Syren - ätbar blomma

 
Syrenens tid är nu! 
 
Nu vajar blomtyngd grenar av lila väldoftande fluff i vår trädgård, vackra underbara syren! Visste ni att syren är en ätbar blomma? Det går att ta tillvara på blommorna innan de blommar över. Man kan t.ex göra saft, marmelad, sirap eller socker av syren. Vad jag förstått så är de lila som doftar mest att föredra. Här har jag använt syren vid bakning som dekoration till en enkel sockerkaka med glasyr. Visst blir det fint?
 
Har någon provat att använda syren till något ätbart? Det vore kul att veta! 
 
 

Piontulpan från trädgården

 
Gula vackra piontulpaner
 
Så här vackra och stora tulpaner har jag odlat i vår trädgård. Sorten heter piontulpan och har fyllda blad, de blir riktigt stora och tunga, som fluffiga pompoms! Svårt o se på bild kanske, men en sån här blomma ryms ibåda mina händer om jag håller dem som en skopa. Så då kan ni nog föreställa er hur maffiga dessa är! 
 
Det blev dock en överraskning, dessa skulle enligt förpackningen haft en rödrosa nyans, men det blev bara gula och vita blommor. Fina dessa med! Till hösten ska jag platera fler lökar i andra färger, drömmer om en riktig färgexplosion i våra rabatter nästa vår! 
 
De är väldigt tunga som sagt så ett tips om ni vill odla denna sort själva är att se till att de har något att stödja sina stjälkar mot. Planera gärna att sätta dem i en perenrabatt till exempel! En av mina blommors stjälkar gick faktiskt av. En morgon förra veckan när jag kom ner i köket möttes jag av en rolig syn, någon i familjen hade tejpat ihop en avbuten stjälk (se video på min Instagram) Det visade sig sen att min stora dotter försökt ge den stackarn lite stadga då den var på väg att gå av, tyvärr så lyckades inte räddningsinsatsen så den fick bo i ett eget mindre glas med vatten. 
 
Önskar er en skön start på den nya veckan! 
 
Kram Josefin

Äppelblom

 
Äppelblom i sista strimman solsken
 
 
Det blommar för fullt i våra fruktträd nu och det spirar av grönska. Igårkväll när jag var ute i trädgården och knäppte dessa bilder under en himmel av rosa fluff doftade det helt magiskt! Det surrade av arbetande hummlor och bin, vinden hade stannat, det var varmt i luften och riktig försommarkänsla!
 
Ljuva underbara sötdoftande ljusa kvällar och nätter, åh vad jag gillar! 

Ljusgrått kök

Ljusgrått kök från Ikea, Lerhyttan heter modellen.
 
 
Hej på er!
 
Nu var det ett tag sedan sist, tiden går till så mycket annat med en liten 1-åring och diverse hemprojket att styra med. Och för att vara helt ärlig så kan det vara så att jag känt att det varit rätt så skönt att backa och inte lägga så stort fokus här på bloggen just nu. Även om jag vet att ni är många som tålmodigt går in dagligen och tittar efter uppdateringar. 
 
Men idag får ni ett par bilder från köket som jag fotade här i veckan. Tanken är att det så småningom ska upp en tapet ovan kaklet, där har vi fastnat för en fin ljus blekgrön tapet i äldre stil med sirliga blomslingor, Laura Ashley Parterre Intrade. Vad tror ni om denna?
 
 
Ha det fint, njut av försommarvarma dagar tills vi hörs igen! 
 

RSS 2.0