Avsluta meningen, "2013 är året då jag..."

 

Ett nytt år känns alltid som en nystart, chans till förändringar och med det kommer löften och förväntningar om vad man ska göra under det nya året...
 
 
2013 är året då jag... 
Tänker investera i mig själv genom att ta hand om min hälsa. Vill få in mer motion i vardagen för att få mer styrka i kroppen och bättre kondition. Och så vill jag ha en bra kostvana för att känna mig gladare och piggare, ska sänka sockerintaget och äta produkter med rätt fett. Ta hand om mig själv för att orka mer och må bra!

Mer som jag vill är att resa, så sugen på världen där utanför och vill upptäcka den med min kamera, njuta av livet, ta för mig och se mig omkring.

Och jag vill få de sista hemtrevliga detaljerna  i hemmet på plats, inte bara tänka utan även göra.
 
Så har jag tänkt mitt nya år och nu är jag lite nyfiken, ja på er! Har så många besökare som dagligen tittar in hit och det vore himla roligt o lära känna er lite bättre. Så häng gärna på den här "leken" och avsluta följande meningen i en kommentar här:

2013 är året då jag...

Att bli nyårsfin och len...!

 
Jag har fått prova en ny lyxig rakhyvel helt gratis och nu har du också den chansen! 
 
 
Har användt min nya rakhyveln någon vecka nu och är väldigt nöjd med den långvariga lena känslan den lämnar efter sig, menar verkligen silkeslen! Inte konstigt kanske eftersom den har så mycket som 6 rakblad och är laddad med hudvårdande ämnen som Vitamin E, Aloe Vera och Lavendel. Gillar även den rosa designen och att den är mjuk och greppvänlig samt medföljande höljet som gör att den går att hänga upp i duschen!

Så därför känns det roligt att ni också har möjlighet att prova den gratis, gå bara in på länken här för att klicka hem Shai rakhyvel!



Höll mitt nyårslöfte för 2012

 
När jag stod på balkongen förra nyårsafton och såg champagnekorken fara all världens väg ut över Höjden jag bodde på då... Så blundande jag och lovade för mig själv i mitt inre att detta år, 2012, det skulle banne mig bli mitt år, det år då jag stod upp för mig själv och vågade lyssna på min inre röst.
 
Jag höll mitt löfte och jag växte flera mil som person. Förstod kort därpå att det livet där i nybyggda huset inte gjorde oss glada och jag valde att bryta mig loss för att hitta mig själv och min egen lycka. Jag fann så mycket mer på vägen, jag fann framför allt mod och tro, tron på mig. Och en trygghet i att allt ordnar sig, oavsett vad som händer så kommer det bli bra i slutändan. Det är okej att ramla på vägen, det är okej att göra misstag, att gå vilse, att förlora. Det viktigaste är att man vågar följa sitt hjärta, göra det man tror på och våga chansa i livet när det känns rätt. Jag är glad för mitt år och att jag höll mitt löfte, det har gjort mig till en starkare person.


Everything will be okay in the end. if it's not okay, it's not the end...

Vinterpromenad med barnen



Det var en sån där riktigt härlig vinterdag idag, kall och knarrig med solsken som lockade ut oss på en promenad. Tog mina skatter till bäcken där vi matade änderna med bröd. De var riktigt hungriga och påflugna! Stackars Nyponrosen blev helt omringad av fåglarna och backade något skräckslaget undan. Men när en naffsade i hennes tumme var det inte roligt längre, då var det dags att gå hemmåt igen.
 
Happy Friday,
nu ska vi starta fredagsmyyyys här hemma!!

Löparrunda i vinterlandskap



Just idag när det är glashalt ute och jag åkte isbana hela vägen till jobbet så kommer detta tips väl till pass! För en tid sedan fick jag hem Apotekets halkskydd att prova för bloggpanelen som jag sitter med i. Kan varmt rekommendera dessa som ger ett stadigt och bra fäste på snö och is. Skyddet har dubbar under fotblad och häl tillverkade i hårdmetall för högsta möjliga slitstyrka, de går även att byta ut om det skulle behövas. Det är ett hårt spänt gummifäste som man enkelt trär på skon och det är smidigt att använda både på vardagsskorna samt som jag på bilden under min löparrunda. Fästet finns i olika storlekar, ni kan se dem på Apotekekets hemsida.
 
