Stockholm, tipsa mig!

 
 
Jag planerar att ta med mig Nyponrosen på en tjejhelg till Stockholm nu i höst och övernatta på hotell, bara hon och jag. Ska bli riktigt mysigt! Så nu söker jag tips, vad kan man hitta på i storstaden som passar en 7-åring och hennes mamma?
 
Har ni några riktigt bra "det här får ni inte missa" så ös in med förslagen i kommentarerna! Gärna allt ni kommer på från bra hotell, mysiga fik, aktiviteter, affärer, restauranger, musem osv osv osv!!! 
 

Love Tag

 
Mitt nya halsband Love Tag
 
Jag har bara haft på mig mitt nya halsband Love Tag några gånger, men varje gång jag burit det har jag fått så mycket komplimanger och frågor om vad det är för märke. Verkligen kul att det faller så många fler än mig i smaken! 
 
Halsbandet är skapad av danska smykesdesigner Jane Kønig som jag haft ögonen för under lång tid. Det började med att jag upptäckte hennes coola örhängen, (kolla gärna in hela smyckessortimentet på janekoenig.se) men sen fastnade jag lite extra för den fina serien "Love Tags". För mig är halsbandet en hyllning och kärleksföklaring till mina barn. Jag har ett "P" för Pontus och ett "M" för Meja. Valde även till ett hjärta i ett mindre hänge som symbol för kärleken, det jag sätter min tro till.
 
 
Valde en kjedja som är 60 cm vilket gör att den vilar precis över brösten och den längden gillar jag. Mitt smycke är i matt, förgyllt sterling silver. Gillar att smycket passar till allt, både till vardags och mer uppklädd. Sen att det har en väldigt speciell betydelse för mig och symboliserar det viktigaste i mitt liv gör att jag håller det extra kärt. 
 
 

Favoriter i höstgarderoben

En dans under äppelträdens frukttunga kronor.
 
 
En outfit som jag kommer bära i höst, mockahatten är väl bara för fin? 
 
En av mina favoriter i höst kommer bli den konjaksfärgad slokhatten i mockaimitation, köpt på Lindex. Längtar efter att ha ihop med min svarta kappa och boots med klack. Älskar klänningen med, modellen, mönstret och färgerna. Min klänning fyndad jag för 75 kr på H&Ms rea.
 
"She was a free bird: queen of the world and laughing."
 
 
En liten hälsning från mig så här på kvällskivsten, hoppas er måndag och start på nya vecken varit bra. Min stress har fortsatt att hålla i sig, men annars är det bra. Jag ska försöka att varva ner lite nu så önskar er en fin kväll! Ha det bäst, puss och kram! 

Veckan i en lista

 
 
En lista så här en söndag för att sammanfatta veckan som gått.

Lyssnat mest på denna vecka
Run run run med Junge Junge, sätter ord på mina känslor preciiiis och så är musiken så skönt melakoliskt gungig och höstig, riktigt går in under skinnet på mig. 
 
Något oväntat 
Fick blommor idag, det gjorde mig verkligen jätteglad och sen var buketten så "jag"med, det gjorde mig ännu gladare! Det var en familj jag skulle fotografera som jag fick dem av, tack snälla fina ni! <3
 
 
 
Sånt jag tänkt på
Träning, kost, motion, hälsa och att se till att få en stark och välmående frisk kropp! Sitter man som jag bakom ett skrivbord hela dagarna på jobbet och även jobbar framför datorn hemma så behöver man tänka extra på att ta hand om sin kropp. Har haft mycket besvär med värk som jag hoppas ska bli bättre nu. 
 
Huset! Ja så klart så kretsade den mesta av veckan kring huset som jag var med och budade på. Konstigt hur mycket något kan uppta tankarna för att sedan vara som bortblåst, för i helgen har jag inte tänkt på min "förlust" alls. Tvärtom har jag haft ett väldigt fint välbefinande inom mig. 
 
Vad jag saknat
Att känna mig helt avslappand, haft stora problem med stress hela veckan. I affären idag när jag storhandlade fick jag till och med sätta mig på huk ett par gånger för att inte ramla ihop. Måste försöka komma ner i varv, hade behövt fler dagar på helgen. Var inte ens avslappand under yogan igår.
 
