4 från idag

 
 
Jag slog till på fest ikväll för mina barn och sonens kompis som var över hos oss. Det blev glädjejubel och stora ögon när jag kom in med brickan o serverade de små dessa godheter. Ska de va så ska de va o det är ju lördag! Bullarna var för övrigt rykande färska o alldeles nygräddade.
 
Lillan o jag lattjade med mobilen, hon ville så klart sticka fram nyfiket i min selfie.
 
På vägen hem från närbutiken stannade Nyponrosen i en gångtunnel och satte sig på marken. Egentligen i ren protest då hon tjurade ihop när jag ouppmärksamt cyklade snabbare än henne. Men fotograf som jag är kunde jag inte låta bli att mitt i protesten ta en bild. Tyckte om kompositionen.
 
Min morgon började med världens fart, snabbare än blixten for jag upp ur sängen o ut i spåret där jag jagade 4 km fram under 22 min. Knappt att jag fattade vad som hände, o att jag sprang så pass fort ändå för att bara vara andra gången i spåret. Men jag kan säga att det tog på kroppen för jag haltar lite ikväll, blev nog någon sträckning i smalbenet. Men underbart var det! Älskar att susa fram, med musik i öronen, svalkande vind och stekande sol i ansitket där ute på landsbygden.
 
Nu sover båda barnen och jag ska fortsätta den här kvällen framför datorn och göra klart sista bilderna till den senaste familjefotograferingen. Nästa vecka är det dags för sommarens första bröllop, ser fram emot det så!
 
Samtliga bilder i detta inlägg tagna med iPhone 5 och finns på mitt Instagram under @myhappydays_se
 

Kärlek på morgonen

 
Lillan övar på att rita hjärtan när storebror kommer in i köket denna lördagsmorgon. Han skiner upp, berömer Nyponrosen och ger henne en kram. Syskonkärlek! Så stolt över båda mina hjärtan.♥
 
Nu bär det snart av till närbutiken för att handla ingredienser till bullar, lovade visst att baka det med mina små idag. Om vädret håller i sig kan det bli att ta med dem på picknick därefter!

Hej!

 
Hej Fredag!
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om dig idag. Det börjar kännas som att jag missat något i kalendern, som att det borde stå nr 13 och inte 30 på datumet. För idag är det en sån där tvärtom dag som bara vill sätta sig på tvärren och är tålamodsprövande.
 
Kom nyss hem från stan, med två haltande barn som ärvt sin mors klumpighet och båda ramlat och slagit sig i den vilda jakten på en ledig frisörstol i ihärdigt regnande. Stackars barn vad jag utsätter dem för... Men det var en jakt dömd att misslykas och önskan att korta ner sonens snart snarlika hårdrocksman till skolavslutningen får vänta, för alla salonger var bokade till sista sittning både idag och imorgon. Tack för det, ja jag borde vara ute i bättre tid, jag vet, men ibland orkar jag inte planera och bara hoppas på det bästa. Men idag var inte en dag att förlita sig till turen på.
 
Så glömde jag den viktiga påsen med kläder som skulle bytas, givetivs tog jag även fel kö på Donken, vi missade bussen hem med en halv sekund, halsen har återigen börjat rivas och det finns många fler små hinder på vägen som egentligen är obetydliga men när problemen hopar sig alla på en gång så pyser luften ur.
 
Jag är egentligen på gott humör, men trött. Så nu ska jag göra en kopp te och sätta mig på balkongen o ta lite luft tror jag. En god och spännande nyhet kom per mail i alla fall! Berättar mer inom kort!

En ny golvkudde

 
En ny härlig golvkudde från Berit STHLM anlände till oss tidigare i veckan, glatt mönster och pigga färger. Det gillas! Meja sa tjing först och landade på kudden framför Bompa. Perfekt! Tror för övrigt att den gör sig lika fint i barnens rum som den passar i vardagsrummet.
 
Älskar förresten hur vardagsrummet fylls och badar i det härliga kvällsljuset denna årstid och att man kan ha balkongdörren öppen till sena timmar. Sudda ut gränsen mellan ute och inne, ha ett extra rum att sitta ute på och mysa... Åh härliga efterlängtade försommar, välkommen!
 