Vilken härlig löparrunda det var föresten! -15 grader  hade vi just denna dag men vädret var helt lovely och ljuset så där magiskt perfekt för fina vinterbilder, så kameran fick hänga med över axeln. Det och tusen fotostopp på vägen gjorde detta till ett inte allt för intesvint träningspass i löparspåret, men skönt att komma ut och röra på sig är det ju alltid! Nästa år måste jag banne mig komma igen med träningen mer, det får bli mitt nyårslöfte!
 
 Var rädda om er nu i desa hala tider!

Fastnar med blicken långt bort...


Solen på väg ned i vinterlandskapat
 
Tänker på att vi går mot ljusare tider, det känns underbart. Har en känsla av att våren kommer fortare än man tror. Visst njuter jag av den vita världen som är just nu och glad över att snön lyser upp i decembermörkret. Men jag vill ju allra helst ha sol och värme, det lockar något enormt med varmare breddgrader nu. Finner mig själv allt oftare ha fastna med blicken långt bort dagdrömmandes  till en sandstrand med en svalkande drink i handen... Vill fly iväg till något nytt spännande ställe att upptäcka med min kamera, någon stans där man kan njuta av fint väder, ha roligt och koppla av. Måste verkligen boka något i vår!
 
Vad har ni för drömresemål?

Sista tävlingschansen, kanske har du en julklapp kvar?

 
 
Tre vinnare får varsin mascara och te, värde ca 240 kr/vinst.
  2 timmar kvar, skynda och tävla här!!

Julen


Granen stod så grön och grann i stugan med tindrade juleljus, kulörta kulor och gnistrande glitter.
En liten tomtenissa var varm och hängig hela julafton med febertoppar, 39,7 hade lilla stumpan...! Men trots febern så spexade lillan loss när orken föll på och hon visade bland annat hur man låtsas fjärtar (bild på instagram). Nappen fick Tomten med sig som tack för alla klappar, men när lilla sjuklingen skulle sova vart det ynkligt värre och tänk så bra att Tomten hade lämnat kvar nappen då. Han såg nog att hon inte var piggelin och hade nog inte hjärta att ta den från henne då, Så tack Tomten!
Juldagen var jag vaken 5:30 och tog denna bild på väg mot jobbet. Jisses vad det snöade, flingor stora som 5 kronor dalade ner och allt var vitt vitt så långt ögat nådde! Vacker var det!
 
Sammanfattningsvis har vi haft en härlig, mysig, glad och god jul!

Hoppas ni med har fina juldagar, trevlig fortsättning!
 
 

En strålande vacker god jul önskar jag er alla!

Skatterna på julaftons morgon förra julen


Eftersom jag sitter på jobbet nu och inte kommer åt några nytagna bilder har jag dykt i bloggen och hittat ett par vintriga favoriter, med dessa vill jag önska er alla en
God Jul!

Att hitta ett par örhängen



Fina örhängen som jag fyndade igår. De har dessutom en rolig historia bakom sig. Jag satt brevid en tjej på bussen hem tidigare i veckan, mina ögon fångade hennes vackra örhängen och jag kunde inte låta bli att undra vart hon hittat dem. Jag var på vippen att fråga men så gick hon av... Så av en slump när jag var i annat ärende inne på Drömgården, en mindre butik i stan, så låg de där framför ögonen på mig! Vackra handgjorde och alldeles för underbara för att inte bli mina!
Ännu en julklapp till mig själv, det får man väl unna sig som singel, eller hur? ;-)
 
Nu väntar ett avkopplande skumande oljebad på mig med doft av marshmallows, sen läggdags. Ska nämligen upp oförskämt tidigt på julaftons morgon så behöver lägga mig skapligt ikväll. Nu tror ni kanske jag ska hjälpa Tomten i hans arbete med att fylla julstrumporna, men nej jag ska till mitt vanliga jobb kl 6. Därefter blir det jul för mig med och som jag längtar efter det och att få fira med mina skatter!
 
Ha en mysig uppesittarkväll ni som vakar in julafton och framför allt vill jag önska er alla en fantastiskt god jul!!
 

En dag med bästa tjejerna!

Söta Emelia fick stå modell framför kameran idag på sin födelsedag!

Vackraste tjejerna
Vi hade roligt ute i snön på många sätt men det var huttrande kallt så gott att komma in i värmen efteråt och ta sig en kopp glögg!

