Tapet till Mejas rum


Meja väljer tapet till sitt rum


Lånade hem tapetboken från min älsklingskollektion PIP när vi besökte färghandeln idag. Jag älskar älskar älskar tapeterna allihopa, helsåld o har varit sedan förra året i höstas då jag fick upp ögonen för dem första gången. Att blädra i boken ger lyckokänslor som nästan kastar omkull mig. Skulle vilja ha ett eget exemplar av tapetboken ligga framme i hemmet så att jag kunde titta i den lite varje dag. :-)

Vi kommer nog att använda en av tapeterna som en fondvägg till Mejas rum. Gillar designen, den där söta gameldagsa touchen men i fräck nytappning i härliga glada färger som rosa, turkos, gul och röd. Mejas rum kommer att ha lite vintagestil, nytt blandat med gammalt och i vit som färgbas. Sen kommer accenter till i rosa och pigga färger som klickar av tex turkost som ger en lekfullhet i rummet. Har redan planerat det nästan in i minsta detalj. Det skriker av längtan i min kropp efter att få kasta mig över alla idéer o förverkliga rummet till en sann flickdröm värdig en riktig sessa!! Hon kommer att få ett klädskåp (letar fortfarande efter en gammal med glasdörrar att renovera), en gammal nött seconhandfyndad kista till leksakerna, en gammal ärvd barnsoffa till Bukowskimjukiskaninerna som jag samlar på till henne, en husbokhylla som jag vunnit, en vitmålad trädgren på väggen med blommig ljusslinga, egengjorda vimplar på väggen, en kaninlampa (ska köpa), väggordet prinsessa i silverfärgat stål, tre krukor av prinsesskronor i olika storlekar i fönstret med gröna växter och dekorativa pärlor och fjärilar i, en sänghimmel (ska köpa), en vit bur med dekorativa färgglada fåglar som sitter på gallret, hissgardin som knyts uppe med band (ska sy), mina gamla vackra porslinsdockor högt uppe på skåpet, rosa vitprickiga hattaskar, en myshörna, en liten rullbar klädstång för prinsesskläningar/utklädningssaker (ska köpa), textilklädda bokstäverna M, E, J och A i olika mönster kommer finnas någon stans i rummet och kanska hänger jag upp någon av hennes babyklänningar mitt på väggen som dekoration samt att jag nog ska klä in en fågelholk i mönstrade härliga färger o hänga på en av de vita väggarna, änglavingar på dörren... Kommer även att sätta upp egendesignade födelse och namntavlor samt några av de finaste fotografierna jag tagit på lillan...

Det låter kanske lite too much men rummet ska inte kännas stelt, det kommer bli väldigt glatt och lekfullt men endå upplevas lugnt iom att rummet i stort kommer gå i vitt och ljusrosa. Ja som märkes så har jag planerat det här rummet länge. Många av drömmarna som nu ska förverkligas hade jag redan långt innan hon flyttade in i min mage för o vara ärlig! ;-)


En av dessa tapeter kanske det blir som fondvägg...


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Ska bli spännnande o se slutresultatet av alla dina planer, jag tror det kommer bli sockersött därinne :)

2010-07-27 @ 10:39:18
Postat av: Sara

Hej! :) Jättefin blogg och dom tapeterna är ju så sockersötfina! Kram Sara

2010-07-28 @ 13:20:02
URL: http://saraisthlm.blogg.se/
Postat av: Emelie

2010-07-29 @ 09:19:12
Postat av: Emelie

Hej Jossan!

Vad glad jag blev över dina små rader! =) Alltid lika kul när någon ny hittar...



Vilken härlig blogg du har! Så full av liv och levande i allra högsta grad. Du bjuder på dig själv och din vardag på ett härligt sätt. Kollade även in på din fotoblogg. du är duktig på att fota och det märks att du tycker om det! Härliga bilder med mycket känsla.



Hade gott och titta gärna in igen snart! Hoppas vi hörs snart igen! =)



kram Emelie



PS. Om du kollar under fliken barnrum och sedan även syprojekt och papper så kanske jag kan inspirera med något till Mejas rum. ;)

2010-07-29 @ 09:23:04
URL: http://emeliealmhager.blogspot.com


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0