Gränslandet i vinterskrud

Hästar i hagar 5 minuters väg från hemmet

Vägen som leder hem


Takkrona


Idag blev det bara att jobba en halv dag innan jag gick hem och bytte av mannen i vabbandet av febrig dotter. Tog en uppriskande o kylig prommenad hem på ca 1 timme, vädret underbart o snön gnistrade likt små kristaller. Sol i ansiktet och härlig musik i öronen, log för mig själv där jag gick och kände lyckliga vårkänslor i kroppen trots vintern.

Sitter nu med sovande liten Nyponros i famnen och kom på att jag skulle visa er takkronorna som hittade hem förra veckan. Tänk att min efterlysning här i bloggen kunde ge sånt snabbt resultat! Så otroligt glad och tacksam att jag grep det sista halmstråt och frågade mina läsare om hjälp då jag inte kunde komma längre själv i min jakt, tack vad ni är underbara som erbjöd er hjälpa till och framför allt tack till Helena som såg till att två bland de sista som fanns kvar i hela landet kom hem till mig. Vill även tacka två av hennes kollegor som hjälpte till på traven, deles den snälla platschefen som vandrade in och köpte dem på varuhus i Helsingborg och dels kollegan som sedan transporterade upp dem till Stockholm för vidare levernas med Schenker till mig i Norrköping, tack!!

Här i taket ska de hänga, men i mitten så klart så det blir att justera upphägningen sen. Taket ska målas vitt med så småningom. Allrummet är ännu lite avskalat som synes, gardiner ska upp o lite tavlor på väggarna. Svårt o ge en rättvis bild nu när det inte är klart, men det kommer att bli toppen!

Pierre Robert

 

Tävla om sportset från Pierre Robert!!

 

Hej på er denna sköna söndag! Ville bara visa mitt nya fina svarta sportset från Pierre Robert och påminna er om att skynda delta i tävlingen som avslutas nu på tisdag där ni tävlar om att vinna ett eget set i valfri färg. Jag är själv supernöjd med mitt egna fina set, det här är skön kvalité med genomtänkt, funktionell och snygg design! Kommer bli en riktigt toppfavorit när jag tränar!

That's amore


Vackra färgsprakande ranunkler i vårt kök, bakom skymtar man grafisk tavla "That's amore" design av mig. (Designen på tavlan är Copyrightskyddad)

 

Bjuder på en färgglad klick i form av blomster så här denna lördag och hoppas de fina färgerna ger er lika mycket positiv energi som det väcker hos mig! Kan inte få nog av vackra ranunkler, de är helt klart min favoritblomma! O när jag sprang på denna fina färgsprackande bukett var den bara tvungen att flytta hem till oss. Har fått stort begär av glada fäger nu så här i sluttampen på vintern, det värker av vårkänslor i mig som vill blomma ut, knallgult och chockrosa är härligaste färgerna just nu, gäran i kombination med varandra! Jag är till och med inne på att köpa vårens måste, chockrosa jeans! Kan man ha en knallgul tröja till tro? ;-)

 

Här på bilderna hänger förresten husets än så länge enda tavla, som jag själv designat. Fick så glad respons på tavlan när den var med på ett hörn i julas så jag tänkte bjuda på lite fler bilder idag. Har föresten många väggar kvar att fylla med tavlor och fotografier som ni ng förstår, typ alla. Många kommer vara mina egna alster som får pryda hemmet, tycker om att kunna lyfta in personlighet i sitt hem på så vis. Så nu gäller det att börja skaffa ett gäng ramar och framkalla bilder så det inte är så kalt och trist allt för länge till, så roligt att planera inredning!


"When the world seems to shine like you've had too much wine That's amore"





Önsar er alla en happy weekend!!

Happy feelings!

Har positiva känslor med mig från den här dagen. Från vinterpromenader, dunigt tätt snöfall, reafyndandet av en härlig chockrosa adidaströja, fina fototillfällen både inne och ute, nyköpt bukett underbara ranunkler i pigga färger, bra möte i skolan, massa kärlek från mina barn, grymt fina kommentarer från fantastiska läsare, takkronorna med vita pärlor har anländt (!!!) och trevlig samt god födelsedagsfika hos mina föräldrar.

