En häxa på vift...

 
Bus eller godis ikväll? 

En mysig höstfika denna onsdag

Lilla bagerskan o jag i lika förkläden, vad vi bakade? Kladdkaka!
Mamma-Meja-Mys!
Kladdkaka med tinade trädgårdsbär, mm! Smakerna gifter sig finfint kan man säga!

Kladdigt ska det vara!
Mysfika när fina vännen var på besök, åh det här var preciiis vad vi behövde! Goda apelsinpepparkakor fick glada ansikten utav ädelost.
Jag och min M, världens finaste, love you! 
Tänk att vi varit vänner sedan vi var lika gamla som min dotter är nu. Sedan vi på små barnsben sprang över gräsmattor som brädde ut sig i våra trädgårdar likt ett öppet grönt hav där fantasin inte hade några gränser... Det var ett underbart land, barndomslandet och jag är glad över att fått dela den världen med dig och fått fortsatt vår resa in i vuxenvärlden.

Estrid, nyföddfotografering

 
Igår träffade jag 10 dagar gammal Estrid och hennes familj för en mysig fotostund i deras hem. Här är en av bilderna. Tycker det är så fint med den gamla resväskan och mormorsrutorna på filten, fina detaljer.

It whispers so listen closely

 Quote of the day

Dockvagnspromenad

En sväng ut med mamma på Gränslandet med fullastad dockvagn tog Nyponrosen igår, inte mindre än fyra bebisar hade lillfina med sig i sin vagn. En timme var vi ute och gick, inte dåligt orkat för en 4-åring kan jag tycka!

Outfit en regnig måndag

Måndag med regn mot rutan, en kopp honungste och hemmamys i denna härliga tunika med silvertråd från Barfota.
 
-
Machtat med armband och coolaste örhängen,

Påminnelse om kampanj

 
För att stärka barns tandhälsa pågår ett långvarigt projekt där målsättningen är att 16 000 barn i Ghana ska få utbildning och kunskap om tandvård. Extra skänker 1 öre per tuggat tuggummi till SOS Barnbyar i en kampanj som pågår nu i oktober och november.
 
Vill du läsa mer om projektet så besök deras facebook-sida.
 
 

Alkoholprofilen

 
Här har man kommit hem igen efter en helt fantastisk rolig skaldjurskryssning tillsammans med vänner! Vi hade det såå väldans trevligt och eftersom natten på dansgolvet ute på böljan den blå blev lång är jag lite mör i kroppen så här dagen efter. Så det blir lugn och mysig hemmakväll denna lördag med tända ljus, en filt i soffan och så småningom somna framför tvn, som alltid. ;-)

Roade mig med att så här dagen efter att göra IQ´s alkoholprofilen. Där får man besvara 14 frågor för att få ett hum om sin alkoholkonsumtion. Gillar verkligen den här sidan, den är bra och vill gärna tipsa andra om att prova den. Det är viktigt att tänka till ibland och reflektera över sitt drickande och här kan man få sig en tankeställare. Så vad sa mina svar om mig? Jag var grön vilket betyder att jag klarade testet bra! :)
 
IQ har även en hel del andra roliga tester och appar, som kaloriprofilen och fyllefilter! Gå gärna in och testa hur många kanelbullar ditt glas vin besstår av tex tips på hur du kan förbränna de extra kallorier du fått i dig av alkoholen.
 

Te och kanelbullar till frukost

 
Sovmorgon var det här och då lyxar jag även till det lite extra med hembakat och te till frullen. I skrivande stund, en väldigt stressad Jossan som försöker tänka hakuna matata. Jag insåg just att jag ska med en buss om en timme och måste börja packa min väska som gapar tom. Idag så försvinner jag ut på öppet hav o nya äventyr, har med mina vänner bokat en skaldjurskryssning som väntar på oss, åh! Vi har räknat ned o längtat efter den här dagen sedan i augusti, o nu, äntligen, HÄR!
 
Skepp ohoj, vi hörs snart igen!

Gör en ros av höstlöv


1.Samla vackra höstlöv som inte är för torra.
 