 
Provade även att ta ut kudden på balkongen, som jag är på gång att göra ännu mera sommarfin nu, ja den passar ju faktsikt bra även där!
 
Drömmer om att köpa mer blommor till balkongen och kanske en gammal byrå? Det låter nog konstigt men såg en bild på en byrå med öppna lådor som det satt blommor i, var så himla fint! Eller om man kunde komma över ett äldre klaffbord, så man fick ett större bord att sitta vid när man har gäster... Förra sommaren ställde jag ut mitt halvmånebord men känner inte för att göra det i år då den står så bra inomhus. Nåja, blir något att fundera på!
 
Golvkudden från Berit STHLM finns att köpa på Nordljus.net

Sista chansen, vinn resa till New York

 
Nu är det bara några få dagar kvar att vinna en resa till händelsernas New York för 2 personer värd 20 000 kr.

Momondo är en resesajt som jämför miljontals priser på flygbiljetter, hotell, hyrbilar, charter och sista minuten-resor. De anordnar just nu en tävling där du kan vinna en resa för två till New York för ett värde av 20 000 kronor. Besök länken ovan för att svara på två enkla frågor och delta i tävlingen.
 
Vore världens lyckligaste om jag fick åka iväg och uppleva storstadspulsen i häftiga New York med alla dess oändliga spännande äventyr. Ta chansen och tävla ni med, tävlingen pågår till 1/6-14.
 
Tävlingen hålls i samarbete med Blogg.se och Momondo.
 


Långledig och lycklig ♥

One small positive thought in the morning can change your whole day
 
 
"Huvud, axlar, knä och tå, knä och tå..." Här i köket är det full aktivitet denna soliga och lediga torsdagsmorgon, lillan har startat dagen med morgongympa och fnissar sig helt rödblommig ju snabbare det går. Själv funderar jag på vad vi ska fylla den här dagen med för roligheter, den klarblå himlen lockar med uteaktiviteter så kanske blir det parkhäng? Vad har ni för er idag?
 
Annars så är jag så fantastiskt glad, somnade med ett leende och vaknade med ett ännu större. Det är skönt o få fyllas av en positiv känsla och framför allt känna att man har så mycket fint i sitt liv, som vänner och familj. Tänker ofta på hur lycklig jag är som har alla skimrande pärlor till vänner, alla fantastika och vackra på sitt sätt. Och sällsynt bra på riktigt. Även om jag inte träffar alla dagligen, en del tyvärr inte alls så ofta som jag vill, så har jag den där fina kontakten med alla att man bara kan ta vid där man sågs sist, skratta och vara sig själv, oavsett hur lång tid det var sedan man sågs. Älskar er alla, vad skulle jag göra utan er!?
 
Sen är jag även glad över att jag får lära känna nya personer, vänner kan man inte få för många av. Fick höra förra veckan att jag var så social och hade lätt för o skapa nya kontakter, det gjorde mig som en gång varit världens blygaste tjej så glad. Och jag trivs med det, att äntligen vara den jag vill vara, en utåtriktad tjej som vågar ta för sig av livet och fångar ögonblicken, chansar och är spontan. Är glad att vara just jag! :)

Kram på er och ha en fantastisk dag!

Solskensglädje


Skinande solskensglädje! Inte bara på grund av det fantastiska sommarvädret senaste dagarna som får mitt inre att fullständigt jubla, mest strålar jag av kärlek över att mina skatter är hemma igen. Bilderna är från förra veckan med barnen då Nyponrosen och jag spelade spel på balkongen i eftermiddagssolen.
 
(Nedersta bilden finnes även på Buller & Skratt)
 
 
 
 

Tack för att du finns mamma!

 
Fin morgon som börjar med att mitt minne känns lika blankt som ett vitt papper. Med det syftar jag inte på gårdagskvällens förfriskningar och en mycket trevlig tjejmiddag med utgång i sommarnatten...
 
