Nej nu dunkar vi igång lördagen tycker jag!


Gomorgon lööörda! :-D


Startade lördagen för någon timme sedan och har just nu en förmiddagstrött liten dotter i famnen som inte vill att jag sitter vid datorn. Så jag ska försöka att inte bli långdragen. Idag är det min namnsdag (Elin) och ikväll väntar födelsedagsfest för en av mina finaste vänner, Singing Bee-Linda! GRATTIS GUMMAN! ;-D Har laddat kylen med en flarra skumpa att ta med o festa på, hihi! Happy Day!



Vaknade förresten av en mardröm inatt, den handlade om bloggdesign o att bli kopierad samt lurad. Mådde illa när jag vaknade, såg fortfarande bilden ur drömmen av min design upplagd på annan blogg men lite omgjord och signerad av en annan person... För er som nyligen hittat in till denna blogg som är ganska färsk kan jag passa på o berätta att jag egentligen har bloggat sedan -06 (fast då bakom lås). Men jag kände mig instängd o valde då att börja om från början med en ny blogg, denna Happy Days! Det gick fort o designen här la jag bara enkelt ihop o är redan sååå trött på den och vill byta! Men det är inte så lätt o sitta o pilla med design o HTML när lillan ständigt kräver uppmärksamhet. Nej, varken företagshemsidor eller bloggdesign är något jag längre gör åt andra, det är för tidskrävande även om det oftast är roligt. Har ju inte ens tid o piffa till mina egna bloggar, denna o fotobloggen. Men jag filar på lite förändringar framöver o efter semestertider borde jag nog få lite tid över o ändra om, tills dess får man stå ut!

Nu kommer solen fram, häärligt!

Ha en fin dag, kramar!

Shoppat o byggt

Söta kläder jag shoppade till vår lillsessa Meja igår som hon ska få (bland mkt annat) när hon fyller 1 år, bara 12 dagar kvar! Älskar speciellt den fina tunikan, är den inte för söt?



Heej på er o trevlig fredagskväll!

Lite dålig på uppdateringsfronten den senaste tiden men det är ju semester o fullt upp med annat. Kan ju inte sitta vid datorn o hänga hela tiden. ;-)

Här har det hänt lite mer med skjutdörrsgarderoben vi håller på att bygga, inte klart men snart så! Vi lämnade ungarna hos mina föräldrar idag så vi kunde lägga 6 timmar på projektet. Mycket mäta, åka o handla o småfix som drog ut på tiden. Märkte att jag tog på mig byggledarjobbet med, "Nu gör vi så här o så här", haha... Jag gillar att bygga o renovera, skulle tycka det var tråkigt att inte få vara med o bara låta mannen var den som höll i hammaren o bygde allt, näpp näpp! Det är mkt roligare o göra det tillsammans!

Bilder på bygget kommer vart efter, nu väntar fredagsmys o ett glas rödtjut!

Puss!

Smultron


Min vän M hittade en smultrongömma utanför mitt hus idag, fullt med små somriga röda bär. O doften, den skulle jag kunna spara på burk och ta fram en gråfrusen vinterdag när det mesta känns trist och hopplöst. Andas in värmande lycka och solblekta minnen av glada sommardar...

 

Hej fina vänner!

Här hemma tar vi lite bygge på skjutdörrsgarderoben dagligen varvat med annat semesterkul. Golv är lagt, stommar till överskåpen är ihopmonterade (alla utom en) och imorgon ska de förhoppningsvis upp på väggen o skenor o dörrar sättas på plats. Så mycket snart kommer vi ha en ny fin och stor garderob att gömma kläderna i! Bara inredningen innuti kvar som vi inte riktigt har bestämt oss för ännu, någon som vill tipsa om smart inredning? Vill få plats med mycket och vill helst inte vika ner för mkt i korgar då det lätt blir skrynkligt.

 

(För att svara på en fråga jag fick bland kommentarerna tidigare , jo vi har hög takhöjd i sovrummet iom att huset är byggt i etage, så jag tror att det är ca 3 meter om inte mer. Det var en av alla saker jag förälskade mig i direkt när vi var på visningen för huset för 5½ år sedan, tycker om hem med rymd som känns luftiga o ljusa. Vårt hus sa "välkommen hem" direkt när jag steg över tröskeln den gången, jag bara visste att det var här vi skulle slå bo just då.)

 

Mysigt kvällregn duggar lätt utanför hos mig nu, funderar på o ta en filt o sätta mig ute på altanen under taket med lite tända ljus o bara vara, tänka på allt o inget...

 

Kram!


Tapet till Mejas rum


Meja väljer tapet till sitt rum


Lånade hem tapetboken från min älsklingskollektion PIP när vi besökte färghandeln idag. Jag älskar älskar älskar tapeterna allihopa, helsåld o har varit sedan förra året i höstas då jag fick upp ögonen för dem första gången. Att blädra i boken ger lyckokänslor som nästan kastar omkull mig. Skulle vilja ha ett eget exemplar av tapetboken ligga framme i hemmet så att jag kunde titta i den lite varje dag. :-)

