Vilken härlig dag, nanananannaa...

Min nya älskling, äntligen har jag uppdaterat mig och skaffat ny mobil, gått runt med en 5 år gammal tegelsten fram tills nu, jippie vilken lycka att vakna upp från stenåldern!

 

 

 

Hej på er, vilken underbar lillördag vi haft idag!

 

Fast jag sovit bort mycket av dagen har jag passat på att njuta den tid jag varit vaken. Har nämligen jobbat hela natten, min första natt så det var spännande o se hur kroppen och jag reagerade på att vända på dygnet. Men det gick över förväntan, lite seg idag bara... Så jag har sovit o chillat o bara tagit det lugnt. Var helt fantastiskt väder på eftermiddagen så jag passade på att vila ute. Sörplade i mig D-vitamin på en soldränkt balkong i bästa söderläge, uuuunderbart!! Glada toner från min nya mobil gjorde mig sällskap tillsammans med lite fruktigt vitt i glaset... Vår! Satt o njöt o kände att livet helt enkelt bara var så bra just där och då, love! Om några timmar ska jag ge mig iväg igen för min andra natt, hoppas jag håller mig vaken!

 


Bild tagen med min nya iPhone på balkongen idag


"Men jag får inte plats där"

Mejamys satt i mitt knä nu på morgonen, kramade om min lilla nyponros i en varm kram och sa:

"Jag älskar dig sååå mycket, du bor i mitt hjärta!"
"Men, jag får inte plats där!?"


Så spontant och härligt, haha!! Joo du gumman, mitt hjärta rymmer mycket!




Spakänsla

Igår kväll vart det ett varmt avslappnande bad fyllt med bubbelskum och aromatisk olja, o så lite rosblad... Underbart o krypa ned för min onda rygg o axlar, måste gå till massören snart o få hjälp... Med mig hade jag en ny förälskelse, den lilla "boken" i fönstersmygen som spelade musik från spotify. Vad kan den rymma tro? :-)

Cider x2, kex med ost samt lite choklad slank ned med, rena lyxen, spakänsla i badrummet. Man måste få skämma bort sig ibland!

Shoppingdag med lillan

 

Vi har haft en MammaMejaMys-dag lilla hjärtat o jag denna måndag, ledig som jag varit. Det blev en trevlig solskenspromenad till "Världens Centrum" följt av några timmars skavsårshopping! Gick så länge att det började göra ont i fötterna. Men mycket fint följde med hem, fast det inte alls var planerat... Konstigt fenomen det där! Nu har vi fyllt på garderoberna och känner oss laddade för våren 2012!

 

Lilla modellen Meja bär här ovan en våroutfit från H&M som vi shoppade under dagen. Har halkat in på vit, marint och beigt, så snyggt till vår och sommar! Och på stolen hänger lite av det som följde med hem till mig, älskar verkligen min nya favoritväska (från KappAhl) till sommaren!

 

Strike a pose!

Tävling, vinn kit från L’Oréal


Härligt att det är helg, eller hur! Varför inte fira det med en trevlig tävling? :-)

Jag har i sammarbete med L’Oréal och Blogg.se fått möjlighet att till mina läsare tävla ut ett härligt kit från L’Oréal! Det är fantastiskt, jag har redan provat det under några dagar och kan lova en god kommande recension! Så den här tävligen vill ni inte missa!


Makeup kitet du kan vinna innehåller:
LUMI Magique foundation
LUMI Magique concealer penna
LUMI Magique Primer


För att delta i tävlingen så svarar du på två korta frågor:


1) Hur många procent vatten består LUMI Magique foundation av? (Svaret kan du hitta här)

2) Motivera varför just du skall vinna kitet.

Som ett plus i kanten för en extra lott får man gärna gilla inlägget på bloglovin och/eller berätta om tävlingen i sin blogg/facebook!


Tävlingen avslutas söndag den 4 mars

Happy Sunny Friday!

 

Vårsol är rena energikicken, blir så glad dagar när den letar sig in på arbetsplatsen över mitt skrivbord, eller när man får en stund ute på rasten att bada hela ansiktet i ljus, igår kunde jag till och med köra med uppknäppt jacka på väg hem! Och idag har jag plockat fram skinnjackan...! Imorgon är det helg, för de flesta men inte riktigt för mig. För här ska det jobbas till nätterna. Men jag ser fram emot det, så roligt att göra något nytt!

Föresten vill jag fresta lite med att det kommer upp något spännande i bloggen imorgon, så håll ögonen öppna och trevlig fredag!