Jag hade glömt min pinkod till bankkortet som jag använder dagligen. Bara så där, poff, var siffrorna helt borta. Så när en faktura skulle betalas lyckades jag med konsten att spärra kortet. Japp. Insåg att jag inte har en krona på mig och jag som skulle handla mat inför kommande vecka med barnen... Då, är jag lite extra glad, att jag har underbara föräldrar som jag bara kan ringa och be om hjälp. Så tack mamma, för att du på din dag låter mig bjuda in mig själv på middag och låna pengar för att klara mig tills jag får hem ett nytt bankkort. Kände mig lite skamsen som ringde o bad om hjälp på självaste morsdag då det borde vara jag som kommer med en present, haha. Men tack för att du finns där och alltid ställer upp för mig och barnen, vi älskar dig!

Reka inför bröllop

Igår var jag iväg på utflykt till vackra Husby Säteri och rekade inför ett kommande bröllop i juni. Så vacker natur slottet ligger i, grönskande stor park med lusthus och grindar. Denna en av dem, ser drömskt ut där den står i ljuset. Lämnade området med en positiv känsla inför bröllopsfotograferingen.
 
Hittade även en liten snigel i dörren in till ena lusthuset, gillar den vackra slitna patinan på huset.
 
Vackra golv och mattor inne i slottet, fina välbevarade rum med goda möjligheter till vacka porträttfoton även inomhus vilket är bra med tanke på att man inte alltid kan räkna med vädret.
 
Fick på tal om fotograferingen en önskan om att dra igång del 2 på min populära Fotoskola jag körde en sommar, är det något som ni skulle vara intresserade utav och i så fall vad vill ni att jag tar upp?
 
(Bilder från mitt instagramkonto och fotade med mobilen @myhappydays_se)

Det sista av London

Hejdå London, sista dagen och här är ett urval bilder från då.

Klart man måste vara en sann tursit och spana in Buckingham Palace

 
Vi hoppade därefter på en buss helt random som vi ta oss vart som helst, vi hamnade i Camden på marknad.
 
Och avslutade med att besöka några engelska pubar.
 
Längtar redan efter London, igen. Som sagt var, det finns många ställen som jag vill resa till. ;-)

Vinn resa till New York

 
 
Just nu är jag inne i ett reseflow, det känns som att jag kommer fortsätta att resa en hel del det här året, både kortare som längre sträckor. Drömmer mig bland annat bort till New York, otroligt lockande att få uppleva ett riktigt storstadsäventyr med oändliga möjligheter och spännande nya erfarenheter.
 
Resesöksajten Momondo som jämför miljontals priser på flygbiljetter, hotell, hyrbilar, charter och sista minuten-resor anordnar just nu en tävling där man kan vinna en resa för två till New York för ett värde av 20 000 kronor. Besök länken ovan för att svara på två enkla frågor och delta i tävlingen. Tävlingen är i samarbete med Blogg.se.
 
Man vet ju aldrig vad som väntar runt hörnet och det är en av alla tjusningar med att resa och att ha nyfikenheten med sig. New York lockar mig även med den riktiga storstadspulsen, skyskrapornas hissnade höjder, oändliga shoppingmöjligheter och så klart fotomöjligheterna! En dröm för mig har alltid varit att ta läckra skylinebilder. Någon gång ska jag till New York, om inte i år så någon gång. Kanske kan jag ha lite tur med mig i tävlingen? Ni andra, ta gärna chansen med!
 
Tävlingen pågår till 1/6-14.

Mammas läppstift

 
Nyponrosen med de stora blå hittade mitt läppstift förra veckan och kom in till mig i köket, log med stort leende och tindrande ögon när hon sa. -Titta mamma, vad fin jag blev! Får jag sminka dig nu? Ja, denna lilla fröken älskar allt som är typiskt tjejigt, skor (helst med klack), kläder, väskor, smink...! Och nej jag sticker inte under stolen med att jag tycker det är himla roligt att ha fått en liten att dela intresse med. Och det är mycket annat vi delar med, som envishet... Det sistnämna ja det kan bli en påfrestare ibland kan jag lova. Men med vilja kommer man långt i livet... ;-)
 
 
Översta bilden veckans biddrag till Buller & Skratt

När jag vaknade

 
Fotograferade i mina föräldras trädgård idag, gräsmattan under äppelträden där jag gick barfota var täckt av vita skira blad, vackert. När vi kom hem var vi alla trötta, jag var tvungen att lägga mig o vila på sägen en stund och föll i sömn. När jag vaknade var allt tyst och stilla. Det visade sig att sonen gått och lagt sig i sin säng han med o lillan hade lagt sig bredvid mig o somnat.
 
