Grenformad ljusstake


Igår slog jag till på stort, gjorde en väldigt lyckad shoppingrunda i city. Hem kom jag med många fina reafynd men även denna förälskelse, en grenformad ljusstake! Den ska få flytta in i vardagsrummet så fort mina nya virinskåp jag beställt har kommit. Så länge får den stå på mitt nygamla bord som fått sig en makeover och fått en marmorskiva. Inte äkta dock. 

Minipizza och tävling

 
I samarbete med Dr Oetker har jag fått den glada möjligheten att prova minipizza-nyheten Piccolissima prosciutto och hålla i en tävling! Vilken trevlig start på en ny vecka va? Vill du läsa mer om minipizzorna så klicka bara in på länken. En vinnare får en värdecheck på 250 kr att köpa Piccolissima för, plus en kupong till pizzanyhet Dr. Oetker - Pizza Rustica.


För att vara med och tävla: Berätta vid vilket tillfälle/fest du vill använda de smarriga pizza-produkterna, lämna ditt svar i en kommentar till detta inlägg!


Tävlingen avslutas 12/7-15, lycka till och släpp loss fantasin! 

Typiskt bra sommarhelg

Bilder från lördagen

Grill och chill med vänner i solen i lördags, jaa äntligen så kom solen fram! Vi har hunnit med lek i Vasaparken och en promenad ute på landet vid hästhagarna hos oss. Jag avslutade söndagen efter lämning av skatterna till pappa med uteservering och grekiskt, en typiskt bra sommarhelg! Hur har ni haft det?
 

En liten oas


Ni vet nog vid det här laget att jag drömmer om ett litet hus, ett charmigt hus med vita knutar och en gammal blommande fruktträdgård. Jag är därför så tacksam över att jag till min lägenhet har en grön lummig oas att sitta ute och andas i, något eget. Det är inte stort, men den är min trädgård med blommor och ett körsbärsträd i väntan på det lilla huset. Jag är även lycklig över att ha en terassdel vid entrén och en lagom stor balkong. Det är på sommaren som man verkligen uppsakattar att ha tre uteplatser till en lägenhet och jag har sol hela dagen från dessa platser, lycka!

Bröllop i regn


Två översta är bilder ni inte tidigare sett från en bröllopsfotografering i böjan utav sommaren. När regnet stod som spön i backen sökte jag och bröllopsparet skydd under ett djupt valv i Norrköping. Väldigt vackert med bröllopsbilder i regn ändå tycker jag. Man får vara lite kreativ så brukar man hitta lösningar på det mesta. Det finns inga problem, bara möjligheter, så brukar jag tänka! 


Bråvalla 2015




Dagen är här då Bråvalla 2015 kör igång med festival i dagarna 3. Förra året var jag på plats och jobbade dygnet runt som pressfotograf för Drefvet. Otroligt rolig upplevelse men också väldigt slitsamt att jobba så intensivt från morgon till morgon, samtidigt som regnet öste ned och jag även ville ha roligt som privatperson. Jag minns att jag inte gick ur sängen på hela söndagen och på måndag var det lätt uträknat att se vilka på jobbet som levt festivalliv precis som jag. Bara det att jag samtidigt jobbat dygnet runt också, dubbelt slitsamt. I år får Bråvalla klara sig utan mig, men nästa år är jag säkerligen tillbaka på plats igen. 

Till alla som besöker Norrköping och Bråvalla 2015, önskar er en grym festivalupplevelse! 

Lyxvåfflor

 
 
 

Dagens lunch, lyxvåfflor med extra allt!

Gör så här:
Tag det godaste som finns i hemmet och ös ovanpå nygräddade våfflor, mums!
På våra våfflor ungsgrillade bananer, glass, chokladsås, chokladkakssmulor, minimaränger, upptinade saftiga bär, strössel, nötter, granola... Hm, ja det var nog allt! 

Vi lyxade till denna regngrå måndag med lite extra festlig lunch, ibland får man. Vi har semester och när Visualiseringsenter som skulle besökas idag hade stängt pga vattenläcka fick vi hittade på något annat. Då överraskade jag med lyxiga våfflor som barnen blev överlyckliga av. 

