Påskäggsjakt

 
Långfredagen bjöd på påskjakt efter att vi alla hade hjälpts åt att storstäda hemmet. Hade gömt barnens påskägg i en vit trälåda ute på framsidan men de sprang runt i hemmet och vände ut och in på alla vrån inomhus. De tyckte därför jag retats lite med dem när jag sen föreslog att de skulle ta en paus och gå ut med soporna (så de fick se min överraskning)!
 
Det var inte bara godis i barnens ägg, hade även lagt i hörlurar, slime och lillan fick lösnaglar för barn som hon tjatat om i ett halvår. Vilket jag sagt helt nej till men så hittade jag en sort som går att ta bort och sätta dit, med som klisterkladd inunder. Så Nyponrosens reaktion då hon fick se dem, hon trodde inte sina ögon och kändes som tårarna var nära. Hon blev så överraskad och sonen hade tydligen ett jättebehov utav nya hörlurar vilket jag inte visste. De jag köpt hade desutom tydligen ett väldigt bra ljud med upptäckte vi. Så båda blev helt tokiga av lycka. Sen fortsatte fredagen lugnt, båda satt på varsitt håll och lyssnade på musik och det var knäpptyst hemma. Lugnet liksom bara la sig och jag kunde pusta ut efter en dag med massa fix, matlagning osv... Resten av dagen kände jag mig helt varm inombords efter att ha sett mina barn så lyckliga. Det var en riktigt fin start på påsken. Barnen säger redan att det är den bästa påsken i deras liv. Så ni förstår deras lycka! Och min. :-)  

Påskpresent till er!



Mitt påskägg i år består av ekologiska hudvårdsprodukter från Jolie Beauty. Har provat dem några dagar nu och känner redan hur de friskat upp min hy efter vintern. Jag återkommer nästa vecka med en recension men vill redan nu ge mina läsare en påskpresent! 


Med koden MYHAPPYDAYS får ni 15% rabatt på det totala priset när ni lägger en order.* 
Rabatten gäller till slutet av april.
 
*Rabatten gäller inte redan nedsatta produkter eller varumärkena Kjaer Weis, May Lindstrom, Skin, Kypris, In Fiore, NUORI eller Josh Rosebrook.
 
Glad påsk!! 
 

Det senaste-listan

Gillar verkligen de här fina bilderna jag fick fotade på mig i söndags. Får en känsla av medelhavet, får inte ni med det? 
 
 
 
 
Hittade en rolig lista som cirkulerar bland bloggar, tänkte var länge sedan jag gjorde en så varför inte? :) 
 
 
 

Min senaste skärmdump i telefonen:
Det senaste jag skärmdumpade var en text angåened regler för baggage med vikt/mått på väskor inför Rhodosresan som jag postade i vår Rhodosgrupp. Längtar så mycket att jag redan planerar packningen fast det är två månader kvar, haha!

 

Mitt senaste klädköp:
Hm, jag gjorde en storshopping av mysiga tröjor på rea förra veckan. Det blev två långärmade rosa gosiga, en svart lurvig och en isblåturkos med glittertrådar.  Hittade även en klänning i cerise som ska med mig till solen! 

 

Min senaste lyssnade podcast:
Jag lyssnar inte på poddar, alls... Det har aldrig blivit mig grej riktigt.

 

Mitt senaste skickade sms:
Måste kolla...! "Längtar efter att träffa dig! ❤️" Skickad till sonen i måndags nån timme innan jag skulle sluta jobbet o få träffa honom igen efter en vecka. Jag skickar inte så mkt sms, mest messenger faktiskt.  

 

Mitt senaste inkommande messengermeddelande:
"Meja vinkar till dig, vinka tillbaka!" Fick det för bara en liten stund sedan, bäst o vinka tillbaka, haha! 

 

Min senaste taggade bild på facebook:
Ja det måste ju vara den från när min bästa vän Monica spelade in en video på mig och la upp när jag öppnade hennes födeledagspaket med Niceballs... Haha, den reaktionen var ganska obetalbar! Men nu var det ju en video och inte en bild... Bild, fick gå tillbaka till i julas då jag blev taggad av min vän Roger då vi firade lilljul hos mig med vår gemensamma vän Linda.

 

Mitt senaste skickade mail:
Svarade på ett mail med förfrågan om samarbete.

