Working day!



<-------
Mina busfrön o jag från tidigare i veckan.



Kickar igång bloggen som stått orörd heeela dagen, har nämligen haft annat för mig. Jag har premiärjobbat!!!

Det här var första gången jag gjorde nytta på jobbet igen sedan jag gick på mammaledigheten. Trots att det gått 1½ år sen sist flöt allt på så himla bra o jag kom igång med mina arbetsuppgifter på direkten. När jag satt där igen så kändes det faktsikt som att det var igår jag jobbade senast o jag kände mig glad över att vara igång o med i matchen igen. Märkte även att kunskaperna satt kvar i ryggmärgen, sånt jag trodde att jag glömt hoppade upp reflexmässigt som på rutin! Tycker jag gjorde en mycket bra insats!

För er som undra har jag inte slutat mammaledigheten ännu, bara hoppat in o kört lite extra över söndagen. Ska se till o jobba lite fler helger framöver då chansen finns för jag tycker att det var himla roligt o timmarn gick fort. Samt att det känns bra att bli lite varm i kläderna tills det är dags att börja jobba helt igen.

Hoppas ni som kikar in till mig o min blogg har haft en fin helg, nu ska jag fortsätta på godisskålen från igår. ;-)


Nästa vecka har hela familjen höstlov, jihaaa!!

Love!









Bus eller godis?

Vad väljer du?
Vi har halloweenmys hemma hos oss ikväll. Sonen o en kompis har gått runt i området o terrorisrerat grannarna med "Bus eller godis". Två uppspelta och lyckliga grabbar, eller ehh ursäkta, ett skelett och Darth Vader kom sedan hem med en mycket tung och proppfull påse! Vi fyllde upp en hel stor godisskål som de sedan samsades om i soffan när vi tittade på film tillsammans, jättemysigt!

Ute lyser två skräckinjagande pumpor som jag o sonen fixade igår, sonen fick bestämma utseendet o jag kärnade ur o skar. På entrén vid ringklockan ligger två stora spindlar som sätter skräck i kvällens besökare av utklädda godismonster (vi har haft rekordmånga halloweenesök i år) och de modiga som vågade ta ur skålen vi bjöd på läskigheter i fick med sig godis från oss!

Nu sussar barnen sen länge tillbaka o jag ska ta fram lite gott till mig o Darling som ska fortsätta halloweenmysa!

Buuuuhhh på er!

Ett fynd!






I vinter kommer jag att vara varm om fötterna, äntligen! Det är egentligen galet när jag tänker på det o knappt så jag vågar berätta för det verkar ju så idiotiskt. Men jag har aldrig hafte ett par ordentliga stövlar på vintern, inga ordentliga vinterskor alls. Bara kalla ofodrade finstövlar o boots eller gymapdojjor o liknande.

Men nu, nu har jag äntligen skaffat mig ett par riktiga vinterfavoriter! Jag sprang på dem av en slump på Deichmann o fastande direkt. Varmfodrade, vattenavisande, bra pris o till på köpet snygga! Nu kan jag äntligen vara ute o leka i vinter med barnen utan att frysa om tårna eller riskera få snö innanför skon, hurra!

Det som fattas nu är en varm parkas som jag ska försöka att leta upp en nu den lediga höstveckan som kommer. O jag tror att jag till o med ska slå till på ett par skidbrallor, lika bra att vinterrusta sig ordentligt! För kanske kommer en rejär vinter i år med, hoppas faktiskt på det! Det var så himla mysigt förra året, ja jag trivdes något enormt och vintern kändes inte så lång o mörk med all snö som lyste upp. Det var vackert ute, även om det var hiskligt kallt.

Så, nu fick ni ta del av mitt nyaste inköp som jag utlovade för 2 heliga dagar sedan... Visst var det ett spännande inköp, hahahaha! Ja, kanske inte men jag är lycklig!









Bloggkoll/bloglovin egen ikon

Ni som har gjort en egen ikon till Bloglovin då det tidigare hette Bloggkoll bör uppmärksamma en sak som jag stött på nu i dagarna. Har du lagt in adressen så här:

<a href="http://www.bloggkoll.com/inc/addsubscript.php?id=Ditt blogg-ID">
<img src="http://Adressen till din ikon" border="0" target="_blank"></a>

Så måste du uppdatera adressen till:

<a href="http://www.blogglovin.com/inc/addsubscript.php?id=Ditt blogg-ID=sv"><img src="http://Adressen till din ikon" border="0" target="_blank"></a>

 

Upptäckte nämligen att mina hjärtikoner inte längre länkade rätt då de var pekade till Bloggkoll. Numera är namnet Bloglovin o har så varit ganska länge, så därför måste nya adressen uppdateras så ikonen pekar dina besökare som vill lägga till dig rätt.

 

Så vill du lägga till min blogg på bloglovin och på så sätt enkelt starta en prenumeration jättesmidig att följa, tryck bara på hjärtat här nedan så kommer du rätt!


Trevlig lördag!


Mysfredag hos oss... ♥

Min älskling hade ordnat med sig så mycket gottit till oss ikväll efter jobbet. Så nu när barnen är nattade så ska vi ha fest! In med kyckling och spjäll på värmning, fram med briost och kex, skiva upp baguetten, godisskålen fram, i med lite rött i glasen jag hör att Darlingen redan är i farten och tänder ljus. Snart ska vi ladda upp med allt gott i soffan o se på en ny Beckfilm, mys mys mys! Bättre fredagskväll hade jag inte kunnat önska mig!



Många stora tankar

Den här dagen har jag varit djup, tänkt, känt o värderat mycket. Livet jag lever nu, helt underbara dagar! Jag är lyckligare än jag någonsin tidigare varit o den känslan att få må så bra o att ha kommit till en så klar insikt med sig själv är väldigt rogivande. Jag känner mig lätt, andas ut en lycklig suck och ler med värme när jag känner kärleken för allt det fina jag har runt om kring mig. Min familj, mitt allt. Min man som får mitt hjärta att slå nyförälskade volter, våra barn, det vackraste vi har, vår kärleksskatt!