Vi kommer nog att använda en av tapeterna som en fondvägg till Mejas rum. Gillar designen, den där söta gameldagsa touchen men i fräck nytappning i härliga glada färger som rosa, turkos, gul och röd. Mejas rum kommer att ha lite vintagestil, nytt blandat med gammalt och i vit som färgbas. Sen kommer accenter till i rosa och pigga färger som klickar av tex turkost som ger en lekfullhet i rummet. Har redan planerat det nästan in i minsta detalj. Det skriker av längtan i min kropp efter att få kasta mig över alla idéer o förverkliga rummet till en sann flickdröm värdig en riktig sessa!! Hon kommer att få ett klädskåp (letar fortfarande efter en gammal med glasdörrar att renovera), en gammal nött seconhandfyndad kista till leksakerna, en gammal ärvd barnsoffa till Bukowskimjukiskaninerna som jag samlar på till henne, en husbokhylla som jag vunnit, en vitmålad trädgren på väggen med blommig ljusslinga, egengjorda vimplar på väggen, en kaninlampa (ska köpa), väggordet prinsessa i silverfärgat stål, tre krukor av prinsesskronor i olika storlekar i fönstret med gröna växter och dekorativa pärlor och fjärilar i, en sänghimmel (ska köpa), en vit bur med dekorativa färgglada fåglar som sitter på gallret, hissgardin som knyts uppe med band (ska sy), mina gamla vackra porslinsdockor högt uppe på skåpet, rosa vitprickiga hattaskar, en myshörna, en liten rullbar klädstång för prinsesskläningar/utklädningssaker (ska köpa), textilklädda bokstäverna M, E, J och A i olika mönster kommer finnas någon stans i rummet och kanska hänger jag upp någon av hennes babyklänningar mitt på väggen som dekoration samt att jag nog ska klä in en fågelholk i mönstrade härliga färger o hänga på en av de vita väggarna, änglavingar på dörren... Kommer även att sätta upp egendesignade födelse och namntavlor samt några av de finaste fotografierna jag tagit på lillan...

Det låter kanske lite too much men rummet ska inte kännas stelt, det kommer bli väldigt glatt och lekfullt men endå upplevas lugnt iom att rummet i stort kommer gå i vitt och ljusrosa. Ja som märkes så har jag planerat det här rummet länge. Många av drömmarna som nu ska förverkligas hade jag redan långt innan hon flyttade in i min mage för o vara ärlig! ;-)


En av dessa tapeter kanske det blir som fondvägg...


Måndag, semesterdag 1


Bild från sovrummet som det såg ut innan, garderoberna skymtar fram till höger.


Här har vi inte legat på latsidan inte, nej första semesterdagen har gått åt till renoveringsprojekt 1 i hemmet. Vi har rivit den gamla vägfasta garderoben och hunnit stryka på 2 lager färg på väggen bakom. Så imorgon ska golvet som inte finns på den platsen där garderoben stod läggas och sedan är det bara att börja montera den nya inbygda garderoben som ska gå längst hela väggen med 4 skjutdörrar. Större, bättre o snyggare! ;-D

 


Garderoberna tömda och borttagna, jag målar över orginaltapeten som visade sig vara en dystert brun medaljongmönstrad, en inte allt för uppmuntrande historia att vila ögonen på, haha.


Det blir lite rörigt i hemmet med tre pågående renoveringsprojekt, men vi får väll stå ut! Man vet ju att man väntar på något gott o det ä ju ganska kort tid det kommer vara huller om buller hemma på 2 av våra 4 plan.

 


Så här ser planen ut iaf, lyxiga walkin closet blir kontor, nuvarande kontor blir Mejas sovrum och kläderna i nuvarande walkin closet flyttar in i den inbygda garderoben med skjutdörrar i sovrummet.


Jag fotograferar

Fotar med min helt outstandig Nikon D700 + ljuskänsligt normalobjektiv Nikon AF-S 50/1,4 G

Har portabelt bakgrundsstativset för svart och vit bakgrund.
Diverse filter, reflexskärm, fjärrutlösare och stativ.



Backup kamera Pentax K10D med tillhörande utrustning:
Pentax SMC 50mm f/1.4
Pentax 18-55mm f3,5-5,6 AL
Pentax SMCP-FA 100mm f/3.5 Macro
Sigma 55-200/4-5,6 DC
Pentax SMCP-FA 28mm-80mm f/3.5-5.6

En perfekt lördag

Tillbringade större delen av lördagen i mycket trevligt sällskap i Kimstad hos en familj som jag var bröllopsfotograf åt för två år sedan. Nu hade de anlitat mig igen för att föreviga deras tre prinsessor, känns extra roligt när man blir bokad för uppdrag igen! Sen är det alltid så "stort" och roligt att få se sina bilder man tagit hänga uppförstorade i andras hem. Det är en tillfredställande glädje som far i hela kroppen och man känner sig så glad över att ha kunnat göra något betydelsefullt nog för andra att det hängas på en vägg...!

Vart en lyckad lång dag i gott sällskap, vi var tre familjer som träffades o åt gott, den tredje familjen är gemensamma vänner till oss. Fotograferingen gav jättebra resultat och jag är mer än nöjd, så roligt o ta "in action" bilder! Det duggregnade hela dagen men det gick att fota ute på altanen iaf och ljuset var helt fantastiskt o barnens vackra ögon fullkomligt lyste! Fotograferingen satt perfekt, känns så bra när man känner sig hundra nöjd med, är ju så självkritisk....

Mot kvällen åkte vi hem och så vart det ett avsnitt av True Blood tillsammans med rött vin o smågodis.
Nu är söndagen här o förmiddagen är på väg mot lunchtid. Vaknade imorse av ett skyfall ute men nu regnar det typ ingenting. Jag o grannfrun var ute o gick en promenad för någon timme sedan men då duggade det bara lite lätt...