2. Vik bladet på mitten, flika sedan in kanterna
 
3. Rulla bladet
 
4.Rulla nya blad enligt samma princip runt första bladet. När bladen börjar ta formen av en rosknopp och du känner dig färdig, fäst med t.ex tunn ståltråd.
 
Klart!
 
Ett tips är att skapa en blomsterbukett av vackra höstrosor, dekorera presenter, fint vid dukningar osv.

Höstrusk


Lilla sötloppan och jag för en vecka sedan. Då lyste hela staden i guldskimrande oktobertglöd och levererade en höstdag då den är som vackrast. Idag var det B-sidan av hösten, regn mot rutan och en sån där dag klädd i myskänslor som man helst av allt vill tillbringa i hemmet med soft musik och tända ljus... Bara stänga in sig. Men istället trevade jag ut i morgonmörkret till jobbet i ett par Hunter-stövlar under ett paraply som skydd mot grådisigt regnrusk och satt inne på kontoret dygnets alla ljusa timmar. När dagen var till ända var det kolsvart ute och bara ljusreflexerna i den våta asfalten gav kvällen lite extra lyster.
 
Jag har verkligen svårt för mörkret, behöver omge mig med mycket ljus i mitt liv och speciellt denna årstid. Saknar att det inte finns tid för fotografering på samma sätt efter jobbet, det blir att man skjuter upp alla "projekt" till helgen när man har möjlighet att fånga ljuset.. På tal om helg, jobbar bara två dagar till, sen väntar 10 dagar lååångledigt för mig och det, ja det ska bli helt lovely och välbehövligt!

Helgfrukost de Luxe!

 
Det känns kanske lite missanpassat tidsmässigt att en måndagskväll blogga om söndagens frukostbuffé. Men så får det bli för denna gång. Igår stod nämligen datorn och samlade damm under dagen då jag o barnen bara tog vara på tiden ihop och myste. 

Världens lyxigaste frukostbord fixade den här mamman åt sina skatter igår. När ena ungen vill ha pannkakor och den andra scones, ja då kör man båda och får idén att plocka fram allt gottigt man hittar. Pannkakor, nybakade scones, hembakad bärsockerkaka, glass, sylt, bär, örtost... Mm, vad vi lyxmyste i pyjamas runt vår förmiddagssena söndagsfrukost! 

Rosorna på bordet är gjorda av höstlöv, lovar att visa er hur i ett kommande inlägg! 



Dop

Så här söt är man när man precis genomgått ett dop och fått vatten på huvudet, inte helt nöjd kan jag tycka... ;-)
 
Helgen bjöd på dop av min brorson Leo. En vacker cermoni och sen blev vi bortskämda med både smörgåstårta och daimtårta. Mm!
 
Nyponrosen klädde sig fint inför dopet i glittriga klackskor, hennes favoriter.
 

Söta leo-kjolen och väskan kommer från H&M, klackskorna Accessories.

 Själv klädde jag mig i en ny silverglittrig höstfavorit från Barfota, bilderna gör tunikan inte riktigt rättvisa, får visa bättre bilder snart!
 

Tugga tugga!!

 
Kommer ni ihåg kampanjen för SOS Barnbyar som jag berättade om tidigare i veckan? Tycker den är värd en påminnelse!
 
Vi tuggar, gör det du med!
 
Tugga tuggummi från Extra och var med i deras satsning nu under oktober och november där de skänker 1 öre per tuggat tuggummi till SOS Barnbyar. Detta för att stärka barns tandhälsa i ett långvarigt projekt i Ghana, målsättningen är att 16 000 barn i Ghana ska få utbildning och kunskap om tandvård.

Vill du läsa mer om projektet så besök deras facebook-sida.
 
 

Fredagspepp!

Norrköping levererar vacker och färgglad höst i varje vrå, så här fint bjuder Vasaparken in sina besökare.
 
