Svalkande drink i tropisk hetta

 
 
 
Tropisk hetta, det har vi haft idag, så där att luften klibbar sig fast. Jag måste säga att jag tycker om det, även om lite regn (och åska) gärna är välkommet för att skölja bort all pollen som är jobbigt för mig och sonen. Nu på kvällen var det riktigt skönt och behagligt ute på balkongen, jag satt ute med en sommardrink och läste en bok, så underbart! Drinken (självklart alkoholfri) gjorde jag på Noa´s fläderblom och rabarber tillsammans med hallon och massor is. Fräscht och svalkande. 

Från vår midsommar

 
 
 

Utflykt till Söderköping

 
Att ha bil och körkort innebär verkligen en helt annan frihet, när man kan ta sig vart man vill när man vill. Så idag när det var sol ute och semestersäsongen ännu inte kommit igång ännu passade jag och barnen på att ta en spontan tripp till grannastaden Söderköping. Det var lugnt och skönt, vi kunde strosa runt i fred vid kanalen, titta på båtarna i hamnen och givetvis även ta ett favoritstopp på Smultronstället, Sveriges största glassrestaurang. 
 
Pontus slog till på Rock ´n Roll, glass med en saftig munk! 
 
Hand i hand <3
En mor håller sina barns händer för en tid, men deras hjärtan för alltid
 
En bloggande mamma fastande på bild med 
 
De vackraste skatter i världen, mitt hjärta svämmar över!! 
 
Min fina lilla mini me
 
Meja mumsade på en Summertime med färska jordgubbar
 
 
 
Kärlek från oss till er denna onsdag! 

Bebisfotografering

 
Förra veckan hade jag en fantastiskt söt liten tjeja med sina föräldrar på besök hos mig för nyföddsfotografering.
 
 
Tänk så fort den första tiden går, knappt att jag minns att mina egna varit så här pyttesmå nu med en tonåring i huset. Jag är glad att jag alltid haft mitt stora fotograferingsintresse och fångat den tiden på bild. Ovärderliga minnen som jag kan ta fram när jag vill, som vi kan titta på tillsammans. Tycker om att sitta med barnen och svara på deras frågor om den tid som de var för små för att minnas. 
 
 

Sommarens fräschaste sallad

 
 
Idag hade jag mina fina Linda på besök, dagen till ära även namnsdagsbarn! Jag slängde ihop en sallad åt oss och barnen. Det blev en fräsch matig sallad som enligt betyg från min gäst skulle passat på en restaurang och både hon och Pontus gav den 5/5 i betyg! Wow, ja det är ju finaste betyg man kan få!


Vill du göra sommarens kanske fräschaste sommarsallad så hade jag detta i:
Färdigblandad finbladig sallad med bland annat ruccola
Plommontoma
Gurka
Oliver
Kokt färskpotatis delad på mitten
Stekt kyckling som fått marineras i sweetchili någon timme innan tillagning
Knaperstekt bacon
 
Toppade med solrosfrön som jag rostat i stekpannan efter baconen så de fick extra fin smak och strödde därpå över lite flingsalt och parmesanost. Ringlade sist över en senaps- och honungdressing.
 
 
Något som jag under middgen kom på hade varit riktigt gott till är grillad halloumi. Man skulle även kunna byta ut kycklingen mot lax, skulle ju passa extra bra nu till midsommar. Det är så bra med sallader, man kan ändra och mixa efter tycke och smak. 

Bloggevent i Kolmården

 
Jag och barnen har varit på ett riktigt trevligt bloggevent denna söndag, i Kolmården! När jag fick inbjudan i våras var jag mitt uppe i att ta mitt körkort och såg framför mig att hit skulle jag ta bilen själv med barnen. Så blev det också! Vilken häftig känsla det är att kunna åka iväg så här hur som helst o var som helst, ska ta med sina skatter på många äventyr i sommar. Underbart är det! 
 
 
 
Vi hade första parket på delfinshowen, så nära att vi fick närkontakt med vattnet som skvätte runt, haha! Det vi  fick se var en specialvisning då elektroniken spökade, men måste verkligen ge en eloge till de duktiga tränarna som redde ut situationen med energi, glädje och gav oss besökare en fin upplevelse i alla fall! Alla annaställda i djurparken var så positiva och glada, gillade verkligen energin man möttes av var man än gick.
 
 
 
Tummen upp från Pontus! 
 
 
Lilla skatten visade sig älska åkattraktionerna och var modig nog att åka bergodalbanan själv! Lagom stolt och stor hon kände sig då! 
 