Dåligt samvete över
Att stressen bromsar mig, får ångest för att jag inte kan besvara alla mail och tänker på uppdrag och förfrågningar jag fått som därmed blir liggande. Förlåt ni drabbade, jag gör det inte med flit!
 
Något bra
Mitt humör! Trots all stress så är jag så lycklig och glad, känner mig bekymmersfri och lätt i sinnet.   
 
Ser fram emot just nu
Ta ett avslappande bad med tända ljus och sen bädda ner mig framför ett nytt avsnitt av Wallander! 
 
Bästa nästa vecka
Att skatterna kommer hem!!! 

Fokus och träning

Lugn lördagskväll hemma i soffan med levande ljus, vatten och appelsinklyftor, precis som jag vill ha det ikväll. Behöver varva ner o bara ha mitt eget sällskap. 
 
 
 
Hej på er, hoppas att ni har en fin helg, vad har ni för er alla?
Min lördagen har varit intensiv, händelserik och full med positiva godbitar, började dagen med cykling, yoga och dans. Skulle ha fotograferat en familj bland höstlöven med men det blev framflyttat till imorgon. Har även varit och besökt Kulturnatten i min vackra stad på kvällen med en vän, blev konstutställningar bland annat. Fick även chans att se inspirerenade Jonna Jinton och hennes konst under kvällen, jättekul! 

Träning och konst stod på schemat idag, mobilbilder från dagen.

Lägger väldigt stor fokus på hälsa och välmående nu. Ser till att få ordentligt med vila och sömn, bromsar mig själv när jag känner mig stressad och tar inte på mig för mycket uppdrag och så vidare. Har sedan ett halvår tillbaka inte heller ätit godis, det är för sött och jag gillar inte att få i mig så mycket socker, det mår jag inte bra av. Har nu även årskort på två gym och jag avstår från att dricka alkohol i de flesta fall. Vill verkligen satsa på att bygga upp en stark välmånde kropp nu och jag mår bra av att investera min tid i mig själv. Det är skönt att behålla fokus på mig, inte låta annat ta energi. Och jag är typ bara sugen på bra mat, äter massa mat, men hemlagat och husman med fräscha sallader till. Jag har verkligen blivit ett hälsofreak, gillar det och hoppas det fortsätter att hålla i sig. 

Den här veckan har jag tränat 4 pass (styrka, styrka, yoga och dans), räknar med ett 5:e pass imorgon. Får experthjälp av personalen på nya gymmet med som har lagt upp olika pass åt mig och de är med och peppar vid de första styrketräningspassen nu. Blev så glad då jag fick så mycket beröm första genomgången av tränaren som tyckte ja hade imponerande kroppkontroll, vilket han sällan såg hos nybörjare. Fick även höra att han tror jag har lätt för att bygga muskler, vilket jag märkt av själv de gånger jag tränat förr, det peppar ju faktiskt lite extra! Vill typ vara på gymmet hela tiden! Vet inte var det här kom ifrån, jag har aldrig hängt på gym förr, men nu är det det enda jag vill göra. Jag mår bra där och kroppen och sinnet mår så mycket bättre av träning. Jag har vilodagar också så klart! Men veckan då jag är ensam hemma vill jag försöka att träna så mycket som möjligt. För veckan med barnen är mer stressig och svårare att få till, men minst två pass hinner jag med den veckan i alla fall. Sen kan jag ju faktiskt ge mig ut o springa med om jag får abstinens o vill komma iväg en snabbis. :)

Vad tror ni, kommer min tränings- och hälsolust att fortsätta hålla i sig? Vill inte vara en sån som kommer av sig och tröttnar efter ett tag. Men känns inte så just nu, är väldigt bestämd och envis med att fortsätta.. 

Tack föresten för era peppande rader på förra inlägget om budgivningen, jag fällde några tårar när jag läste dem faktiskt, blev rörd. Har släppt taget om huset helt nu och funnit en rogivande lugn känsla i att bli kvar här i lägenheten ett tag till. Vårt nya boende kommer förr eller senare och jag ska inte stressa kring det mer nu. 


