Always choose happiness

 
Life is short always choose happiness


Detta citat talade extra tydligt till mig idag, stämmer så bra. Den här veckan har jag varit så fylld utav pepp och glada känslor, ni vet då man vaknar upp med energi och kör på så att det sprudlar. Det beror nog mycket på att jag börjar komma mer i fas med livet, mig själv och sjukdom nu.

Saker som gör mig extra glad just idag:
  • Snön är borta
  • Jag har långhelg fred-månd
  • Det märks att vi får längre och ljusare dagar
  • Blir glad av att jag har fått mer energi
  • Förfrågningar om fotograferingar och bröllopsbokningar för sommaren, flera på bara några dagar!
  • Att jag släppt det som tynger mig och väljer att fokusera på rätt saker
  • Middag ute på fredag
  • Ugång med dansa på lördag
  • Sikte på att ta körkort i vår
 
Att ha saker jag ser fram emot hjälper mig också att behålla positiv energi. Bara det att våren kommer närmre osh solen skiner är en riktig energiboost. Jag fokuserar på att attrahera in det jag vill ha i mitt liv och dra mig undan från det som ger negativ energi. Väljer alltid glädjen i livet, man mår bättre då!

Stor kram med positiv torsdagspepp till er!



Hemmaspa

 
 
Efter riktigt intensiva dagar så kopplar jag bort allt ikväll och kör hemmaspa. Har precis hoppat ur duchen efter att ha provat en av de lyxigaste kroppsskrubb ever, vill jag påstå! Har färg i håret som ska sitta i under 20 minuter så då passar jag att blogga om min upplevelse med Somatox Scrub Mandarin & Almond under tiden, det gäller att vara tidseffektiv, eller hur?! Haha! Hur som helst, jag var nyfiken på att prova denna body scrub som är baserad på kaffebönor, råsocker, havssalt och eteriska oljor. Den sägs föryngra huden, hjälper till att minska akne, åderbråck, eksem/psoriasis, celluliter, hudbristningar och torr hud. Den är grovkorning vilket var ovant för mig, men bara positivt! De produkter jag använt tidigare har varit småkorniga men den här verkligen jobbade ordentligt på huden vilket jag gillade skarpt, den har lämnat mig så len och väldoftande. 

Ett kvällstips av mig, rekommenderas! Nu ska jag hoppa in i duschen igen och skölja bort hårfärgen, jag kanske scrubar lite till bara för att den var så lyxig! 

Trevlig kväll på er!


Med nya skidorna på!

 
 
 
Vi var ute idag och testade Mejas nya längdskidor, innan snön försvinner. Det ska bli varmt nästa vecka så får passa på så länge snön ligger kvar. Skidorna fyndade hennes mormor och morfar åt henne på loppis för 50 kr, väldigt överkomligt pris! Meja blev jätteglad, hon älskar att åka skidor. Såg nu att skidorna inte syns så bra på bild då det är snö över dem, men de finns där, haha!

Nu väntar födelsedagsfika hos mina föräldrar för pappa som fyller år nästa vecka. Kram på er!

Lördagsgodis och rysare ikväll

 
 
 
Lördagsgodis som står och väntar på att ätas upp till en rysare ikväll när barnen somnat.
 
Jag brukar vanligtvis inte bli sugen på godis, tycker det är för sött och kan bara ta några bitar. Det har blivit så senaste åren, annars har jag kunnat vräka i mig tidigare. Det är mest naturgodis som jag köper nu och mörk choklad eller nötter. Tror jag har blivit "avsockrad" eftersom jag inte alls är så förtjust i sötsaker över lag. Men idag så fanns det ett sug, så därför passade jag på att unna mig lite när barnen plockade på sig sitt lördagsgodis.
 
Mest choklad och lakrits i skålen som ska hålla mig sällskap till Paranormal Activity: The Marked Ones. Såg två tidigare filmer i denna serie igårkväll, blev helt fast! Fattar bara inte att jag vågade titta på rysare helt ensam mitt inatten, får erkänna att jag gömde mig under filten ett par gånger och att det var skönt att lillan sov i min säng under natten så jag hade någon att krama om sen, haha! 
 
 
Har jag föresten visat att jag hängt en ljusslinga runt fototavlan på Meja? Visst blev det fint?


Trevlig lördagskväll på er!

Mysonsdag pågår

 
Mysonsdag pågår hemma med skatterna, mörka vinterkvällar som dessa när kylan biter i kinderna vill man bara kura ihop sig tillsammans.