Gravidfotografering



Förra veckan mötte jag upp detta fina väntande par från grannstaden som ville föreviga väntans tider på bild. Vi gjorde en gravidfotografering i Åbackarna här i Norrköping, hade sån tur med uppehåll och klarade oss med några enstaka regnstänk. Lycka!


PS. Ni hittar även Happy Days på Facebook numera, in och gilla för uppdateringar!




Juninätter som dessa

 
 
Nätter som dessa, då vinden lagt sig till ro, när en tunn månskära är uppe och allt är harmonikst tyst och stilla.

Nätter som dessa, när skymningsrodnaden blir en vacker kuliss i sällskap av levande facklande ljus som brinner och läppar som fuktas av kylt sommarvin..

Nätter som dessa, med balkongdörren uppe som ett extra rum ut mot världen där tankarna kan vandra fritt.

Juninätter som dessa, de längtar jag efter mest hela året. 

Trevlig midsommar!

 
 
Önskar er en trevlig och glad midsommar redan nu, för imorgon tar jag mina skatter och åker ut till midsommarfirande med vänner i skärgården. Det kommer bli supermysigt! Önskar bara att solen vill vara med oss imorgon, hade varit en dröm att få ha denna marsipanbakelse till klänning på midsommar och blommor i håret. Men det lutar mer åt långbyxor och regnstövlar då prognosen säger stora tunga regnmoln och skyfall hela fredagen. Hur kommer ni att fira midsommar i år?

50-talsfesten



Visar här ett axplock godbitar från festen med 50-talstema enligt ert önskemål! Så snygga människor över allt, verkligen helt fantastiskt roligt att mingla runt och dansa hela natten lång med snygga 50-tals människor. För dansa, bugga och svinga runt gjorde jag tills livebandet gick av scenen på natten. Och limbo! Vi hade en limbotävling med o det gick ganska bra för mig, var med bland de sista i slutet. ;-)

Back in the 50s

 

Några snabbt utvalda bilder från 50-tals fotograferingen jag och min Cissi körde inför festen vi var på i lördags. Är helt kär i min klänning! Vi fotograferade oss vid en gammal tågstation och cruisade runt i min pappas Cadillac till festen. Oj, det finns så många många bilder från denna lördag. Vill ni se några från festen med? Jag får nog helt enkelt återkomma med fler bilder i så fall. Känner mig aningens splittrad just nu, jag har nämligen två bröllopsfotograferingar att jobba klart med, samt en fotografering i en cool trampbil med Nyponrosen (sneak peek finns på mitt instagram) från förra veckan och denna vecka väntar en gravidfotografering...! Var det någon som sa semester?!  Näpp, bäst jag jobbar på nu, ha en fin måndag! 


PS. Ni hittar även Happy Days på Facebook numera, in och gilla för uppdateringar!



 

En flirt med 50-talet

 

Åh nu är den här, denna efterlängtade lördag! Äntligen, ni kan inte veta men jag har i månader räknat ned till just denna lördag den 13:e juni 2015. Idag är det födelsedagsfirande utav en av mina vänner genom en stor fest med tema 50-talet. Jag har planerat min klädsel sedan dagen inbjudan kom och längtat o vävt in spralliga drömmar om att få uppleva ett decenium från en svunnen tid. Min klänning klickade jag hem från eBay och jag skojar inte när jag säger att den är som en ljuv dröm!! Det var på vinst eller förlust jag beställde hem den och när den väl kom, satt den som vore skräddarsydd åt just mig, längtar efter att få visa er.

Jag kommer att agera mingelfotograf till en början och jag och min vän Cissi ska modella lite innan festen med i våra outfits så förhoppningsvi kommer jag att kunna bjuda er på några fina bilder efter helgen. 

Hej lördag, nu kör vi!


(Bilder iPhone 5s)

Skolavslutning


Hand i hand mot skolavslutningen i nya sommarkläder



Han med fräknar på kinderna, kärlek i hjärtat och varm blick, den finaste pojke jag vet, slutade 5:an idag.