Just nu gör det iaf inget att det är grått o regningt ute för det betyder perfekt renoveringsväder o vi ska dra igång våra tre projekt nu första semesterveckan. Ska rensa ur garderoberna som ska rivas idag och så ska där byggas ny stor och fräsch skjutdörrsgarderob.

Vi hörs!


Lördagakväll till smattret av duggregn

Visst är det mysigt? Jag saknar visserligen sommarhettan o den stekande solen men ett lätt regn måste ju få falla för torkans skull, o efter regna kommer sol! Eller hur!? :-)

Nu väntar lördagskvällen på mig, ska nog fylla upp ett glas med lite rött... Har vi något gott till? Kanske blir att knalla ner till supermarket för det verkar som att lördagsgodiset redan gått åt! ;-P

Kram!


Sommarrea, impulsfynd!

Idag kom brevbäraren med ett paket till mig vilket innehöll tre fina fynd som raskt hade klickats hem från nuknuks sommarrea förra fredagen, snygga godbitar va!?


Ring nedsänkt till 29 kr från 99 kr.
Sandfärgad väska med guldkjedja, perfekt till en patyoutfit i sommar, nedsänkt till 59 kr från 299 kr.
Nitväska i mörkaste navy nedsänkt till 149 kr från 299 kr, kommer bli min favorit i höst till skinjackan!

460 kr har jag sparat på denna beställning. Tänk så bra o så många nya fina väskor jag har nu! Köpte ju en ljust puderrosa med nitar tidigare i veckan med! Happy!

Lillan älskar väskor o kastade sig över denna. Jag får nog köpa en egen liten väska till henne i 1 års present. ;-)



FreeeDAGENS!


Upponer idag

Gokväll där ute!

Hur har din dag varit? Vår var alldeles upponer, som även synes --->

Jo, denna dag var en pärs, fy, vilken seeegis! Trodde klockan stannat flertalet gånger eller att det var någon som flyttade tillbaka visarna bara för att retas med mig. Usch, jag var som en zombi i da, helt slut... Vår ljuva sötnos bestämde sig för att slå upp sina stora vackra djupblå redan 4:45, hallå!!! HALLÅ?? Jag tvingade henne att sova kvar en timme till i min säng i alla fall men fick stå ut med att hon sparkade in fötterna i mellan mina magmuskler, ruskigt ont kan jag lova! Efter en timmes stretande mot sömnen gick vi upp o jag laddade en flaska välling, sen gick resten av dagen i ett töcken...

På kvällskvisten kom äntligen min sambo hem iaf efter att ha jobbat över o jag kände att räddningen till slut hade kommit! Men naturligtvis så somnade lillsessan gnällspik (för det var hon hela dagen efter att ha ordnat kaos i sin dygnsrytm med att vakna så tidigt) bara en kvart senare...

Jag tryckte i mig en bit kladdkaka och fick plötsligt oanande krafter och nyladdad energi, så jag rände ner till HC innan stängning och tokfyndade på rean, två kap för bara 78 kr tillsammans! En tröja och ett skärp bidde det, kalas! Sen var jag otroligt envis o bara skulle ut o springa en runda när jag kom hem igen så det gjorde jag. Min 5:e kväll nu som jag är ute o motionerar o det märks redan att kondisen har förbättrats avsevärt! Jag sprang nämligen heeela varvet, hela varvet!! Inte en enda gång stannade jag och powerwalkade! Hihi!! Heja mig!

Nu väntar visst CSI på mig i soffan, så jag ska inte uppehålla mig här längre o låta Jonas vänta. Visade sig vara en repris, vi skippade den.

Hoppas på en bättre dag imorgon och att lilla fröken sover till 7.30 som hon brukade förr.

Kram!
Note to self
Använda någon av systemkamerorna så bloggbilderna blir lite tjusigare.
Snapshots med pocketkameran eller mobilen ger kvalité därefter så skyll dig själv!


Om shoppingen

Monica o jag var inne i city o redo att gå loss vår shopping redan kl 10:02. Eftersom solen redan stod högt på hilmen o dagen visade sig från sin bästa sida var det ganska lungt på shoppingsugna människor i butikerna, skönt för oss då! Vi gick strategiskt genom alla, ja nästan, butiker uppifrån och ned, i de flesta klädbutiker sprang jag desutom in och ut ur provhyttarna o provade kläder som en toka. Lite av hur det jag provade kunde se ut finns dokumenterat i bilderna här ovan. Mycket fint och mycket rea fanns det, men känslan av att det var 100% rätt infann sig inte lika ofta. Hittade "småfel" på det mesta. Egentligen var de så billiga plagg iom rean att jag kunnat ta dem iaf o kanske användt ngn gång. Men jag försöker att komma bort från det impulsiva tänket då allt för mkt hänger oanvänt på galgar hemma hos mig, får dåligt samvete då jag ser hur mkt pengar jag bränt på ingenting. O många bäckar små... Därför var jag denna gång väldigt noga med att det jag köpte verkligen skulle kännas helt och hållet RÄTT.

Letade efter en bikini men det gick inte alls, det hängde kosntigt nog mest bara bikinitrosor kvar i alla affärer! Lustigt folk som bara köper bh:n o inte tillhörande trosan... Jag tycker det är snyggast o köpa ett helt set även om det är styckvis man köper dem. Vad jag letade mer efter men inte hittade var en snygg partyoutfit men nej, inget kändes helt enklet rätt hur mkt jag än provade. Typsikt!