Åhh, är så himla pepp idag så jag vet inte vad, sprudlar fredagskänslor inom mig och jag är riktigt glad. Egentligen utan större anledning, att det är fredag och jag är kry nog att åter sitta på kontorsstolen här på jobbet är gott nog. Och när solen skiner och man möts av såå fina kommentarer av underbara läsare som lämnar avtryck i hjärtat här i bloggen känns det fantastiskt bra! Ikväll blir det tjejmys i soffan med minsta lilla skatten, längtar.
 
Happy Friday!!
 

Morgon med te

 
Börjar min torsdag med varma rosiga kinder i soffan och en kopp te. Pratar över mail med vännen i Cork, Irland, som saknar höstrusket med +16 grader igår... Här utanför mitt fönster är det grådis och tunga skyar, asfaltsblöta vägar kantade med färggranna löv klistrade mot marken. Samtidigt som jag längtar tillbaka till Irland och minns hur härlig september var där förra året, hur vi satt på uteserveringar och drack vin i solen mellan shopping längs gatorna, behöver jag hösten idag. När man inte mår hundra och har varit småfebrig i ett par dagar med ryggvärk så är det rätt skönt med dämpat ljus och grå dagar.
 
Det blir en dag på soffan idag med sällskap av tvn.
 
 

Don´t waste the person you are

 
“To wish you were someone else is to waste the person you are.”
 
 
Jag är glad för allt mitt mod. Min vilja att gå min egen väg. Min drivkraft och tro på mig själv. Jag är glad över att ha den styrka som krävs för att förändra mitt liv, sätta mina gränser och våga möta en oskriven framtid. Jag är glad över att leva i nuet, att fånga ögonblicken och vara spontan, ta chanser när de kommer. Jag är glad över att våga leva mitt liv och göra det jag drömmer om.
 
Jag är även glad över att jag vågat satsa även då jag förlorat, att jag är envis och uthållig som få men ändå vet när det är dags att ge upp och gå. Jag är glad och otroligt tacksam över allt och alla jag har i mitt liv, som familjen och fina vänner (nya som gamla)! Jag är väldigt glad över livet och även om jag inte besitter några superkrafter till allt jag vill så räcker det jag har nog en bra bit ändå. Jag har mina stora drömmar och en dag ska de förverkligas, men allt har sin tid.

Kort och gott, jag är glad över att vara den jag är o där jag är i livet just här o nu! Bladen framför mig är fortfarande  oskrivna, vad de ska innehålla får framtiden utvisa. Men det är väl en av livets tjusningar, att inte veta vad som händer härnäst...
 
Det kan vara bra att påminna sig själv om ibland att man faktiskt duger bra som man är. Jämför dig inte för mycket med andra, fokusera på det du är glad och stolt över hos sig själv. Det är ditt liv, fånga det och lev som du vill. ♥

Höstskimmer

 
Ytterligare några höstskimrande bilder från helgen, magiskt hur mycket löv det är i Folkparken nu, kändes som man befann sig i en sagoscen.
 

 

Varje tugga gör skillnad

Det här blogginlägget är viktigt för jag vill gärna nå ut till mina läsare och berätta om något litet som alla kan göra för en stor sak. Wrigley/Extra har nu under oktober och november en kampanj där de skänker 1 öre per tuggat tuggummi (inte paket) till SOS barnbyar för att stärka barns tandhälsa i Ghana. 

 

Munhälsan är ett stort problem i stora delar av världen och målsättningen är att 16 000 barn i Ghana ska få utbildning och kunskap om tandvård. Kampanjen ger möjlighet att ge information om hur viktigt det är att borsta tänderna varje morgon och kväll samt att alla får en egen tandborste.

Vill du läsa mer om projektet så besök deras facebook-sida

Under projektet delas det ut gratis tuggummin, de 800 första får varsit tuggummipaket, klicka i länken. 


Höstglöd


Hösten är så andlöst vacker! Och jag vet att det går fort nu, det känns som att man måste passa på att ta in allt innan det bara är grådis och kala nakna träd kvar. Är tacksam för helgen, att den levererade två fantastiska höstdagar, vackra och levande på alla sätt.  