Det är över


30 rosa rosor från mina föräldrar på födelsedagen

 

Vilken lättnad att logga in nu och se att alla skräpinlägg från hackningen jag utsattes för igår är borta!! Bra start på en annars väldigt stormig början av dagen, tittar ut på regnet som piskar och vinden som viner. Men det positiva som gör mig riktigt glad är att all snö nu är ett minne blott! :-)


Tack söta för att ni var många som förstod att det inte var jag som låg bakom alla dessa konstiga inlägg som härjade på bloglovin igår till följd av hackningen. Tyvärr så tappade jag en hel del följare under dessa timmar vilket så klart känns trist. Men nu vet ni i alla fall att det inte var jag, kram!

  

Ha en fin dag, nu verkar stormen lägga sig och lite solsken tittar fram!


Hackad...

Ha ha ha... Nej jag skrattar inte, det är inte ett dugg kul. Men ni som kikar in på bloglovin har nog sett att någon använder sig utav min bloggadress för att lägga ut reklam och skräpinlägg, inte alls kul! Jag har hittills räknat in 10 inlägg som inte jag har skrivit, två exempel synes nedan. Detta är nu anmält!! Är det fler som är drabbade??




Smörgåstårta

 

Jag fick ett nytt recept på smörgåstårta av en vän som jag provade inför min födelsedag, delar gärna med mig av receptet för den är så god! Men nästa gång jag gör receptet så ska jag nog ta lite mindre majonäs o mer crème fraîche då jag har svårt för när det blir för majonäsigt. O brödet suger verkligen åt sig av fyllningen så ett tips är att bre på ordentligt så att det inte blir för tort!

 

Smörgåstårta ca 8-10 bitar
2 påsar polarkaka (det blir lite bröd över)


Fyllning: 3 lager, dag 1

1 burk majonäs (400g)
Ca 4 dl crème fraîche
En skvätt citron
1 burk tonfisk
1 liten lök (finhackad)
0,5 dl dill (hackad)
Vitpeppar, svartpeppar, salt


Förslag på garnityr dag 2

Ca 2dl crème fraîche
1 dl majonäs
300 g skalade räkor
1 burk kräftstjärtar
4 ägg
Kallrökt lax ca 2 skivor
Huvudsallad
Röd caviar
Citron i små trekants skärvor
Färsk dill
ca 4 cocktailtomater delade i 4 delar
Annans i små trekants skivor


Vad jag gjort...

Visst var det Lucky 7 som jag gjordet ett litet besök på hos idag, för en ny tatuering! Är jättenöjd, kan inte ta av plasten just nu då den är rykande färsk, kom just från studion. Men jag lovar garanterat att visa en mer ordentlig bild o berätta mer snart. Men nu vet ni vad jag var pirrig inför tidigare idag. :-) Förresten, vad underbart det var att cykla, det har jag saknat o det kommer jag fortsätta göra framöver nu när asfalten tittat fram!


Mot lycko 7:an



Åh nu är det piiirripiiirrigt! Jag ska ut i vårsolen, ta årets första cykeltur genom smältpölar av snö och ta mig in till stan... Där ska jag göra något speciellt som jag längtat efter! Galet förväntansfull och glad! Hoppas det blir bra! Ni håller väl en tumme?

 


Syrlig rabarberdröm

När mina gäster kom stod det o väntade bubbliga välkomstdrinkar tillsammans med lite snittar. Jag hade köpt två olika höjder på glasen för att skilja på dem med och dem utan alkohol. I glasen hade jag blandat en vårig (ja man kan nog även säga sommarfräsch) drink, som vart en klar succé! Jag satsade på lite vårkänslor på min fest, för nu vill vi ju verkligen ha sol och värme! I alla fall, drinken heter syrlig rabarberdröm och vill du med prova så gör du den så här:

 

För ett champangeglas syrlig rabarberdröm

1 msk vodka

1 msk koncentrerad rabarbersaft

Fyll upp med schweppes russian

Lägg i en skiva lime och ev is

 

Sluuuurp!



Festen

Dukat långbord i vardagsrummet, tänk att få plats med festlokal i hemmet!

Det renoverade buffébordet jag gjort i ordning passade perfekt för drinkmingel och DJ-hörna! Love it! Jag hade vårkänslor och körde på klänning i det vårigaste jag vet, slitet jeansljusblå! Ser ni skumpan jag fick av mina kollegor, 1½ liter bubbel!! Den får bli att ta fram vid något speciellt tillfälle i sommar... Grymt goda buffén bestod av tre sorters kallskuret, potatissallad, frukter och bröd, mmmm! Galet god!

Dessert, chokladmousse med grädde, bär och chilichoklad

Kvällen avslutades på dansgolvet, men de galna bilderna behåller jag för mig själv... ;-)


Vårlängtan!

