En avslöjande ledtråd till STORA hemligheten...

Pontus åkte med grävskopa och grävde åt oss i förra veckan. Se så roligt han tyckte det var att få "hjälpa till". :-)


Nu fick ni en liten ledtråd till vad det är som jag har haft så hemligt senaste tiden och förmodligen kan ni nog lista ut vad som är på gång...? Jag berättar så klart mer efter att vi kommit hem från Gotland, för nu ska vi iväg på lyxig weekendresa till TOTT Hotel Visby en resa som jag vann i 30-års pressent till min man, vi ska bo i största sviten jiiieeehaaaa!


Tjingeling!

Längtar till vårt Gotland!

Snart känner vi havsbrisen slå mot ansiktena, vårvindarna dra i håret och runda kullerstenar under våra fötter. Snart får våra barn för första gången uppleva den plats där deras föräldrar sa JA till varandra den vackra höstdagen för snart ett halvår sedan. Snart är vi på väg, snart är vi där på vår kärleksö, Gotland. Ser ut att bli en vacker helg vädermässigt med så jag hoppas vi har värme o sol med oss på vår weekend, vore underbart att sitta på takterassen och glassa med en kall öl i solen på eftermiddagen och ta ett dopp i jacuzzin på kvällskvisten... Underbart ska det bli!!

Om 7 minuter...

...stänger jag datorn och kikar på Desperate housewives. Därför blir det ett snabbt hallå idag. Har inte haft tid att uppdatera bloggen (eller svara på fina kommetnarer så ta det inte personligt) då det varit så mkt i görningen samt att jag däckat i lillans förkylningsbaciller...

 

Jag återkommer imorgon med mer energi förhoppningsvis! Har mycket på gång nu i veckan, bla så ska vi på en lyxweekend till Gotland samt att jag ännu en gång ska gå modell för klädbutiken Finn In o så är det hemligheten som står i centrum hela tiden o mkt runt den... Nu ska jag inte vara så jobbig o segdragen om den, snart får ni med veta med buller o bång, var så säkra!!


"När ska du berätta hemligheten?"

En av de vanligaste frågor jag får är just som rubriken lyder. För som noterat har jag sedan en tid tillbaka en liten hemlig flik i länkraden under headern, men vad är det som är så hemligt? Jo mycket mycket mycket snart så kommer jag släppa en "bomb" i bloggen, så håll i er för det vill ni inte missa! ;-)


Feberfritt!

Nepp ingen avskedskonseret med The Ark för mig igår, det fick bli hämtmat med Darling i soffan när lilla sjuklingen somnat för natten. Kändes inte kul att gå iväg o roa sig när man hade tankarna på en sjuk liten fröken som inte gjort annat än bott i våra famnar, gråtit och ajat sig hela dagen.

 

Nu idag är det feberfritt med snorigt hos lillstumpan. Aptiten har återvänt o det är skönt att se att hon får i sig mat igen. Söndagen kommer vi ägna åt att rensa och slänga, ett evighetsprojekt! ;-)

 

Kramar!



Min nyponros sjuk

Vår söta lilla nyponros var het som en kamin hela natten. Febrig, snorig och utan aptit har hon trött gnällt sig igenom morgontimmarna denna lördag. Ska ta henne i vagnen snart o gå en runda så hon får sova förmiddag ute. Tror det är tänder som spökar för jag har sett att hon har 4 stycken som tränger igenom tandköttet just nu.

 

Men det kom lite olägligt, för just idag skulle ju mamma ut o roa sig. Sen månader tillbaka hade jag planerat att gå på The Arks konsert här i stan ikväll, vi är ett tjejgäng som skulle träffas och äta tillsammans innan. Men som det verkar nu kommer jag inte iväg. Vi får se hur hon mår under dagen men det skulle inte kännas roligt att lämna henne hemma om hon fortsätter vara febergrinig. Vi avvaktar...

 

Trevlig lördag, nu ska vi ut o rulla med vagnen!

♥ Love ♥


Bilder från imorse innan vi lämnade Pontus på skolan. Sen dess har dagen gått i ett och jag har inte landat framför datorn mer än några små microstuner här o där. Jag skulle ha haft besök på förmiddagen av en reporter från en dagstidnign som tagit kontakt med mig för en intervju, men det blev uppskjutet då hon fått hoppa in på annat o ersatt en som var sjuk idag. O jag som var så laddad! ;-) Men det får bli vid senare tillfälle! Hemmet vart ju inte "onödigt" städat heller då vi får vänner över på lunch imorgon, våffellunch!