Drömmer inredning

 

Tycker brickbord är så fina, denna från danska Tine K är nog vackrast av dem alla! Drömmer om att låta den flytta in i vardagsrummet framför soffan en dag... Spara spara... Mer fint till hemmet som gärna får flytta in är vackra artprints från Hagendornhagen. Både tavlor och brickbord finns att köpa hos Blackballoon förrsten om ni själva är nyfikna.

 

 

Hej söta!

 

Nu ska jag ta det lilla lugna i dagarna två har jag tänkt, för att få ordning på min hals och vila stämbanden. Har man ett serviceinriktat jobb med dagliga kundkontakter är det inte lätt att kurera en värkande hals och speciellt inte när man knappt kan prata. Så tysta leken börjar nu! Skönt att dator och internet finns så man kan skriva i alla fall.  Nu ska jag ut och ta en nypa frisk luft. Blir en kort sväng med kameran och se om det finns några hästar i de vintervita hagarna här utanför att fotografera idag. Sen blir det nog lagom att värma sig med soppa till lunch när jag kommer in igen.

 

Kramar så länge!

Taggigt

 

Vakert på vägghyllan i köket står taggiga grenar jag plockat in från naturen. Inte lika vackert men dock taggigt känns det i halsen, det känns faktiskt inte alls bra. Har en känsla av att jag inte kommer kunna prata på ett par dagar nu och att jag får ta det lilla lugna hemma. Men typiskt nog har jag ju så mycket inplanerat, varför detta elände just nu? Möte i skolan imorgon, födelsedagsfika på eftermiddagen och 90-tals fest i helgen är lite av det som står i kalendern. Elände!

 

Nu vämer jag mig en kopp och kryper in under en varm filt, trevlig kväll!


Tack hälsar lilla bagerskan!


Men åh, ni är väl för söta!

Lilla Nyponrosen niger och tackar för de fina hälsningar som kom in efter att jag visat hennes fina cupcakes. Därför bjuder vi på lite bonusbilder eftersom de var så populära, här är lite "behind the scene", varsågoda!




Ps, förkläden från Åhlens

Back to vardag


Mot dagis!


Nu har vi startat upp en ny vecka med nya spännande utmaningar och oskrivna blad att fylla. Jag börjar vardagen med att värma mig och halsen med varm choklad då jag dragit på mig en egen förkylning nu.

Hoppas er nya vecka börjat på bästa sätt!


Fotograferingar!


Jag uppdaterade visst min fotoblogg hela 4 ggr i förrgår, kors i taket! Den brukar jag ju bara uppdatera en gång i månaden typ för att jag inte hinner hålla den lika aktiv som Happy Days. Har fler fototillfällen att visa så fler bilder kommer fortsätta att trilla in när tiden räcker till, titta gärna in om ni vill.


Att för mig okända personer runt om i landet mailar mig flera gånger varje vecka och eftefrågar mig som fotograf, det är ju helt amazing! Nu har jag ju inte möjlighet att ta alla förfrågningar då jag bara fotar i liten skala på min fritid. Men det får mig att inse att om jag ville satsa helhjärtat på min fotografering så skulle jag nog banne mig klara det och kunna nå långt, jag tror det! Det känner jag nämligen i hjärtat, hoppas det inte låter skrytsamt... För gör man något man brinner för, något som betyder så mycket och ger en så otrolig lycka och tillfredställelse så kan man ge allt och lite till! När jag är bakom min kamera så känner jag att jag är på rätt plats i livet, så enkelt är det!

Men även om det känns så rätt där bakom kameran så vill jag inte hamna i ett ensamt fack stämplad enbart med titeln fotograf. Har fler mål och planer för framtiden som jag hoppas kunna spinna vidare på där jag kan använda min kreativitet och konstnärliga sida tillsammans med fotografering. Vi får se vad det blir av det så smånigom, vad jag kan knyta ihop för paket!

Date med Hamilton




Början av lördagskvällen har spenderats i en biofåtölj tillsammans med Hamilton på vita duken. Bredvid mig Darling så klart och en stor popcorn som vi delade på. Mysigt att komma iväg på en biodate, inte ofta man får tid som par i familjelivet. Vi hade fått biljetter av fina vänner som var tvungan att inlösas nu och tack vare mina underbara föräldrar som kunde rycka in snabbt och passa barnen ett par timmar kunde vi komma iväg.

