Maskrosfrön i vinden

Make a wish and place it in your heart. Anything you want, everything you want. Do you have it? Good. Now believe in it.
 

En bild från helgen när jag och lillan var ute på maskrosbollsjakt. Tänk så roligt det är att blåsa på de där små duniga bollarna. Något magiskt nästan, kanske därför det sägs att man får önska sig något när man blåser iväg maskrosfrön? Lillan blåste och jag fotade, bra deal det där tyckte vi båda.

Man kan nästan tro att hon har läppstift på sig, men de där vackra rosenröda läpparna är helt hennes egen färg. I övrigt, vad tycker ni om bilden, fungerar redigeringen? Kände för att prova mig fram och göra något annorlunda mot min vanliga bildstil. 
 

Mors dag

Årets varmaste dag, 29 grader, bjöd firandet av Mors dag på. Jag hade en ny favoritklänning på mig och här  brorson Leo i famnen. 
 
Liten men tuff
 
Syrenernas tid är här
 
Kusiner blåser såpbubblor
 
Busfrö leker kurragömma
 
Spring i benen
 
Hoppas ni alla haft en fin helg, jag har njutit varje dag! Myst med vänner och familj, ätit gott, fotat mycket, varit ute i naturen så mycket som möjligt och njutit av solen. Påtat i rabatterna på framsidan och köpt nya blommor till balkongen. Fick även härligt spontanbesök igår av vännen från Stockholm, det gjorde mig glad till tårar! Jag är glad i hela själen, underbart med ledig tid att ladda upp batterierna på. Idag har vi firtat tre generationer mammor hemma hos mina föräldrar, mysig dag med mycket spring på gräsmattan med barnen. 

Ledig torsdag med BFF och kidsen

Vatten med frusna hallon, ett svalkande tips varma dagar 
 
Monica, min BFF, hon hängde hemma hos mig och barnen hela torsdagen
 
Söt som socker är hon, haha!!
 
Hon lyckades fånga mig på bild på balkongen med
 
Älskar mitt hår, det tog 4 år att få det i så fint, tjockt och starkt skick. Men nu känns det helt fantastiskt! Nästan så jag överväger om jag faktistkt ska ljusa upp det hos frissan om ett par veckor... Tänkte ljusa upp med balayage, bli blond igen, mitt gamla vanliga jag. Men tusan alltså, ska jag?!?! 
 
Lyckliga jag, inom mig bor en varm sol och mitt hjärta är fullt av kärlek.
 
Hon, Nyponrosen, min busfia, den fnittrigaste jag vet! 
 
Vi stekte egna hamburgare
 
En fin son, faktiskt den finaste man kan tänka sig! 
 
Så mycket kärlek på den här dagen, den lediga torsdagen. Nyponrosen och jag började med en runda i motionsspåret, sol, klarblå himmel, hästar i hagarna och en svalkande stilla vind över ängarna. Kan man starta dagen på ett bättre sätt!? Sen hade vi min bästa vän Monica hemma hos mig från middag till sen kväll. Babbel på balkongen, egna hamburgare till middag, en långpromenad på landet, mumsade på fruktsallad och när barnen lagt sig såg vi en rysare på kvällen, The conjuring 2, ruggigt läbbig film, ändå måste man se! 

Mitt tidigare liv

 
Så vad fick jag reda på under seansen? Jag vet inte rikgit hur mycket jag kan tro på detta, det var min första seans och jag kände mest tvivel. Men i alla fall, så här gick det! 

Mediet sa att han såg mig som en ung kvinna på en hästgård. Jag hade blivit omhändertagen av familjen på gården då båda mina föräldrar omkommit i en olycka när jag bara var 5 år gammal. På gården hade de det gott ställt och jag var omtyckt i familjen, hjälpte till med hästarna och gjorde ärenden. Familjen hade även en plantage med vad som kunde vara olivträd intill gården. Jag hade genom jobb på gården fått del i en av hästarna som jag hade ett speciellt band med. Gården låg nära kusten i Spaninen eller Portugal och detta var i slutet av 1700-talet. Han berättade även att jag hade varit med i en olycka när jag ramlat av hästen och brutit benet på flera ställen. Det läkte inte riktigt bra så jag släpade benet lite när jag gick. Det kom några arbetare till gården som intresserade sig för mig, men jag var velig och visste inte vad jag ville. Men så började jag träffa en av männen och blev gravid. Då jag brutit benet så hade även bäckenet skadats. Enligt mediet ledde den skadan till att jag dog under förlossningen av mitt barn i en ålder av ca 20 år. Men han såg att jag hade fått en pojke med svart tjockt hår som mådde bra och fick växa upp på gården.