Nu ser jag att klockan redan har börjat närma sig 20 och då börjar ju Let´s dance och finalen! Dags att börja förbereda lite gott till det med andra ord och stänga av här. Vem hejar ni på förresten? Min röst får Jessica för jag tycker att hon har gjort en enorm resa och utveckling från dag ett till nu, sen gillar jag hennes ödmjuka personlighet.

Nej nu kör vi, det är dags för fredagsmys..!

Puh på kvällen

 

Jag är ledsen att jag inte hunnit med att blogga o svara på era fina kommentarer idag, ligger back med 80 kommentarer som ska godkännas... Ska bita tag i era fina små hälsningar imorgon efter helgen, för nu ikväll så är jag helt slut efter att ha fart runt o städat hemmet uppifrån o ned, alla 4 planen i vårt etagehus. För imorgon kommer nämligen en reporter på besök o ska göra en intervju med mig! Så nu ska jag sjunka ned i soffan med ett "puh" och bara varva ned med tv.

 

Kram sötnosar!

 

Såg att det tillkommit hela 5 nya prenumeranter under dagen, välkomna o hoppas ni ska trivas!


Torsdag!

Pärlhyacinter jag fått i gåva (tack Sofie för dem!) passade fint i en stormlyckta omgiven utav massor med ägg. En söt höna på rullbräda fick göra sällskap o vips så kändes det lite lagom påskigt på matsalsbordet.


Torsdagen har vaknat och solen skiner över dagen, härligt när man vaknar utvilad och pigg väckt utav dagens försa ljus som silar sig in genom svorumsfönstret. Händer inte allt för ofta för mig som småbarnsförälder att jag får sova en hel natt, så det känns som lyx! Nu väntar en spännande dag framför oss, den ska rinvstartas med en powerwalk direkt efter lämning i skolan. Sen får vi se vad som händer, kanske något spännande lurar runt hörnet!?

Igår hände förresten något helt otroligt, min son har äntligen fått den hjälp som han behöver för sin astma och allergi! Min son har bollats fram o tillbaka som en flipperkula i ett spel under 6 års tid. Men nu har vi tack vare världens bästa skolläkare äntligen fått ordning på det hela och sonen kommer till slut få en ordentlig utredning!! Det har varit så tyst sen igår, hans hostningar är borta något som varit ett bakgerundsljud i vår vardag, men sen igår när han fått rätt medicin så har han slutat att hosta helt och hållet, det trodde jag aldrig!! Bara inte förstår att det han har hamnat i sådan kläm, sådan lättnad nu!

Kram och trevlig torsdag!


Decoupage, min renovering utav stolen

Har ni hört talas om decoupage? Det är en teknik min mormor lärde mig som barn, hon är en person som är lika pysslig som jag. Tekniken går ut på att man målar fast papper på föremål. Ju tunnare papper man använder desto finare resultat får man.

 

Jag anände ett speciellt lacklim och servetter till min stol. Men allra först så spraymålade jag hela stolen vit eftersom jag inte ville att den röda originalfärgen skulle lysa igenom pappret. Sen penslade jag tunna lager av lacklimmet på stolen och la försiktigt ut servetterna. Det var lite pilligt att täcka alla vrår, men det gick bättre än vad jag trodde! Sen låter man allt stå och torka några timmar innan man täcker det med ett tunt lager lacklim ovanpå, detta för att lacka ytan så att det blir bestående och inte flagnar bort.

 


Vårpromenad idag


Idag var vi ute på en stormig vårpromenad i solen. Meja hade bråttom och drog på sig sina nya stövlar och skrek på mamma att hon ville ut på en gång efter lunchen. Det med bestämdhet och stamp i golvet när jag inte var snabb nog. Sen vart det en promenad till lekparken med många stopp på vägen, det finns ju så mycket spännande att utforska när man är 1½ år som skator i träd, löv fångade av vinden och stockar på marken.