 

Nu är jag och barnen helt utslagna efter en händelserik dag på Kolmården. Vi har haft det jättebra och vädret var helt perfekt, från molning förmidag till att spricka upp i sol på eftermiddagen.
 
Tack Kolmården och PR-ansvarig Helena för en fin dag i parken! 

Fylld av kärlek

 

Jag har inte ord nog för den här dagen, fylld av kärlek. 


Jag kan inte skriva mer än så, inte nu, jag måste samla alla intryck först. Att fotografera bröllop innebär så mycket känslor, jag brukar sitta hemma efteråt helt hög på kärleksrus och glädje. Nu när det är vänner till familjen, varma härliga människor som ligger mig så otroligt nära hjärtat, som ordnar med bröllop ja då blir det ett känslohav av kärlek större än jag förmår att författa i ord. Varm inombords av tacksamhet till att få vara en del av deras dag och dela allt det vackra med dem i en av livets största stunder. 

Balkonghäng

 
 
Så här härligt har jag det ikväll, ljuset flödar in och får hela hemmet att bada i varmt kvällsljus. Mitt halvmånebord har åkt ut på sin vanliga plats så här års när min balkong blir till ett grönskande uterum. Det är varma fläktar på balkongen, trädkronorna rasslar lätt i den ljumma vinden, fåglarna kvittar och jag har börjat att läsa på en ny bok som jag fått låna av mamma. Har inte riktigt haft tid men idag fanns inga måsten. 

Nu ska jag fortsätta njuta av kvällen, ville bara dela med mig av denna härliga stund till er! 

Kramar

Kalasdag i juni

Den här fina lilla kusinen Leo fyllde 3 år så vi var på kalas idag. 
 
 

Lördagen började med kalas, fika utomhus och spring i gröngräset med såpbubbeljackt. Jag har varit så trött idag och inte riktigt kunnat sätta fingret på varför, sen slog det mig. Jag hade suttit uppe till 02 inatt och jobbat med fotografier. Glömmer bort ibland hur fort tiden går när jag sitter med mina bilder eftersom det är så roligt. 
 
Nu blir det tackos med barnen, sen ska vi ha lite jordgubbar och glass ikväll, rester från skolavslutningsfirandet. Det blir en perfekt lördag det. kram på er! 
 

Skolavslutning och sommarlov

Mina skolavslutningsfina skatter 
 
Det var lite stressigt att hinna med två skolavslutningar i år, nu förstår jag hur många familjer har det som måste dela upp sig för att kunna gå på sina barns skolavslutningar. Mejas avslutning slutade prick samtidigt som Pontus började. Men vi fick springa därifrån innan den var slut så hann vi precis till nästa. 
 
 
 
Hejdå 6:an, efter sommarlovet börjar högstadiet för min tonåring med flytt till ny skola. Det föll en och annan tår i klassen som nu skiljs åt där alla går mot nya äventyr. Blev ju själv sentimental och ögonblank över att minnas tillbaka till mina egna skolavslutningar.
 
Hemma firade vi in somamrlovet med nygräddade pannkakor med marängcup och ett hav av söta närodlade jordgubbar. 
 
 
Efter firandet hemma tog vi oss in till city och där fick jag prova ut glasögon! Jo, för det kom jag och optikern fram till att jag ska ha som avlastning. Jag ansträger mina ögon så mycket iom att jag jobbar 8 timmar vid en dator på jobbet och sedan sitter jag och jobbar extra med fotografering och bloggande när jag är hemma. Det har medfört att jag mer eller mindre aldrig vilar mina ögon och skärpan har blivit lite sämre, har fått ett litet brytningsfel. Så jag ska bara ha dem ibland, när jag känner att det behövs. Som när jag ser på tvn så slipper jag kisa för att läsa texten då den delar sig för mig. ;)

Mer som hände på stan, Meja tog hål i öronen!! Hon har tjatat och längtat om detta i ett helt år, kanske längre till och med. Men jag har hållit fast vid att när hon är 7 så kan vi ta hål. Men ja nu blev det spontant en överraskning för stora tjejen 2 månader tidigare, jag får visa bild sen!

Nu är denna bloggerska slut som artist! Hade tänkt ta med mig kidsen på en utflykt med bilen och passa på att köra förbi ett hus som jag är nyfiken på, min eviga husletarjakt ni vet, haha! Men nej det får bli senare i veckan, jag är klippt färdig för idag. Blir att vila sig i soffan nu.

Kramar!



Stand a little taller

 
 
Energin fortsätter att flöda i mig, känner mig så positiv och glad! Det ger verkligen en rejäl kick framåt när man tar stora beslut som hjälper till att hålla fokus på rätt saker. Jag väljer att flyta med den här vågen nu för den för mig åt rätt håll.
 