Hej vänner, hur mår ni och hur har ni haft det idag? Har själv jobbat för första gången i år, galet... 20 dagar på året har gått och det här var min första dag. Kändes som en evighet sedan jag var där, men så har det ju varit jul, nyår, långledigt följt utav sjukdom. Mår bättre nu men är inte helt friskt, sån här luftvägskatarr och halsbesvär kan ju ta lång tid, så får helt enkelt bara ta det lugnt.
 
Imorgon är jag och Nyponrosen lediga, blir en riktig mamma-Meja-mys-dag. Har lite ärenden på stan vi ska hinna med och så en del förberedelser inför kvällen då vi får besök och ska ordna en överraskning. Ser fram emot! 

Ha en fin kväll, kram! 
 
 

Rensa ur för mer energi

 
 
 
Jag har varit rejät dålig nu senaste veckan och legat nedbäddad i både luftrörskatarr och hals/stämbandskatarr. Rösten är inte helt återställd ännu och energin i kroppen låg, men det är på rätt väg i alla fall. Så förhoppningsvis kan man snart vara åter i vardagen och jobb.

Tänkt att jag ska satsa på hälsan mer detta år och fick för mig att prova en ekologisk spirulina detoxprodukt, Bio Super Detox Mix. Det verkar ju rätt populärt med detox-produkter av vad jag förstått så borde fungera? Har någon av mina läsare erfarenhet utav denna eller liknande? Jag har ju som sagt var legat sjuk nu och därmed inte kommit igång med användingen. Men tydligen så rensar man ut kroppen från gifter och ska ge välmående och bättre humör. Den kan öka förbränningen och är fylld
 av antioxidanter och fibrer. Låter bra!

Har provat 2-3 gånger men upplevde att det var svårt att få i sig pulvret, det tar emot lite för min del pga färgen och smaken. Men sist provade jag att blanda ut med naturell youghurt toppat med honung för sötma och då gick det faktiskt bättre. Men någon läsare kanske har ett annat tips? Hur blandar du ut pulvret och vad kan man tänka på kring använding utav detox med chlorella och spirulina?

Tulpanens dag



Har legat nedbäddad hela veckan helt däckad i både halskatarr och luftrörskatarr. Kan fortfarande inte prata och det bränner i bröstet, men idag så kom jag i alla fall upp på benen och kände att jag behövde lite frisk luft. Så jag tog mig till Ica och köpte mig en bukett tulpaner som piggar upp så härligt här hemma i sjukstugan nu. Det och solljuset som silar in och får hela mitt vardgsrum att bada i varmt eftermiddagsljus är rena medicinen, i alla fall för ett glatt och välmående sinne. 
 
 


Önskar er alla en fin fredag, bästa dagen på hela veckan enligt mig! Blir extra glad och pirrig fredagar när man vet att helgen står framför dörren,  trots att jag varit hemma sjuk hela veckan. Undrar just hur länge jag kommer att bli hemma, känns som det här kommer att ta sin tid att kurera sig från... 

Bildredigering, före och efter


 
Tänkte att det kunde vara kul att visa hur jag jobbar med mina bilder, ni ser ju oftast bara det färdiga resultatet i min blogg. Nu redigerar jag inte alla bilder så mycket, vanligtvis brukar jag ändra mättnad, kontrast och ljus, men ibland vill jag få in en annan känsla i bilden och lägger ned mer tid.
 
Här är bilder jag tog på en promenad dagen innan snön kom. Den övre bilden är efter redigering i photoshop och den undre i original. Jag ville få fram en varm och romantisk varm himmel i bilden, ville förstärka solnedgången. Jag valde att även att ljusa upp bilden avsevärt eftersom jag fotade den rätt underexponerad. Det gjorde jag för att jag ville ha med så mycket av molnen på himlen som möjligt. Ja och så klonade jag bort trädgrenarna till vänster i bild, jag tyckte att de störde lugnet i bilden och drog uppmärksamhet till sig som inte var till bildens fördel.
 
 
Även här är en före- och efterbild, undre bilden i original. Här har jag inte redigerat så mycket mer än ljusat upp och lagt på en varm ton.


Jag fotar i RAW och bearbetar råfilerna i Lightroom 5. Därefter när jag omvandlat dem till jpg, arbetar jag vidare med mina bilder i Photoshop CC. 