Vart jättepositivt överraskad av filmen, satt på helspänn och fick hjärtklappning emellanåt. Men smaken är som bekant delad, i hissan efter bion fick vi höra från tre 50+:are att det var rena skräpet och att de var glada att de inte betalat för att se den. Vi tappade hakan både jag och Darling och undrade om vi verkligen kom ut från samma salong? För vi var eninga om att den var klart sevärd och bra. Härligt tempo, bra story och man vart fängslad. Sen uppskattade jag att de råa scenerna inte var milslånga för jag gillar inte när det blir för våldsamt, då vänder jag gärna bort blicken. Det jag fastnade mycket för var även det snygga fotot, grymt bra och fängslande! Jag är lite skadad så där då jag ständigt använder mitt bildseende i mitt fotograferande, tänkte på alla vinklar, ljus, bokeh, detlajer osv, väldigt välgjort och det jublade i mig! Jag fick en kick och var inspirerade att ge mig ut o leta nya motiv att fotografera. ;-)

Nu tänds brasan här hemma och barnen är nattade, fortsätter lördagen med en lugn myskväll med mannen.

Kram och trevlig lördag!

Cupcakes by Meja

Det vart inte bullbak som jag skrev tidigare i veckan, istället blev det cupcakes made by Meja. Tjusigt tycker jag, och goda mmm...! Tycker ni förresten inte det är sött hur vi matchar i likadana förkläden? Det var en varsin julklapp vi fick, helt oplanerat att vi skulle få likadana. Jag köpte den lilla till Meja och min fick jag av min mormor utan att hon visste om vad jag köpte till Meja. Så tokigt roligt, det var ju perfekt!


Är glad över att det är fredagsmys i sikte nu, vi satsar på grillad kyckling ikväll, en riktig fredagsklassiker som alltid fungerar. Nu vill lillan ha min uppmärksamhet, en kinkig dam idag... Men så är det ju när man är sjuk, då får man skämma bort sina små med extra mycket mys. Ha en fin fredag, vi hörs!

Barnvagnspromenad i snön



Från vår vintriga promenad idag. Meja ville ha solbrillorna på när vi skulle ut, favorit accesoaren just nu hos denna lilla coola donna. Hennes "bebis" skulle så klart också följa med, så ut med sulkyvagnen och fram i den puderlätta snön. Det blev en lagom kort sväng ned till ena hagen och vinka till hästarna, älskar att ha naturen runt hörnet! Tänk att vi skulle hamna på denna vackra plats! Mitt i gränslandet mellan stad och land...

I det enkla bor det vackra


När granen åkte ut vart hörnan lite tom, så en fåtölj bredvid "julgranskorgen" fick ta plats. Enkelt, men jag gillar det. Har planer om att ha ett stort högskåp där sedan, men har inte sprungit på det "rätta" ännu. När det gäller mig och inredning får saker gärna ta sin tid, är det inte ögonblicklig förälskelse låter jag hellre bli att köpa en möbel eller inredningsdetlaj, vill inte inreda med första bästa pryl jag hittar bara för att man kanske behöver en. Det förklarar även varför sovrummet som jag berättade om igår inte är klart ännu. Jag behövde lite tid på mig för att fundera ut vilket spår det skulle inredas i och nu har jag hittat rätt känsla och inspiration, så nu är det bara att köra på och leta upp rätt grejer med.

Lillan och jag är hemma idag med, tanken var att vi skulle återgår till vardagen idag men så hade hon feber och svettningar i natt igen, så det fick bli en extra hemmadag. Solen skiner ute och nyfallen snö har lagt sig eom ett tunt täcke över landskapet här utanför, tror vi ska ta en nypa krispig frisk luft nu, kramar!


Onsdag hemma

En av mina absoluta favortiblommor är denna "lilla groda" Ranunkel. Köpte med mig två hem igår som snart kommer att stå i full blom.


Sitter hemma med liten sjukling i knät, har vabbat lilla febriga Nyponrosen sen i måndags. Dessa ständiga förkylningar som går runt denna årstid. Nu har febern försvunnit i alla fall så får se hur hon mår idag, om hon piggnar till eller om man blir hemma veckan ut. Så senaste dagarna har det varit glass och bolibompa för hela slanten hos oss.