Min stora skatt! 


Med en avslutningsros som han gav bort till sin pappa. För två år sedan när han slutade 3:an gav han mig sin ros, förra året gav han sin syster rosen och nu tyckte han att det var pappas tur. Omtänksam som få!

Skolavslutning firas med glasstårta och jordgubbar hos oss, mysig tradition jag och barnen har startat senaste åren.

Golden hour light



Det finns något som jag verkligen älskar, ljus! Speciellt det magiska kvällsljuset på sommaren när solen står lågt och ger ett guldskimmerdis som är så vackert till porträtt. Vi gick till ängen precis utanför dörren o blåste önskeblommor mitt lilla hjärta och jag ikväll, i detta fantastiska motljus! 

Weekend i STHLM


 

Heeeej!

Long time no see, om ni inte följer mig på Instagram för då har ni hunnit att se lite av min weekend i Stockholm. Ja just det, jag gick på semester i fredags och startade upp den med att ta tåget till Stockholm direkt efter jobbet. Har hunnit med b.la Smaka på Stockholm, Fotografiska, restaurangbesök, oräkneliga fikastopp, flera mil shoppingpromenader, häng och lek i Humlegården, bus med min lilla bästis E på 2 år och kvällar av tokiga filmer med massa snacks! Hela jag ler ett stort fullmatad-med-glädje-i-hjärtat-leende efter en härlig weekend, att besöka min vän L:s familj känns alltid som att komma hem!

Vill ni veta något helt crazy? Jag tog inte med mig min systemkamera! Glömde faktiskt bort den i sista minuten packningen på fredagmorgon (jag är en sån som hatar att packa och skjuter upp det så långt som möjligt). Så jag fick nöja mig med mobilen, men det tyckte jag bara var skönt och roligt, att dels inte behöva släpa på extra kilon och dels för utmaningen i att ta bra bilder med mobilen, sånt tycker jag är väldigt kul!

Resan hem föresten, haha vilken action jag var med om! Fastnade i trafiken mot centralen när L skulle skjutsa in mig från Täby. Fick hoppa av vid Danderyds sjukhus o ta t-banan in city centralen. När jag kom fram hade jag 2 minuter på mig att med två väskor och shoppingpåsar i högklackat spriiiiiinga allt jag kunde till tåget genom folkmassor och trängsel. Kände mig som typ Carrie i sex and the city, den synen ungefär, haha...! Sån puls och adrenalin jag kände i magen, fy sjutton! Sprang uppför trapporna till mitt spår och där, 10 ynka meter framför mig åker tåget iväg, gah! Fick vänta en timme på nästa o köpa ny biljett. Ja men jag bara skrattade åt missödet och på tåget hem när jag väl kom på nästa, så fick jag en hel vagn för mig själv. Då satt jag och dansade loss till Lambada, blir alltid så danssugn och glad när jag hör den. 

Nu väntar lunch hemma hos Jenny med min lilla Nyponros, ha en skön o fin måndag! 

3 år som ensam mamma

 
Tro på det du känner i ditt hjärta och våga att prova gå dina egna vägar


Det är juni igen och staden har blommat upp i sprödaste grönska där fåglarna kvittrar lyckligt i trädkronorna både natt och dag. Denna försommarmagi då man kan njuta av hur en rosaaprikos skymning övergår i gryningsljus när gräns mellan natt och dag suddas ut är något alldeles speciellt. Jag vaknade upp imorse och kännde mig så tillfreds med livet och en glädje i att ha en lång sommar framför mig som ett väntande längtande lockande äventyr. Om två dagar tar jag semester och startar upp den med en helg när jag ska Smaka på Stockholm tillsammans med fina vänner. Jag har varit som ett brusande lyckopiller hela dagen och burit ett orubbart leende i ansiktet, underbart att få må så här! 