Att hopplöst förälska sig

 
 
 
Ni kan inte ana vilken dramatik jag levt i de senaste två dagarna, har kastats fram och tillbaka i miljoner tankar och känslor och deltagit i en svettig budgivning. För jag hittade DET huset för en tid sedan, plötsligt så var det rara 20-talshuset bara där och hade allt som jag drömt om! Magkänslan var med mig hela vägen och den stärktes ännu mer på visningen, det fanns inte en tvekan. 
 
Ni vet så där som man säger med kärlek, plötsligt händer det, när man minst anar. Ja plötsligt så blev jag helt förälskad och det var länge sedan jag kände så starkt för något, jag har lätt för att hitta fel... Men här fanns det inga. 
 
I två veckor har jag bott i DET huset nu. Jag har vandrat runt barfota på plankgolv, plockat äpplen i en av alla äppelträd på tomten. Bakat äppelkakor av dem och ställt ut en korg till grannbarnen att ta äpplen ur. Jag har öppnat upp altandörren ut från köket och känt solen smeka mitt ansikte. Planterat blommor längs uppfarten och krypit upp i soffan framför brasan kalla kvällar. Meja fick sin lekstuga som jag alltid velat ge henne och en kanin fick flytta in hos mig och barnen. Vi hade grillkvällar i trädgården med vänner och skrattade långt in på natten. Jag hängde ut ljuslykor i trädgrenarna och dukade upp till fika under träden. 
 
Igår var huset "mitt", nästan hela dagen. Jag var med i en budgivning och la högsta budet. Sen vände det sent på kvällen. Hela dagen idag har jag gått och tänkt, känt och tänkt ännu mer. Pratat med banken och gjort kalkyler på natten när jag borde ha sovit. Hur mycket hjärtat än skriker JAAA var jag tvungen att ta förnutet före känsla och valde att stanna och lämna budgivningen. Kände att hur mycket jag än vill ha den drömmen, så är det inte värt att lägga in hur mycket pengar som helst. Man måste ju kunna njuta av livet med och inte bara bo.  
 
Pontus ville så gärna att huset skulle bli vårt, "Mamma, jag tycker du förtjänar det här huset så länge som du har letat, det är din tur nu! Jag förstår verkligen att du vill ha huset så mycket, det är din stil, det är jättefint". Älskade unge!

Det känns så klart jättetråkigt att vara så nära sin dröm utan att få den på riktigt, tårarna har varit många och jag kommer nog inte kunna flytta ut ur huset i tanken riktigt än även om jag nu siktar vidare. 
 

Picknick bland höstlöven

Här satt vi och hade picknick, ja det kändes lite som att gå in i en saga så vackert det var!
 
Glädje! 
 
Vi gick till lekparken i närheten efter picknicken där två busungar fick hoppa av sig lite energi.
 
Mm, jag njuter av att bli ompysslad! 
 
Höstens bästa, kasta löv! 
 
Lycka!
 
Den här bilden, älskar den! 
 
Picknick bland höstlöven 
 
Vår vackra stad vid Strömmen
 
Vilken härlig sensommar vi har, i år är september ingen höstmånad utan en sommarmånad. Jag trivs! Visst saknar jag alla vackra färger i trädkronorna när hösten målar om världen i sina varma färger. Visst saknar jag att få värma mig under en filt och dricka te eller ta ett varmt bad. Att få bära mina nya höstkläder, slokhatten bootsen, kappan, varma strora tröjor och så vidare. Men jag vet att allt det där har vi snart inom räckhåll i alla fall. Men sommaren sjunger på sista versen och jag greppar gärna tag i det sista av den som är kvar. 
 
Den här sommaren har varit helt fantastisk på alla sätt och vis. Den har inneburit att jag gått in i ett lung och fått harmoni och välmående inom mig, samtidigt som jag haft så vansinigt kul med vänner, sena nätter, mycket dans och väldigt mycket skratt.
 
