En spontan fotografering

En kvällstur i pappas Cadillac tillsammans med Meja igår slutade med en spontan fotografering i hamnen. Det är så häftig ruff miljö där med all graffiti. Har plåtat porträtt där tidigare och är glad att jag fick med mig kameran igårkväll.
 
Du och jag stumpan!
 
Vet inte hur jag lyckas med o se så pluffsig ut på denna bild?? Får lite ångest av att se mig själv här men gillar i alla fall glädjen i bilden!
 
Älskade busfrö i motljus.
 
Något mörka bilder då solen låg på just innan jag lämnade över kameran till min pappa och inställningarna därmed blev lite fel. Kunde ställt in på automatisk slutartid men jaja, det blev ju rätt bra ändå med mer kontrast. Jag önskar att jag hade haft med mig mitt nya megazoomobjektiv från Tamron men det låg tyvärr kvar hemma... Gah! Jaja, är det spontan fotografering så kan man inte planera.
 
Tuff brud i väntan på att morfar skulle dyka upp med Cadillacen
 
Mitt lilla lyckopiller!
 
 
Pappsen
 
-Jag vill också måla!
 
 
  Vill tillbaka och göra en mer seriös plåtning snart!

Äta fruskost med simglasögon

 
 
Som sagt, barn kan då hitta på de mest oväntade saker o min lilla skatt verkar ha en grej för huvudbonader just nu. Idag hittade jag henne vid fruksotbordet med simglasögon på... Sötnöt!
 
 
Skymtar ni föresten något på diskbänken där i bakgrunden, något rooosa? Jaa, det är en sprillans ny köksfavorit här hemma, inte mindre än en tvättäkta KitchenAid. Ni som följer mig på Instagram @myhappydays.se vet ju redan, men jaa, jag är numera en lycklig ägare till denna fina lyxiga bakmaskin efter att ha vunnit en fototävling! Men jag börjar redan fundera på om det är en vinst eller en bestraffning för något jag gjort?! För ungarna har nu plötsligt blivit tjatiga "mammabakanuuu"-monster. Haha, jaja jag ska baka. Men inte igår vid 19-tiden på kvällen och inte idag på förmiddagen. Men visst kommer jag att testköra den i helgen. :-)
 
 
 
 

Att äta pannkakor

 
 
Man vet aldrig vad man kan väntas få se med barn i huset. Som när jag tittade till lilla skatten i köket idag, då åt hon pannkakor med sin nya pannlampa på som hon fick i present igår. Såg bara för festligt ut så det blev en tvärvändning för att hämta kameran och föreviga detta ögonblick. Efter maten hittade jag henne i mitt sovrum, men då en mer skrämmande syn...! ;-)
 
 
 
 

Njut av dagen idag

 
Stopp. Stanna. Här. Just här. Här där du är. Idag.
 
Runt min hals hänger ett silverglänsande smycke och påminner mig om att njuta av dagen idag. Jag fick den av en fin och nära vän under en jobbig period i mitt liv. Även om vi tyvärr inte sets på oändliga evigheter och saknaden gör sig värkande påmind mellan varven så bär jag hennes ord med mig. Speciellt idag. 
 
Har tänkt på det att stanna upp, något jag gjort mycket senaste åren. Trots att jag dragit i bromsen och tagit ned tempot får jag fortfarande höra att jag har så mycket på gång jämt. Det känns inte så för mig, det känns som att vingslagen står stilla just nu. Trots att jag har mina projekt jag styr med när jag orkar, vill och lusten faller på. För jag pausar väldigt mycket och ofta numera. Man kan hitta mig på soffan eller i sängen en hel dag när jag är ledig, ja jag gör verkligen ingentingalls då. Och det är skönt, jag har lärt mig att uppskatta ingentinget. Bara vara och ta det lugnt. Själ och hjärta behöver det med.
 
(4 senaste foton från mitt Instagram @myhappydays.se, fotograferade med iPhone 5).
 
 
 
 
 

Vrån i hemmet

 
Trevlig onsdag!
 
Bara lite detaljer från hemmet så här en regning onsdag. Sitter försjunken i tankar. Det finns så mycket att skriva, men det kommer inte ur mig. Mina ord brinner inne, i alla fall idag. Ta hand om er!

5 års kalaset

Med sång, tårta och paket på sägnen blev vår 5-åring uppvaktad för en vecka sedan. Ett par ljusrosa glitterskor låg i ett av paketen till lillans förtjusning. Innan gästerna kom tog vi en svängom i köket och bakade en kladdkaketårta till fikat, enligt Mejas egen önskan.
 

Vinn fotokurs med mig



Jag söker nu 4 deltagare till en fotokurs med mig. Kursen kommer att hållas i samarbete med Tamron och fokus på hur man kan ta bra foton med ett och samma objektiv. Mina deltagare kommer även att få provfotografera med Tamrons nya megazoomobjektiv 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD som är ett mångsidigt och bra allroundobjektiv. Kursen kommer att hållas i Norrköping, lördag 6/9 klockan 14.
 

För att vara med och tävla om en plats i kursen samt chans att som deltagare vinna Tamrons nya objektiv lämna en kommentar om just varför du vill vinna en plats i min kurs. Glöm inte att ange din mailadress, din bloggadress och vilken kamera du fotar med.
 
 
 
 
 
Lycka till!!
 