Jag tar mig tillbaka till en juninatt för tre år sedan fylld av ovishet om framtiden när jag satt där mitt i natten och plockade upp ur mina flyttkartonger i sällskap av ett glas rött. Jag packade upp i mitt nya hem, till mitt nya liv. Ett 14 år långt förhållande var över, jag hade klivit över till en annan värld jag aldrig sett mig hamna i, ett nytt liv som ensamstående mamma... Den här dagen hade jag fått nyckeln till min egen bostad, en nyckel jag fått när köpekontraktet skivits på tidigare samma dag och det var nu jag skulle försöka att gå vidare, men hur? Hur vet man vilka vägar man ska gå på när man är vilse? 

Jag minns att det skakade om många när jag gick ut öppet om skilsmässan och att jag skulle lämna mitt till synes "perfekta" liv där i nybyggda vita huset på höjden. Många av mina läsare hade varit med mig sedan radhusliv och mammalediga dagar till det nybyggda drömhuset granne med landet så jag kan verkligen förstå att det var överraskande. Speciellt eftersom jag inte var bra på att hantera situationen i bloggen. Jag kände mig sårbar och skör, visste inte hur jag skulle berätta om en seprataion framför så många läsare. Det fanns hårda uppläxningar i kommentarsfälten under denna tid, visst förstår jag att man reagerar men vissa gjorde otroligt ont att läsa. Det är inte ett val man gör över en natt när man väljer att lämna allt man drömt om. Men jag kunde inte längre trampa runt i skärvor av det som inte längre var, kvävd i min egen person och jag ville ge barnen en annan vardag än den som slukade oss. Man förändras så otroligt mycket som personer från tonåren till vuxen mitt i livet, jag tror att det var en av orsakerna till det som hände. Vi förändrades och vi ville inte åt samma håll, hur jag än försökte att gå bredvid så blev våra olikhter mer tydliga och det blev mer uppenbart att vår väg delat sig.

Ibland måsta man följa sitt hjärta och lyssna på vad det har att säga även om det bryter mot allt det man trodde på.


Nu denna junidag när vinden viner för fullt utanför fönstret och jag längtar efter att den riktiga sommarvärmen ska komma kan jag med säkerhet säga att jag har blivit en starkare, modigare och ärligare person än vad jag var för tre år sedan. Det har varit många svårigheter genom åren och nej jag har mått allt annat än bra. Men de har varit berikande med erfaranhet och hur många gånger jag än ramlat ihop har jag alltid rest mig igen, bestämt mig för att fortsätta att gå. Nu har jag funnit ett lugn i mig själv, en trygghet och glädje. Jag har blommat ut till en person jag önskat jag kunde vara så många år. Jag tror man kan säga att dessa tre år var vad som behövdes för att jag skulle kunna komma till den punkt jag är på idag.

Jag blir lite känslomässigt tagen nu när jag tänker tillbaka på mina händelserika intesiva senaste tre år och att det inom mig funnits ett envist ljus som aldrig slocknat hur mörkt det än sett ut. Det mycket tack vare att jag alltid haft personer runt om mig som fångat mig i fallen. Är oerhört tacksam för att jag har en så kärleksfull familj som ställer upp när det än behövs. Att jag har de bästa, roligaste, galnaste vänner som lockar mig till tårfyllda magkrampsskratt, galna upptåg och alltid finns där. Kollegor som sett mig dagar då jag bara vill gömma mig. Vad vore mitt liv utan er?? Tack för att ni finns!! Och tack ni som läser, för att ni gett mig kraft och tro på mig själv i era upplyftande kommentarer. 

Bäst jag slutar att skriva här nu, för ärligt talat så är jag på vippen o tjuta en sentimental skvätt. Ha en fin onsdag alla, kram och kärlek från mig! 

Svar på era frågor från bloggenkäten



Här kommer en samanställning av alla frågor ni ställde till mig i bloggenkäten! Enjoy!
 