Halskatarr

 
 
Ligger hemma sjuk i halskattar, inte ett ljud ur min mun och svälja är ett projekt liksom att låta bli att hosta och harkla sig. Det har inte blivit mycket sömn inatt och bröstkorgen piper. 3-4 härliga tysta veckor kan jag ha att vänta mig för att bli frisk. Får hoppas att det går fortare än så, känner sig rätt ynklig nu. Förkyld och ont i öronen med, hej januari... 
 

Mina 10 tips för friskare hår

 

För ett år sedan så mådde mitt hår fruktansvärt, titta in i detta inlägg för att se. Jag vill nästan hålla för ögonen när jag ser hur risigt och trasigt det såg ut då. Men nu, efter ett år av tålmod och varsamt skötande är det världens skillnad! Jag blir så glad, för det ser och känns verkligen betydligt mycket friskare idag. Det är lyster och styrka, det är mer jämnt och det är längre och tjockare. Mina naturliga lockar kommer fram också, man skulle kunna tro att jag har lockat mig på bilderna men det har jag inte.  

Vad jag gjort?
  1. Har slutat att bleka håret samt att färga med intensivtoning, kör enbart med lättoning som inte sliter på håret utan tvärtom gör det mer följsamt och ger lyster.
  2. Jag använder locktång/plattång väldigt sällan, har regeln en gång i veckan.
  3. Försöker hellre att sätta upp håret i en toffs om jag har en dålig hårdag.
  4. Låter håret självtorka
  5. Använder hårsnodd utan metallspänne. Ett metallspänne nöter på håret och skadar det. 
  6. Sover med en lätt toffs mitt på huvudet för att inte slita på det i sömnen, samt att det är skönt att slippa allt hår i ansiktet.
  7. Tvättar håret var 3:e dag, använder enbart Moroccanoils vårdande shampoo, balsam och inpackning
  8. Använder Olaplex  2-3 gånger i månaden, låter det sitta i riktigt länge då. Helst några timmar och ibland över natten. För er som inte vet vad Olaplex gör med håret så återuppbygger det skadat hår på molekylnivå.
  9. Äter Panto-3 som är ett kosttillskott för hår, hud och naglar som verkligen hjälper mig. Håret växer fortare, naglarna blir starkare och jag håller mig friskare. Hela jag mår bättre!
  10. Använder Goldwell Elixir som är återuppbyggande Arganolja och skyddande Tamanuolja. Det gör håret glansigt, mjukt och lättkammat.
 
 

Lyxigt god porterstek

Lördagens middag blev en god porterstek


Idag har vi haft en härlig lördag med kalas, utelek, pulsande långpromenad i snödrivor och finmiddag med porterstek. Perfekt dag så här långt! Jag kom att tänka på när jag stod och lagade middagen att det var länge sedan jag la ut ett recept här i bloggen. Porterstek är en god rätt som är enkel att tillaga då den i stort sett sköter sig själv på spisen. Passar perfekt på helgen då man vill unna sig en finare middag och har tid att låta maten ta lite längre tid att tillaga. Har redan publicerat detta recept en gång men om ni missat så kommer det här igen, mitt recept på oemotståndligt god porterstek, bra som söndagsstek eller bjudmiddag!

Kött:
1,5 kg bog, högrev eller fransyska av nöt.

Kokspad:
50 cl porter eller mörkt öl
1/2 dl outspädd svartvinbärssaft
1/2 dl vatten
3/4 dl äkta soya
7 torkade enbär
7 vitpepparkorn
2 tsk timjan 
2 skivade gula lökar
3 köttbuljongtärningar

Sås:
8 dl kokspad
4 msk vetemjöl
1 dl grädde

  1. Lägg ingredienser till koksapad i en gryta, låt koka upp. 
  2. Lägg i kött och låt det koka på svag värme tills det blir mört, 1,5-2 timmar. Vänd köttet några gånger under tiden. 
  3. Sila koksapd och gör sås.
  4. Serveras till potatis, kokt eller klyftpotatis förslagsvis. Gärna en god sallad till och svartavinbärsgelé eller lingonsylt. 
 
Nu blir det att tända ljus när mörkret lagt sig här och krypa upp med lördagsgodis i soffan tillsammans med mina skatter! Mysig lördag på er!


