En härlig familjefotografering



I helgen träffade jag två härliga familjer för fotografering. Det är något speciellt med att fånga dessa ögonblick av bus och mysiga stunder, att få låna en timme av en familjs vardag och finnas där bakom min kamera. Det är lycka i mitt hjärta, det är som medicin för själen faktiskt. Att sedan gå igenom bilderna och fyllas av det där skrattet som frusit till evighet på bild, det är magiskt på något vis... Det är det jag älskar med fotografering, att fånga ögonblick och känslor på bild. 

Think about happy things


Efter att ha jobbat sent igår, tror jag var sist ut på hela kontoret faktiskt, svängde jag förbi stans fräschaste sushihak för en hämtlåda samt köpte lite bubbel till det på vägen hem. Känns ju fint o ha något lite extra en fredagskväll även om man bara sitter själv i soffan och tittar på Idol. Väl hemma väntade en fredagspresent i min brevlåda! Vilken fin människa hon är den där bloggvännen Erika! Hon måste vara en av de gulligaste och omtänksammaste människor som finns, hur fint är det inte o skicka en överraskning för att pigga upp mig i den orosbubbla jag befunnit mig i sista tiden? Något som jag desutom faktiskt väldigt mycket behövde och hade tänkt på häromdagen att jag borde skaffa mig. Tack snälla för så fin nyckelring med klok påminnelse, den sitter på min knippe nu och kommer följa mig vart jag än går. :) 

Här snoras det fortfarande men ikväll ska jag trotsa min förkylning och ge mig ut med en vän på stan för att besöka Kulturnatten, en väldigt mysig hösttradition i vår stad. Ska även fota två barnfamiljer i helgen, fånga ögonblick på bild som jag älskar. Det blir en fin helg, det är jag säker på, kram på er och trevlig helg!

Detaljer på vitrinskåpet


Ett tidigt blogginlägg, klockan är snart 05:30 men jag har inte sovit så mycket som en blund inatt pga en ny förkylning. Antar att all stress och oro senaste veckan satt igång någon reaktion, var ju förkyld för bara 2 veckor sedan så lite segt o bli sjuk igen. Tänkte att jag lika gärna kunde gå upp efter att ha snurrat runt i sängen flera timmar så passar på att blogga och bjuda er på lite detaljbilder från det som står på vitrinskåpet i vardagsrummet. Har gjort om på väggen ovanför soffan med! Ett tavelkollage har det blivit, jag ska återkomma med bilder. Men om ni vill se redan nu så ligger en bild uppe på mitt instagram @myhappydays.se

Hoppas att ni andra sovit gott inatt. Godmorgon och happy Friday! 

I love you


With all my heart, and all my soul, I will love you till the winds don't blow. Until the oceans turn to stone, my love is yours and yours alone. My love is forever, until forever's gone.

 
Kameran uppriggad på stativ i mina föräldrars trädgård och Nyponrosen fick till sin lycka trycka på fjärrutlösaren för att fotografera, det var ju så spännande! På så sätt kunde jag locka med mina busfrön att ställa upp på gemensamma familjefoton på oss alla tre i helgen. Det är bra med knep att ta till ibland. Sen att det blev lite väl mycket bus, tokiga miner och inte så många seriösa bilder, haha, ja det är en annan historia...! 

Lördagsnatt, tankarna kommer


Har varit syselsatt hela dagen, vilket är bra. Jag far runt lite som en iller och bara startar en massa projekt nu, kanske för att hålla igång. För att göra saker jag finner glädje i. För att vara i nuet och för att inte tänka. Men efter en dag hos mina föräldrar där jag och barnen blivit bortskämda med både kärlek och min älsklingsrätt dillkött. Efter en dag med plötsligt infall av renovering av mitt sovrum vilket slutade med att jag slet ut allt och målade om. Och efter en dag då tavlorna på väggen i vardagsrummet åkt ned för att låta en ny tavelvägg ta plats. Och efter en kväll med massa mys o lördagsgodis i soffan tillsammans med mina skatter där en natt tog vid med bildredigering från en dagens bildskörd, så blev det sedan tomt. Klockan är 00:07 och det är bara jag nu, tända ljus och allt blev så påtagligt. Jag blir ledsen, vill inte vara med om det här som händer. Vill bara att allt ska vara som vanligt. Jag vill skratta, jag vill le!  Jag har ju så mycket glädje inom mig, egentligen. 

