Bildredigering, vill ni lära er?

Det fanns så många bilder från midsommarafton som jag blev lite extra kär i. Som jag blev sugen att gå tillbaka till och redigera vidare på i efterhand. Här är en ny verison på en av bilderna på Meja. Nu med en rosa ton och varmt ljus som ger känsla av att bilden är tagen i solnedgång, originalet till höger.
 
Jag gillar den varma bilden, vad tycker ni? Längtar efter att fota fina strandbilder i sommar (förhoppningsvis) och adera extra värme i som på denna bild. 
 
Så här gjorde jag istället med bilden på mig, den fick en ton av mintgrön som blev en så snygg kontrast mot den röda klänningen. Känner ni hur färgerna förstärker varandra och poppar ut mer? 

Åh som jag tycker om den här bilden på mig som Meja tog, den gör mig glad! Den visar min personlighet så bra tycker jag. Den där busiga tjejen med glimten i ögat men även lite av min mer lugna och tillbakadragna sida då jag lite nyfiket och blygt kikar fram bakom håret, halvt gömmer mig. Tycker om hur fint min röda klänning gör sig på bilden och lockar till sig uppmärksamhet, får mig att lysa.... 
 

Skulle ni vilja att jag går igenom hur jag redigerar bilder som dessa någon gång? Om ni vill att jag gör det så gilla inlägget genom att tryck på hjärtat! :) 

Glad midsommar!

 

Kvällsfoto vid tågstationen


Ni minns kanske när jag och Adam var ute och fotade på landet i det magiska ljuset? Här är fler bilder från den dagen, men senare på kvällen. Då blev det lite spontant fotande i väntan på tågstationen, här är jag in action fotad av Adam när jag fotar honom. Haha! Kan säga att vi lockade de förbipaserande till ett o annat skratt och nyfiket leende när de såg två fotografer fotografera varandra. 


En så mysig gammaldags restaturangvagn rullade in på stationen.


Den här bilden får mig att se framåt. På just det här stället, så har jag en gammal bild på mig tagen från en annan sommarkväll för några år sedan. Från en fin spontankväll med härliga vänner, men en av dem lever inte idag... Därför väcker den gamla bilden sorg inom mig, även om den betyder mycket för mig. Så faktiskt är jag väldigt glad över att jag har en ny bild nu, helt oplanerat! Tack Adam <3 



Här är han utan att gömma sig bakom kameran, min vän Adam, alltid lika roligt och härligt att hänga med dig! 

Kika gärna in på Adams hemsida. Han frilansar numera på heltid och satsar helhjärtat på fotograferingen, såå himla roligt och inspirerande!  

Blommor från idag


Vallmo på svaj för vinden i mina föräldrars trädgård. 
 
Blommor i väntan på midsommar och binderi av kransar står i en stor vas hemma hos mig. Det sena varma kvällsljsuet låg på så vackert. Intill skymtas en hög loppisfyndade pocketböcker för en 5:a styck. Semesterläsningen är räddad. 

Söderköping

 
Denna vecka är jag ledig och hemma med sommarlovslediga barn. Idag besökte vi Söderköping som bara ligger 15 minuter från oss, desutom en såå mysig sommarstad! Det är så mysigt att strosa runt vid kanalen, de gamla husen och kika in i de uppväxta lummiga blomstrande fruktträdgårdarna... Söderköping påminner mig lite om Gotland, ett ställe som ligger mig så otroligt varmt om hjärtat, så det är ju inte så konstigt att jag tycker om denna lilla genomfartsstad så mycket. 
 
Vi tog ett stopp på Smultronstället och beställde gigantiska glassar

Tog oss därefter till toppen av Ramunderberget och tittade ut över staden.
 
Sen hittade barnen en varsin hägmatta och lånade böcker i hängmattebiblioteket, så smart och trevligt! Dock lite tveksam till att konceptet fungerar i vår större stad hemma, man vill ju inte att böckerna ska få fötter, men tokgillar intiativet! 

Sen strosade vi runt lite i staden
 

Loddo juni


Alltid lika spännande att öppna paketet från Loddo, för man vet inte på förhand vad som skickats ut. Nu i juni månad fick jag hem detta trevliga plock. Jag måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad av Chia Go som var så god! Det är en supersmidig squeezy, perfekta mellanmålet om man är på språng. Jag tror att jag ska packa med mig detta när jag är ute på fotograferingar, det är ju perfekt! Det är det här som är det roliga med Loddo tycker jag, att man får upp ögonen för nya produkter på marknaden, som man inte visste fanns och som visar sig bli nya favoiter. 

Inlägget är i samarbet med Loddo, en prenumerationstjänst med produkter från både detalj, apotek & dagligvaruhandeln. Om ni är nyfikna själva så kostar det 99 kr/box, ingen bindningstid. Värdet i boxen varierar mellan ca 200-350 kr.

Ljusa tider!

 
Ni som följer mig på Instagram har redan sett det, men för er andra, tada!! Så här är jag nu, blond igen! 
 
Senaste 3 åren har mitt hår varit åt det mörkare hållet, men nu saknade jag mitt blonda vanliga jag igen. Gulliga Elianova på Södlings förvandlade mina långa längder av koppar till ett blont Hollywoodsvall!! Hon använde en teknik som heter balayage som går ut på att man frihandsmålar håret vilket hon verkligen är proffs på! Hon använde även Olaplex i min behandling för att göra blekningen så skonsam som möjligt. 