Odd Mollyinspirerad jacka, H&M
Stövlar Skopunkten
Mössa Pomp de Lux
Jenasleggins KappAhl


Känslan bär jag med mig



Känslor som spränger och värmer i hela kroppen, lycka! Helgen sitter fortfarande kvar i sinnet, lugnet bor i hjärtat och allt känns bättre än någonsin. Livet är fantastiskt och snart kommer det mera...

 

Denna tisdag viner vindarna, var trots det nyss ute på en powerwalk och förlorade mig i stormen, uppfriskande! Skönt att komma igång och få en pigg start på dagen.

 

Tusen tack för alla rara rader ni lämnar efter er, blir verkligen glad! Fick så mycket positiv respons på förra inlägget där jag visade stolen som jag piffat till, härligt ni gillade den! Tycker det är avkoppling att få vara kreativ och pyssla, skapa med händerna och möbelrenovering är något jag kommer fortsätta med. Har många projekt i huvudet som ska få ta form...


Det var många nyfikna frågor om hur jag gjorde stolsrenoveringen och håll ut, ett inlägg kommer om det snart!


Vill du fortsätta läsa min blogg så lägg gärna till den som en favorit!

 

 

Ps, såg att jag var listad som nr 6 bland mest lästa bloggar i ena kategorin på Blogg.se idag. Lite rolig detalj! Gick om en av mina favoirtfotografer Eva Blixamn med, även om det bara är tillfälligt. Men visst får man njuta av att tillfälligt vara på topplistan en dag. ;-)

 

Kramar

 



Renoverade en stol


Vad tycks?

Nu är mitt arbete med stolen jag fick av mina föräldrar klar! Själv är jag jättenöjd, det var ett pilligt men roligt jobb! Stolen ska givetvis bosätta sig i Mejas rum. Hon har väntat ivrigt på att jag ska bli klar o har redan bestämt vilken av hennes gosedjur som ska få äran att sitta på den. ;-)

På framsidan har ni mig idag :-)


Vilken glädjechok på morgonen, trodde jag såg fel då jag möttes av min egen bild från igår när jag skulle logga in på bloggen nu på morgonen. Supertack, vad roligt! :-)

Nu ska jag fortsätta med frullen till mina små här hemma innan det är dags att följa sonen till skolan. Sen ska jag ta itu med renoveringsprojektet av stolen jag påbörjade i lördags, den blir verkligen kalasfin och något utöver det vanliga ni sett... Bilder kommer snart!

Ha en fin dag, kram!

Söndag med grillpremiär!

Nu sitter jag här på söndagskvällen och bara ler, fullkomligt lycklig i hjärtat efter en helmysig familjehelg. Så glad över mitt liv med min familj, älskar mina barn och min man, bästa medicinen i hela världen!! Känner mig så till freds och som en helt ny person efter de här senaste 2 åren då jag varit mammaledig, har hittat ett lugn o harmoni inom mig och en tillfredsställande lycka! Jag är där jag vill vara, den jag vill vara och med de jag vill vara. Njut varje minut!

En sån mysig helg vi haft och solen som stått högt på himlen och lockat tillbaka vårkänslorna. Idag söndag drog vi iväg tidigt på förmiddagen, Darling kom med ett toppenförslag! Nämligen en skogsutflykt samt rastning av barnen vid en intilliggande lekplats. Så med saft och bullar (kaffe till mannen) tillbringade vi ett par timmar ute. Besökte även en intilliggande plats och ritade i snön... ;-)

Hemma var det 7 grader i skuggan och fullt solläge på baksidan där vi har altanen när vi kom hem. Mina kinder solkysta och allihopa upprymda över kalasvädret!! Det firade vi med att invinga grillsäsongen 2011! Söndagsmiddagen bestod alltså av grillade kotletter, kroketter, toscanasallad, tsatsiki och brieost o så lite cider på det, mums!

Underbar helg som resulterade i 177 bilder! Nu ska vi avsluta med en film i soffan, kramar!!

Sol igen!!

Härligt öppet landskap från sensommaren, längtar efter denna syn igen!

 

Solsken, jippie! Snön smälter fortare än kvickt nu och det är bäst för här ska vi ha vååår!! Har varit hos mamma o pappa idag o hämtat hem två barnstolar som lillan ska få till sitt rum. Den ena är ett renoveringsprojekt så om resultatet blir som jag hoppas ska jag visa er sen... Har tänkt ge mig på något nytt där! ;-) Fick även en trisslott när vi var där eftersom jag har namnsdag idag, vann 100 kr!!

