Svartvita toner

 
Att skala ner färger och köra på gråtoner och svartvita bilder är både väldigt utrycksfullt och känns tidlöst klassiskt. Jag brukara redigera mina färgbilder i en svartvit variant med, det är spännande att se hur en bild kan få liv och ge utryck på ett annat sätt när färgerna försvinner. Här är några från bröllopet mellan Elin och Marcus

First look

 
First look, när Marcus fick se sin blivande vackra brud Elin. Kärleken, glädjen och alla känslor, en fin stund i allén och ljuset, ja ni ser ju, magiskt! Efter första mötet gick vi ner till en örtkryddgård i närheten och tog sagolika bilder, ni får se senare. 

"Tusen tack för alla underbara bröllopsfoton! Du är en fantastiskt duktig fotograf som lyckades fånga så många fina ögonblick. Vi skulle utan tveka rekommendera dig till alla vi känner.
Vänliga hälsningar
från Elin och Marcus"

Solrosor

 
Dagarna i veckan här hemma har gått åt till kurering av lilla hjärtat och nu mig själv. Skulle gått på 40-års kalas i helgen men fick hänga undan partyoutfiten och bädda ner mig istället. Har ni med märkt att många är sjuka nu? Så många förkylningar som slår till efter semestern inför skolstarten, o jag trodde jag skulle klara mig... Dessa fina solrosor och rosor fick jag av mina föräldrar tillsammans med mat till sjukstugan, så himla snällt!

Middagstips sökes

 
Nu söker jag nya recept!
 
Behöver hitta nya favoriter då jag snurrat in på o laga samma maträtter om och om igen. Tipsa mig gärna om lättlagade vardagsrätter som går smidigt och snabbt att slänga ihop efter jobbet. Tar även gärna emot tips på något som passar till helgen. 
 
Lämna tips i kommentarsfältet! Länka gärna :)
 

TOLNE GJÆSTGIVERGAARD

 
Tredje dagen i Danmark tillbringade vi på Tolne Gjæstgivergaard. När jag sökte boende och planerade vår resa så fick jag en så starkt magkänsla att vi var tvunga att bo på just denna gästgivaregård då den kom upp på datorn. När känslan är så stark har jag lärt mig att lita på den och det visade sig vara helt rätt. För det här stället, det är helt otroligt! För en konstnärssjäl som mig var det verkligen som att hitta hem.  
 
Direkt när vi kommer in omsluts vi av den varma välkomnade känslan, det var som att kliva rakt in i ett vardagsrum där det satt glada människor och pratade med varandra. Gäster som fann varandra runt borden och en stämning som sa kliv på och känn er som hemma. Det första värden Gregory säger till oss är, "Vill ni ha hemgjord jordgubbsglass eller vill ni hellre se rummen först?" Vi blev så paffa av välkomnandet att vi bara stod och gapade innan vi fann oss och satte oss ner. Vi blev serverade en så god och fräsch glass i deras egengjorda skålar, alla olika och väldigt fina. 
 
 
Ni förstår nog varför jag och vi alla föll så i förälskelse med detta ställe? Det är hemtrevligt, öppet, välkomande och spännande prylar att upptäcka i varje hörn. Jag gillar inredningen som är en mix av spännande saker och alla dessa böcker som fanns överallt. 
 
 
Rummen vi fick, vi fick bo i ett gårdshus, var enkla men väldigt mysiga, knarrande gamla trägolv, gamla möbler men bekvämma sängar, vi sov jättebra! 
 
 
Till min Nyponros stora glädje hade de gården full av katter, inte mindre än 11 kattungar sprang runt! Mejas största önskan är att få en egen katt, hund eller kanin. Hon var så lycklig som jag aldrig sett henne förr och tåraran ville aldrig ta slut då det var dags att åka hem. Älskade unge, hon var verkligen lycklig här sann djurvän som hon är. "Jag vill flytta hit!" 
 
 
Egen atelje och keramiktillverkning, vi fick smita in och titta hur de jobbade där. Jag är ju en estet, gick bild- och formgivning i gymnasiet så det här var verkligen mitt rätta element, jag trivdes så bra här. Det får mig att minnas skoltiden, när jag jobbade i ateljerna dagarna i ända i 3 års tid, målade, skulpterade och ja så var det mörkerrummet... Jag borde verkligen skapa mer med händerna idag, jag har alltid mått så bra av det. 

Danmark, Legoland

 
Det finns ett ställe som mina barn har velat åka till under snart 4 års tid, Legoland i Danmark. Så denna sommar överraskade jag dem med att åka hit! De hade ingen aning om att jag planerat detta i smyg och ännu mindre att vi skulle ut och resa. Det var först dagen innan vi skulle åka som jag avslöjade att vi skulle iväg nästa dag och bo på hotell. Spännande och kul tyckte kidsen som började spåna på vart vi skulle. Båda var övertygade om att det var Stockholm som var målet.
 