Home is where your heart is och jag är verkligen hemma. Att få vara mammaledig har fått mig i en så härlig balans, lärt mig prioritera livet o värdera det på ett helt att annat sätt. Har bromsat in, funnit harmoni o enorm glädje att få vara med min familj. Lägger inte så stor vikt vid små skitsaker i onödan längre eller hänger upp mig över vad andra styr med, varför slösa energi på sånt som är negativ? Vad ger det dig tillbaka, jo bara mera negativa känslor o tillsut blir du ett enda stort minus. Vem mår bara av att gå runt o vara långsint, sur o bitter hela tiden eller klaga på allt? Vad blir bätte av det? Varför inte försöka vända på problemmet, se det ur ett annat perspektiv o leta efter något positivt? 

På samma sätt så kramar jag gäran om mina barn lite extra och berättar hur mycket jag älskar dem. Försöker att tänja på tålamodet så långt det går mellan varven o inte bli upprörd över smått. Det kan vara svårt vissa gånger, men jag försöker bita ihop o tänka på att de är ju de dyrbaraste gåvor vi fått o inte alltid en självklar gåva att få för alla. Det gör ont i mig så jag nästan går sönder när jag vet att det finns männsikor där ute som förlorat ett barn eller kämpar för att få ett. Det får en att vakna upp lite extra o titta på det man har framför sig. Slösa på kärleken, leva i varje stund, fånga ögonblicken och vara här o nu.


★Härlig fredag★

Ute väntar en solskensdag som jag o Meja ska ta för oss av snart. Hade planer på city men nu lockar nästan en promenad mer... :-)

 

Härlig fredag så länge!


Live Love Laugh

Torsdag redan, härligt härligt! Idag blir det att skära ut o dekorera våra pumpor efter att sonen har kommit hem och imorgon är det halloweenmysfest på skolan, alla kommer utklädda. Det blir rikitgt roligt o sonen har prata om detta hela veckan. :-)

Ska nu ta vårt minimonster Lilla Morran och få henne sova middag, hon leker just nu någon lek där hon kryper runt på golvet o morrar, hihi. Ser ju för sött ut. ;-)

Kram o trevlig torsdag!

Fler timmar på dygnet?



Hej från mig så här på kvällskvisten, lovade visst en uppdatering om mitt nyaste inköp, vilket egentligen inte är så superspännande, men det får vänta tills imorgon. Har inte fler timmar på dygnet i min bakficka, men skulle behöva. Det är så mkt i rullning just nu.

En sak som tagit upp mkt av vår tid sedan i somras kräver ständig planering och är tidskrävande, fotograferingsjobben är också en stor tidsbov där jag har två pågående och tre ingående uppdrag (superroligt att så många vill bli fotograferade av mig!!), hemmet med stillastående renovering (måste ju bli klara snart), privat fotografering för eget intresse, tjänster med att fixa o trixa med hjälp åt andra, läxor o läsning med sonen, bloggen som ska uppdateras med underhållande och intressanta inlägg och alla gulliga hundratals kommentarer som ramlar in jag vill besvara (tack tack tack, var rara ni är, gör mig så glad o läsa alla fina ord ni lämna efter er!!!) och allt annat som hör vardagen och familjelivet till som ska hinnas med. Typ städa, diska, laga mat, handla mat, passa barnen, you name it!

Mitt i allt vill jag bara finnas till, bara vara till för mina barn och inte stjäla av deras tid att lägga på annat. Så tråkigt det känns när man inte kan ge dem all tid i världen, de finaste som finns, vårt allt! Jag som ska vara mammaledig, det är inget ledig i det här, ledig är det sista jag varit. Men de sista månaderna av min "ledighet" så ska jag vara just det. Så från och med nästa år säger jag tack, men nej tack till allt som tjuvar tid från mina skatter.

Brukar kunna bolla med många saker på en gång o det klarar jag fortfarande av, bara det att tiden inte räcker till o vad kan man göra åt det? Försöker vara supereffektiv helt enkelt och prioritera rätt, det är det enda...

Så istället för att mysa i soffan o varva ned på kvällen så ska jag jobba undan lite nu.

Ha de gött, kramkalas!


Frostig Nikon


Irrade runt i hemmet imorse och letade efter mitt linsskydd som inte satt på kameran. O vart hittade jag det? Jo ute i trädgården, alldeles frostig av nattens minusgrader. Glömde visst kvar den igårkväll när jag o syskonen bus fotade oss ute. Får ofta frågan om vad jag fotar med för kamera, Nikon D700 och på sitter objektivet Nikkor 50mm/1.4 G.

 

Nu ska jag snart kila ut i kylan igen o hämta hem sonen från skolan, så det får bli mer uppdatering från mig senare med bland annat mitt nyaste inköp. Ha en fin "lillördag" alla så länge, kramen!


Busy Mama

Frost i gräset på väg till skolan med sonen imorse, tagen med mobilkameran. Bilden på mig o mina skatter är tagen med fjärrutlösare + stativ i eftermiddags. Den enda av typ 100 bilder som vart skaplig, svårt o vara fotograf samtidigt som man som mamma försöker hålla koll på sina små. Få med dem på bild samtidigt till exempel, rena utmaningen!

Har haft tokkörigt idag, det finns knappt en stund över att sätta sig ned o andas. Så jag återkommer imorgon med nyladdad energi! Ska svara på samtligas kommentarer med som inkommit, har inte ens hunnit godkänna dem alla. O så var det en drös mail med... Busy mama som sagt!

Förresten, kul att så många vill vara med o tävla om sin favoritprodukt från nuknuk, tävlingen pågår tom 1/11 så ännu finns det chans att hoppa på här!

Love!

Vad vill du vinna?