 

Är just nu vitprickig på händerna efter att ha spraymålat ena stolen, den står nu o torkar. Magen kurrar o väntar på köttfärsås o spagetti som mannnen just nu står o lagar. I soffan bredvid mig sitter sonen o spelar Harry Potter på Wii. Lillan sover ute i vagnen till fågelkvitter. Själv sov jag ute jag med en stund nyss, råkade nämligen nicka till i solen när jag satt o solade ansiktet på balkongen.

 

Om ett par timmar ska vi iväg o äta middag samt umgås med vänner, blir nog full rulle på barnen o glada skratt hos oss alla. Ser vi fram emot!


Woowow vilken härlig dag

lalalalalalalala...

Ooops!

Nu har det hänt igen!!! Min lilla tokfia får man inte vända ryggen till för då hugger hon in! Sist var det smörpaketet som hon naffsade tag i och nu osten...! Man kan ju tro att hon inte får någon mat hemma så som hon vill göda upp sig. ;-)

Favorit i Lillans rum

Kan inte få nog av denna vackra husbokhylla från Millimini, helt klart favoritmöbeln i Mejas rum. Förstå vilken lyckodans jag gjorde den morgonen i februari förra året då jag upptäckte att jag vunnit den hos Stina-Lee. Helt otroligt, plötsligt så händer det!


Hoppas er fredagsmorgon börjat bra, vi vaknade till snöstorm och återigen en vit värld. Precis då man vant sig vid barkmark, börjat ställa in sig på vår och vädrat doften av grillat i luften. Skinnjackan hängdes in i garderoben igen och det fick bli tjocka vinterjackan idag. Bara det smälter undan fort, nästa vecka vill jag ha vår igen!


Önskelista.se


Har upptäckt ett smart sätt att dela med sig utav önskelistor inför högtider till sina nära. På Önskelista.se får man presenttips och kan välja ut sina favoriter. På så sätt kan man göra sin egen önskelista och genom deras hemsida direkt maila över den till släkt o vänner. Och är du ute efter att köpa en present men inte vet vad så kan du snabbt få bra produktförslag genom att sorterade efter kön och ålder. Smart va!?



HAKUNA MATATA

"Hakuna matata, de är ord som är bra
Hakuna matata, gör att man blir glad
Inga bekymmer, man är lycklig var dag
Är en härlig frid - Filosofi
Hakuna matata
...!"


Nu skiner solen igen o jag ska ut på en powerwalk med lillan nedbäddad i joggern. Idag är en bra dag! Hakuna matata!

På tvären

Vissa dagar sätter sig humöret lite på tvären o tålamodet lika så, så är det bara. Idag var inte någon toppendag för den här stressade mamman med hundra sjuttioelva saker att göra o planera samtidigt som jag skötte barn o hem ensam på dag 2. Men vi siktar på en bättre dag imorgon istället! Nu ska jag ta en dusch o skölja av mig dagen.

Tjing!

I paketet från Lilla Tussilago

Här är de fina presenterna som gömde sig i paketet som kom i fredags. Vacker matservis från Falby som är väldigt lätt att förälska sig i med sina sockersöta rosor och vackra ljusturkosblå färg. Tillsammans med servisen låg även en gullig fotoram i form av två körsbär med virakde detlajer, så härlig design från glada Rice.


Tack snälla Lilla Tussilago!


Ramar o effekter med PhotoScape

Någon gång varje vecka dyker frågan upp, hur gör du dina ramar?

Vissa gör jag själv men enklaste sättet är att använda sig utav gratisprogrammet PhotoScape som är laddat av massor olika roliga effekter samt ramar för dina bilder. Här ovan ses ett litet axplock av vad man kan hitta på med en bild.
(Animeringen jag gjort till bildspelet hittar du beskrivning på här.)

Så ladda ned programmet (bara googla upp det) o sen in o lek med dina bilder!!

It´s a Happy Sunny Day!

Samtliga bilder tagna med mobilkamerna på väg hem från lämningen vid skolan i morse.

Visst är det en härlig dag!? Solen skiner högt på himlen och skinnjackan åkte på för fjärde dagen i rad imorse!! Vilket underbart väder, nu ska vi ut o busa jag o lillan, ha en Happy Sunny Day!