Hade kanske hoppats på att "känna igen" något, få en "aha-upplevelse" eller känna nån typ av koppling men det gjorde jag inte. Det kändes lite som att lyssna till en romantisk historia o det var ju fint att den var ämnad till mig. Men hästar har aldrig varit något intresse hos mig, faktum är att jag var den enda tjejen i min klass som inte var en hästtjej i mellanstadiet. Men mediet var väldigt säker, han såg det starkt. Däremot så går jag gärna på landet här hos mig och fotar dem i hagarna, som bilden ovan. En kul sak är att jag och en vän har planer på att åka till just Portugal i sommar. Och efter seansen så känns det ju lite extra spännande att åka dit. Veligheten kan jag absolut känna igen mig i idag i alla fall...

Vad tror ni om tidigare liv? Har ni själva erfarenhet av att ha varit på seans eller liknande?
 
 

En vecka av överraskningar

Förra veckan var överraskande. Oväntade och spontana händelser fyllde mig med massa pirr i magen. Det var frigörande, härligt positivt och gav mig sprallig glädje.
 
Bland annat gjorde jag ett oväntat men välbehövligt köp, en ny bil! Äntligen, det ska bli så skönt nu i sommar. Har hunnit med att träffa flera vänner, gjort utflytker bland annat till stränder och suttit på bryggor. Det är något lugnande med att komma ut i naturen och sitta vid vatten. Haft mysiga fikor hemma i soffan och varit på rosélunch på en soldränkt uteservering! Underbart med spontana dagar, det ger mig så mycket energi!

Igår hamnade jag helt galet på min första seans!! Något jag inte heller hade bokat in, jag och vännen bestämde oss nån timme innan att vi ville testa. Vi fick veta spännande saker ur våra tidigare liv. Nyfikna? Ska berätta i kommande inlägg. Avslutade helgen med sushi hemma hos mig tillsammans med seans-vännen. Eller som jag numera säger, "risplockaren", hahaha!! Våra tidigare liv skilde sig åt en hel del kan man väl säga...

Fredagsmys

 
Rökta räkor med aioli, pressad citron och jordgubbar med parmesanflagor. Lite sparlkling prosecco till och fredagsmyset var ett faktum. Till detta gick Talang som underhållnng och heja Ibrahim, rätt talang vann enligt mig! 
 

Kvällen var vacker

"Spread love everywhere you go. Let no one ever come to you without leaving happier."
 
Återhämtning, där på en sten vid vattnet framför skymningrodnadens speglande skådespel. 

Fridfullhet

Gamla bryggor, jag älskar dem, väder- och vindbitna träplank under skorna. Vackert. 
 
Ensamheten, att se det vackra i det trasiga. 
 
Spontana eftermiddgar denna vecka, fyllda med vad jag som mest behövde. Saker jag länge oroat mig för har ordnat upp sig, en lättnad kring det har börjat omfamna min själ. Jag lägger ett pussel, bit för bit. Att medgång äntligen börjar komma till mig, det är så förlösande att jag börjar känna ett hopp spira inom mig. Det är nu det vänder, nu börjar det ordna upp sig. Jag känner att det inte är lika mycket motstånd längre, jag kämpar inte utan låter allt bara komma och ske, utan att lägga kraft på det. Det bara händer, som att det äntligen är dags, motståndet lossnar. Det är nu det börjar bli ljusare igen. 

Två eftermiddagar denna vecka har varit särskilt fina, jag är så glad för dem, rena medicinen. Jag är väldigt glad för en spontan måndag med min pappa. Jag är även väldigt glad för idag då energi fyllts på tillsammans med en nära vän vid bryggor och vatten. 

(Bilder med mobilen)

Fick en vacker komplimang

 
 
Lördagen har börjat så fint.