Själv hade jag valt denna:Eller denna: Eller denna:


Vad skulle du vilja vinna hos nuknuk?
Tävla om din favoritprodukt i min tävling HÄR
(http://landhagen.blogg.se/happydays/2010/october/vinn-din-favorit.html)


Gotland, Visby


Gotland är så vackert, samtliga bilder tagna innanför ringmuren, Visby. Varje gång jag åker dit så känns det som att komma hem, mitt hjärta längtar redan tillbaka...

Hade nästan glömt att jag inte publicerat del 3 av bröllopet, måste jag ju skriva klart! :-)

Tips!

Denna söta sminkväska fyndade jag på H&M för ca 20 kr för ett tag sedan. Hade med den till Gotland när jag jag gifte mig och förvarade nyinköpta bröllopssminket i den. :-)


Lördagspromenad

Var ute på eftermiddagen i 1½ timme och gick i våra vackra närområden. Syftet var att få Lillan o sova middag i vagnen men hon tvärvägrade. Så det fick bli en frisk solskenspromenad istället, gick o njöt o drömde mig bort.


Jag behövde en förändring

Därför ändrade jag bakgrunden i bloggen och gjorde om headern. Skulle egentligen vilja göra om min design mer än så men tiden räcker inte till tyvärr, har alldeles för många bollar i luften just nu. Det får bli framöver, men en liten förändrign kändes bättre än ingen.

Kanske tycker ni jag är knasig som börjar med vinterfrost redan nu i oktober, men jag blev lite inspirerad utav vädret vi haft nu senaste dagarna. Ja, det ska faktiskt bli mysigt att gå in i vintertid. Bara jag hittar en varm o skön parkas o fodrade stövlar först, vill vara väll förberedd om en vargavinter slår till även detta år.


Glöm inte bort tävlingen!

Sugen på en ny väska? Vill hålla dig varm och snygg i vinter? Eller bara glittra lite extra med fina smycken?

Ta då chansen att tävla om din favoritprodukt hos nuknuk genom min tävling.

 


------------------------>Du tävlar här<------------------------

 

Lycka till, tävlingen pågår tom 1/11-10.



Vi i tidningen!

När jag bokade vår bröllopsannons så var jag nog en liten skavande nagel i ögat för den stackars annonsbokaren. Är ju en sån där petig människa som är noga med att saker blir millimeterrätt o helst på mitt sätt, hrm... O så har jag krav, oftast väldigt höga och "egna" speciellt påhittade. I alla fall. Jag gjorde i ordning en egen annons med text och foto (förstå vad abitöst) o mailade honom bilden för att visa hur jag ville att annonsen skulle ta sig i NT. Stackarn, det vart lite fram o tillbaka-mailväxling men sen tillslut vart det himla bra! Lite för bra. Fick en korrektur från annonsproducenten sen där hon förklarade att eftersom jag nu blivit lovad att få min annons som jag ville så skulle de publicera den så här, men det var ett undantag. För de har i normala fall all text vänsterställd och absolut utan extra bilder som ett hjärta... Men jag fick min annons som jag ville, happy! Tack!

 

(Kanske ser lite skrytsamt ut att skriva ut mig själv som fotograf? Men det var ju så. O jag kände att den där parantesen "bruden själv" var nödvändig för att folk inte skulle tro att det blivit fel i texten.)


Fredagsfrosseri!

Fredagsmys med frosseri på HÖG nivå börjar nu! Här snackar vi ostbågar, hjärtanchips, smågodis, tårtrester, kakor, gravad lax, kallrökt lax, varmrökt lax, laxröra, laxroullad, hummer, havskräftor, färska räkor, rökta räkor, vinkokta blåmusslor och både cola och vin. Vi kan kalla det rester från 30 årskalas med. ;-)

Vad snaskar ni på ikväll?

Fredagsrus!!!

Idag är en så himla bra dag, jag bara känner det i hela kroppen, lycka lycka lycka!!!!

Den första snön föll på Darlings 30 års dag

Första snön, det vräkte ned vid midnatt igår.


Hej mitt vinterland, brrr! Kall och halt var det ute imorse idag när jag och sonen sladdade av till skolan. Glashalt, vi ramlade nästan på backen båda två. Men nu när jag o Darling samt sovande Meja i vagnen var nere på HC för att helghandla hade solen hunnit värma vägarna lite så att det bara var blött. Vilket flyt vi hade på HC, först bokade jag in min styling jag vann på Mist och sedan kom vi över två rabattkupunger om 100 kr vardera att lösa in i valfri affär. Så det fick bli på Kvantum eftersom det var därför vi gick till HC. Halva helgkassorna gratis, vilken bra start på helgen, lyckodag!


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Världens finaste man, det är din dag idag!

Vi har haft sång och paketöppning nu på morgonen för en nybliven 30-åring. Han har fått en skinnjacka, kaffeservis från Serholt, Paulo Robertos nya kokbok, choklad, vin, teckning från vår son och så en lyxresa till Gotland i vår med två nätters boende på nybyggda Tott hotell i taksvit! :-)

Nu fortsätter firandet, så som ni förstår har jag nog inte tid med dator och blogg så mycket framöver. Passa på o tävla om ett fint pris från nuknuk istället. :-)

 


Vinn din favorit!!!

I sammarbete med nuknuk har jag nöjet att presentera en tävling där du kan vinna en av dina favoritprodukter hos dem! De har ett brett sortiment utav snygga väskor, stickat (perfekt nu i höst/vinter) och vackra smycken. Vad vill du vinna?

  1. Gå in på nuknuk.se för att välja ut din eller dina favoriter.
  2. Ge en motivering varför du valde just den/dessa produkter och varför du ska vinna.
  3. Länka gärna tävlingen på din blogg med någon av bilderna nedan.
Tävlingen pågår till och med 1/11-10, därefter utses en vinnare.