 

Min senaste bild tagen på mig:
I fredags, se detta inlägg ;-)

 

Min senaste tv-serieobsession:
Jag har nog ingen sån just nu, om inte Lets dance räknas in? 

 

Min senaste använda emoji:
En glad gubbe!

 

Min senaste anteckning i telefonen:
Jag kan få infall och skriva av mig tankar och reflektioner, speciellt om kvällarna. Så då brukar jag skriva av mig i min antecknings-app. Nu senast skrev jag ganska mycket om vad som är viktigt i livet för mig. Tänkte väl eventuellt omforma det till en bloggpost så småningom. Skulle ni tycka att det vore intresant att läsa mer i bloggen igen? Det var länge sedan jag skrev ett tänkvärt inlägg och jag saknar det, saknar att skriva för det är en så stor del av mig. Tror jag valde att backa och tona ned mig själv här i bloggen efter händelser i mitt liv där jag var utsatt av en form av vuxenmobbning som fick mig att ifrågasätta väldigt mycket. Det i sin tur ledde till att jag valde att hålla mig mer neutral även i mina inlägg. 

 

Mitt senaste dyra köp:
Måste vara Rhodos-resan, även om den var förhållandevis billig.

 

Min senaste lästa tidning:
Jag läser inte tidningar alls, men unnar mig någon inredningstidning då o då om somrarna att ta med när jag ligger på en brygga i skärgården och solar. 

 

Min senaste sedda film på bio:
Fifty Shades Freed, gick med tjejerna på jobbet då den hade smygpremiär. 


Känslan av vår

 
Vilket underbart väder vi hade i söndags! Vintern droppade bort i den värmande solens strålar och i skogen hördes porlande smältvatten forsa fram i bäckarna. Det ljudet mina vänner, det är ljudet av vår! Mysig dag på långpromenad i naturen och middag på punchveranda, som att sitta ute, fast inne. Fin helg i sin helhet som fick mig att längta ännu mer efter värmen och resan i maj. 


Rosa fredagskväll

 
Helgen startade vackert med en rosa solnedgång som kastade varmt sken in i vardagsrummet. Jag hade även en ny knallrosa tröja på mig och rosa läppstift. Färg piggar verkligen upp och behövs nu när det är grått ute innan våren slagit ut i blom. Kände mig fylld av lyckobubbel över den fina rosatonade kvällen som fortsatte mysigt med trevligt sällskap, hämtmat och film. Idag var det vårkänslor och klarblå himmel, var ute och gick flera timmar i naturen, visar bilderna imorgon, för nu är jag så trött att jag snart ramlar ihop efter en händelserik helg. 

Hoppas ni mår bra och har haft en härlig helg ni med! 
 

Söndagspromenad i mars

Det har varit klarblå himmel utan ett moln i sikte idag, ett helt underbart väder att vara ute i och njuta av sol och frisk luft. Så jag lockade med mig barnen ut på en promenad, såpbubblorna fick följa med också. 
 
Konsten att försöka få till bilder tillsammans med dottern. Haha, ja det va inte det lättaste då Nyponrosen inte alls var intresserad av att ställa upp på bild, som synes! Mammas eviga fotograferande är inte alls så populärt bland barnen. ;-) 
 
Kan inte riktigt hänga med i hur fort sonen växer, känns så konstigt när sitt eget barn växer om en, jättekonstigt! 
 
Vinterpromenad, men solen gjorde sitt bästa för att smälta bort snön idag. 

Frukoststund i solen

 
Även denna helgmorgon intogs frukosten i solen på min entré. Sen blev jag kvar en bra stund och bara njöt av att känna solens strålar värma mitt ansikte, lyssnade på fågelkvitter och mådde bra i stunden. Det här är en av alla de fördelar jag verkligen uppskattar med mitt boende idag. 

Lördagen i bilder

Lillan tjuvade min mobil och letade upp bilder i min kamerarulle som hon gillade. 
"Med den här bilden kanske du kan få en pojkvän!" tyckte Nyponrosen, haha...! 
 
Blodrött nyponte till Nyponrosen. Mitt te tog jag ute på terrassen denna soldränkta lördagsförmiddagen. En timme i solen, så underbart! Tog den lugnt på förmiddagen då jag somnade med feber på fredagskvällen.
 