Födelsedagsbarnet som fyller år dan före dan, på drottningens födelsedag. Min son är samma årgång som Emelia och han fyller år på kungens födelsedag, ganska roligt sammanträffande!
Att baka sin egen födelsedagstårta...
Som var himla god!

Tack för att jag fick spendera dan före doppare dan på mysigaste sätt. Det känns så rätt i hjärtat när jag är med er mina tjejer! ♥

Lördagsgodis från sommaren

 


Lördagsgodis för mig ikväll är ett stort glas med vitt och frysna jordgubbar från sommaren. En speciell känsla att kunna plocka fram av sommaren på detta sätt så här års, Har julmusik på i bakgrunden och levande ljus som skimrar i hemmet, mysstämning vill jag påstå. Sitter i en nyfyndad top från idag och funderar på om jag ska ge mig ut i vimmellivet på Norrköpings gator ikväll eller ej. För det är ju så skönt att bara ta det lilla lugna i hemmets vrå med...
 
Var som sagt på stan och shoppade idag, mitt i julruschen! Men vet ni, jag har aldrig känt mig så avslappnad och njutit så mycket av julefrid inom mig som jag gör i år. Alla klappar är köpta och det med noga eftertanke och omsorg. Jag har verkligen lagt ned hjärta i att hitta de rätta klapparna i år och det utan ångest och stress! Jag har blivit så avslappnad och avspänd senaste tiden. Jag låter allt bero, jag tar dagen som det kommer och njuter här och nu. Det är onödigt att stressa upp sig för mindre, jag har varit extremt stressad i mitt tidigare liv men jag är det inte längre. Inom mig har en övertygelse växt fram att vad som än händer så ordnar det sig, det gör det bara.
 
Ha en fin lördagskväll, vad ni än hittar på!
 

Fredagsmys i skenet

 
Plötslig förälskelse som slår till då man minst anar...
 
 
Jag skulle bara köpa mat på vägen hem igår, men fick en stark känsla av att jag bara var tvungen att gå in på Indiska först, något sa mig att jag skulle finna något riktigt fint där denna gång. Gick in ett varv och på vägen ut fångade min blick något som jag bara inte kunde pasera, nämligen denna stora vackra ljuslykta. Men eftersom jag undviker impulsköp och inte var i behov av en lykta lät jag den vara. Fast jag hann bara ut på gatan innan jag tvärnitade igen och vände. Nej, kunde bara inte släppa lyktan i tanken och bestämde mig för att det fick bli en julklapp till mig själv! Så nu står den här hemma i Nya Lyan och sprider ett vackert sken över fredagsmyset som ägt rum framför Svenska Hjältar Galan.

Hur fotar jag självporträtt?

En vintrig hälsning från mig denna onsdagskväll, har en del bilder kvar från skogsgläntan när jag fotade förra veckan, så jag bjuder på dessa tre ikväll.
 
 
Det är många som undrar hur jag gör när jag fotar mig själv, jag tar med mig ett kamerastativ och en fjärrutlösare. Mitt stativ är en gammal ranglig historia med opålitliga ben som sprätter åt alla håll, fått överta den av pappa och tror det var min farfars en gång... Ja den är gammal men den fungerar så jag använder den med sentimental kärlek! Saken är att jag hade ett sprillans nytt stativ som jag var toknöjd med men tyvärr miste jag det i flytten från radhuset till vita villan på höjden som vi byggde förra året. Nu bor jag ju inte kvar där i nybyggda villan utan i lägenhet sedan i somras, det svänger fort ibland men mina ben står på stadig mark i alla fall... Men ja, jag har inte kommit mig för att införskaffa mig ett nytt stativ så den gamla ärvda duger bra än så länge.
 
Fjärrutlösaren köpte jag när jag skulle fotografera mitt egna bröllop 101010, nu är jag ju separerad som ni vet så det kanske var otur att vara sin egen bröllopsfotograf...? Får se om man vågar sig på en repris om det skulle bli aktuellt att få stå brud på nytt en dag... ;-) Men i alla fall, det var en riktigt bra investering med fjärrutlösaren och den har kommit till användning många gånger! Man har en liten fjärrkontroll i handen och en dosa som man kopplar in i kameran. När man trycker av så söker kameran själv av skärpan, kanon!