 

Grattis Nyponrosen

 
Första gången jag är utan dig på din dag... Det känns konstigt i hjärtat älskade fina Nyponros, men vi firade dig igår som en riktig födelsedag med sång, tårta på sängen och kalas på eftermiddagen. Min stora 5-åring! Idag blir du uppvaktad hos din pappa, o jag tror att du nog har en ritkgit fin födelsedag. Men saknar dig idag, det gör jag. 

Imorgon är det din dag

 
Min Nyponros, imorgon har världen fått lysa i dina djupblå vackra ögon i 5 år. De livfullaste ögonpar med så mycket gnistrande glädje och bus. Jag brukar titta på dig helt förundrad och tänka att du verkligen är min. Att jag skulle ha den lycka att få dig i mitt liv, vara din mamma och följa dina spår, vägvisa och ha en öppen famn för dig att ramla i, full med kärlek. För den kärlek jag känner för dig och din bror, den är gränslös och evig. Imorgon är det din dag Meja Joline Lycka, men vi firar dig idag. ♥
 

Hos mormor och morfar

I den här trädgården växte jag upp, under dessa äppelträd låg jag sommarlovsdagar vaggandes i en hängmatta med en hög tidningar. Gräsmattan var som ett enda stort grönt hav för små snabbt springande barfotafötter. Det bor så många minnen i den här trädgården och jag är lycklig när jag ser mina barn få ta del av denna barndomsidyll under kiknade skratt, buller och bus. Det lyser av glädje när jag ser dem leta små smultron under trappan och en känsla av rofylldhet smyger sig på...
 
Meja hittade min porslinsdocka "Josefin" med rosa glitterhår, som var min favorit när jag var liten, hon sa att det var hennes favorit nu,
Förlåt kära mamma, för att du hamnar i min blogg nu, men jag tycker du är så fin på denna bild.
Förlåt till dig med pappa, men jag tycker om den här bilden så mycket, det är ju just så här som vi minns dig ur vardagen, i målarkläder och med färgstänk över allt.
Glädje vid fikabordet, underbara sommar med fika ute!
Och syskonlek med såpbubblor, om ni ändå kunde höra det fnissande skrattet genom bilderna... Då skulle det smitta av sig.
Här somnade jag mot dagens slut.
 
 
 
 

Torsdagsinspo

Bilder från mitt hem som jag hoppas kanske kan bidra till lite torsdagsinspo?
 
 
"Give it a shot life is about taking chances"
 
Kom just hem från en powerwalk-runda här på landet, skönt ute idag, så där lagom svalt i luften innan solen värmt upp dagen ordentligt. Det har blivit en skön rutin denna sommar att ta sig ut på motionsrundor morgon/kväll (ibland både och), rensa tankarna med frisk luft och skön musik i öronen, ge järnet och bli peppad! Älskar det! Men vet att jag antagligen kommer tappa det helt när vardagen och jobb drar igång igen. Inte en chans att jag ger mig ut typ 5 på morgonen bara för att hinna dra ett varv. Nej tack! Sen lockar det mig tyvärr inte det minsta att vara ute när graderna faller heller. Men en bra bit in på hösten hoppas jag fortsätta, iallfall kvällar och helger.
 
Well, ha en fin dag fina ni som kikar in!

Är ni redo för hösten?

 
 
Inatt vräkte regnet ned, med balkongdörren öppen så lät det som ett helt skyfall där ute. Mysigt. Tycker om det här avbrottet från solen just nu, bara det inte blir för långt. Typ imorgon får solen gärna hitta tillbaka!
 
Motvilligt får jag även erkänna att så här i augusti när regnet droppar utanför och levande ljus tänds när mörkret kommer tidigare om sommarnätterna att höstkänslorna börjar knacka på... Motvilligt, för jag vill fortsätta att njuta av den bästa sommaren ever, vill inte att den ska ta slut! Är så mycket kvar av sommaren som jag vill få uppleva. Mer picknick, mer uteserveringsbesök, kräftskivor, sol och bad och kanske även nattdopp... Jag tror att det finns mycket mer äventyr av sommaren kvar.

Längtar ni efter hösten nu eller vill ni som mig hålla kvar i sommaren så långt det går?
 

Instagram

Min stora livsnjutare igår på en utflykt i morfars bil till minigolfbanan.
 
En vacker kväll på vännens balkong
 
Här ute där själen får ro hittar man mig så gott som någon gång dagligen på motionsrunda. Älskar att bo granne med landet, få komma ut hit för en snabb pw eller att springa ett varv. 
 
Jag erkänner mig dålig på att öppna datorn o ladda på med bilder i bloggen just nu. Det liksom tar emot att sätta sig här mitt i sommar, sol och semester. Men mitt instagramkonto @myhappydays.se är det i alla fall fart på om ni saknar mina uppdateringar mellan varven, alla dessa tre plockade därifrån.
 
Med det menar jag INTE att jag kommer ha ett blogguppehåll o att ni får följa mig på Instagram istället, nejdå. Jag har en hel del på gång här i bloggen med, speciellt inför nästa vecka så häng kvar. Men det kan ju vara bra för er o veta vart ni hittar mig mer. ;-)
 
Kram och trevlig tisdag!

Sommartips i stan

 
 
 
 
 
Om man har hemester och är kvar i stan, finns det mängder av roliga saker man kan göra tillsammans med vänner/familj som inte kostar så mycket. Ett mysigt tips är att ha en picknick tillsammans. Här gjorde vi det så enkelt att vi tog med gladaste vänner, en picknickfilt och köpte hämtpizza på vägen till en lekpark. Ja ibland räcker det gott o väl med det lilla för att sätta extra guldkant på sommaren.
 
 
 
 
 

RSS 2.0