Liten i ett stort glödande höstlandskap
 
 Och den här bilden, haha! Vad gör hon!? Jag kan inte låta bli att skratta så det värker i mina magmuskler, älskade lilla unge, tror allt att det är en tokig teaterapa jag har. ;-) 
 

Tävling Remington, påminnelse!

 
 
Se till att inte missa min tävling som ligger uppe nu, i vinstpotten ett eget set med Remingtons härliga produkter från Silk-serien som ni ser i bild ovan, värde ca 3000 kr!
 
 
Så här fina lockar kan man få med Remingtons Silk Curling Wand, i tävlingsinlägget finns även en video där jag visar hur du gör dem.


Vacker höstdag

 
Vackra oktober, hösten när den levererar som bäst och får hela världen att skina i den vackraste färgexplosion. Kunde inte låta bli att låna mina kärleksfrön lite extra denna varma lördag. En mysig utflykt till Folkparken tog vi där vi roade oss på bästa sätt bland lövhögarna. Jag blir som barn på nytt när löven faller, eller jag är nog värre än mina barn och full av förtjusning. Roligt hade vi och det blev väl en sisodär 500 bilder så det blir ett till bildlass framöver. :)
Gjorde en ros av löven, ska lägga in en beskrivning på hur man gör så ni med kan prova!
Lunch ute på en parkbänk, mm!
Full fart!

Ett stopp i lekparken
Vackra höst!

Fredags Love ♥

 Världens finaste, fotade hemma i soffan förra helgen. Renaste djupaste kärlek helt enkelt till mina skatter! Även om det är 6 år mellan dem är de otroligt samspelta och storebror är så mån om sin syster och hon ser upp till honom. Är så glad när jag ser syskonkärleken dem emellan, den är speciell!
 
 
Har hittils haft en helt FAB fredag, börjat med möten på jobbet varav den ena blev ersatt med frisk förmiddagspromenad i sol och höstlöv. Det andra mötet innehöll smörgåstårta samt att jag fick ta nytta av mina fotografiska kundskaper i jobbet, glädje! Så jag kan inte klaga på denna fredag, vad kvällen har att bjuda på får vi se då planeran ännu är lösa, men det är väl då det brukar bli som roligast...
 
Ha en fin helg!

TÄVLING! Vinn Remingtons Silk-serie!

 
Här kommer den fin fina tävlingen som jag utlovade er tidigare! I vinstpotten ett eget set med Remingtons härliga produkter från Silk-serien som ni ser i bild ovan, värde ca 3000 kr!
 
 
Vad jag vill att du gör är
1, Motivera i en kommentar till detta inlägg varför du ska vinna.
2. För en ytterligare vinstchans rösta på min videotutorial i denna länk
 
 
 
 
Så här använder jag Remingtons Silk Curling Wand, love it! Så snabbt resultat och tjusiga hållbara lockar. Jag ville denna gång ha ett lösare och mer naturliga resultat på mina lockar, så jag håller inte tången så mer än några sekunder i hårslingorna. Men man får riktigt fina korkskruvar om man håller i lite längre än vad jag gör. Bästa locktången ever enligt mig!
 
Så sätt fart, lämna en kommentar o var med i tävlingen!
 

Instagrampromenad

 @myhappydays_se
Onsdagskväll med vännen planerades om och istället tog jag en promenad med mobilen och Instagram. Det resulterade i 2,5 timmes traskande gata upp och ned och en del bilder, bland annat dessa. Är helt slut i soffan nu, tror jag har att vänta mig träningsvärk imorgon. Nu ska jag öppna körkortsboken och plugga 45 sidor, är klippt slut men ska göra ett tappert försök!

Sprall-Loppan

Bilder på söndagens Sprall-Loppa i busfarten och mys med fina storebror i soffan. ♥
 
 
I helgen såg jag till att ta vara på varje minut med mina små, stängde till och med av mobilen och omvärlden i söndags. Det var så himla skönt, komma bort från allt som inte är viktigt nog att vara där o då. Ta en paus och lägga undan ajfånen. Inte gläppa och kolla läget, uppdatera sig. Det var avstressande. Istället bakades det bullar i hemmet, lagade sonens favoritmiddag och på det en mysig utflykt som jag skrev om igår. Fin helg!