Meja förbereder för våren!

Kvällen är över oss nu efter en härlig dag. Den började med att jag o fröken tog en buss in till city o lyckades komma hem med varsit par nya skor!

Saken var den att min sons stövlar efter vintern hade blivit totalt utslitna trots att de var rejäla. Två stora hål ovanför hälarna på vardera sko gjorde att vatten trängde in i sulorna. Så ska det inte behöva bli på bara ett par månader tyckte jag o bestämde mig för första gången att reklamera! O det var nemas problemas, fixade sig så bra att jag fick ett par egna vårskor gratis och allt jag betalade för var Mejas stövlar man skymtar på bilden! Kalasbra!

Lillan vart förresten jätteförtjust i sina nya stövlar som hon själv sett ut o ville provgå dem med detsamma när vi kom hem. O på trappan stod hennes lilla borste lägligt till så den grabbade hon tag i mitt i farten och började sopa undan allt grus från vintern. Så nu är vår gata jättefin! ;-)

Godbitar från Lilla Tussilago

Kollage av mig med bilder från http://www.lillatussilago.se/

Den här stilen gillar jag, lite nött o gammalt, romantiskt, lekfullt och glatt! Flera fina askar att trava på varandra i olika mönster, gammalt möter nytt. Visst blir man glad av produkterna hos lillatussilago.se?

Söndag med hemmaprojekt


Påsken är sen i år men det hindrar inte mig från att börja smyga in den lite i vårpigga detaljer. Bara med gula värmeljus i klarglas kan man få en varm och glad känsla. I skålen växer påskliljor omringade av en krans med grenar som jag har bundit själv. Det påmminner om ett fågelbo i sin helhet o därför fick en pippi flyga dit o sätta bo.


Jag vet inte om ni märkt av det, men bloggen har legat lite på is under fredag-söndag. Därför är alla kommentarer obesvarade o jag ska ta i tu med alla just nu 75 liggande kommentarer till kvällen. För idag så kommer dagen till största delen handla om hemmaprojekt. Småfix som lister mm som blivit liggande vid renovering, allt det där ska bli klart i sin helhet. Så en god fortsättning på söndagen, vi hörs senare!

Kram J

Ett paket...!

Igår kom detta paket adresserat till mig på posten. Det innehöll godbitar av vackra ting från en pärla bland webbutiker med glad design, LillaTussilago.se! Tack snälla! Ska visa vad jag fått för fint snart, tills dess så kan ni ju klicka in på webbsidan o ta en titt, lovar att ni inte kommer bli besvikna!


Nu har lördagsmorgonen dragit igång hos oss, detta får bli en snabbis. För jag väntar besökt till min "fotostudio" snart och ska plåta en söt liten godbit på 8 månader. Roligt!! Jag är inte så bra på att ge reklam om mig själv vad gäller mina fotouppdrag, men jag får förfrågningar titt som tätt mestadels ang barn och bröllop. O just dessa två är faktiskt det jag brinner för mest att fota då det kommer till porträtt! Man blir alltid lika glad när man får en ny förfrågan. Den som vill se lite utav det jag fotat på uppdrag kan ju kika in i min fotoblogg.

Vi hörs nog senare, nu ska jag förbereda lite här hemma!

Kramen!

T.G.I.F. :-)

Trevlig helg!!!


Happy news, H&M Home öppnar i Norrköping!


Kollage av mig med bilder från hm.se


Glädjande nyhet för alla som likt mig älskar H&M:s inredning. Redan den 15 april slår portarna upp för Sveriges andra H&M Home-butik, i Norrköping City! Är självklart jätteglad över att just min stad fått den äran att sälja ur Home-sortimentet och jag kommer vara en given stamis! ;-)

Nu räknar vi förväntalsfullt ned!!

Gör en egen barntavla!

När jag fixade i lillans rum i förra veckan så kom jag att tänka på att det skulle vara fint med en tavla på hennes bokhylla. Letade lite i hemmet och hittade en ram i lagom storlek och ett färgglatt presentpapper att använda som tavla.

 

Min lilla fröken är väldigt förtjust i fåglar o älskar att titta ut på dem genom våra fönster. "Pippi! Pippi!!" roppar hon flera gånger dagen. Så vad kunde var mer passande än att det just var fåglar på omslagspappret som skulle bli tavla åt lillan?