Bröllopet (del 2)


Det började fredagen den 1/10 2010:
Jonas friar (per mail, romantiker där) och undrar om vi ska gifta oss om 10 dagar (t-i-o dagar!). Jag ringer skattekontoret direkt efter Darlings förslag och ordnar så vi kan springa ned o göra hindersprövning hos dem samma eftermiddag. Normalt sett tar det ca 10-14 dgr fick jag höra men vi fick dispens! Ringer sedan och bokar in vigsel i Kärleksporten 101010. När Darling slutat jobbet hämtar han upp oss och så åker vi in mot stan. Klockan 15:55 springer vi in på skattekontoret hela familjen med andan i halsen och skriver under papper så att de ska hinna godkännas i tid! Med 5 minuters marginal hann vi alltså innan stängning! På kontoret skrattade de gott åt oss, hehe... Därefter åker vi hem till mina föräldrar med firarfika och släpper bomben;

 

"Vi ska gifta oss (de blir glatt jätteöverraskade) på Gotland (de blir fundersamma) nästa söndag (de tappar hakan)! Hahaha! Ordnar så att de kan vara barnvakt dessa dagar. Mina föräldrar och min bästa vän (som jag pratade med i telefon när jag fick Jonas mail) var de enda som fick veta våra vigselplaner i förväg. Vi bestämde oss för att hålla det hemligt och göra en surpriese!  ;-)

 

På kvällen skickade vi ut förfrågningar ang fotografering och blommor samt bokade bröllopssvit för två nätter med champangepaket och frukost på sängen på vackra och mysiga Medeltidshotellet! Sen firade vi det kommande bröllopet med fredagsmys, vin, godis o film till sena timmen.

 

Lördag 2/10:
Klickade jag runt på nätet o beställde slutligen hem en bröllopsklänning som var nedsatt till bara 199 kr (kan ni förstå vilket fyndpris!!!). MEN! När jag gjort beställningen står det helt plötligt att den ska skickas till Norge, ehh va!? Nej inte riktigt! Så jag slänger iväg ett mail i desperation o möts av ett automatiskt svarsmail om att de tidigast återkommet med svar om 3 dygn, nervöst!

 


Söndag 3/10:
Vi åkte runt o tittade efter kläder, jag hittade inget men Darling fick tag på skjorta och skor. Hade familjefotografering ute bland löven sedan på eftermiddagen med en familj som jag egentligen från början hade bokat in 101010, men de ringde o bad få flytta fram fotograferingen en vecka. Tänkte på det under tiden jag plåtade, var det ödet som ville detta för att jag skulle kunna gifta mig 101010? ;-)

 

Måndag 4/10:
Jag tar en runda inne i city på förmiddagen med Meja, finkammar var enda butik efter en reservklänning om min brudklänning inte skulle hinna dyka upp. Inte gott om vita klänningar denna årstid konstaterades snabbt. I sista butiken hittar jag dock en som var vacker och hade fint fall samt glittrande strassstenar broderade i midjan, jättefin som reserv... Tyckte dock att den var lite pösig i sin passform när jag provade den hemma. Får svar från Stylebystars som jag beställt hem den riktiga bröllopsklänningen från att det inte är någon fara med adressen som blivit fel utan de skickar min klänning omgående hem till mig! Skönt!

 

Tisdag 5/10:
Jag får ett mail, ett mkt roligt mail!!! Jag är vinnaren av en kärleksresan till Gotland som jag tävlade om här för mig o min Darling. Färjan över och två nätter på nybyggda lyxiga hotellet Tott i taksvit ingår!!! Oj, wow, trodde jag skulle smälla av, vilken vinst! Synd att jag inte hann få mailet några dagar tidigare för då hade vi kunnat boka in vinsten på en gång!! Men nu får vi tillfälle att åka tillbaka igen till våren, underbart! Kan ni förstå vilken grej, vilken vinst! VILKEN VINST MITT I BRÖLLOPSYRAN!!!


Onsdag 6/10:
Köper skor, smycken, strass- och pärldiadem och smink på en shoppingtur i Världens Centrum. Älskar att shoppa där, alla i butikerna är så himla glada, trevliga, tillmötesgående, villiga att hjälpa till eller bara småprata. Stort tack speciellt till Deicman, Glitter, Mist och Lindex!!

 

Torsdag 7/10:
Jagar efter en fjärrutlösare till min kamera så att jag kan ta bröllopskorten själv. Grejen med mig är att jag alltid ska överbevisa mig själv och har enda sedan jag var en trotsig liten småunge naglat mig fast vid orden "kan själv!". Så jag bestämde mig efter några dagars betänketid för att jag kan vara min egen bröllopsfotograf på mitt bröllop med, klart jag kan! Finkammade hela stan utan resultat på fjärrutlösare men så hittade jag en annons på blocket som leder mig till mina barndomskvarter där en återförsäljare (tvspelsweb) finns, jippie!!!!!!!

 

Fredag 8/10:
Klänningen kommer, paketet jag bloggade om den dagen, hahaha! Ni var bra nyfikna då på innehållet va?! ;-D Måste verkligen verkligen ge Stylebystars det största varmaste TACK! Kundservicen var helt suverän, vilket proffesionelt och trevligt bemötande! De expresssände till och med klänningen hem till mig pga bröllpet så det kom framkört med bil till min entré! STORT STORT VARMASTE TACK, klänningen gjorde min dag o framförallt mitt bröllop!!! Den satt perfekt med, det är ju lite av en chansning när man beställer från nätet men den satt hur snyggt som helst!!! Helt enkelt gjord för mig o bröllopet, hihi! ;-)

 

Samma dag fixade jag även naglar (köpte jättebra och urfina lösnaglar från Depend, såg så äkta ut o satt bra!), undies, kappa, lämnade tillbaka reservklänningen och Darling köpte ny slips.  Sen hämtade jag även min fjärrutlösare, yes! På kvällen packade vi och gjorde oss klara för att resa på morgonen dagen därpå!

 

Fortsättningen följer...!