När man är hemma får man även lite tid över att gå runt och städa och fixa. Börjat funderar på kommande inredningsprojekt i huset, har blivit inspirerad att ta itu med vårt sovrum. Fått lite idéer som jag vill jobba vidare på, vad rolgit det är att planera sitt hem! Och vårt sovrummet som det är just nu är verkligen i behov av piffande. Ska invetsera i både möbler, textilier, inredningsdetaljer, blommor och lampor, ja allt behövs! Vet ni hur vi bott sedan vi flyttade in i september? Jo med kala vita väggar och resårmadrasser på golvet, varken mer eller mindre, väldigt bohem! ;-) Så ni förstår nog att jag är sjukt taggad nu att sätta igång.

Hörde just en ljus liten röst som sa att hon var sugen på bullar, så bullbak med lilla fröken står näst på tu för dagen.

Kramar

Efterlysning av takkrona!!


Jag behöver er hjälp!

Det finns en förälskelse som jag inte kan släppa, som jag vet kommer bli helt underbart vacker hängandes från ryggåstaket i vårt allrum. Nämligen denna vita takkrona Elisabet (Nr: 42679290) med pärlor från Åhléns. Den är utsåld i Norrköping och jag har varit i kontakt med både personal i butik och över kundservice. Informationen jag har fått säger att det tyvärr är en utgående produkt hos dem. De kan inte beställa in nya, skicka mig några eller skicka mellan butiker, de hänvisar till att det finns ett fåtal kvar på följande orter att köpa på plats:

Ludvika, Värnamo, Helsingborg Kullagatan, Uppsala, Västervik, Helsingborg Södergatan, Halmstad och Ängelholm har ett lagersaldo på 2 st vardera.

Skanstull, Östermalmstorg, Fridhemsplan, Vällingby, Trelleborg, Bollnäs, Visby, Jönköping, Lund, Kristianstad, Trollhättan, Avesta och Kista ser ut att kunna ha 1 vardera.

Vet någon fin läsare om dessa finns att köpa någon annan stans? Eller finns det någon som vill sälja av med sin/sina eller någon som har lust att hjälpa mig köpa två och skicka? De kostar enligt hemsidan 199 kr/st, frakt står jag givetvis för!

Lämna en kommentar eller maila mig direkt på josefin.landhagen@gmail.com


Uppd kl 17:39
Åh åh åh!! Vet ni, min efterlysning har gett reslutat! Tack alla rara som erbjudit sig att kika efter takkronorna i butiker runt om i lndet, uppskattar verkligen ert engagemang och hjärta att göra det för mig. Men nu behöver jag inte fler som erbjuder sin hjälp, jag har jag fått napp!!

Nu finns det nämligen två takkronor som ligger och väntar på mig tack vare en helt fantastisk handlingskraftig och godhjärtad kvinna som jag inte kan tacka nog, du är underbar Helena! Jag är på små moln just nu, tack tack tack snälla du!!

Nu ska jag ut på årets första PW med ett stor leende på läpparna, lycka!

Tävling, sportset från Pierre Robert

Artikeln med mig från i somras, då var jag hurtig powerwalkande blondin på löpsedeln.


Kommer ni ihåg när jag puffade för träningsformen powerwalking i somras i en av de stora kvällstidningarna? Nu till våren vill jag komma igång med träning igen, få upp konditonen och stärka musklerna i kroppen. Så nu tycker jag att det börjar bli dags att plocka fram gympaskorna och ta sig ut. Jag brukar alltid börja lite smått med längre powerwalks innan jag drar igång med löpning, tycker det är så skönt och komma iväg en sväng och röra mig till peppande musik. Att träna i fina träningskläder är också extra roligt,  därför ser jag fram emot ett nytt set med kläder från Pierre Robert som anländer inom kort.


TÄVLINGSDAGS!!

Och vet ni? Jo jag har exklusivt för min blogg fått möjligheten att tävla ut ett likadant set bestående av Sport Hipster + Sport Top från Pierre Robert som jag själv väntar. Allt som krävs för att delta är att lämna en kommentar i detta inlägg där du svarar på följande 3 frågor:

1) Var finns ditt närmsta försäljningsställe av Pierre Robert Sport Collection?
(Svar kan du hitta här)

2) Vilken färg önskar du på mitt set om du vinner?
(Alla färgerna hittar du här)

3)
Ge ditt bästa tips för att komma igång med träning:

Som ett plus i kanten för en extra lott får man gärna gilla inlägget på bloglovin och/eller berätta om tävlingen i sin blogg/facebook!


Lycka till, tävlingen avslutas tisdag den 31 januari.

Happy Friday!!