 

O visst hade jag rätt, hon sken upp o såg tavlan direkt när hon gick in i sitt rum efter att jag piffat lite där, pekade på den följt med många "Pippi!"och var överlycklig!


Omslagspapper från Lagerhaus.

Vår på väg!


En solig vårdag 2010 i Vasaparken, Norrköping.


Våren är på väg, jag lovar! För det kändes igår och iförrgår då det var soliga dar, jackan byttes ut mot vårkavajen! Snart blommar det återigen i träden...


Nej nu är det dags att sluta sitta här o drömma, ska göra helgfint hemma redan idag så slipper man plocka o styra imorgon. Desutom kanske jag kan få hjälp av mina två huliganer också, sonen har studiedag. Stackarn, ska hans mamma tvinga honom att städa på en ledig dag!? Vi får väll se, kanske man kan muta med en glass?

Trevlig torsdag!

En award...

Jag får awarder titt som tätt men jag ska erkänna att jag varit dålig på att lägga upp dem alla, får bättra mig på det! Så här kommer den senaste, den jag fick av En mammas dagbok med motiveringen:

"Happy Days - My days
En rätt så nyfunnen blogg som jag fastnade för direkt, en mysig blogg med härlig variation."


Jag ger den till:

Kristina - ingen vanlig dag För mig en ny pärla i bloggvärlden som fängslar mitt intresse med underbara foton och inspirerande inredningsbilder, en tjusig blogg!

Elin & Alva Kreativa Elins blogg full med skaparlust och glädje, man blir på ett strålande gott humör av att ta en titt i hennes blogg.

Ellen För hennes fina sätt att fånga den mysiga o i mellanåt tokiga vardagen med söta dottern Siri, levande och härligt!

Angelica En fotokonstnär som inspirerar med vackra bilder, hon verkar bo väldigt vackert också och bjuder på inspirerande bilder från hemmet.

Angel of shopaholic Vackra Lindha med träffsäker smak vad gäller mode och inredning och verkar även vara en en vädligt fin och varm person!


Reglerna för Liebster Award är enkla:

Denna bloggaward lämnas över till 5 av dina favoritbloggar. Awarden går vidare till de fem du valt ut, genom att du lämnar en kommentar på deras blogg. Berätta för dem att deras blogg är en av dina favoriter och att de har utvalts till Liebster Award. Den som får awarden länkar till den person som gav den till dig.

Bokstäver klädda i tyg



Många frågar om de tygklädda bokstäverna jag visade på foto tidigare i Smulans rum, de som jag skrivit Meja med. Frågan som återkommer är hur jag har gjort dem. Där ska jag inte ta åt mig äran alls utan de är faktiskt köpta just så som de är. Inhandlades för ett år sedan i webbshopen Broarne.se och det går fortfarande att beställa bokstäverna!

Tygklädda bokstäver

Har för övrigt så mycket på gång just nu, det kokar över i huvudet av allt som ska göras o planeras o därför har jag inte varit så flitig med att blogga eller godkänna kommentarerna som strömmar in, tack för dem alla! O speciellt roligt att se att det tillkommer nya bloglovinläsare dagligen, blir varm i hjärtat, tack tack tack! :-)


Kramar!

Semlor!


En bricka full med semlor gjorda på morgonen

 

Ni har väll inte missat att det är fettisdagen idag, en dag att frossa i dessa goa bakverk, mmm! Jag besökte närbutiken imorse och inhandlade färdiga semlebullar som jag sedan fyllde med mandelmassa och grädde. Så halva äran kan jag ta åt mig att ha gjort dem själv.

 

Ska ta lillan o gå ut en sväng i det vackra vårvädret snart. Sen väntar vi hem Darling för ett viktigt möte han och jag ska iväg på i eftermiddag, barnen får passning av mina snälla förldrar under tiden. Så semlorna jag gjorde på morgonen tar jag med som tack till eftermiddagfikat hos dem sen.

 

Solen skiner idag och magen ska få semla, toppen!


Naturen tar del i inredningen!