 


Mina skor, naglar och brudukett, slipsen och mina klänningar (vänster den som jag köpte i reserv och den högra The one and only".


Tisdag


Hej hopp, galopp!
Så var denna tisdag på väg att susa förbi, bara kvällen kvar. Vad har vi haft för oss idag? Mest myst inne och städat, försöker få radhuspalatset fint mitt i renoveringskaos för snart vankas Darlings 30-årsdag. Han är ledig veckan ut nu, så himla skönt! 

Känner mig lite "bloggtom" idag så det får väll räcka, nu ska jag ta itu med fotojobb och sedan se DH klockan 21.

Kika in imorgon, då har jag laddat upp med en ny rolig tävling som modemedvetna tjejer inte vill missa! ;-)

Vinnaren är dragen, stort grattis till...

Emma!!!

Du är vinaren av 200 kr i presentkort hos Runns.se. :-)

O ni andra som inte vann denna gång får en ny chans imorgon då jag drar igång en ny spännande tävling!



(Vinnaren slumpades denna gång fram genom http://www.slump.nu/)

En vecka som fru


Älskar mina skor som jag hade på bröllopet, klacken är to die for!


Sitter här o fryser o skakar lite, behöver lite värme. Ska ta mig en varm kopp choklad och be min man hålla om mig lite i soffan, sno värme från honom. ;-)

Har haft en skön början på denna vecka, bästa vännen var här, det har hänt saker sen vi sågs sist o det syns! Så himla happy! Glad för allt som händer i mitt liv o andra näras just nu, det känns som jag lever en dröm o snälla, väck mig i så fall inte!

Har senaste månaderna haft så mkt o planera, fram o tillbaka, ändra sig o börja om... Men nu tror jag planerna går åt rätt håll. Känner mig lite osäker ännu, men det blir nog bra. Hoppas jag. Planeringen tar upp så mkt tid, måste förska planlägga min tid bättre så jag blir mer effektiv. Få klart fotojobben borde vara prio 1, jag får satsa på det imorgon, nu är det tvmys.

Absolut Sista Chansen Idag!!!

Nu har ni bara idag på er att delta i min tävling hos Runns.se. De har massa fint, för hela familjen! Namnsmycken, vetekuddar, klockor, Nintendo, tv-spel, elektronik, Hello Kittyprylar, den supercoola kaffemuggen som ser ut som ett objektiv åt Canon/Nikon med mycket mycket mer!!!



------------------------>   TÄVLA HÄR! <------------------------






Imorgon drar jag den lycklige vinnaren!


Kreativ på natten

Nu har jag varit väldigt kreativ, jobbat ihop en bröllopstavla till mig och Darlingen som firar en vecka som nygifta idag! Tjihooo! Vad tycker ni, vart den inte fin? Det är koordinaterna för platsen där vi gifte oss.♥ Idé och design är helt min egen, så se men inte röra! ;-)

 


Krämig kyckling, söndagsmiddagen

Hos oss vart det en nyhet på matbordet idag när söndagsmiddagen ställdes fram. Jag hittade ett recept på kokaihop.se som jag tyckte verkade spännande o väl värt att testa. Betyget vart höga poäng! Basvaror som snabbt går att blanda och laga ihop och med bra smak. Det blev lite sting på maten så gillar man inte kryddstark mat kan man utesluta sambal oelek.

För ca 4 portioner behöver du:
3-4 st kycklingfiléer
1-2 paprikor (jag tog en gul och en grön)
1 st purjolök
1 tsk sambal oelek
1 pkt philadelfiaost 200 g
1 ask creme fraiche mexican chili (jag tog creme fraiche paprika och chili istället)


Gör så här:
Skär kyckling och paprika i tärningar samt strimla purjolöken.
Stek kycklingbitarna och fräs i paprika + purjolök i slutet.
Rör ner philadelfiaosten + creme fraiche, klicka i sambal oelek och krydda vid behov med salt och peppar.

Serveras gärna med pasta eller ris, mums!



Härlig hösthelg


Underbar helg, full med solsken och vackra färger ute. Ta vara på dagen och trevlig söndag!


Soffhäng med lördagsgodis väntar

Nu har jag roat mig med att jobba undan lite av fotograferingar jag haft, en lördagskväll o allt! Så nu tycker jag att jag har varit så duktig att jag förtjänar lite soffhäng med min man och massa lördagsgodis. Kanske fylla på ett glas med lite rött också? :-)

Trevlig fortsättning på helgen önskar jag er!



Bröllopet (del 1)

Hur gick det sen? Något förslag? Ja det hade jag, vi drar till Gotland! Fanns inget annat så självklart än att vi skulle återvända till för oss kärlekens ö, en plats som för oss båda betyder så otroligt mycket och alltid kommer ligga oss varmt om hjärtat. Så vi planerade in en 3 dagars kärleksresa dit med vigsel utomhus i Kärleksporten 10-10-10.

 

 

Jag var även väldigt lycklig över att få viga mig denna vackra årstid. Har ju som jag tidigare berättat inte varit någon romantisk drömmare som planerat mitt bröllop i åratal, nej jag hade knappt tänkt tanken att jag skulle gifta mig alls. Men det jag alltid känt är att om jag en dag gick och gifte mig (haha) skulle det ske på hösten, såg vackra bröllopsfoton med löven som en del av bilden framför mig. O så blev det, lycka lycka lycka!


Kommande vecka fram till fredagen så hade vi mycket att styra med som ni säkert förstår, många trådar att dra i och få ordning på under bara en vecka. Många tänker nog tanken att "vem är så dum att man planerar ett bröllop på bara en vecka?". Men vi lyckades att få alla bitar på plats. Det fanns inget annat i våra huvuden än att det går, man klarar allt man vill! Vi var bestämda o villiga att satsa, våga och vinna! Det kändes faktiskt väldigt skönt att få ta det för vad det blev, inte hårdplanera varje liten detalj och stressa sönder sig för mindre saker. Vi körde bara på o var beredda på att kanske inte få till allt som vi bäst ville, bara glada över att få gifta oss 101010. Men nu la sig faktiskt alla detlajer på sin rätta plats i alla fall, fanns inget som vi vart mindre nöjda över och inga nödlösningar på något, allt klaffade in i minsta planering! Dagen var p e r f e k t från morgon till kväll, allt var som en lycklig höstdröm o jag vet inte om jag nuddade marken en enda gång vår bröllopsdag där jag svävade på de rosa lätta molnen!