Efter halva shoppingturen tog vi en paus på Fräcka Fröken, dyrt men gott. Hur kan man liksom ta 30 kr för en liten liten dricka!?

Shoppingfynd vart det iaf trots många nitlotter, hittade en vrålsnygg ljust puderroa axelbandväska i skin med nitar för bara 49 kr!! In love! Älskar den!!! Sen vart det lite snygga spetsiga undies och en vit bur till Mejas blivande rum! Har kastat trånande blickar på den många gånger då jag gått förbi skyltfönstret men nu slog jag till! Ska ev sätta en klätterväxt där i och dekorera med färgglada pippifåglar osm jag har, längtar efter att få göra iordning hennes rum, det kommer bli så vackert!


Rödvinslull

Ja man tål inget alls längre efter nyktert tillstånd i typ 2 år, känner mig lite lullilull på bara ett glas, haha. Men glad!
Kastar in lite snapshotsbilder från den nyss avslutade grillningen då vi satt ute i julikvällen o åt o hörde på syrsorna! Nu sitter jag inne eftersom myggen började bli lite för närgågna på kvällskivsten, lyssnar på Mando Diao istället o funderar på om det är läggdags snart...



Fjärde dagen, bara gått o gått o gått


Tjingeling alla fina på kvällskvisten!

Gissa om jag har trötta ben nu, de har jobbat hela dagen från morgon till kväll. Förmiddagen gick jag o mötte upp bästa vännen M o så promenixade vi in till city. Där avverkade vi nära på 4 timmars butiksspring o så självklart promenad hem därefter. Varför inte då även ta en kvällspromenad när man ändå har kört på hela dagen? Lika bra de, så jag o fröken C tog oss en härlig runda i Smedby/Hageby! Fantastikst jobbat, men jag hoppas inte jag kommer få muskelösa monsterben av allt mitt flängande i slutändan, haha....!

Nu är grillen tänd o mannen står där ute o steker (eller smeker?) på hans kära Weber. Vad är det med män o grillar egentligen? Funkar inte en vanlig kolgrill typ? ;-)

Nu ska jag passa på klyftpotatisen o slänga ihop sallad o tsatsiki, kanske hälla upp ett glas rött i ett av våra nya vinglas med? Mmm, vilken bra idé!

Vi höres!



Uppd ang shoppingdagen kommer!

Shop til you drop!


FörmidDagens


Önskar er en trevlig dag!!

Fotad med min gamla Pentax K10 + macroobjektiv

(För fler foton besök min fotoblogg)


Ännu en härlig runda!

Tjing på er alla glad som tittar in o smygläser i min blogg men inte säger hej! ;-)

Nu har jag varit ute på en runda igen! Nyss hemkommen och det värker lite smått i ben och fötter efter att ha trampat runt i hela området uppifrån och ned under 1½ timme med min underbara vän Cissi! Tack gumman för prommenaden o tjejsnacket! ;-) Hoppas på en tur snart igen, om mina ben inte totlavägrar bara, haha... De är inte vana med o träna 2 dagar i rad... Fast jag springer ju iof runt o passar lillan hela dagarna här hemma så helt otränad är jag inte! ;-D

O förresten så är jag sååå himla glad idag!! Ja det bara sprudlar av massa glädje, hihi! Happy Me! ;-D


Härlig runda denna söndagkväll

Precis kommit hem efter ett långt motionsvarv! Trots att jag var så trött för två timmar sedan att jag somnade sittandes i soffan gång på gång så bestämde jag mig för att ge mig ut en sväng. Det vart powerwalk blandat med jogging runt hela nya + gamla Smedby, Brånnestad, Rambodal o så tillbaka genom Smedby igen. Var skönt, fläktande vind som blåste tag i håret, sköna varma skenet av kvällssolen som låg på i ansiktet och lunget ute samt musiken som pumpade på i öronen och fick mig speedad. Har inte varit ute sen början på sommaren så det var ett tag sedan nu o jag längtar redan efter nästa gång. Imorgon blir det iaf en kvällsprommenad, eller hur C? :-D

Har ni haft en bra helg annars?

Fredagskväll

Det är fredagskväll hos mig idag, jag är inte alls på humör. Faktum är att jag känner mig grinig o instängd. Vet inte alls vad som har tagit åt mig, helt plötsligt vaknade jag ur mitt ide och ville ut o se världen igen. Vill bara ut o träffa folk mest hela tiden, har väll tröttnat på o stirra på väggarna o skiten i vråna hemma kan jag tro... Har ju redan varit hemma ett helt år nu o jag ska ju vara hemma ca ett år till... Kanske går jag in tidigare än tänkt? Men jag har en känsla av att tiden fram till våren kommer gå ganska fort. Har ett projekt jag ska starta upp inom kort som jag måste hinna med att ro iland innan jobbet drar igång på nytt med.