Igår tog jag med mina skatter på en utflykt, till en av stadens parker. Där hade vi picknick bland höstlöven på marken. Vilken konstig känsla det var att sitta i tunna tröjor utan att frysa fast det låg så mycket nedfallna löv på marken, det brukar ju vara halsduksväder annars. Vi hade en jättemysig utflykt! 

Projekt fotobok!

 
Äntligen så tog jag mig i kragen och gjorde en fotobok! Det här är så pinsamt, speciellt för en fotograf, att jag inte har satt ihop alla favoritfoton jag tagit på barnen tidigare. Ni vet, man tänker att man ska göra det, sen. Sen blir aldrig av. Men nu så gick det inte att skjuta upp det där "sen" mer.

Använde mig av Solentro om ni undrar, en smidig sida där man inte bara kan göra fotoböcker utan även andra böcker. Det som passade mig så himla bra som bara har korta stunder då och då till övers att sitta med detta, är att allt jobb sparas. Har provat andra sidor förr som inte fungerat lika bra. Så tipsa er gärna med. Man blir ju så glad när man hittar något bra! 
 
Känns skönt att ha plockat ut mina favoriter och ska bli spännande att se hur boken blev när den kommer hem. Skulle behöva göra flera böcker, nu när jag kommit igång. Tänker mig en coffee table book, med mina bilder och vackra citat i. Vill ha massor fotoböcker, både egna och andra fotografers som ligger framme att bläddra i när man har besök, tycker det är trevligt!
 
En coffee table book får bli mitt nästa projket! 

Höstmys och en komplimang

 
Även fast hösten inte anlänt helt ännu, sensommarvärmen håller sig underbart nog kvar länge i år, så har jag börjat mysa till det inomhus. Kvällarna är i alla fall mörkare och jag börjar tända upp med levande ljus igen, som det på bild från Wood Wick med sprackande (!) veke, det låter som en brasa, riktigt stämningsfullt! Sen doftar det ljuvligt med, liksom doftpinnarna av märket Klinta. Gillar verkligen när det sprider sig en hemtrevlg doft i rummen, avkopplande. 
 
 
Hej vänner!!
 
Måste berätta för er hur underbart jag mår, trots att jag haltar runt mörbultad efter cykelolyckan i helgen, så är leendet fast på mina läppar, liksom värmen inom mig. Jag är så sprudlande glad nuförtiden, det brinner en massa kärlek och måbrakänslor inom mig.
 
O vet ni mer, idag fick jag det vackraste komplimang jag fått i hela mitt liv, jag blev faktiskt så rörd och chockad att jag inte hittade orden först. Jag fick höra att jag har en positiv energi runt mig, som smitta av sig på andra. Att det märks när jag kommer in i ett rum, även om jag inte är den högljuda typen, så märker man min glada energi. När jag inte är på plats så märker man det, för jag är saknad då. Hon kunde inte sätta fingret exakt på vad det var, men konstaterade att det bara är något speciellt jag har. Jag visste inte att jag hade den effekt på andra och att jag tillförde så mycket positiv energi i en grupp. Men det måste ju vara för att jag ständigt väljer glädjen, jag alltid fokuserar på det positiva, ser möjligheter framför problem och för att jag har en massa omtanke inom mig. Jag vill att människor runt mig ska må bra.
 
 
Kommer aldrig glömma denna komplimang, det var helt klart finaste jag hört! 

Söndagens blogglista

 
 
 

1. Hur gammal är du?
34, vilket alltid förvånar personer som inte känner mig då jag jämt får höra att jag ser yngre ut. Många blir till o med chockade då jag säger att jag har barn varav en är tonåring. Får fortfarande alltid visa leg på systemet och händer till o med när jag köper lotter. Börjar faktiskt bli tröttsamt o försvara sin ålder även om jag är tacksam över mina gener! 

2. Hur gammal känner du dig?
Som 27

3. Vad ska du göra idag?
Planen är shopping med Jenny och träna i den mån jag klarar. Var nämligen med om en cykelolycka igår så är rätt mörbultad. Fick in något i framhjulet så jag drog omkull och slog i asfalten med bakhuvudet och svanskotan, skrapade upp både fot och armbåge. 