När solen skiner som den gör nu så kan man inte annat än få stora doser vårkänslor, lycka, lycka, lycka! Blir så inspirerad när man känner att världen är på gång att vakna till liv igen, att man snart kan sitta ute på en filt i bara tröjan. Hittade en så härlig stämning inom mig och vart lite ivrig att prova vårgarderoben när jag drömde mig bort... :-) Spetstopp Gina, linne och skärp H&M samt slitna shorts avklippta gamla favoritjeans.

 

Är så uppspelt, har så många roliga saker på gång nu. Denna vecka börjar jag mitt nya uppdrag på jobbet vilket kommer innebära oregelbundna arbetsider periodvis. Gillart! Det kommer bli helgarbete och kväll- samt nattpass varierat med dagturerna. Tror det kommer passa mig som handen i handsken, längtat efter detta. Imorgon ska jag även förverkliga något jag länge planerat, ser fram emot och hoppas så klart på bästa resultat! Ni får se... ;-)

 

Soo long!


Födelsedagen

Fina blommor, vet inte hur många buketter jag fick på min 30årsdag, det var svårt att hitta vaser till alla så det fick bli saftkannor och krukor med. Det vackra kortet fick jag av sonen, som han gjort själv!! Visst är det fint? Smörgåstårta gjorde jag egna och bjöd på till lunch med närmsta släkten och några vänner.

Berättar mer senare...!


Happy girl!

 

Vårsolen silar in genom vardagsrumsfönstret bakom mig, kikar upp från soffan och blickar ut över stillheten och tystnaden i rummet, tar in de spår som vart kvar efter det som var igår. Tycker det är vackert! Vill fånga den stunden, ta in hur allt liksom stannat upp, som man tryckt ned pausknappen och allt står still. Tänker på att vi igår var 16 glada personer här, underbara vänner som kommit för att vara en del av min födelsedag. Vi var här och fyllde hemmet med skratt, lyfte taket och spåren syns lite över allt. Måste fotografera, fånga ögonblicket, hur vackert jag tycker det är att titta på resterna efter en sjukt lyckad kväll!

 

Igår hade jag fullt upp med att fira...min 22 årsdag! I alla fall om man ska lyssna på sonen som gratulerade mig på morgonen med paket och sa grattis på 22-årsdagen. Ja kanske är det så att man ska lägga till 8 år för att få det hela rätt, men det kan vi väl viska tyst om? Känner mig inte äldre än 22 i sinne och hjärta, men jag har ingen åldersnoja. Är det inte underbart att man får vara med o leva livet!? ;-)


Vill stänga in alla lyckokänslor i en burk jag fått med mig från dagen, helt klart bästa födelsedagen ever! Oförglömligt... Är så otroligt glad och lycklig över att så många fina människor ville fira dagen med mig. Smörgåstårtekalas på dagen och fest med godaste buffén och glada toner till morgontimmen med finaste vänner på kvällen/natten! Musiken tystnade 03:30 när de sista gästerna vinkades av, så himla roligt! Happy!! Tack för alla gratulationer och tack för en sjukt galet rolig fest alla fina som var med o ville fira min 30-års dag! ♥

 

Happy me!


Festfixare

 

Nämnde jag något om födelsedagsförberedelser i ett tidigare inlägg? Ja vem kan födelsedagsbarnet vara? Kanske lilla jag som fyller? Kanske 30 år till och med...? Japp, imorgon lördag ska jag tydligen bli "stor" och det firas med både kalas och fest, full fart hela dagen lång med andra ord! Nu pågår förvandling av hemmet till festlokal, så förväntasfull och laddad!!

 

Whiiiiiiieeeeeeeeeee!


Dekorativ hörna

Det var ett tag sedan jag visade lite bilder från hemmet, nyfikna på mer? Här kommer lite till från vardagsrummet med en dekorativ hörna på buffén vilken jag köpt på loppis och målat om. Keep Calm-tavlan hängde tidigare i walkin closet i radhuset som en påminnelse till mig att ta det lungt när jag hade svårt o hitta rätta outfiten på morgonen. ;-)

Enjoy!

Fånga dagen

Jag har tyvärr ingen nytagen bild att bjuda på, inspirationen denna årstid är inte på topp. Så jag letade i arkivet och bjuder på en tänkvärd favorit i repris som känns lite vårig och fin nu när allt är vit ute.


Idag är jag på språng och ska fånga alla möjligheter som väntar på mig där utanför, börjar dagen med ett inbokat viktigt möte, spännande! Hoppas det är lika givande som jag tror. Sen har jag lite shopping och massa planering samt förberederlser inför kommande födelsedagen att ta itu med, rolig sysselsättning! Nu måste jag skynda iväg, ha en fab dag, kraaaaaaam!