Jag gick upp o passade på att jobba undan en del på helgens familjefotografering och tittade igenom dagens bilder, bland annat de ovan. Nu finns inte mkt energi kvar, även om jag vill hålla kvar i den fina försommar helgen så länge jag bara kan. Är inte riktigt sams med tanken på att det är måndag imorgon...
 
 
 
 

Rock n roll i köket

Att vakna i sängen på morgonen med små armar om sig och ett snusande i örat, kärlek! När jag slog upp mina mörka i omfamningen möttes jag av solstrimmor som letat sig in o fått hela hemmet att bada i morgonljus, humöret på topp kan jag lova. I köket möttes jag sedan av att de vackra pionerna hade slagit ut över natten!
 

-Vad blir det till frukost?
Meja bakade scones och överraskade brorsan med frukostbröd under glada toner till Runaround Sue. Låten har svängt hemma sedan igår när jag hittade ett helt oslagbart filmklipp på facebook med en äldre tokskön dam rockandes nerför yttertrappan till den låten, så himla mycket livsglädje!
Lördagsfrukost och solsken i köket
Min entré badar i härligt förmiddagsljus, love it!
 
 
 
 

Happy!

 

Pioner på bordet och happy Friday!

Hela helgen ligger framför oss och den ser ut att bli en solskenshistioria. Börjar den med fredagsmys tillsammans med barnen, tror det får bli tacokväll. Pionerna i köket fick följa med mig hem på vägen från jobbet tidigare i veckan då regnet stod som spön i backen, tyckte det behövdes något som piggade upp den då gråmulna dagen. Och de skänker fortfarande glädje i hemmet som en levande färgklick och ett perfekt fotomotiv, får mig i alla fall att le lite extra. :-)
 
Happy Friday!

Dag 2 i London, jag har en inbyggd kompass!

 Lördagen började vi dagen med att ta tunnelbanen ut mot Noting Hill på jakt efter den blå dörren. Där hamnade vi oväntat men lyckliga för det på Portabello Road Market, vilken häftig marknad! Hela gatan var fylld av marknadsstånd av eget hantverk, begagnat, gammal kuriosa, vintage, nytt, kläder, mat ja ALLT!! O förutom marknadstånden fanns där en hel rad härliga butiker med massa fint att titta på. Vi var lyckliga! O för mig som har en förkärlek för gamla kameror fanns där flera samlingar att titta på.
 
 Vackra gamla tryckstämplar på marknaden
 
 Mängder av olika sorters mat lagades direkt på marknaden, dofterna från alla gatuhörn, mmm!
 
Häftig skoställning som en skulptur i en butik
 
Älskar blommor!
 
Om ni ska till London, missa inte denna marknad, hett tips! Men jag vågar inte svara på om den är öppen varje dag eller om det bara är lördagar och att vi hade tur...
 
 
 Vädret var växlande, som det är i England. Ena kvarten sol, nästa regn. Men vi klarade oss faktiskt bra undan. Den enda stora regnskur som kom passerade vi under tak i en buss när vi var ute på en tripp åt fel håll i 48 minuter, haha... Så det gjorde inget. När vi tagit oss åter in mot shoppingstråken på Oxford street droppade det bara lite lätt. Där hittade vi Victoria Secret och tog oss även pizza i närheten. Deras pizzabotten, så krispig o god, bättre än hemma i Sverige.

  Det blev kväll och vi bestämde oss för att prova Londons uteliv.
 
På Londons gator by night
 
 
Röda telefonkiosker, got to love them!
 
Vi hittade en vacker gränd med fantastiskt ljus och fotograferade vid muren.
 