Fortsatte lördagen till bredden fylld av värktabletter för att köa en timme med Nyponrosen så att hon skulle få träffa sina idoler Samir & Viktor och få autografer. Supermamma som man är tar man sedan henne på ryggen under hela konserten för att hon ska kunna se något i publikhavet. Men klart värt det, vilken pepp med glädjen och energin Samir & Viktor levererade, i årets första utomhuskonsert dessutom under klarblå himmel.
 
 
Lördagskvällen var jag piggare och avnjöt ett glas rött av favoritvinet tillsammans med dadlar rullade i kakao. 
 

Just nu i en lista

 
 
 
Lyssnar på
Låtar som går varma hemma hos mig nu är dessa två Ten feet off the ground - Jay Smith och Roads - Vargas & Lagola
 
Underbart
Det är underbart att äga sitt boende själv när alla vitvaror lägger av på en och samma gång. I oktober ny kyl och frys, förra veckan ny tvättmaskin och nu verkar spisen sjunga på sista versen med. Nytt och fräscht blir det snart överallt här hemma iallafall. 
 
Frihet under vingarna
Snart börjar ett nytt liv, jag har tagit ett stort och något "kaxigt" beslut, men jag är så laddad! Full med tro och positiv energi. Tror det här är rätt beslut hela vägen och det är väl därför som jag känner mig så lugn och hoppfull. Berättar när jag är redo för er.
 
Resa
Om 2 månder reser jag utomlands med vänner, underbart ska vi ha! 
 
Insikt
Är nog mer rastlös och spontan än vad jag trott. Känner den där rastlösa sidan ständigt dra i mig, vill inte stå stilla och trampa. Känner det som jag står i dörröppningen alltid beredd på att forstätta min resa. Jag vill känna livet, vill inte att det står still. Livet går så fort ändå, jag vill uppleva det, inte se det pasera förbi mig. När jag tittar tillbaka på det här året, som det knappt gått 3 månader av, så inser jag att jag redan hunnit med (och gått igenom) väldigt mycket... 
 
Foto
Vill fota porträtt, nu har jag inte gjort det på ett tag. Vore kul med nya ansikten. Har även planera på att kanske ta en fototurné i sommar och åka runt i Sverige och besöka nya platser. Vore kul att stanna till och fota en del då med. Är ni intresserade så släng iväg ett mail josefin.landhagen@gmail.com så kanske det går att lösa :) 
 

Solnedgång med måne

 
Förra gången jag visade bilder från denna plats var det ett landskap med mosaik av isflak. Nu var det inte synligt längre, tur att jag hann föreviga det sist. Tanken denna gång var att fånga en förhoppningsvis storslagen solnedgång, men retsamt drog moln in mot kvällen. Tycker ändå att det blev rätt bra och effektfullt det med. Månen var uppe över oss på bergstoppen, ser lite pluttig ut på bild men var rätt så stor den här kvällen.
 
 
 
Hur har er vecka startat upp? Här är ordningen återställd med mina skatter hemma igen, bästa veckorna! Det väntade en överraskning på dem då de kom hem, en ny tvättstuga! Helgen gick nämligen i renoveringens tecken då tvättmaskinen la av, ny införskaffades, elen gjordes om lite och sen fick jag en idé om att fortsätta fixa när jag ändå var igång. Utan att jag visste ordet av så hade mina små planer resulterat i ett spontanköp av ny inredning. Allt gammalt åkte ut, nya skåp monterades. Målade även om och på söndagen hade jag en helt ny tvättstuga, haha, så det kan gå! Får se om jag kan bjuda på några glimtar framöver, den är ju inte superstor så kanske inte så roligt att se? Men något litet kan jag kanske visa er. Nu fick jag smak på att fortsätta göra om här hemma! Få se vad jag mer kan hitta på... ;-)

Salt & peppar

Titta så söta de är de här två som pussas i köket. 
 
 
På min köksbänk 
 
 
Handgjord keramik mugg som jag köpte från Tolne Gjæstgivergaard när vi var i Danmark förra sommaren. Har haft den som en kopp för varm egengjord choklad men nu fick den nytt syfte som förvaring åt flingsalt då den förpackningen gick sönder. Blev ju fint så här med. 
 
