Drink tea, read books, be happy

 
Drink tea, read books, be happy.
 
Är det fler än jag som redan nu går runt och smygmyser av höstkänslor? Det är visserligen sommar än, men i vinden känner jag höstens närvaro allt tydligare och längs mina promenader ligger de första tappade färgglada löven utmed de dammiga småvägarna. Över åkrarna är skörden slagen och lämnar gula kapade fält efter sig. Mörkret smyger sig på tidigare och tidigare om kvällarna, jag tänder ljus, häller upp en kopp te och förlorar mig i en spännande bok, att läsa är verkligen så avkopplande. 
 
Jag älskar sommaren, värmen och att få känna livet liksom spira till. Hur allt känns oändligt och möjligt, att sommaren kommer med ny energi, lediga dagar och känslan av äventyr framför sig. Men för att vara ärlig, sommaren kan även var väldigt intensiv med allt man vill hinna med och med planering som inte alltid går som tänkt. Så den här tiden på året, när det fortfarande är sommar kvar men hösten på ingång, då tiden saktar in igen och tillåter mer stillsamhet, då njuter jag mer. 
 
Det gör inte heller något om det regnar nu, jag välkomnar istället regnet. Under sommaren är allt så väderstyrt, det går liksom inte att ens tänka sig att en dag med regn kan bli en bra dag, visst är det dumt? För det är ju verkligen inte så.
 
I helgen var jag på bröllop, det regnade verkligen konstant hela dagen, vigseln och festen hölls desutom utomhus. Fram tills vigseln hade det småduggat, lite fint så där, men prick klockan 3 när orkstern började spela ingångsmarchen öppnade sig himlen och det vräkte ned över oss alla. Jag blev dyngsur, men samtifigt, så häftigt!! Häftigt att våga, att tänka att vi gör det här oavsett väder, det är på den här platsen det ska bli vi. Och jag lovar, bilderna kommer att bli något utöver det vanliga och stunden i regnet när vi såg kärleken bindas samman i ett förevigande "vi" kommer vi alla att minnas.
 
Ha en fin helg och tack för att ni tittar förbi! 

Kräftskiva hör augusti till

 
Kokta röda kräftor, ostbricka, salta kex, oststänger, melon, choklad och lite allt av det goda - så dukade jag upp till kräftskiva i helgen. Passande nog hade jag fått en fin antik vinkylare samma dag som fick stoltsera på bordet full med is och en flaska bubblande god prosecco! 
 
 
 

Skolstart - HURRA

 
Så var första skolveckan igångkickad, hurra!
 
Ja iallafall för mig, barnen får vänta och ha sommarlov en vecka till, skönt för dem! Men eftersom mina studier till Digital Markandskommunikatör är på distans så är ju även jag hemma med dem  deras sista vecka på sommarlovet. Eller hemma med dem, det är mest jag som är hemma och de som är iväg, haha! De vill ju inte umgås med sin mamma så mycket längre utan göra egna saker. Så är det väl när barnen blir större? ;-) 
 
Lilla Nyponrosen hänger med vänner och har börjat gå till den spännande fritidsgården medans sonen är på Filmcamp hela veckan och skapar film tillsammans med andra ungdomar. På fredag, dvs imorgon, så kommer de ha filmvisning i biosalongen av filmen de har gjort, där han har huvudrollen!! Ser fram emot det tokigt mycket!
 
Utöver det är det Augustifesten i stan denna vecka med tivoli, marknad, matstånd, uppträdanden m.m. Ikväll tror jag vi är inne på att ta oss ner på stan och se Rix FM festivalen och kanske det blir någon karusell. På lördag är det bröllop och på söndag stort kalas.
 
Att skolan har börjat känns ändå bra, komma in i rutiner igen. Det känns som hösten börjat anlända med, man känner det i luften och träden börjar redan smått skifta färg. Har varit väldigt mycket nu slutspurten på sommaren dagarna har varit precis fullplanerade och min innre stress väldigt hög, så där att jag inte kunnat sova på nätterna för att jag tänkt på allt jag måste hinna med. Men nu har jag gjort klart en hel hög med måsten och ska kasta mig över mina studier igen, det blir kul att komma igång igen! Tänk, om mindre än ett år tar jag min examen! 
 
Ha en fin dag och tack för att ni tittar in! 

Happy Birthday Meja

 
Ballongbukett till nyblivna 10-åringen! 


Här hemma har vi födelsedagsfirande idag, Nyponrosen och hennes bror kom hem till mig igen efter att ha varit ute och campat. Det gav mig tid att förbereda en överraskning till lillans firande.
 