Kreativa idéer med enkla medel, tag med naturen in och låt den ta del i inredningen! Hos oss blommar våren på denna gren! :-)


 

Äntligen på plats i Mejas rum, visst blev det fint!? Nämnde min idé om grenen tidigare förra sommaren när jag skrev lite om inredningstankarna kring Mejas rum. Och i höstas började jag letandet efter den perfekta trädgrenen, det var faktiskt svårare än jag trodde. Men sen hittade jag den på Gotland av alla ställen när vi gifte oss. Så den fick följa med hem o nu blev den till ett fint konstverk.

 

Det jag har gjort är att jag har vitmålat den väldigt tunt och lätt så att trädets egna gråa nyans lyser igenom. Sen har jag letat hemma efter dekorativa ting och klipt till blad av ett mönstrat vackert papper och dekorerat med blommor. Detta fästes sedan fast på grenen med hjälp av limpistol. Som ni såg i inlägget från helgen så bort det även en liten pippi i ett fågelbo på grenen. Meja o jag är jättenöjda! :-)

 

 


Och vinnaren är... *trumvirvel*

Vinnaren är dragen och det blev Josefin som kommade hem två valfria par barnstrumpor från Sock Designers!

Du kommer att bli kontaktad via mail!


Vinnaren utses imorgon, sista chansen att tävla!


Tävla på min blogg Happy Days här!

 

 

Sista chansen nu för att tävla om två valfria par barnstrumpor på www.sockdesigners.se, imorgon presenterar jag vinnaren!!!

 


Gjort något kreativt...

I torsdags så gjorde jag ett litet kreativt "konstverk", ovan synes en detalj. Så ni som hängt med ett tag i bloggen eller känner mig o vet vad jag haft för planer kan nog lista ut vad jag gjort. Svaret kommer i sin helhet på bild efter helgen!


Hur har ni det, har helgen börjat bra!? Här skiner eftermiddagsolen och badar vårat villaområde i guldigt ljus. Idag har vi hunnit med att både göra en loppisrunda till tre ställen (trots det inga fynd), åkt på utflykt med matsäck och nyligen tagit en runda till köpcentret. Nu väntar kvällen, mello får utebli för oss o istället ska vi se svenska filmen Psalm 21, spännande!

Har ni förresten tänkt på vad ljust det blivit ute nu om eftermiddagarna, lovely! Nu är våren nära och plusgraderna är här!

Trevlig fortsättning på lördagen!

Jag kommer, jag kommer, jag är nästan där...

För jag har trillat dit, jag har fallit, jag har vaknat...
...och upptäckt Veronica Maggios glada låt "Jag kommer", men det gäller att inte misstolka texten! ;-)

 


Let's helg!


Cooola popcornskålen sonen köpte åt mig i födelsedagspresent.

 

Fredagsmys råder i hemmet, skåpen laddade med gott till heglen, godisskålar framplockade på bordet och tjugotal värmeljus tända. Ikväll blir det som vanligt Let's Dance (fast jag mest gäspat mig igenom denna säsong) och till det grillad kyckling med sallad. Lillan sover för natten men sonen får var med oss och se på tv någon timme till.

Min fina pojke gjorde förresten mitt hjärta så varmt idag när jag hämtade honom från skolan. Han sken upp o gav mig en kram när vi gick hem, sen log han med hela ansiktet när han sa: "Vet du hur mycket jag älskar dig!?". Åhh!! Han är en så härlig person, omtänksam, kärleksfull, trygg, snäll och god rakt igenom. Ibland undrar jag om jag fått en ovanligt fin pojke, han är inte som andra, han är speciell! En annan gång sa han: "Mamma, varför ska man slåss? Det är ju dumt! Jag tycker inte om att slåss!" Tydligen är de andra grabbarna i klassen lite bråkigare och han förstår inte vitsen med att retas och vara elak mot varandra... Klok pojke!


Men nu är det dags för fredagsmyyys...


Trevlig fredagskväll!

Happy Days smörgåstårta, recept!


Har fått efterlysningar (samt påminnelse) på receptet utav smörgåstårtan jag gjorde till min födelsedag. Så inte mer än rättvist att jag delar med mig av det, eller hur? :-) Det är ett eget recept som jag komponerat genom att blanda min mammas och svärmors recept samt lagt till lite eget. Så här gör man:

Ingredienser till ca 24 bitar:

Formfranska, ca 4 st förpackningar (det ska räcka till 24 bitar x 4 lager) Skär bort kanterna!