4. Vilken film såg du senast?
Magic Micke

5. Vem ringde du senast?
Monica, min barndomsvän och bästa vän i hela världen ❤️

6. Är du besatt av någonting?
Räknas ordningsam? Mår dåligt när det är oreda så jag håller alltid snyggt och prydligt runt mig. 

7. Är du rädd för blod?
Nej 

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu?
Mitt vardagsrum med underbart eftermiddagsljus. 

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige?
Nej, politik är inte min starka sida

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga?
Nej

11. Vilken färg är dominerande i din garderob?
Har mycket svart eftersom det är en bra basfärg, men även vinröd finns det mycket av då det är den färg jag trivs bäst i och som klär mig. 

12. När vaknade du i dag?
Strax efter 6

13. Vilken är din favorithögtid?
Gillar påsken, för den känns kravlös och avslappnad.

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
London 

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till?
Tunisien 

16. Hur vill du tillbringa din pension?
Vid ett hus vid havet så jag kan börja och sluta dagen med en långpromenad längs stranden. Skulle resa en hel del med och ha ett eget företag som jag driver på en avslappand niveå, som en rolig hobby. Svårt o se mig själv bara luta mig tillbaka, jag är alldeles för driftig och har för mycket på gång för det. 

17. Har du någon gång brutit ett ben?
Nej 

18. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?
Mjölk, smör, pålägg, kallt vatten och på sista tiden färska dadlar

19. Vilka yrken har du provat på? 
Säljare, telefonbokare, vårdbiträde, fotograf och  assistent till webbansvarig på stadsbiblioteket, Kundrådgivare, bloggare, egenföretagare. 

20. Hur går du helst klädd?
I kjol eller klänning

21. Vilket stjärntecken är du född i?
Vattuman   

22. Vilket är ditt favoritgodis?
Äter inte godis just nu, uppehåll sedan mars. Inte så förtjust i godis, det är för sött. Men mörk choklad med lakrits är gott. 

23. Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Bild och svenska

24. Vilken är din favoritklädesaffär?
H&M, Zara, Gina Tricot, Bik Bok, Nelly 

25. Vad har du för storlek i kläder?
XS-S alt 34/36

26. Hur många gånger har du flyttat?
6

27. Senaste filmen du såg på bio?
Bad moms

28. Har du blivit sydd någon gång?
Ja, spräckt ögonbrynet och skurit av fingertoppen

29. Har du någon gång badat naken utomhus?
Nej, den är kvar på min bucket list 

30. Vad åt du till frukost?
Havrefras med mjölk 

31. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?
Levde radhus- och familjeliv, Pontus var 3 år. Nyanställd på samma företag jag ännu är kvar vid, mådde väldigt bra och kände mig lycklig. 

32. Har du någon gång åkt dit för fortkörning?
Nej, har bara haft körkort 4 månader och jag brukar hålla på hastigheten. 

33. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover?
På golvet bredvid sängen 

34. Är du blyg?
Nej, avvaktande och analyserande, så kan uppfattas som blyg om man inte känner mig. Som barn och under skoltiden däremot var jag något extremt blyg, men det har växt bort. Är utåtriktad och sällskapssjuk, trivs att umgås med andra människor och framför allt lära känna nya personer. 

35. Vad heter du i andra namn?
Elin

36. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet?
Ja

37. Vilken är den roligaste träningsformen?
Löpträning, power walk, dans, cykel och styrketräning 

38. Har du några husdjur?
Nej, ingen djurmänniska 

39. Vill du gifta dig?
Ja!! Vill till och med ha barn igen :) Bara det att jag och kärlek är ett hopplöst kapitel. 

40. Var växte dina föräldrar upp?
I Norrköping 

41. Har du någon gång ringt polisen?
Jag ringde 112 när en gammal kvinna med rullator tagit sig ut på en hårt trafikerad 70-väg. 