Nu räknar jag ner till ledigheten, snart "smäller" det. ;-)


Fredagskänslor i kroppen bubblar, snart väntar en lång härlig helg framför oss med massa mys! Har även ett möte inför en kommande fotografering inbokad, ska bli roligt att äntligen träffa en bloggvän irl! Hoppas att vädret vill vara med oss i helgen, dels för möjlighet till lite fotoprojekt men även för att man alltid blir lite piggare av sol i sinnet, håller ni inte med? Längtar även efter att få komma igång och röra lite på mig, ge mig ut på en lååång PW på våra landsvägar med sol på näsan och pigg musik i öronen...

Önskar er alla en fantastiskt happy friday, hoppas att ingen drabbas av otur denna fredag den 13:e, peppar, peppar!

Kram


Vårkänslor

Idag tittade solen fram och jag fick en känsla av vår, solsken är ett lyckopiller! Längtar efter att få se vårblommor leta sig fram i rabatterna, men det lär nog dröja länge än, så i väntan bjuder jag på dessa bilder från förra våren.


A joyful heart is the inevitable result of a heart burning with love.


Jag har fått dille på att toppa min yoghurt med frysta bär ovanpå, mmm! Fräscht och gott som godis!

 

Godmorgon alla denna tisdag!


Blir en kort arbetsvecka som jag startar igång nu, skönt o mjukstarta med en ledig dag som vi hade igår. Man blir lite bortskämd när man har ledigt och bara få pyssla i hemmet med sånt man gillar. Som att jobba på egna projekt med möbelrenovering, fotoredigering, blogguppdatering och så klart njuta av tid med familjen... Skrota runt i pyjamasen hela dagen om man så vill, bara gå ut en promenad på landsvägarna för att få frisk luft och annars kunna stänga in sig totalt med sitt och sina. Få njuta fullt ut av det lyckliga i livet, det som är medicin för själen och som är att ladda batterierna med kraft och glädje. Jag skulle kunna leva så här varje dag om jag fick chansen...! Vem skulle väl inte det?


Hoppas att er vecka startat på bästa sätt, kramar!


Skapa bildspel i Windows

Igår när jag satt och utforskade Windows alla möjligheter med min Asus som jag testar och recenserar genom Microsoft-panelen kom jag på ett roligt projekt som jag nu har påbörjat. Jag ska göra ett bildspel och spela upp genom livestreaming från min datorn till en TV. Det är ju perfekt att ha i bakgrunden på bröllopsfesten vi ska ha i sommar, något som gästerna kan titta på och ett kul inslag att ha med våra bröllopsbilder då.

Det finns många smarta lösningar i Windows 7. När jag satt och tänkte på hur jag skulle göra mitt bildspel kom jag fram till att man antingen kan göra det genom Utforskaren, eller som ett automatisk bildspel som startar med skärmsläckaren eller så kan man göra det lite mer avancerat med att lägga in texter, effekter och tidsinställningar via Windows Movie Maker. Jag kom snabbt fram till att jag kommer använda Movie Maker för att få möjlighet att påverka bildspelet in i minsta detalj eftersom jag gillar att få till det där lilla extra.

För att spela upp bildspelet när jag är klar i Windows Movie Maker behöver jag inte bränna data på en skiva eller lägga över på usb, jag kan enkelt istället strömma bildspelet till en tv med funktionen "Spela till" i Windows Media Player som finns i Windows 7. Detta är en praktisk lösning där man genom en trådlös funktion kan dela media mellan datorer i hemmet men även kan skicka media från datorn till en enhet i hemmanätverket som TV:n eller stereo. Smart!

Ps, vill bara påminna om sista chansen nu att tävla om en Windows-PC från Sony samt Office 2010-paket och en HD-webbkamera!

Artikeln med mig i tidningen



Så här såg reportaget ut, en helsida och lite till. Vill även passa på att tacka för all positiv respons på artikeln som jag fått, vad gulliga ni är. Även roligt att upptäcka att jag har så många läsare bland mina "grannar" och boende i närområdet, kul ni hittat hit in och och vill hälsa. Hej, hej! Ni får gärna vinka lite om ni tar promenadstråket förbi så jag ser vilka ni är. :-)

Nu kan du som inte har tillgång till tidningen även läsa den direkt på hemsidan:
Reportage om mig och bloggen Happy Days

Broccoli och ostsoppa med räkklämma


Vi provade här om dagen ett nytt recept, broccoli och ostsoppa serverad med räkklämmor. Tycker det var ett inspirerande recept, kanske lite för mild i smaken så nästa gång ska jag ha i lite mer sting med en smakrikare ost samt lite mer vitlök. Tänker även byta ut räkklämmorna med varma rostade vitlöksbröd.