Men nu har jag iaf kommit fram till att jag ska vara mer ego och göra roliga saker för bara min skull, som att träffa mina vänner, för jag har försummat dem något enormt detta mammalediga år med lillpluttan! Stackars er, förlåt! Eller stackars, ni kanske är glada att ni sluppit mig, haha... Tror det lätt blir så att man är mitt uppe i sin bebis och har bara tid o ögon för sin familj att man lätt glömmer allt annat som finns runt omkring. Men jag saknar er o vi pratar ofta om planer, sånt vi vill göra men som aldrig blir av. Men nu ska jag ta tag i det! O jag hoppas ni har tid över... :-)

Nu känner jag mig lite mer Happy igen! Hoppas ni alla har en bra fredag!

Har förresten lagt upp två bilder i fotobloggen nyligen, kolla in om ni vågar... Modellen är lite "äcklig". ;-)

En mening jag läste i en tidning igår


Man ska inte avfärda meningsfulla sammanträffanden utan ta dem på allvar och undersöka om de har ett budskap.

Kanske kan vara en tanke värd att begrunda?

Trevlig helg!



GårDagens utekvällsoutfit


En annan gammal favorit

Godmorgon FREDAG! Shit vad fort den här veckan gick då, nu är ju helgen här o allt. Önskar er en bra start på helgen med denna grymma låt!


Bästa just nu!!!

What I have in me
in my mind is you
I would die if we were through

What I'm feeling now

What I´m having you do
I am lost in pain without you

So cold. So alone
All I have is you

it is all that I`m waiting for
All I need is you
Now I can't make it through

All the nights I prayed

Must this all be untrue
I am not prepared to be strong

I just can't believe

I am losing you
Not prepared to carry on,

what you see and walk away
So cold. So alone
All I have is you

it is all that I´m waiting for
All I need is you
Now I can't make it through

I am losing you forever

I am lost in pain without you

I am leaving ground forever (Forever)

Distant from all, yesterdays electing me

murder these thoughs life is disconnecting me,
Noooo,
Loving is affecting me, count all the times
You were there protecting me
So cold. So alone.

All I have is you

it is all that I´m waiting for
All I need is you
Now I can't make it through

I am losing you forever

I am lost in pain without you

I am leaving ground forever (Forever)

All I have is you

It is all that I´m breathing for

All I need is you

Now I can't make it through

It is all that I'm breathing for, (breathing for, breathing for), (breathing for, breathing for, breathing for)

Tokfastnade för denna akustiska version av Dead by Aprils Losing you. Har ju hört orginalet förr o den är så klart jättebra den med, men denna, så himla stämningsfull... Jag lyssnar som märkses inte bara på Winnerbäck och Kent som man kanske hittills skulle kunna tro, nej smaken är bred och mkt blandad.

Det ska börjas i tid...


Mobilbild från morgonen

Meja har redan börjat att gå igenom min plånbok o rensa den på kort. Fasar för tonåren, kommer nog bli ruinerad om hon ska fortsätta så här...


Triss

Fotade lite självporträtt idag för att byta ut min profilbild på FB, en av dessa vart det... Vet inte om jag valde "rätt" men det blev nog bättre iaf. :-)

Här hemma är det lunga gatan idag, en av barnen är nämligen bortlånad över natten. Ja det är sonen som sover hos mormor o morfar idag. Ovant att bara ha en knodd hemma, men hon sover också nu så¨det är väldigt lungt. Har till och med fått lyxen att sätta mig ute i solen för o försöka få lite bränna denna underbara sommar. Man har inte mkt tid o vara fåfäng på med en lilla på snart 1 att passa på. ;-)

O förresten, ser fram emot imorgon för då ska jag få komma ut från hemmet igen, luft under mina vingar, just precis vad en sliten småbarnsmorsa behöver! Yes! Jag o Lelde ska svalka oss med någon kyld dryck i kvällsolen, längtar!

Puss Puss!

Varje Gång Du Möter Min Blick

Och varje gång du möter min blick
blir min värld en aning större
Varje gång du möter min blick
hör jag ditt hjärta ge mig blod

Varje gång du möter min blick
går en störning genom ljuset
Varje gång du möter min blick
så vet jag vem jag är


-Kent-


Så vackert! Okej, nu ska jag försöka skära ner på Kentinläggen, på riktigt! Bara det att jag lyssnar så mkt på senaste skivan just nu o guldkornen blir fler o fler...

O så en till med Kent dårå ;-)

Hör du ljudet av juli där utanför?
Sist vi sågs var det vinter och en meter snö
Jag kan höra musiken du gav mig i natt
Så här lät det medan ångesten kom ikapp

Jag vill höra en öde helg explodera utanför ditt fönster
Ibland blir jag så störd av tystnaden här

Jag tänker på dig
Jag tänker på dig
Jag tänker på dig ibland

Ge mig en ny drog som tar mig nånstans
Jag behöver en ny medicin och ett nytt land
När jag faller lycklig och fri var det falskt alarm,
falsk marknadsföring
men även inbitna lögnare har sin charm

Jag kan höra musiken du gav mig i natt
Stå still, jag loopar samma tack
men det finns nåt där som bara måste bli sagt

Jag tänker på dig


Hela nya skivan En plats i solen är FANTASTISK! Nu ska jag försöka att inte kväva alla andra icke KENT-älskande bloggläsare med fler inlägg... ;-D Men texterna, bara älskar, helt fenomenala! Det är det jag gillar så mkt med Kent och Winnerbäck förutom att musiken är skön o lyssna på. Texterna är så otroligt fint sammansatta o framtagna, hemlighetsfulla och fria för tolkning men målande, djupa o aningens konstigt vridna men samtidigt helt rätt...