Så nu vet ni hur det går till och så fick ni på köpet en snabb inblick i min historia senaste två åren vilket iof inte var tanken när jag började skriva detta inlägg...
 
Frågor på det? :-)

Jultävling med tre vinnare!



I samband med Apoteket kommer här en jultävling för mina läsare. I vinstpotten Nouba Mascaraone som ger extra svärta och volym, förlänger fransarna och samtidigt är vårdande och bevarande. Samt Apoteket Rooibos te ekologist te med smak av apelsin och nejlika.
 
Tre vinnare får varsin mascara och te, värde ca 240 kr/vinst.
För att delta besvara frågan i en kommentar till detta inlägg:

1. Vad står högst på din önskelista till jul?
2.För en extra lott får du gärna gilla inlägget på bloglovin och/eller berätta om tävlingen på facebook alt i din blogg
 
Tävlingen pågår fram till Juldagen den 25/12-12.
 
 Lycka till!

Nouba från Apoteket



Ett av mina stora favoirtmärken när det kommer till make up är det italienska märket Nouba, sån härlig kvalité som andas lyx! Jag provade Nouba första gången förra vintern, då recenserade jag tre produkter (ni läsa om det här) och sedan dess vart jag biten och frälst! Det känns även extra roligt att man kan handla så fin och trendledande kosmetik på Apoteket, och till och med klicka hem dem på stört genom deras webshop! Dessa fina produkter fick jag som julklapp genom Bloggpanelen att testa, tack så jättemycket det ska verkligen bli trevligt!!

Måste tillägga att NOUBA Golden Tan som jag testade förra året har används så gott som dagligen sedan dess och det syns knappt i burken, otroligt dryg!


Som en liten julklapp till er så har jag en spännande tävling på gång, håll utkik!

Jul för mig i år



En kryare Josefin ska snart ta tag i dagen, såg just att en klapp saknas så det blir att ta sig in till stan och leta
reda på den i julrushen.
 
Annars så har allt lagt sig till rätta hos mig inför julen, i år tar jag allt med ro. Stressen har jag lagt på hyllan, kartongerna med julpynt står kvar i förrådet och spisen har inte blivit överkokt av knäck och ingen skinka i ugnen. En och annan hyacint har fått plats i mitt hem för doftens skull och stämningen har jag fått upp med tända ljus i kvällsmörkret. En och annan köttbullemacka med rödbetssallad, pepparkakor med ädelost och clementiner har jag avnjutit i hemmet som fått vara min smak av julen (om man bortser från de julbord jag varit på). Men mer än så behöver jag inte i år. I år vill jag bara vara med de jag älskar mest, min familj och mina barn. Umgås, mysa, skratta le och må bra. Det är julkänslan på riktigt för mig, behöver ingen hög av klappar, jag har redan allt jag kan önska för att må bra i själen; lycka i sinnet, välmående, underbara vänner som alltid får mig skratta och le, och min familj som gör mig alldeles varm i hjärtat. ♥
 
Hur ligger ni själva till i julstöket?

Mat i kistan



Nu börjar det ordna upp sig så sakteliga här hemma på sjukfronten för mig. Aptiten infann sig någorlunda idag och det var bara en sak som jag var sugen på, sushi!! Mycket gott för en 2 dagars infuensafastande mage, mm!

Trevlig kväll fina ni och tack snälla för alla era kommentarer och hälsningar!!
 
 

Vinnare av Enjoy Candles...


 
 
Grattis Madeléine Sandberg som svarade rätt på frågan och hade en fin motivering:

"1. 3 LED lampor bidrar till ljusens dansande sken.

2. Nu när kylan har kommit till Umeå så har jag tänkt göra några islyktor (man fyller en 10.l hink med vatten och en liten hink inuti som man sedan låter frysa. När den fryst tar man ut isen från hinken). Tanken är att jag skulle vilja ställa den/dom vid ingången till vårat hyreshus så att fler kan ta del utav dena fina lykta. Eftersom att jag är enda tjej i vårat hus så är det nog ingen annan som tänker på att förmedla en julig känsla vid dörröppningen. Skulle vara perfekt med såna här ljus så slipper ju islyktan smälta och när man kan ställa in en timer är det ju perfekt!!"
 
Maila dina adressuppgifter till josefin.landhagen@gmail.com så skickas vinsten inom kort!
 