DIY, gör en sliten tavelram


Har sysselsatt mig idag för att skingra tankarna (tack för alla era fina kommentarer i förra inlägget) med att låta min kreativa ådra jobba. Fick för mig att rusta upp en gammal tavelram som låg o väntade på att bli fin, köpte den på en loppis för två guldtior i våras.
 


Började att grunda med en skimmrande kopparfärgad hobblackyfärg. Sen blandade jag två olika blåa nyanser färg, lät dem lägga sig lite över varandra på ramen så man både fick fram den mörka och ljusa. 


 Under tiden som jag målade drog jag även bort lite färg här och var med en större och grövre pensel för att få igenom kopparfärgen under.


Innan all färg torkat helt trog jag även bort lite färg och repade ramen för att få understa orginallagret att lysa igenom. Så blev en gammal ram mer sliten än den var innan, haha, men så mycker mer levande och mer spännande att titta på!
 
 Har helt snöat in på färgen petrol nu, den är ju såå snygg! Jag har gjort en egen poster som jag ska avända till denna ram. Är bra sugen på o fortsätta renovera gamla ramar nu o få upp en ny tavelvägg i vardagsrummet. 

Höstlig entré

 

Lovade att jag skulle visa lite av min framsida och entré som jag gjort höstfin. Så här ser det ut hemma hos oss just nu. Det finns så mycket fint man kan göra med en uteplats, så lycklig att jag har min lilla trädgårdsdel att pyssla med. Drömmer om en riktig trädgård en dag men i väntan är jag glad över att ha min lägenhet i utformning likt ett mindre radhus. 

5,5 timmars shoppingrace!


Tjoho! Här är jag innan jag o Jenny drog av ett rejält shoppingrace i grannstaden tidigare idag. Hade jag vetat att vi skulle shoppa som galningar o trampa runt så länge som 5,5 timmar hade jag tagit något bekvämare än högklackade pumps på mig! Men en mycket lyckad shoppingtur blev det med en mycket fin vän.

Vad jag kom hem med? En del nytt till hemmet, småsaker egentligen men som ändå krävde 2 IKEA-kassar. Sängkläder, förvaringsboxar, hyllplan till tvättstugan och sånt. Men det jag blev allra mest nöjd med var höstjackan som jag helt oväntat sprang på! Jag o Jenny var inne på Intersport och stod med ryggarna till, sen vänder vi oss om samtidigt och utbrister i munnen på varandra att "åh den här var fin" med varsin jacka i händerna! Haha, det var såå komiskt! O så köpte vi en varsin jacka som var olika men som vi båda fallit pladaska för. Den jag hittade var så jag o den Jenny hittade var så hon. Kul när man springer på något så oplanerat spontant och bara faller handlöst, o så gjorde vi det samtidigt, hahaha!! Jag råkade visst komma hem med en svart kappa med till nedsatt pris, men en svart kappa känns ju som en bra investering, något som aldrig kan bli fel o som jag kände att jag behövde.

Får visa mina fynd senare! Nu väntar sängen, är helt slut, kram o hoppas ni alla haft en fin helg!

Fina nyheter Lagerhaus

Var inne en snabbis igår på Lagerhaus och fick då syn på dessa nyheter som föll mig i smaken. Är sugen på att köpa spegeln och sätta ihop ett dekorativt kollage av bilder och ramar på väggen ovanför min soffa. Känns lite trist med tavellisten som jag har idag. Anledningen till att det blev en list från början är att det är en betongvägg som var hur dryg som helst att borra i. Men känner ändå för en förändring nu! En ny soffa står med på min önskelista men tror att det får dröja tills det blir flytt i framtiden. 