Minnen


Tittar genom gamla bilder för att samla ihop mina fotografier jag tagit genom åren, sortera upp dem bättre. Och så finner jag dessa, på en liten Nyponros och jag blir alldeles sentimental. Underbara mammaledigatid, saknar. Ni som följt min blogg genom åren, minns ni när lillan var så här liten? ;)

Gnistrande vit väg till bäcken

 
Så här års när vintern bäddat in staden och graderna krupit ned långt under nollan brukar vi alltid gå till änderna vid bäcken och mata dem. För en fotograf blir det ett antal stopp på vägen, så här såg det ut häromdagen när det var isande -12 grader. 
Vackert, eller hur!?
 
 

Vinterpromenad



Snacka om att pricka in rätt vecka att vara ledig med barnen! Det är så gnistande vackert ute med detta snötäckta landskap och solen på himlen som säger hallå, känner mig fylld av lyckokänslor. Här är del tre från fotopromenaden jag tog i söndags. Tycker det är något visst med röda gamla träbyggander som byter av ett vitt vinterlandskap, är det inte? 
 
 
Här skulle man bo, vackra hus!
 
Ser ni lilla människan där ute?

 
Snön som gör allt vackert!
Kindness is like snow - it beautifies everything it covers
 
 
Vackra varma motljus, vad glad du alltid gör mig!

Gå bort present



Till värdparet på Nyårsafton hade jag med mig en presentpåse innehållande skumpa och choklad, men i lite roligare utförande. Flaskan hade jag pimpat att likna en ananas genom att klä in den med två påsar Wherter´s kola. Tipset hittade jag i höstas hos Hemma hos Kikan och tänkte det skulle passa bra som nyårspresent. 

Så här gjorde jag:
  1. Limma fast Wherter´s kola på en flaska. Jag använde spraylim och det gick åt två påsar
  2. Använd gränt papper och klipp till blad, limma fast, använde även till dem spraylim. Jag hade inte grönt papper hemma så jag målade vitt papper med vattenfärg och lät det torka, på så sätt fick jag även snygga ränder i bladen. 
  3. Avslutade med att knyta ett band runt, men det är valfritt! 
 
 

Vinter i hästhagen

 
En liten promenad från mig ligger det flera hästgårdar. När jag var ute igår pasaerade jag dessa hästar som tittade nyfiket på mig och kameran. Här är del två från bilderna jag tog igår, det kommer en del tre på slutet av promenaden i nästa inlägg. Det blev visst fler bilder än jag hade räknat med! Tur jag var ensam på promenaden, hade nog irriterat ett ev sällskap med hundra fotostopp längs vägen, haha!

Nu ska jag och mina skatter hitta på något bus, en hel ledig vecka och massor av snö, det blir att planera in massa roligheter denna vecka! 
 

Vinterdag

 
En härlig söndag med några minus, solsken och lätt snöfall bäddade för en skön långpromenad idag. Här är en del av alla bilder jag tog, resten får jag posta imorgon då det blir för många att lägga upp i ett och samma inlägg. Det är inte klokt vad vackert det är ute just nu, men halt under snön! Så man får se upp, jag tog till och med på mig mina halkskydd med dubbar. 

Nyårsafton 15/16

 
Ska göra mig ordning för utgång med min fina pingla Jenny ikväll, en matbit ute är tanken och sedan gå vidare och checka in på något mer trevlig ställe i stan. Ska bli trevligt! Men tänkte först passa på att uppdatera här om nyårsafton som fyllde mig med så mycket glädje och energi!

Mötte 2016 med ett stort leende, lyckliga ögon och stora gapskratt under en fantastisk nyårsafton i bästa vänners sällskap. Hela kvällen 5-stjärning och rakt igenom fantastisk. Kunde inte haft det bättre! Jag ramlade i säng först kl 5 på morgonen och nyårsdagen blev en väldigt trött historia då jag gick upp först kl 19:30...! Trots att jag höll mig till alkoholfritt hela kvällen kände jag mig "bakis". Funderar faktiskt på om jag lider av B12-brist igen eller järnbrist för har varit väldigt trött senaste tiden. Tror inte bara att det är utmattningen och vintermörkret som det beror på, men ska till vc nästa vecka så får kolla det då. 

Jag brukar inte bjuda på bilder från fester och tillställningar om jag inte haft min systemkamera med mig men gör i detta fall ett undantag med detta mobilbildskollage. Tack värdparet Roger och Kenth för en oförglömlig tillställning och tack för gott sällskap tillsammans med er alla som var med och satte guldkant på årets sista timmar! 

 

Nu ser vi till att fylla 2016 med massa roligheter och bus!
Puss på er!


RSS 2.0