 
Ni var väldigt många som var med och tävlade och som tröstpris har ni nu möjlighet att köpa Enjoy Candles på Inreda.com med 20% rabatt på ordinarie pris. Uppge rabattkoden Myhappydays så räknas rabatten av när ni handlar. Men skynda, rabatten gäller bara idag 17/12, så några timmar kvar!

Vinnare av Cantadou...




...Grattis Anna som föreslog en ny spännande smak av chèvre och honung med små valnötsbitar i, lät ju himla gott!
 
Maila adressuppgifter på josefin.landhagen@gmail.com så skickas vinsten inom kort!
 
 

En tidig julklapp till er

 
I två dagar har ni nu chans att fynda på Inreda.com med 20% rabatt på ordinarie pris. Uppge rabattkoden Myhappydays så räknas rabatten av när ni handlar.

Happy Shopping!!
 

Hos Inreda.com kan ni hitta ett stort utbud av härliga inredningsdetajer för hemmet, bla de fina Enjoy Candles.

När man ligger på soffan hela helgen

En av få juldetaljer i hemmet hos mig i år, har inte haft den riktiga julkänslan tyvärr, kanske pga att det inte är som det brukar så här första julen som nyseparerad. Hjärtat är från Nordljus.

 
 
Hej på er, har ni en fin söndag?
 
Just nu skulle jag suttit med hos familjen och släkten hemma hos mina morfäräldrar och firat min mormors 70-årsdag. Men istället ligger jag hemma febermatt med ledvärk i soffan, känner mig lite ynklig och ledsen just nu när planerna inte blev av. Hade sett fram emot att fira min mormor och hade sett fram emot kvalitétstid med mina skatter i helgen. Men maginfuensan slog till med full kraft plötsligt igår och jag fick gå hem från jobbet. Jag är i alla fall glad att jag blev sjuk nu och inte på julafton, för nu har jag ju chansen att krya på mig tills dess och förhoppningsvis ska vi peppar peppar inte dra på oss något mer elände tills dess. Så den här helgen blir det att vila på soffan, samla energi och se serier på tv:n.

Kram på er och hoppas ni har en fin helg!

Glöggkväll i vintrigt Norrköping



Här i Norrköping har det snöat sedan i eftermiddags, fina flingor som dalar ned och fortsätter bädda in staden i sin vintriga filt. Jobbar kväll just nu men tanken är att jag på hemvägen ska stanna till en stund på glöggkväll med några vänner, tror det blir mysigt ♥
 
Vad har ni för er ikväll? Ni får gärna passa på att delta i tävlingen för Cantadou, sista chansen att tävla nu på söndag!
 
 

Glädje och bus i snön

 
Underbara skatter, lycka i hjärtat att se deras fina syskonkärlek!
 
Det är 6 år mellan dem men de har verkligen alltid kommit så bra överrens och står varandra väldigt nära. Det är fint! Ok, visst innehåller vardagen en hel del duster och visst är det en tjusning i att testa gränser och att retas... Men det är väldigt övergående och de kivas inte speciellt länge. Pontus är storebrodern att se upp till som hans lillasyster avgudar så mycket att hon vill härma allt han gör. Meja är lillasystern med den beskydande storebrodern som älskar henne gränslöst. Ni skulle se hur hans ögon tindrar och hur han suckar "awww" när hon gjort något duktigt eller sött. Hur han älskar att lära henne nya saker som att räkna eller göra en dansuppvining med honom. Hur hon ivrigt följer alla hans spår och vill göra allt som Pontus gör. Hur fina de är när de går tillsammans hand i hand...

Jag är lyckligt lottad mamma till dessa två!



Vi passar på att ha roligt ute i snön och njuter så länge den varar!
 ♥

Mysig Lucia önskar jag er ♥

Tävlingen om de vackra ljusen från Enjoy Candles pågår tom nu på söndag, ta chansen och tävla
 
 
Har ni blivit uppvaktade med något Luciatåg idag på morgonen? Min lilla skatt skulle gått Lucia i tisdagskväll men pga magsjuka fick vi hoppa den mysiga traditionen detta år. Men hon har klämt i från tårna senaste veckorna här hemma så jag har redan fått höra alla vackra julsånger en bra tid. ;-) På sonens skola firar de alltid utan föräldrarna (tråkigt!) så ja i år blev jag utan Luciatåg. Ikväll ska vi hem till finaste vänner på 30-årskalas då min vän sedan barnsben fyller år idag, har hört att det väntas smörgåstårta, mmm!!
 