  • Fick en vacker komplimang från dottern. Nyvaken kom hon nära och tittade mig djupt i ögonen. Det första hon säger denna dag är "Du har en grön skog i dina ögon". Så vackert, blev helt varm inombords! 

  • I högtalaren har sköna gunget från Jag ger dig allt jag har - Ken Ring hörts från det att jag steg upp. Alltså, soundet och texten gör mig så himla spralligt glad! Jag och Nyponrosen dansade runt skrattandes i lägenheten som badade i morgonljuset, vi hade så roligt på morgonen.

  • Frukost utomhus, lutad mot vägen i solen, klarblå himmel, lugnt och skönt.

  • Forsatte att sitta kvar och njöt av solen under förmiddagen, bästa som finns typ! Älskar att sola, det är avkoppling och välmående för mig.  
 
Så ni förstår, helgen har börjat så fint. Nu på eftermiddagen ska vi på 30-års kalas för mellanbrorsans gravida flickvän, i sommar blir jag faster på nytt! Mysigt att få tid med släkten och familjen. 
 
Veckan har annars varit utmanande, det är nog ett bra ord att beskriva den med. Jag känner mig ändå glad, trots utmattningen. Den ska inte få kontrollera mitt mående så jag fokuserar så mycket jag kan på det glada i livet och alla de härliga små vardagliga sakerna som fyller mig med positiv energi. Tycker inte synd om mig själv för att jag känner mig begränsad, även om det är väldigt frustrerande. Jag kommer snart få mer ork och välmående om jag forsätter att lyssna på kroppens signaler och inte ignorerar när jag behöver paus, lugn och ro. Men som ni nog förstår, helgen och ledig tid med barnen har varit väldigt efterlängtat, det är bästa medicinen i världen. 

Goin bananas

 
Att glömma bort sig själv är inte bra, men i vardagens kaos med alla måsten är det lätt hänt att man sätter sig själv åt sidan. Speciellt när man är mamma, då går barnen i första hand. Jag har kommit på mig själv med att det var länge sedan jag gjorde något bara för mig, som en så enkel sak som en promenad eller läsa en bok. Bara egen tid för avkoppling och göra sånt man mår bra av. Det har gjort att jag känt mig tömd på energi, färglös och en gnutta nedstämd.
 
Det är viktigt att ge sig själv kärlek. Så igår ägnade jag söndagen åt mig. Det blev en shoppingtur på stan och hmm, ja man kan säga att jag gick heeeelt bananas, ni som följer mig på Instagram vet...!! Eftersom jag vanligtvis bara köper åt barnen och väldigt sällan åt mig själv blev jag förvånad och glad när jag hittade så mycket fint till bara mig, mest kläder. Men även dessa vackra örhängen från Caroline Svedbom och hallonröda dricksglas som jag gjorde om till lyktor från H&M Home.

Efter en lyckad shoppingtur köpte jag med mig sushi hem och tappade upp ett varmt bubbelbad. Kvällen myste jag med glass i soffan och kände mig äntligen påfylld med energi igen och lite mer harmonisk. 


Mina bästa i mitt liv

Dessa två, så fina tillsammans mot varandra. glädje och kärlek! 

Sonen och jag, var tvungen o be Nyponrosen ta en bild på oss nu när han har växt om mig! Det här var dagen innan hans 14-årsdag. Måste ta en ny bild att jämföra med om ett år, då lär jag väl se väldigt mini ut bredvid min ståtliga prins. 
 
 
Mina två lyckopiller, visst är de fina ihop!? Biderna är tagna förra veckna när vi var ute på en promenad. Mår så bra i hjärtat när vi är tillsammans. De är de viktigaste i mitt liv och jag försöker alltid vara en närvarande förälder, vill aldrig låta dem känna sig bortglömda eller bortprioriterade. Vi är ett team.

Loddo april

 
I förra veckan landade Loddos nya box hemma hos mig. Se, här är det trevlig innehållet! En värdecheck för resa kom passande då jag och vännen tittar på resa till semestern.

Loddo är en prenumerationstjänst med produkter från både detalj, apotek & dagligvaruhandeln. En kul överraksning att öppna paketet då man inte på förväg vad innehållet blir. Värdet i boxen varierar mellan ca 150-350 kr, prenumerationen kostar bara 99 kr och ingen bindningstid. 

RSS 2.0