1) Tycker du att det har blivit enklare med tiden att leva som ensamstående mamma?
-Att leva ensam med barnen är något jag känt mig trygg i från början. Men att vara själv de veckor jag är helt ensam är däremot något som jag lärt mig hantera med tiden. Jag är så otroligt sällskapsjuk och gillar att socialisera, så i början flydde jag ensamheten när barnen var hos sin pappa, försökte alltid var sysselsatt. Jag känner fortfarande så att jag väldigt gärna vill hitta på saker och älskar att vara spontan. Gillar att ha saker att se fram emot men har hittat ett lugn i att vara själv också. Så ja, på så sätt har det blivit lättare, för att jag hittat ro i mig själv nu och mår bättre än på många år. Men det har rent ekonomiskt blivit tuffare, har varit tvungen att gå ned i tid till 80% senaste året, så ur ekonomisk synvikel är det svårare.
 

2) Finns det några fördelar med att leva som ensamstående, något särskilt att hämta kraft ur? Leva som ensamstående har nästan blivit kultur idag, något många gör. 
-Ja, när jag har barnen är jag deras till 100 procent, då får allt det där som kan vänta gör det. Jag är närvarande och umgås mer med dem idag än när jag levde med barnens pappa. Då kunde jag vara disträ och försöka hitta egen tid mitt i familjelivet vilket inte var så lätt. Nu när jag lever varannan vecka livet är det enklare att balansera sin egen tid med barnens. Vi hittar på saker tillsammans och vi har massa roligt och mysigt för oss barnveckorna, vi har alltid roligt ihop. Det ger mig massa glädje och positiv energi! När nästa vecka tar vid tar jag fokus på mitt eget, då tar jag även en dag eller två av egentid och hämtar kraft i att bara ta det lugnt. 

Det stämmer att många lever som ensamstående idag, det har blivit en vardag vi är vana vid. Många av mina vänner med barn lever samma liv som mig, det gör det även enkelt att ta hjälp av varandra när det behövs och vi hittar på saker ihop både med och utan barnen. 

 

3) Vart vill du resa?  (Frågan kom upp två ggr)
-Japan under sakura perioden då körsbärsträden blommar, New York, Paris, bila genom USA, Marrakech, någon medelhavs ö... Alltså, vart vill jag inte åka? Jag är så ressugen att jag bara vill dra iväg vart som helst, nu på stört! Drömmer om att åka på en fotoresa och solsemester. Både storstad och sandstränder lockar liksom övergivna platser. Jag är spontan, vart ska vi? Vem hänger på? 

 
 

4) Hur går det med husdrömmarna? 
-Jag spanar på hemnet varje dag, men det är svårt att hitta mitt lilla hus med den vackra frukttträdgården, gamla plankgolv och eldstad om det inte kostar för mycket eller ligger lååångt utanför stan. Just nu har jag ingen brådska egentligen även om rastlösheten och längtan gror allt mer. Jag tror att det är som med kärlek, att när det är rätt så vet man. 

 
 
 
 
 

5) Vad har du för sommarplaner?
-Njuta av dagen! Jag kommer vara ledig i stort sett hela sommaren (jobbar bara 8 dgr!) men har inte planerat in någon resa eller liknande. Det kan bli en spontan sista minuten om sommaren fortsätter så som våren gör nu. Annars blir det dagsutflykter, midsommarfirande på landet, födelsedagsfest med 50-tals tema, bröllopsfoto, ev en roadtrip till västkusten med en vän och säkert någon vända upp till huvudstaden.

 

6) Hur får du de där underbara ljuset i alla dina bilder?
-Stor bländaröppning och motljus! Jag söker alltid efter det perfekta ljuset då jag fotograferar, älskar motljus, fotar oftast de finaste bilder jag blir mest nöjd med i motljus. 

 
7) Vad har du för drömmar inför framtiden?
Ett hus till mig och barnen, ett uppfriskande roligt jobb där jag får ut min kreativitet och så klart vill jag att kärleken hittar mig! Jag skriver att kärleken får hitta mig, för sjäv har jag helt slutat att leta. Tror mer att det händer då det händer. Fram tills dess tänker jag bara njuta av nuet och se till mina egna intressen.