Nu är klockan alledels för mycket för att blogga egentligen men den här sena timmen i slutet på dagen är vad som finns kvar när man har en vardag som rullar på. Annat var det förr när man var mammaledig och hade små håltimmar här o var att fota och blogga flera inlägg om dagen på, haha! Nåja! Ville i alla fall dela med mig av min härliga känsla och hoppas att ni alla som läser blir smittade av positiva vibbar!
 
Kram 
 
 

Happy life!

 
Jag känner mig så fri och lycklig!! 

Den här helgen har jag funnit beslutsamhet inom mig, gjort val där jag satt mig själv och mitt mående i första rummet. Det har inte varit lätt, har haft en dragkamp i mitt inre och väntat ut tiden. Men det enda jag fått för det är ännu mer smärta. Så jag var tvungen att göra mitt val, välja att släppa taget om det förgångna och gå vidare. Så fort jag tog mitt beslut och slog slag i saken så fylldes jag av stor lättnad, ny energi och glädje faktiskt! Ja nu känns det som om jag helt kan gå vidare och låta livets alla nya äventyr och möjligheter ta plats i mitt liv. 

Mer som gett mig energi men även tagit mycket på krafterna denna helg är träning. Igår cyklade jag ut till Ensjön, tog däriftån en promenad om ca en mil till Vrinneviskogen där vi har en nyanlagd hinderbana och ett nytt utomhusgym. Så jag och Jenny som var med mig körde styrketräning och ett varv i hinderbanan, verkligen hur grymt roligt som helst! Ni i Norrköping som gillar träning måste ut och pova, perfekt att träna ute så här års! Efter träningen tog vi en promenad om ca en mil tillbaka genom skogen till Ensjön igen och så cykel därifrån och hem. Vi var ute och tränade i 4 timmar!!
 
Jag var helt slut i kroppen när jag vakande imorse, hade ont i varenda muskel, på riktigt. Trots det tog jag mig ut på en långpromenad om nästan en mil till mina föräldrar på kvällen, pappa tyckte nog inte jag var riktigt klok, haha! Han hade nämligen pratat med mig några timmar innan och frågade om jag var sjuk då han hörde hur ynklig jag lät i telefon. Men smärtan lättade mot kvällen och med vilja kommer man långt!
 
Ja jag är nog lite galen men jag är såå glad och stolt över att vara den jag är! Driven, målinriktiad, envis till tusen, med stort hjärta och en stor portion humor. Jag är så redo för att fortsätta mitt nya liv nu, har på känn att något stort väntar mig runt hörnet nu när jag är redo att släppa in förändringar! 

11 råd till dig själv

 
 

Om något känns fel, gör det inte

Säg alltid precis vad du menar

Var inte andra till lags hela tiden

Lita på dina instinkter

Prata inte illa om dig själv

Ge inte upp dina drömmar

Var inte rädd att säga nej, eller ja.

Var snäll mot dig själv

Släpp det du inte kan kontrollera

Håll dig borta från all negativitet

Älska

 

Jag jobbar mycket med mig själv för att gå vidare från en jobbig period i mitt liv. Att hålla mitt liv öppet för möjligheter och släppa in ljus, inte låta skuggorna ta plats. De här punkterna hjälper mig mycket att behålla fokus och påminna mig om att prioritera rätt. De hjälper även att jobba upp självkänslan och inte trycka ner mig själv. Kanske kan de även vara någon mer till hjälp.


Bli lite bortskämd

 
I brevlådan väntade häromdagen en sommarpresent! Blev så glad när jag såg den tjusiga boxen med fina sommartoner av powder, blush och bronzer från Idun Minerals. Älskar för övrig deras mascara som är den enda som jag använder sedan jag var med i Apotekets bloggpanel och fick provapaket att utvädera varje månad. 
 
 
 
Hoppas allt är fint med er! Här har jag njutit av en ledig onsdag som startade med en sen och mysig frukost ute på balkongen. Det är riktigt kvavt ute idag, så var skönt med friska fläktar till frukosten på svalkande balkongen. Har hunnit med att cykla in till stan och toppa mitt hår idag med, det var i behov av lite omvårdnad. Syns inte att jag gjort något med håret då jag toppade minimalt för att spra ut längderna men känslan är fräschare.
 
Nu ska jag ladda om, klä på mig något tjusigt och ta mig ut till en tapaskväll med vänner på stan, uteserveringsväder! Det blir trevligt! Hur ser er onsdag ut? 

RSS 2.0