Så här lyder orginalreceotet hittat på Ica:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
12 dl grönskasbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g fryst broccoli
4 dl lätt créme fraiche
2 dl riven ost
salt och peppar
Skalade räkor ca 300 g
3 msk hackad dill
4 st mjuka tunnbröd

Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök
2. Koka upp buljong, lägg ned lök, vitlök, broccoli. Koka 5-10 min under lock. Mixa soppan med stavmixer. Rör ned 2 dl créme fraiche och osten. Låt soppan bli varm. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda räkor med 2 dl créme fraiche och dill, fördela i tunnbröden och rulla ihop.
4. Servera soppan med räkklämma.




Morgonstund med trevlig läsning


Frukoststund med härlig läsning, tycker artikeln med mig bara vart så fantsatiskt välskriven, tack snälla NT!


Godmorgon säger jag som är lite sen i starten denna lördag, sitter med frukosten nu som först och bläddrar i förrgårs Norrköpings Tidningar med en fin artikel, den om mig och min blogg Happy Days. Jag ska visa er mer sen, för det är ju inte alla som har tidningen. Ska hålla utkik efter om reportaget landar på deras hemsida med så att ni runt om i övriga Sverige och världen (för jag har flera läsare utomlands med) kan få ta del av artkelen. Förresten, måste bara dela med mig av mer trevlig läsning, möttes av en så härlig kommentar nu på morgonen som får mig rörd, tack fina Elin, hon skriver så här:

Postat av: Elin Sigvardsson

"Jag har haft en HELVETESnatt på jobbet (jobbar som sjuksköterska på sjukhus i Gbg), och på bussen hem tänker jag att nu måste jag läsa nåt som gör mig på bättre humör. Det självklara valet blir din blogg. Jag älskar den och hur du arbetar för att hålla den positiv och med hopp, trots att allt kanske inte är tiptop bakom kulisserna. En stor eloge till dig, Josefine och ett stort tack för att du skapat denna oas.

Och post-it lapparna på datorn har jag sett förr, men inte att man kunde flytta dem eller ändra färg och organisera. Det ska jag också börja med. Jag som är så förvirrad jämnt skulle sannerligen behöva det.


Stor kram och glad lördag på dig!"

 

Nu ska jag ta del av vad dagen har att erbjuda, önskar er en härlig lördag vänner, stora kramar!


Kom ihåg, med Windows!

Jag är en sån där riktig planerare som gör listor efter listor och har kalendern fullspäckad, det är mycket som ska kommas ihåg...

O vet ni vad jag upptäckte som passade mig som handen i handsken när jag utforskade min nya Microsoft-PC? Jo, man kan ju faktiskt sätta postit-lappar på skärmen i bakgrunden, wow! Love it! Jag diggar även det faktum att man kan välja färg på lapparna, då kan jag grupera och organiser alla kom-i-håg på ett bra och praktsikt sätt, kanon! Det här är ju perkefkt, så löjligt lycklig man kan bli över att ha kommit på en så "enkel" sak som kommer underlätta vardagen så mycket i fortsättningen. Här postas det lappar som aldrig förr!

Gissa middagen?

Vad åt vi till middag idag, ledtråd? En sann fredagsklassiker som aldrig slår fel, brukar även göra den som en pizzavariant och en gratängvariant. Kan väl inte vara allt för svårt o litsta ut att det är taco vi mumsat på va?


Nu ledigt!

Tänkte visa en fin idé jag fick med mitt halvmånebord som jag provade här om dagen, Voilà så vart det en trevlig arbetshörna där jag kunde slå mig ner för att testa nya Ausus! Mer recensioner om datorn jag använder genom Microsoft-panelen kommer snart!

 

Hej fredag, fast det är torsdag! Idag är en så knasig dag då allt känns som fredag och man går totalt upp i ledigheten som det vore fredag. Ska bli så skönt med långhelg, har så många stora som små projket att bita tag i som jag sett fram emot länge! Idag var även en annorlunda dag då jag plötsligt vart lokalkändis på gatorna och folk jag inte brukar prata med har kommit fram och hälsat. Trevligt! Men varför? Jo idag var jag på en helsides (o lite till)-intervju för Norrköpings Tidningar ang min blogg Happy Days! Jag har inte tidningen själv hemma men lovar er lite bilder på reportaget imorgon så fort jag fått hem en. :-)

 

Ha en fin fre...eh torsdagskväll!!