Ha en vacker Luciadag!

Snowflakes are one of nature’s most fragile things


"Snowflakes are one of nature’s most fragile things, but just look what they can do when they stick together."
 

En krispig bild från i måndags.Vore det inte fantastiskt om den vintervita världen stannar kvar året ut, en vit jul och nyår skulle vara vackert att uppleva, håller ni med?


Fotosession i skogsgläntan


 

 
 


Hade en sån brinnande iver och fotolust som inte gick att hejda tidigare i veckan. Så till en undangömd skogsglänta ute i ingenmansland när solen var på väg ned släpade jag med mig stativ, fjärrutlösare och riggade upp kameran. Jag kunde inte heller låta bli att ta med mig min helt fantastiskt fina pälsjacka som jag hade på mina föräldrars bröllop när jag var 7 år gammal. Tänk att den passar än även om den numera är trekvartslång i ärmarna, Visst är den fin?
 
Känner mig en aning fåfäng och generad just nu, är sannerligen ingen modell men ville leka loss framför kameran och tyckte det kunde vara roligt att föreviga mig i fina håret som jag stortrivs i. Så jag bjuder på mig själv denna gång, enjoy. ♥

Tack ♥


Vill kasta ut konfettiregn av glädje till er för all underbar respons på min blogg, tack!! Så glad att vara en del av nya Everyday som jag tror stort på och framför allt så roligt att ni hänger med! Det värmer enormt att läsa era fina rader och se att så många nya läsare hittat till Happy Days, välkomna! Ni är en stor del i att det är så fantastisk roligt att jobba med bloggen, jag blir både rörd och smickrad av att ha så härliga läsare som ni!
 
Har du något på hjärtat? Ställ gärna frågor, jag svarar!

Vill ni lägga till bloggen som favorit kan ni enkelt följa mig på bloglovin
(Såg just att min blogg är 10:e största familjebloggen i Sverige på bloglovin, wow!!).
Glöm inte bort Instagram som jag uppdaterar flitigt flera gånger per dag.
 
  Ha en fantastisk dag!

Ekologisk morgon



Rött te från Sydafrikas baljväxt rooibos gjorde min start på dagen, smaksatt med apelsin och nejlika vilket känns aktuellt nu så här års i juletid, men tror även den är god att dricka året om. Var kanske bara inbillning men kände mig på stört så energisk och glad efter min kopp! Vill ni prova tet kan ni shoppa det på Apoteket.

Vitlökskyckling i saffran och tomatsås



-Vad blir det för mat!?


Tittade i kylskåpet och bestämde mig för att slänga ihop något på känn, det resulterade i en mycket god kycklingrätt som jag gärna delar med mig receptet på! (Rätten påminner lite om min Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk, även den supergod!)

Du behöver för 4 port:
2 st stora kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche med smak av saffran och tomat
400 g konsserverade körsbärstomater (häll av lite av såsen, låt lite vara kvar.


Gör så här:
Riv vitlöksklyftorna, fräs med matolja och stek på kycklingfiléerna skivade i tärningar.
Låt steka så kycklingen får färg men inte är helt genomstekt.
Häll i crème fraiche och tillsätt körsbärtomaterna och lite av såsen.
Låt stå och koka ihop medans pastan tillagas, serveras med god sallad.

One kind word can warm three winter months


Fotograf ute i snön idag


Ville ha lite fina bilder ute i den vackra vintern så jag tog med mig kameran och pulsade ut i snön idag, man måste ju passa på nu när det är så här sagolikt vintervackert! Bilder från dagen kommer, nu väntar jag hem sjuklingar att pyssla om. Vi hörs snart igen och ha en fin kväll!

Handsprit...!

 


Nu kommer den, ikväll kommer magsjukan på besök och jag ska peppar peppar INTE drabbas. Mina skatter har åkt på maginfluensa och ikväll får jag hem och rå om dem. Men jag ska verkligen göra allt i min makt för att klara mig och få dem pigga! Här kommer Apotekets låda fylld med bra att ha produkter väl till pass. Inhandlade redan i höstas ett parti med diverse produkter i förebyggande syfte, inte bara för maginfuensa utan för de vanligaste besvären som halsont, förkylning, sår osv... Köpte mycket handsprit, det kommer användas mycket av dessa dagar!