Dagen därpå hoppade vi in i bilen tillsammans med min vän Johanna och började bila. Först när halva resan var gjord och barnen fortfarande trodde vi var på väg mot Stockholm avslöjade jag att det var Danmark vi var på väg mot! De blev så förvånade och glada! Första natten sov vi i Kolding, en mysig liten stad med vackra hus. Jag hade gärna sett mig runt mer men vi hann inte för vi kom sent och åkte tidigt vidare mot Billund och Legoland dagen därpå. Där hade vi en heldag med bästa tänkbara väder, det var lätt mulet och varmt i luften. Tyvärr så var det ju mitt i högsäsongen så det var knökfullt. Vi fick hoppa över alla åkatraktioner eftersom det var 1 timmes kö. Det var trist men vi hann med så mycket annat. Pontus vann första pris genom att pricka alla bollar i en hink, då valde han en stor enhörning som hans lillasyster fick. Världens finaste!!

Det kommer ett nytt inlägg om det mysiga gårdshotellet vi borde på andra natten. Tar det separat för det blir så långt inlägg annars. 
 
Att åka har varit en resa svår för mig att ta med dem på tidigare innan jag hade körkort. Har lagt ner så myckt tid på att försöka hitta alternativa och prisvärda sätt att ta oss hit på. Jag har kollat flyg, tåg, bussresor osv men kommit fram till att bil är det bästa alternativet. Så denna sommar när jag även fick med mig en vän som också ville besöka Legoland åkte vi. Jag är så glad och tacksam över denna resa, den betydde så otroligt mycket för oss. Jag ville så gärna överraska dem med något de länge längtat efter och så blev det, denna sommar infriades drömmar. 
 

Nyponrosen 8 år

 
 
Den vackraste av nyponrosor fyller 8 år idag. Min lilla skatt med bus i blick och fnitter som fyller hjärtat, min Meja-Mys. Just vid den här tiden för 8 år sedan låg du fortfarande i min mage. När klockan var 23:10 tittade jag på klockan i köket och tänkte "Det blev ingen bebis idag heller" sen gick jag och la mig. Men du ville busa med mig redan då, för tänk, jag fick bara ligga i sängen några minuter innan du gjorde klart att det var dags att åka in fortast möjligt! 7 minuter i midnatt låg du på mitt bröst. Tänk vilken överraskning, min busfia! Hade aldrig trott att du skulle ligga på mitt bröst såå snart då jag stod i köket o tittade på klockan utan minsta känning. Men livet är fullt av överraskningar!

Det är ledsamt i hjärtat att inte ha dig hos mig idag, men jag önskar dig massa ballonger, tårta, paket och en fantastisk dag. På söndag tänker jag ge dig allt det och kramar i överflöd när vi firar dig.

Jag älskar dig
 

Med känslan hela vägen

 
Hemkommen från den hemliga resan (skriver mer i nästa inlägg) och har redan hunnit med att fota ett bröllop. Jag går som på små rosa moln när jag är med och närvarar med min kamera för att fånga alla vackra ögonblick en så stor dag. Det fyller mig med sån god härlig varm känsla och igår var inget undantag. Så vackert brudpar, så vacker miljö, ljuset, vädret, glada underbara människor, vackra dekorationer, maten, lokalen som är to die for och jaa, you name it!  Jag log hela dagen och somnade lycklig.
 
Känslorna är faktiskt ett av mina största arbetsredskap när jag fotar, tillsammans med ljuset. "All we need is love and a little light". Jag fick föresten en så fin komplimang förra veckan. En person sa till mig att det syns på mina bilder att jag har ett stort känsloregister. Det stämmer, som HSP, Highly Sensitive Person (eller som på svenska högkänslig person) så känner jag så mycket mer än andra gör normalt och lägger ner väldigt mycket känslor i allt jag tar mig för. Som med mina bilder, varje bild går jag igenom med själ och hjärta när jag redigerar dem. Jag gör inte löpande bandet, jag tar den tid varje bild behöver för att förmedla det jag vill att betraktaren ska känna.
 
Det är spännande med hur olika bilder kan förmdela känslor och budskap. Det är det som jag i botten jobbar med hela tiden. Jag älskar den här processen, från att fånga ögonblicken med kameran till att arbeta klart ett färdigt resultat. Sitter jag för länge märker jag hur kreativiteten till slut sinar, så då lägger jag undan arbete till nästa dag och går igenom bilderna då på nytt med nya ögon. Så som många tror, "det är bara o knäppa en bild sen är det klart". Nja, inte riktigt va, haha! Varje bild tar sin egen tid och jag ger varje bild den kärlek som den behöver. 
 
När jag får vara så här kreativ och göra det jag gör bäst, så fylls hela jag med bästa tänkbara harmoniska känslan. När du har ett lyckligt hjärta, så ler hela världen tillbaka till dig.

RSS 2.0