Ljusa drömmar


Nyårsdrinkar med frysta bär, vackra att titta på och mina helt alkoholfria. Häll bara upp ofärgad dricka (typ sockerdricka eller cider med valfri %-sats) och tillsätt de frysta bären för en fräsch och kall drink.

 

 

Heeej vänner!

Läget hemma på Höjden just nu är...lugnt! Förutom att granen intill mig försöker att klä av sig själv, julkulorna trillar ned den ena efter den i en barrig hög på golvet med små dunsar som får mig hoppa till i tystnaden som annars råder i huset. Antar att den vill tala om för mig att den är redo för att åka ut i helgen, för då ska julen ut,  nu vill jag ha in vår i hemmet!

Drömmer om våren och fortsätta inreda hemmet i ljusa toner, ställa fram frächa blommor på bordet och njuta av längre dagar! Det som är minus med vintern är mörkret, mörkt när man går till jobbet o mörkt när man kommer hem, svårt att fånga vardagen på bild när ljuset inte är så optimalt. Därför får ni vila ögonen på min fina nyårsdrink ikväll istället för en dagsfärsk bild. Men om bara en dag är jag långledig igen, så då ska jag passa på att utnyttja tiden till max med min kamera!

Förresten, det händer en del på hemmafronten nu, vårt allrum på övervåningen har börjat inredas, köpt ny soffa för bröllopspengar, en vit!! Vi får se hur länge den är vi med barn i huset... ;-) O takkronor har jag bestämt för att sätta upp två stycken i taket där, vi har ju rätt högt upp iom val av ryggåstak i allrummet så det kan nog bli finfint! Har spanat in två alternativ, vi får se vilken det blir.


Ha en fin kväll!


“Kindness is like snow - it beautifies everything it covers”


Är så glad över att vi hann med en aktiv utedag i snön igår hela famijen. Idag har regnet smattrat på fönstret och det lilla avsmalnade snögubben på tomten är det enda som vittnar om att vi igår levde i en vit värld.

 

 

Känner mig så otroligt laddad så här 2 dagar in på 2012, jag är peppad och det känns som ett lovande år som redan börjat på bästa sätt. Fått flera roliga erbjudanden, bland annat bara idag fått 5 förfrågningar om fotojobb, positiv feeling!! Kommer även under året att påbörja ett nytt uppdrag på mitt ordinarie jobb om jag se fram emot, det kommer i sin tur periodvis innebära mer kvalitétstid med min familj och mer tid och möjlighet att utveckla bloggen till den lifestyleblogg så som jag vill ha den. Jag fyller även 30 år i februari, det ska väl med firas på något vis... Hoppas jag får ett sånt där amerikanskt överraskningsparty så jag slipper styra upp det själv, haha... ;-) Ja som ni märker har jag stora förhoppningar och en stark tro på 2012, det här kommer bli ett sjutusan bra år!


Bra start på 2012!


Vilken härlig dag på nya året, allt så underbart det bara kan tänkas bli! Börjar med en sovmorgon till 11 och blir  serverad frukost på sängen, tack Darling! Ett oväntat kraftigt snöfall överraskar oss därpå och täcker hela världen där utanför i ett vitt dunigt täcke. Lyckopirr i magen när man ser hur vitt och vackert allt blir!

Vi tar en mysig utflykt till änderna vid Åbackarna och matar dem med bröd medans snön yr runt omkring oss. Glädjetjut och bus på barnen, vilken härlig vinterdag vi fick! När vi kommer hem värmde vi oss på en fårpläd framför brasan med varm choklad. Men så fort vi värmt upp oss drog vi ut i snön igen hela familjen och busade runt i snön på tomten. Det blir snögubberullning och pulkaåkning i backen intill huset. Vi blir ute enda tills skymningstimmen och lamporna på gatan tänds innan vi går in och mättar magarna med egenlagad tacopizza (klicka in på länken för mitt recept). Nu resten av kvällen blir det soffmys med maken, vilken härlig start på 2012 vi fick!



RSS 2.0