Passagerare

Fantastiska Kent, älskar ekodialogen...
Har du den där känslan?
Vilken menar du?
Jag menar den där känslan
Av att någonting avgörande hände
När jag var ouppmärksam
Att någonting försvann

Säg att du förstår mig
Nej vad menar du?
Jag vill att du förstår mig
Så vad menar du?
Du gör det mycket svårare
än det egentligen är
Vad är min tystnad värd

Där inget är sig likt
Fast allt är likadant
När inget är sig likt
Vad är min tystnad värd
När inget är sig likt
Fast allt är likadant
När inget är sig likt
Vad är min tystnad värd

En plats i solen


Värmeböljan fortsätter!

Hetaste sommaren ever, lika het som vargavintern vi lämnat bakom oss var iiisande kall! I lördags var det tydligen rekordtemp på ca 34 grader i Norrköping med, det märktes kan jag lova. Natten var lika het som dagen, man kunde nästan skära i den kompakta tjocka tropiska luften som stod still o jag längtade nästan efter ett regn att förlora mig i. ;-)

 

Men jag njuter av sommaren, den är lovely o för mig får den fortsätta läääng till. Bara det kommer vindpustar o fläktar samt ett litet regnmoln någon gång... Men det har blivit att gömma sig inne långa stunder om dagen med, för här inne är det svalt o skönt. Tur att våran luftvärmepump fungerar som kylande AC på sommaren, perfekt!

 

Hade Monica över på förmiddagen fram till lunch idag, passade på o sola oss lite (i likadana bikinisar hahaha) medans lillan sov förmiddag. När snuttan vaknade fylldes lilla poolen o hon fick plaska loss. Kommer nog någon bild på det sen, för de korten tog jag med min Nikon D700, kortet ovan är från lilla "sikta-o-tryck" Canonen som är lite mindre o smidigare o plocka fram när man bara vill ha en snabb bild.

 

 

Kram i värmen!

 

 


En sak jag glömt att berätta...

Men hur kan man bara glömma en sån sak? Meja går, hon är sååå himla duktig! Första stegen tog hon som nybliven 10 månaders o igår "fyllde" hon 11 månader. Hon är gick två hela meter alldeles själv utan stöd idag! :-D

HEJA MEJA! :-D

Dagens bild


Detta dokumentära mobilfoto får jag nog utse till dagens bild eftersom den är tagen med mobilen straxt efter att jag plockat ihop alla delar och återupplivat min rosa vän! Mobilkameran fungerar, tjihoo! Vi gick som synes ut i värmeböljan och besökte lekparken med kompisen C för en stund.

I ett obevakat ögonblick


Min mobil var borta idag. Den fanns ingenstans och jag började bli lite lätt panikslagen efter 40 minuters letande. Hade ringt den upprepande gånger men hörde inga toner alls, kanske var ljudlöst läge på? Men så när jag var nära på att ge upp hittade jag den, utspridd i delar!! En minnesbild for genom huvudet där jag såg i ögonvrån att lillan höll i mobilen, sen tittade jag bort o pratade vidare i hemtelefonen med vännen M utan att tänka på vad dottern höll i.

Stendöd, det var jag övertygad om att den var o gav inte mycket hopp åt att kunna laga mobilen så som den såg ut. Displayen tex hängde ju bara i en tunn metallbricka o slängde av o an... Men man måste ju i alla fall ge det ett försök, eller hur? Skam den som ger sig o jag pillade ihop alla bitarna igen, o tada! Mobilen är räddad så nu kan ni nå mig igen! ;-)

En liten förälskelse


Bild H&M.se

Denna helg slet jag ut två par skor, så nu är jag i stort behov av nya! Hittade dessa snyggingar när jag letade runt på nätet en snabbis nyss, skulle jag absolut kunna se mig i en utekväll på stan. Det är inte riktigt vad jag behöver, helst skulle jag behöva ett par låga sandaler som är bekväma, snygga och bara att köra i fötterna i när jag går utanför dörren. Får se om man kan hitta något på HC i eftermiddag...


Glass som smälte bort


Utgång igår




Hej söndag, segt idag... Kan det bero på att lilla jag var ute o gjorde sommarnatten osäker längs Norrköpings stadskvarter  igår? ;-) Eller jag var nog ganska lugn, hihi, men ovanan av alkoholintag gjorde mig snurrig ganska fort så natten vart inte så lång. Men så skönt o få komma ut o andas ett par timmar iaf! Hade senaste dagarna känt hur hemmets väggar krypit närmre o närmre och hur högarna av tvätt o disk nästan ville hoppa på mig. Otäck känsla, jag behövde komma loss o slå mig fri för ett tag...

Egentligen var det inte helt bestämt att jag skulle ut, men så kom kvällen o jag tog språnget ut i den heta natten. Hamnade på fest hos fina Linda o så vidare till Bishop. Underart spontant!

Har legat ute o solat lite nu, slappar hela dagen lång. Men nu vill visst familjen ha mat så jag får väll slita mig från min siesta snart o göra lite nytta. Har förresten bara fått 4-5 timmar sömn i natt, typ. Lillan skulle upp vid 6 o ha välling, gäsp!

Planen för eftermiddagen ser ut o bjuda på glass på smultronstället o kanske ett besök hon mina föräldrar.





Ha en fin söndag, på återseende!

Kramar

Fredagkväll hos mig...