När vi gått en bra bit, så säger Cissi "Vet du verkligen vart vi är? Vart ska vi?" Jag svarar självsäkert, "Klart jag vet, lita på mig, jag har en inbyggd kompass!" Haha, de orden fick jag verkligen äta upp för efter en stund fick jag erkänna att vi inte hade den minsta aning om vart vi var. I samma stund som vi bestämmde oss för att ta en taxi tillbaka till hotellet kom en åkandes på gatan och plockade upp oss. Han undrade vad vi gjorde där och förklarade "This is a big red area, they sell their bodies here". Ops! Det var min inbyggda kompass det, vi var glada att vi kom därifrån så fort. Kände oss aningen dumma då vi fick reda på detta o hade gått på gatan stylade för en utekväll i klänning, haha!. ;-)

Vi bytte utekvällen mot tjejkväll på hotellrummet istället, köpte med godis och snacks upp o såg slutet på Eurovision. Det var lugnast så. ;-)

London dag 1

Började fredagen efter att vi vaknat på hotellet med en promenad genom vackra rogivande Hyde Park.
 
Promenaden tog oss vidare till Oxford Street som bjöd på shoppingfeber! Alla dessa butiker, vi gick nog i 7 timmar och fyndade fina saker att ta med hem, som tre par skor...!

Liten utgång på kvällen blev det sen.
 
Min nya fina väska från Primark ville följa med ut då...
...Liksom linnet från samma butik...
...Och nya snygg-örhängen! Minns tyvärr inte vilken butik jag hittade dem i...
Redo för utgång med vackrast Cissi!
 
Vi hamnade på The Swan längre ned på vår gata Bayswater road, trevlig personal, mysig pub och livemusik. Vi kunde sitta ute vid 22 och äta o prata o skratta, för skratta är något som vi gör massor!! 
Självkart måste man äta fisch and chips när man är i London!
Livemusik var det en våning ned, där var det fullt ös o härlig pubstämning, vi satt o myste in den typiska engelska pubkänslan o atmosfären!

London genom Instagram


Vi hamnade på en buss 48 min åt fel håll, men där uppe längst fram i dubbeldäckaren hade vi första parkett och njöt av o se oss runt i London under mycket skratt.

Bra med påminnelse åt vilket håll man ska titta, det här med vänstertrafik var ovant! Men häftigt att uppleva.
Vi var tvugna att besöka den Blå Porten i Noting Hill från filmen med samma namn med Julia Roberts och Hugh Grant i huvudrollerna. Måset ju se om den filmen nu när man varit här. :)
Lite av shoppingen dag 1
Utsikten en morgon från hotellfönstret när solen gick upp
Fish & Chips utomhus en ljummen kväll på en lokal pub
Min outfit den kvällen från shoppingen samma dag

Är man i London måste man ju se Big Ben och ta kort på alla vackra röda telefonkiosker
En pubrunda sista dagen,

Utanför Buckingham Palace

Vi hittade på bus... ;-) Bildenrna från parken vid Buckingham Palace
En något brusig selfi från fönstret på hotellrummet innan utgång dag 2.

Bilder från systemkameran kommer också snart, kommer bli fullständig bildbombning från London här framöver har jag en känsla av... Hoppas ni står ut! ;-)

Instagram finner ni mig på:
@myhappydays_se
 

Hemma från London

 
Jag igår efter att ha checkat ut från The Royal Bayswater Hotel beläget på Bayswater Road i Westminster. Hotellet ligger med utsikt över Hyde Park vilket var mysigt o promenera i, riktigt bra läge, gångavstånd till shoppingstråken och lugnt läge. Vi kände oss riktigt nöjda med boendet o kan tänka oss återvända. Så ett tips till er som vill bo med bra standard men billigt och centralt i London. Vi hade eget rum inkl frukost och betalade bara 1700 kr var för resan med flyg och tre nätter. Det tycker jag är prisvärt!
 
Just nu är jag helt slutkörd efter resan och får lova er bättra bilduppdatering imorgon, sov gott!
 
