Dag 2 i London, jag har en inbyggd kompass!

 Lördagen började vi dagen med att ta tunnelbanen ut mot Noting Hill på jakt efter den blå dörren. Där hamnade vi oväntat men lyckliga för det på Portabello Road Market, vilken häftig marknad! Hela gatan var fylld av marknadsstånd av eget hantverk, begagnat, gammal kuriosa, vintage, nytt, kläder, mat ja ALLT!! O förutom marknadstånden fanns där en hel rad härliga butiker med massa fint att titta på. Vi var lyckliga! O för mig som har en förkärlek för gamla kameror fanns där flera samlingar att titta på.
 
 Vackra gamla tryckstämplar på marknaden
 
 Mängder av olika sorters mat lagades direkt på marknaden, dofterna från alla gatuhörn, mmm!
 
Häftig skoställning som en skulptur i en butik
 
Älskar blommor!
 
Om ni ska till London, missa inte denna marknad, hett tips! Men jag vågar inte svara på om den är öppen varje dag eller om det bara är lördagar och att vi hade tur...
 
 
 Vädret var växlande, som det är i England. Ena kvarten sol, nästa regn. Men vi klarade oss faktiskt bra undan. Den enda stora regnskur som kom passerade vi under tak i en buss när vi var ute på en tripp åt fel håll i 48 minuter, haha... Så det gjorde inget. När vi tagit oss åter in mot shoppingstråken på Oxford street droppade det bara lite lätt. Där hittade vi Victoria Secret och tog oss även pizza i närheten. Deras pizzabotten, så krispig o god, bättre än hemma i Sverige.

  Det blev kväll och vi bestämde oss för att prova Londons uteliv.
 
På Londons gator by night
 
 
Röda telefonkiosker, got to love them!
 
Vi hittade en vacker gränd med fantastiskt ljus och fotograferade vid muren.
 
När vi gått en bra bit, så säger Cissi "Vet du verkligen vart vi är? Vart ska vi?" Jag svarar självsäkert, "Klart jag vet, lita på mig, jag har en inbyggd kompass!" Haha, de orden fick jag verkligen äta upp för efter en stund fick jag erkänna att vi inte hade den minsta aning om vart vi var. I samma stund som vi bestämmde oss för att ta en taxi tillbaka till hotellet kom en åkandes på gatan och plockade upp oss. Han undrade vad vi gjorde där och förklarade "This is a big red area, they sell their bodies here". Ops! Det var min inbyggda kompass det, vi var glada att vi kom därifrån så fort. Kände oss aningen dumma då vi fick reda på detta o hade gått på gatan stylade för en utekväll i klänning, haha!. ;-)

Vi bytte utekvällen mot tjejkväll på hotellrummet istället, köpte med godis och snacks upp o såg slutet på Eurovision. Det var lugnast så. ;-)

Kommentarer
Postat av: Cherie | Börja Spring

Har man inte haft längtan efter London tidigare så har man det efter dina bilder :)

Svar: Gulle dig :)
Josefin -Happy Days-

2014-05-15 @ 19:46:06
URL: http://mammacherie.webblogg.se/
Postat av: Jennie & FrökenFlis

vilka otroligt fina bilder & jag säger som föregående, har man inte haft längtan tidigare så har man det nu! :)

Svar: Tack fina Jennie ❤️
Josefin -Happy Days-

2014-05-16 @ 08:03:47
URL: http://jenniesays.blogg.se
Postat av: Charlotte

Vilka underbara bilder! :)

Svar: Tack Charlotte!
Josefin -Happy Days-

2014-05-18 @ 16:27:51
URL: http://charlottethoren.blogg.se/
Postat av: Emelie @florainspiro

Ohh London! Härligt levande bilder av "min" stad ;) Jag bodde där för ett par år sedan och blir så himla nostalgisk o fylld av "hemlängtan" när jag ser såna här bilder-
Portobello Market är oxå en av mina favoriter. Vad jag vet så är den bra öppen på lördagar. Och ang den blåa dörren så är den inte blå längre. Det var tydligen regissörens egna dörr o är folk började vallfärdas dit fick de måla om den. Däremot finns bokhandeln o den är supermyssig!
Ha en fin tisdag! // Emelie

Svar: Vad roligt att du blir nostalgisk av mina Londonbilder, det är en otroligt härlig och häftig stad. Men dörren var blå när vi var där, så den är kanske ommålad igen då? :-)
Fin tisdag till dig med!
Josefin -Happy Days-

2014-05-20 @ 07:48:26
URL: http://blog.florainspiro.com
Postat av: Emelie @florainspiro

Var den det?! Måste kolla nästa gång jag är där! De kanske var tvugna att måla "tillbaka" den igen för att det var för många turister som irrade runt i Notting Hill o undrade var är den blåa dörren... :D

Svar: Om du kollar några inlägg längre ned så sitter jag utanför dörren, det är från mitt instagramflöde @myhappydays_se Den låg i anslutning till en sidogata vid Portobello Market :)
Josefin -Happy Days-

2014-05-20 @ 08:23:14
URL: http://blog.florainspiro.com
Postat av: Marielle

Alla London bilderna är helt underbara! Min man vill åka dit och jag har inte varit emot det men inte helt på heller. Men det är jag nu :) tänk så mycket fint att fota!! Förresten kunde man köpa sig en gammal kamera där på marknaden? Vill verkligen ha en sån gammal fin men det är inte helt lätt att hitta...

Svar: Klart ni ska till London, inte ett uns tvekan på saken tycker jag, kör!! Ja man kunde vraka o välja på huuuur många gamla kameror som helst, men jag snålade för jag vet att man kan ha tur med bättre pris på hemmaplan. ;)
Josefin -Happy Days-

2014-05-27 @ 21:23:57
Postat av: Marielle

Jaha, då får jag leta vidare efter kamera i Sverige då kanske :)
En resa hade varit underbar nu. Och den här tiden är ju så härlig. Har lyckats bli sjuk och det i en hel månad dock och inte frisk än...så vi får avvakta... Men jag kan ju läsa spännande bloggar under tiden :) och planera en resa! :)

Svar: Det gör du rätt i, krya på dig och hoppas resan blir av sen! :)
Josefin -Happy Days-

2014-05-28 @ 23:47:44


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0