 
 
Vad har ni för tips för att hålla sig frisk när magsjukan knackar på?

Tystnaden där snön faller


Har ni tänkt på tystnaden, hur stillsamt lugnt och tyst allt blir när snön faller? Skogen var precis knäpptyst denna tisdag när jag var ute på en promenad, nysnön la sig som en tjock filt över stock och sten. Rofyllt, kände hur man liksom stannade upp och njöt av nuet o fångade ögonblicket i sitt inre. Man behöver de stunderna av ingenting, få en paus från vardagsstress. ♥

Julfest


 På läpparna julfesten till ära bar jag "Röda Mattan" från Apoliva

Igår bjöd jobbet in till årets julfest, hade en mycket trevlig kväll med bästa gladaste kollegorna. Åt fantastisk julmat, minglade, skrattade och dansade långt in på småtimmarna.Alla var i sitt esse, bästa stämningen i luften och leendet satt som klistrat hela natten lång på oss alla. Så här såg jag ut, tänkte passa på att visa mitt fantastiska hår, just love it!! Bakifrån ser man verkligen hur långt det är, det är alltså extensions som jag satte i måndags och inte min riktiga egna längd. Ibland känns det nästan som jag inte är jag längre, jag har ju både blivit mörk och fått ca 20 cm längre hår. Vart tog blondie vägen? Får plocka fram henne till våren igen kanske,,, :-)

Tävling, Cantadou

 
 
Vinn 10 st checkar att handla valfria Cantadouprodukter för i din matvarubutik!
Besvara följande fråga för att delta, lämna svar i kommentarsfältet:

1) Om du fick designa en smak på nästa ask Cantadou, hur skulle den smaka?
 
Tävlingen avslutas 16/12, lycka till!!

Gott på julmyset...

 
Igår när jag hade mina vänner över på julmiddag så blev det så klart en hel del julmat och gottigheter som hör julen till. Köttbullar, korv, sill, must med mera och ett givet inslag på bordet av olika ostar. Kvällen till ära hade jag köpt mjukost från Cantadou i olika smaker. Det finns ju hur många spännande smaker som helst att välja på! Jättegott till glögg! Något som jag funderar på att göra är att prova bre Cantadou på pepparkaka, det kanske blir en lika stor hit som blåmögelost på pepparkaka? :-)

Champagnefrukost

Morgon med "champagnefrukost". I alla fall i form av champagne-te på frukostbrickan tillsammans med rester från gårdagens julbord hemma hos mig och Hart of Dixie, bästa serien just nu. Gomorron!
 
Titta gärna in lite senare idag, har en finfin tävling på lager för er!
 
Glöm inte bort att ni fortfarande kan tävla om Enjoy Candles! Passa på!
 
 

Lilljul hos mig


Vet inte vad skeptiska Roger gillar Lindas gitarrspel men roligt hade vi!
 
Ikväll hade jag lilljul hemma hos mig med mina musketörer, låter bilderna tala för sig själva hur trevligt och mysigt vi hade! ♥
 
 
 
 

Skön sovmorgon

 
Skruttar fortfarande runt i myskläder hemma och har inte riktigt orkat ta tag i dagen, den ligger ändå kvar och väntar på mig så varför någon brådska? Idag är det snöstorm utanför mitt fönster, men jag kan inte låta bli att mysa! Det ser så härligt och vackert ut där ute i den vita världen! I alla fall från den här sidan av fönstret inne i värmen, men jag kanske ändrar uppfattning när jag väl kommer utanför dörren och tar tag i dagens ärenden. Har en bjudning hemma hos mig ikväll med några av mina fina vänner, ska börja förbereda vår kväll här snart och ge mig ut till köpcentrummet!

Ha en fantastiskt vacker dag, kör förskikgt om ni ger er ut i trafiken!

Vintriga självporträtt



Dalande snötussar till marken och vintervärld så långt ögat når, vackert! Mitt sinne fylls av barnslig längtan om att slänga mig på marken och göra snöänglar, bygga snölyktor, ha snöbollskrig...

Här har ni mitt nya jag, från blondin till brunett med koppartoner med långt hår! Love it!!