Klänning och örhängen Forever 21, scarf Nordljus, sneakers Nike, skinnjackan ullared (!)

London!!



 
Heej från London! Vilken härlig känsla att äntligen vara här, vi njuter av storstadspulsen. Hotellet med bra standard och fint läge mitt emot Hyde park och gångavstånd till shopping på Oxford street. Jag återkommer med mer uppdatering snart. Har inte datorn med så bilderna med systemkameran kommer nästa vecka, får bjuda på bilder från mitt Instagram @myhappydays_se så länge. 

Packning pågår


I mitt hem i detta nu onsdagsmys med levnade ljus när regnet slår mot rutan.
 
Jag är något övernaturligt effektiv och springer runt och packar inför Londonresan imorgon till glada pepptoner från min nya Spotifylista Vårkänslor. Samtidigt så vattnas blommor, bloggen uppdateras, bilder redigeras, en skiva med de färdiga bilderna på Ella bränns och mitt i allt väntar duschen o min frissiga "hej det är regn idag" frisyr på att tvättas bort.
 
Ja det är säkert tusen saker till som jag bör ha koll på nu som jag inte ens kommer ihåg... Men, jag är så himla glad! En mysig kväll igår i bästa sällskap och en förväntansfull dag idag inför morgondagen. Livet är så pirrigt o härligt o jag bara ler med en varm känsla inom mig. Imorgon väntar ett nytt äventyr.
 
-Hej London, vi ses snart!
 
 
 

Familjefotografering

Bjuder denna regniga onsdag på ytterligare bilder från fotograferingen med Ellas familj.


Regn mot rutan och grårusk utanför, hoppas på bättre väder i London imorgon. Längtar verkligen efter storstadsäventyret nu som väntar på mig och min vän Cissi. Tack för alla tips som ni lämnat i tidigare inlägg, fortsätt gärna o lämna mer förslag på om vad man inte får missa i London.

Kram och Happy Feelings från mig!

Att drömma sig bort

 
Det finns mycker jag drömmer mig bort till nu, som till sommaren som är så nära. Att ligga o sola på en strand och höra vågorna skvalpa rogivande intill. Det var inte riktigt badsäsong på stranden i Danmark när vi var där. Men man började bygga upp den där längtan. Längtan som är så fint, tycker ni inte? Mysigt att ha det där pirret i magen av o veta att något härligt kommer längre fram... Att se fram emot något.

Längtar gör jag även efter resan till London som ligger framför mig i slutet på veckan, det ska bli grymt roligt! Har ni några bra tips på ställen man absolut inte får missa om man kommer dit första gången som jag gör? Shopping? Restauranger? Uteställen? Sevärdheter? Tell me!!
 
Och imorgon är det tisdag, dit längtar jag med. :-)

Ha en skön kväll o bombadera mig med massa London-tips är ni snälla!!

(Ovan veckans bild till Buller & Skratt)

Fin helg

 
Har suttit o funderat ett tag på hur jag ska sammanfatta den här helgen. Jag är både fylld av spirande lyckokänslor men tom på ord. En bra och fin helg helt enkelt som kom att bli väldigt spontan när planer omkullkastades. Det känns lite som att inget blev vad det från början var tänkt att bli, utan något helt annat. Jag vet inte, men ibland undrar jag hur det kommer sig att saker liksom bara faller på plats av sig själv? Som att det var självklart att det skulle bli just så? På något vis...

Uppe bland taken

Fångade dessa två i skyn igår, tyckte så mycket om bilden och känslan i den.
 
Igår såg jag solen gå ned högt uppe bland taken, underbar kväll. Försmakskänsla av sommaren och bubblande lyckokänslor. Blir så löjligt glad den här årstiden då allt blommar och får nytt liv. Det liksom spritter i hela mig o det är svårt att låta bli att inte le när allt känns så där. 
 
Fredagskvällen bjuder inte på svindland utsikt men en dejt med soffan. Blir nog tidigt för mig, känns som jag inte sovit på hur länge som helst. Får se om jag däckar redan under Let´s dansce... Ni andra, ha en fin o härlig kväll vad ni än hittar på!

RSS 2.0