Nattens ljus

Direkt när jag fotade den här bilden på Meja så väcktes jag av inspiration. Kände redan där och då på plats att jag ville göra något extra med just denna bild. 
 
Det första jag gjorde var att vända på dygnet till natt. Föreställde mig hur månskenet lyste upp och kastade ljus på båten och Meja vid vattenbrynet. 
 
Sen förlorade jag mig i fantasin om att båten fick liv mitt inatten och att Meja smög fram för att titta på ljuset från spökbåten. 
 
Men som en sagobild behövde jag något mer, så jag fick feeling att måla dit eldflugor, som beskydande cirkulerar runt Meja. 
 
Det var väldigt kul att sätta sin kreativitet på prov och få förlora sig i fantasin och göra en sagobild. Jag började ju tänka på en hel berättelse till denna. Vore ju så kul att ha en nedskriven saga till. Kanske får bli fortsättning följer på denna... Jag brukar inte redigera så här mycket och målat, så det finns nog en del teknik att förbättra.. Men fungerar den någorlunda? Vad tycker ni? :)
 

Vitterväder

I lördags kom sommaren tillbaka för en dag, jackan lämnades hemma och solen värmde våra bara armar, underbart! Vi gjorde en utflykt till skeppsvraket, jag P och barnen. Finner alltid ett lugn inom mig och inspiration där. 

Vitterväder, sol och regn samtidigt fick vi när vi var vid hamnen. 
 
Efter solregn kom en gigantisk regnbåge! Så häftigt, synd jag inte hade vidvinkel på kameran för att få med hela regnbågen.
 
Vid regnbågens slut väntar guld... Eller var det kanske en förlist Legend? Båten heter nämligen Legend och har legat här i 20 års tid nu. 
 
 
Vi var även på 30-årskalas för min bror och fick träffa nyfödda Hugo. Mysigt med bebisgos! 
 
Busiga storebror Leo. 
 
Vilken mysig helg vi hade, bästa helgen!

September genom mobilen

 
Naturen har börjat skifta färg, kvällarna mörknar fortare och i Promenaderna klistrar sig löven fast under träden mot regnvåt asfallt. Jag går där och tar in hösten, fångar bilderna jag ser med mobilen och längtar efter ännu mer färgexplosion.
 

Loddoboxen september

 
Efter ett upphåll över sommaren var nya boxen från Loddo här med spännande innehåll. Man vet inte på förhand vad som skickas ut, så det blir lite som att öppna en present varje gång. I spetembers box fann jag detta trevliga plock. Smartmeal från Nutrilett som alltid är bra att ha med i väskan när man är på språng, en återkommande favorit hos mig. Är nyfiken på att testa linssoppan från Yelli och även den ekologiska drycken Elya med mindre socker som är helt fri från konserveringsmedel.

Inlägget är i samarbet med Loddo, en prenumerationstjänst med produkter från både detalj, apotek & dagligvaruhandeln. Om ni är nyfikna själva så kostar det 99 kr/box, ingen bindningstid. Värdet i boxen varierar mellan ca 200-350 kr.

I höstens spår

 
I september börjar en annan typ av vår.
 

Tystnaden

 
 
En veckas sparande på rösten ordinerat efter läkarbesök idag då min hals ännu inte repat sig. Med ett yrke där min röst är mitt arbetsredskap är det svårt att få den vila stämbanden behöver. Så nu är det jag och tystnden en vecka.
 
Vandrade där löven börjar falla och vemodens suck efter de sista sommardagarna drar genom trädtopparna. Tog mig genom skog upp till utsiktsplatsen. Behövde frisk luft, komma ut och vara en del av hösten, jag tycker om den. Tid för att varva ner och få den återhämtning intensiva sommardagar inte gav utryme för. Jag längtar efter färgexplosionen och utflykter i naturen. 

Solrosängen i solnedgång

 
För ett par veckor sedan tog jag mig till ett hav av solrosor. När jag kom fram var solen precis på väg ned och bäddade in ängen i sitt varma röda sken. Normalt sett brukar jag kasta mig över bilder jag fotat direkt när jag kommer hem. Men desa blev liggandes kvar på minneskortet fram till just denna regntunga söndag. Idag får man skapa sin egen sol och jag delar med mig av mina.
 

RSS 2.0