 
Salt- och pepparkar Gepard från H&M Home 
 
 
 
En fråga till er, som jag inte blir klok på. Är det salkraret med 1 hål och pepparkaret med 3 hål? Eller är det tvärtom?? Jag blir helt förvirrad då jag försöker lösa problemet med Googles hjälp eftersom det står olika överallt och det verkar vara en het potatis om vad som är rätt och fel. 
 
 



Fredagsbuketten

 
 
I en hög vas av stengods från H&M Home står fredagsbuketten. Jag tycker att man ska unna mig något fint när man varit värd det. Men har märkt sista tiden att jag tänkt att "Äh det är väl inte så noga, det går bra ändå, inte ska jag väl kosta på mig något, det är bara onödigt." Men nu trotsade jag den tanken, för jag tyckte gott jag kunde pigga upp mig med ny färgglad vas och en vacker bukett efter att ha genomgått operation under narkos igår. Jag mår bra, allt gick bra och nog sjutton var jag värd något fint till helgen som en bukett då. 
 
Ha en fin helg! 

Ödehuset, del 3 fotoutflykten

 
 
Undrar vilken historia detta ödehus rymmer. Det är både vackert och sorgligt på samma gång. Jag fångas av så många intryck och känslor, tankarna far iväg och i mitt huvud börjar en film spelas upp, om hur det en gång kanske var här. Hur detta hus var fyllt av liv, av fest och toner från flygeln som stod kvar. Dofter som sprider sig från köket och glada skrål från gäster. Kan bara ana hur vackert det en gång måste varit, stort och pampigt. Nu förfaller det mer och mer, väggarna har rasat på så gått som varje sida, man ser att badrummet legat på övervåningen och att badkaret fart rakt genom golv och vägg. Här går det absolut inte att gå in, stor rasrisk och murkna golv, här och var stora hål och fullt med bråte som rasat ner. Men väldigt vackert på bild blir det. Jag älskar ju övergivna platser, vill ut och fota ännu fler. 

Morgonstund med henne

 
Nyponrosen och jag började söndagen med en lugn frukoststund tillsammans med te och rostat bröd. Känner att söndagen får fortsätta lugnt med pyssel och fix hemma. Tänker gå runt i myskläder hela dagen och inte gå utanför dörren. Fint så.  
 

Vinterpromenad


Motljus, vackra motljus, för alltid en favorit hos mig. 
 
Landet som tar vid runt hörnet. 
 
Stämningsfullt
 
Mina skatter
 
Nyklippt och uppljusad, en decimeter rykte på längen och nu blev topparna så fräscha! 
 
Med solen i ögonen. 
 
 
En aktiv lördag så här långt. Startade upp med att åka och simma med Nyponrosen och efter lunch tog vi alla en härlig promenad i närområdet. Älskar att bo nära naturen, att man kan vara på landet bland skog, hästhagar och öppna landskap på bara någon minut. Kvällen fortsätter nu med middag tillsammans med min bästa vän som kommer över, sen blir det mello. Heja Mendez med Everyday! Bästa låten som jag tror skulle ha en stor chans i Eurovision. Vad har ni för favorit? 

Teaser...

 
Fredagstacos är redan intagen och helgen har slagit sig ned hos mig och barnen. Slutade två timmar tidigare idag och kunde starta helgen utan stress och måsten.  Jag har satt mig vid datorn för att gå igenom sista bilderna från förra helgen. Här kommer ett smakprov från det ödehus som vi fotograferade då. Riktigt häftigt hus, undrar vilken historia det rymmer...
 
Igår var jag föresten väldigt spontan och bokade in en solresa utan vidare bara så där, haha! Äntligen efter så många vändor fram och tillbaka med resor som aldrig blivit av och planer som runnit ut i sanden ska jag iväg. Vi är just nu 4 stycken vänner som kommer semestera på Rhodos i maj. Behöver jag berätta hur mycket jag längtar?? Senast jag var söder över var för 5 år sedan, då jag reste själv till Turkiet
 
 
 
 

Del 2, fotoutflykten

 
På väg mot Motala passerar man en ruin, Ljungs sockerbruk. Jag har åkt förbi där tidigare på väg mot Varamon om somrarna och varit nyfiken på denna förfallna byggnad. Nu fick jag chansen att stanna till och fotografera på nära håll. 

RSS 2.0