Smeten:
4-5 dl vispad grädde
8 msk majonäs
3 burkar finfördelad tonfisk i vatten
6 hårdkokta ägg, hackas o blandas ned i smeten
Ca 500 g räkor att hacka ned i smeten
1 stor lök, gul alt röd
3-4 msk chilisås (smaka av)
Finhackad dill från 1-2 krukor (spara gärna några kvistar till garnering)
Salt och peppar efter egen smak, jag tar kanske 1 krm av varje


Garnering:
Man kan garnera med det man tycker om, själv valde jag denna gång att använda:
5 hårkokta skivade ägg
Räkor
Påläggsskinka
Ost
Annanas
Vindruvor
Körsbärtomater
Svart kaviar
Salladsblad


Så här gör du:
Blanda smeten och fördela ut på franskaskivorna (skär bort kanterna först!). Det ska läggas i fyra lager så se till att smeten räcker till tre fyllningar och ett lager på toppen. Smeten och brödet kan med fördel förberedas dagen innan så att tårtan får stå och safta till sig. Garneringen görs innan servering.


Godisbitar!


Det här skulle jag gärna vilja få i mitt påskägg nästa månad, härliga färgklickar som livar upp hemmet från danska Green Gate. Älskar den lilla lunchväskan i plåt, skulle kanske klicka hem en till lillan. :-)

Kollage av mig med bilder från Systerlycklig, Balders Hage och Blå Elefant.

Vårkänslor i garderoben!


Dag 30: Valfri bild


Så var den här, den sista dagen i fotoutmaningens 30 dagars lista. Det känns lite vemodigt faktiskt, för det här var så himla roligt! O kul att se att det fanns ett så stort intresse hos andra att hoppa på utmaningen, länklistan vart ju väl påfylld! Tack för inspiration o härliga bilder och ni andra som inte är klara, lycka till med fortsättningen!

Skulle vara roligt att hitta på något nytt igen, får fundera lite, eller har du något förslag?


Fler som gör/gjort denna utmaning: MoaWhippyLindhaJosefinAnnikaNettLindaIdaSusanne, AngelicaLorissa Lovebomb,PetraDahlénAngelicaJuliaVeronicaJossetossenSofiaBritta bloggarKarolinaElinMalinViola VampJessica a.k.a KrasnajaNettanJennyEmmaMalin (Sandbarnet)Emma HofkoLisaMickanEvaChicmommyLouiseischkyFiaJennie, Susann, Cherie Mårtensson, Jenny izzadora, Steffi, Isabel och Paula.


Alltså, TACK!!!

Har jag berättat hur GLAD jag blir varje gång jag tittar in på Happy Days o möts av beröm, glada hälsningar, smicker och vänliga ord!? För det blir jag, varje dag laddar ni mig med så oändligt mycket positiv energi. O jag kan inte sluta häpna över hur gulliga kommentarer ni vill ge lilla mig, alla underbara rakt av!! Jag är rörd!

Därför är detta inlägg tillägnat er o hade jag kunnat skulle jag vilja ge var o en av mina läsare en vacker ros, hoppas en bild går lika bra! Tusen o åter tusen tack alla snälla rara människor. Jag har skrivit det förr men skriver det igen, ni är verkligen världens finaste läsare!

Love yal!




Dag 29: Nyaste bilden på mig själv

Ska det vara enligt spelreglerna så ska det, därför blir det denna bild tagen idag även om jag inte kikar in i kameran o leeeer stort! ;-)


Imorgon kör jag sista bidraget i denna fotoutmaning, dag 30: Valfri bild

Fler som gör denna utmaning: MoaWhippyLindhaJosefinAnnikaNettLindaIdaSusanne, AngelicaLorissa Lovebomb,PetraDahlénAngelicaJuliaVeronicaJossetossenSofiaBritta bloggarKarolinaElinMalinViola VampJessica a.k.a KrasnajaNettanJennyEmmaMalin (Sandbarnet)Emma HofkoLisaMickanEvaChicmommyLouiseischkyFiaJennie, Susann, Cherie Mårtensson, Jenny izzadora, Steffi, Isabel, Paula och du?

 

*Vill du också göra denna 30-dagars fotoutmaning så finns hela listan finns här. Säg gärna till om du är med så jag kan lägga till din blogg med länk i varje inlägg. :-)*

RSS 2.0