 

Det enda vi fick offra var ringen, den kunde vi naturligtvis inte ordna på så kort tid så den köper vi till senare, jag blev gift i förlovningsringen o det gick lika bra det. Den är den finaste ring jag vet, älskar den än idag o jag är glad att vi valde ringar med omsorg för 8 år sedan! Kanske nöjer jag mig med bara den och lämnar in för att sätts på några diamanter? Men Darling vill gärna att jag ska ha två, mig spelara det ingen roll så vi får se!

 

Så, nu vet ni lite mer, ska vi ta resten dag för dag? Det tycker jag, så det kommer i nästa bröllopsinlägg!:-)




Min uppklopling krånglar

Har skrivit klart del 1 av bröllopshistorien, men vår uppkoppling krånglar, grrr... Så nu struntar jag i att försöka få ut det med bild mer. Nu blir det en kortis så här istället o så får ni ett inlägg imorgon!!! På hedersord!

Nu väntar robinson x 2 avsnitt, revbensspjäll, ett glas med rött, godis o lite fredagsmys!

Trevlig kväll på er!!!

Lillan & jag denna vackra höstdag!


Heeej! Äntligen tid! ;-)


Jag o min man, dagen efter att vi gift oss! :-D


Hur har ni haft det idag? Hört att det snöat i norra delen av Sverige imorse, brrr! Här i Norrköping var det allt annat än vinter, en skön och vacker höstdag med sol från en klar himmel och +10 grader, en riktigt härlig dag som sänder lyckosignaler! Jag o Meja var ute på en promenad tur och retur till city i solskenet, njöt av var enda sekund av solen i ansiktet och de vackra färgerna, löven som blåser ner och dansar i vinden. Så sagolikt vackert! Är det sånt här kalasväder imorgon slänger jag kameran över axeln o drar till promenaderna och fotar, där är det fint nu kan jag lova!

 

Har gjort något extra roligt idag, nämligen blivit intervjuad av Fata för Ungmamma-tidningen. Den tycker jag ni ska spana in, det är Sveriges första ungmamma-tidning på nätet, jättebra initiativ tycker jag! Vi hade en himla trevlig fika och hade mycket att prata om så vi gled lite från ämnet ibland. Så kul o träffa någon som man känner igen sig i, vi hade en del gemensamt. :-)

 

Annars så har dagen verkligen gått i ett, enda sedan vi kom hem från *pip* så har barnen varit som galningar, eller så är det för att vi hade tre hellugna dar som man upplever familjelivet lite mer kaotiskt än vad man minns, haha. Men en anledning till att min lilla nyponros Meja har varit sig precis olik såg jag nu ikväll, en liten bissing till har spruckit fram genom tandkötettet! Pluttan då! Måste förresten berätta något väldigt stort som hon gjorde idag, o nu är det på gränsen att jag skriver detta då jag egentligen tycker att det är lite för mkt info att ge ut. Men jag vart så stolt över henne. Hade tagit av blöjan o luftade baken en stund på henne, hon satt i mitt knä o råkade kissa en skvätt. Gumman vart helt förtvivlad o ajade sig, tyckte inte alls om att ha kissat på sig (eller rättare sagt mig). Men jag lugnade henne, frågade om hon ville gå och kissa på pottan och hon hoppar ner på golvet. Tar min hand, drar mig med till pottan inne på toaletten, pekar och sätter sig en liten stund. Sedan resar hon sig o vad förvånad jag vart, för hon hade verkligen kissat i potttan! Bara 14 månader gammal!!! Jisses så förvånad jag vart men stolt, fånit stolt som bara en mamma kan bli!!

 

O ja, nu ska jag fila vidare på bröllopsinlägget, det kommer det kommer!!! Jag ska skynda mig!


Hjälp mig på traven?

Jag krampar, har suttit i en timme snart o försökt att hitta rätt ord och meningar att beskriva vår bröllopsdag och kärleksresa på. Men jag hittar inte någon början, allt känns så klent. Det var lika dant i eftermiddags när bästa vännen ringde nyfiket o ville höra hela berättelsen, jag kunde knappt få ur mig ett ord. Då sa hon något bra och så rätt, något om att det är ju känslan man har med sig från den stora dagen som bäst beskriver hur det var.  Inga ord i världen kan besrkiva hur vacker denna höstdag var för mig/oss, hur munnen naglade sig fast i ett stort leende hela dagen och hur hjärtat fylldes av obeskrivlig förälskad värme som flödade ut i resten av kroppen. Lycka, på riktigt! LYCKA och KÄRLEK! Allt kändes så rätt från början till slut, mitt hjärta är hemma nu, på riktigt!

Men lugn, jag ska berätta lite mer än så, för jag anar ju att ni vill höra om detaljerna o jag berättar gärna. Under tiden som jag filar på mitt inlägg om det får ni gärna passa på att ge mig lite hjälp på traven, vad är ni fyfikna på?

O brud, förresten, tänk att jag har stått brud! Har aldrig haft några prinsessdrömmar som liten om fluffiga marängbakelser till klänningar, pampigt kyrkbröllop fullsatt till sista bänkrad eller meterhöga skyskrapstårtor osv. Jag har inte haft några bröllopstankar alls. Just därför kändes det även väldigt roligt att få göra något lite crazy som att planera ett bröllop på bara en vecka och rymma iväg med sin älskade för att överraska alla andra sedan. Det var rätt för oss!