Krispig vinterdag och hörde jag -18 grader!?


Bild från mitt Instagram från morgonen när jag var på väg in till frisören för att göra omgång 2 av håret. Det var riktigt vinterkrispigt på backen och kornigt snödis låg i måndagsluften när solen gick upp. På dagis vid lämning av lillan hörde jag någon nämna att det var 18 minusgrader under natten, brrr!! Vintern har slagit till på allvar!

Ang mitt frisörbesök var det dags att göra del 2 på min makeover. Förra måndagen gick jag in i salongen som platinablondin och kom ut i en mörk och varm mahogny. Idag lades en mörk koppartoning på samt extensions sattes i. Ja, jag har gjort mitt livs första hårförlägning! Ska se till att ni får en ordentlig bild på resultat för förstår att ni säkert är nyfikna, har lagt ut en bild på Instagram så länge. Trivs så himla bra med mitt nya jag!

Nu ska jag fortsätta jobba, kör kvällspasset idag men hoppas hinna titta in lite senare när jag landat hemma. Förresten, vad roligt att ni är så många som är med och tävlar om de fina ljusen!! De är riktiga favoriter hos mig så de kommer brinna vackert i hemmet ikväll när jag kommer hem, tajmade och klara! Passa på att vara med du också!

Lysande tävling för att fira lanseringen av Everyday!

 
 
Såg ni de stora härliga blockljusen på balkongbordet igår? Någon som snudade vid tanke på hur de kunde stå där ute utan skydd från att blåsas ut av vinden? Ska jag avsöja min hemlighet för er? Jo... Det är elektroniksa ljus från Enjoy Candles som är batteridrivna, handgjorda i äkta virgin vax vilket ger ett otroligt äkthetsintryck. Och vet ni vad det bästa är?  Ni har chans att vinna ett eget sett med dessa trevlig ljus som jag själv har.
 
Brinntiden minst 450 timmar på 2 AA batterier per ljus. Enjoy Candles har även den smarta funktionen med en timer, så kan man ställa in att ljusen tänder sig lagom till kvällsmyset när man kommer hem efter jobb och dagishämtning. Ställ in brinntiden så behöver du inte heller stänga av dem.


Så hur gör du för att bli en lysande vinnare? Besvara två korta frågor i kommentarsfältet till detta inlägg:
 
 
  1. Hur många LED lampor bidrar till ljuset dansande sken? (Svar hittas här hos Inreda.com)
  2. Varför och var vill du att dessa ljus skall lysa upp hos dig?

 

 Tävlingen pågår tom 16/12
Lycka till!!

 

Happy Days Everyday!

 
 
Härliga söndag, go förmiddag på er! Antar att ni andra fick en skön sovmorgon denna 1:a advent? Själv cyklade jag till jobbet 5:30 i ett svart decembermörker på en knarrigt vintervit snötäckt väg, så jag har redan varit i farten ett bra tag. Och det är en extra glad morgon för idag lanseras Everyday på Blogg.se! Det har ni väl inte missat!?
 
Eftersom jag gillar konceptet att knyta an familj/foto/mat/inredning/vardag/måbra gör den nya satsning på Everyday mig så otroligt glad, precis vad jag själv vill läsa samlat på ett ställe. Och att dessutom få vara en del av de proffsiga frontbloggarna för sidan är väldigt glädjefyllt och smickrande, en spännande resa! Känns fantastiskt kul och jag hoppas ni andra är lika peppade att hänga på blogg.se/everyday, every day!!
 
 
För att fira lanseringen utav nya Everyday kommer en lysande tävling upp i bloggen i eftermiddag! Ha en vacker vinterdag tills dess och en härlig 1:a advent!. Nu ska jag fortsätta jobbelijobba!:-)
 

En lördagens från hemmet

 
 
December anlände med ett gnistrande dunlätt vintertäcke över staden. Så vackert när de krispigt vita flingorna dalar ned. Man kan inte låta bli att ryckas med av adventsmyset som omedelbart vill infinna sig och december till ära firade jag till frukost med årets första lussebulle som söta kollegan bjussa på, tack!

När kvällen sänkte sig över lördagen boade och myste jag till hemmet med ljus, balkongen fick sig med en tillpiffning med plädar, fårskinn och vaxljus. Hem ljuva hem! Trevlig lördagskväll!


 

RSS 2.0