroligt roligt! Jag är laddad och redo! Redan nästa vecka så kommer jag starta igång en av flera nya projekt, så himla glad för den möjligheten!! Det känns stort, smickrande och är just den kick jag behöver nu... Skriver lite i gåtor här men jag får inte avslöja något ännu... Ni får hålla er tills i höst! Då får ni se...! ;-)
 
Och så har vi allt det andra roliga som sker i mitt liv just nu. Men ibland blir jag faktsikt till och med lite rädd för att allt äntligen känns så bra på alla plan. Har haft otroligt motigt år bakom mig och kämpat i motvind med piskande regnskurar... Känt mig dränkt... Därför kommer jag på mig själv med att fortfarande hålla andan ibland, vågar liksom knappt tro att allt det fina som faktiskt sker i mitt liv är på riktigt och menat för mig. Så rädd för att jag ska vakna upp och inse att jag hoppats och inbillat mig för mycket. Har den där känslan av att någon håller en godispåse framför ansiktet på mig, jag ser den, vill ha den men när jag ska sträcka mig efter den rycks den undan... Vill inte upptäcka att turen trots allt aldrigt vände och att jag är kvar på samma mörka ruta jag lämnat, inte tagit mig någon stans. Men inom mig känns allt bra, jag har den där känslan... Och det är den känslan jag håller fast i när jag tvivlet kommer över mig... Det är den känslan jag bygger vidare på och som driver mig fram, för det är frammåt jag ska!
 
Men just nu, ja det som sker i mitt liv verkar faktiskt vara på rikgit och helt sant, jag är så glad för det!
 
Och jag är så otroligt glad bara för det lilla i vardagen, som att jag idag shoppade snygg vädertätad jacka+byxa på rean, en röd McKinley till hösten! Fanns bara en kvar och i min stl, vilken tur! Och så väntar jag på ett paket på posten med ett par svarta Hunter stövlar, vill bara kasta mig ut i skogen sen och plocka blåbär och svamp, haha...Höstfeelings! Satt förresten ute på balkongen igår natt och drack glögg!! Fick en så galet glöggbegär att jag inte kunde stå emot, som tur var hade närbutiken två flaskor på lager, kände mig smått galen som frågade efter glögg redan. Så nu är glöggsägonen alltså invidg och jag tror det får bli ett glas till på balkongen inatt...!
 
På tal om balkongen så ska jag sätta mig där nu och vila ansiktet i sensommarsolen, det var på tok för länge sedan den tittade fram bakom molnen över Norrpan. Har varit lite krasslig senaste dagarna och idag haft feber i kroppen, så det bli en lugn kväll att vila upp sig på och vad kan väl inte var skönare än att ta igen sig i solen? ;-)

Lite kök?

Min fina lya, käääär!! Vill ni se mer av mitt nya fina kök?

Something new

Bär ett av shoppingfynden från här om dagen, ögonblicklig förälskelse, 299 kr Bikbok.

Video Games

Lana Del Rey´s  Video Games, så fantastisk bra, repeatade den hela gårdagsnatten i olika versioner.
Vlken cool look och grym röst den tjejen har, jisses!
 
"Singing in the old bars
Swinging with the old stars
Living for the fame

Kissing in the blue dark
Playing pool and wild darts
Video games

He holds me in his big arms
Drunk and I am seeing stars
This is all I think of"
 
 
Sitter just nu på jobbet och nattlurar...hoho... ;-) Väldigt lugnt här och småtrött är jag men med gott humör! Idag har jag köpt nya snygga stolar till köksbordet, bilder från köket kommer snart! Igår söndag var jag över i grannstaden med en av mina bästa på shoppingäventyr. Härlig tur med massa fina fynd och glada inköp till höstgarderoben som kommer gå i min älsklingsfärg, vinröd...! Och i lördags var jag i farten med min kamera. Plåtade bröllop på en övergiven gammal kyrkogård med stenmurar och ruiner, en vacker plats som jag inte varit på förr.
 
Så nu fick ni en snabbuppdatering på vad jag har haft för mig sen sist, nu ska jag fortsätta jobba, vi hörs!

Redigeringsmorgon

 
Sitter med senaste bröllopsbilderna och jobbar på, nytt bröllop väntar på lördag så deadline att bli klar till helgen! Solen skiner äntligen ute så det svider lite att sitta här nu, vill ju ut o sola nästippen. ;-) Har btw sett till o vila upp mig ordentligt senaste dagarna så magkatarren börjar lugna ned sig nu, men bäst o ta det lilla lugna framöver i alla fall, vill gärna bli kvitten helt och hållet. Senare idag väntar förhoppningsvis en fotopromenad med en vän, ser fram emot! O så kvällspass på jobbet igen som avslut på dagen. Vad hittar ni på idag, har ni fortfarande semesterdagar att se fram emot framför er?
 
 

Att sova 10 timmar

Vackert kvällssljus från förra sommaren, magic hour!
 
Igår var jag som en levande död, men efter en vaken natt i magkramper så kanske det inte var så konstigt att jag var sliten? Hade en sån där tisdag då jag ville vara osynlig och paserade förbi alla speglar fort fort för att slippa skymta den där gråa personen utan lyster och glöd. Med tanke på utebliven sömn kanske det inte var så konstigt (även om jag blev helt paff) när jag vakanade idag och klockan paserat 10!!! Hade lyckats med konsten att sova bort 10 timmar på raken i natt. Ovanligt för att vara jag som brukar ha svårt och sova och som mest bara får 5-6 timmars sömn... Härligt när man har sovmorgon en sån här dag då man verkligen behöver en!
 
Nu ska jag ta itu med dagen idag, hade hoppats på solstolsläge men molen drar ihop sig och luften är kylig så det blir redigeringsjobb innan jag ska ta mig till mitt kvällspass i stan på elbolaget.
 
Ha en härlig augustidag där ute!!

RSS 2.0