Utflykt

 
Med nybakade ljumma bullar trampade vi iväg på en cykelutflykt ikväll. Härligt kvällsljus i Ensjön och matsäck vid bryggorna, vacker kväll tillsammans med de finaste av skatter. ♥
 
 
 
 
 

Vackra höst


Provar att posta ett inlägg med smarta Blogg-appen, hoppas inlägget ser ok ut! Har så mkt i görningen just nu att jag inte hinner öppna datorn och dunka iväg ett inlägg. Så då är det ju hur smidigt som helst med appen, stort gilla på den! 

Så vad händer? Dålig uppdatering senaste har jag fått till mig, får be om ursäkt. Har hunnit med att springa på bilskolan ett par kvällar denna vecka, jobbat heltid för första gången sen i våras, haft kvalitetstid med mina skatter den lilla tid på seneftermiddagarna/kvällarna som funnits. Igår hade jag velat delge hur mysig fredagskväll vi hade i soffan, två sötnosar att krama om, levande ljus och lite fredagsgott. Men hade inte lust att ladda upp en halvkass mobilbild på det, vill ju hålla en viss kvalité på bilderna här... Och sen att jag gick och la mig 21:30 en fredag säger nog en del om hur körig veckan varit. ;)

Bullbakning och kalas står på schemat denna helg. Hade önskat soligt höstväder för en cykelutflykt med matsäck ut i den vackra färgstarka naturen. Passa på att ta fina foton likt dem i detta inlägg (som är från förra hösten). Men kanske blir det bättre tillfälle för det imorgon...! 

Ha en vacker helg och stor kram, tack för att ni tittar in! 

Wohooo, power!!

En sista sommarbild från förra månaden. Nu är det verkligen höst ute och brr, minusgraderna om morgnarna och jag är inte riktigt ok med varandra om man säger så.
 
Sitter här hemma med ett leende just nu och en underbar känsla, jag vågar nästan tro, att jag faktiskt börjar komma tillbaka nu! Senaste veckan har jag haft mer energi och ork igen, inte behövt lägga mig och sova mitt på dagen som jag gjort. Jag har kanske inte skrivit det tidigare? Men jag har faktiskt varit sjukskriven 50% under en tid. Men nu, nu verkar det som att det är på väg att vända, låt mig tro det. Den här veckan är jag tillbaka på jobbet på heltid igen, än så länge känns det bra och jag hade aldrig trott att dagarna kunde gå så pass fort!!
 
Ni anar inte hur det känns, som att jag börjar få mitt liv tillbaka. Men jag tänker inte skynda, jag måste ta det lugnt och inte ta slut på all extraenergi på en gång. Men underbara underbara känsla, åh!!
 

Kyckling med ingefära och chili

 
-Mm!! Det här var DELIKAT! hördes över matbordet från sonen förrförra veckan.
 
Jag hade slängt ihop en ny maträtt med en ny Crème Fraiche som jag hittade i affären. Och som han älskade den! Jag med, såsen som jag gjorde på den blev fantastikt smakrik och god, gjorde sig väldigt bra med kycklingen. Han blev så förtjust att det första han frågade om idag när jag träffade mina frön efter en tom vecka var om vi kunde göra den där kyckligrätten igen. Klart vi ska! Ni kanske med blir sugna på att prova? Så himla lättlagad och sköter sig själv i princip, perfekt efter jobb och skola, bara in i ugnen och vänta. :)
 
 
För ca 4 portioner:
 
2 stora eller 4 mindra kycklingfiléer
2 dl Crème Fraiche med smak av ingefära och chili
1,5 dl matlagningsgrädde
Riven ost (Jag hade Boxholms kryddost med smak av chili)
 
Lägg kycklingen i en ugnsform med hög kant, häll Crème Fraicheblandningen ovanpå, toppa med riven ost på kyckligen. In i ugnen 200 grader i ca 20-30 min. Serveras med t. ex ris och en god sallad.
 
 
 
 

RSS 2.0