42. Har du svenskt ursprung?
Ja, trots att jag alltid får höra att jag ser utländsk ut, har mörka drag. Förra sommaren var det till och med en kille som kom fram och snackade engelska med mig. När det efter en stund viade sig att han bodde utanför stan frågade jag varför han pratade engelska, jo för att han trodde att jag var utländsk! Knasigt! Får höra det oftare då jag har mörkt hår mot ljust.

43. Har du, eller har haft, något smeknamn?
Jossan, mamma Fin, Josie, Hickan, Spökdjuret, manslukerskan (hahaha!!) 

44. Vilka är dina största svagheter?
Långsint. Blir jag sårad och sviken glömmer jag det inte i första taget, om jag inte får en ursäkt.


Solrosflickan


Om det är något som gör mig så otroligt glad så är det solrosor, gärna i denna kombination med min vackra dotter och härligt eftermiddagsljus en sensommardag. Så underbar eftermiddag vi hade jag och Meja förra veckan. Jag hade till min lycka funnit solrosor på rea så jag köpte två buntar. De tog vi med ut för att fotografera på vår promenad ute på landsbyggden.  
 
 
Nu ska jag snart iväg på en visning av en större lägenhet, inte här i området där vi bor, utan in mot stan. Jag är inte helt säker med tanke på läget, att vi skulle få lämna "granne med landet" och att det blir längre till skolan för min minsta vilket innebär mycket skjutsa runt. Men å andra sidan får de ett varsit rum och det blir gångavstånd för min stora till hans nya skola. Mycket att ta ställning till. Jag brukar alltid gå på magkänslan, så vi får se hur det känns när jag är där. 

Uppdatering Nyponrosen

"She longs to run free. Show her a meadow full of colour, where she can dance among sunflowers."

 

Lilla skatten mår bra, har ont i huvudet så klart efter olyckan som inledde helgen, men pigg och glad. Tack för era krya-på-sig-hälsningar fina ni! <3



Vi har haft en fin helg jag och barnen där vi besökt aktiviteter på Östgötadagarna, jag kommer lägga upp ett inlägg om det så snart jag har fått tid och möjlighet. För det har varit lite strul med min dator och externa hårddsik som gjort att jag halkat efter med bildarbeten och därmed även fotojobb som tyvärr blivit liggande. Ska ta itu med det i veckan.

 

Har liksom varit lite för mycket av allt denna vecka. Först så låg både jag och Nyponrosen däckade i sjuka fram till torsdag, fredag som skulle bli en återhämtningsdag när vi var pigga igen slutade med ett besök på akuten. Efter olyckan så var jag helt slut, jag har mått väldigt dåligt rent känslomäsigt i helgen. Den otäcka händelsen tog på mig rejält mentalt. Hade därför ett behov av att dra mig undan o bara vara med mina barn, viktigaste personerna i mitt liv. Det har annars varit en bra helg, mysig och härlig. 

 

Lilla Nyponrosen med sin skada, efter sjukhusbesöket på akuten och på morgonen dagens efter olyckan. Bilder från mobilen så kvalitén därefter. Nu så här några dagar efter olyckan så har svullnaden gått ned, det ser inte alls så illa ut längre. Skönt att hon återhämtar sig så snabbt! 
 

Akuten med Nyponrosen

Bilder från ett annat tillfälle
 
 
Så mycket som kan ändras på en sekund. En sekund för mig som gick i slowmotion och var som en minut. Jag kan se allt i detalj när jag vänder tillbaka till den hemska ögonblicket för mitt inre, den sekunden, som kom så oväntat.
 