...är en väldigt lugn och t y s t fredagkväll denna gång. Barnen nattade sedan ja nästan två timmar sedan o mannen min är ute på partay med kollegorna. Skönt o få njuta av lugn o ro, men å andra sidan vad ska jag göra nu? Har snart druckit ur ett glas vitt och ser ute hur den ljumma ljusa julikvällen lockar...

Ahh, jag vill ut och dansa!!! Känner mig lite avis just nu på sambon som är ute o roar sig.

Någon som är sugen på o komma över o göra mig sällskap i min ensmahet? Eller ja det är väll för sent nu kanske... Men en annan dag då, någon som vill ta mig med ut på äventyr i sommarnatten, hahaha! ;-)



Hittade denna nyhet på systemet tidigare idag, smakar riktigt gott och väldigt somrigt! Mmm, kanske ett glas till då?






Kram på er!




En annan fläta idag



Tårtkalas!


Fick detta foto översänt av min morfar ikväll, titta vilka härliga o söta bakelser min mormor skapat efter egna ideér! Perfekt att leka saftkalsa med för Meja när hon blir lite större, så duktig min mormor är! Hon har alltid försett oss med sytt, virkat o stickat, tröjor, strumpor, filtar, gosedjur, grytlappar m.m. Är så glad o stolt över min mormor, världens bästa!

Winnerbäck 8/7 2010!

Vilken kväll, helt magiskt underbar! Mitt på Stångebrofältet bland nedtrampade grästuvor,¨picknickkorgar, festivalfolk i alla ålderskategorier, under en växlande molnig julihimmel som sprack upp med sol upplevde vi en fantastisk kväll. Vad annars kan man förvänta sig av Lasse?

Jag minns än den dagen då jag för första gången kom i kontakt med hans musik. Jag var 16 år och en ivrig helt såld Malou satte på hans liveskiva För dig i hennes två i haga. Det var då det klickade, jag minns än tanken som for genom i mitt huvud, det är den här musikbiten jag har sakant i mitt liv, som jag visste fanns där...

Låtarna står sig än, de kommer för alltid vara oförstörda hur mycket de än spelas, de växer istället ännu mer. Han är en fantastiks låtskrivare, ordkonstnär och musikskapare. Jag kan ta ner låtarna ord för ord, känna att de beskriver en situation som jag kanske själv upplever eller upplevt bättre än vad jag själv skulle kunna förklara den. Hans musik har varit som terapi vissa gånger, lyssnat o tagit in, känt och efter några dagar av lyssnande på en låt kunnat släppa det o gå vidare.

Det här var premiärkvällen för hans turnésommar o det märks att Lasse trivs på hemmamark, han är mer avslappnad, glad och pratsam i mellansnacket än vanligt, det är härligt o se! Extra roligt var även att duktiga Melissa Horn var förband bland andra. Älskar hennes låt Som jag hade dig förut o hade gärna önskat mig dueten tillsammans med Lasse ikväll... Kvällen avslutas med inte bara ett utan två extranummer som överraskade med ett makalöst fint o pamppigt fyrverkeri i slutlåten då jag sjunger vrålar o hoppar som en dåre av lycka. ;-D

 

 


Torsdag


Nu väntar barnens mormor o morfar på att få mysa med sina barnbarn ikväll. För jag o Darling ska iväg tillsammans med våra vänner M&M på konstert, Winnerbäck för hela slanten!! Längtat i dagar, nej veckor, månader!!

Flätat


Busfina i farten igen

Meja tyckte mina vackra dahlior med den underbara färgen såg spännande ut! "Titta dä! Titta!!" Och så snabbare än blixten så var de en knopp mindre... Jag får väll skylla mig själv som promt skulle fota min dotter som alltid i tid och otid. Dahliaknoppen agerar numera flytblomma i ett glas på köksbordet o det vart ju vackert det med. :-)

Under tiden jag lärde mig att mobilblogga ...

dsc04638 (MMS)

Under tiden jag lärde mig att mobilblogga passade Meja på att läsa min nya tidning... Ajaj mammas lilla tokfia!


Provar att mobilblogga en bild på vad jag ...

dsc00002 (MMS)

Provar att mobilblogga en bild på vad jag ser fram emot att göra imorgon! :)


Happy Sunny Day!

Godmorgon världen! Onsdagen ler utanför mitt fönster och vädret lockar med klarblå himmel och en sol som ska få smeka min hud varm när lillan sussar efter lunchtimmen. :-) Härliga lata planer för dagen, bara softa och njuta av vädret och må bra tillsammans med min lilla barnaskara!

Hör Kents nya låt skisser för sommaren om och om igen i mitt huvud, den satte sig verkligen fast på en gång! Vart glädjekals i köket i förrgår då jag hörde att RixFM börjat spela den på radion med, yes!

Ha en toppendag alla söta läsare!


Tjing!

Hade så mycket att blogga om o dokumentera i helgen när det var fullt upp och jag inte fick någon tid över. O nu ikväll när jag äntligen hade möjlighet o sätta mig ned så kunde jag istället inte komma på något alls att skriva om här. Det får bli tre bilder från crusingen i söndags istället, är väll för härligt o åka nedcabbat på somriga landsvägar med vinden i håret och solen högt på den blååå himlen!?