8) Vad vill du jobba med?
Något kreativt, har varit nyfiken på Art director och att jobba med grafisk desig, reklam osv. Kommunikation, marknadsföring och kultur inom kommunnen vore med roligt! Är sugen på att starta upp eget och att ge ut en fotobok. Jag har massa idéer, är sprängfylld av sprudlande energi och kreativitet. Det gör mig tyvärr även 
splittrad och rastlös, har idéer och drömmar som drar åt olika håll. Skulle behöva någon som får ordning på den här kreativa konstnärssjälen som alltid vill så mycket på en och samma gång. Har så mycket skaparglädje inom mig som måste ut.
 
 

9) Vad tror du att dina barn kommer ha för intressen när de blir stora?
-Oj! Vilken svår fråga... Jag har faktiskt ingen aning. Pontus är väldigt omhändertagande med ett stort empatiskt hjärta, han ser de mindre och är väldigt bra med att finnas till hands för dem. Han sa en gång att han skulle vilja bli programledare för Bolibompa vilket skulle passa honom. Han är barnkär och har humor! Meja provar sig nog fram lite just nu, tror inte att hon har hittat sin "grej" ännu men hon är envis som synden och en vilja av stål, så hon kan nå långt i vad hon än tar för sig tror jag. Själv fann jag målandet och ritande väldigt ung och insåg att jag hade en talang för det. Men sedan slutade jag måla och rita när jag fann kärleken i fotograferingen under sista året på gymnasiet, så det kan ju ändra sig med tiden.

10) Kan man redan nu se att de har särskilda intressen, tex kreativa eller sport och så?
-Pontus är duktig på lego och kan sitta länge och koncentrera
t bygga efter ritiningar. Meja är intresserad av bokstäver och kan redan läsa och började lösa korsord som 4-åring. Ingen har visat intresse i sport mer än att Meja älskar att springa, hon och jag är ganska lika i att vi gillar att vara aktiva och röra på oss. 



11) Vore kul med en Norrköpingsguide med tips på ställen att besöka, har aldrig varit där men funderar på en tur i sommar.
-Åh, vilken rolig idé! Det måste jag försöka att få till! Tack för förslaget. 

12) Hur väljer du vad du ska publicera i bloggen? Vart går gränsen för vad som är FÖR privat för din del?
-Magkänslan! Om jag tvekar innan jag ska posta ett inlägg så tänker jag att om det inte känns bra i magen så låt bli eller rådfråga en vän. Jag försöker även utmana mig själv ibland att släppa på kontrollsprärren och tillåta mig vara mer privat. Jag hade jätteproblem med att utelämna mig själv för mycket förr. Jag skäms till exempel idag över hur jag hanterade skilsmässan i bloggen inför mina läsare. Från ena dagen såg man mig bo i vårt nybyggda hus och i nästa inlägg finna mig i vardagsrummet i min lägenhet, utan att ha berättat något om flytten innan. Det var en tuff tid som jag inte visste hur jag skulle hantera inför alla läsare. Hade varit mer öppen om det idag, det är inget man ska skämmas för, att livet inte alltid blir som man tänkt.

Men nu blir min nya resa tillbaka i 
Skapa positivt livsflöde offentlig och det är att verligen våga släppa på det privata för mig. Men det känns bra, det känns bra att visa sköra sidor och att jag genom min väg tillbaka kanske kan få andra att hitta egen energi. Drar min gräns vid barnen, delar inte med mig om så mycket om barnens privatliv mer än en vardaglig uppdatering från hemmet. Det var även den anledningen som gjorde att jag inte ville delta i Ensam mamma söker för två år sedan, jag hoppade av när jag kom in i slutcastingen då. :-)
 

Hello rainy day!

 
Hello!
Det piggar upp med en roligt paraply så här när regnet vräker ned. Det här är från lillans och min promenad till förskolan nu på morgonen. Men synen var nog ännu roligare på vägen därifrån, då jag var den som fick gömma mig under monsterparaplyet. Man kan alltid hoppas det lockade fram ett och annat roat skratt av de jag mötte. Bästa medicinen gråa dagar, mota bort det med humor!

RSS 2.0