 
Vi hade ätit mat, nu satt vi och gjorde uppgiter i en bok tillsammans jag och lillan. Fröken började snurra några varv på snurrstolen, fortare o fortare o jag hinner uppfatta i ögonvrån att något är på väg att hända. Jag ser hur mitt barn kastas av stolen, hennes huvud far in i bordskanten och det känns så obehagligt men jag ser verkligen i detalj hur pannan liksom ger efter, blir mjukt där bordet träffar och hur kanten skär in i huvudet. Det smäller och jag hinner inte reagera, jag vet att jag kastar mig efter henne i samma stund som jag ser henne flyga av stolen, men det känns som om kroppen är för långsam. Hela mitt inre skriker och tankarna far fortare än kroppen reagerar. Det känns som när någon har saktat in en film och klickar sig fram bildruta för bildruta. Hon far mot golvet och landar på huvudet, slår sig alltså med en smäll i huvudet en gång till och hamnar i en konstig ställning. Hon är tyst. Någon trycker på play-knappen igen och jag far ner på golvet, ropar, lyfter upp henne, "Hur mår du, älskling, lilla gumman, hur mår du!?!?". Jag minns att jag är livrädd när jag tar upp henne i min famn och vänder ansiktet mot mig. Stora jacket i pannan, jag ser att det växer under skinnet. Hon har ont, är chokckad men vid medvetande. Jag får världens adrenalinpåslag, så att jag blir illamående och nästan spyr. Försöker ringa 112 för att prata med någon, två ggr ringer jag, inget svar. Blir så förbannad inom mig mitt i all dramatik, hur fan kan man inte komma fram på ett nödnummer!?
 
Jag kollar av hur hon mår, bestämmer mig för att bära henne ut till bilen och själv åka in. Så fruktansvärt rädd hela tiden, helt ensam med min flicka som gjort sig så illa. Vi kommer fram, jag parkerar och bär in henne, får som tur var hjälp ganska omgående. Efter undersökning av huvudet och en del vila så verkar läget stabilt och vi kan vända hem. Men med uppsikt så klart, risk för hjärnskakning går inte utesluta. 
 
Meja verkar ha klarat sig bra med tanke på vilka två smällar hon fick, men som hon på akuten sa, barn klarar ofta kraftiga smällar som dessa bättre än vuxna. Men känslorna som kommer efteråt, när man varvat ner, usch, jag var så knäckt på kvällen, då kom allt över mig med många tårar...
 
Lilla fina söta vackra helt underbara Nyponrosen, min skatt, jag var så rädd!

Promenad på landet

Vi tog en promenad ute på landet lillan och jag för att få luft efter ett par instängda dagar i sjukstugan.
 
Sonens jacka haha, jaa, jag lånar alltid hans kläder. De är så coola och sköna! 
 
Vinden över ängarna
 
Molnen, gillar dramatiken som de medför i bilden
 
Hösten börjar göra entré
 
En trumpen Nyponros, den minen som min lilla allt som oftast gör när jag vill ta kort. Nepp, mina barn är inga lättarbetade modeller, det är lättare att fota andras barn som inte terroriserats av en fototokig mamma hela uppväxten. ;) 

Finaste killen i världen

 

I förrgår fick jag och lillan oss en varsin överraskning när vår favoritkille kom hem från skolan. Med sig hade han morotskaka som han gjort på hemkunskapen till Meja och en tidning åt mig, för att pigga upp oss som ligger här sjuka. Är han inte världens finaste!? Hur många 13-åringar killar tänker så här? Han är så himla omtänksam och sätter alltid alla andra först, vackraste hjärtat med så mycket kärlek. Jag är så stolt över dig Pontus! 

 

Det här är inte första gången han kommer hem med överraskningar, en annan gång hade han varit i affären och köpt muffins åt oss för sina egna pengar. De stod på bordet o väntade på mig och lillasyster när vi kom hem efter skola och jobb. Han erbjuder sig att gå o handla när jag är sjuk, storstädar hemmet när han är ensam hemma och han ville lära sig tvätta kläder själv en annan gång. Jag bara häpnar, över hur ansvarsfull och omhändertagande han är. När vi träffar vänner med mindre barn tar han dem alltid till sig så naturligt och tar dem under sina vingar, ser efter dem, leker med dem och får dem skratta. Han gav bort ett av sina mjukisdjur till en av mina vänners barn en gång för att han fäste sig så vid den. Pontus tyckte den lilla krokodilen hörde ihop med den lille killen. Han är öppen och har lätt för att skapa kontakt med andra och är lätt att tycka om. Inte konstigt när man är så godhjärtat och vill allas väl. 
 
 
Har sagt det förr, men lycklig är den tjej som vinner hans hjärta en dag!! 
 

RSS 2.0