Hoppas ni mår bra o har det bra! Jag mår fint, här är alla tiders! Är så glad numera när jag kommer hem o ser den tjusiga o urfina entrén som möter mig! Tänk, i 5 år har jag mest blundat åt eländet vi hade innan, försökt piffat upp med lite dekorativa hörnor här o var men besviket konstaterat att det inte vill sig... Men nu, entrén fullkomligt strålar i sin glans och ler när vi kommer hem, så skönt att komma hem o känna att det är fint! Happy, happy! Tjusigast på gatan har vi det nu om jag får säga mitt, hihi! ;-D


Skönt att komma hem!


Många gillade kudden o undrar var man kan hitta den, o visst är den fin!


Hej o gokväll vänner! Har haft ont om tid att uppdatera HAPPYDAYS och FOTOBLOGGEN senaste dagarna som swichade förbi i världens fart! För som man brukar säga, tiden går väldigt fort när man har roligt o det har vi sannerligen haft! (O även lite jobbigt vid sidan om med en ung fröken som inte varit sig lik sista tiden o nu vet vi varför, hon har fått sin första tand...!)


Lördagen bjöd på sommarens hittils varmaste o kvalmigaste dag. Det var så varmt att vi o våra middagsgäster M&M på kvällskvisten funderade på att duka inne i svala huset med aircondition istället för ute i sommarhettan. Men det slutade med att vi flyttade ner utegruppen på gräsmattan istället där det var tillräckligt svalt att sitta o äta. Grillat, god stämning, kvällspromenad i magisk rött sken från solnedgången (varför hade jag inte min kamera med mig!!!???), Winnerbäck och spel på wii till midnatt. Så kan man sammanfatta lyckade lördagen.

 

Söndagen åkte vi med papsen i hans nedcabbade Cadillac som var nyvaxad till kunglig glans. Det vart en tur ut till vackra Norsholm och ett fikastop vid kanalen, mycket trevligt! Min inbakade snedfläta blåste dock sönder i vinden o jag som trodde jag var smart denna gång o hade satt upp håret för att slippa det i ansiktet, men där fick jag tji!

 

Idag måndag har jag haft en fotosession på ängen nu på kvällskvisten. Har fotat kärleksparet M&M, så himla fina o livliga bilder där deras kärlek fullkomligt strålar, underbart härligt o se o jag blir varm i hela kroppen av glädje! Kommer bilder på fotobloggen så småningom då jag hunnit gå igenom o sålla fram de jag fastnar mest för. Sen vill jag gärna att paret själva ska godkänna dem med innan ni andra får se! ;-)

 

Ja så var det kudden jag satte i fåtöljen på framsidan med texten "Skönt att komma hem". Många som undra var jag hittat den, o jag minns knappt hur den fann vårat hem men det var nog så här. Av någon anledning så var det reklamjippo på stan augusti 2007 där en kille stod mellan varuhusen i city och delade ut kuddar. Denna var nog sista han hade har jag för mig som Darlingen min fick. På baksidan så står följande text:

 

 

Vad det var för användbar present man kunde få förtäljer inte historien för vi åkte på semsterresa till Danmark dagen därpå och kudden fick följa med i bilen på hela resan. Var perfekt för Pontus att vila sig på i bilstolen. :-)

 

Ha de bra så hörs vi!

 

Ps, ni missade väll inte min vinnarbild i NT:s helgtidning?


God Lördagmorgon!


Midsommarafton, tänk redan en vecka sedan och det underbara sommarvädret fortsätter att hålla i sig, lovely!

 

Godmorgon sötnosar, vilken härlig dag världen bjuder på utanför huset! Perfekt att bjuda över ett par vänner i kväll på grillat o precis vad vi har planerat att göra! Men innan dess måste radhuspalatset städads till värdig glans, haha! Så det är väll bara att kavla upp ärmarna och hugga i (spanar ut över berg och dalar av skit i vråna...).

 

Förresten, det första jag gjorde imorse efter att ha smygit upp ur sängen (för att inte väcka lillan som sov väldigt lätt men sött) var att titta efter utemöblerna. Puh, de stod kvar! Det finns en liten oro att någon väldigt fräck tjuv som inte blivit uppfostrad o skilja på MITT o DITT ska knycka dem hänsynslös nattetid... Man blir lite mer försiktig med sina grejer om man en gång blivit bestulen utanför dörren på sin cykel...

 

Nu vankas morgonfrulle ute i solen, morrn!!


Något mycket roligt!

Vi håller ju på som bäst att göra ordning o fint på vår nya framsida till huset. Det har lagts ny marksten och sopats fram o tillbaka hudratusentals gånger för att fylla igen alla småspringor med sand. Nu tyckte vi det började bli klart o att nya utemöbler + blommor vore på sin plats! Så jag sa till Jonas att vi borde åka till stället utanför Coop (klick) för där tror jag det står två stolar o väntar på oss! Sagt o gjort, vi packade in barnen i bilen o åker för att titta. Framme får vi hjälp ganska snabbt o det visade sig att det faktiskt fanns två exakt sånna stolar som vi varit inne på att köpa och i rätt färg! Där stod två ensmma fåtöljer i vit konstrotting kvar som utställningsex, de enda som fanns kvar och till nedsatt pris! Precis som vi tänkt oss och till oslagbart pris! De såg desutom fabriksnya ut och skyddspapper satt till och med kvar på den ena så vi slog till direkt!

Snacka om att jag hade rätt, precis som jag sa så stod två underbara stolar och väntade på oss!!!


(Det ligger lite sand kvar o stenen håller på att torka om ni undrar över diverse fläckar.)


RSS 2.0