Bilderna längst ner har jag lånat från deras Instagram så att ni får en före och efterbild. Visst är det stooor skillnad!? Jag har inte riktigt fattat det helt än att jag är ljus igen, så varje gång jag paserar en spegel hajjar jag till och ler. Aldrig förr har jag blivit såå här nöjd efter ett frisörbesök tidigare! O jag blev lite smått överraskad över hur långt mitt hår faktiskt har blivit då jag fick se bilderna. När man mest bara ser det framifrån så missar man ju helheten. Så det var en väldigt positiv överraksning för mig som tålmodigt sparat o sparat ut håret efter att det gick av och blev förstört för några år sedan. Så här fint som det är nu, har det nog aldrig varit förr. :)




När jag ändå bjuder på mobilbilder och inte lika "tjusiga" som med systemkameran kan jag även kasta med dessa från en skön kväll igår. Jag och en vän tog oss upp till ett berg där vi satt i den varma juninatten, lyssnade på musik och drack lite gott med stadens ljus i horisonten under trevliga samtal och många skratt. Mysig kväll!  
 

Val av matta och erbjudande till er

Inägg i samarbete med Kilands mattor
 
Hemma hos oss pågår det planer inför en omvandling i hemmet. Jag trivs så bra med att bo just här och har haft svårt att hitta något annat, ni vet ju att jag letar hus men har haft otur. Så mina tankar just nu ser ut som så att jag ska dela av vardagsrummet med en sovalkov för att skapa plats åt mig där. Så får Meja flytta in i mitt rum, på så sätt får båda barnen ett varsit rum och vi kan bo kvar ett tag till. Jag får även planera nya vardagsrummet och min sovdel, inredning är ju något jag älskar och det ska bli kul med nytt!
 
Den gamla mattan under soffbordet på bilderna ovan har redan åkt ut. Istället så har jag tittat på dessa två snyggingar från Kilands mattor. Vilken är er favorit? Jag har såå svårt att välja! Båda är konstsilkesmatta med viskos i mattan som gör att de skimrar vackert. (Soffbordet ska med bytas ut mot något nättare, leker i tanken om något med marmorskiva. Så syns mattan mer och möblemanget känns inte lika tungt nu när rummet blir mindre.)
 
 

Så här ser hela mattorna ut, nedan har ni miljöbilder hur de gör sig i ett hem. Bilderna har jag lånat från https://www.kilandsmattor.se
 
 
 Nu när jag är mitt uppe i planeringen inför min make over så har jag även ett erbjudande till er fina läsare! Med koden MYHAPPYDAYS2017 får ni 10% rabatt i hela sortimentet hos Kilands mattor, erbjudandet gäller i 4 veckor.

Jag blev själv väldigt glatt överraskad då jag letade mattor och tittade in på deras hemsida för utbudet är E N O R M T för hela hemmet med en bredd av olika stilar. Det känns verkligen som att alla kan hitta sin favorit där oavsett vad man letar efter. Det finns allt från dörrmattor, plastmattor, balkongmattor till fina orientaliska mattor och så klart mycket mycket mera! In och kika, glöm inte rabattkoden! 
 

Det magiska ljuset

Alltså, ljuuuuuset!! Jag var typ helt i extas av lyckokänslor, hoppade upp och ner och skrek ut glädjerop! Bara en fotograf kan förstå det där, därför vara det roligt att ha med sig en vän som är lika "knäpp" som en själv, haha!! Att sen ha dimslöjor som rullar in och kossor som står mitt i detta underbara...!!!
 

Ljuset var verkligen så där helt galet magiskt. Som om det inte vore nog att en lördag som varit så gråtung med regn som stått som spön i backen plötsligt sprack upp med strilande sol genom kvällsmolnen så smög även dimman in!! På riktigt, jag var i galet lyckorus här i kohagen, den mest magiska fotostunden på hela året typ. Adam fångade mig på bild. 
 
 Och jag fångade honom in action här vid den porlande bäcken. 
 
Och i skogen med strilande härligt varmt motljus mellan träden.
 

Vilken magisk plats, den har allt, till och med en porlande bäck! Vad mer kan man önska sig?? 

Adam fångade mig på bild när jag fotade...
 
...Den här lilla snigeln på maskrosen. 


När vi efter en långpromenad, mycket fotande och fikande på god hemlagad rabarberpaj åkte in mot stan igen böljade ännu mer dimma in, underbara sommarkvällar som dessa...!
 

Bilder från nationaldagen

Pappas Cadillac var pimpad och fin med svenska flaggan
 
Parkerad inunder skuggan av en vacker björk
 
Meja är en mästerfotograf, denna bild tog hon på sin morfar, såå fin!! 
 
Hon fångade även min rygg med piontatueringen
 
Samt en (mindre smickrande) bild på mig, med Gud (!?!?) i bakgrunden, hahahaha!!! Som vi har skrattat åt denna galna bild!
 
Tokfian! 
 
 Vi hittade in i en kyrka med fint ljusinsläpp, kunde inte låta bli att fota!
 
Hemma gjorde jag pannkakstårta, min allra första! Barnen blev såå överraskade och tokglada! Fyllde den med grädde, nutella och färska söta jordgubbar. 

Grattis vackra Sverige

 

Grattis Sverige på din dag, du vackra land! Jag tycker om att känna din jord under barfota fötter, jag älskar att susa fram på joggingturer längs grusiga landsvägar med lätt sinne. Det är i dina skogar jag vandrar när jag behöver andas och låta tankarna fara fritt. Det är på en brygga med blicken förlorad över ditt mörka stilla vatten jag får frid. Blommande ängar, öppna landskap, kohagar med skit och allt det där, det gör mig så lycklig att få vara en del av. En del av ett vackert land.

Bilderna från helgen när jag följde med min vän Adam till hans föräldrars gård på landet. Vi tog en långtur i både skog och hästhagar och jag hittade massor att fotografera! Jag har så många fler bilder att visa er, det kommer. 
 

RSS 2.0