Jag dekorerade i köket och gjorde iordning ett presentbord. De fina uppblåsta ballongbokstäverna "HURRA" fick jag av en vän, tanken är att så längde de är fina ska de få fortsätta i en återvinningskedja av firande och ges vidare. Ballongbuketten av heliumballonger beställde jag i smyg från Panduro och ställde fram så att det skulle vara det första födelsedagsbarnet såg när hon kom in i hallen.
 
Jag fick sms från storebror när de var på ingång och var beredd, så just när hon tryckte ned handtaget till ytterdörren satte jag på högtalaren med "Ja må du leva" för full volym, gissa om hon blev förvånad min lilla skatt! Köket fullt med ballonger, sång och paket! Samt en rosa donut med litet ljus i!! 
 
 
Grattis Meja 10 år, min Nyponros! 
 
 
 
 

 
Kan ni förstå, att när jag startade den här bloggen för 9 år sedan, så var hon så här liten! Minns ni som har varit med från början? Det går så fort, jag är glad åt att jag har alla minnen sparade i bilder och text att titta tillbaka på här i bloggen. 

Gul hoodie

 
 
 
Hur jag fotar min egen tweenie nuförtiden? Jag lockar med att ta fina bilder på de nyinköpta kläderna. Uppväxta med en mamma som mer eller mindre ständigt bär runt på en kamera i sin hand kan jag lova att mina egna hjärtan hellre flyr fältet än frivilligt ställer upp på bild. Att fota sina egna stjärnor kan vara något av det svåraste, så det gäller att vara snabb. Att göra spontana fotograferingar på utflykter fungerar bäst, eller att muta med glass, det kan fortfarande fungera.
 
 
Men igår fick jag med mig min lilla Nyponros (som inte är så liten längre, fyller 10 år nästa vecka!) på en fotorunda i kvällssolen för att fota nya klädinköpet, en gul hoodie till skolstarten och ett par slitna ljusblå jeansshorts. Tröjan från H&M och shorts Cubus. 
 

Bröllopsdetaljer

De vackra detaljerna från ett bröllop, som man bara måste fånga. Som smycken på brudens handled.
 
Att få för sig att vara busig och röva bort brudbuketten. Fotade den inne i kyrkan där de höga fönstrena skapade ett magiska ljusinsläpp, på en trave böcker av Bibeln. Kanske lite oväntat, men visst blev det fint? 
 
Ögonblicken innan brudparet kommer ut från kyrkan då ris i påsar till riskastning delas ut. 
 
Detaljbilder innan brudskålen, här på fruktbordet och skumpan på kylning. 
 
Dukningen, innan alla gäster sätter sig till bords.
 
Förrätten, som ett konstverk! 
 
Detaljer från dukningen
 
Den otroligt vackra buketten igen, som jag även passade på att fota utomhus under tiden jag hade den till låns. 
 
Så mycket vackra detaljer, från ett vackert bröllop.
 
 
 
 
Jag tänker ibland på, hur man vill klona sig när man ska fota ett bröllop. Det gäller att kunna planera, agera och vara snabb som en vessla! Veta vart man ska stå, när man ska vara där och samtidigt vara närvarande för att fånga ögonblick som plötsligt uppstår. Kunna smita mellan utan att märkas, förflytta sig snabbt i en folkmassa och ta sig från en punkt till en annan. Att vara förutseende och ställa om från att fota motiv som är stilla till rörliga. Det gäller att vara med, hela tiden och kunna planera sin tid, som att veta när man kan smita undan för att ta detaljbilder. Man blir svettig av hur intensivt det är, man tränar hela kroppen i olika positoner när man växlar lägen och det är extremt fokus som krävs hela tiden. 
 
Sen är det otroligt socialt, du behöver kunna vara skojfrisk och bjuda på dig själv, vara lättsam och du behöver kunna ta komandot. Att få ett helt bröllopssällskap att ställa upp på en gruppbild, att få alla hoppa samtidigt eller skåla osv, det kräver även en stark röst.
 
Det är nog lätt att tänka att allt som krävs är en kamera, men det är så mycket mer. Det är även lätt att tänka att när man fotat så är allt klart, men oj, så mycket tid som läggs ned på att gå igenom alla bilder sedan, göra två grundredigeringar på alla bilder och sedan en tredje slutgiltig. 
 
Men hur som helst, det är något helt fantastiskt att få fota bröllop, det är en utmaning men som jag älskar det! 
 
 

RSS 2.0