TACK ALLA FINA FÖR ERA GRATULATIONER OCH LYCKOÖNSKNINGAR!!!


Nygift!

Första lugna dagen idag, första vardagen. Att få tid o räcka till för att skriva ett ynka litet inlägg om bröllopet, vår resa o ja om allt som hänt har bara inte funnits tid för. Nu vaknar sessan i vagnen med, får skriva mer senare. :-)

Carpe Diem 101010


Fotograf jag själv, ja fast jag även är den upp över öronen förälskade och lyckliga bruden i bilden! ;-D


Jag och min Darling har precis kommit hem från en tre dagars lång kärlekssemester! Mer kommer om detta framöver, men ni kan nog ana vad vi gjort, hihi! Detta var en av de bästa dagar i mitt liv! Lyckligaste frugan i världen!


Det började med ett mail... ♥

Från: Jonas
Skickat: den 1 oktober 2010 10:57

Något förslag ?

 

Från: Josefin
Skickat: den 1 oktober 2010 10:47

Ärligt? Hur har du tänkt dig då?

 

Från: Jonas
Skickat: den 1 oktober 2010 10:37

Det tycker jag :-)

 

Från: Josefin
Skickat: den 1 oktober 2010 10:35

Ja, ska vi slå till nu då på söndag? ;-)

 

Från:Jonas
Skickat: den 1 oktober 2010 10:10

Kom och tänka på en sak, datumet  10-10-10 vore ganska häftigt att gifta sig på :-)

 

 

 

 

 


Snart helg


Jag o min Darling för två helger sedan, bröllopsfesten.


Ja nu är det nedräkning till fredagsmyset kan börja! Om bara en liten stund ska jag hämta hem Piraten från skolan och sedan kommer Darling hem efter en halvdag på jobbet. Skönt! Sen är det massa o styra med. Men till kvällen kan nog förhoppningsvis lugnet infinna sig tillsammans med godisskål och kramar!!

Om jag inte hinner titta in mer idag så passar jag på att önska alla fina läsare en riktigt trevlig helg, ta hand om er!

Kramar!!!

Väskan

Älskar verkligen min nya fina väska nuknuk skickade mig, perfekt nu i höst och vinter! Den är så rymlig att jag kan trycka ner min systemkamera i den utan problem. Ibland har man ju inte lust att gå med kamerna hängandes på axeln utan vill gömma undan den o så behöver jag ofta ha med mig en vanlig väska med, denna vart väldigt bra då! För kameraväskan med alla objektiv och diverse kamerautrusting släpar jag inte med mig annat än på uppdrag.

Paketet är häääär!!!

Paketet är här, en postenbil körde fram den direkt till dörren nu straxt innan klockan 9:00.

 

Innehållet är så mkt bättre än vad jag föreställt mig, perfekt!!!!!!!

 

Tack för er tumhållning!


LYCKLIG!!!!!!!!


Qverrestad gårdshotell

Jag lovade att visa bilder från det urmysiga hotellet vi bodde på när vi var på bröllopet i skåne för 2 helger sedan. Så himla charmigt hotell, älskade verkligen rummet där inredningen var genomtänkt till minsta detalj. Nu vart det inte så mycket fotografering från rummet iof men några bilder tänkte jag bjuda på. Utanför vårat rum så låg ett vidöppet landskap, så underbar utsikt när man öppnade den vackra glasdörren! Man vart så himla glad bara av att gå ut genom dörren när man möttes av denna utsikt, haha... Badrummet var i fransk stil och bakom två glasdörrar, hade även ett gulligt litet fönster ut mot en gång som ledde till innergården. Vackra kalkade väggar och takbjälkarna, älskar!!! Har alltid älskat takbjälkar o det ska jag ha i ett hus en dag! :-D Vackert och fridfullt, skulle gärna åka hit igen.

Jag har tydligen klättrat om Birro! ;-D

Bloggportalen.se

Blandade känslor

Väldigt glad och förväntasfull, har fått göra så mkt roligt de senaste dagarna, men nu när pricken över i ska till så är jag även väldigt nervös... Varför kommer inte mitt paket!? Hoppas nu att det kommer imorgon, jag behöver era tummar!

Jag vet att jag är jättejobbig med alla mina kryptiska hemlighetsfulla inlägg, men snart så kommer sanningen fram jag lovar!

BLOSSA 2010

Så var glöggsäsongen invingd för i år med Blossa X, årsglögg 2010. En mycket vacker flaska i guld med reflekterande glitter som ser väldigt lyxig ut! Innehållet var jag däremot lite tveksam till, kanske inte riktigt min melodi men godkänt i alla fall! :-)

Så himla snygg!

Jag hade bevakning genom fönstret efter brevbäraren idag för jag väntar en mycket mycket viktig sändelse. Brevbäreren var försenad, så jag fick springa o spana oroligt fram och tillbaka i 1½ timme! Men när cykeln kom trampandes där o han slängde till mig ett stort paket var jag så lättad! Tills jag kom in och såg att det här var ju ett annat paket, en överraskning adresserat till mig... Spännande! O kolla, vilken himla snygg väska som väntade på mig i paktete, tack snälla nuknuk!!

Jag måste ta lite fler bilder på väskan som gör den mer rättvisa!

O det där paketet som jag väntar på, hopps det kommer till imorgon...

G L Ö G G

Nu har jag varit sugen på glögg i en hel månad, typ. När kan man räkna med att se dem på hyllan i affären? Någon som redan sett dem plockas fram? ;-)

Kanske ett namnsmycke kan bli ditt?


--------->Ps, glöm inte att delta i tävlingen om 200 kr i presentkort hos Runns.se här!<---------

Medvind

Det blåser hösvindar ute men inne råder lugnet. Piraten är hemma idag då näsan rinner som bara den, vilar framför tv.n. Lillasyster Smulan sover middag och jag sitter och bevakar mailen. Nyss kom ett mail som jag inte riktigt vet vad jag ska tro om, är det sant, på rikgit? Eller varför skulle man annars skriva så? Jag hoppas att det är på riktigt! :-) Synd bara att jag inte fick det mailet några dagar tidigare, typ i fredags. För då hade jag kunnat utnyttja det på en gång. Men nu blir det x2 istället, hihihi. Det kanske var meningen!? :-) Mitt hjärta säger i alla fall inte nej till x2! ;-D

Fortsättning följer!