Kärlek


Kär lek var dag

Jag har funderat på kärlek idag, så klart, hela världen är ju kär o galen denna Happy Valentins Day. :-)

Att vara eller inte vara. Att förstå kärleken kan vara svårt. Att förstå att den börjat eller att den slutat, den där gränsen är så tunn och osynlig. Det kan gå fort och det kan gå långsamt. Hur vet man om det är allvar eller lek? Kär eller kär i kärleken? Kärlek eller vardag? Vardagskär? Att vilja mer, eller att inte vilja mer och att älska på olika sätt... Obesvarad kärlek och kärlek för evigt. Att falla pladask, falla hårt... Kärleken kan ta många uttryck och former, den kan ge och den kan ta. Den kan såra och den kan vara ljuvlig. Varm och kall... Uppoffrande och givmild. Kärlek på lika villkor. Det kan vara en liten detlaj, en gest, en hand i sin, en kram...

Vad mycket man kan tänka o känna inför ordet kärlek, skulle kunna fortsätta och spinna vidare i det oändliga. ♥

Jag tänker lite extra på min familj idag, på min släkt och mina syskon, på mina vänner. På ord som min pappa sa över telefonen i veckan, på något godhjärtat som min ena bror gjort och på hur gränslös kärleken är... Det är vackert!

Hoppas ni haft en fin och varm dag oavsett hur kärleken ser ut för er.

Att göra en het kycklingrätt


Fick för mig att köra ihop en söndagsmiddag på känsla idag, inget avancerat men vad gott det blev, en ny favoriträtt är född! För att inte glömma bort vad jag blandade i så lägger jag ut mitt ihophöftande recept:

2 st stora kycklingfiléer
1 st purjolök
1st röd paprika
1 burk lätt crème fraiche, paprika & chili
ca 3 msk mango chutney
ca 1,5 dl kokonötsmjölk, light

Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn i stekpanna.
Tillsätt hackad purjolök, paprika, kokonötsmjölken, crème fraiche och mango chutney.
Låt småputtra så att köttet blir genomstekt. Under tiden gör iordning en god sallad och couscous.
Mmm....!

Sonens kommentar: "Mamma, om du förlorar jobbet någon gång tycker jag du ska bli kock!!"

Det måste ju vara bra betyg?! ;-)



Längtan

Drömmer mig ofta bort och förlorar mig i vårvarma tankar med fågelkvitter i trädkronorna, glass i handen, solkysta kinder och förföljelsen av en glad och förväntansfull försommarton i luften. Att längta efter våren känns både nära och som en dröm långt borta. Vill ha grusig barmark under våriga converseskor och en öppen jacka, kisande sol i blicken och årets första sitta ute och njuta på en uteservering...

Idag kändes det nära, nära tills dröm blir verklighet. En skyddad plats i solen på balkongen, värmen, droppandet från smältis och en varm spirande känslan som sprider sig när man känner våren komma nära inpå. Lycka!

Sitter fast

Det är lite märkligt det här med att skriva öppet om sitt liv, jag har just nu mängder av saker på gång, fullt upp, o skulle kunna skriva om hur mycket som helst. Men istället kör jag fast i skrivkramp under några dagar...

 

Förresten så får bilden mig att längta efter att bli mitt vanliga blonda jag, o jag som just färgade håret mörkt igen i fredags. Det blir att ljusa upp till våren, mmm. Fredagen föresten, gu vilken underbar kväll med Takida o middag längs långbord med 14 mer eller mindre galna tjejer, vi var ett stort gäng som gick ut o roade oss. Underbart lyckad kväll, allt var perfekt!

 

Roligt ni gillar min nya design så mycket förresten, tack för fina kommentarerna!!

 

I'll be back


Nytt!


Som ni vet har jag varit uttjatat trött på min förra design och nu äntligen fick jag tid över att sitta med en ny. Och så råkade jag publicera den när jag skulle förhandsgranska, men hey! Så kan det gå och jag låter den ligga kvar och gör nog lite småjusteringar vart efter. Men det känns bra med nytt, hoppas ni gillar den med.

(tryck f5 för uppd)

TGIF

Som jag längtat efter den här fredagen, just den här...


Den här veckan över lag har varit fylld med nya saker, nya positiva utmaningar, segrar, beslut och möjligheter, happy! Idag är det fredag, bästa dagen på veckan med massa fler roligheter inplanerade, whiiie! Och att börja dagen med en trevlig överraskning som present och blommor är ju inte helt fel, tack så mycket Anna!



Vinnaren av träningset från Pierre Robert är,


...*trumvirvell*...

Mrs. b !!! Hör av dig till mig på josefin.landhagen@gmail.com med adressuppgifter för vinsten så kommer ditt träningset inom kort!

Happy!

En sån glad känsla i kroppen!


Vill slänga in en önskan till er alla om en helt fantastikt fin o vacker dag. Solen skiner in på lilla mig och glädjen sprider sig i kroppen, jag sitter här med ett leende... :-)


RSS 2.0