Höstfint på balkongen

 

Ljung med sin vackra rödvioletta färg är en riktig färgklick på hösten-vintern och piggar verkligen upp. Har börjat att göra höstfint ute i min lilla trädgårdsdel (ni får se sen) samt uppe på balkongen. Prydnadspumpor får samsas på balkongbordet tillsammans med det fina cylinderformade ljushuset. Det gula i pumporna blir en snygg kontrast mot ljungen då färgerna förstärker varandra. Något man klart kan ta fördel av att tänka på då man inreder och skapar hur färgerna påverkar varandra

Ommöblerat vardagsrum


Tack för era gulliga kommentarer, men jag lyckades inte piggna till utan det fick bli att kurera sig hemma. Har varit orkeslös och rastlös samtidigt, svårt det där att bara ligga på soffan och vila. Så jag drog igång projekt storstäda vardagsrummet och möblerade om en aning. 

Mitt fina iPhonefodral från Book Book, gillar den slitna vintagekänslan! Någon som vet om det finns några snygga anteckningsblock och kalender i stil med en gammal bok eller med hårda pärmar? Kanske tryckt mönster på?? Tipsa mig i så fall, för jag letar och letar!

 Min slokhatt passade väl bra där på stolen när den inte används? 


Tyckte att det var dags att flytta in halvmånebordet från balkongen då säsongen börjar gå mot sitt slut. Bordet fick därför flytta in i vardagsrummet till sin vanliga plats igen. 

 Ute på balkongen fick det mindre balkongmöblemanget ta plats, ska köpa ljung till balkongen nu i dagarna och göra lite höstligt och dekorativt ombonat där ute. Här inne vill jag med ha lite mer blomster, måste till blomsterhandel snarast orken återvänder.

Håll en tumme för mig


Här hittar man mig ikväll, djupt nedmysen i soffan med täcket över mig. Har dragit på mig en höstförkylning och känner mig frusen in i märgen o tung i huvudet. Bara det inte blir värre för imorgon ska jag på min första del i en kvällsutbildning inom modern affärsutveckling, tre timmar av inspiration jag inte vill missa! Har varit så pepp på att börja den i månader nu, så håll en tumme för mig är ni snälla att jag känner mig lite fräschare imorgon och inte blir krassligare. <3
 

Östgötadagarna

I ett regning Norsholm besökte jag, barnen, min ena bror och hans son Britta och Lennarts Nära Kött på Östgötadagarna. Där pågick kobingo, kosaffari, grillning, loppis, tävlingar mm. 
 
Barnen fick även gratis prova på att göra sin egen korv! Väldigt trevligt och roligt intiativ, barnen hade så kul! De fick välja smaksättningen själv o det blev en tacoinspirerad kryddning. Korvarna fick de sedan med sig hem utan kostnad! 

Sötaste lillkillen!

En mamma som numera inte gärna är med på bild men den här bilden på busfian o mig blev ju lite mysig. Nåja, mitt självkänsla är verkligen på botten sen en tid tillbaka, kan inte sätta fingret på vad det är, men det var inte det blogginlägget skulle handla om nu. 
 
När vi kom hem från dagens regniga äventyr lagade vi tillsammans middag hemma hos mina föräldrar, mysigt! Barnens egentillverkade korv serverades till ungsrostade rotfrukter och det blev kalasgott!!
 
Hos mina föräldrar hänger snart färdiga klarröda vinteräpplen som barnen var sugna på att plocka, inte än men snart är de klara.
 
När vi skulle åka hem så fick jag syn på vattenpölen utanför mina föräldrars hus som är barndomsminnen för mig. Här lekte jag, mina bröder och min bästa vän när det regnade. Var tvungen att ta en bild när Meja stod där. 

Trampbilsrace

 
Här kommer ett lass med bilder från en fotosession med Meja raceande i en rosa trampbil. Sist ni såg en bild på Meja med trampbilen var för 4,5 år sedan, då såg det ut så här. Tiden går fort! Minns ni hur liten hon var då jag började blogga och hon precis lärt sig gå? 

Det blev en hel hög härliga bilder i det varma kvällsljuset på industriområdet, älskar att plåta på det här stället med all graffiti! 


 

Dr Martens, hiss eller diss?

 
Nya höstkängorna, Dr Martens. Har inte helt vant mig vid dem ännu och är osäker på om jag gillar dem till hundra. De sitter bra men känslan är att de är lite större och tyngre på fötterna än de mer nätta bootsen jag hade förra säsongen.
 
Vad tycker ni om dessa? Hiss eller diss?



RSS 2.0