Bus i lekparken

På vägen hem från city igår stannade vi till i en lekpark jag o lillan så fick hon busa av sig lite. Inte roligt o sitta still förlänge i barnvagnen ju. Mysigt med alla löven som faller ner till marken nu! Det är så vackert och jag får lust att rycka fram kameran och fånga ögonblicken hela tiden! Skulle vilja ha ett familjeporträtt med oss alla bland löven, sånna fina kort som jag fotade åt anda familjer i heglen. :-)

Väggen

Detta inlägg är mest för att visa en av mina läsare hur väggarna ser ut i Pontus rum då hon ville ha lite blå inspiration. Jag målade en fondvägg för 5 år sedan i tre olika blåa kulörer. Den ljusaste går igen på de andra 3 väggarna i rummet. Tanken med rummet var att det skulle bli ett rum att växa i, det skulle passa liten som stor och det tycker jag det gör än i dag.

Är det bara jag?

Eller är det fler som upplever att blogg.se strulat sedan helgen? Ett tag gick det inte att logga in, allt går väldigt långsamt o bilder laddas inte upp direkt o min header försvann ett par gånger. Eller är det bara jag?

Monday!

Solstrålar skiner över denna nya höstvecka och snart ska jag ge mig ut på ett shoppingävenyr. Ska ut o handla inne i city med en låååång lista på massor som måste fixas. Får hoppas lillsessan Gos sover sött under hela rundan, annars vet jag en som kommer att tröttna ganska fort. Dags att ge sig ut o fånga dagen, ha det så fint!!


Ni missar väll inte att det är kanelbullens dag idag!?




Hej på er!


Sonen i sin nya tuffa jacka som hans mormor och morfar köpt. Jättesnygg, tack snälla säger vi!


Inte ett knyst från mig på nästan hela helgen. Har tagit paus från bloggeriet o bara njutit av mysiga dagar med min familj. Ja o så två fotouppdrag där i mellan då, båda gick finfint! Får se om jag får tillåtelse att visa några av bilderna i min fotoblogg sedan. :-)

Veckan som kommer är det mycket som ska hinnas med. Imorgon har vi ett viktigt möte som jag knappt hunnit bli nervös över då det finns massor annat som hastigt o lustigt fått ett klarare ljus på sig. Men hoppas det kommer gå bra, det känns så. Bara det inte blir något oväntat nu... Nej, det kommer att gå vägen!

Hur har er helg varit? :-)

--------->Ps, glöm inte att delta i tävlingen om 200 kr hos Runns.se här!<---------



Barnfotografering hela helgen

Hej o god lördag!

Har inte sovit en blund inatt, gick o la mig sent då vi var uppe o firade länge. Sen kunde jag inte koppla av och sova, huvudet har haft så mkt att tänka på, det händer så mycket roligt just nu! Lillsessan kunde inte heller sova, låg mest o vred sig hela natten. Men trots minimal skönhetssömn så känner jag mig fullpumpad med positiv energi och är så taggad inför helgens uppdrag. Ska ha barn- och familjefotografering hela helgen, både idag och imorgon. Sen ska jag skämma bort mig med lite semester från fotandet ett tag...  :-)

Kram o trevlig helg!

MY LUCKY DAY

Den här dagen har varit fylld av överraskningar och det har hänt STORA saker idag som jag aldrig kunnat tro när jag öppnade ögonen i morse. Just nu sitter vi hemma hos mina föräldrar o jag snodde åt mig laptopen en stund. ;-)

Vid middagstid fick jag hem ett besked med posten, jätteglad o lättad!
Strax efter lunchtid fick jag ett förslag per mail som jag tog för skämt först, men sen spann det bara på o nu... Ja nu vart det minsann något stort av det! Kommer avslöja i bloggen om ett tag, hihi!
Sen vart det snabba bud med att ordna en sak o vi hann med 5 minuters marginal!!! För o fira det så köpte vi fika på vägen hem o i kassan så ropar de efter mig att "Vänta, du har en vinst här!" Va vinst?  Ja, på icakortet hade jag vunnit en potatisgratäng med vitlök, haha! Glad överraskning!


Så mycket roligt som har hänt idag. Kan knappt tro att det är sant...!

Nu ska det fredagsmysas,  hem o fram med ett glas och fira!

Skål!!

Love


Från förra helgens bröllop utanför festlokalen på kvällen.


FRIDAY!

 

Härligt fredagspirr och glädjerus känner jag, så glad och lycklig! Bästa dagen på hela veckan är här, ikväll blir det fredagsmys för hela slanten! Ska slänga mig i soffan då med tända ljus i hemmet, en massa gottigt och en massa pussar från mannen jag älskar, finaste!

 

Ute var det solregn imorse när vi gick till skolan för att lämna sonen som efter två dagr hemma nu var pigg igen då han kurerat sin förkylning och astma. Solregn känns som ett lyckotecken, vet inte varför, det är vackert att se på iaf! När jag lämnat Piraten och börjar gå hemmåt så vänder han sig om och roppar "Mamma, jag älskar dig!", vilken guldklipm jag har, hjärtat smälte! Hur kan man ha lyckan att få de finaste ungar i världen!? Känner mig otroligt lyckligt lottad, glädjen är enorm...

 

Hade planerat att gå ner till blomsterhandeln i dag och fixa lite nytt till framsidan, blommor i fina höstfärger och nya krukor. Får se om vi kan ta en sväng bort sedan sessan o jag när hon vaknat, just nu sover hon förmiddag.

 

Ha en happy friday!


RSS 2.0