Frukost på terassen

 
 
Frukosten på terasse från en varm solig dag i början av juni när vi tog den första och hittills enda frukosten ute. 
 
Så här har längtet sett ut under den kalla mörka årstiden, att få duka upp till frukost utomhus! Men denna sommar har varit rätt kylig i luften hittills så det har bara blivit ett tillfälle. Men det får det bli ändring på tycker jag! Nu när vi har semester här hemma vill jag börja dagarna så här jämt, om man får! 

Prästkragar i ljus och mörker

 
Här kommer en hel drös med bilder på våra prästkragar i trädgården, älskar att fota blommor! Så ber lite om ursäkt för att jag slänger in en hel drös med blombilder nu, som är snarklika. Men kanske finns det någon ni gillar?
 
 
 
Fotade prästkragar i dagens sista ljus, innan den sista strimman som sträkte sig in på tomten försvann. 
 
 
 
Samma prästkragar några dagar senare när de slokad i regnet. Är det inte vemodigt vackert så säg?

Gammalt köksskafferi

 
Ett gammeldags skafferi i vårt hus
 
Om det är något jag längtat suckandes efter sen unga år så är det ett charmigt klassiskt gammalt skafferi, ett sånt som man går in i som har fina hyllplan att fylla med finsaker och godsaker. När vi var på visning av vårt 30-tals hus så fanns det ett skafferi som en bonus vi inte hade räknat med! Förstå vilken osannolik lycka att pricka in i princip allt som vi hade på önskelistan för ett hus och att det blev vårt! 
 
Skafferiet var dock lite sorgset, som om det glömts bort och inte hade fått den kärlek som det förtjänade. Så vi tog oss an renoveringsprojekt köksskafferi nu under sommaren. Jag och Nyponrosen målade om invändigt, vi lät den spontade panelen som tillför så mycket charm vara kvar. Sen fick sambon såga till och sätta upp nya hyllplan som jag målade. Vi har lagt in ett nytt golv nu också, det får jag visa er vid senare tillfälle. 
 
Firarbrickan med jordgubbar doppade i choklad ställde jag in som en överraskning när sambon gick på semester. Hade samtidigt passat på att ställa iordning och inreda utan att han visste. Så det blev en glad överraskning när han kom hem. 
 
Men så fint det blev! Nyp mig i armen! Håller ni inte med!?
 
 

Sommarregn

 
Det är inte alla dagar på sommaren som är soliga, det vet vi allt som bor i Sverige. Men man kan ha roligt ändå! Kameran bör tas fram i alla väder, främst i vardagen och inte bara när det är speciella tillfällen. Att fånga barnens uppväxt och lek, det är minnen för livet. Som förhoppningsvs kommer att uppskattas av dem när de är större. För mig är det iallafall väldigt betydlesefullt och av stort värde att få bevara alla ögonblick jag upplever med de små. 
 
Och visst kan det bli fina bilder även i de mest trista väder? Jag fullkomligt älskar att fota i regn och speciellt lekande barn som har kul i vattnet. Det kan bli de mest fantastiska bilder! 

Semester, renovering och camping

 
Bilder från igår ute i vår trädgård. 
 
Vi har en första semestervecka och har än så länge hållit oss på hemmaplan med lite småpill och fix i huset. Det är platsbyggda skafferiet som har fått en uppfräschning (bilder kommer), sonens garderob som äntligen ska bli klar samt en del lister här o där i köket som blivit kvar, som alltid! Är det inte märkligt så säg hur en lång tid det kan ta att få dit de mest enkla saker? 
 
Men vi har tänkt oss att åka iväg på en del närliggande resor ändå nu i semestertider. För vi har en så fin campingbil där man sover i tält på taket, hur coolt! Så vi är väldigt nyfikna på att få uppleva det. 
 
 

Lilla trädgårdsmästaren

 
 
Lilla trädgårdsmästaren här hemma i vår trädgård.
 
Hittade den söta vattenkannan på loppis i veckan och det blev en stor favorit direkt, hon släpper den inte! Just loppisfynd är något av det roligaste, när man springer in i oväntade fynd. Några som kanske får helt nya användningsområden eller nytt utseende.

Har du loppat någon fin skatt i sommar? Eller kan du rekommendera en bra loppis att lägga på minnet inför hemestern? Länka gärna om möjligt. Vi har inte spikat våra semesterplaner än men vi kommer att åka runt i Sverige på roadtrip. Så alla tips tas tacksamt emot, kanske planerar vi resan just efter loppisar? 
 
Kram och ha en fin fortsättning på veckan! 

RSS 2.0